RIP-ketju

  • 2 885 464
  • 11 644

Vimma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Julkaisu sisältyy, mutta ei kannata syyttää muita ymmärtämättämyydestä, jos ei itse ymmärrä ihmisiä suojaavia lakeja.

Tässä tapauksessa olen kyllä valmis myöntämään ymmäryämättömyyteni. En todellakaan tunne riittävän hyvin muita tässä tapauksessa ilmeisesti oleellisia lakipykäliä. Onhan se uskottava, että jotain hämärää tuohon kuvaajaankin liittyy, jos asia on päätynyt syyttäjän pöydälle. Mutta varmaan aika ja käräjäoikeus sitten aikanaan kertovat enemmän. Osaakohan joku arvioida, mikä tuossa videossa täyttää tuon yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisen tunnusmerkistön?

Ymmärtämättömyydestäni huolimatta pidän kuitenkin kiinni siitä, että videon julkaiseminen kuuluu kuvaajan sananvapauteen. @Everton tuossa kyseli, miksi olen jumahtanut kuvaamiseen. Lyhyin vastaus on ehkä se, että kuvaaminen voidaan kieltää, mutta kuvatun materiaalin julkaisua ei oikein voi.

Näköjään sitä luulee tietävänsä vaikka pitäisi tietää luulevansa. Ja todettakoon lopuksi, että tämä keskustelu sai minut epäilemään tietojani enemmänkin, joten se ei varmaan ollut proffa vaan minä joka niitä mutkia on suoristellut.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Disclaimer: itse risujemmari-tapaukseen en ota muuten kantaa, mutta sanonpahan vaan että kahden törpön törppöily sai ihan liian suuret mittasuhteet.

Tämän nyt varmaan jokainen allekirjoittaa riippumatta ajatuksesta "syyllisestä" tai "syyttömästä".
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Suomen ampumahiihtomaajoukkueen valmennusjohtoon kuulunut Asko Nuutinen poistui keskuudestamme viime yönä, kevyet mullat Asko.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Deitin koira. Pitää antaa surra, kyllä sitä pillua tulee.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aina se hätkähdyttää, kun joku "tuttu" muusikko poistuu, vaikka tuskin kukaan voi pitää ysikymppisen kuolemaa yllätyksenä. Varmaan ensimmäistä kertaa opin tuntemaan Paluu tulevaisuuteen-leffan kautta.
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Johnny B Goode oli ekoja biisejä, mitä kitaralla joskus räpellettiin. May him rest in peace.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Suren nyt viran puolesta, mutta en ole vieläkään lakannut suremasta Scott Weilandia, enkä varmaan koskaan lakkaakkaan.
 

Loorz15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit | Huuhkajat | Teuvo Teräväinen
En ole Chuck Berryn tuontatoon hittejä lukuunottamtta tutustunut, mutta miehen vaikutusta koko rock'n'roll- musiikin syntyyn on vaikea sanoin määritellä. RIP Chuck Berry.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onhan tää merkittävä uutinen. Kun tuota Chuck Berryn keksimää musiikkityyliä, rock'n rollia, tykkää monet ihmiset vielä nykyäänkin kuunnella. Luulen että Yle tekee ainakin radioon jonkun teemaohjelman, jossa sitä soitetaan ja samalla muistellaan Chuck Berryä.
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Voi sun shaatana. Nyt lähti sellainen ukko että oksat pois. Ei taida 50-luvun päälliköistä olla jäljellä enää kuin Little Richard. Voi voi...
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Voi sun shaatana. Nyt lähti sellainen ukko että oksat pois. Ei taida 50-luvun päälliköistä olla jäljellä enää kuin Little Richard. Voi voi...
R.I.P Chuck Berry, mutta ei nyt unohdeta viimeistä mohikaania eli Jerry Lee Lewista. The Last Man Standing.

Korjattu typo. Pannaan kankkusen piikkiin.
 
Viimeksi muokattu:

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Niin kuin pari päivää sitten James Cottonin kohdalla, on tämänkin varhaisen rock'n rollin ikonin kohdalla todettava, että sinne meni jälleen yksi alan merkittävä pioneeri jonka panos oli ratkaiseva siihen mitä käsitämme nykyään rock-musiikilla.

Niin kuin John Lennon aikanaan totesi, että jos rock'n roll nimettäisiin uudelleen, se olisi yhtä kuin Chuck Berry. Berryn juuret luonnollisesti olivat chicagolaisessa bluesissa, josta hän ammensi monet rytmikkäät jytäklassikot aina Johnny B. Goodesta Roll Over Beethoveniin ja Sweet Little Sixteeniin. Jos Muddy Waters ei aikanaan olisi neuvonut Berryä, että miten pääsee nauhoittamaan varhaista boogie woogieta, voisi tarina olla toinen.

Berry oli sanoittaja myös aikansa aatelia. Rockin sanoma ei nyt aina ole ollut niinkään kunnianhimoista, mitä voisi teksteistä luulla, mutta etenkin nuorisoon hän osasi vedota ihmissuhteisiin vetoavilla kannanotoillaan. Siihen päälle hieman ankkakävelyä ja suurmestari oli valloittanut lavat valtiorajat ylittävällä tavalla. Berryn urasta vaikuttaneita saaneiden yhtyeiden määrä on sitä luokkaa, että nimeäminen veisi palstan hetkelliseen oikosulkuun todennäköisesti.

Niin kuin viime aikoina pilvien reunoille lähteneet blues-kollegat, Berrykin oli todellisilla elinkautis-kiertueilla, joille ei loppua näkynyt. Vaan en ole varma oliko omasta tahdostaan. Niin hauras, kärsivän oloinen ja uupunut legenda nähtiin viimeisten aikojen keikoilla, että eläkkeelle olisi pitänyt päästä jo hyvät ajat sitten, mutta kai koneisto sitten taustalla jylläsi koko ajan. Nyt on kuitenkin rauha saapunut Berrylle ja ankkakävely jatkuu nyt yläkerran nimekkään orkesterin lyödessä tahtia ja Angushan jatkanee edelleen perintöä porttien tällä puolen.

Hattu päästä ja kumarrus. Iso elämäntyö, valtava merkitys koko populaarimusiikille.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Onneksi sain nähdä legendan kerran livenä, vaikka keikka ei häävi ollutkaan. Chuck Berry oli todellakin yksi suurimmista, ellei suurin. Vielä mies ehti yhden levyn äänittää ennen poismenoa, kyllähän tuolle on ainakin tilaisuus annettava. Tämän herran panos rock-musiikin kehitykselle on täysin mittaamaton. Toista samanlaista ei ole, eikä tule.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Ansaitut levot Chuck Berrylle.

Berrystä on kirjoitettu paljon, ja tässä ketjussa muut kirjoittajat ovat lausuneet jo ehkä olennaisimman. Kerron tähän jatkoksi erään artistiin liittyvän muiston takavuosilta.

Elettiin 1980-luvun jälkipuoliskoa, oli unelias kesäinen iltapäivä. Lukiolais-Kääpiö oli käymässä Tampereella, ja tapansa mukaisesti hän oli plaraamassa käytettyjä vinyylilevyjä eräässä rautatieaseman seudun divarissa. Sisään asteli lippahattuinen herrashenkilö, joka vaikutti saapuneen hyvinkin pitkän matkan takaa, kenties heinäntekokiireiden jo helpotettua. - Löytyykö tuota Huksperrin levyä, tiedusteli suoraan kassalle astellut mies myyjältä. Rock-henkinen myyjä palveli asiakastaan hienosti, ja kaivoi tuossa tuokiossa esiin jonkin Best of Chuck Berry -kokoelmavinyylin. Lippahattuinen oli tyytyväinen, ja osti saman tien levyn.

Maksaessaan mies kertoi, että hän oli ostanut juuri samana päivänä Tampereelta stereosarjan levysoittimella, ja nyt piti saada hyvää musiikkia levylautaselle. Vuolaan jutustelun aikana kävi ilmi, että miehen samassa taloudessa asunut iäkäs äiti oli kuollut taannoin, ja ilmeisesti juuri äidin takia levysoitinta ei ollut hankittu tämän eläessä. Nyt mies oli reissanut Tampereelle toteuttamaan unelmaansa, ja kaikesta päätellen täyttymys oli saavutettu, kun myyjä ojensi muovikassiin kääräistyn "Huksperrin" levyn asiakkaalle. Toivon vilpittömästi, että levy tuotti ostajalleen paljon iloa!
 

Delter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Harkimoista vapaa Jokerit
Ansaitut levot Chuck Berrylle.

Berrystä on kirjoitettu paljon, ja tässä ketjussa muut kirjoittajat ovat lausuneet jo ehkä olennaisimman. Kerron tähän jatkoksi erään artistiin liittyvän muiston takavuosilta.

Elettiin 1980-luvun jälkipuoliskoa, oli unelias kesäinen iltapäivä. Lukiolais-Kääpiö oli käymässä Tampereella, ja tapansa mukaisesti hän oli plaraamassa käytettyjä vinyylilevyjä eräässä rautatieaseman seudun divarissa. Sisään asteli lippahattuinen herrashenkilö, joka vaikutti saapuneen hyvinkin pitkän matkan takaa ...
Olinko ainut, jolla tässä kohtaa mielikuvitus oli jo laukannut viisi säkeistöä edelle ja enää odotti lippahattuisen pitkänmatkalaisen paljastuvan itse Chuck Berryksi?

Eipä sillä, hauska ja elämänmakuinen tarina se oli oikeassa muodossaankin :)
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
RIP Colin Dexter. Nyt pääsee turisemaan John Thawin kanssa mukavia. Linkki BBC:n uutiseen.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Nopeuslaskija Kalevi Häkä Häkkinen on poistunut keskuudestamme kertoo KSML.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Kalevi "Häkä" Häkkinen. Tuli joskus 80-luvulla nähtyä livenä laskemassa jossain tapahtumassa. Olikohan ehkä Luostolla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös