Calgary Flames 2016–2017

  • 73 871
  • 282
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Eipä tuosta matsista ole juuri mitään kommentoitavaa. Joukkue vaikutti väsyneeltä ja Sharks oli paljon parempi joukkue. Alivoima toimi taas hyvin ja Sharks otti vain yhden kakkosen.

Toivottavasti Johnsonilla on menossa vain huonompi jakso, eikä tämä ole miehen todellinen taso. Osa noista maaleista oli ihan torjuttavissa ja tämä oli kolmas peli putkeen, jossa päästi taakseen neljä maalia.

Vaihteeksi voisi taas kehua Tkachukia. Välillä on tuntunut, että kaveri ottaa hiukan liikaa noita kakkosia. Näköjään kuitenkin järjestää niitä vielä enemmän vastustajille, joten ei senkään suhteen mitään moitittavaa. Voi hyvin sanoa, että tähän mennessä nuo Backlundin ja Frolikin ketjukaverit ovat olleet se ketjun heikoin lenkki, mutta Tkachuk on tuossa poikkeus. Järjestää molemmille paljon hyviä paikkoja ja on jo nyt mielestäni ketjun paras pelaaja hyökkäyssuuntaan.

Seuraava matsi sitten la-aamuna Canucksia vastaan ja siitä olisi kyllä hyvä ottaa voitto.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Jep. Väsynyttä, eikä mitään jakoa. Muutenkin samoja huomioita kuin edellä. Veskarivalinta lauantaille on mielenkiintonen. En oikein itsekään osaa sanoa, kumpi pitäisi laittaa luukulle.

Ja Hathaway takaisin kehiin vaan. 7-0-0 on saldo seitsemästä viime pelistä, jossa Hathaway on ollut kehissä. Ei se paljoa saa peliaikaa, mutta kyllä tuo nyt jostain kertoo. Ihan erilaista menoa kuin Boumalla.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Ottelu Vancouveria vastaan oli melkein kuin kopio Sharks-matsista, tällä kertaa tosin osat olivat vaihtuneet. Canucks vaikutti väsyneeltä ja Flames oli melko ylivoimainen. Giordano teki kaksi maalia ja oli hyvin lähellä tehdä myös kolmannen maalin ja Hamiltonille 0+2. Laukoivat yhteensä 7 kertaa maalia kohti, kun muut pakit eivät onnistuneet siinä kertaakaan. Näyttäisi kyllä aika vahvasti siltä, ettei ainakaan muutamaan vuoteen tarvitse arpoa mikä olisi joukkueen ykköspari. Tällä tahdilla Hamilton nousee hyvin pian pakkien pistepörssin top kymppiin.

Hathaway palasi kehiin ja taas yksi voitto siis enemmän. Ehkä suurin selitys asialle on se, ettei tällä kaudella tähän mennessä kukaan pelaaja koko liigassa ole hankkinut vastustajille yhtä paljon kakkosia per 60min. Tuossa nyt ei ole mukana mitään 1-2 ottelun pelaajia. Toisena listalla onkin sitten Tkachuk, joka pelasi taas hyvän ottelun. Tuo pelaaminen, joka johti Backlundin maaliin oli mielestäni koko ottelun paras suoritus. Myös Ferland ja Bennett tulivat ryminällä mukaan liigaan, mutta molempien pelityyli on siitä rauhoittunut. On aika vaikea kuvitella, että Tkachukin kohdalla nähtäisiin saman toistuvan. Tuohon vielä lisää voimaa, niin kyseessä on aika kova kokonaispaketti.

Elliott pääsi aika helpolla, mutta siitä huolimatta pelasi mielestäni hyvän pelin ja nollapeli oli yhden vahinkomaalin päässä. Brouwerin tilanteesta en ole vielä nähnyt mitään tietoa, mutta sekin kävisi, että kaveri olisi muutaman pelin sivussa ja näkisi miten pelit sujuvat. Ainakaan tällä hetkellä itseäni ei haittaisi, vaikka mies olisi tyrkyllä Vegasiin tuon sopparinsa kanssa.

Seuraavat seitsemän matsia ovat ainakin lähtökohtaisesti sieltä helpommasta päästä. Colorado x2, Anaheim, Arizona, Vancouver x2 ja Winnipeg eli pisteitä pitäisi ottaa mahdollisimman monta.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Nucks-peli oli sen verran ylivoimaista dominointia, että meinasi vähän jo turhautua, kun ei mennyt mistään sisään alussa, ja Nucks pääsi onnenkantamoisella johtoon. Lopulta tuo jatkuva myllytys kuitenkin käänsi pelin. Kolmannen erän loppupuoliskolla Canucks sai varmaan pelin ainoat vähäiset hyvät paikkansa, jotka Elliott tosiaan hoiti hienosti.

Gio ja Tkachuk olivat pelin hahmoja, ja varsinkin tuo Tkachukin mahtavuus miellyttää koko ajan enemmän ja enemmän. Todella mukavaa katsottavaa, kun jo tuolla iällä pystyy voittamaan valtaosan maalinedusväännöistä, ja jannu on luotettava myös omassa päässä.

Kuten Calgaryn Liekit edellä totesi, nyt on edessä sellainen matsiputki, että pisteitä pitää ottaa paljon.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Eipä ainakaan voi väittää, että kiekko olisi pomppinut vastustajalle. En ole ennen nähnyt tuollaista erää, jossa joukkue tekee neljä maalia tilanteista, joissa kiekko ei alunperin edes ollut menossa maalia kohti. Noita paikkoja oli kuitenkin sen verran paljon, että joka tapauksessa ihan ansaittu voitto. Alivoima oli taas erinomaista ja varsinkin se yli puolentoista minuutin 5-3 tilanne hoitui hienosti. Siinä vielä Backlund loukkaantui blokatessaan laukausta. Brouwer oli siis sivussa, mutta eipä tuo nyt ainakaan niin paljoa haitannut, kuin Versteegin loukkaantumiset. Elliott pelasi taas hyvän pelin, eikä noille maaleille ollut oikein mitään tehtävissä. Tärkeintä on, että nyt joukkueella näyttäisi olevan kaksi maalivahtia, jotka pystyvät voittamaan otteluita. Jos nyt ottelusta pitää jotain huonoa hakea, niin jäähyjä tuli liikaa ja Landeskog vei Monahania aika pahasti tuossa toisessa maalissaan.

Jos muuten katsotaan tasakentällisin tehtyjä pisteitä, niin joukkueen kärjessä on Tkachuk yhdessä Gaudreaun kanssa 16 pisteellä. Vertailun vuoksi esim. Laine on tehnyt viisi pistettä enemmän, mutta on myös pelannut yli 161 minuuttia enemmän. Tkachuk pelaa keskimäärin ottelussa tasakentällisin 12:22 eli 13 ottelun minuuttien verran eroa peliajoissa. Ylivoimaa Tkachuk pelaa ottelua kohden 1:53 ja Laine on pelannut sitäkin yli 47 minuuttia enemmän. Kova kaveri, mutta jää muiden varjoon noiden peliaikojen takia.
 

Pontus Toikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
C of RED
Olipas viime yönä taas Hendersson Effekti vauhdissa, oli kyllä kauden puolueellisinta tuomarointia Flamesia vastaan. Kaksi Anaheim maalia olisi pitänyt hylätä ja jäähyjä taas vihellettiin vain toiselle. Mitä eroa oli Ferland jäähyssä ja minuutti aiemmin Getzlafin tilanteessa? No se että toisen teki Flames pelaaja. Gaylord sikaili minkä ehti ja juoksi sitten Getzlafin ja tuomarin selän taakse piiloon.

Ei siinä siitä huolimatta peli oli täysin voitettavissa.
 

Pontus Toikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
C of RED
Hei tää tuomarointi alko kiinostaan sen verran, että löytyiskö videomateriaalia kyseisistä tilanteista?
Maalithan löytyy NHL.com:sta, muita en ainakaan itse löytänyt. Olihan siellä vielä yksi hauska tilanne, kun Ducks pelaaja koukkasi Brodieta ja tuomari oli jo nostamassa kättään, mutta lopetti sen kun huomasi kumpa joukkue oli saamassa jäähyn.

Flames oli ennen Wideman - Hendersson tilannetta. 130 edellistä peliä NHL:n vähiten jäähyillyt joukkue, tilanteen jälkeen (72 peliä) NHL eniten jäähyä saanut joukkue. Eipä tuo jätä mitään selittelyä.
Jeff Marek oli oikeassa, kun sanoin tuon tapahtuman jälkeen, että hän olisi Flames organisaatiossa huolissaan, itse ajattelin että NHL tuomarit olisi ammattilaisia, mutta ei näköjään.

Saman on huomannut Flames organisaatio ja Treliving sanoin että hänelllä on omat tutkimukset meneillään näistä jäähyistä.
 

Väkkärä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, Kalpa
Enpä ole ajatelutkaan, että tapahtumalla olisi noin paljon vaikutusta tuomarointiin.
Toivottavasti Trelivingin tutkimukset tuottavat tulosta, onko hällä tarkotus laittaa kooste tms NHL:lle noista tilanteista vai miten yrittää saada hommaa kuntoon?
Luulisi että Widemanin pelikiellon pituus olisi riittänyt rangaistukseksi mutta ei näköjään.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Erittäin tehokas avauserä, jota seurasi sitten surkea toinen erä. Kolmannessa erässä peli taas kulki paremmin ja Arizona pääsi laukomaan vain neljä kertaa kohti Elliottin maalia. Ankkoja vastaan erikoistilannepeli petti, mutta nyt se oli taas tutun tehokasta. Frolik teki pitkästä aikaa maalin, edellisestä kerrasta taisi olla aikaa peräti 20 matsia. Elliott pelasi taas erittäin hyvän pelin ja myös Bouma pelasi vaihteeksi hyvin.

Monahanilla oli tuossa pitkä pisteputki, mutta nyt on menossa viiden ottelun pisteetön putki. Kokonaisuutena tämä kausi on kyllä ollut iso pettymys. Myös Gaudreau on jäänyt viidestä edellisestä ottelusta neljä kertaa ilman pisteitä.

Seuraava matsi sitten muutaman päivän päästä Coloradoa vastaan ja siitä vain voitto kelpaa.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Tällä kertaa vain yksi maali vastustajan kautta maaliin, mutta eipä sitäkään olisi tarvittu, kun oli sen verran iso tasoero joukkueiden välillä. Ylivoima 3/7 ja sen lisäksi Backlund ja Tkachuk pistivät peräkkäin kiekon tolppaan. Alivoimalla taas Flames oli lähempänä onnistua maalinteossa. Gaudreau teki hienon maalin ja otti myös vastaan Comeaun ruman mailaniskun päähänsä, mutta ei onneksi loukkaantunut tilanteessa. Oli myös hyvin lähellä, että oltaisiin nähty entisen ja nykyisen kapteenin välinen tappelu, mutta tuomarit estivät sen. Elliott pelasi taas hyvän pelin ja olisi ansainnut nollapelin, mutta Brodien löysä pelaaminen pilasi sen. Muuten Brodie on kyllä parantanut paljon pelaamistaan viime aikoina. Tehojakin on tullut viimeiseen yhdeksään peliin 2+7. Tkachukin pisteputki on nyt jo 7 ottelun mittainen.

Seuraavana vuorossa sitten Canucks ja eroa on vain kolme pistettä, joten siitäkin olisi tietysti otettava voitto.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Tosiaan tuplapeliviikonloppu Canucksia vastaan tulossa. Backlund on ollut aika huikeassa tikissä, ja kun mies on muutenkin ollut Flamesin parhaimmistoa aikaisemmissa Nucks-kamppailuissakin, niin eiköhän tuo taas jatka tehoiluaan,Tkachuk asiaparinaan.

Elliott on nyt alkanut lunastamaan sitä ykkösveskarin tonttia, joka on tietty hyvä asia. Eiköhän myös Johnson pääse taas tositoimiin nyt viikonloppuna, kun kerran B2B:tä luvassa.

Tuli tuossa katsastettua nuorten MM-finaali, ja Flamesin puolelta siellä pääsi kannua nostamaan jenkkien ykkösveskari Tyler Parsons sekä pakki Adam Fox. Fox oli kentällä jokaisen USA:n tekemän maalin aikana, ja tehopinnoilla 0+3 Fox oli koko finaalin tehokkain pelaaja. Vaikuttaisi aika pätevältä kiekolliselta pakilta tulevaisuuteen... Kaksi syöttöpinnaa kiekon maalille toimituksista, joista etenkin tuo 4-4 -tasoitus oli osoitus Foxin pelisilmästä, kun Whiten lapa löytyi maalin kulmalta. Parsons oli myös mielestäni erittäin hyvä tuossa pelissä, vaikka neljä menikin selän taa. Kuitenkin jokainen kanukkien tekemä maali syntyi laatupaikasta, ja torjuntojahan Parsons otti lopulta 46 kpl. Jatkoajalla torjuntoja tuli peräti 19, ja rankkarikisassa ei päästänyt maaliakaan. Ja tosiaan sekä Fox, että Parsons ovat iältään kelpoisia myös ensi vuoden kisoihin.

Finaalivastustajan kokoonpanossa pelasi Flames-prospekteista myös viime kesänä varattu Dillon Dube, jolle tuli tehot 0+3 turnauksessa, ja pelasi mielestäni hyvän finaalin niin ikään. Pronssia Flames-prospekteista sai Pavel Karnaukhov (turnauksen tehot 2+2) ja pronssimatsin häviävänä osapuolena oli Ruotsin Oliver Kylington (0+4), joka valittiin Ruotsin parhaaksi tuossa pelissä. Kaiken kaikkiaan Flamesin omilta prospekteilta siis varsin mukiinmenneet kisat.
 
Viimeksi muokattu:

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Sellainen peli sitten. Täytyy sanoa, että tuurit oli tällä kertaa Canucksin puolella, vaikka toki silläkin oli iso vaikutus, että Miller seisoi päällään. Ensi yönä luulisi voiton irtoavan, mikäli vaan jatkavat samaa menoa. Turhauttavaahan tuo oli katsoa, kun ei millään saa kiekkoa maaliin hyvistäkään paikoista, kun samalla vastustaja tekee melkein jokaisesta kunnon paikastaan. Ja olihan siihen sitten vielä päälle jonkun verran tolppien kilisyttelyä, sekä pari hylättyä maalia. Miller siis tosiaan valovuoden Elliottia edellä, vaikka toisaalta varmasti helvetin vaikea peli Elliottin näkökulmasta, kun vetoja tuli niin harvakseltaan.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Tosiaan hyvin turhauttava ottelu. Jotenkin jo siinä 2-1 maalin jälkeen alkoi tuntua siltä, että Canucks tulee sen viemään. Kuitenkin niin hyvää peliä, että eiköhän seuraavasta kohtaamisesta se voitto irtoa. Oli varmasti vaikea peli Elliottin kannalta, mutta jos torjuntaprosentti jää alle 70, niin huonosti silloin on mennyt. Wotherspoon ei varmaan pelaa seuraavassa matsissa, sen verran paljon virheitä sai mahtumaan tuohon 9 minuutin peliaikaansa.

Silloin alkuun tuo Granlund-Shinkaruk treidi tuntui ihan hyvältä, mutta ei se enää siltä vaikuta. On aika epäselvää tuleeko Shinkarukista edes NHL-pelaajaa ja Granlund taas tekee saman verran pisteitä kuin Bennett.

Backlund on tosiaan ollut hyvässä vireessä ja kaverista ei enää ole mitään huonoa sanottavaa, kun on pysynyt ehjänä ja tehojakin on alkanut syntymään. On kuitenkin liian tuntematon nimi Selke-keskusteluihin, mutta peliesitysten perusteella kyllä sinne kuuluisi.

Junnukisojen perusteella ainakin Parsons ja Fox vaikuttavat erittäin hyviltä varauksilta.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Aina ei draftivalinnat osu maaliin. Granlundin pelityyli ei natsannut Flamesin pelityylin kanssa, kun taas Canucksin pelityyli sopii hänelle täydellisesti.
Muutaman vuoden takainen ykkösvalinta Tim Erixon taas oli pelillisesti lahjakas, mutta asenneongelma vei hänet nopeasti pois Calgarysta. Tietynlaista mielihyvää tunnen aina, kun luen, mihin joukkueeseen Tim on taas siirtynyt kauden alkaessa.
 

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Aina ei draftivalinnat osu maaliin. Granlundin pelityyli ei natsannut Flamesin pelityylin kanssa, kun taas Canucksin pelityyli sopii hänelle täydellisesti.

Eikö Granlundin kohdalla ollut ongelmana myös että edessä oli liikaa parempia pelaajia? Ei ollut siis hänelle tai seuralle mielekästä pitää häntä ja oli parempi Flamesille kokeilla jos Shinkarukia ja hänen korkeampaa, oletettua, potentiaaliaan? Nyt tosin näyttää, että näpeille sattui siinä.

Muutaman vuoden takainen ykkösvalinta Tim Erixon taas oli pelillisesti lahjakas, mutta asenneongelma vei hänet nopeasti pois Calgarysta. Tietynlaista mielihyvää tunnen aina, kun luen, mihin joukkueeseen Tim on taas siirtynyt kauden alkaessa.

Erixon on näin Columbuksen fanina jokseenkin tuttu, kun hänet saatiin Rangersista aikoinaan Nash-kaupan yhteydessä. Toiveita oli täälläkin, että josko Erixonista saataisiin takalinjoille runkopakki tulevaisuudessa Top-4 rooliin, vaikka taustalla oli tuo kulmakarvoja nostattava episodi Flamesin kanssa. Saatiin hänestä 51 peliä ylhäällä ja 11 pistettä, joista yksi oli maali. Kaupattiin sitten myöhemmin Blackhawksiin Jeremy Morinia vastaan, joka kaupattiin takaisin Chicagoon Saad-kaupassa.

No, eipä Erixonista taida tulla enää NHL-pelaajaa. Laajennusdrafti avaa toki paikkoja, mutta Erixon ei ole niitä viemässä. Varmaan se asenne on siellä ne lahjat heittänyt hukkaan ja kun on niin monessa kaupassa ollut mukana, niin kyllä se epäilyksiä pelaajasta herättää.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Eikö Granlundin kohdalla ollut ongelmana myös että edessä oli liikaa parempia pelaajia? Ei ollut siis hänelle tai seuralle mielekästä pitää häntä ja oli parempi Flamesille kokeilla jos Shinkarukia ja hänen korkeampaa, oletettua, potentiaaliaan? Nyt tosin näyttää, että näpeille sattui siinä.

Olihan se tilanne juuri sellainen. Pelasi vielä silloin sentterinä ja sille paikalle ei olisi kuitenkaan ollut tulevaisuudessa mitään mahdollisuutta. Sopimus oli myös katkolla ja tuskin noilla näytöillä olisi edes saanut jatkosopimusta. Flames teki sen hetkisten tietojen perusteella ihan hyvän kaupan ja onhan nyt kuitenkin vielä aikaista päättää, että kumpi joukkue tuon kaupan voitti. Asia on nyt lähinnä esillä, koska Canucks voitti ottelun ja Granlund oli ottelun paras pelaaja. Sen lisäksi tällä hetkellä Granlund olisi myös vahvistus tuonne Flamesin top-9 rooliin laiturin roolissa.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Revanssi saatiin, vaikka mielestäni Flames pelasi paremmin ekassa kohtaamisessa, mutta näin se homma toimii. Kyllähän Flames vei pelissä fyysistä puolta sekä myös maalivahtipuolella tuli voitto, joka taisi olla tässäkin pelissä se tärkein yksittäinen tekijä. Erän alut olivat ajoittain vaikeita Flamesille, ja toisessa erässä sitten helisikin omissa, mutta lopulta Johnsonin hyvän pelin myötä enempää ei omiin mennyt. Hathaway esitti myös jälleen kerran sellaisia otteita, ettei miestä saisi laittaa lainkaan pressiboksiin. Huikea energiapakkaus pelistä toiseen. Tuomarilinjaan olin ainakin itse pettynyt. Tiedä sitten, onko värilasit kuinka räikeät, mutta olihan tuo nyt jälleen vähintäänkin erikoista, että Gaudreau mm. lyötiin kerran niin selvällä poikkarilla selästä laitaan kuin olla ja voi, ja myöhemmin häneltä lyötiin käsistä maila poikki, eikä käsi nouse. Vastaavasti tuo Canucksin viimeinen hankittu yv oli aika pehmoinen vihellys, kun Versteeg nosti Granlundin mailaa, ja siitä sitten keksittiin koukkaaminen. Onneksi sentään saivat sen av:n tapettua, ja lopulta sitten Frolik löi viimeisen naulan arkkuun, kun Tkachuk vapautti miehen läpi ja sai näin ollen jatkoa pisteputkelleen.

Ma-ti -yönä jatkuu Jetsiä vastaan.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Olihan tuo matsi selvästi vaikeampi, mutta Johnson pelasi kyllä erinomaisen pelin. On vaikea tosiaan käsittää miksei Hathaway pelaa koko ajan. Ei tuossa roolissa ja noilla minuuteilla voi enää paljon paremmin pelata. En tiedä sitten onko Dougien sopparissa mainittu Freddien pelimäärät erikseen. Samoja huomioita tuli tehtyä tuosta tuomarilinjasta. Muutenkin tällä kaudella on melkein ollut sääntönä, että Gaudreauta pitää rikkoa vähintään kolme kertaa ennen jäähyn antamista.

Tkachukin pisteputki on siis jo peräti yhdeksän ottelun mittainen ja johtaa vielä joukkueen tehotilastoa lukemalla +10. Ehkä parasta on kuitenkin tuo jatkuva hyvä suorittaminen illasta toiseen. Toisin on valitettavasti Bennettin kohdalla, joka tuntuu olevan sellainen on/off tyylinen pelaaja. Tällä tahdilla tulee tekemään vähemmän tehoja, kuin viime kaudella. Toisaalta se tulee sitten näkymään myös jatkosopparin hinnassa.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Olipa se surkea esitys. Nollapeli on aina nollapeli, mutta kyllä Hellebuyck sai sen ihan liian helpolla. Sen lisäksi omassa päässä ihan liikaa virheitä, mutta Johnson antoi joukkueelle mahdollisuuden voittaa, kunnes Brodie ratkaisi ottelun. Brodien peli jo alkoi näyttää paremmalta, mutta tuollaisten virheiden takia Wotherspooneja ja kumppaneita lähetetään takaisin farmiin.

Chiasson ei tule koskaan olemaan oikea 1-ketjun pelaaja ja Monahan ei saa kiekkoa sisään vaikka paikkoja tarjotaan. Taisi olla Monahanille jo 10 peräkkäinen matsi ilman maalia. Gaudreau taas turhautuu tilanteeseen ja yrittää liikaa yksin. Bennettin ketju ei vaan toimi yhtään. Ferland ei ole alkukauden jälkeen esittänyt mitään muuta hyvää kuin taklaukset. Uskon, että auttaisi molempia pelaajia jos Gaudreau ja Bennett laitettaisiin taas samaan ketjuun.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Ei näköjään tämä viesti ollut lähtenyt edellispäivänä, mutta lähetetään siiten nyt:

Oli kyllä yksi kauden heikoimmista peleistä. Kaikki kunnia Jetsille, kun puolusti Flamesin hyökkäys toisensa jälkeen kulmiin ja laitoihin, mutta kyllä sitä päättäväisyyttä ja kiekollista osaamista olisi pitänyt silti enemmän löytää tuohon matsiin.

Ja tosi on, että Monahanin ja Bennettin ketjut eivät nyt rullaa, toisin kuin kakkonen ja nelonen. Kokeillako sitten Versteegiä kylmästi Gaudreaun ja Monahanin kanssa, vai laittaako Gaudreau ja Bennett sekä Versteeg ja Monahan omiin ketjuihin, siinä pulma. Brouwer olisi ihan jees saada pian takaisin tuomaan lisää vaihtoehtoja.

Ensi yönä Sharks kotona. Johnsonin pitäisi aloittaa, koska pari hyvää peliä alla, mutta ei tuota silti voi vielä sanoa varmaksi. Toivottavasti se Hathaway nyt saisi jatkaa, hämmensi ihan kivasti Jets-pelissäkin. Sharks pelasi viime yönäkin, joten B2B heille. Kauden aikaisemmat pelit 1-1, tosin molemmat pelattu San Joséssa.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Jets-tappio tuli sitten kuitattua nopeasti. Johnsonin hyvien otteiden takia onneksi ei tarvitse jossitella sitä, että olisiko Gaudreaun pitänyt saada maali tuosta lopun tilanteesta vai ei. Maali olisi kuitenkin ollut aika varma, kun tuollakin rikkomisella pystyi laittamaan kiekon tolppaan. Mielestäni muutenkaan tuo tuomarilinja ei noudattanut sitä linjaa, josta Frolik sai jäähyn.

Gaudreau tehnyt viimeiseen kymmeneen matsiin tehot 3+2 ja Monahan 0+3. Bennett taas tehnyt 16 edelliseen matsiin 3+0. Nelonen on pelannut koko kauden hyvin, mutta tällä hetkellä joukkue on täysin yhden ketjun varassa. Olisi kyllä mielestäni jo korkea aika tehdä jotain muutoksia.

Tkachuk otti kyllä melkoisen typerän jäähyn, mutta kuittasi sen kyllä taas noilla otteillaan. Tehnyt nyt saman verran pisteitä, kuin Gaudreau. Tämä siis yli 70min vähemmällä peliajalla. Ihan kohtuullinen varaus tuolla numerolla.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Ja sitten viime yön tapahtumiin: Tärkeä taisteluvoitto irtosi Sharksista, olisi hyvinkin voinut tulla myös käkättimeen. Johnson ja Backlundin ketju olivat suurimmat tekijät tässä voitossa. Johnson otti 5min ennen pelin loppua tasatilanteessa kiinni Bödkerin rankkarin. Lisäksi joutui venymään ihan lopussa vielä tärkeään torjuntaan, kun Bödker päästettiin alivoimalla läpi 5 sek ennen loppusummeria. Tuo oli eittämättä aivan turha perseily. Ei yv:llä maalin johdossa voi käydä noin. Varsinkin sen takia olisi ollut kusinen paikka, että Gaudreauta kahvattiin siinä puoli minuuttia ennen loppua sillä tapaa, että ilman sitä olisi kyllä mielestäni päässyt lyömään kiekon tyhjiin, mutta siitä ei sitten sitä maalia kuitenkaan annettu.

Peli sai aika eriskummallisen lähdön, kun Mirco Müller heitettiin koko pelistä pihalle, kun ei ollut sveitsiläisen nimeä dokumenteissa. Tuota tulikin ihmeteltyä, kun Müller oli kiekossa, eikä häntä kuitenkaan lukenut pelin alussa näkyvissä kokoonpanoissa. NHL:n sääntöjen mukaan tuossa siis heitetään vaan äijä syrjään, mutta jäähyä ei anneta.

Backlundin ketju oli jälleen timanttia. Kolmikko liikkuu helvetin hyvin ja työmoraali on korkealla tasolla. Tkachuk veti 1+1, ja oli maalinedustalla päällikkö. Aika nätti ohjuri omista puikoista tolpan juureen, Jokaisessa Flamesin maalissa joku kolmikosta Tkachuk-Backlund-Frolik oli Sharksin maalinedustalla, ja tulosta tuli. Jos jotkut pitivät vielä kesällä Marnerin merkitystä Tkachukin tehoiluille London Knightsissa huipputärkeänä, niin jenkki on kyllä näyttänyt, mikä on miehiään. Aika pirun tyytyväinen saa olla, että tippui Flamesin vuorolle draftissa (johan sitä silloin tuli juhannuspöhnässä tuuletettua rajusti, mutta en ihan näin kovaan sisääntuloon uskonut).

Jos Tkachukilla sujuu, niin Bennettille tarvitsisi kyllä jotain herättelyä tehdä. Aika vähän ollut viime peleissä ylipäänsä maalintekopaikoilla, kun Monahan ja Gaudreau vastaavasti saavat sentään joitain tontteja luotua. Gaudreau teki mielestäni viime yön pelissä hyvin töitä, ja alkoi jälleen kerran vituttamaan se, miten paljon Johnny Hockey sai iskuja ja muuta sääntöjenvastaista kohtelua osakseen, eikä se perkeleen pilli vaan voi soida. Tiedä sitten mistä se johtuu, että tuomarit viheltävät Gaudreau'hun kohdistuvia rikkeitä keskimäärin pienemmällä prosentilla pois kuin esimerkiksi muihin Flamesin pelaajiin. Ymmärtäisin, jos kyseessä olisi joku sika tai vaikkapa Wideman, mutta mitä Gaudreau on tehnyt, että on tuollaisessa tilanteessa? Osittain värilasit päässä toki seurataan, mutta mielestäni tällä kaudella on ollut jo turhan monta sellaista peliä, jossa tuomaristo on katsonut lukuisia huitaisuja, koukkuja ym. läpi sormien, kun rikottu pelaaja on ollut juuri Gaudreau. Viime tai edelliskaudelta en vastaavaa ainakaan muista.

Hathaway jäi myös taas kerran mieleen positiivisessa valossa. Torjui mm. yhden vedon, johon Johnson ei enää olisi ehtinyt, ja muutenkin jalka kulki taas kerran totuttuun tapaan.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Olipa järkyttävän paska peli taas. Pitäisi ainakin jaksaa hyvin ensi yön Alberta-battlessa tuollaisen muniinpuhaltelun jälkeen. Käytännössä yhtä munaton ja paska peli kuin Jetsiä vastaan, eikä kunnon maalipaikkoja tullut millään tarpeeksi. Gaudreau on ainakin ollut ihan pimennossa viime ajat, eikä Monahania tai Bennettiä esim. voi myöskään kehua, vaikka ensin mainittu tekikin pitkästä aikaa maalin. Saatanan paljon pitää parantaa, jos meinaavat ensi yönä voittaa. Johnsonin ansiosta kolmesta viime pelistä ollaan voitettu edes yksi - vähänkin huonommalla veskapelillä tässä oltaisiin tappioputkessa.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Brouwerin paluun myötä nuo ketjut saatiin kuntoon, ainakin paperilla. Käytännössä olikin sitten toisin ja esitys oli kyllä häpeällisen huono. Monahan ja Bennett olivat sentään vähän parempia kuin viime aikoina, mutta Gaudreau oli kyllä ihan pihalla. Johnson tuntui olevan ainoa, joka oikeasti halusi voittaa ottelun. Meni vaan ihan hukkaan tuo hyvä pelaaminen ja ehkä olisi ollut viisainta säästää Johnsonia tuohon tärkeämpään Oilers-matsiin. Näkisin myös erittäin mielelläni Kulakin Jokipakan tilalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös