Otteluseuranta 27.–28.12.2016 (2. kisapäivä)

• 79 957
  • 1 000
Tila
Viestiketju on suljettu.
Kyllähän tuo maali roikkui ilmassa noiden viime minuuttien aikana. Ansaittu tasoitus ainakin niiden näkemieni minuuttien perusteella.

Kimmo Stasi

Leijonat
Olipas peliä! Siis tämä CZE-SUI.

Oli kyllä ihan eri tasolla energiat kuin eilisessä Suomi-höntsäilyssä, junnukiekkoa parhaimmillaan! Hirveä määrä vauhtia, koko ajan siinä söhläämisen rajamailla menoa, mutta sitä kautta niitä kenttätapahtumiakin vaan tulee liukuhihnalta ja katsoja viihtyy.

Tsekki sai hurjan raivon päälle (mistäköhän Suomi saisi samat vitamiinit?) etenkin kolmanteen erään ja joka paikasta tuli veto. Siis ihan joka ikisestä paikasta, koko ajan. Ja kun kiekko väistämättä tuommoisessa mankelissa joskus hieman pyörii, niin Sveitsille avautui pari aika muikeata paikkaa iskeä naula pelin arkkuun.

Ihmettelen vaan kovasti Tsekin valmentajan päätöstä pitää kassari paikallaan, vaikka peliaikaa oli 2 minuuttia jäljellä, joukkue 3-2 tappiolla ja Sveitsi otti juuri jäähyn. Eikös se nyt olisi ollut parempi mennä 6 vs. 4 miehityksellä ne pari viimeistä minuuttia? Etenkin, kun tulosta ei näyttänyt tulevan. Mutta tuli nyt sittenkin, 16 sekuntia ennen loppusummeria, joten turha jossitella.

Huolimatta Tsekin loppurymistyksestä, oli mielestäni ihan oikein että Sveitsi niittasi heti jatkoajan alussa sen ratkaisumaalin. Johtuu tosin ihan vaan omista henk.koht. antipatioista Tsekin joukkuetta kohtaan. Jostain syystä en ole ikinä pitänyt siitä joukkueesta.

Kimmo Stasi

Leijonat
Tämän myötä jännitys nousee vielä kivasti koko lohkon osalta.

Illemmalla vielä kun Suomi taistelee hikisen tasapelin Tanskaa vastaan, niin saataisikohan sitten lohkon viimeisiin otteluihin ihan oikein kunnon massacre-meininki?

Suomen pitäisi kyllä saada karistettua nyt aika helvetin äkäseen se kädet puuskassa selässä kyhjöttävä, suutaan maiskutteleva ja päätään pudisteleva Jortikka sieltä selästä, jos meinaa kyydissä pysyä näissä karkeloissa.

blue line

Niin, on sanomattakin selvää, että jos tänään ei tule voittoa vähintään jatkoilla, niin Suomea todella uhkaa karsintasarja. Peli pitää ratkaista jo heti ensimmäisessä erässä, tai alkaa pipoa kiristää.

red.machine

Slovakia

Tshekkihän pitkälti hallitsi ottelua mistä kertovat muun muassa laukaukset, jotka menivät Tshekille 39-22. Sveitsin tehokas ylivoima, maalipaikkojen tehokas hyödyntäminen ja Van Pottelberghin vahva vire takasivat voiton Sveitsille. 5 vs. 5 -pelaamisessa Tshekki oli selvästi parempi.

Salming

Kärpät, Vegas Golden Knights
RUS ylikävelee Latviaa vastaan. Toisessa erässä maalille vaihdettu Latvian kolmosmokke Romanovskis päästi kolme maalia ja pelin aloittanut Grigals palasi maalille. Latvian ainokaisen värkkäsivät joukkueen NHL-varatut hyökkääjät. Dzierkals syötti ja Sharksin varaama Rudolfs Balcers painoi kärkikynällä etukulmaan 4-1 kavennuksen, mutta RUS kuittasi heti perään kahdella osumalla, jolloin Latvia siis vaihtoi jo toistamiseen maalivahtia. Venäjän ykkönen ollut tutussa liekissä, Polunin on tehnyt kaksi maalia sekä syöttänyt yhden ja Kaprizovillakin on jo tehot 1+1.

red.machine

Slovakia
Siellä ovat nuoret latvialaiset melkoisessa mankelissa. Vielä ei ole puoliakaan pelistä pelattu ja Venäjä johtaa peräti 6-1.

J.Hotti

HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona

Hollanti

Varmaan se KalPa
Jaa taas mennään. Toiveissa olis 4-0 Suomelle ekassa erässä, niin pääsis suht ajoissa nukkumaan.