NHL top 100

  • 17 826
  • 84

FourPasses

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings-mikkihiiret. #13, #71
Toinen kysymys on että miksi Datsyuk on tuolla mutta Thornton ei? Onhan näitä verrokkeja, mutta sanoisin että uravertailussa Datsyuk kalpenee Jumbon rinnalla. 2 Stanley Cuppia toki, mutta eräässä aikansa parhaista joukkueista.
Luulempa että Datsyukin kaksi kannua eivät ole valinnassa olleet ne painavimmat perusteet, pelkästään plussaa kaiken muun päälle.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Neljän kannun Darren McCarty puuttuu listalta, joten ihan huumorilista.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Mä en vaan näe tekeekö se lopulta esim. Jerome Iginlasta ja hänen urastaan merkittävästi hienompaa, jos hän olisi merkittävästi taantuneena voittanut Cupin esim. Pittburghissa tai Bostonissa.

Calgary 2004 olisi ollut riittävä meriitti. Se oli Iginlan joukkue.
 

Viipastu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
Ei minusta Toewsin, Kanen, Modanon ja Oatesin paikka ole tälläisellä listalla. Hyviä pelaajia, mutta ei parhaimmillaankaan aikansa top3-pelaajia. Chicagon mestaruuskolmikosta vain Keithillä on pienellä kirillä mahdollisuus edes ansaita paikka tulevaisuudessa all time top-listoille.

Oma Post 1990s

Bure-Gretzky-Hull
Jagr-Lemieux-Selänne
Forsberg-Lindros-Sakic
Ovechkin-Crosby-Malkin

Lidström-Bourque
Coffey-Chelios
Leetch-MacInnis

Hasek-Brodeur-Roy
 

marras

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sata vuotta, kymmenen pelaajaa per vuosikymmen. 1-2 maalivahtia, pakit ja hyökit tilanteesta riippuen. Joku 3 parasta pakkia per vuosikymmen on jo ihan hyvä. Siitä sitten vaan karsimaan. Noita menneiden aikojen tyyppejä on kyllä hankala muuten kun tilastojen ja legendojen mukaan miettiä. Sit taas noi nykypelaajat on kans haastavia. Mun mielestä joku Karlsson on ihan perusteltu, 2 norrista ja melkoinen poikkeusyksilö.
Yksi hankala perustelu on kans tuo että oot paras amerikkalainen/ruotsalainen/venäläinen. Jos oot paras liettualaispelaaja niin ei se vielä paljoa paina.
Toisaalta kyllä siitä lisäarvoa jollekin Alfredssonille tai Koivulle tulee. Sundinin olisin kyllä ehkä pudottanut pois, ja Nieuwendykin. Robitaillekin siinä ja siinä. Siis jos noita Malkineita ja kumppaneita haluaisi tuonne nostaa.

Joku tuommoinen vuosikymmeniin pohjautuva olisi ainoa järkevä tapa listaukselle. Jos pelaajien absoluuttista tasoa katsoo, niin eihän tuonne mahtuisi kuin 2000-luvun pelaajia ja max parikymmentä aiemmin pelannutta ja nekin 80-90 -luvuilta. Jos pelaajat taas suhteutetaan aikakauteensa, niin olisi järkevämpi jaotella ne sitten jotenkin auki.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Housley pitäisi myös lisätä.
Phil Housleyn valinnassa Hockey Hall of Fameen on jo nielemistä ihan tarpeeksi, kyseessä ei todellakaan ollut pelaaja, joka mahtuu top 100 -listalle. Housley oli ihan näyttävä pistekone, mutta jos kokoaisin menestyvää jääkiekkojoukkuetta, niin en hänen hankkimistaan miettisi hetkeäkään.

Suosikkipelaajieni joukkoon laskettavan Joe Nieuwendykin oleminen mukana on ehkä ainoa täysin naurettava valinta, mutta 1990-luku ja nykaika tuntuvat olevan yliedustettuina listalla. Ei nyt ainakaan lisää mitään huippuvuosinaan kakkosketjussa pelanneita Alex Mogilnyja mukaan enää.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Luulempa että Datsyukin kaksi kannua eivät ole valinnassa olleet ne painavimmat perusteet, pelkästään plussaa kaiken muun päälle.

