Antti Törmänen HIFK:n valmentajaksi 2014–2017

  • 561 657
  • 2 087

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105
Stögölle patsas. Jos kaiken sen itkun vittuilun ja muun vikinän (fanit, media) jälkeen tämän historiallisen katastrofikauden jälkeen kuitenkin ollaan sijalla neljä vähintään niin ei tää hei huonosti ole mennyt.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Törmänen on kaivanut hienosti joukkueesta vahvuudet esiin ja kyllä erikoismaininta pitää antaa myös siitä, että helmikuussa muutettiin treenisysteemiä siten että saatiin keväälle luotua kuntohuippu. Vaati paljon luistelua ja ehkä askeleen siirtymistä kohti perusasioita mutta palkinto siitä on jo osin saatu.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Ehdottomasti Stögölle hatunnosto ja kumarrus tästä duunista. Synkimpinä hetkinä olin itsekin sitä mieltä, että valmentajanvaihdos on ainoa jäljellä oleva ratkaisu. Onneksi niin ei tehty.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvä haastattelu Törmäseltä nyt Ruudussa Tampereen sarjan erätauolla, sanoi että vähän liikaa ajatus laukkasi pelaajilla kolmannessa erässä ja Törmänen latasi jatkoerään jengin pelaamaan joka tilanteen samalla intensiteetillä kuin TPS. Painotti neljän kentän rullausta ja sanoi, että sarja olisi ollut jo aiemmin paketissa ilman Henrik Tallinderin panosta.

Ja antoi uusista hankinnoista ja niiden laadusta kiitokset Nybondakselle.
 

Pordinard

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buffalo Sabres
IFK välieriin! Vittu miten tuli hyvä fiilis Stögön haastattelusta matsin jälkeen! Siinä on playoff-valmentaja viimesen päälle, HYVÄ STÖGÖ! Äijä osaa vaikka mistä tuutista tulee paskaa koko kauden, aivan vitun hieno mies ja valmentaja!
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kiitos Antti. Hinttivinkujat ovat räksyttäneet mitä ovat räksyttäneet, eikä niistä kannata välittää. Eteenpäin.

Nyt mennään välieristä a. häviämään b. voittamaan.
 

KwutsNI

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vielä yksi mielenkiintoinen (?) tilasto Stögöstä. Meinasin laittaa ennen eilistä peliä, mutta en halunnut jinxata.

Näiden kolmen kevään aikana on ollut viisi ottelupalloa IFK:lla pudotuspelisarjoissa. Jokainen näistä on käytetty. Nopealla vilkaisulla 2000-luvulla vain KJ pääsee lähelle, eli 3/3. Enemmän tai vähemmän menestyneistä tämän vuosituhannen valmentajista Aran saldo on 1/3, Sheddenin 1/5. Nähdäkseni kertoo siitä, että Törmänen osa virittää pelaajansa ratkaisuhetkillä hyvin.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä Törmänen nosti itsensä nyt heti KJ:n ja Erkan jälkeen HIFK:n menestyneimmäksi valmentajaksi sitten 80-luvun mestaruuksien: Runkosarjan voitto, finaalipaikka ja nyt minimissään 4. parhaan joukkoon. Vähän surullista se on, että suurseuran TOP 3 pääsee ilman mestaruutta, mutta näin se vaan on. Itse en edelleenkään fanita tiettyjä asioita Törmäsen pelissä, mutta kiisatta kauden ratkaisuhetkillä HIFK on aina parhaimmillaan. Jopa Törmäsen ensimmäisellä kaudella HIFK kapealla materiaalilla pisti Tapparalle kampoihin miehekkäästi. Monesti HIFK on pudotuspeleissä alistunut ja jäänyt kauas maksimitasostaan, mutta Törmänen saa joukkueen ainakin henkisesti viritettyä joukkueen keväällä kovimpaan iskuun. Ne tietyt pelilliset ongelmat IFK:n pelissä edelleen siellä on, mutta henkisesti vahva joukkue runttasi jatkoon niistä huolimatta ja siitä menee kiitos myös Törmäselle, kuten myös luotosta siihen, että laajempi materiaali kantaa.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Ilman mitään vinoilua, mutta mikä on se syy Törmäsen vastustajille mikä Stögössä on niin vastenmielistä? Ollaan nyt nähty 2 ottelua ja 1 erä minkälaista se Törmäsen kiekko on kun kaikki toimii, kyllä itse olen nauttinut sen katsomisestakin todella paljon. Ensimmäisessä erässä taklattiin ja senttiäkään ei annettu periksi. Maali sitten hieman pisti jatukset karkailemaan ja tappion paine varmasti kolkutti takaraivossa. Ei se voi narri taustakaan kun Törmänen on jo kaikki siteet sinne katkaissut. Tietysti runkosarja oli aivan paska, mutta varmasti se ei sitä ole enää ensi kaudella. @KwutsNI yleensä tuo on voittavan valmentajan merkki.

Törmänen hallitsee joukkueen psyykettä varmasti paremmin kuin kukaan muu. Miettikää nyt, ensin taistellaan play-off paikasta Sitten sääleissä 2 jatkoaikaa ja molemmista voittajina kotiin. TPS sarjasssa onnistui mentaali puolenkin kääntämään sarjan edetessä IFK:n eduksi. On muuten hyvän valmentajan merkki jos pystyy kiekollista peliä kehittäämään play-offien aikana kun useimmiten välipäivät painottuu leppon ja palutumiseen.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
KNe tietyt pelilliset ongelmat IFK:n pelissä edelleen siellä on, mutta henkisesti vahva joukkue runttasi jatkoon niistä huolimatta ja siitä menee kiitos myös Törmäselle, kuten myös luotosta siihen, että laajempi materiaali kantaa.

Mitkä pelilliset ongelmat? Itse kyllä näin, että oli pelillisestikin edellä TPS kahdessa edellisessä ottelussa, varsinkin Turussa. Eilen psykologia tuli esille maalin jälkeen kun oltiin tavallaan vedenjakajalla. IFK kumminkin kehitti peliään koko sarjan ajan, TPS ei. Pelkän laajan materiaalin voimin voitto ei tullut, mutta se auttoi paljon asiaan.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Stögö on todella hyvä valmentaja, siitä ei ole kahta sanaa. Minä en kuitenkaan henk.koht. pääsääntöisesti pidä hänen peluuttamastaan jääkiekosta, koska suurin osa kauden matseista pelataan ilman järkeä ja tunnetta. Kojon kausina HIFK:n pelissä oli koko ajan järkeä, vaikka peli ajautui silloinkin ajoittain todella tylsäksi. Siinä on se suurin ero. On todella raskasta seurata sellaista lätkää missä ei ole tunnetta eikä järkeä.

Korostan vielä loppuun: Stögö on yksi Suomen parhaista ja lupaavimmista jääkiekkovalmentajista.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Stögö on todella hyvä valmentaja, siitä ei ole kahta sanaa. Minä en kuitenkaan henk.koht. pääsääntöisesti pidä hänen peluuttamastaan jääkiekosta, koska suurin osa kauden matseista pelataan ilman järkeä ja tunnetta.

Eikö mielestäsi ole peleissä ollut nyt tunnetta? Kyllä olen nähnyt tunnetta ja järkevää pelaamista ettei tunne läiky yli koska silloin pelit loppuu äkkiä. Hyvänä esimerkkinä eilen Genrouksen jäähy kun tuli ulkopuolisen siirtämään vain TPS:n pelaajaa pois. Eikö se tunne ole tärkeää kanavoida oikeisiin otteluihin?
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitkä pelilliset ongelmat? Itse kyllä näin, että oli pelillisestikin edellä TPS kahdessa edellisessä ottelussa, varsinkin Turussa. Eilen psykologia tuli esille maalin jälkeen kun oltiin tavallaan vedenjakajalla. IFK kumminkin kehitti peliään koko sarjan ajan, TPS ei. Pelkän laajan materiaalin voimin voitto ei tullut, mutta se auttoi paljon asiaan.

Suurin osa HIFK:lle tehdyistä maaleista ja vaarallisista maalipaikoista syntyy täsmälleen samalla tavalla. TPS:n avausmaali oli siitä eilen esimerkki, eli HIFK:n pelaaja paineen alla löi kiekon maalin takaa ränniin ja suoraan TPS:n pelaajalle, jonka jälkeen koko HIFK:n puolustuspaketti oli täysin organisoimaton. Tämä ei selkeästi ole HIFK:n pelaajien henk. koht. ratkaisu, vaan HIFK:n paineenpurkumalli, joka on luettu täysin pois. Malisen olisi pitänyt jatkaa kiekon kanssa matkaansa ja pyrkiä nostamaan keskeltä kiekko ulos tai parhaassa tapauksessa pelaamaan se omille. Nyt pelattiin ränniin, jossa oli kaksi TPS:n pelaajaa kiekossa ensimmäisenä. On parempi pelata kiekko vaikka taistelukiekoksi kulmaan, kuin antaa se pois. Tämä ei ole yksittäinen tilanne, vaan toistuva ongelma HIFK:n pelaamisessa. HIFK pyrkii myös laidan kautta lähtemään liian usein hyökkäyksiin niin, että kiekko pelataan seisovin jaloin olevalle pelaajalle pelaamaan kiekkoa ja huonoimmassa tapauksessa pelaaja on selkä pelille päin. Nämä ovat vähentyneet, mutta edelleen suurimman hädän hetkellä HIFK näihin turvautuu ja painetta tulee jatkossa enitstä enemmän.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eikö mielestäsi ole peleissä ollut nyt tunnetta?
En nyt jaksa vängätä kanssasi jokaisessa ketjussa erikseen, joten tämä olkoon viimeinen viestini tästä asiasta sinulle. Ensinnäkin, kirjoitin pääsääntöisesti, joka tarkoittaa sitä, ettei Stögön ajan HIFK:n peli ole pelkästään tunteetonta ja järjetöntä, vaan se on ollut pääsääntöisesti sitä. Toiseksi, en nähnyt TPS -sarjasta kuin eilisen ottelun, ja siinä HIFK pelasi oikein hyvää jääkiekkoa, jossa oli sopivasti tunnetta ja järkeä. Kolmanneksi, kuten jo sinulle aiemmin kirjoitin, niin olen havainnut, ettei minulle riitä se, että joukkue pelaa suurimman osan peleistään aivan vihkoon ja vasta keväällä aloittaa pelaamisen. Tämä on minun subjektiivinen mielipiteeni.

E: Tästä huolimatta kykenen varsin hyvin tunnistamaan ja tunnustamaan Stögön olevan yksi parhaista suomalaisista valmentajista tällä hetkellä. Huomaan kuitenkin, etten siltikään pidä siitä, että hän on meidän penkin takana.
 

Falcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joo, tulipa tuossa itsekin Törmästä haukuttua tuohduksissani, kun ei oikein runkosarjassa kulkenut, ei pitäisi koskaan liian aikaisin tuomita.Nyt on kyllä valmentaja tehnyt hyvää työtä, peli on parantunut selvästi pudotuspeleissä. Niissä Stögöllä on jo aika hyvä rekordi, hyvän valmentajan merkki.
 

Makija

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Ilman mitään vinoilua, mutta mikä on se syy Törmäsen vastustajille mikä Stögössä on niin vastenmielistä?
Pelitaktisiin asioihin sen kummemmin paneutumatta, niin itsestä tuntuu Stögön taustan olevan osalle liikaa. Siedetään, kun asiat sujuu, mutta huonosti mennessä keskustelun taso on luokkaa "narri ulos".
 

/dev/null

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sairaan vaikeaa löytää "oikeaa" taustaa, siksi narri tausta ei ainakaan minua häiritse, suoritus on tärkein (poislukien Jortikka vetämässä durgua stadissa).

Vähän niinkuin Montreal, erittäin vaikeaa löytää ranskankielistä huippuvalmentajaa, mieluiten vielä kotoisin Quebecistä.

Pelaajien suhteen on eri juttu.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Pelitaktisiin asioihin sen kummemmin paneutumatta, niin itsestä tuntuu Stögön taustan olevan osalle liikaa. Siedetään, kun asiat sujuu, mutta huonosti mennessä keskustelun taso on luokkaa "narri ulos".

Yksi suurimmista suippoleuka huutelijoista on hävinnyt palstalta kuin pieru saharaan hyvin menneiden pelien myötä ja sehän on vain hyvä asia. Ja tästä sai osansa kaikki, joilla on Jokerit taustaa...
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Suurin osa HIFK:lle tehdyistä maaleista ja vaarallisista maalipaikoista syntyy täsmälleen samalla tavalla. TPS:n avausmaali oli siitä eilen esimerkki, eli HIFK:n pelaaja paineen alla löi kiekon maalin takaa ränniin ja suoraan TPS:n pelaajalle, jonka jälkeen koko HIFK:n puolustuspaketti oli täysin organisoimaton. Tämä ei selkeästi ole HIFK:n pelaajien henk. koht. ratkaisu, vaan HIFK:n paineenpurkumalli, joka on luettu täysin pois. Malisen olisi pitänyt jatkaa kiekon kanssa matkaansa ja pyrkiä nostamaan keskeltä kiekko ulos tai parhaassa tapauksessa pelaamaan se omille. Nyt pelattiin ränniin, jossa oli kaksi TPS:n pelaajaa kiekossa ensimmäisenä. On parempi pelata kiekko vaikka taistelukiekoksi kulmaan, kuin antaa se pois. Tämä ei ole yksittäinen tilanne, vaan toistuva ongelma HIFK:n pelaamisessa. HIFK pyrkii myös laidan kautta lähtemään liian usein hyökkäyksiin niin, että kiekko pelataan seisovin jaloin olevalle pelaajalle pelaamaan kiekkoa ja huonoimmassa tapauksessa pelaaja on selkä pelille päin. Nämä ovat vähentyneet, mutta edelleen suurimman hädän hetkellä HIFK näihin turvautuu ja painetta tulee jatkossa enitstä enemmän.

Olen sen verran eri mieltä, että näen kyllä myös erilaisia purkumalleja. Tuo kuvaamasi on kyllä vallitseva, mutta siellä haetaan myös muita variaatioita. Yksi asia minkä huomasin ottelusarjan edetessä oli syöttövirheiden väheneminen. Näissä kahdessa viimeisessä ottelussa ne asettui aika hyvin jo kohdilleen vaikka syöttölinjat ei sinällään muuttuneet. Käyttäisin viivelähtöjä enemmän mitä nyt joitta saatasiin rytmiä hieman säädeltyä.

Joka tapauksessa itse näen, että pelillisesti mentiin eteenpäin tässä sarjassa. Nyt sen trendin on jatkuttava myös seuraavassa sarjassa.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Eilisestä matsista itselleni jäi noiden yllämainittujen seikkojen lisäksi se, että syötöt olivat todella heikkoja ja kiekkoja menetettiin, nimenomaan menetettiin eikä luovuttu, aika kevyesti. Tähän toivoisin vielä parannusta ylivoiman ohella, jotta seuraavassa sarjassa oltaisiin vieläkin kovempia.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko kenellekään muulle tullut mieleen, että tuo HIFK:n paljon jo kolmatta vuotta parjattu pelitavattomuus on vain pyrkimys NHL:n osoittamaan pelin evoluutioon. Tärkeimpiä asioita ovat luistelunopeus, pelin kääntäminen heti ja pelin rytmin nopeuttaminen.

Meidän peli eli oman maalin takana kyyristely taisi saada aika kovan opetuksen korkealla tasolla viimeksi WC:ssä, jossa jenkkijunnut tuhosivat Marjamäen opit tuhansiksi päreiksi. Tuo viivelähtöhomostelu on nykykiekossa mielestäni naurettavaa.

Johtava analyytikko mopedillaan lienee eri mieltä. Eihän sen Neuvostoliitonkaan pitänyt hajota ikinä.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Eilisestä matsista itselleni jäi noiden yllämainittujen seikkojen lisäksi se, että syötöt olivat todella heikkoja ja kiekkoja menetettiin, nimenomaan menetettiin eikä luovuttu, aika kevyesti. Tähän toivoisin vielä parannusta ylivoiman ohella, jotta seuraavassa sarjassa oltaisiin vieläkin kovempia.

Siinä kun lopetettiin liike niin sitten tulee koko ajan kiire, mutta kyllä mä näin laadullisempaa syöttelyä kuin ekoissa peleissä. Silti se on parannuttava vielä huomattavasti niin kuin sanoit.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko kenellekään muulle tullut mieleen, että tuo HIFK:n paljon jo kolmatta vuotta parjattu pelitavattomuus on vain pyrkimys NHL:n osoittamaan pelin evoluutioon. Tärkeimpiä asioita ovat luistelunopeus, pelin kääntäminen heti ja pelin rytmin nopeuttaminen.

Meidän peli eli oman maalin takana kyyristely taisi saada aika kovan opetuksen korkealla tasolla viimeksi WC:ssä, jossa jenkkijunnut tuhosivat Marjamäen opit tuhansiksi päreiksi. Tuo viivelähtöhomostelu on nykykiekossa mielestäni naurettavaa.

Sanotaan alkuun, että en ole tuon hitaan viivelähtökiekon ystävä, mutta kyllä NHL:ssäkin osa joukkueista pelaa ns. nopeaa kiekkokontrollia, jossa ei ole tarkoitus oman maalin takana asua ja lähteä hitailla hyökkäyksillä, mutta peliä rytmittämällä pitää kiekonhallinta omalla joukkueella ja jopa palauttaa alaspäin. HIFK omaan makuuni liian paljon luopuu kiekosta sellaisissa tilanteissa, joissa ei tarvitsisi luopua. Pelin rytmin nopeuttaminen tapahtuu parhaiten, kun pelaamisessa on pientä rytmitystä mukana ja tämä tpaahtuu keskialueella monesti pienellä jättöpelaamisella, jolla saadaan koko viisikko vauhtiin. Siinä IFK:lla tekemistä.

Olen sen verran eri mieltä, että näen kyllä myös erilaisia purkumalleja.

On siinä myös erilaisia purkumalleja ja sanoinkin, että HIFK paransi tätä osa-aluetta huomattavasti runkosarjasta. Itse haluaisin siihen vieläkin parannusta ja se onkin vaatimus jatkossa, jos halutaan mennä loppuun asti. Eilen kun siirryin seuraamaan Ilves-Tappara peliä, niin oikein seurasin miten ilves purkaa paineen. Siellä pelaajat uskaltavat enemmän pitää kiekkoa ahtaassa tilassa ja tehdä rauhallisen ratkaisun. Ilves pystyi monesti kääntämään vielä hyökkäyksen sellaisesta tilanteesta, josta HIFK olisi lyönyt ränniin tai purkanut keskialueelle. Vastustaja aika hyvin lukee sen HIFK:n purkun pois ja meillä siksi se paine jää pitkiksi ajoiksi omaan päähän.
 

Stigu

Jäsen
Onko kenellekään muulle tullut mieleen, että tuo HIFK:n paljon jo kolmatta vuotta parjattu pelitavattomuus on vain pyrkimys NHL:n osoittamaan pelin evoluutioon. Tärkeimpiä asioita ovat luistelunopeus, pelin kääntäminen heti ja pelin rytmin nopeuttaminen.
.
Mun mielestä AirHockey Vol1 ja AirHockey Vol 2 olivat pyrkimyksiä tuohon suuntaan. AirHockey Vol3:sta puuttui lähes täysin kontrolloidut hyökkäykset, ja noita viivelähtöjäkin oli melko paljon. Eli peli valahti enemmän tuonne Meidän Pelin suuntaan. Ja nämä ajatukset siis runkosarjan osalta.

Pleijareissa Stögön statsit todellakin ovat huippuluokkaa. Ja varsinkin tuo Tepsukka-sarja oli aikamoinen tasonnosto runkkareista. Itse näen suurimman eron joukkueen suorituksessa runkkarin ja pleijareiden välillä pelaajien henkisessä tilassa.Jokainen pelaaja tuntuu antavan kaikkensa kentällä. Tästä kuuluu tietysti iso kiitos Stögölle. Pelitaktisesti peli ei mielestäni ole hirveästi muuttunut, samanlailla esim. kiekkoa räiskitään keskialueelta vastustajan päätyyn, mutta pleijareissa tuo on muutenkin pelin henki. Harjoitteiden osalta olisi kiva tietää, miten tuo harjoitusvastuun siirtäminen apuvalmennukselle on vaikuttanut, sehän tehtiin muistaakseni kuitenkin aika myöhään.

Itse koen tämän kauden niin, että Stögö Vol3-levyn kaksi viimeistä biisiä ovat osoittautuneet aivan helvetin hienoiksi teoksiksi, ja pari kappaletta taitaa olla vielä jäljellä. Tämä ei kuitenkaan poista muistoa tuon levyn yhdeksästä muusta biisistä, joissa Arttu Wiskari, Vesa-Matti Loiri, Sanni, Katri-Helena, Antti Tuisku ja Kim Herold esittivät kukin vuorollaan tulkinnan kappaleesta "Die Faszination von dem Arschhöle". Ensi kaudeksi pitäisi keksiä keinot skipata nuo biisit, tai sitten toivoa, että koko Vol4:n on rautaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös