KalPan pleijarikevät 2017 – mopolla mahdottomia?

  • 86 532
  • 391

Dragon's Den

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS
Sanoin UUSIA vahvistuksia. Siirtorajalla olisi ihan hyvin voinut hankkia ukon, jotka ratkoo pelejä maalin edestä ylivoimalla. Minkä joukkueen rosteri ei elä kauden mittaan? Se nyt ei vielä minua saa kyyristymään polvirukouksiin, jos Joni Nikon korvaajaksi hommataan oma junnu.


Niin, KalPan päätavoite on nimenomaan se "eri". Maha on täynnä, tippuminen ei ihan älyttömästi haittaa ja jokaiselle voitetulle ottelulle *gladiaattoripeukkua*. Joidenkin asenne on: "VITTU me otetaan se mestaruus, maksoi mitä maksoi, eikä KUKAAN voi meitä pysäyttää, PERKELE!"
En henkilökohtaisesti ymmärrä tätä vahvistusten perään itkemistä. Jos seura on tehnyt neljän viimeisen kauden aikana tappiota 1,9 miljoonaa, niin jossakin vaiheessa olisi hyvä tehdä sitä voittoakin. Niitä velkojakin pitäisi varmaan myös lyhentää. Nyt siihen on hyvä sauma.
 

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
En henkilökohtaisesti ymmärrä tätä vahvistusten perään itkemistä. Jos seura on tehnyt neljän viimeisen kauden aikana tappiota 1,9 miljoonaa, niin jossakin vaiheessa olisi hyvä tehdä sitä voittoakin. Niitä velkojakin pitäisi varmaan myös lyhentää. Nyt siihen on hyvä sauma.
En henkilökohtaisesti ymmärrä tätä itkemistä, että mestaruus ei ole ainoa ja tärkein tavoite ja kaikki muu toissijaista. PISTE.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
En henkilökohtaisesti ymmärrä tätä itkemistä, että mestaruus ei ole ainoa ja tärkein tavoite ja kaikki muu toissijaista. PISTE.
Enkä itse henkkoht ymmärrä. Että miten tuo mestatuus voisi enää olla tavoitteena jos ei ole joukkuetta millä sitä tavoittelee. Jos ei talous stabiloidu niin voi joukkue mennä konkkaan tätä menoa.
 

Dragon's Den

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS
En henkilökohtaisesti ymmärrä tätä itkemistä, että mestaruus ei ole ainoa ja tärkein tavoite ja kaikki muu toissijaista. PISTE.
Vauhtisokeus on vaarallinen tauti silloin, kun se tarttuu.
 

Limeton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa mitalikannassa 2016-2017
Pientäkin pienemmän napinan aiheen löydettyään Nahkiksen pää taas pilkistää kolostaan. Kovin on ollutkin hiljaista kun joukkue on edennyt kohtuullisessa myötätuulessa. Onneksi et ole HIFK:n tai Kärppien kannattaja, voi sitä valituksen määrää mihin tämä kausi olisi antanut aihetta.
 

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
Pientäkin pienemmän napinan aiheen löydettyään Nahkiksen pää taas pilkistää kolostaan.
Siinä meillä on tämän palstan todellinen Jeesus Nasarettilainen. Sinä et tee juuri mitään muuta kuin napiset toisista kirjoittajista. Minä sentään napisen KalPasta.

Voidaan me vetää tää homma myös KalPan toimiston haluamalla suklaapuudeli-tyylillä: Kielletään kaikki KalPaan kohdistunut kritiikki. Eihän siihen "ikinä" ole mitään aihetta, jos heiltä kysytään.


Kovin on ollutkin hiljaista kun joukkue on edennyt kohtuullisessa myötätuulessa.
Ei muuten ole. Minä vaadin Pekka Virran eroa silloinkin kun KalPa oli sarjakärjessä
 
Viimeksi muokattu:

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Runkosarjaa jäljellä 11 ottelua. Sijat 2-5 vielä hyvinkin mahdollisia. Ykköseksi tuskin riittää ja kutoseksi aika mahdoton pudota.

Jäljellä olevat pelit: Tappara vieraissa, Jukurit kotona, JYP, vieraissa, Lukko kotona, Kärpät kotona, JYP vieraissa, SaiPa kotona, Sport vieraissa, Ässät vieraissa, Sport kotona sekä Lukko vieraissa.

Eli 2x kohdataan vielä JYP, Lukko, Sport. Kaikki olleet aika pahoja vastuksia. Jo nuista pitäisi lähteä sanomaan mitkä voitetaan ja mitkä ei niin oma rivini olisi: tappio, voitto, tappio,
tappio, tappio, tappio, voitto, tappio, voitto, voitto, tappio. Aika vuoristorataisesti menisi näin mututuntumalla ja jotakuinkin nuinhan tässä on jo tovit mentykkin. Tiukkaa tulee varmasti joka pelissä olemaan.

Jos sitten mietitään mahdollisia vastustajia niin kyllähän tuossa voi tulla aika monikin vastustaja vastaan. Jos mieluisinta kysytään niin kyllä ainakin itselle maistuisi parhaiten HPK, Pelicans tai sitten joku sääleistä. JYP olisi mielestäni se pahin vastus, vaikkakin olllaan ihan ok runkosarjassa pärjätty. HPK ja Pelicans on molemmat hyvinkin voitettavia vaikka poffeissa omat säännöt onkin. Toki on mahdollista, että sieltä tulee sääleistä vaikka Kärpät vastaan ja lähdettäisiin lauluun. Vaikka nytten pienessä suvantovaiheessa liikutaankin niin kaikki mahdollisuuset poffisarjan voittoon on - tulipa vastaan sitten kuka tuli

Pahintahan tässä olisi, että kun tiistaina siirtoraja menee umpeen niin Rissanen, Riikola tai Kilpeläinen sitten heti perään leviäisi. Toivotaan, että saataisin vihdoin vetää kevätkin suhkot maksimi potentiaalisella jengillä eteenpäin!
Aikataulussa näköjään mentäisiin. Vähän synkähkön jakson jatkumoa olen tuossa itse uumoillut, mutta ei nyt kyllä viime hetkeen pl Tappara peli ole juurikaan ilon aiheita peli aiheuttanut. Toivotaan että ne kuuluisat työhaalarit sieltä Montun pohjalta vielä löytyvät niin paistaisi se aurinko sinne risukasaankin. 5 viimeisintä peliä 3 tappiota, 1-0 voitto ja 4-3 vl voitto. Nuo 2 voittoa ovat molemmat irronneet Jukureista..

Ensi viikolla siis kotona sekä Lukko, että Kärpät. Pelipäivät torstaina ja lauantaina. Matkustuksesta ei tule rasitusta niin luulisi porukan jaksavan pari peliä pelata suhkot tasokkaastikkin. Kärpät pelaa tiistaina Vaasassa ja perjantaina Oulussa Lukkoa vastaan. Lukolla tuo KalPa kohtaaminen on viikon ensimmäinen. Sinällään tässä edge pitäisi KalPalla olla mutta saas nähdä. Vähän toivon ettei tuo oma arpomani rivi pitäisi välttämättä näissä molemmissa peleissä paikkaansa.
 

Mukava

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Omien ennustusteiden sijaan esitän mieluummin kevättä varten omat toiveeni muodossa "mitä en halua nähdä" ja "mitä haluan nähdä".

Ei:
- tuomarilinjan löystymisestä itkeminen
- kulmahyrrät ja kiekolla puolustaminen tilanteesta riippumatta
- ollaan jo ylitetty urheilulliset odotukset (lomille lomps)

Kyllä:
- syksyn suoraviivaisuus
- maalineduspelaaminen
- ylivoimien kekseliäisyys ja variaatiot, sekä laukominen
- voitonnälkä

Puheet tuomarilinjan muuttumisesta keväällä on jo Virran toimesta aloitettu. Myös paikallislehti SS lähti jälleen mukaan äänitorveksi tässä asiassa. Tämä sama on nähty joka vuosi, kun pudotuspeleihin on mukaan selvitty, ja se alkaa olla jo väsynyttä. Ihan sama olisi valittaa auringolle että se nousi tänäänkin idästä. Kumpikin asia on totta, eikä kumpikaan asia valittamalla muuksi muutu. Siksi olisi toivottavaa vihdoin sopeutua, ja hyödyntää sitä totuutta itsekin.

Monet pudotuspelit on menty kulmahyrrällä Virran alaisuudessa ja parit Tuokkolan & Laukkasen johdolla. Virran recordiksi saan altavastaajana lähdettyihin ottelusarjoihin voitot ja tappiot 1-3 (+1 tappioihin Laukkasen johdolla), sekä ennakkosuosikkina lähdettyihin sarjoihin 1-2 (+1 tappioihin Tuokkolan johdolla). Äkkiseltään 2-7 kertoo siitä että tämä tie on kuljettu ja todettu umpikujaksi. En tosin pahoita millään tavoin mieltäni, jos yksittäisen ottelun sisällä puolustetaan kiekolla johtoasema voitoksi, tai hyrrätään toisessa erässä vaihtomatkaedulla vastustajalta jalat alta maalin, tai edes jäähyn arvoisesti.

Fanien lempilausahdus, usein etelän metiaan vedoten, on sanoa että tällä materiaalilla kympin sakkiin pääsy on jo mestaruus. Myönnän ensimmäisenä itse, että en uskonut KalPan pelaavan runkosarjassa näistä sijoituksista, joista se on koko kauden pelannut. Siksi sijoitus, ja varsinkin pelitapa jolla se on kauden mittaan ansaittu, on aiheuttanut valtavaa mielihyvää. Silti runkosarjavoitot ja pudotuspelivoitot ovat kuin yö ja päivä keskenään. Runkosarjamenestys on vain matkalippu, ja pudotuspelit elämää siellä lomakohteessa. Samoin lipputuloista puhuminen pudotuspelien yhteydessä, ikään kuin otteluiden voittojen korvikkeena on harhaanjohtavaa. Tune: Espoon Blues, kausi 2011-12 ja "vielä yksi kotipeli".

Sen sijaan toivon näkeväni ratkaisupeleissä sitä syksyllä lanseerattua virkistävää tuulahdusta, eli suoraviivaisesti pelaavaa KalPaa. Se pelitapa hilasi KalPan jopa runkosarjan piikkipaikalle, ja se on mielestäni se ainut tapa jolla vastustajat voidaan keväällä ottelusarjassa yllättää. Koska estopelaaminen lisääntyy keväällä ja siten tila ja aika vähenee, niin suoraviivaisuus on tapa joka tuottaa kulmissa pyörimistä enemmän maalipaikkoja.

Edelliseen toiveeseen yhdistyy maalineduspelaaminen. Se on toinen asia, joka on ollut ajoittain virkistävällä tavalla erilaista tällä kaudella kuin aiemmin. KalPa on voittanut useammassakin ottelussa kamppailut kummankin maalin edustalla, eikä toisaalta ole juurikaan hävinnyt niitä selkeästi kenellekään. Nyttemmin tässä on valitettavasti lipsuttu, mutta toivottavasti ei pysyvästi. Vastustajat ovat lisänneet kierroksiaan, KalPan pitää tehdä sama. Asenteesta kaikki lähtee tässä touhussa, sillä kipuakin on varmasti luvassa silloin kun ei väistä, vaan ajaa kohti.

KalPan erikoistilannepelaaminen luo hyvät edellytykset voitoille myös keväällä. Sekä ylivoima- että alivoimaprosentti on tällä hetkellä Liigan 5. paras. Itseäni on ilahduttanut ylivoimissa kauden mittaan useampi variaatio ratkaisujen hakemiselle. Sitä kekseliäisyyttä taas kehiin. Välttämättä ei edes tarvitse kovin paljon keksiä uutta, eri kuvioita voi muistella vaikka menneiden otteluiden tallenteista. Kaikista oleellisinta on uskallus laukoa silloin kun paikka on. Ja toitotan aina nyrkkisäännöksi että suoraan syötöstä, ei haltuunotoilla.

Lopuksi toivon näkeväni tekoihin konkretisoituvaa voitonnälkää. Mitä sitten ettei KalPan olevinaan pitänyt olla pudotuspeleissä tänä vuonna? Mitä sitten että runkosarja on mennyt jo yli odotusten? Pian on alkamassa ne pelit, joita joukkue on odottanut kesätreeneistä lähtien. Minä haluan nähdä että KalPa tulee kehiin "kaikki pyssyt paukkuen" ja pelaa illasta toiseen ihan tosissaan voitosta.
 

Lorenzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Omien ennustusteiden sijaan esitän mieluummin kevättä varten omat toiveeni muodossa "mitä en halua nähdä" ja "mitä haluan nähdä".

Ei:
- tuomarilinjan löystymisestä itkeminen
- kulmahyrrät ja kiekolla puolustaminen tilanteesta riippumatta
- ollaan jo ylitetty urheilulliset odotukset (lomille lomps)

Kyllä:
- syksyn suoraviivaisuus
- maalineduspelaaminen
- ylivoimien kekseliäisyys ja variaatiot, sekä laukominen
- voitonnälkä

Puheet tuomarilinjan muuttumisesta keväällä on jo Virran toimesta aloitettu. Myös paikallislehti SS lähti jälleen mukaan äänitorveksi tässä asiassa. Tämä sama on nähty joka vuosi, kun pudotuspeleihin on mukaan selvitty, ja se alkaa olla jo väsynyttä. Ihan sama olisi valittaa auringolle että se nousi tänäänkin idästä. Kumpikin asia on totta, eikä kumpikaan asia valittamalla muuksi muutu. Siksi olisi toivottavaa vihdoin sopeutua, ja hyödyntää sitä totuutta itsekin.

Monet pudotuspelit on menty kulmahyrrällä Virran alaisuudessa ja parit Tuokkolan & Laukkasen johdolla. Virran recordiksi saan altavastaajana lähdettyihin ottelusarjoihin voitot ja tappiot 1-3 (+1 tappioihin Laukkasen johdolla), sekä ennakkosuosikkina lähdettyihin sarjoihin 1-2 (+1 tappioihin Tuokkolan johdolla). Äkkiseltään 2-7 kertoo siitä että tämä tie on kuljettu ja todettu umpikujaksi. En tosin pahoita millään tavoin mieltäni, jos yksittäisen ottelun sisällä puolustetaan kiekolla johtoasema voitoksi, tai hyrrätään toisessa erässä vaihtomatkaedulla vastustajalta jalat alta maalin, tai edes jäähyn arvoisesti.

Fanien lempilausahdus, usein etelän metiaan vedoten, on sanoa että tällä materiaalilla kympin sakkiin pääsy on jo mestaruus. Myönnän ensimmäisenä itse, että en uskonut KalPan pelaavan runkosarjassa näistä sijoituksista, joista se on koko kauden pelannut. Siksi sijoitus, ja varsinkin pelitapa jolla se on kauden mittaan ansaittu, on aiheuttanut valtavaa mielihyvää. Silti runkosarjavoitot ja pudotuspelivoitot ovat kuin yö ja päivä keskenään. Runkosarjamenestys on vain matkalippu, ja pudotuspelit elämää siellä lomakohteessa. Samoin lipputuloista puhuminen pudotuspelien yhteydessä, ikään kuin otteluiden voittojen korvikkeena on harhaanjohtavaa. Tune: Espoon Blues, kausi 2011-12 ja "vielä yksi kotipeli".

Sen sijaan toivon näkeväni ratkaisupeleissä sitä syksyllä lanseerattua virkistävää tuulahdusta, eli suoraviivaisesti pelaavaa KalPaa. Se pelitapa hilasi KalPan jopa runkosarjan piikkipaikalle, ja se on mielestäni se ainut tapa jolla vastustajat voidaan keväällä ottelusarjassa yllättää. Koska estopelaaminen lisääntyy keväällä ja siten tila ja aika vähenee, niin suoraviivaisuus on tapa joka tuottaa kulmissa pyörimistä enemmän maalipaikkoja.

Edelliseen toiveeseen yhdistyy maalineduspelaaminen. Se on toinen asia, joka on ollut ajoittain virkistävällä tavalla erilaista tällä kaudella kuin aiemmin. KalPa on voittanut useammassakin ottelussa kamppailut kummankin maalin edustalla, eikä toisaalta ole juurikaan hävinnyt niitä selkeästi kenellekään. Nyttemmin tässä on valitettavasti lipsuttu, mutta toivottavasti ei pysyvästi. Vastustajat ovat lisänneet kierroksiaan, KalPan pitää tehdä sama. Asenteesta kaikki lähtee tässä touhussa, sillä kipuakin on varmasti luvassa silloin kun ei väistä, vaan ajaa kohti.

KalPan erikoistilannepelaaminen luo hyvät edellytykset voitoille myös keväällä. Sekä ylivoima- että alivoimaprosentti on tällä hetkellä Liigan 5. paras. Itseäni on ilahduttanut ylivoimissa kauden mittaan useampi variaatio ratkaisujen hakemiselle. Sitä kekseliäisyyttä taas kehiin. Välttämättä ei edes tarvitse kovin paljon keksiä uutta, eri kuvioita voi muistella vaikka menneiden otteluiden tallenteista. Kaikista oleellisinta on uskallus laukoa silloin kun paikka on. Ja toitotan aina nyrkkisäännöksi että suoraan syötöstä, ei haltuunotoilla.

Lopuksi toivon näkeväni tekoihin konkretisoituvaa voitonnälkää. Mitä sitten ettei KalPan olevinaan pitänyt olla pudotuspeleissä tänä vuonna? Mitä sitten että runkosarja on mennyt jo yli odotusten? Pian on alkamassa ne pelit, joita joukkue on odottanut kesätreeneistä lähtien. Minä haluan nähdä että KalPa tulee kehiin "kaikki pyssyt paukkuen" ja pelaa illasta toiseen ihan tosissaan voitosta.
Aamen
 

Kalikankosto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Viimeistään tämäniltaisen saamattomuuden perusteella uskallan sanoa, että kausi päättyy puolivälieriin. Ei mitään jakoa ketään vastaan. No ehkä joskus tulevilla kausilla.
 

Haalariosasto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Viimeistään tämäniltaisen saamattomuuden perusteella uskallan sanoa, että kausi päättyy puolivälieriin. Ei mitään jakoa ketään vastaan. No ehkä joskus tulevilla kausilla.
Valitettavasti juurikin näin. Itse olen odottanut että kun peli kuosissa niin kyllä niitä maalejakin sitten mutta ei tuosta kyllä tuolla tehokkuudella tule hevon paskaakaan. Ei se että viimeisen 5 ottelun kuntopuntarissa kirkkaasti viimeisenä 3:lla pisteellä, mutta kun lisäksi tehtyjä maaleja peräti 6. Tuohon maalimäärään pitäisi päästä surkeallakin pelillä mutta KalPalla tarvitsee tuohon muutaman "hyvänkin" matsin. Tuosta ei hyvä heilu, näyttää kyllä todella pahalta
 

Jaaku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ei mitään hätää! Syy alavireisyydelle löytyi! Siellähän on vaan viritelty meidän mopoa kevään sohjokeleille.
Johtajamme Pekka Virta kehittelee todellista kostoasetta, jolla vielä voitetaan tää sota.

"-Nyt on heikompi jakso menossa, toisaalta viime aikoina on harjoiteltukin kovaa." -Pekka Virta

Lähde: jatkoajan otteluraportti
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
"-Nyt on heikompi jakso menossa, toisaalta viime aikoina on harjoiteltukin kovaa." -Pekka Virta

Lähde: jatkoajan otteluraportti
Yleensähän jokainen kärkijoukkue näihin aikoihin treenaa kovempaa, olisin ollut yllättynyt jos KalPa ei olisi harjoitellut viimeistä kovaa jaksoa tässä.
 

Jaaku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Yleensähän jokainen kärkijoukkue näihin aikoihin treenaa kovempaa, olisin ollut yllättynyt jos KalPa ei olisi harjoitellut viimeistä kovaa jaksoa tässä.

Niin, mutta katsos kun meillä harjoitellaan niin paljon kaikkia muita kovemmin, ettei sitten jakseta pelata runkosarjaa kunnialla loppuun.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Pahasti alkaa näyttämään siltä, että jopa tuo kotietu menetetään. Pelejä pitäisi nyt edes se jokatoinen voittaa, jotta kotietu säilyisi. Sekään ei välttämättä riitä. Ainakin omasta mielestä tuo kotietu pitäisi kaikin keinoin koittaa säilyttää. Tällä kaudella vain 3 vai 4 kertaa on vastustaja poistunut suoraan voittajana Montusta.

Jos sieltä tulee niin JYP kuin HPKkin ohi niin se on soronoo. Huomenna tulee vaikka ottaa kiekko suuhun ja mennä pää edellä sinne maalille/maaliin. Kärpät hölläsi tänään helppoon voittoon Lukosta niin siitä ei mitään etuja ole tulossa. Sitten se kuumottavin kysymys. Vieläkö Eero jatkaa vai olisiko Godlan aika? Eilenkin sanoisin että hyvänä päivänä Eero olisi toisen ottanut. JYP pelistä puhumattakaan
 
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, ManU, BM, RM, PuhtiPois
Pidetään edes kotietu: teoriassa kotipelejä tulee vieraspelejä enemmän ja kotiyleisöä kiinnostaa. Pahoittelen, että pitkän etäisyyden vuoksi odottelen kohtaamisia Tapparan kanssa. Toivottavasti niitä tulee, sillä se kielisi siitä, että pitkälle on päästy. Ja toivottavasti pelillinen aallonpohja on jo nähty?!
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, Arsenal, KuPS, Kalikka, BVB ja Eagles
Pahasti alkaa näyttämään siltä, että jopa tuo kotietu menetetään. Pelejä pitäisi nyt edes se jokatoinen voittaa, jotta kotietu säilyisi. Sekään ei välttämättä riitä. Ainakin omasta mielestä tuo kotietu pitäisi kaikin keinoin koittaa säilyttää. Tällä kaudella vain 3 vai 4 kertaa on vastustaja poistunut suoraan voittajana Montusta.

Jos sieltä tulee niin JYP kuin HPKkin ohi niin se on soronoo.

KalPalle Kerho olis paras mahdollinen vastustaja puolivälierissä. Ei kotietu ainakaan tässä vaiheessa ole mikään ratkaiseva tekijä välttämättä jos varsinkin Kerho tulis vastaan. Playoffit on kuitenkin eri juttu kuin runkosarja kohtaamiset. Kerho kuitenkin materiaaliltaan ja pelikirjaltaan sopivin vastus KalPalle. Pennanen vs. Virta olis parasta lätkää mitä voitaisiin saada ainakin omasta mielestä.

Toivottavasti ei mennyt liian negatiivikseksi taas.
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, Arsenal, KuPS, Kalikka, BVB ja Eagles
Sen sijaan toivon näkeväni ratkaisupeleissä sitä syksyllä lanseerattua virkistävää tuulahdusta, eli suoraviivaisesti pelaavaa KalPaa. Se pelitapa hilasi KalPan jopa runkosarjan piikkipaikalle, ja se on mielestäni se ainut tapa jolla vastustajat voidaan keväällä ottelusarjassa yllättää. Koska estopelaaminen lisääntyy keväällä ja siten tila ja aika vähenee, niin suoraviivaisuus on tapa joka tuottaa kulmissa pyörimistä enemmän maalipaikkoja.

Tai sitten Virta katsoi, että liian riskialtista pelaamista kun vastustaja sai helppoja maalipaikkoja omista virheistä. Ainakin tuo on jäänyt alkukaudesta mieleen.
Mun mielestä pitäs antaa krediittiä vastustajallekin, jotka KalPan pelikirjan osaavat ottaa vastaan.

ps. playoff kausari taskussa jo
 
Viimeksi muokattu:

Mukava

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tai sitten Virta katsoi, että liian riskialtista pelaamista kun vastustaja sai helppoja maalipaikkoja omista virheistä. Ainakin tuo on jäänyt alkukaudesta mieleen.

Toisin kuin esimerkiksi torstaina? Itselleni on puolestaan alkukaudesta jäänyt mieleen voittavaan jääkiekkoon kuuluvat elementit, joista yhteisen ison kuvan muodostaa sana rohkeus. Siinä ei pelätty mustelmia, eikä pelätty ottaa vastuuta laukaisupaikoissa. Eikä pelätty edes niitä virheitä. Nyttemmin tilalle on tarjoiltu kiusallisen tuttua kulmiin kaartamista ja vetovastuun siirtelyä ylisyöttelyllä. Mainitaan lihaksi luiden ympärille esimerkit nimillä torstai-illalta: Mankinen (onneksi kaukalossa on laidat, niin pysyi vielä jäällä puolittaisen läpiajonsa päätteeksi) ja Ilomäki (kerran lauottuaan tuli siihen tulokseen että tänään ei uppoa, ja päätyi jatkossa syöttelemään, vaikka kerran puolityhjä maali oli tarjolla hänelle eikä keskelle sijoittuneelle viivapakille).

Ja vastustajan helpot maalipaikat on nimenomaan se, mikä itselleni menneiden kausien itsetarkoituksellisen (yli)kiekollisen pelin haavoittuvuudesta on jäänyt mieleen. Sen vuoksi en osta ajatusta siitä että nyt olisi käännetty pelikirja voittavaan playoff-asentoon. Sen sijaan omien potentiaalisten maalintekopaikkojen näen vähentyneen merkittävästi, sen jälkeen kun Virran julistamana siirryttiin pelaamaan puolustus edellä. Ja koska KalPalla ei edelleenkään ole se samettikätisin viimeistelijäkalusto, niin tämä näyttää juuri tällä hetkellä kääntyvän itseä vastaan vähämaalisten otteluiden niukkojen tappioiden myötä. Käytännössä vaarattomia maskittomia laukauksiahan rätkitään taas lähes rumputulella, ja sitten päivitellään miten maagisen onnekas päivä vastustajan maalivahdille taas sattui. Tilalle tarvittaisiin suoraviivaisuus, ne tukitoimet maskin ja ohjurikiekkojen muodossa, ja ne reboundien rumat maalit. Vielä on muutaman pelin verran aikaa kasvatella munaskut, sillä juuri tällä hetkellä sillä osastolla ollaan kuin kylmävesialtaan käsittelyn jäljiltä.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Toisin kuin esimerkiksi torstaina? Itselleni on puolestaan alkukaudesta jäänyt mieleen voittavaan jääkiekkoon kuuluvat elementit, joista yhteisen ison kuvan muodostaa sana rohkeus. Siinä ei pelätty mustelmia, eikä pelätty ottaa vastuuta laukaisupaikoissa. Eikä pelätty edes niitä virheitä. Nyttemmin tilalle on tarjoiltu kiusallisen tuttua kulmiin kaartamista ja vetovastuun siirtelyä ylisyöttelyllä. Mainitaan lihaksi luiden ympärille esimerkit nimillä torstai-illalta: Mankinen (onneksi kaukalossa on laidat, niin pysyi vielä jäällä puolittaisen läpiajonsa päätteeksi) ja Ilomäki (kerran lauottuaan tuli siihen tulokseen että tänään ei uppoa, ja päätyi jatkossa syöttelemään, vaikka kerran puolityhjä maali oli tarjolla hänelle eikä keskelle sijoittuneelle viivapakille).

Ja vastustajan helpot maalipaikat on nimenomaan se, mikä itselleni menneiden kausien itsetarkoituksellisen (yli)kiekollisen pelin haavoittuvuudesta on jäänyt mieleen. Sen vuoksi en osta ajatusta siitä että nyt olisi käännetty pelikirja voittavaan playoff-asentoon. Sen sijaan omien potentiaalisten maalintekopaikkojen näen vähentyneen merkittävästi, sen jälkeen kun Virran julistamana siirryttiin pelaamaan puolustus edellä. Ja koska KalPalla ei edelleenkään ole se samettikätisin viimeistelijäkalusto, niin tämä näyttää juuri tällä hetkellä kääntyvän itseä vastaan vähämaalisten otteluiden niukkojen tappioiden myötä. Käytännössä vaarattomia maskittomia laukauksiahan rätkitään taas lähes rumputulella, ja sitten päivitellään miten maagisen onnekas päivä vastustajan maalivahdille taas sattui. Tilalle tarvittaisiin suoraviivaisuus, ne tukitoimet maskin ja ohjurikiekkojen muodossa, ja ne reboundien rumat maalit. Vielä on muutaman pelin verran aikaa kasvatella munaskut, sillä juuri tällä hetkellä sillä osastolla ollaan kuin kylmävesialtaan käsittelyn jäljiltä.
Tästäpä voisi lähettää kirjeen jopa tuonne toimistolle. Kuvaa minusta täysin koko kauden suorituksia.

Alkukausi oli railakasta ja iloista tekemistä kaikin puolin. Oltiin röyhkeitä, halukkaita, uskaliakkaita ja taisteltiin aina alusta loppuun! Siitähän se seurasikin, että yllätettiin monet jengit hyvällä vastahyökkäyspelillä. Virheitä sattui mutta niistä ei välitetty vaan seuraavassa vaihdossa painettiin vielä entistäkin kovempaa.

Nyt tuon julistuksen (en ole itse nähnyt mutta uskotaan) jälkeen KalPa on palannut siihen samaan kulmahyrrä-paskaan millä ei ole koskaan voitettu mitään. Nojoo. Ehkä alkuaikoinaan ja uuden tulemisen aikaan runkosarja ja pronssi mutta enemmän niitä tappioita on isossa kuvassa tullut. En siis ymmärrä miksi tähän on taas yhtäkkiä siirrytty, kun kausi niin hyvin on muuten mennyt?

Nyt näkee pelaajista esim Rissasestakin, että huumori on aika vähissä ja tekeminen on halutonta/väsynyttä. En ole nähnyt Jaakko Rissasen tekevän virheitä näin paljoa koko urallaan mitä tässä viime peleissä on hänellekkin sattunut. Kertoo mielestäni aika hyvin joukkueen tilan tällä hetkellä. Vastuuta siirrellään loputtomiin ja etenkin tuo alakerran kiekottelu on iso vaaranmerkki. Kaikki jopa Mestiksestäkin tulleet joukkueet ovat jo tuon omissa syöttelyn nähneet ja osaavat siihen kiinni iskeä. Siinä sitten kun hätä iskee niin syötönkatkoihin päässeet vastustajat ovat 1-0 2-1 hyökkäyksissä ja kyllä kun niitä tarpeeksi saa niin ne myös käytetään. Kuten Lukko pelissä hyvin nähtiin. Molemmat maalit tulivat huonojen syöttöketjujen takia.

YVllä on ruvettu laukomaan(tai laukomaan) muutenkin paljon. Ollaan varmasti joka pelissä vedot voitettu, mutta. Ne ovat luokattoman surkeita tai sitten maalivahdeille ns "marjanpoimintaa". Maskia ei ole yhtään tai miehiä iskemässä ripareita sisään. Sitten ihmetellään kun on laukaukset voitettu mutta matsi hävitty. Kumma homma.

En tiedä onko tässä sitten kyse jostakin virheiden pelkäämisestä vai jopa että ei loukkaantuisi ukot ennen playoffeja? Mielestäni tämmöinen pelaaminen niihin voi helpommin altistaa jos pelataan vähän niinkuin häntä koipien välissä. Mene ja tiedä.

On myös kummaa miten pelaajat + valmentajat sanovat nuissa haastetteluissa mikä meni vikaan mutta asiat ei ole seuraavaan otteluun muuttuneet yhtään sen suhteen. Tuossakin viime pelin FBn Laineen sekä Nuutisen haastettelussa ne oikeat asiat tulivat ilmi. Nyt pitäisi muuttaa sanoista teoiksi.

Toivon tosiaan, että nyt on vain harjoiteltu kovaa ja se näkyy tekemisessä. Toivottavasti siellä on nyt karstoja polteltu ja tänään mennään Kärppiä vastaan lujaa. Ja etenkin lujaa sinne maalia kohti. Myöskin ukot kuin vedot pitää toimittaa sinne ihan perille asti. Kovilla on luotto ollut tässä itselläkin ja viime ajan otteet sitä kovasti kolkuttelevatkin. 5 ottelun puntarissa 1 voitto ja jumbotila.

Jotenkin sitä kuitenkin vielä uskoo että kyllä se siitä. Kun on aiemminkin pystytty hyvään tekemiseen niin miksi siihen ei uudelleen pystyttäisi? Nyt vain pitää mennä sinne maalille ja ottaa ne mustelmat, jotta musta häkkiin löytyisi. Näimpä tässä suhkot negatiivispainotteisen viestin lopuksi uskon, että tänään KalPa voittaa Kärpät. Nähdään huikea peli ja maalejakin pitkästä aikaa yli 3. Ja kun se määrä maaleja tehdään niin meidän mokeilla se kyllä voittoon myöskin riittää.

Pudotuspelien kotietu on vielä omissa käsissä täysin. Melkeimpä väittäisin jo varmaksi, että JYP tuolta ohi tulee, mutta HPK saadaan takan pidettyä. Näimpä ekaan poffisarjaan vastaan tulisikin sitten HPK. Ja tämä ainakin itselle sopisi paremmin kuin hyvin.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Pidetään edes kotietu: teoriassa kotipelejä tulee vieraspelejä enemmän ja kotiyleisöä kiinnostaa. Pahoittelen, että pitkän etäisyyden vuoksi odottelen kohtaamisia Tapparan kanssa. Toivottavasti niitä tulee, sillä se kielisi siitä, että pitkälle on päästy. Ja toivottavasti pelillinen aallonpohja on jo nähty?!
Kotietu alkaa varmistumaan. Lopuista 6 pelistä riittää 7 pistettä, jos HPK ottaa 3p kaikista lopuista peleistään.
 

KalPan toveri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Skenaario keväästä. Eka kierros (ei lasketa säälejä!):
Tappara-Kärpät
Tps-Ässät
Jyp-Pelicans
Kalpa-HPK

Näistä jatkoon Tappara, TPS, jyppi ja Kalpa.

Toinen kierros:
Tappara-Kalpa
TPS-jyppi

Näistä jatkoon Kalpa ja jyppi.

Hyi saatana, kohdata nyt jyppi finaalissa!
 

Jaaku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Skenaario keväästä.

Tässä vaiheessa kautta kaikki muu kuin mestaruus on pettymys, joten näin sen on mentävä:

Eka kierros:
Tappara-Kärpät
Tps-Ässät
Jyp-HPK
KalPa-Pelicans

Toinen kierros:
TPS-KalPa
Tappara-Jyp

Finaali
KalPa-Jyp
Ratkaisevassa finaalissa 28.4.2017 voittomaalin iskee Jyri
 

Jaaku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Suurimman vitutuksen ohi mentyä pystyy jo vähän analysoimaan illan peliäkin. Ensimmäiset kymmenen minuuttia JYP oli täysin helisemässä ja KalPa sai luotua hyviä paikkoja hyökkäysalueella. Sitten iski Lyytinen x3 ja peli olikin jo 3-0, tämän jälkeen KalPalta katkesi selkäranka täysin ja joukkue näytti siltä että se vaan pelailee minuutit kellosta. Sitten yhtäkkiä pari maalia ja joukkue syttyi uudestaan pelaamaan.

Ja se miksi kirjoitan tähän ketjuun on se, että haluan nähdä loppu runkosarjan ajan sitä KalPaa joka pelasi tänään kolmannen erän. Mentiin maalille röykeästi, taisteltiin tilanteet loppuun asti ja luotiin alivoimaisenakin parempia tilanteita kuin vastustaja.

Vaikkei tämän illan pelistä pisteitä jäänytkään mukaan otettavaksi, niin toivottavasti jäi ainakin tuo taisteleva asenne ja ukoille pari senttiä pidemmäksi kasvaneet rintakarvat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös