Calgary Flames 2016–2017

  • 73 854
  • 282
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Eipä tuohon ole juuri mitään lisättävää. Tosiaan aika erikoinen ratkaisu hyväksyä tuo Kings-maali, mutta toivottavasti sillä ei ole loppukauden osalta mitään merkitystä. Ferland pelasi kyllä lähes täydellisen vaihdon tuossa tasoitusmaalissa ja on tällä hetkellä joukkueen paras maalintekijä suhteessa peliaikaan. Monahan taas on tuhlannut ihan liikaa paikkoja tuon maalin numero 99 jälkeen. Pelaa kuitenkin muuten ihan hyvin, että varmaan niitä maalejakin vielä alkaa tulemaan.

Vrbata ilmeisesti herättänyt joukkueessa kiinnostusta. Olisi toki hyvä vahvistus, mutta pelaa sen verran hyvää kautta, että ei varmasti irtoa halvalla. Sen lisäksi joko Ferland, Versteeg tai Brouwer putoaisi neloseen, enkä nyt sitten tiedä onko sekään hyvä ratkaisu.
 

Pontus Toikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
C of RED
Myös Kingsin ainoa maali herätti pahoja tunteita, kun ainakin omasta mielestäni maalin hyväksyminen oli kyseenalainen päätös. Pearson työnsi Elliottin patjan ja samalla kiekon maalin sisään - ei se muuten olisi maaliin asti mennyt. Jostain helvetin kummallisesta syystä se kuitenkin hyväksyttiin.

Samaan aikaan Montrealissa samanlaisessa tilanteessa maali hylättiin, ei tietenkään mitenkään yllättäen johtuen Wideman effectistä.
Tässä mielenkiintoinen artikkeli, jossa aika pysäyttävä kuva mitenkä tuomari kostavat Flamesille.
https://statsbylopez.com/2017/02/24/refs-may-respond-to-player-aggression-too/ linkki johtaa artikkeliin, jossa todistetaan hienosti NHL tuomareiden puolueellisuus.
Flames on hävinnyt noin 20 maalia tuomareiden takia tuon wideman-Hendersson tilanteen jälkeen. Objektiivisellä tuomaroinnilla Flamesillä oli noin 80 pistettä ja pleijari paikka varma. Loppukaudesta kun jäähyjä vihelletään muutenkin vähemmän, auttaa se Flamesiä.

Ferland pelaa nyt todella hienosti tuossa ykkösketjussa, ja hänellä on hyvä laukaus ja hän on riittävän hyvä luistelemaan. Toivotaan vielä, että Bennett saa homman toimimaan, silloin Flamesillä olisi kolme erittäin hyvää ketjua.
Samoin Stone on tasapainottanut flames puolustusta erittäin hyvin, tuolla top-4:llä voidaan pärjätä pleijareissa.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Surkea kausi ja kova hankintahinta. Ilmeisesti joukkue kuitenkin näki jonkun syyn Lazarin hankintaan. Tuskin ainakaan auttaa joukkuetta vielä tällä kaudella mitenkään ja tuon hinnan takia tullaan varmaan suojaamaan. Hyvää on tietenkin se, että nyt ei ole mitään muuta mahdollisuutta, kuin jättää Brouwer suojaamatta.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Mielenkiintoista nähdä, miten tämän kaupan kanssa käy. Tässä vaiheessa ei nyt viitsi suuntaan tai toiseen tuomita, vaikka esim. HfBoardsilta voi lukea räikeitä kommentteja sekä puolesta, että vastaan. Kaikki kaupan palaset, pl. Kostka, ovat vielä nuoria, joiden kehityskaarta ei vielä tiedä varmaksi. Lazarin tämän kauden statsit ovat kyllä rujoa luettavaa, eikä peli ole vissiin AHL:ssäkään ollut häikäisevää. Ilmeisesti kauden alkua jarrutti sairastelut, mutta tuskinpa niistä nyt enää tässä vaiheessa kautta on perusteluiksi ongelmille. Mutta tosiaan pelivuosia on vielä rutkasti edessä, ja ainakin luonteeltaan Lazar vaikuttaisi olevan sellainen tapaus, että varmasti fanit tykkäävät. YouTubesta löytyy kaikenlaista kommellusta (mm. jäälle heitetyn hampurilaisen syöntiä, Lazarin nauruun repeäminen sen jälkeen, kun Byfuglien on kolannut yli jne.). Siitä nyt propsit kuitenkin, että Lazarin pelipaikka, kätisyys ja ikä täsmäävät juuri niihin tarpeisiin, mitä Flamesilla on. Ja tosiaan tämän myötä Brouwer ei voi olla varma tulevan kauden työnantajasta.

Erittäin epätodennäköistä, että kumpikaan tässä kaupassa on ryöstön uhriksi joutunut. Hyvä myös, että Jokipakka sai siirron, koska seinä nousi Calgaryssä pystyyn. Olen itse aika skeptinen sen suhteen, että JJ saisi tuulta purjeisiinsa ja pelaisi pitkän NHL-uran. Tällaisia virheitä kun ei NHL-tasolla oikein kestä tehdä. Pelinlukuun ja ylipäätään kokonaisvaltaiseen peliin pitäisi Jyrkin saada jotain keksittyä. Toivottavasti olen väärässä.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Vähitellen sitä alkaa itsekin näkemään jotain hyvääkin tuossa kaupassa. 176 peliä pelannut 22-vuotias pelaaja on aina paljon lähempänä nhl-tasoa, kuin tulevana kesänä varattava 2. kierroksen varaus. Toisaalta taas Senators näki noiden 176 pelin aikana tarpeeksi ja luovutti pelaajan suhteen. Flames taas luovutti Granlundin, Baertschin ja Byronin suhteen, joten annetaan nyt Lazarille ainakin mahdollisuus.

Laajennusdraft on varmasti paras tilaisuus päästä eroon tuosta Brouwerin sopparista, mutta onko joukkue sitten valmis luovuttamaan Brouwerin suhteen heti yhden kauden perusteella? Jos joukkue vielä pääsee pudotuspeleihin, niin niissä peleissä Brouwer voi olla ihan eri pelaaja. Sekään ei ole mitenkään varmaa, että Vegas edes haluaisi ottaa Brouwerin. Pahin mahdollinen tilanne olisi, jos joukkue jättäisi Ferlandin jostain syystä suojaamatta. Tuskin ainakaan Lazaria jätetään suojaamatta.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Joo o, että sellainen peli sitten siihen väliin... Jatkoaikavoitto siis, kun päästettiin Red Wings viimeisellä sekunnilla tasoihin. 15 sek ennen varsinaisen peliajan päätöstä aloitus omassa päässä, sitten siitä kiekko vasempaan kulmaan, ja jostain syystä Flamesin ukot ylipelaa aggressiivisesti kulmaan (neljä meni oikeastaan sinne), ja oikea puoli ihan liian auki. Zetterbergillä loistotontti, ja Elliott ottaa gamesaverin 5 sek ennen loppua. Siinä kohtaa tuli iso helpotuksen huokaus, mutta sehän muuttui sitten saman tien vitutukseksi, kun irtokiekkoakaan ei pystytty siivoamaan, ja Zeta pelaa rauhassa Tatarin helppoon maalipaikkaan. Onneksi Backlundin raivolämäri sitten pelasti sen toisenkin pisteen tästä näytöksestä. Erittäin tapahtumarikas jatkoaika, jossa Flamesilla oli ennen voittomaalia kaksykköstä ja läpiajoa, ja Wings pääsi myös parille huipputontille. Illan ykkösstara Elliott seisoi onneksi noilla hetkillä päällään.

Pitkään näytti siltä, että ekan erän maalit jäävät pelin ainoiksi. Ekassa olisi pitänyt pystyä ottamaan vankempikin johto, sen verran vahvaa kotijoukkueen hallintaa se oli. Toisaalta tokassa erässä Wings tuli kovaa päälle, mutta siitä selvittiin. Kolmannessa Flames oli ainakin aluksi aktiivisempi, mutta kaiken kaikkiaan nuo kaksi viimeistä erää olivat jossain määrin melko tylsää tahkoamista, vaikka ihan nättejä taklauksia peli tarjosikin. Vieläkin tässä tulee huokailtua, että tällainen must win tuli hoidettua - täpärästi, mutta kuitenkin. Islesiä vastaan tarttis taas parantaa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Kotiottelu idän jumboa vastaan ja silti se meni aika vaikeaksi. Voitto sentään lopulta ja siitä voi taas kerran kiittää Elliottin hyvää pelaamista. Myös Backlundin ketju oli hyvässä iskussa. Tkachuk teki hyvän soolomaalin ja lisäksi vei Zetalta ihan varman maalin. Gaudreau oli pari kertaa läpiajossa, mutta ei niistä muuta saanut aikaan, kuin yhden kakkosen vastustajalle. Maalinteko on edelleen vaikeaa Monahanille, vaikka niitä paikkoja tarjotaan. Vain yksi maali viimeiseen 11 otteluun. Sinä aikana 31 vetoa maalia kohti ja siihen vielä päälle kaikki ohivedot.

3. kierroksen varaus. Se oli erittäin halpa hinta siitä, että joukkue sai vihdoin puolustuksensa kuntoon.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Voittoputki seitsemään peliin. Tällä kertaa päätettiin pitkästä aikaa tehdä eka maali, ja kun siitä lyötiin talla pohjaan koko ekan erän ajaksi, niin tällä kertaa ei tarvinnut edes jännittää pelin loppua. Murhaavat 4-0 -lukemat ekaan erään, eikä voi sanoa, että se olisi ollut tuohon erään mikään vääryys. Flames pelasi todella hyvää peliä, siinä missä Isles oli enemmän tai vähemmän jäässä omassa päässä. Toki sitten toisessa ja kolmannessa erässä Isleskin pääsi paremmin peliin mukaan ja räppäsi pari maaliakin, mutta siinä kohtaa kotijoukkueen ei tarvinnut kovinta iskuvaihdetta pitää päällä.

Elliott jatkaa pelistä toiseen erittäin hyvällä tasolla, MMM-ketju on todella vakuuttava kahteen suuntaan, ja ykkönenkin sai taas pari maalia. Sen lisäksi nelosketju pelasi mielestäni hyvän pelin, etenkin paljon haukuttu Chiasson ansaitsee kehut. Stonen puolustuspelaaminen on helvetin hyvää, joten kontrasti Widemanin aikaan on järkyttävän suuri.

Tällä hetkellä lännessä seuraavanlainen tilanne:

1. Wild 63gp, 90p
2. Hawks 65gp, 89p
3. Sharks 64gp, 83p
4. Oilers 65gp, 78p
5. Ducks 65gp, 76p
6. Flames 66gp, 76p
7. Predators 65gp, 73p
8. Blues 64gp, 69p
---------------------------------
9. Kings 65gp, 68p
10. Jets 66gp, 66p
11. Canucks 65gp, 63p
12. Stars 65gp, 62p
13. Coyotes 65gp, 53p
14. Avalanche 64gp, 37p

Voidaan siis pikemminkin tähdätä siihen, että jatketaan nousua ja mennään vaikka kotietusijalle Pacificissa, sen sijaan, että olisi viivan alle valumisesta kauhukuvia. Eipä olisi pari viikkoa sitten uskonut, että tällainen on juuri nyt täyttä realismia. Noista Pacificin nipuista Flamesilla vieläpä Sharksin jälkeen paras ROW 33 (Sharks 36, Oilers ja Ducks 31). Jatkoaikapelejä Flames on pystynyt viime kauden tapaan viemään kovalla prosentilla, ja käsittääkseni näiden kahden kauden yhdistetty saldo 17 voittoa & 4 tappiota on NHL:n paras, kun Kings syrjäytettiin tuossa viimeisimmässä keskinäisessä tältä ykköspallilta.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Kyllä tosiaan nuo odotukset alkavat jo olla jotain ihan muuta, kuin niukasti pudotuspeleihin ja ekalla kierroksella ulos. Tällä kaudella joukkue ei ainakaan ole ylisuorittanut, vaan päinvastoin. Nyt menossa siis yhdeksän ottelun pisteputki ja joukkue ei silti ole joutunut esittämään mitään erityisen hyvää 60 minuutin pelaamista. Hukattuja maalipaikkoja, ylivoima vain 9,5% ja yksi ketju on aika syvässä jäässä. Tässä joukkueessa olisi paljon potentiaalia, jos vain kaikki asiat saataisiin toimimaan samanaikaisesti.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Jos viime kerralla joukkue otti lähes täydellisen pohjakosketuksen, niin nyt joukkue taas esitti ehkä jopa koko kauden parhaan pelinsä. Omassa päässä ei ollut oikeastaan missään vaiheessa mitään hätää ja olisihan noita maaleja voinut tulla vielä muutama lisää. Elliott sai vihdoin kauden ensimmäisen nollapelinsä ja Gaudreau iski tehot 1+3. Gaudreau on muutenkin ollut kovassa vireessä ja tehnyt 13 pistettä tuon kahdeksan ottelun voittoputken aikana. Ferland taas puolestaan on tehnyt samassa ajassa kuusi maalia. Bennettin ketju ei edelleenkään saa maalien muodossa mitään aikaan.

Sitten ne huonot uutiset eli Stone ja Hamilton loukkaantuivat ottelun aikana. Jos kyseessä on jotain vakavaa ja molemmat ovat pitempään sivussa, niin se olisi joukkueelle valtava menetys. Tilalle Wideman ja joku farmista. Sitä ei edes halua ajatella. Stone on muutenkin antanut jo sellaiset näytöt, että ehdottomasti jatkosopparia heti vaan, kun se on mahdollista.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Joo o, sarjan kovakuntoisimmat vastakkain, ja noin suvereeni voitto. Elliottille Flames-uran eka nollapeli, ja täytyy sanoa, että tuli kyllä helpolla. Ykkösketju ihan liekeissä, eikä muutkaan huonosti pelanneet. Gaudreau 1+3, Stone Flames-uran eka maali ja syöttökin siihen päälle, ja ykkösketjusta tosiaan joka ukko teki maalin. Pelin hienoin maali oli kuitenkin tuo avausrysä, kun Matthew Tkachuk järjesteli upeasti kapteeni-Giolle sellaisen tontin, josta kelpasi rysäyttää rannelaukaus takayläkulmaan.

Nyt vaan sitten käsiä ristiin, että Hamilton ja Stone tulevat nopeasti kuntoon. Ei ole vielä tarkkoja tietoja tullut noista, mutta Hamiltonilla kaiken järjen mukaan luistin viilsi vasenta jalkaa pohkeen paikkeilta. Toivottavasti ei mitään syvää viiltoa, joka tapauksessa Twitterissä joku toimittaja, joka on asioista ihan hyvin perillä, sanoi, että Dougie olisi "day-to-day", ja tulee "rather sooner than later" takaisin. Toivottavasti noin. Stonen vammasta ei niin suurta selkoa, mutta olkapään muljauttamista sijoiltaan sekä rannevammaa arvailtu. Hänenkin ensistatus "day-to-day", ja Twitter-rupattelujen mukaan olisi ehkä astetta pahempi vamma kuin Dougiella. Lähipäivinä varmasti vähän parempaa informaatiota näistä.

Kaksi pakkia tarvitaan nyt sisään ainakin hetkeksi suurella todennäköisyydellä. Wideman lienee valitettavasti se toinen, toinen voisi sitten olla joko Kulak tai vaikkapa hyvää debyyttikautta AHL:ssä pelaava Rasmus Andersson. Joka tapauksessa aika monta vaihtoehtoa tuolla alhaalla on, mutta tosiaan toivoa pitää, ettei kauhean kauaa joudu näistä kärsimään. Samalla on kyllä todettava, että johan tässä onkin koko jengi ollut todella hyvä terveystilanteeltaan jo pitkään.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Ja sieltähän se Andersson myös nostettiin: FLAMES RECALL RASMUS ANDERSSON FROM STOCKTON | NHL.com Kulakilla on vähän loukkia, joka vaikutti tähän päätökseen. Toki AHL-koutsi Huskan mukaan Andersson on tainnut olla tällä kaudella paras pakki AHL:ssä, ja rightin kätisyydellä paikkaa kahta loukkaantunutta rightin pakkia hyvin. Toki tämä nosto on luonteeltaan "emergency call-up", joka tarkoittaa käytännössä sitä, että jos ei ole mahdollista saada kuutta tervettä pakkia sisään, niin silloin vasta pääsee nostettavakin kehiin. Eli Wideman pelaa aika varmasti Winnipegissä. "Emergency" tarkoittaa myös sitä, ettei se kuluta niitä neljää sallittavaa norminostoa AHL:stä NHL:ään loppukauden ajalta.

Hamiltonin ja Stonen loukeista: Pat Steinberg Twitterissä: "Gulutzan says he's hopeful one of the two injured D plays tomorrow in Winnipeg. Won't say who and says nothing is for sure. #Flames" Ei siis vielä mitään varmaa tietoa, mutta noiden juttujen perusteella taidetaan selvitä aika pienillä huileilla.
 
Viimeksi muokattu:

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Wideman pääsi pelille, kun Stonelta jäi ainakin viimeöinen sivuun. Jätti virheet pois, joten täytyy antaa sille peukku. Hamilton sen sijaan pystyi jo pelaamaan, ja heitti siihen sitten kivat 0+3 tehot, ollen pelin jokaisessa maalissa mukana. Ja 0-3 -lukemien myötä voittoputki on jo yhdeksän peliä, ja sillä tehtiin myös seurahistoriaa. Lisäksi Elliottilla on nyt kahden ottelun nollapeliputki. Ehkä viime yönä joutui ottamaan napsun pari pahempaa koppia, mitä ekassa nollapelissä Canadiensia vastaan.

Backlundin ketju teki tarvittavat kaksi ekaa maalia ylivoimilla, joka on tietty hyvä homma, kun se YV on ollut ehkä se suurin murheenkryyni tämän huiman putken aikana. AV vastaavasti toimi jälleen hyvin, ja 5vs5-pelissä saatiin myös luotua Jetsiä vaarallisemmat paikat. Chiassonkin sai onnistumisen hyvällä laukauksella, joten laajuuttakin löytyi viime yönä, kun ykkösketju oli ehkä hieman vaisu.

Kolmosketju on ollut aika HMV kiekollisena melkein koko kauden, mutta jokainen siitä vitjasta on viimeisen muutaman pelin aikana ottanut myllyn. Brouwer esimerkiksi myllytti siinä Kings-pelissä McNabbia vastaan, joka olikin ihan fiksu teko, kun Kingsillä oli siinä kohtaa hankaluuksia puolustuspään kanssa. Versteeg taasen tappeli Habs-pelissä Byronia vastaan. Bennett puolestaan kunnostautui viime yönä. kun lähtivät Trouban kanssa hippasille. Tämä piti nostaa ihan erikseen esille, koska siinä oli mielestäni varsin viihdyttävä mylly, jossa veri lensi puolin ja toisin. Bennettille vieläpä voitto tuosta: Gotta See It: Trouba, Bennett pick offence over defence in spirited fight - YouTube

Ducksin kanssa ollaan jo tasapisteissä tämän voiton myötä, ja Oilers jäi pinnan verran taakse (toki siellä peli vähemmän pelattuna). Ensi viikolla sitten luvassa kolme kotipeliä (Pens, Bruins, Stars). Noista Flamesin takana olevista jengeistä jokainen (Preds, Kings, Blues) voitti myös viime yönä omat pelinsä, joten sinne suuntaan ei eroja tullut.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Olisihan tuosta matsista voinut tulla paljon vaikeampikin ilman Elliottin hyvää pelaamista ja Jetsin jäähyilyä. Olisiko ollut jossain kohtaa toista erää, kun vedot olivat Jetsille noin 10-1. Toisaalta Flamesilla oli taas hyvät paikat tehdä muutama maali lisää, joten ihan ansaittu voitto. 3M-ketju + Gio ja Hamilton on kyllä sellainen kokonaisuus, joita ei montaa löydy koko liigasta. Laukoivat ottelussa yhteensä 19 kertaa maalia kohti, kun koko muun joukkueen saldo jäi kymmeneen. Backlund ja Hamilton rikkoivat jo tässä vaiheessa kautta omat piste-ennätyksensä ja myös Frolik tullee rikkomaan ennätyksensä tämän kauden aikana.

Brouwer tosiaan aloitti kauden hyvin, mutta tuosta pelaamisesta on kyllä vaikea löytää mitään hyvää viimeisten 30-40 matsin ajalta. Huomasin Brouwerin vasta ensimmäisen kerran, kun ottelu oli yli puolen välin. Bennett ja Versteeg sentään jäävät mieleen kentällä ollessaan, vaikka tehot jäävätkin puuttumaan. Brouwer on tilastojen mukaan joukkueen ahkerin taklaaja, mutta eivät nekään kyllä jää mieleen, kuten esimerkiksi Ferlandin pommit jäävät. Kun tuo voittoputki sitten lopulta katkeaa, niin itse pudottaisin Brouwerin neloseen ja tilalle Chiassonin, joka on puolestaan pelannut viime aikoina ihan hyvin.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Odotetusti paljon tiukempi matsi ja vähän tuuriakin siihen tarvittiin, mutta voittoputki ei vieläkään katkennut. Paljon haukuttu 3-ketju pelasi hyvän ottelun ja Versteeg vielä ratkaisi matsin upealla rankkarimaalilla. Gaudreaun soolomaali puolestaan oli yksi koko kauden hienoimmista. Nelonen myös hoiti hommansa hyvin ja Widemanilta jo toinen hyvä peli putkeen. Crosby on toki Crosby, mutta Backlundin ketju pelasi yhden kauden heikoimmista peleistään.

Kautta on enää jäljellä reilut 10 peliä ja Kings on 10 pistettä perässä, joten aika hyvältä alkaa jo näyttää.
 

Rännikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Black & Gold, Philadelphia Flyers
Melkoisessa nousukiidossa Flames tällä hetkellä. Avatkaas pelejä seuraamattomalle mikä Bennettiä vaivaa vai vaivaako mikään? Onko edelleen se lupaava pelaaja mitä varaus antoi odottaa vai onko seinä tullut vastaan kun tehot näyttää jäävän ensimmäisestä kaudesta? Ilmeisesti joutuu alemmissa ketjuissa ainakin pelailemaan kun ylemmät paikat menee kokeneemmille.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Huhhuh, olipa viihdyttävä matsi, ja putki vaan jatkuu. Tosiaan kauden paras ketju, eli MMM oli viime yönä joukkueen heikoin, kun ei oikein saanut Crosbyn ketjua kuriin. Frolikille siitä ketjusta isoin miinus, kun ekassa maalissa olisi pitänyt pystyä saamaan kiekko ulos alueelta, ja jatkoajalla sitten läpiajosta ei maistunut edes kunnon laukaus. Muut ketjut onnistuivatkin sitten hyvin, ja ykköselle, kolmoselle sekä neloselle siis jokaiselle yksi maali. Vähän tuurilla pomppi eka ja etenkin toinen Flamesin maali, mutta kolmannessa nähtiinkin sitten oikein kunnon soolo a la Johnny Hockey: Gotta See It: Gaudreau does it all himself, weaves through traffic to score sensational goal - YouTube Pelissä pahasti hukassa ollut Hainsey oli tuossakin aika komeasti vietävissä, ja sitten vielä noin nopea vanhanaikainen, vaikkei kokoa ja ulottuvuutta Gaudreaulla pahemmin ole. Kolmas erä oli muutenkin Flamesin paras erä tässä pelissä, siinä missä etenkin ekassa oltiin aika hukassa.

Jatkoajalla Giordano otti reilut pari minuuttia ennen loppua boksia, ja Pensin pelottava yv pääsi hakemaan ratkaisua, mutta hienosti Flames-av kesti Elliottin ja Engellandin johdolla. Rankkareissa tulta ja tappuraa tällä kaudella ollut Versteeg sitten ratkaisi, kuten teki myös ekassa keskinäisessä Pittsburghissa. Tästä kymmenen matsin voittoputkesta viimeöinen voitto taisi olla kaikkein eniten hiuskarvan varassa, eikä se nyt varsinaisesti yllättänyt, kun viiden matsin voittoputkessa ollut Pens tuli vastaan, mielessään nousta koko liigan kärkeen. Widemanille vielä tähän päätteeksi myös erityismainita, koska ei ole perseillyt ainakaan vielä, ja pääsi jopa maalin makuun.

Melkoisessa nousukiidossa Flames tällä hetkellä. Avatkaas pelejä seuraamattomalle mikä Bennettiä vaivaa vai vaivaako mikään? Onko edelleen se lupaava pelaaja mitä varaus antoi odottaa vai onko seinä tullut vastaan kun tehot näyttää jäävän ensimmäisestä kaudesta? Ilmeisesti joutuu alemmissa ketjuissa ainakin pelailemaan kun ylemmät paikat menee kokeneemmille.

Kyllähän Bennett todella aktiivinen on kentällä, etenkin aggressiivisuutta ja kovuutta on näyttänyt viime aikoina paljon (taisi se Trouba lopulta loukkaantua siitä Jets-matsin myllyssä, jossa Bennett takoi aika lujaa). Toki ei sitä Bennettiltä odoteta, että on joukkueen tappelija ja grinder, mutta tosiaan se tuloksenteko on jäänyt tällä kaudella piippuun. Sophomore slump on eittämättä vaivannut, ja siinä on osasyynsä myös ehkä sillä, että Backlund on noussut johtavaksi sentteriksi Monahanin rinnalle/ohi. Bennett pelasi myös laidassa viime kaudella jonkin verran, joten kai se sentterin paikkakin tuo vielä paljon opittavaa tuon ikäiselle jätkälle. Enemmän olen Bennettiltä itsekin tällä kaudella odottanut, eikä se putkeen ole odotuksiin nähden mennyt. Viime peleissä ollut kuitenkin jo taas vähän parempi. Vaikea vielä ennustaa, miksi Bennett urallaan kehittyy, mutta paljon pitää tapahtua, jos mielii joskus Flamesin ykkössentteriksi. Se nyt on ainakin plussaa tulevaa ajatellen, ettei mitään hirveän kallista diiliä voi kesällä saada.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Onhan tuo Bennettin kausi ollut pisteiden valossa iso pettymys, mutta on tuossa pelaamisessa ollut paljon hyvääkin. Eipä noista ketjukavereistakaan ole ollut juuri apuja, kun ovat tehneet melkein puolet pisteistään ylivoimalla. Bennettin yv-aika taas on pudonnut aika rajusti viime kaudesta. Kyllähän Bennett tuohon ehdottomasti tarvitsisi yhden kovemman luokan laiturin, mutta se ei nyt varmaan vielä tällä kaudella onnistu. Ne harvat vaihdot, kun ovat olleet Tkachukin kanssa samaan aikaan kentällä ovat ainakin vaikuttaneet lupaavilta.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Bruins pelasi hyvin ja otti ansaitun voiton. Flamesin suoritus taas oli paluu noihin alkukauden surkeisiin esityksiin. Ylivoima oli täysin luokatonta ja joukkue teki virheitä virheiden perään. Kaksi ekaa maalia menivät täysin Johnsonin piikkiin ja kolmas syntyi, kun Gaudreau antoi huonon syötön nousevalle Widemanille. Neljännessä maalissa Engelland ja Brodie olivat sitä mieltä, että on hyvä idea lähteä hyökkäämään samanaikaisesti. Monahanilla oli taas hyviä paikkoja, mutta ei saanut sitten lopulta edes yhtään vetoa maalia kohti. Nelonen sentään pelasi taas hyvän pelin.

Jos nyt tappiosta haluaa hakea jotain hyvää, niin toivottavasti se tarkoittaa kokoonpanomuutoksia. Chiassonin pitäisi noilla otteilla nousta kolmoseen. Brouwer ulos ylivoimasta ja neloseen tai vaikka kokonaan ulos kokoonpanosta. Vegas ei tule kuitenkaan työntämään käsiään noin syvälle paskaan. Joukkueen kolmanneksi kallein hyökkääjä on tehnyt tällä kaudella tasakentällisin vain 10 pistettä. Stajan on tehnyt 20.

Yhdellä tappiolla ei ole tässä vaiheessa mitään merkitystä, mutta tuosta ei vaan voi aloittaa mitään tappioputkea. Elliott olisi erittäin tärkeä saada mahdollisimman pian takaisin maaliin.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Tosiaan oikea joukkue voitti. En viitsi kauheasti Johnsonia syyttää, vaikka kaksi ekaa hänen piikkiin menee. Kumminkin ollut niin kauan tuossa pelaamatta, ja kun muukin joukkue päätti vetää noin vaisusti, niin eipä siinä pelkkää Johnsonia auta haukkua. Brouwerin voisi tosiaan laittaa vilttiin, josko alkaisi heräämään jo pikku hiljaa. Ja Monahan tosiaan tuhlasi kunnolla taas, paree olisi, että maalitatsi löytyisi sieltäkin.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Se tappio tuli sitten kuitattua samantien. 3M, Gio+Ham ja Elliott, on se vaan kova yhdistelmä. Brodielle taas yksi paha virhe, joka maksoi Elliottin nollapelin. Muuten se olikin sitten hyvää fyysistä pelaamista ja ilman Lehtosta noita maaleja olisi voinut tulla 2-3 enemmänkin.

Tkachukia voisi taas kerran kehua. Nuo jäähymäärät ovat olleet jo pitkän aikaa rajussa laskussa ja kuitenkin edelleen hankkii vastustajille hyvin jäähyjä. On jo nyt mielestäni joukkueen toiseksi paras syöttelijä ja tekee pisteitäkin enemmän tuntia kohden, kuin Matthews. Otti ottelussa kiekon aika pahasti niskaansa ja lähti välittömästi jäältä. Ei tainnut kuitenkaan missata vaihtoakaan, vaikka koko niska oli sen jälkeen pelkkää mustelmaa.

En sitten tiedä, että oliko rangaistus vai mikä, mutta toisessa erässä GG pudotti Bennettin neloseen. Ainakin silmämääräisesti näytti silti vain tekevän hyvää Bennettin pelaamiselle, kun pääsi eroon Brouwerista. Stajanin pelaamisen suhteen kävikin sitten ihan päinvastoin. Aika vähän tulee seurattua corsi-tilastoja, mutta niiden ja omien näköhavaintojen perusteella Brouwer on aika selvästi ollut viime aikoina koko joukkueen huonoin pelaaja. Mielestäni noilla otteilla ei pitäisi pelata edes koko liigassa. Taklaa kuitenkin paljon eli on pystynyt täyttämään tuon Bolligin jättämän aukon. Tekee pisteitä 0,33 per ottelu. Sylkykuppi-Wideman on tehnyt Flames-urallaan 0,49.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Ihan mukavasti rutiininomainen voitto tuosta pelistä. MMM etulinjassa ykköspakkiparin kera, kun muilla oli tehottomampaa. Monahan vetää koko ajan hyvistä paikoista ohi tai yli, jonka myötä sen ketjun tehtailu on hieman hyytynyt. Bennettin ketjussa Brouwer on ihan hukassa ja taakka Versteegille ja Bennettille. Bennett sentään on pelistä toiseen helvetin fyysinen, viime yönä komean jyrän alle jäi Shore. Nelonen tekee omat hommansa ihan hyvin, varsinkin Chiasson on ollut yllättävän jees muutaman viime pelin ajan.

Voitto oli Elliottille kymmenes putkeen, eikä joutunut voiton eteen mihinkään supertorjuntoihin venymään. Kuitenkin huokuu itsevarmuutta ja rauhallisuutta, ja se on välittynyt myös edessä pelaavalle joukkueelle, koska peli on sen verran hyvin kuosissa tällä hetkellä. Yleisöstäkin huomaa, kuinka fiilikset Elliotttia kohtaan ovat muuttuneet kauden aikana. En muista, että syyskaudella oltaisiin miltei joka torjunnan jälkeen huudettu "Moose!" mutta nyt on Elliott kyllä noussut yleisön suosikiksi. Ainoa moka, ja samalla Starsin maaliin johtanut tilanne oli Brodielta järkyttävä kiekonmenetys. Brodie on kuitenkin ollut viime ajat niin pirun hyvä (viime yönäkin katkoi varmaan viisi syöttöä yhdellä alivoimalla), ettei tuosta sen pahemmin osannut suuttua, vaikka Elliottin nollapeli siihen murenikin. Stone tuli takaisin, ja Stonen aikana Flames ei edelleenkään ole hävinnyt peliäkään.

Tkachuk on päällikkö.
 
Viimeksi muokattu:

Kopke1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Flames, Fc Bayern
Joo, oli tosiaan hyvä peli ja heti alkuun näki, että Flames haluaa voittaa.
GG kertoi pelin jälkeen, että juuri Versteegin ja Brouwerin takia stajan ja Bennett vaihtoivat paikkaa. Kertoi myös, että kaikki ketjut saivat tasaisesti peliaikaa, kun ei ollu juurikaan erikoistilanteita. Kyllä soisi Bennettille onnistumisia myös maalin muodossa. Taitaa olla 1 maali viimeiseen 19 matsiin...
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Kings kaadettiin jälleen, tällä kertaa luvuin 5-2. Gaudreau-Monahan liekeissä, 1+2 mieheen, ja muutenkin peli oli oikeastaan koko ajan hyvin hanskassa. Gaudreau pelasi tosiaan yhden kauden parhaista peleistään. Hyvä, että pystyi taas maalintekoon, kun kerrankin läpiajosta maistui. Pääsi toisenkin kerran jossain määrin läpi, kun otti sellaisen polvenkorkuisen, helvetin kovan syötön upeasti mailalla ilmasta haltuun, ja jatkoi kohti maalia. Tarjoilu pelasi sen lisäksi hyvin etenkin tuossa Stonen pommilämärimaalissa. Monahan on viime pelit lataillut kiekkoa paljon ohi ja yli maalin, mutta nyt nasahti komea rannelaukaus yläbörsään. Chiasson pelasi tuon kaksikon rinnalla, kun Ferlandin kohdalla on jotain sikotautiepäilyjä. Ja ihan hyvin Chiasson siinä menikin, jos vertaa alkukauden sekoiluihin.

Curtis Lazar debytoi myös viime yönä, ja siellähän se kovasti tuntui virnuilevan. Kerran tuli aika paha tälli naamaan, ja siitä tuskissa vaihtoon, mutta saman tien taas se tuttu hymy naamalla. Taisteli Bennettin ja Bouman kanssa ihan mukiinmenevästi, ja mielestäni tuo oli paremman näköistä, mitä edellisissä peleissä Versteeg-Bennett-Brouwer on esittänyt. Lopussa Lazar sai myös vastuuta, kun Kings haki kavennusta ilman veskaria. Lopulta Lazar katkaisi Kings-hyökkäyksen keskialueella, josta Versteeg sitten latasi loppulukemat tyhjiin. Tuohon Lazarille siis syöttöpiste. Lazarin tehot ennen Flames-debyyttiä tältä kaudelta olivat 0+1 33:een peliin, joten Flamesissa jannulla on loistava vire päällä, kun pinna per peli -tahdilla takoo tehoja. ;)

Elliott teki seurahistoriaa, kun voitto oli hänelle 11. perättäinen, ja täten mentiin seuran historiatilaston kärkeen ohi Mike Vernonin. Jäätävää saldoa näyttää myös Michael Stonen otteet joukkueessa, sillä mies on pelannut Flames-paidassa nyt kymmenen peliä, ja joka kerta Flames on voittanut.

Tkachuk oli tässä nyt aika pitkän peliputken pelaillut sellaista hokia, ettei ottanut pahemmin jäähyä, vaikka hankki niitä edelleen vastustajalle. Viime yönä sitten meni nasauttamaan Doughtya naamariin, josta saattaapi tulla kakkua. Jos Tkachuk joutuu pelejä huilaamaan, niin eiköhän tuolta saada Ferland nopeasti takaisin, ja Lazar pääsee jatkamaan myös. Tällä viikolla lähdetäänkin kolmen matsin vierasrundille, paikkoina Washington, Nashville ja St. Louis. Ei siis helppoja pelejä tiedossa, mutta nykytahdilla pitäisi noistakin voitto tai pari irrota.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Ei tainnut vielä Elliott mennä Vernonin ohi, mutta nousi kuitenkin rinnalle. Seuraavan matsin voittamisessa onkin sitten jo kunnolla haastetta.

Hyvä peli tosiaan ja taas kerran joukkue pelasi johto-asemassa hienon päätöserän. Elliott pelasi taas hyvin, eikä noille maaleille ollut juuri mitään tehtävissä. Gaudreau ja Monahan ovat nostaneet sopivasti tasoaan, kun kauden tärkeimmät pelit ovat käsillä. Monahan voi vielä saada tuon 60 pistettä täyteen ja Gaudreau olisi täydellä kaudella melkein 70 pisteen tahdissa. Lazarista jäi ainakin tuon ottelun perusteella ihan positiivinen kuva. Versteeg-Bennett-Lazar voisi olla ihan kokeilemisen arvoinen ketju. Saa nyt sitten nähdä ovatko Ferland ja Tkachuk mukana seuraavassa ottelussa.

Tuo ykkös-ylivoiman pelaaminen vaan näyttää omaan silmään aika huonolta. En vaan yhtään tajua, että mitä Brouwer tekee siellä. Viivallakin ainoastaan Versteeg laukoo kiekkoa maalille. En sitten tiedä, että onko Stone pelannut aiemmin ylivoimaa, mutta tuo laukaus ainakin olisi hyvä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös