Pittsburgh Penguins 2016–2017

  • 267 426
  • 1 028

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Kyllä sitä itsekin usein huomaa ajattelevansa, että Määttä olisin sopivin (lue: houkuttelevin) kaupattava jos Penguins päättäisi hommata laatua. Nyt siirtorajalla tulleet vahvistukset huomioon ottaen Määtästä olisikin voinut luopua. Puolustajista on nyt ylitarjontaa, vaikka loukkaantumiset pitävät sen kovasti rikkonaisena. Nyt mennään sillä ajatuksella, että Sheary on tullut jäädäkseen. Crosby tarvitsee huippuvireistä Shearya vierelleen ollakseen niin ylivoimainen kuin parhaimmillaan voi olla. Jotenkin edelleen kutkuttaisi nähdä useammin Crosby - Kessel kaksikkoa jäällä samanaikaisesti. Ne harjoitusottelut eivät ole vieläkään unohtuneet..
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Jotenkin edelleen kutkuttaisi nähdä useammin Crosby - Kessel kaksikkoa jäällä samanaikaisesti. Ne harjoitusottelut eivät ole vieläkään unohtuneet..

Chicagoa vastaan nähtiin muutaman kerran jäällä ketju Cullen-Crosby-Kessel, ja tämä ketju piti Chicagoa pilkkanaan kerta toisensa jälkeen. Hyvin voisi kokeilla tuota ketjua tai ainakin nyt Sid&Phil parivaljakkoa ja katsoa jatkuuko sama lento.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Kotona tekeminen on vakuuttavaa. Viides kotivoitto putkeen, 5-2 numeroin Boltsista. 19 peliä jäljellä runkosarjaa. Hyvistä lähtökuopista tässä pääsee punnertamaan kohti pudotuspelejä.

Ottelua katsomatta sitä keskittyy aavistuksen tarkemmin statistiikoihin, joissa kyllä tällä kertaa riitti ihmettelemistä. Peliaikakuningasta ei varmaan kukaan arvaisi etukäteen, sillä Hainsey oli koko ottelun jääaikapäällikkö 25minuutillaan. Pelasi siis mm. Hedmaniakin enemmän. Tuosta alivoima-aikaa on runsaat neljä minuuttia, mutta ylivoima-aikaa ei luonnollisesti herunut. Aika hurjan kuuloiset minuutit kun siellä on Dumoulinia ja muita systeemin jo omaksuneita peruspuolustajia. Hainseyn tilastoista ei kyllä mitään pahaa sanottavaa löydy, joten eiköhän tuo minuuttinsa hyvin klaarannut mutta poikkeuksellisen suurista minuuteista kuitenkin puhutaan. Tuskin Letangkaan monesti tuollaisia paukuttaa, ellei ole joku välttämätön takaa-ajo käsillä.

Toinen peliaikahuomio on ottelun ratkaisijaan, Malkiniin, liittyvä. Käytännössä katsoen 17min, joista 3min ylivoimalla. 14min tasakentällisin on aika vähän. Tietysti hyökkäyksessä on paljon leveyttä, mutta säästöliekillä kyllä käytettiin venäläistä. Varsinkin kun ottelun voittomaalikin tuli vasta kolmannessa erässä.

Yksittäisissä otteluissa noita ei varmaan niin pitäisi tiirailla, varsinkaan näkemättä matsia, mutta edelleen Hainseyn lukema varsinkin oli hämmästyttävä. Tuolta kun Letang palaa niin lieneeköhän Hainsey - Letang -parivaljakko ykkösnyrkkinä? Paperilla ainakin hyvän kuuloinen jos ja kun Letang voi pelata aavistuksen offensiivisemmin.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Kelailin kolmannen erän loppuun, kun pitää lähteä töihin. Palasiko Cole ja/tai Dumoulin takaisin peliin vielä? Menivät koppiin molemmat kesken pelin.

Hieno voitto ja varmaa kiekollista peliä. Streit näytti heti siltä mitä mieheltä odotinkin.
 

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Chicagoa vastaan nähtiin muutaman kerran jäällä ketju Cullen-Crosby-Kessel, ja tämä ketju piti Chicagoa pilkkanaan kerta toisensa jälkeen. Hyvin voisi kokeilla tuota ketjua tai ainakin nyt Sid&Phil parivaljakkoa ja katsoa jatkuuko sama lento.
Yksittäisissä otteluissa kyseinen kombo voi olla vaarallinen, mutta toivon kyllä, että Kessel löytää itsensä kolmosesta poffeissa. Kaveri on niin sukka latomaan suoraan syötöstä, että ihan turhaan sille laitetaan maailmanluokan pelintekijä vierelle, kun voi tuoda huiman määrän leveyttä johtamalla täysin omaa kentällistään, kuten vuosi sitten. Nauttikoon Crosbysta ja Malkinista sitten ylivoimien aikana.
 

zägä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Steelers, Kärpät
Paluu voittokantaan jälleen kotona vähän paremmalla matsilla. Viihdyttävä peli kaikinpuolin, vauhtia oli molempiin suuntiin. Ekassa erässä Pens oli aika purjeessa, mutta paransivat 2.erään. Nää uudet pakit, Hainsey ja Streit pelasivat hyvät pelit kumpikin. Tuo Hainsey-Letang pari vois kyllä olla kokeilemisen arvoinen kenttä. Sheary oli varsinki alussa vähän ruosteessa, mutta eiköhän tuo paranna kun saa pelejä taas alle.

Kelailin kolmannen erän loppuun, kun pitää lähteä töihin. Palasiko Cole ja/tai Dumoulin takaisin peliin vielä? Menivät koppiin molemmat kesken pelin.

Hieno voitto ja varmaa kiekollista peliä. Streit näytti heti siltä mitä mieheltä odotinkin.

Molemmat palas jäälle 3.erän aikana

Daniel Sprong ollut kovassa vireessä QMJHL:ssä. Viimeiseen 13 peliin 17+12 ja koko kauden saldo nyt 23 peliä tehoin 21+17=38. Vähän Kessel tulee mieleen Sprongista. Paitsi, että Sprong osaa laukoa myös one-timeristä.
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Peliitat
Minkä ihmeen takia Kunitzia on pakko roikottaa siellä top kutosessa? Äijä pelaa matsista toiseen ihan päin persettä ja pimentää Crosbyn tehokkaammin kuin vastustajat. Nelosessa miehestä voisi saada edes jotain irti. Top 6 voisi olla mallia

Sheary-Crosby-Hörnqvist
Hagelin/Guentzel-Malkin-Kessel

Erityisesti kiinnostaa myös miksi Hörnqvistiä ei peluuteta Crosbyn laidalla kun jälki oli viime vuoden puolella murhaavaa.

Ylivoima oli muuten yön pelissä aivan uskomattoman nautinnollista katseltavaa kun mentiin koostumuksella Crosby-Malkin-Kessel-Schultz-Streit. Tätä lisää!
 

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Daniel Sprong ollut kovassa vireessä QMJHL:ssä. Viimeiseen 13 peliin 17+12 ja koko kauden saldo nyt 23 peliä tehoin 21+17=38. Vähän Kessel tulee mieleen Sprongista. Paitsi, että Sprong osaa laukoa myös one-timeristä.

Vaikka kuinka yrittää, ettei liikaa innostuisi Sprongista niin pakkohan tuosta vaan on olla innoissaan. Kokonaisuutenakin todella kova skillset, hyvä liike, pehmeät kintaat ja erittäin hyvä laukaisurepertuaari, ja Penguinsin viimeaikojen hyökkääjäprospekteista poiketen, ei ole ihan mikään hobitti kooltaan. Ja tietysti se että Sprongilla on sanottu olevan lähes crosbymainen harjoittelumotivaatio.

Mitä vertauksena Kesseliin tulee, niin Sprong ei ole käsittääkseni lähellekkään yhtä pehmeä mitä tulee kontaktitilanteisiin. Nyt hokijumalilta sen verran myötätuntoa että pysyy ehjänä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Minkä ihmeen takia Kunitzia on pakko roikottaa siellä top kutosessa? Äijä pelaa matsista toiseen ihan päin persettä ja pimentää Crosbyn tehokkaammin kuin vastustajat.

Tätä on tullut kiroiltua jo jokunen viikko, ei vain voi ymmärtää Sullivanin halua peluuttaa Kunitzia Sidin rinnalla kun jokainen näkee kuinka surkea nykyinen Kunitz kiekon kanssa on. Älkää käsittäkö väärin sillä kyllä Kunitzille paikka löytyy minun Penguinsista tänä/kin vuonna, mutta se ei saa olla ykkösketju! Kunitz on kumminkin Pensin ainut jätkä joka käy taklaamassa aina kun on paikka ja eilinen taklaus Kucheroviin alivoimalla oli juuri sitä mitä mieheltä haluan nähdä, pakko oli vielä käydä loppuun se töötti painamassa. Linkki alla kyseiseen takalukseen.

Kunitz crunches Kucherov in the corner - YouTube

Mutta joo olipahan matsi, luojan kiitos Bolts on tällä hetkellä tilanteessa jossa heidän pääsy playoffeihin on kaikkea muuta kuin varmaa sillä niin laadukas joukkue tuo yhä on ettei tuota haluaisi kohdata. Vielä kun saavat Stamkosin takaisin niin vaarallinen nippu on kasassa ja jos poffeihin pääsee niin valmis yllättämään vaikka kaikki. Toki jotain Boltsien kaudesta kertoo se, että siellä maalilla on Budaj eikä Vasilevsky, Bishop sai jo pakata kamat ja lähteä losiin.

Streit pelasi kyllä hienon debyytin ja pääsikin painamaan vielä ottelun voittomaalin Crosbyn syötöstä. Jos tuolla tasolla pystyy pelaamaan jatkossakin niin perun sanani paskasta tai turhasta hankinnasta, mutta katsotaan nyt vielä. Joka tapauksessa hyvä startti mieheltä Pens-nutussa.

Ja Matt Murray, ihan käsittämättömiä venytyksiä taas ajoittain. Todellinen helmi 2012 varaustilaisuuden kolmannelta kierrokselta, kyllä se meidän Pens myös joskus osuu :)

Sunnuntaina Sabres.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Mark Streit onnistui tosiaan erinomaisesti tunteikkaassa debyyttiottelussaan vanhaa seuraansa vastaan. Muodosti Hainseyn kanssa Penguinsin varmimman pakkiparin eilen ja kävi sitten tekemässä kapteenin syötöstä vielä voittomaalinkin. Ei olisi voinut debyytti sujua enää tuota paremmin.

Dumoulin tosiaan satutti ilmeisesti sitä vastikään murtunutta leukaansa kun otti taklauksen vastaan ja löi päänsä pleksiin sen seurauksena. Taisi käydä sitten aivotärähdysprotokollan lävitse vielä, mutta palasi tosiaan kehiin myöhemmin ottelussa. Colekaan ei ollut kuin minuutin pukukopin puolella ennen kuin palasi takaisin penkille ja kaukaloon, joten toivottavasti molemmat ovat kunnossa.

Colesta puheenollen, viime aikoina olen ollut havaitsevinani hieman vaikeuksia ja virheherkkyyttä omassa päässä hänen osaltaan. Kausi kokonaisuudessaan on sujunut erinomaisesti kuitenkin, mutta kyse ei ole mistään virheettömästä top-4 puolustajasta, joten eipä tuo suuri ihme ole että muiden puolustajien loukkaantuessa ja kuormituksen kasvaessa ne otteet eivät niin loistokkaita enää ole kuin olivat alkukaudesta. Toivottavasti sieltä nyt Letang saataisiin nopeasti takaisin ja puolustuksen minuuttijakaumaa siten paremmalle mallille, niin Colekin pääsisi pienoisesta slumpista ylitse kuormituksen ja peluutuksen ollessa suotuisampaa.

Malkin iski tosiaan uransa 700. ottelussa taululle tehot 2+1 ja oli läpi ottelun dominoivalla pelipäällä. Malkinin puolesta runkosarja saisi varmaan olla 82 ottelun mittainen sarja Tampa Bay Lightningia vastaan, sen verran kovalla kädellä hän aina rankaisee heitä.

Kunitzista samaa mieltä muiden kanssa, pelipaikan pitäisi olla kaukana Crosbyn viereltä, etenkin nyt kun Sheary tuli takaisin. Olihan se hienoa nostalgiaa että Crosbyn uran 1000. piste tuli kapteenin tarjoillessa pitkäaikaisimmalle tutkaparilleen paikan ja Kunitzin iskiessä kiekon sisään. Mutta ihan liikaa Kunitz ollut Crosbyn rinnalla viimeisen kuukauden aikana eikä se yllätys ole että Crosbynkin otteet ovat olleet välillä vaisuja sinä aikana. Kunitzilta kun ei juuri ollenkaan saa apuja kiekollisessa pelissä enää tätä nykyä. Kunitz menee edelleen alemmissa kentissä ihan kohtalaisen hyvin, mutta hänet pitäisi pitää kaukana Crosbysta ja Malkinista.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ja Matt Murray, ihan käsittämättömiä venytyksiä taas ajoittain. Todellinen helmi 2012 varaustilaisuuden kolmannelta kierrokselta, kyllä se meidän Pens myös joskus osuu :)

Viime yön ottelu oli muuten Murraylle uran 50. ottelu runkosarjassa. Murrayn voittotilasto niistä otteluista näyttää lukemaa 33. Vertailun vuoksi esimerkiksi Braden Holtbyllä se lukema oli 31 ja Carey Pricella taas 30 uran ensimmäisten 50 ottelun jälkeen. Ylipäänsä tuo Murrayn 33 voittoa on yhdessä Frederik Andersenin kanssa suurin maalivahtien keräämä voittomäärä ensimmäisissä 50 ottelussa kaudesta 1987-88 eteenpäin. Ihan mukavasti on siis ura lähtenyt käyntiin Murraylta, runkosarjassakin. Playoffeissahan jo heitti vieläkin kovemmat näytöt viime keväänä.
 

Kaspar11

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Pittsburgh Penguins
Kipeältä näytti Jevgenin ranne tuki ja teippaus, onko tästä mitään infoa? Erittäin tyytyväinen että Kuhnhackl on päässy pelaamaan. Fehriä en kaipaa yhtään. Vaikka saku sai pari jäähyä, niin pakko arvostaa kaverin uhrautuvuutta joukkueen puolesta blokeissa, eikä tuo nyt kädetönkään ole. Rust tosin tiputtanee tämän ulos kokoonpanosta..
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Toinen peliaikahuomio on ottelun ratkaisijaan, Malkiniin, liittyvä. Käytännössä katsoen 17min, joista 3min ylivoimalla.
En tiedä, mutta johtuisikohan siitä että ranne vaivaa nyt enemmän? Vahvasti teipattuna ainakin oli ja välillä sitä penkillä hoidettiin. En kuollaksenikaan muista, että mikä loukkaantuminen tää ranne olikaan, oliko sen takia sivussa aiemmin..

Ja loukkaantumisiin liittyen, oli kyllä upea hetki, kun noin minuutin välein sekä Cole että Dumoulin lähti koppiin. Ei siinä voinut kuin nauraa itsekseen. Varsinkin kun molemmat vielä näytti siltä, että saattoi oikeasti mennä jotain hajalle.

Kaveri on niin sukka latomaan suoraan syötöstä, että ihan turhaan sille laitetaan maailmanluokan pelintekijä vierelle
Toki jos ei tyydy perinteisiin stereotypioihin, huomaa että Kessel itse asiassa on aika kovan luokan pelintekijä (tai ainakin ratkaisusyötön antaja) ja Crosby johtaa liigan maalipörssiä, että miten sen kukin haluaa nähdä. Paksu-P on muuten onnistunut tällä kaudella suorittamaan jopa muutaman ok onetimerin, vaikkei toki ole miehen vahvuuksia. Mutta eipä se 5-5-pelissä mllään tavalla ratkaiseva tekijä ole.

Kunitz crunches Kucherov in the corner - YouTube
Aika hassu pätkä, kun on kuitenkin ihan perus karvaustilanne ja taklaus (mitä nyt polvi nousi vähän huonosti). Tampan selostajien mukaan on myöhässä ja vieläpä ryntäys. Ja sitten väitetään, että Pens-selostajat on pahoja homereita. Tai siis onhan ne, mutta...
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Pian mennään taas kun Sabres saapuu vierailulle PPG Paints areenalle. Tampa matsi oli pitkästä aikaa Pensiltä jo vähän parempaa tekemistä joten toivotaan ainakin saman tason jatkuvan, toki varaa parantaakin on ja paljon. Pens on muuten vetänyt viimeiset kymmenen matsia Sabresia vastaan recordilla 9-0-1 mikä lupailisi voittoa siis...
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Noniin, 3 maalia ja eteen, mutta silti 4-3 voitto. Ottelusta ei jäänyt takataskuun juuri muuta hyvää kuin kaksi pistettä ja Sullivanin hyvät reagoinnit. Ensinnäkin maalivahdin vaihtaminen ensimmäisen erän jälkeen oli hyvää herättelyä; onneksi meillä tosiaan vielä on Fleury eikä kassillista kiekkoja hänen tilallaan. Sen lisäksi ketjumuutokset piristivät kummasti peliä toisen erän tiimoilla. Kunitz lensi ykkösvitjasta pois ja vaikka maaliverkko ei heilunutkaan niin Crosbyn kentällisen peli parani silmänräpäyksessä. Guentzelillä oli useita hyviä maalipaikkoja. Malkin pelaa hurjalla itseluottamuksella, tekee ajoittain karmaisevia virheitä jätön-jätön-jättö -syötöillään tai alin mies kynää -liikkeillään, mutta vastapainoksi tekee joukkueesta ylivoimaisesti eniten offensiivisesti nerokkaita liikkeitä. Malkin siirtyi kotipistepörssin kärkeen, vaikka on taas missannut otteluita. Pittsburghissa miehelle ei löydy pysäyttäjää, eikä varsinkaan ylivoimalla.

Muutama sananen uusista puolustajimme; Streit ei ole enää kiekollakaan sellainen pelote joka on aikoinaan ollut. Ei ole missään nimessä Schultzia parempi puolustaja. Hainsey on tällä hetkellä liian suurissa saappaissa, mutta odottelisin hänestä erinomaista pakkiparia Letangille kunhan tämä tervehtyy pelikuntoiseksi.

Sullivan tosin sanoi, että Letangin vaiva on mutkikkaampi kuin day-to-day ja siellä toivotaan ettei siitä napsahda pidempää sairaslomaa. Niin mainiosti kun Schultz on pelannutkin, niin pudotuspeleissä tarvitaan huippuvireistä Letangia tai muuten tyhjää sairastupaa. Jälkimmäiseen ei Penguinsissa päästä koskaan, joten sormet ja varpaat ristiin jotta Letang selviäisi lyhyemmä huililla. Kaikkien ollessa kunnossa puolustajat olisivat varmaan minun papereissani jotakuinkin näin:

Letang - Hainsey
Schultz/Daley - Määttä
Schultz/Daley - Cole/Streit/Dumoulin

Tuosta kun näkee niin ymmärtää, että Streit on ainoastaan stunttaamassa vaikeaa vajetta puolustuksessa. Käyttöähän miehelle ei juurikaan ole kaikkien ollessa terveinä. Ei asiaa pelaavaan kuusikkoon minun papereissani, ellei sitten esimerkiksi Colella pienemmässä roolissa polttele liiaksi.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Noniin, 3 maalia ja eteen, mutta silti 4-3 voitto. Ottelusta ei jäänyt takataskuun juuri muuta hyvää kuin kaksi pistettä ja Sullivanin hyvät reagoinnit. Ensinnäkin maalivahdin vaihtaminen ensimmäisen erän jälkeen oli hyvää herättelyä; onneksi meillä tosiaan vielä on Fleury eikä kassillista kiekkoja hänen tilallaan. Sen lisäksi ketjumuutokset piristivät kummasti peliä toisen erän tiimoilla. Kunitz lensi ykkösvitjasta pois ja vaikka maaliverkko ei heilunutkaan niin Crosbyn kentällisen peli parani silmänräpäyksessä. Guentzelillä oli useita hyviä maalipaikkoja.

Ei nyt Sullivanille anneta reagoinnista ihan täysiä pisteitä kuitenkaan, vaikka maalivahdin vaihtaminen olikin oikea ratkaisu, sillä hänen ensimmäinen reaktio kenttämuutosten suhteen oli pitää Kunitz Crosbyn rinnalla ja vaihtaa Sheary Guentzeliin. Kyllähän sitä tuli kiroiltua täällä kotikatsomossa saakka. Ei mitään järkeä. Jumalauta Sheary ollut koko kauden erinomainen tutkapari Crosbylle, ja Kunitz eikä Crosby ole saaneet mitään järkevää aikaan yhdessä, ja silti Sheary otettiin ensimmäisenä pois siitä Crosbyn viereltä. Crosby on muutenkin viime aikoina ollut jokaisessa hajavaihdossa (Sullivan on joka pelissä aina välillä tuplapeluuttanut Crosbyä eri kentissä) jonka on pelannut eri kenttäkaverien kanssa (olkoon ne sitten Kessel/Cullen/Guentzel) erinomainen, kun tuo Kunitz on ollut rinnalta poissa hetken aikaa. Sitten seuraavassa vaihdossa Kunitz on ollut aina takaisin siinä ja peli on mennyt surffailuksi. Se nähtiin eilenkin ensimmäisen erän lopulla kun Kessel otti yhdeksi vaihdoksi Kunitzin paikan, ja seurauksena oli silkkaa dominointia Buffalon päässä tuolta kentältä.

Sullivan tuli onneksi kuitenkin lopulta järkiinsä ja teki sen ainoan järkevän ratkaisun ja otti Kunitzin pois Crosbyn rinnalta. Sheary-Crosby-Guentzel pelasi erittäin hyvän ottelun ja kaiken järjen mukaan ykköskenttä on tuossa muodossa jatkossa. Ei ole mitään muuta vaihtoehtoa, kun kerran Kesseliä eikä edes Hörnqvistiä suostuta tätä nykyä peluuttamaan Crosbyn rinnalla. Crosbyn mahdollisuudet Art Rossiin ovat heikentyneet merkittävästi, sillä viime viikolla onnistui jäämään jälleen yhdellä pisteellä McDavidista vaikka sai kurottua sitä pelimääräeroa umpeen kahdella ottelulla. Crosby onkin tällä hetkellä Art Ross-kisassa vasta neljänneksi suurin voittajaehdokas, sillä McDavid kerää tasaisen kovaan tahtiin pisteitä ja on repinyt jo sen verran eroa, ja sitten Kane sekä Malkin ovat huippuvireessä ja heidänkin päihittäminen on erittäin vaikeaa. Jotta Crosbyllä olisi mitään mahdollisuuksia, niin se tulee nyt tässä Shearyn ja Guentzelin pysyessä hänen vakituisina laitureinaan ja Kunitzin pysyessä kaukana siitä. Crosby on nyt kokonaisuudessaan pelannut kyllä hyvin viimeiset kolme ottelua, vaikka tuloksena vain kaksi syöttöä, mutta pisteitä kyllä alkaa tulemaan kun saa näiden kahden nuorukaisen kanssa pelata.

Malkin on mahdollisesti kipeästä ranteestaan huolimatta ollut viime ajan dominoivalla pelipäällä, ja kuten All-Stars tauon aikana tuli enteiltyä, niin tulee olemaan motivoitunut jäätyään top-100 listauksen ulkopuolelle ja kyllähän se meno on sellaista ollut. Eroa Crosbyyn enää kaksi pistettä, ja McDavidiin seitsemän pistettä, mutta viime aikaisella vireellä voi nopeastikin kuroa jopa tuon McDavidin johtoaseman kiinni.

Bonino ei ole löytänyt viime kevään tasoa missään vaiheessa ja eilen kenttämuutoksia tehdessä löysikin itsensä neloskentästä, ja siellä hänen paikkansa nykyotteilla onkin. Bonino-Kessel pari ei ole toiminut tällä kaudella ollenkaan, vaikka sitä jääräpäisesti onkin peluutettu yhdessä. Ovatko mahtaneet tämän vuoden puolella vielä juonia yhdessä yhtään maalia tasakentällisin, vaikka ovat lähes kokoajan pelanneet yhdessä? Viime kaudesta on toki pelkkiä hyviä muistoja tuosta HBK-kentästä, mutta ei Sullivan voi olla niin sokea etteikö huomaa että se ei toimi enää tällä kaudella. Vaikka se ihan kiva ajatus onkin pitää Crosby, Malkin ja Kessel omissa kentissään, niin tämän kauden otteilla lähden kyllä siitä että Kessel pelaa Malkinin rinnalla tästä eteenpäin.

Jatkossa haluaisin nähdä kenttäkoostumukset tällaisina:

Sheary-Crosby-Guentzel
Hagelin-Malkin-Kessel
Kunitz-Cullen-Hörnqvist
Wilson-Bonino-Kuhnhackl

Rust sitten paluunsa jälkeen sovitellaan joko Hagelinin, Wilsonin tai Kuhnhacklin paikalle. Kunitzin ja Wilsonin paikat vaihtaisin myös mielelläni, mutta Kunitz ja Bonino on parasta pitää eri kentissä. Hagelinin pitää parantaa jos haluaa pitää paikkansa tuossa, muuten Rust tai Wilson sitten tilalle ja Hagelin alempiin kenttiin.

Joka tapauksessa kyllä tuosta kasaan saa hyvät alemmat kentät ilman Kesseliäkin, ja Sullivanin pitää nyt vaan loppukauden aikana löytää ne oikeat koostumukset. Eilen kolmoskenttä tuossa muodossa ainakin toimi hyvin.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Hainsey on tällä hetkellä liian suurissa saappaissa, mutta odottelisin hänestä erinomaista pakkiparia Letangille kunhan tämä tervehtyy pelikuntoiseksi.

Eikö Letangin pakkiparina ne saappaat olisi vielä suuremmat kun Letang kumminkin pelaa tyyliin puolet matsista? Vai meinasitko, että Hainsey vetelisi siinä vierellä hajavaihtoja?

Viime yönä huono avauserä oli kostautua (Tampaa vastaan avauserä oli myös se heikoin erä), mutta onneksi vastassa oli tällä kertaa vähän heikomman tason joukkue niin onnistuivat nousee takaa ohi. Ristolainenkin keskittyi kaikkeen muuhun kun itse tärkeimpään eli puolustamiseen ja hyvä niin. Joka tapauksessa joukkueen on alettava jatkossa pelaamaan heti avauskiekon tiputtua sillä hyvät joukkueet kyllä pitävät johtonsa. Malkin on tosiaan loistavalla pelipäällä juuri nyt ja Crosbykin on jatkuvasti paikoilla, ei vain nyt uppoa mistään ja on siellä vähän takalukkoa nyt havaittavissa. Murray on ensi pelissä muuri, kaveri on aina heikomman pelin jälkeen onnistunut palaamaan hienosti huipputasolle.

Ja Letangiin vielä sen verran, että tuo joukkue tarvitsee täysikuntoisen Letangin keväällä jos se mielii tehdä pitkän runin. Joidenkin loukkaantumiset voi kestää (kuten viime keväänä Daleyn loukkaantumisen), mutta avainukkojen on aivan pakko olla kunnossa tai noutaja tulee se on kylmä fakta. Jos Letang ei ole keväällä kunnossa niin Pens ei kannua nostele niin se vain on. Crosby, Malkin, Letang, Murray (ja Kessel) näiden on oltava kunnossa kun tosipelit alkaa.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Eikö Letangin pakkiparina ne saappaat olisi vielä suuremmat kun Letang kumminkin pelaa tyyliin puolet matsista? Vai meinasitko, että Hainsey vetelisi siinä vierellä hajavaihtoja?

Letang söisi suurimmat minuutit, mutta ainahan se nähdään ettei ne mene yksiyhteen pakkiparin kanssa. Letang on joukkueen ylivoimaisesti paras puolustaja ja söisi 3-5minuuttia suuremman peliajan mitä kukaan muu. Hainseylle lähemmäksi 20minuutin peliaikoja kun 25min.

Lähinnä se, että paperilla Letangin ja Hainseyn roolitukset tukevat toisiaan.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Lähinnä se, että paperilla Letangin ja Hainseyn roolitukset tukevat toisiaan.

Juurikin tämä. Kokenut, 20+ minuuttia kelvollisesti syömään pystyvä pakki on kuitenkin lopulta melko harvinaista herkkua ja jos Canes syö vielä puolet palkastakin, niin hyvinhän tämä meni. Sen verran ohuessa kunnossa Pens-puolustus tällä hetkellä on, että GMJR teki siinä valossa pari hyvää ryhtiliikettä. Hyökkääjien suhteen ei ole mitään hätää, kunhan myös Malkin pysyy loppukauden kasassa.

Eniten yllätti kuitenkin se, että Fleury ei liikkunut. Menee ostajan markkinoiksi kesällä, koska Murray halutaan kuitenkin satavarmasti suojata Vegasilta.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Eniten yllätti kuitenkin se, että Fleury ei liikkunut. Menee ostajan markkinoiksi kesällä, koska Murray halutaan kuitenkin satavarmasti suojata Vegasilta.
Se vaikutti ettei Bishopistakaan ollut käytännössä kukaan kiinnostunut. Oliko se peräti niin, että vain Kings teki tarjouksen Yzermanille. Fleurystä vastine olisi ollut vain kassillinen kiekkoja. Kuten viime ottelukin sen näytti, parempi näin päin, että Fleury pelaa meille pisteitä kuin, että meillä olisi se kassillinen kiekkoja.
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Peliitat
Nyt jumalauta oikeasti... Ketjut tämän päivän treeneistä:

Kunitz-Crosby-Sheary
Hagelin-Malkin-Kessel
Guentzel-Bonino-Hornqvist
Wilson-Cullen-Kuhnhackl-Rowney

Alkaa Sullivanin uskottavuus horjua toden teolla meikäläisen silmissä. Uskomatonta.
 
Suosikkijoukkue
#41 & #66
Alkaa Sullivanin uskottavuus horjua toden teolla meikäläisen silmissä. Uskomatonta.

Just. Ei kautta ilman mestaruutta ja usko horjuu toden teolla. Kippistä vaan sinnekin.

Sillain kyllä allekirjoitan, että Kunitzin paikka ei ole ykköskentässä. Tuli vaan mieleen, että Kunitzillahan saattaa olla myös sopimuksessa sellainen pykälä, mikä takaa X-määrän startteja Crosbyn/Malkinin rinnalla. Tällainen vaihtoehto tuli mieleen keskusteltuani parin nuoren entisen NHL-pelaajan kanssa, jotka sanoivat, että palaavat NHL:aan, mikäli sopimukseen merkitään takuupaikka kolmessa kärkiketjussa vähintään (numero) ottelussa kauden aikana.
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Peliitat
Just. Ei kautta ilman mestaruutta ja usko horjuu toden teolla. Kippistä vaan sinnekin.

Niinhän se oli Bylsmallakin ja miten kävi? Ei tuossa Sullivanin peluutuksessa ole mitään järkeä, vai onko meikällä nyt jäänyt hoksaamatta miksi selkeästi hyvin toimineita comboja (esim. Sheary-Crosby-Hörnqvist) ei saa kirveelläkään askiin?

Noihin sopimuspykäliin en ota kantaa.
 

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Aika tiukkaa nillitystä tuosta Kunitzin roolista viime aikoina. Syystäkin toki, MUTTA, pitää myös miettiä kuinka kova voi Guentzel - Bonino - Hörnqvist -ketju olla esimerkiksi vastustajan kolmosparia vastaan. Toki Crosbya ei ole mitään järkeä "hukata" paskojen laiturien kanssa, mutta pääsääntöisesti Penguins on aina ollut parhaimmillaan silloin, kun kaikkia munia ei laiteta samaan koriin.

Viime vuonna juurikin Boninon kenttä oli koko pudotuspelien paras, ja historian havinaa löytyy myös Jordan Staalin ajoilta. Kyllä mä itsekin heittäisin esim Wilsonin mielummin ykköseen, mutta esimerkiksi Hörnqvistin vaihtaminen päittäin Kunitziin tarkoittaisi lähes automaattisesti sitä, että tulosvastuu on pelkällä top-6:lla.

Kelpo vaihtoehto olisi pitää kentät juurikin näin, mutta sen sijaan, että antaa juuri tuolle nimelliselle ykköselle ykköskentän mukaiset minuutit, peluutettaisiin säännöllisesti väleissä esimerkiksi Hörnqvist - Crosby - Malkin -ketjua, jolloin oikeat miehet saisivat oikean määrän vastuuta.
 

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ei tuohon Kunitzin ykköskentässä roikottamiseen kannata yöuniaan menettää (vielä). Veikkaisin että lähes jokaisen joukkueen päävalmentajalla on joku luottoratsu, jonka käyttöä fanit eivät ymmärrä. Toivoa kuitenkin on, Kunitz pelasi jo aiemmin kaudella pidempiäkin jaksoja neloskentässä, joka on hänen nykyiselle tasolleen ainoa paikka jossa häntä tulisi NHL-tasolla käyttää. Vielä on kuitenkin mielessä Craig Adamsin ja Rob Scuderin vapaaliput kokoonpanoon niin tuoreessa muistissa, ettei vielä osaa olla huolissaan.

Btw. Sestito ja Gaunce nostettu ylös, ja Pouliot lähetetty takaisin WBS:ään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös