Jokerit & KHL – millä fiiliksillä?

  • 1 730 431
  • 8 198
P

Poistettu käyttäjä 113795

Venäläisessä kulttuurissa on kuitenkin sivujuonne, jonka mukaan on täysin hyväksyttävää kärsiä omissa nahoissaan kuhan pääsee kostamaan.

Mihin tämä "totuus" perustuu?
Tunnen useitakin ryssyköitä, mutta en tunnista heiltä tällaista luonteenpiirrettä mitenkään erityisesti.

Ja otsikon aiheeseen.
Mielestäni Jokerien kuuluu informoida jatkosta kohelossa, vaikka lopettamisesta ei olekaan tiedotettu.
 
P

Poistettu käyttäjä 113795

Joku ylen kauppaa käsittelevä ohjelma radiosta aikaa sitten.
Olipa huono perustelu.
Jos tässä olisi jotain kiistaa, niin tuo olisi helppo haastaa.
Kyseessä ei kuitenkaan liene eri maiden asukkaiden luonteenpiirteiden pohdiskelu, joten antaa olla.

Fiiliksistä puheen ollen, niin kyllä hävetti/hävettää kausarista luopuminen pelkästään oman elintason takia.
Ensi kaudelle taas oma penkki Arenalle.
Kaurapuuroa syömällä säästää uskomattoman paljon jo vuodessa.
 
P

Poistettu käyttäjä 113795

Totta piip joku kauppaa ja kulttuurieroja käsittevä ohjelma on huono lähde. :D
Huoh. Niinkuin sanoin, niin ei lähdetä tähän.
Kansakunnan luonteenpiirteistä totuuksina puhuvat ohjelmat (Yle tai ne paskat kaupalliset) eivät pysty todistamaan yhtään mitään.

Ja taas on palattava aiheeseen (kun muut ei pysy).
Fiiliksiä on KHL:ssä jatkamisen puolesta.
Liiga nyt on vaan niin kirotun tylsä (paitsi IFK ja Finley).
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Nappaan tästä kiinni. Miksi eivät päästäisi? Rahaahan he saisivat sitäkin kautta ja varmasti tuo on parempi vaihtoehto kuin pitää hallia tyhjänä? Eivät varmasti hypi riemusta, jos KHL-jengin sijaan hallissa pelaa Liigaseura, mutta en koe tätä mitenkään ylitsepääsemättömäksi ajatukseksi heidän näkökulmasta katsottuna.

Oikeastaan tuossa on parikin isoa kysymysmerkkiä.

Ensinnäkin tulopuoli. Tuossa taustalla on miljardöörejä, joille Jokerit on todennäköisesti politiikan väline. Rahallisesti KHL on heille rajusti tappiollinen, eikä tuon yhtälön ymmärtämiseksi tarvinnut odottaa tietoja tuloksesta ensimmäisen KHL-kauden jälkeen. Rakkaudesta seuraa kohtaan tuota ei myöskään tehdä, mikä ilmenee muun muassa Rotenbergin toiminnossa pietarilaisten eduksi. Jos perse kestää seitsemän numeron tappiot kiekon ulkopuolisten houkuttimien takia, onko tuossa vaiheessa enää merkitystä Jokerien hallivuokralla? Eikö venäläisomistajien agendaan sopisi paremmin jonkun "Helsinki Unitedin" polkaiseminen kasaan KHL:aa ajatellen, ja pelaaminen lähes tyhjille katsojille?

Toisekseen, miten hyvä vuokralainen Jokerit lopulta olisi? Mulla ei ole mitään lukuja antaa, mutta oletettavasti muilla tapahtumilla (Horse Show, Cirque Du Soleil, huippuartistit, jne.) tehdään runkosarjaottelua ottelun enemmän tulosta. Ilman Jokereita olisi Arenalla jokainen viikonloppu valmis myytäväksi käytännössä koska tahansa, hallia voitaisiin remontoida paremmin noihin tapahtumiin sopivaksi (esim. katsomorakenteet, myyntipisteet, äänentoisto, jne.) ja venäläisnäkökulmasta esimerkiksi myynti Pietarin varakkaammalle väelle helpottuisi. Tyhjiin kohtiin kalenteria voi sitten tunkea jotain samihedbergiä pienelle yleisölle sen sijaan, että jäädytyskoneiston runkkaamisella tuotettaisiin lisää kuluja.

Harkimon aikana sekä Areena että Jokerit olivat raskaasti tappiollisia Liigassakin. Muistelisin palstalla olleen laskelmia aiheesta, ja Jokerit paikanneen jonkin verran hallin tuomia tappioita maksamalla ylihintaa hallin käytöstä. Tuohon yhtälöön mun on vaikea sijoittaa venäläisomisteista hallia ja Liigassa pelaavia Jokereita: tuskin halli muuttuisi plusmerkkistä tulosta takovaksi tuossa yhtälössä. Omistajien näkökulmasta olisi melkein parempi antaa hallin rapistua tyhjänä, kuin ottaa tappioita ylläpitämällä hallia Liigaan sopivana. Tai vaikka purkaa kokonaan.

Itse näen tilanteen siten, että Jokereilla on tällä hetkellä tasan kaksi vaihtoehtoa. Joko jatko KHL:ssa ulkomaisella (Venäjä tai Kiina) rahoituksella, tai pääsarjatason kiekon unohtaminen ainakin jokuseksi vuodeksi. Vaikka Liiga itsessään näyttäisi vihreää valoa paluun osalta, hallikuvio sotkee pakkaa aivan liikaa. Luontainen siirtymävaihe olisi muutaman vuoden päästä HIFK:n toivottavasti muuttaessa uuteen halliinsa: tuolloin Helsingistä vapautuisi Jokereille Liigan puitteisiin sopiva halli Nordiksen muodossa, ja jo pelkästään tuon hallin tuoma vetovipu mahdollistaisi Jokereille säädyllisen neuvotteluaseman Hartwall Arenan omistajien kanssa.
 
P

Poistettu käyttäjä 113795

Totta piip joku kauppaa ja kulttuurieroja käsittevä ohjelma on huono lähde. :D
No okei. Kerro nyt se ohjelman nimi.
Jos et muista, niin kerro ainakin, millä kanavalla oli?
Milloin suurinpiirtein?
Kyselen sitten Ylen toimittajilta tarkemmin.
Tiedä vaikka löytyisi areenasta (Etusivu | Radio | Areena | yle.fi
Moderaattoreille tiedoksi, että kyseinen linkki vie YLE:n sivuille (muut varmaan sen jo ymmärsivätkin domainista).
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Joo, siitä on aikaa jo pari vuotta, joten ei mun muisti niin hyvä ole. Eikä tuota 100% toteutuvana esitetty, vaan otettiin esiin idänkaupan riskeistä puhuttaessa.
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kommentti: Herätkää koomastanne, Jokerit-pomot! Näin luodaan KHL-dynastia Stadiin

Solmu Salmiselta sekava kolumni, jonka pointti on oikea. Jokerit on yrittänyt brändätä itseään ties miksi koko Suomen joukkueeksi, mainontaa toteutetaan englanniksi ja pelissä discovalot ovat EP:tä tärkeämmässä roolissa. Jokerit on tällä hetkellä seura, joka ei herätä kenenkään tunteita mihinkään suuntaan.

Nyt olisi aika alkaa korostaa historiaa, omia juuria, stadilaisuutta, koittaa uskotella Jokerien olevan edes lähellä sitä samaa seuraa kuin viisi vuotta sitten. Lopettaa fanijunat johonkin vitun Tamperelle, se 300 sieltä tulevaa katsojaa on ihan se ja sama, jos tämän brändäyksen vuoksi edes 30 Jokerien alkuperäiskannattajaa kaikkoaa.

Vuorovaikutus kuntoon Eteläpäädyn kanssa, pelaajatapaamisia muulloinkin kuin joulumyyjäisissä. Joukkue (ja toimisto) pitäisi tuoda lähemmäs Jokerien kannattajia. He ovat tulevaisuus, ei mitkään jyväjemmarit, jotka käyvät kerran kaudessa hakkaamassa läpsyttimiä Areenalla.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Solmulla on pointti, mutta klubin lääkkeet ei ole vastaus mihinkään. Ei omien juurien kunnioitus pakota sulkemaan ovia muilta. Silmälaput pois.

We are -mainonta on ollut yksinään epäonnistunutta, jos siihen olisi jätetty minä me rinnalle, niin olisi toiminut huomattavasti paremmin. Eli kunnioitettu perinteitä ja samalla toivotettu uudet tuulet tervetulleeksi.

Toisaalta nykyiseen muukalaislegioonaan we are sopii paremmin. (Tämä on piikki tston suuntaan.)
 

gcz_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
Kommentti: Herätkää koomastanne, Jokerit-pomot! Näin luodaan KHL-dynastia Stadiin
Nyt olisi aika alkaa korostaa historiaa, omia juuria, stadilaisuutta, koittaa uskotella Jokerien olevan edes lähellä sitä samaa seuraa kuin viisi vuotta sitten. Lopettaa fanijunat johonkin vitun Tamperelle, se 300 sieltä tulevaa katsojaa on ihan se ja sama, jos tämän brändäyksen vuoksi edes 30 Jokerien alkuperäiskannattajaa kaikkoaa.

Eiväthän nämä poissulje toisiaan. Maakunnissa on jonkun verran kiinnostusta KHL-otteluihin, joten on ihan ok, että näille tarjotaan valmiita lippupaketteja. Jos tuo tosiaan häiritsee jotakuta niin paljon, että lopettaa otteluissa käyminen, niin tervemenoa vaan. Junantuomia tai junantuomien jälkeläisiä me ollaan kuitenkin lähes kaikki, myös siellä DDR-bunkkerissa.

Siitä samaa mieltä, että Jokereiden historiallista jatkumoa liiga-aikoihin voisi tuoda enemmän esille Areenaan. Hall of fame-tyylinen tila olisi hieno, samoin muuallekin käytäville sopisi laittaa enemmän vanhoja julisteita, pelipaitoja yms. ja erätauoille junnut pelaamaan höntsää kuten änärissä. Juhlakautena soisi myös tuotavan suuria urotekoja tehneitä (divarinousut/mestaruudet) vanhoja joukkueita näytille.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vaikka en ex-Eteläpäätyläisiin tai muihin 2000-KHL alku faniaktiiveihin kuulukaan niin tervehdyttäminen pitäisi aloittaa sillä että suuren, koko Suomen, satunnaiskävijän sijaan tai ainakin vähintään rinnalla nykyistä Eteläpäätyä ja varsinkin niitä 2000-luvun suuruuden aikojen aktiivifaneja alettaisiin kunnioittamaan ja heidät otettaisiin paremmin huomioon joukkueen puolelta. Jokereilla olisi edelleenkin tuhannen taalan paikka ja resurssit luoda ihan uudenlaista fanikulttuuria Areenalle, jos fanit otettaisiin aidosti mukaan tekemään kokonaisuutta. Junantuomatkin viihtyisivät paremmin.

Ongelmana on että Hjallis on niin irtautunut todellisuudesta ettei tajua tätä asiaa ollenkaan ja venäläisiä ei kiinnosta. Kohosellekaan tämä ei vaikuta minkään asteiselta prioriteetilta.

Ja voi hyvin olla että vaikka seura yrittäisi tätä niin on jo liian myöhäistä...
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
aktiivifaneja alettaisiin kunnioittamaan ja heidät otettaisiin paremmin huomioon joukkueen puolelta.
No kun ne on kusipäitä kaikki. Muistetaanpa vaikka rottaongelma -paidat. hymiö'


On helpompaa vain skipata vahvuustekijät, kun se joukko ei ole pelkkiä lampaita ja tunteet välillä lyö yli.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tässä on se ongelma, että niistä aktiivifaneista ei juuri ketään käy enään edes peleissä ja ei KHL:n aikana takaisin tulekaan.

En tunne näitä ihmisiä henkilökohtaisesti, mutta jos seura lähestyisi nöyränä ja aitoa yhteistyötä tarjoten voisi jotain olla kenties pelastettavissa. Sota ei yhtä yhtä miestä kaipaa, mutta on silkkaa tyhmyyttä ja sokeutta Jokereiden puolesta menettää sellaisten fanien tuki joista useat ovat tehneet enemmän duunia seuran eteen kuin monet palkkalistoilla olevat.

Ja on häpeällistä että monen pitkänlinjan fanin tuki on menetetty siksi että seura on tietoisesti omistajien johdolla pyllistänyt joukkueen historialle, identiteetille ja itsekunnioitukselle.

Jos vanhoja aktiiveja ei saada mukaan niin toivottavasti toimistolla ymmärretään edes alkaa systemaattisesti tukea uutta faniryhmää. Vaikka ymmärrän jos nykyomistajille on mieluisampaa että halli täyttyy viihdehakuisista satunnaiskatsojista joille on sama onko jokerit Helsingin Jokerit vai Moskovan Jokerit.
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En tunne näitä ihmisiä henkilökohtaisesti, mutta jos seura lähestyisi nöyränä ja aitoa yhteistyötä tarjoten voisi jotain olla kenties pelastettavissa. Sota ei yhtä yhtä miestä kaipaa, mutta on silkkaa tyhmyyttä ja sokeutta Jokereiden puolesta menettää sellaisten fanien tuki joista useat ovat tehneet enemmän duunia seuran eteen kuin monet palkkalistoilla olevat.

Ja on häpeällistä että monen pitkänlinjan fanin tuki on menetetty siksi että seura on tietoisesti omistajien johdolla pyllistänyt joukkueen historialle, identiteetille ja itsekunnioitukselle.

Jos vanhoja aktiiveja ei saada mukaan niin toivottavasti toimistolla ymmärretään edes alkaa systemaattisesti tukea uutta faniryhmää. Vaikka ymmärrän jos nykyomistajille on mieluisampaa että halli täyttyy viihdehakuisista satunnaiskatsojista joille on sama onko jokerit Helsingin Jokerit vai Moskovan Jokerit.

Allekirjoitan tämän sanasta sanaan.
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viisi vuotta nyt sitten jatketaan KHL:ssä. Kaiken tämän viivyttelyn ja spekuloinnin jälkeen tuli hienoisena pettymyksenä. Mutta toisaalta, nyt on sitten viisi vuotta etsikkoaikaa ja organisaatiolla mahdollisuus rakentaa voittajajoukkue. Todennäköisesti mahdoton paikka mutta ihmeitäkin on tapahtunut.

Ok, tilanne näyttää huonolta just nyt mutta ne meistä, jotka muistavat divarivuodet tietävät, että hommia on ryssitty ennenkin, ja ollaan pelattu sarjatasolla, joka oli kaikkea muuta kuin optimaalinen. Kaikki on väliaikaista.

"Tuskaa" lieventää se, että Liigaan ei varsinaisesti ole ikävä. En ole ehtinyt unohtamaan case Nordlundeja ja kaikkea muuta paskaa mitä SM-liigassa joutui näkemään. Case Keränen ja liigajohdon asenne terveellisenä muistutuksena siitä millä tasolla siellä puuhastellaan.

Edelleen pitkän tähtäimen haaveena koko Euroopan kattava huippuliiga, jossa mukana niin Länsi- kuin Itä-Euroopankin kaupungit. Sitä odotellessa. Suomesta Kärpät, Tappara, Ilves, TPS, jullit ja Jokerit mukana.

Joukkueen pitää olla iskukykyinen, muuten ei kiinnosta mikään liiga. Konttaava joukkue liigassa on ihan yhtä turha kuin konttaava joukkue KHL:ssä. Ja väitän että kunhan Kurri jne. kasaavat iskukykyisen nipun KHL:n, yleisö löytää tiensä Areenalle. Kovin moneen peräkkäiseen ohi-kaudeen ei vain ole varaa. Tarvitaan Jokereiden näköisiä pelaajia, jotka pelaavat Jokereiden näköistä peliä. Ks. eka KHL-kausi, Lokomo, Juhis (kyllä, Aaltonen), jne.

KHL sarjana on kuitenkin näyttävää lätkää, siitä ei kahta sanaa. Putin tekee mitä tekee mutta so what? Ei minulla ole kiinnostus jenkkien eri ammattilaissarjoihin hiipunut vaikka se toinen hullu siellä pitää valtaa.

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Mitäs tähän nyt sanoisi... Nopeaa paluuta en pitänyt realistisena, mutta viiden vuoden jatko kuulostaa lopun alulta. Toivottavasti olen väärässä, mutta oma luottoni ei ainakaan noussut tämän seurauksena.

Ensinnäkin, Venäjän arvaamattomuus ei lämmitä mieltä. Tässä voidaan heittää kolikkoa maan tulevaisuudesta, ja se voi olla ihan mitä sattuu. 1988 Neuvostoliiton piti olla ikuinen, ja parin vuoden päästä maa oli hajonnut. Jeltsinin piti tuoda demokratia maahan, mutta reisille meni. Putinin aikana maahan syntyi keskiluokka, mutta maan yksipuolinen talous ja toiminta kansainvälisillä kentillä on taas nakertanut tuota. Tällä hetkellä mä en uskalla edes arvata millainen maa tuossa vieressä on vuonna 2020. Vähän jotain arabikevään tyylistä, niin maa voi ajautua vaikka mihin. Hieman samaa kuin 1990-luvun alussa, ja uhkana on maan hajoaminen pienempiin osiin. Vähän voimaa, ja Minsk ja Kiova palaavat osaksi tsaarin valtakuntaa. Tossa maassa voi tapahtua ihan mitä tahansa erittäinkin nopeasti.

Sen jälkeen kun Jokerit ilmoittautui lähdöstä KHL:aan, neljästä maasta (Venäjä, Tshekki, Kroatia, Ukraina) on kadonnut joukkueita ja vain Kiina tullut uutena maana mukaan. Ei ole tarvinnut miettiä vierasreissuja Prahaan tai hakea Pohjolan paikallisia ruotsalaisia vastaan. Lisäksi mm. Slovan ja Dinamo Riika ovat olleet siinä ja siinä, että tarina voi päättyä koska tahansa. Jokerien näkökulmasta en näe hyvänä asiana sitä, että lännessä käy kato ja itään viritellään ties mitä.

Puhumattakaan siitä, mitä tuo päätös vaatii omistajilta. Viisi vuotta tarkoittaa sitä, että joko pelataan hupiukoilla tai varaudutaan 50 miljoonan tappioihin ja pelataan paikasta pudotuspeleihin. Riippuen mihin suuntaan asiat menevät, nykyisen tasoisella rosterilla tappio voi viiden vuoden aikana olla mitä tahansa 30 ja 80 miljoonan väliltä, mutta kannattavaa tuosta ei saa edes vahingossa.

Lisäksi tuossa tappioihin viittaavassa yhtälössä on syytä pitää mielessä ruplan kurssikehitys viimeisen vuoden aikana; kuluneen vuoden kurssikehityksellä (yli 10%) pelaajien palkan suhteellinen arvo kasvaa. Tämä tarkoittaa meidän näkökulmasta sitä, että entistä pienemmällä ruplakasalla venäläisjoukkue tarjoaa aiempaa vastaavan euro- tai dollaripinon. Nyt ~57 miljoonalla ruplalla saa miljoona dollaria, vuosi takaperin vastaava vaati ~70 miljoonaa ruplaa. Mikä onkaan vaikutus, kun lähtökohtaisesti venäläisjoukkueet saavat tuloja ruplissa, ja länsipelaajalle ruplaa kovempi ja vakaampi valuutta kiinnostaa? Niin, Kontiolan ja kumppanien on entistä helpompi jatkaa Venäjällä, siinä missä monelle kynnys siirtyä itään laskee entisestään. Jos siis ei olla valmiita kestämään entistä suurempia tappioita, Jokerit heikkenee suhteellisesti yllättävän paljon pitämällä budjetin samoissa.

Varsinaisesti mulla ei ole Liigaa ikävä. Tosin, viiden vuoden KHL-jatkon sijaan sekin olisi ollut parempi vaihtoehto.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
"Tuskaa" lieventää se, että Liigaan ei varsinaisesti ole ikävä.

Edelleen pitkän tähtäimen haaveena koko Euroopan kattava huippuliiga, jossa mukana niin Länsi- kuin Itä-Euroopankin kaupungit. Sitä odotellessa. Suomesta Kärpät, Tappara, Ilves, TPS, jullit ja Jokerit mukana.

Joukkueen pitää olla iskukykyinen, muuten ei kiinnosta mikään liiga. Konttaava joukkue liigassa on ihan yhtä turha kuin konttaava joukkue KHL:ssä.
Pätkäisin tekstiä välistä pois.

Ihan kuin mun näppikseltä lukukuunottamatta julleja. Niiden tsto on aina kussut meidän muroihin kauan parhaansa mukaan, joten ei todellakaan ole ikävä.
 
Viimeksi muokattu:

TombaT

Jäsen
Eteläpäätyä ja varsinkin niitä 2000-luvun suuruuden aikojen aktiivifaneja alettaisiin kunnioittamaan ja heidät otettaisiin paremmin huomioon joukkueen puolelta.

Kekäläisen aikana tämä toimikin ja fanitoiminta olikin nosteessa, sekin tosin päättyi yhtä nopeasti kuin alkoikin.

Jokereilla olisi edelleenkin tuhannen taalan paikka ja resurssit luoda ihan uudenlaista fanikulttuuria Areenalle,

Se juna oli ja meni, pitkän linjan aktiivit on yksitellen vieroitettu pois ja päädystä puuttuu täysin edes viimeisinä liigakausina aktiivisina toimineet hahmot.
Toki onhan sekin uutta fanikulttuuria että läpsyttimiä jaetaan jokaiselle katsojalla päädyssäkin.

mutta jos seura lähestyisi nöyränä ja aitoa yhteistyötä tarjoten voisi jotain olla kenties pelastettavissa.

Ketä seura voisi lähestyä? Ei ex-aktiivien kesken ole mitään ryhmää olemassa jolla olisi jokin johtaja tai auktoriteetti

On silkkaa tyhmyyttä ja sokeutta Jokereiden puolesta menettää sellaisten fanien tuki joista useat ovat tehneet enemmän duunia seuran eteen kuin monet palkkalistoilla olevat.

Tervetuloa Jokerien seurakulttuurin ennen ja jälkeen Kekäläisen!

Ja on häpeällistä että monen pitkänlinjan fanin tuki on menetetty siksi että seura on tietoisesti omistajien johdolla pyllistänyt joukkueen historialle, identiteetille ja itsekunnioitukselle.

Tämähän oli tiedossa jo sillä sekunnilla kun leuaton siirrosta kertoi tiedotustilaisuudessa ja loppuun kiljui että seuraa ei ole myyty.

os vanhoja aktiiveja ei saada mukaan niin toivottavasti toimistolla ymmärretään edes alkaa systemaattisesti tukea uutta faniryhmää.

Tässäkin kohtaa mennään perse edellä puuhun jos seura alkaa jotain ryhmää perustamaan joka on talutusryhmässä. Ryhmät syntyvät silloin kun sille on tarvetta ja yhdistäviä tekijöitä on riittävästi.

a voi hyvin olla että vaikka seura yrittäisi tätä niin on jo liian myöhäistä...

Aika paljon saa vettä virrata Vantaanjoessa että ex-aktiivit miltään osin palaisivat päädyn toimintaan mukaan.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Toki onhan sekin uutta fanikulttuuria että läpsyttimiä jaetaan jokaiselle katsojalla päädyssäkin.
Ketä seura voisi lähestyä? Ei ex-aktiivien kesken ole mitään ryhmää olemassa jolla olisi jokin johtaja tai auktoriteetti
Hetkonen hetkonen, itse en kyllä ole nähnyt päädyssä läpsyttimiä penkeillä. Toki muutama asiasta tietämätön kantaa niitä muista katsomoista tullessaan mukanaan, mutta jokaiselle niitä en ole nähnyt jaettavan.
Mitään ryhmää ei varmasti olekaan, mutta ei tuo ole mikään este. Varmasti seuralla on olemassa lista aiemmista fanikausikortin ostaneista, jotka nyt ovat jättäneet kortin ostamatta ja jotku yhteystiedot näille ihmisille. Sinne vaan kirjettä ja kutsua saapua johonkin palaveriin, niin varmasti osa saapuisi, jos kirjeen sisältö miellyttää. Samaan aikaan some- ja perinteistä mainontaa kehiin, että nyt lähdetään kehittämään kannattajatoimintaa ihan uudella otteella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös