• 161 987
  • 663

Peteliuz

Charlestown Chiefs
Ei kestänyt pakka kasassa koko peliä, mut ihan hyvä esitys Titaaneilta. Varsinkin toinen erä.

Sekin kävi selväksi että näissä peleissä tulisi olla kaksi päätuomaria, yhdellä jää liikaa tilanteita näkemättä jolloin jää tunne että linja heittelee liikaa.

Lauantaina sitten Kotkan lauantailöylyihin saapuu pieni joukko imatralaisia nostamaan tunnelmaa. Hieno sarja edessä.

Dynamo_FIN

Ketterä
Mielenkiintoinen yksityiskohta eilisessä Ketterä - Titaanit pelissä oli ketteräkasvatti Jere Lifländerin (Titaanit) luistin episodit x2.
Hokkarista irtosi terä kahteen eri otteeseen ja varsinkin ensimmäinen terän irtoaminen näytti lopulta jopa hieman koomiselta, kun mies sinnikkäästi klinkkasi liki kaukalon mitan "bambi on ice" tyylillä vaihtoon.

The Rock

Titaanit oli hyvä. Varsinkin juuri tuo toinen erä. Ei Ketterällä hätää ollut missään vaiheessa, mutta tämä eka osaottelu osoitti ettei mitään saada ilmaiseksi. Hieno sarja edessä.

Titaanit oli tullut Imatralle myymään nahkansa kalliilla ja se varmasti osaltaan hämmensikin Ketterää, joka runkosarjan aikana oli tottunut jo ensimmäisen vitosen aikana jyräämään kotkalaiset tainnoksiin. Eilen sama temppu ei sitten onnistunutkaan, mutta onhan Ketterällä kuitenkin riveissään niin paljon taitoa, että jos sen ylivoimalle kovin usein päästät, ei hyvä heilu.

Vierailla oli tosiaankin oma momentuminsa toisen erän vikalla kympillä, mutta vain yksi tehty ylivoimaosuma ei riittänyt kunnolla horjuttamaan Ketterän menoa. Tosin... eipä niitä tekopaikkojakaan kovin montaa Titaaneille siunaantunut, mutta juuri siitä syystä ne olisi pitänyt käyttää tällaisessa pelissä 100-prosenttisesti hyödyksi.

Titaanit kaatui kovasta taistelustaan huolimatta loppupeleissä juurikin liian suureen rangaistusmäärään sekä muutamaan harmittavaan oman pään virheeseen. Se kuitenkin taisi käydä harvinaisen selväksi, ettei tästä sarjasta tule mitään läpihuutojuttua, vaan tiukka ja tulinen vääntö kaikkinensa.

Lauantaista on odotettavissa Kotkassa hieno vääntö, joka toivottavasti vetää kansaa lehtereille. Imatran avauspelin 728 katsojaa oli ihan mukava määrä, josta olisi hienoa vetää vielä parilla sadalla paremmaksi.

Mielenkiintoinen yksityiskohta eilisessä Ketterä - Titaanit pelissä oli ketteräkasvatti Jere Lifländerin (Titaanit) luistin episodit x2. Hokkarista irtosi terä kahteen eri otteeseen ja varsinkin ensimmäinen terän irtoaminen näytti lopulta jopa hieman koomiselta, kun mies sinnikkäästi klinkkasi liki kaukalon mitan "bambi on ice" tyylillä vaihtoon.

Samaa tuli itsekin naureskeltua ja mietiskeltyä, etteivät nämä uudet terämuovit, joissa on sellainen namiskuukkeli, jota painamalla terän saa kätevästi irti muovista taida sittenkään olla kaikkeista toimivin vaihtoehto, vaan perinteinen versio on parempi.

Varsinkin siinä ensimmäisessä tilanteessa Ketterä pääsi, Lifländerin ”pudottua pelistä”, iskemään vaarallisesti vastaan, mutta pelin alle ehtineet neljä muuta titaania selvittivät kuitenkin vaaranpaikan kunniakkaasti pois.

FelixHeinz

Montreal Canadiens
Limigassa ottelu päättynyt 6-2. Tämän ottelusarjan voisi paketoida huomenna Forssassa mutta...urheilu on onneksi ihmeellistä.

Pyry & Tappara
Jes! Hyvä Pyry onnistunut ryöstöreissu. Nopea avausmaali ja eka erä Pyryn erä. Toisen erän alku oli Huntersin mutta maalit teki Pyry. Nopeasti tilanne 1-4. Kolmannessa erässä kolmas osapuoli alkoi ottaa roolia. Södö teki kaikkensa kotivoiton eteen mutta ei tänään onnistunut. Varsinkin tuo Niemen tilanne. Niemi jyrätään mutta ei jäähyä, Niemi vähän valittaa ja käytöskymppi! Tärkeä sentteri kympin pois. Jobin postia Korkeamäen loukkaantumisesta, toivottavasti ei ole kauaa pois.

Pyryn alivoima oli kuitenkin suorastaan fantastista. 5-3 yv:kin kestettiin ilman suurempia vaikeuksia ja Häppölän syöttötila otettiin tarkasti pois. Huomenna sitten päätetään tämä homma! Huntersilla ihan hyvä lähetys mutta vähän kaukaa kuvattu. Ja toki selostaja olisi hyvä lisä.

Muilla paikkakunnilla: Koovee onnistui kaatamaan JHT:n. Siellä varmasti hieno sarja myös menossa. Kotkassa maalijuhlissa Ketterä voitti Titaanit 0-1. Tunteikas peli, siitä kielivät 7 väkivaltaisuusjäähyä (6 niistä polvitaklauksen jälkeen).

Oakley

Punanutut
Titaanit - Ketterä 0-1
Vaikka tappio harmittaa, täytyy olla helvetin ylpeä jätkistä. Ja Niilo Pussinen man of the match!

Naxnax

Ehdottomasti JHT/Kärpät
Kyllä! JHT-Koovee 4-2

Hieno ottelu oli, vaikkakin paikoin aika sekavaa lätkimistä. Ensimmäinen erä hienokseltaan meidän hallintaa. Toinen erä ihan puhtaasti Kooveen. Hirvitti oikein kahtua kun kiekko pyöri lähes taukoamatta HT:n maalilla. No kolmanteen erään tuli ihan erinäköinen ja sisuuntunut kotijoukkue. Äijät luisteli, syötöt napsu lavoille ja muutenki homma toimi.

Naksun verran lähempänä, mutta silti niin kaukana. Ihmetytti kyllä kuinka paljon Törmästä, Palantoa ja Sulosta voi peluuttaa. Tuntu että ukot oli kokoajan kentällä. Espo oli tänään loistava, sai jopa vastustajan valmentajan huutelemaan aina peräänsä. Tunteet, ne on pahoja! Tiistaina sitte särkänniemi reissu ja keskittymään seuraavaan sarjaan. Tsemit!!!

Pittsburg Penguins & Bobi Lehtonen
FPS voittoon AIK:ta vastaan! Olipas kerrassaan tiukka ja viihdyttävä jääkiekko ottelu. Hyvää peliä, jossa pelattiin tunteella ja välillä otettiin miestä hiukan sääntöjen rajamailla. Kuitenkin tuomarit hoitivat hommansa kiitettävästi ja peli ratkaistiin pelaamalla eikä jäähyjen muodossa. Tästä on hyvä jatkaa!!! Cama FPS!!!

Pyry vei jatkoajalla pelin ja samalla ottelusarjan Huntersia vastaan. Perinteisesti Hunters on tippunut Mestikseen nousijalle, joten onnittelut Pyrylle sarjanoususta. Enää yksi paikka vapaana Mestikseen ;).

Pyry - Hunters 4-3 Je.

Jännitysnäytelmä parhaasta päästä, joka ei jättänyt yli viidestäsadasta katsojasta ketään kylmäksi. Ensimmäinen erä oli tasainen mutta maalit merkattiin vierasjoukkueelle. Pyry lahjoitti ensimmäisen ja toinen maali oli Jeskasen upean vedon tulosta aivan erän loppuun. Pyrylläkin oli paikkansa ylärimaa ja 2v1 hyökkäystäkin myöten.

Toisessa erässä Pyry otti tahtipuikon ja pian oltiin tasoissa. Ensin ylivoimalla kakkoskenttä värkkää ensimmäisen ja erän puolenvälin jälkeen Jani Lehtonen ohjaa Mikke Levon laukauksen sisään. Hunters oli kuluttanut paukkunsa ensimmäiseen erään mutta paikkoja oli heilläkin. Ennen erän loppua tapahtui harmillinen tilanne, kun Kalle Hokkasen terä irtosi ja Juha Taponen tuurasi loppu erän. Eikä Taponen ehtinyt kissaa sanoa, kun kiekko oli jo maalissa. Pyryläisten pasmat menivät vaihdoksesta sekaisin ja Hunters teki helpon oloisen johtomaalin. Tosin Taposen piikkiin se ei mennyt yhtään.

Kolmannessa erässä pyryläisistä näki, että mehän ei Porvooseen enään lähdetä. Härän raivolla tultiin päälle ja se tuotti tulosta. Hyyppä päätti antaa kiekon Niemelle ja Sandvikilla helppo työ pistää kiekko tyhjään maaliin. Loppu erä mentiin Pyryn hallitessa mutta vaarallisimmat paikat olivat vierailla. Kuitenkin tilanne tasan kolmen erän jälkeen ja jatkoerä oli tosiasia.

Vaikka Pyrylle tappio ei olisi kaiken loppu niin silti sykkeeni oli jossain kahdensadan paikkeilla. Vieläkin enemmän jännitti luonnollisesti kuitenkin porvoolaisia, joille tappio ei ollut vaihtoehto. Varsinaisella peliajalla hyvin pelannut Hyyppä sulikin täysin jatkoerässä. Pesonen täräyttää kiekon Hyypän ohi ja riemu repesi. Mutta Vakkari ei maalia nähnyt, joten ei se sitten varmaan maali ollut. Joka tapauksessa karvas maku olisi jäänyt jos Hunters pelin olisi tämän jälkeen vienyt. Vaan ei vienyt. Hilden ja Antila karkaa 2v1 hyökkäykseen ja Antila sivalsi kiekon maalin!! Viisisataa nokialaista hyppäsi ilmaan ja toivottavasti Antila sai henkeä, kun 20 punapaitaa hyppäsi päälle! :)

Tulevan mestarin man of the match on tänään KOKO JOUKKUE. Niin hieno taistelu jätkiltä. Takaiskujen jälkeen kasattiin rivit kuntoon ja ansaittu voitto. Huntersille kiitos hienosta ottelusarjasta! Vaikka Pyry nyt sarjan puhtaasti veikin niin ette näin paljon huonompia ollut. Tästä lataileen akkuja lauantaina alkaviin välieriin. Missä ne sitten alkaa sitä jäädään jännäämään.

Naxnax

Viekää nyt prkle se kolmas erä siellä Tampesterissa!!!! Mukana hengessä!! 3-4 toisen erän jälkeen.

Edit. Mitä tekee AIK kotona!!! 0-4!

The Rock

FPS päätti pistää Limingan matsi heti avauserässä pakettiin, iskemällä taululle tylyt 0-4-lukemat. Voipi Forssan torstai-illassa olla hulinata oikein huolella, mikäli perunasalaattipitäjän katsojat vääntäytyvät joukolla hallille.

Mielenkiintoinen yksityiskohta AIK–FPS ottelun tilastoissa on se, että isäntien Henrik Kantola on saanut ajassa 1:04 potkaisemisesta kahden minuutin rangaistuksen. Onko sääntö kenties muuttunut vai tilastoinnissa virhe, sillä olen ainakin aiemmin mieltänyt potkaisemisen ottelurangaistuksen arvoiseksi tempuksi?

pippurimylly

JHT / Boston Bruins
Tuampereella vauhtia ja vaarallisia tilanteita, rangaistuslaukauksia ja jäähyilyä.. 3-1 tappioasemasta noustu 3-4 johtoasemaan... aikalisä ja maalivahdinvaihto oikeaan aikaan. Tsemiä