Millä muilla perusteilla Datsyuk voi olla Thorntonin edellä? Mitä muuta plussaa Datsyukilla on Thorntoniin nähden? Jos näitä tilastoja katsoo rinnakkain, niin ainoa selitys on että Datsyuk on herrasmies ja "Magic Man". Ihan täysin nimellä ja henkilökohtaisella näyttävyydellä kiilasi Thorntonin edelle. Näiden kahden vertailussa ainoa erottava tekijä on nuo kaksi Stanley Cupia ja Thornton viekin sitten muilla mestaruuksilla Datsyukia. Tämä on ihan BS valinta Thorntonin kannalta.

Pavel Datsyuk
953 314+604 = 918 228pim 157 42+71 = 113 55pim
2 Stanley Cupia, 1 maailmanmestaruus, 3x Selke Trophy, 1x NHL Second All-Star Team

Joe Thornton
1417 380+992 = 1372 1150pim 156 27+94 = 121 126pim
1 Olympiakulta, 1 maailmanmestaruus, 2 World Cupia, Nuorten MM-kulta, Art Ross, Hart Trophy, 1x NHL First All-Star Team + 3x NHL Second All-Star Team

Thornton on ollut yhden kerran liigan paras keskushyökkääjä, voittanut pistepörssin ja ollut arvokkain pelaaja. Kolme kertaa sen lisäksi ollut liigan toiseksi paras keskuhyökkääjä. Lisäksi reilusti enemmän pelattuja otteluita, tehnyt reilusti enemmän pisteitä ja syöttöjäkin on enemmän kuin Datsyukilla pisteitä. Lisäksi on ollut playoffeissa tehokkaampi ja pelattuja otteluita lähes sama määrä. Datsyuk on yhdellä kaudella ollut liigan top2-keskushyökkääjä. Thornton on ollut yhdellä kaudella liigan paras pelaaja! Ei näitä kavereita voi verrata keskenään. Thornton lyö yhtä kategoriaa lukuun ottamatta Datsyukin saavutukset mennen, tullen ja kaksi kertaa palatessa.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
En nyt kyllä näe Housleylla mitään palaa tuolle listalle. Kerran oli Norris kisassa kakkonen, kerran oli Second All-Star teamissa (molemmat samana vuonna). Karlssonilla jo nyt enemmän palkintoja (2x Norris, 3x First All-Star Team). Siihen vielä se että johti pakkina liigan syöttöpörssiä kerran niin on siinä meriittejä.

Joe Thorntonin nyt luulisi listalle pääsevän ennen esim. Sundinia. Koko ura dead puck eralla ja silti todella korkealla kaikkien aikojen pistepörssissä. Kolmas pelaaja Gretzkyn ja Lemieux'n jälkeen jolla on kaksi perättäistä 90 syötön kautta. Siihen kylkeen Art Ross ja Hart Trophyt.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Vuodesta 2000 lähtien Thornton on tehnyt ylivoimaisesti eniten pisteitä koko liigassa. Syöttömäärät on ihan uskomattomia, taso on pysynyt samana sellaiset 15 vuotta ja Thornton taitaakin olla 2000-luvun paras pelinrakentaja. IMO ainostaan Crosby on ollut parempi viimeisen 16 vuoden aikana.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Siis joo, ymmärrän kyllä tuonkin ajattelutavan.
Mutta tuolla ajattelutavalla ei saa selville kaikkien aikojen sataa parasta pelaajaa.
Joo, mäkin ymmärrän tuon kannan kyllä. Minusta vaan noilta takavuosien tähdiltä ei voi vaatia, että olisivat olleet aikalaisiinsa nähden jotain yli-ihmisiä. Joku Bobby Orr olisi nykyaikana ihan lapanen, jos siis heitettäs aikakoneesta suoraan askiin. Nykyisillä pelaajilla myös melkoinen varuste- ja olosuhde-etu.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Malkin olisi ihan ehdottomasti ansainnut olla tuolla listalla, ihan käsittämätöntä miten on pystytty mies jättämään pois tuosta. Ja kyllähän se Thornton myös tuohon listaan olisi kuulunut.
 

Teloch

Jäsen
Toki hän oli pelipaikkansa (LW) parhaita aikoinaan, mutta vaikea pelkästään sillä perusteella valintaa ymmärtää.
Niin, mitä nyt yleisesti miestä pidetään edelleen yhtenä parhaista ikinä pelanneista vasemmista laidoista, ei ainoastaan "ihan hyvänä silloin omana aikanaan". Ovechkin ja Bobby Hull ehkä ne selvimmät edelle rankattavat, mutta sitten voi olla jo hiljaisempaa, tai ainakin hyvin tasaväkistä. Robitaille istuskelee edelleen sijalla 12 kaikkien aikojen maalitilastoissa ja sijalla 21 kaikkien aikojen pisteissä. Henkilökohtainen yhden kauden maali- ja piste-ennätys tuli kaudella jolloin Gretzky oli suurimman osan vuodesta sivussa ja Robitaille raahasi melkeinpä yksin joukkueensa pudotuspeleihin, jossa sitten Waynen avustuksella kävivät finaaleissa häviämässä. Tähän kun vielä yhdistetään Robitaillen uran lähtökohdat, mielestäni paikka tuolla TOP100-listalla on selviö.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Näitä listauksia on helevetin vaikea arvostella pohojalaisesta perspektiivistä. Kuka pelaaja on ollut aikakaudellaan peliä uudistava, pisteitä tekevä tai sitten vaikka paitojen myynnin kärkijätkä, persoona Tai muuten NHLn markkinamies. Kenestä on media milläkin paikkakunnalla kirjoittanut milloinkin, ja mikä on siis hänen merkityksensä ollut eli sellainen idolivaikutus vaikkapa junioritoimintaan. On typerää yrittää suomalaisen tilastonikkarin kaivaa numeroista sataa parasta.
 

Largo

Jäsen
Phil Housleyn valinnassa Hockey Hall of Fameen on jo nielemistä ihan tarpeeksi, kyseessä ei todellakaan ollut pelaaja, joka mahtuu top 100 -listalle. Housley oli ihan näyttävä pistekone, mutta jos kokoaisin menestyvää jääkiekkojoukkuetta, niin en hänen hankkimistaan miettisi hetkeäkään.

Suosikkipelaajieni joukkoon laskettavan Joe Nieuwendykin oleminen mukana on ehkä ainoa täysin naurettava valinta, mutta 1990-luku ja nykaika tuntuvat olevan yliedustettuina listalla. Ei nyt ainakaan lisää mitään huippuvuosinaan kakkosketjussa pelanneita Alex Mogilnyja mukaan enää.
Joe Nieuwendyk säpsähti itsellenikin aika pahasti. Toews sitten aika pitkälti siinä vanavedessä. Mahdoton tuollaista listaa on todellisuudessa edes tehdä. Ja ihmettelen missä on Cy Denneny, Joe Malone tai Newsy Lalonde. Tai miksi King Clancy on siellä, mutta Sprague Cleghorn ei.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Ihan pärstäkertoimensa takia Malkin ei ole listalla. Thorntonin pudottamista on vaikeampi ymmärtää, tai ehkä se on parran syytä. Kolmas ihan haista paska juttu on Iginla. Ja mitä Kane, Toews ja Keith tuolla tekevät? Sundinin olisi voinut kans potkasta hevon vittuun.
 

Konzuel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New England Patriots, Pelicans
Millä muilla perusteilla Datsyuk voi olla Thorntonin edellä? Mitä muuta plussaa Datsyukilla on Thorntoniin nähden? Jos näitä tilastoja katsoo rinnakkain, niin ainoa selitys on että Datsyuk on herrasmies ja "Magic Man". Ihan täysin nimellä ja henkilökohtaisella näyttävyydellä kiilasi Thorntonin edelle. Näiden kahden vertailussa ainoa erottava tekijä on nuo kaksi Stanley Cupia ja Thornton viekin sitten muilla mestaruuksilla Datsyukia. Tämä on ihan BS valinta Thorntonin kannalta.

Pavel Datsyuk
953 314+604 = 918 228pim 157 42+71 = 113 55pim
2 Stanley Cupia, 1 maailmanmestaruus, 3x Selke Trophy, 1x NHL Second All-Star Team

Joe Thornton
1417 380+992 = 1372 1150pim 156 27+94 = 121 126pim
1 Olympiakulta, 1 maailmanmestaruus, 2 World Cupia, Nuorten MM-kulta, Art Ross, Hart Trophy, 1x NHL First All-Star Team + 3x NHL Second All-Star Team

Thornton on ollut yhden kerran liigan paras keskushyökkääjä, voittanut pistepörssin ja ollut arvokkain pelaaja. Kolme kertaa sen lisäksi ollut liigan toiseksi paras keskuhyökkääjä. Lisäksi reilusti enemmän pelattuja otteluita, tehnyt reilusti enemmän pisteitä ja syöttöjäkin on enemmän kuin Datsyukilla pisteitä. Lisäksi on ollut playoffeissa tehokkaampi ja pelattuja otteluita lähes sama määrä. Datsyuk on yhdellä kaudella ollut liigan top2-keskushyökkääjä. Thornton on ollut yhdellä kaudella liigan paras pelaaja! Ei näitä kavereita voi verrata keskenään. Thornton lyö yhtä kategoriaa lukuun ottamatta Datsyukin saavutukset mennen, tullen ja kaksi kertaa palatessa.

Thorntonin listalta puuttumista en ymmärrä mutta jos listaaja on kerran laittanut Toewsin, Kanen ja Keithin Thorntonin edelle niin en näe syytä sille miksei Datsyuk myös menisi Thorntonin edelle.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Thorntonin listalta puuttumista en ymmärrä mutta jos listaaja on kerran laittanut Toewsin, Kanen ja Keithin Thorntonin edelle niin en näe syytä sille miksei Datsyuk myös menisi Thorntonin edelle.

Näinhän tuo on. En lähtisi Datsyukia kyseenalaistamaan listalla. Mies on kuitenkin ehkä kaikkien aikojen paras kahden suunnan hyökkääjä, ja nuo hänen 97 pisteen selke kaudet kuuluvat kyllä modernin NHL:n dominoivimpiin kausiin, aivan samassa kategoriassa siellä Ovien 65 maalin ja Thorntonin 92 syötön kauden kanssa.

Muiden kanssa samaa mieltä esim. Toewsista. Mies on pelaajana pelkkä sarjajyrä siihen verrattuna mitä joku Malkin on. Hän on täysi vitsi tuolla listalla.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Mike Gartneria en ymmärrä. On korkealla kaikkien aikojen maalipörssissä (sijalla seitsemän), muttei kuulunut koskaan aivan liigan terävimpään kärkeen. Se, että pelasi pitkän ja erittäin hyvän uran (ei siis loistavaa), ei voi olla perusteena listasijoitukseen, kun ulos jätettiin esimerkiksi kohistut Malkin ja Thornton, Hart-voittajia kumpainenkin.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Toewsilla on tosiaan yksi piste enemmän kuin Mikko Koivulla, aktivipelaajista edellä on liuta senttereitä ja kokonaisvaltaisestikin on parempia tai vähintään yhtä hyviä pelaajia. Keithin sijasta voisi ihan hyvin olla myös muita puolustajia vastaavilla meriiteillä. Kane sentään on ainakin poikkeuksellinen pelaaja, amerikkalainen ja takonut playoffeissa ihan kivasti tehoja. Toki esim. tilalla olisi voinut olla vaikka Hossa. Kauas kyllä haisee Hawks kannattajien voiteleminen, ilmeisesti sieltä sitten tulee tuloja niin paljon liigalle.

Itse olisin jättänyt kaikki aktivipelaajista pois, kaikilla tuosta porukasta paitsi Datsyukilla ja Jagrilla on ura vielä täysin kesken joten varmaan heidän ja Thortonin valinnan olisi voinut sulattaa. Täällä pitäisi kyllä joku vastaava top20 lista tehdä.
 

Wire

Jäsen
Kyseessähän on greatest eli suurimmat ei parhaimmat. Muutenkin kyseessä on PA-sarja niin valinnat on tehty värilasit päässä.

Moni ihmettelee miksi Toews on listalla. Tässä yksi syy:

- Toews sanoi aamujäillä, että me voitetaan tämä peli ja sinä saat sitten sen pokaalin. Ei niistä aamujäistä tullut sitten enää yhtään mitään! Siellä lähdettiin antamaan kyynel silmässä pakki-pakki-syöttöä! Tuo ele kertoo amerikkalaisesta kulttuurista, joka tavallaan ymmärtää ammattilaisurheilijoita, jotka ovat käynyt kovan uran läpi. Siinä on minun uran yksi parhaista kapteeneista. Eikä vain tämän tapahtuman takia, Timonen tähdentää.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Itse taas mietin niin, että jos ura loppuisi nyt niin olisiko valinta tehty. Muutenhan simne voisi heittää tyyliin Matthewsia tai McDavidia parin kauden jälkeen. Tiedä vaikka joku Mike Richards olisi myös tuolla jos valinnat olisi tehty Kingsien mestaruushumussa.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olli Jokinen näköjään unohdettu kokonaan. Päällikön tehotilaston saldolla pitäisi saada edes joku mitali.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Niin, mitä nyt yleisesti miestä pidetään edelleen yhtenä parhaista ikinä pelanneista vasemmista laidoista, ei ainoastaan "ihan hyvänä silloin omana aikanaan". Ovechkin ja Bobby Hull ehkä ne selvimmät edelle rankattavat, mutta sitten voi olla jo hiljaisempaa, tai ainakin hyvin tasaväkistä. Robitaille istuskelee edelleen sijalla 12 kaikkien aikojen maalitilastoissa ja sijalla 21 kaikkien aikojen pisteissä. Henkilökohtainen yhden kauden maali- ja piste-ennätys tuli kaudella jolloin Gretzky oli suurimman osan vuodesta sivussa ja Robitaille raahasi melkeinpä yksin joukkueensa pudotuspeleihin, jossa sitten Waynen avustuksella kävivät finaaleissa häviämässä. Tähän kun vielä yhdistetään Robitaillen uran lähtökohdat, mielestäni paikka tuolla TOP100-listalla on selviö.

Näitä nyt on vaikea laittaa järjestykseen, mutta itse pidän esim Dale Hawerchukia kovempana pelimiehenä. Hän ei nauttinut hyvistä ketjukavereista vaan oli se joka raahasi kapteenina joukkuettaan eteenpäin. Kannattaa katsoa millaisten kavereiden kanssa pisteet syntyivät. Aika monella kaudella eroa seuraavaan oli 20-30 pistettä.

Hawerchuk pitää edelleen hallussa monia ennätyksiä, kuten nuorimpana 1000 pistettä kasassa. Kaikkien aikojen pisteissä hän on edelleen TOP20:ssä. Jos taas katsotaan pistekeskiarvoa niin Hawerchuk (1.19) taitaa olla TOP10:ssä yli 1000 peliä pelanneiden osalta. Malkin omaa nyt 1.18 keskiarvon joka on nykyisin täysin poikkeuksellinen. Mutta ei siis hänkään mahdu listalle. Toisin kuin mainittu Toews ja 0.86 ppg.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Heti kun Toewsin kohdalla otetaan pistekeskiarvot esille, niin herää kysymys kuinka moni oikeasti ymmärtää kuinka hyvä pelaaja Toews on ollut aikavälillä 2009-2015. Ja edelleen, Malkin ja Thornton kuuluvat listalle. Toews ei välttämättä, minun mielestäni ei todellakaab. Mutta kuitenkin naurattaa hieman nämä kommentit.

Eikö se nyt muutenkin ollut selvää, ettei tällä listauksella haettu historian sataa absoluuttisesti parasta pelaajaa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös