Keskustelua Jatkoajan kolumneista ja artikkeleista

  • 1 142 616
  • 6 739

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hitchcockin erottamista odotettiin liian pitkään - NHL - 12.02.2017 - Kolumnit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

Tuli tästä Oinosen kolumnista sen verran mieleen, että eikös sisältö ole ajautunut kohtalaisen pahaan ristiriitaan? Ensin kolumnissa vedetään Mike Yeon startista pitkälle viedyt johtopäätökset ja jo otsikossa todetaan, että odotus Hitchcockin potkimiselle oli käydä kalliiksi Bluesille. Kuitenkin kolumnin lopussa kirjoittaja toteaa, että on liian aikaista tehdä johtopäätöksiä.

Miksi yhtäaikaa tehdään sekä johtopäätökset, jonka perusteella kirjoitetaan kolumni, mutta samalla toistetaan kliseisesti, että johtopäätöksiä tulisi tehdä myöhemmin? :o
 
Miksi yhtäaikaa tehdään sekä johtopäätökset, jonka perusteella kirjoitetaan kolumni, mutta samalla toistetaan kliseisesti, että johtopäätöksiä tulisi tehdä myöhemmin?
Että voi kirjoittaa jostain osoittaakseen muka-ymmärrystään pelistä, sitten kuitenkin laitetaan loppuun klausuuli, johon voi turvautua ollessaan väärässä. Ehkä Oinonen on ottanut tuon käyttöön aiempien hölmöilyjensä takia.
 

skuuran

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, Kärpät, Hurricanes
Olipahan ihmeellinen sanallinen oksennus tuo "päätä ylös pojat lol" -juttu taas. Alle 200 sanaa avain tyhjänpäiväistä jorinaa, josta kukaan ei kostu yhtään mitään. Jos tuolla tasolla pääsee "jääkiekon journalistien" joukkoon niin aika huonolla tolalla on tilanne. Itseä hävettäis julkaista tuollaista tekstiä omalla nimellä.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
HIFK pysäyttämätön viimeisellä kympillä NFL-tähtien illassa -otsikoidun jutun ingressi kuuluu seuraavasti: "NFL-tähdet vierailivat Nordeskiöldinkadulla ja pääsivät todistamaan vierasjohdon muuttumista komeaksi kotivoitoksi. Roope Hintzin johtama vitja loisti läpi ottelun. Joe Finley esiintyi hyvässä ja pahassa."

Ingressin jälkeen NFL-tähtiin ei viitata enää sanallakaan eikä heitä mainita nimiltä. Kun asia nostetaan otsikkoon asti ottelutapahtuman kannalta ilmeisen olennaisena, miksei siitä kerrota mitään itse jutussa?

Otsikko ja ingressi ovat sinänsä oikein hyvät ja kieliasultaan huolitellut, mikä on aina hieno juttu.
 

Ferris

Jäsen
NHL-kierroksen topit ja flopit: Stars yllätti Penguinsin, tulikuuma Filip Forsberg liikaa Sabresille - NHL - 01.03.2017 - Aamuraportti - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

Tyylikkäästi esiintynyt Capitals kaatoi Rangersin vakuuttavan esityksen jälkeen maalein 4-1. Marcus Johanssonin (2+1), Jevgeni Kuznetsovin (0+2) sekä Matt Niskasen (0+2) vastatessa pistetehtailusta, sai joukkueen luotsi Barry Trotz 700 ottelua täyteen penkin takana. Capitalsin paidassa debytoi vastikään Bluesista kaupattu huippupuolustaja Kevin Shattenkirk, joka jäi tällä kertaa ilman tehomerkintöjä.

Josko nyt kuitenkin 700 voittoa eikä vain ottelua?
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hei,

Zach Budishin "virstanpylväs" on mikkeliläisiä seuraavalle ihan kiinnostava nosto.

Jälkimmäistä kommenttia ihmettelen. Liian innokkaat tekijät? Onko meillä joku mittari että ei saa innostua? Minä pitäisin mitenkään negatiivisena sellaista lätkäkierrosta, josta jotain jäisi tekemättä siksi ettei innostaisi.

Terveisiä live-illasta,

Antti Wennström,
päätoimittaja
Jatkoaika.com -verkkolehti

Toivottavasti saamme yhtä vuorovaikutteisen päätoimittajan vastakin. Kiitos näistä vuosista!
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Harmillinen juttu että Wennström lähtee. Pätevä kirjoittaja, joka tietää kiekosta paljon. Tokikaan mikään ei ole muuttumatonta, eli kyllä JA:n verkkolehti tästä vaihdoksesta tulee selviämään kunnialla, eivätkä samat kasvot voi ikuisesti olla remmissä.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kolumni: Kun voittokaan ei riitä

"Erityisesti Liigan siirtorajalla KooKoosta hankittu kolmikko Kai Kantola, Jarkko Malinen ja Ryan O'Connor on epäonnistunut pahasti".

Kolumnisti on löytänyt HIFK:n pahimmat epäonnistujat. Ei toki noistakaan kukaan ole loistanut, mutta on hölmöä listata pahimmiksi epäonnistujiksi pelaajia, jotka ovat pelanneet HIFK:ssa vasta kuukauden. Siellä on esimerkiksi Petrell perseillyt koko kauden, eikä kovin vahvasti ole mennyt Luttisella tai Puustisellakaan. Hintz on pelannut viime aikoina hyvin, mutta aika kauan hänkin varjojen mailla vaelteli.

Kun sarjan häntäpään joukkueesta tulee kolme pelaajaa, jotka menevät heti miljoonajoukkueen viiden parhaan pistemiehen joukkoon, niin jälkimmäisessä on tehty jotain ihan päin helvettiä. Sieltä voi ensimmäisenä etsiä niitä pahimpia epäonnistujia.
 

Ralph

Jäsen
Kolumnisti on löytänyt HIFK:n pahimmat epäonnistujat.
Heh. HIFK:n piti olla sarjassa top-3-joukkue, mutta joukkue oli lähellä pudota kymmenen parhaan joukosta pois. Sitten hankittiin kolme uutta pelaajaa ja joukkue sijoittuu yhdeksänneksi. Ja epäonnistujina mainittiin nämä uudet kolme pelaajaa. Jos joukkueen piti olla top-3-joukkue, niin eikö siitä alkuperäisestäkin rosterista olisi mahtanut löytyä jotain epäonnistujia?
 

Toimitus

Jäsen
Harmillinen juttu että Wennström lähtee. Pätevä kirjoittaja, joka tietää kiekosta paljon. Tokikaan mikään ei ole muuttumatonta, eli kyllä JA:n verkkolehti tästä vaihdoksesta tulee selviämään kunnialla, eivätkä samat kasvot voi ikuisesti olla remmissä.

Kiitos lämpimistä sanoista. Sen verran tarkennan, että kokonaan en ole lähdössä, siirryn Jatkoajassa vain "päällikkötasolta" pois ja keskityn kirjoittamiseen. Olen samaa mieltä siitä, että sopiva vaihdos piristää aina, sekä kuuluu omalla tavallaan tämän paikan luonteeseen.

Kolumni: Kun voittokaan ei riitä

"Erityisesti Liigan siirtorajalla KooKoosta hankittu kolmikko Kai Kantola, Jarkko Malinen ja Ryan O'Connor on epäonnistunut pahasti".

Ja epäonnistujina mainittiin nämä uudet kolme pelaajaa. Jos joukkueen piti olla top-3-joukkue, niin eikö siitä alkuperäisestäkin rosterista olisi mahtanut löytyä jotain epäonnistujia?

Onhan tuossa koko joukkue edellisessä kappaleessa mainittuna, mutta kun luen, niin tuo "erityisesti"-sana tässä vie harhaan. Ilman sitä molemmat kappaleet ovat loogisessa jatkumossa ja oikeassa mittasuhteessa.

Kiitos palautteesta,
Antti Wennström
päätoimittaja
Jatkoaika.com
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Se "Penaltti - Liigan rikotuimmat pelaajat" -juttu oli loistava.

Mutta, mistä Jatkis sai tilastot, joita Liigan sivulta ei löydy? Esim. "pelaajat, joita ei rikottu kertaakaan"?
 

MR8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Klubi, Kallion Voima
Eero Hurmerinta katseli otteluiden jäähyt videolta läpi - eli urakka oli valtaisa.

Täytyy tulla täältä sivusta oikein ihmettelemään. Siinäpä vasta asialle omistautumista. En edes uskalla arvailla miten kauan tuohon on mennyt! Miten joku viitsii? Prost!
 

Toimitus

Jäsen
Täytyy tulla täältä sivusta oikein ihmettelemään. Siinäpä vasta asialle omistautumista. En edes uskalla arvailla miten kauan tuohon on mennyt! Miten joku viitsii? Prost!

Eero on tykittänyt vapaaehtoishommana Jatkoajan verkkolehteen vuodesta 2001 asti lähinnä Espoota koskevia juttuja, mutta myös NHL:ää, maajoukkueita ja nyt Mestistä. Todellinen "unsung hero", jos minulta kysytään.

Terv. Antti Wennström, päätoimittaja
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Aikanaan uuden päätoimittajan myötä toivoisi jatkoajan muuttavan isoa linjausta siten, että panostettaisiin juttujen määrän sijasta laatuun. Viime kuukausina olen ollut havaitsevinani tiettyjen toimittajien puskevan juttuja eetteriin kovalla tahdilla, mutta sisältö on valitettavan mitätön. Laadukkaat jutut hukkuvat näiden sisällöttömien sekaan, eikä siinä lopulta kukaan voita.
 

Vesku

Jäsen
Netissä jääkiekon mediatarjonta on ylitsevuotavan runsasta, sitä se tosiaan on jo Jatkoajassakin. Ylitarjonta ei haittaa, mutta pientä vaivaa olennaisen kaivaminen vaatii.

Kiitokset näin pudotuspelien aikana toimitetuista hyvistä ottelupaketeista (ennakko, raportti, haastattelut, analyysit). Erinomainen oli myös tämän viikon viikkokatsaus, josta saa nopean läpileikkauksen myös muista puolivälieräsarjoista.

Lyhyesti sanottuna eniten minua kiinnostaa pelillinen analysointi ja toissijaisesti tapahtuman päätähtien kommentit.
 

Toimitus

Jäsen
Hei,

kiitos palautteista.

Yksi juttujen löytämiseen sekä tekemiseen vaikuttava seikka on tietysti tuo etusivu kokonaisuutena. Kaikkea ei ole tarkoitus räjäyttää, mutta sen tekninen uusiminen on ollut jo tovin työn alla. Tavoitteena se, että sekä hitaat että nopeat jutut ovat paremmin esillä ja löydettävissä.

Toinen työn alla oleva uudistus on ollut kuukausiliite-tyyppinen kokonaisuus. Se tavoitteen mukaan kokoaa ja tuo säännöllisemmin/selkeämmin esille "hetkeksi pysäyttävää" sisältöä ja grafiikkaa myöten noita erikoisempia juttuja.

Tekninen puoli ei yksin tietenkään vaikuta siihen, mitä jutussa sisällöllisesti tapahtuu ja minkälaisen hiomisen kautta juttu "tuotetaan". Se vaikuttaa kuitenkin siihen, että Jatkoajan verkkolehteä voi lukea kerran tunnissa, kerran viikossa tai kerran kuukaudessa, ja silti lukija löytää haluamaansa sisältöä ilman hakusanoilla arvailua. Se kannustaa itsessään säännölliseen suunnitelmallisuuteen toimittajien ja toimituksen johdon tavoitteiden mukaisesti. Onhan se myös toimittajien motivaatiolle merkityksellistä, onko kuukauden puunattu juttu hyvin esillä päivän ja pari kertaa somenostona, vaiko löydettävissä omasta selkeästä osiostaan vielä pitkän ajan kuluttua.

Tämä siis vastaa pohdintoihin osittain. Lukijakyselyistä on kuitenkin vuosien aikana tuhansista vastauksista välittynyt hyvin monenlaisia toiveita ja erilaisia lukijaprofiileja. Osa haluaa harkitumpaa ja hitaampaa sisältöä, osa taas enemmän, mahdollisimman paljon ja useammasta aiheesta, useampia juttutyyppejä. Sitten on vielä se puoli, minkälaisia tekijätyyppejä on mistäkin sarjasta, joukkueesta tai aihealueesta kirjoittamassa minäkin vuonna.

Tuleva päätoimittaja asettaa omat tavoitteensa ja tekee omat suunnitelmansa kokonaisuuden suhteen. Näillä nyt mainituilla teknisillä muutoksilla on kuitenkin oma toivon mukaan positiivinen vaikutuksensa siihen, että monenlaisten lukijatyyppien tavoittaminen on ylipäänsä mahdollista. Se, että Jatkoajan verkkolehden ei tarvitse teknisten asioiden takia jättää paitsioon "long playtä" eikä ajankohtaista ja nopeaa tiedonvälitystä.

Terveisin,

Antti Wennström
päätoimittaja
Jatkoaika.com -verkkolehti
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Aikanaan uuden päätoimittajan myötä toivoisi jatkoajan muuttavan isoa linjausta siten, että panostettaisiin juttujen määrän sijasta laatuun. Viime kuukausina olen ollut havaitsevinani tiettyjen toimittajien puskevan juttuja eetteriin kovalla tahdilla, mutta sisältö on valitettavan mitätön. Laadukkaat jutut hukkuvat näiden sisällöttömien sekaan, eikä siinä lopulta kukaan voita.
Samaa toivomusta. Hyvien artikkelien lisäksi on paljon aivan turhaa täytettä. Hyvänä esimerkkinä tänä aamuna julkaistu Asko Huukin kirjoittama Annan luvan, lähettäkää minulle hamekangasta - LIIGA - 28.03.2017 - Kolumnit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta jossa ei ole yhtään mitään asiaa. Kirjoitus olisi aivan tyhjänpäiväistä paskaa täällä keskustelupalstalla, saati sitten verkkolehdessä.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Erittäin harvoin jaksan näihin puuttua, mutta nyt hei oikeasti?

Jatkoaika: Tomi Kallio - "Tepsi oli umpisurkea ja vitsi"

Menikö otsikointi ihan putkeen, Simo Arkko? (linkki: Twitter)

edit: Ok, jannu on Mikkelistä, mutta silti nyt jotain rotia.
Kallion alkuperäinen kommentti (tai juttuun siteerattu) kuului muodossa: "Olen kuitenkin eniten ylpeä siitä, että kun kaksi vuotta sitten lähdimme projektiin, niin Tepsi oli umpisurkea ja vitsi".

Fingerpori-kamaa. Tai ei oikeastaan sitäkään. Surullista enemmänkin.

Anni Saarela on tehnyt samasta ottelusta jutun, jonka otsikko on hyvä, selväsanainen, totuudenmukainen ja informatiivinen: Helsingissä ratkaissut Partanen: ”En yllättynyt välieräpaikastamme yhtään". Posia ja kiitokset Annille.

E: Kallio-jutun otsikko näkyy olevan nyt korjattu. Kiitokset ripeästä toiminnasta!
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös