Keskustelu Suomen joukkueesta ja sen peliesityksistä alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa 2016–2017

  • 115 887
  • 678
Tila
Viestiketju on suljettu.

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Avataas Suomen joukkueelle ihan oma ketjunsa.

Lopullinen joukkue on siis tämä, jos joku ei sitä vielä ole nähnyt:

Maalivahdit:
1 Markus Ruusu, JYP Jyväskylä
30 Karolus Kaarlehto, TPS Turku
31 Veini Vehviläinen, JYP Jyväskylä

Puolustajat:
2 Miro Heiskanen, HIFK Helsinki
3 Urho Vaakanainen, JYP Jyväskylä
6 Juho Rautanen, Jokerit Helsinki
7 Olli Juolevi, London Knights, OHL
12 Juuso Välimäki, Tri-City Americans, WHL
18 Vili Saarijärvi, Missisauga Steelheads, OHL
28 Jesper Mattila, Boston College

Hyökkääjät:
9 Janne Kuokkanen, London Knights, OHL
10 Kasper Björkqvist, Providence College, NCAA
13 Henrik Borgström, Denver University, NCAA
15 Petrus Palmu, Owen Sound Attack, CHL
20 Julius Mattila, Boston College
21 Joona Luoto Tappara Tampere
22 Arttu Ruotsalainen, Ässät Pori
25 Julius Nättinen, Windsor Spitfires, OHL
27 Teemu Väyrynen, TPS Turku
32 Aapeli Räsänen, Sioux City Musketeers, USHL
33 Eeli Tolvanen, Sioux City Musketeers, USHL
34 Kristian Vesalainen, HPK Hämeenlinna
35 Otto Koivula, Ilves Tampere

---------------

Muutaman oman mielipiteeni heitän tähän ja aloitetaan maalivahdeista. Kysymysmerkki on iso siinä miten nuo veskarit pärjäävät. Kaikki tietävät Vehviläisen viime aikojen vaikeudet ja nyt toivoa sopii että Veini yht'äkkiä löytää jostain itseluottamuksensa tai sitten taustalta pitää löytyä näiden kisojen Kaapo Kähkönen. Muuten Suomi on kyllä tosi pahassa pulassa. Ei nyt kuitenkaan ruveta ruotimaan tätä määräänsä enempää, koska ei se kauhistelu ja pirujen maalaaminen seinille kuitenkaan mitään auta.

Puolustuksesta jäi itselleni noiden harkkapelien kokoonpanojen perusteella semmoinen maku että Juolevi - Heiskanen tuntuu tosi hyvältä parilta, vaikken peliäkään ole heiltä nähnyt. Totta vieköön siinä on pari joka herättää ainakin minussa luottamusta. Paljon vastuuta ja ylivoima-aikaa.

Oma tuntuma on se että Vaakanaiselle ja Rautaselle on kaavailtu kisoissa peruspakin rooleja, joiden ensisijainen tehtävä on puolustaa aukottomasti. Rautanen on ihan uusi nimi minulle, mutta olen kuullut että on pelannut Jokereissa jo tosi hyvää ja varmaa peruspuolustajan peliä. Todella arvokkaita pelaajia joukkueelle tämmöiset nöyrää duunia tekevät puolustajat. Vaakanaiselta olen sen sijaan nähnyt jo jonkin verran pelejä ja pärjää mielestäni ikäisekseen jo tosi hyvin miehiä vastaan kamppailupelaamisessakin. Fiksu jätkä jolla on paljon sitä hockey IQ:ta.

Mattilasta ei ole itselläni mitään käsitystä että minkä tyyppinen pelaaja on. Mielenkiintoista sitten nähdä että pelaavatko Saarijärvi ja Välimäki samassa parissa, vai irrotetaanko heidät jolloin molemmille tulisi joku varmistavampi kaveri pariksi. Tuo pari nimittäin herättää pientä epävarmuutta että miten pärjäävät omassa päässä? Mutta jos heistä sanoo pari sanaa, niin Saarijärveä olen ainakin junnumaajoukkueissa nähnyt riittävästi jotta voin sanoa että on todella hyvä YV-puolustaja. Tulee paljon Petteri Nummelin mieleen. Välimäkeä en ole nähnyt kuin viime kevään U18-kisoissa, mutta tämän kauden pistemäärästä päätellen voi sanoa että omaa roimasti hyökkäyspään osaamista.

Jännä nähdä sitten miten tuon paletin hyökkääjien suhteen Rautakorpi tiimeineen pyörittää kasaan. Itselleni mielenkiintoisia nimiä ovat ainakin Palmu ja Räsänen. Tuntui että Räsänen teki viime kaudella kaikissa junnumaajoukkueen peleissä hurjasti pisteitä ja tuolla U18-kisoissa jäi mieleen semmoinen että kaverista paistaa tosi kova voittamisen halu. Voittajatyyppiä siis.

Eihän tuo hyökkäys ole yhtä leveä kuin viime kisoissa, mutta paljon lepää mielestäni siinä että nuo Suomen kärkijätkät löytävät nopeasti yhteisen sävelen, koska heidän pitää pystyä tekemään tulosta heti ensimmäisestä pelistä lähtien. Muuten pelien voittamisesta tulee todella vaikeaa.
 

Knap

Jäsen
Saarijärven kohdalla mielenkiinto kohdistuu luonnollisesti siihen, että tekeekö edelleen viivassa joka kerta valelaukausta.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Jos ei Veinille jostain syystä tartu niin Kaarlehto maalille. Hyvännäköistä torjuntatyöskentelyä on mies esittänyt viime ajat.
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Turnaus käyntiin seuraavilla ketjuilla:

Tolvanen - Nättinen - Palmu
Kuokkanen - Borgström - Vesalainen
Ruotsalainen - Räsänen - Koivula
Björkqvist - Mattila - Luoto
Väyrynen

Saarijärvi - Välimäki
Juolevi - Heiskanen
Vaakanainen - Mattila
Rautanen

Maalivahdista ei vielä tietoa, mutta eiköhän se Vehviläinen ole.

YV1:

Tolvanen - Borgström - Vesalainen
Kuokkanen - Juolevi

YV2:

Koivula - Nättinen - Palmu
Saarijärvi - Heiskanen

Kieltämättä ihan hyvännäköiset ja tasapainoset ketjut on saanut Rautakorpi luotua.

Suomalainen kiekkojuniori sai väitellä USA:n vaaleista Trump-huuman keskellä | Yle Urheilu | yle.fi Ja siitä vielä juttu Aapeli Räsäsestä, fiksu poika.
 
Saarijärven kohdalla mielenkiinto kohdistuu luonnollisesti siihen, että tekeekö edelleen viivassa joka kerta valelaukausta.

Niin ja se, että saako enemmän kuin kerran kisojen aikana toimitettua kiekon viivasta maalille. Ainakin 9 kertaa kymmenestä veto pysähtyä vastustajan blokkaajaan tekipä sitten valelaukauksen tai ei. Viime kisoissa kiekko meni kerran maalille asti ja tämä tapahtui finaalissa ja tuosta syntyi Suomen johtomaali, joka riitti melkein loppuun saakka.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Pitää tuosta Juolevi-Heiskanen parista vielä jatkaa että jos/kun pelaavat yhdessä niin siinä on potentiaalia jopa kisojen parhaaksi pakkipariksi. Toki tämä vain mutua, mutta hyvä fiilis olisi tuosta.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Saarijärven kohdalla mielenkiinto kohdistuu luonnollisesti siihen, että tekeekö edelleen viivassa joka kerta valelaukausta.

OHL:ssä on ampunut ainakin pakeista eniten per peli. Varmaan aika monta valelaukaustakin mahtunut sinne väliin.

Niin ja se, että saako enemmän kuin kerran kisojen aikana toimitettua kiekon viivasta maalille. Ainakin 9 kertaa kymmenestä veto pysähtyä vastustajan blokkaajaan tekipä sitten valelaukauksen tai ei. Viime kisoissa kiekko meni kerran maalille asti ja tämä tapahtui finaalissa ja tuosta syntyi Suomen johtomaali, joka riitti melkein loppuun saakka.

Noin 40 vetoyritystä per peli siis tiedossa, jos kerran 9/10 osuu blokkiin.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Kisat alkavat tänään. Suomen joukkue on valittu: tällä kertaa joukkue oli hyvin yllätyksellinen, jos joku veikkasi enemmän kuin puolet pelaajista joukkueeseen vuoden alussa, onnitteluni. Osasyynä tähän on tietenkin nuorten poikkeuksellinen menestys NHL:ssä, koskaan aikaisemmin ei jne. Muutamia valintoja ihmettelen, mutta päävalmentajalla on niihin oikeus. Suunnilleen kaikki lähtökohtiin nähden odotetut pelaajat ovat kuitenkin kaukalossa, yhtään todellista tähtipelaajaa ei jäänyt rannalle.

Maalivahtipeli on kaikkien kirjoissa se eniten huolettava tekijä: Vehviläistä ei parhaalla tahdollakaan voi pitää etukäteen varmana veskarina, vaikkakin hän omaa korkeimman potentiaalin. Tähän osatekijään joko kaatuvat tai pysyvät mitalitoiveet, täysin riippumatta muista tekijöistä.

Puolustus on erittäin hyvää tasoa, yksi parhaimmista vuosien saatossa, vaikka pari nimitystä ihmetyttääkin. Ensi vuonna pakisto on kaikkien aikojen etukäteen kovin. Tänäkin vuonna olisi ollut toinen mokoma pelaajia, jotka joku toinen valmentaja olisi voinut nimetä joukkueeseen. Juolevi ja Saarijärvi ovat kiekollisina erittäin tärkeässä roolissa.

Hyökkäyksessä on potentiaalia, mutta kovin tasapaksu se on: verrattavissa 10-luvun alkupuolen jengeihin. Suurimmat tähdet ovat vasta B-juniori-iässä, joten tämä vähentää melkoisesti odotettuja tehoja. Viime vuosi oli täysin poikkeuksellinen enkä usko Vesalaisen tai Tolvasen yltävän Puljun ja Laineen mittoihin. Toisaalta tasaisuuskin voi olla hyötytekijä, vastustaja ei voi merkata ketään pelaajaa erityistarkkailuun.

Jos puhutaan odotuksista, niin Suomi olisi ykkössuosikki ilman poissaoloja. Nyt joukkueella on täysi mahdollisuus mitaleihin. Kultamitali on epätodennäköinen, ellei Veini nouse aivan hurmokseen kisoissa. Henkilökohtaisesti en ole kovin kiinnostunut joukkueen menestyksestä, kuudeskin sija olisi vain realismia eikä mikään katastrofi. Omat odotukseni liittyvät yksilösuorituksiin. Jos Heiskanen, Vaakanainen ja Välimäki onnistuvat hyvin ja heidät varataan 1. kierroksella, silloin kisat menivät aivan nappiin. Kun muistellaan mennyttä WC:tä, on Suomelle äärimmäisen tärkeää saada profiilipakkeja NHL:n, sen verran karmeaa oli puolustajien taaperrus niissä kisoissa.

Muitakin kiinnostavia yksilöitä on. Borgström saisi näyttää minullekin, miksi hänet varattiin 23. draftissa.17-vuotiaat hyökkääjämme ovat hyvin mielenkiintoista seurattavaa, toivottavasti hekin varataan alkupäässä draftia. Ja ainahan joku pelaaja pääsee liekkeihin, yllättäjät ovat pelien suola.

Toivon lopuksi varsinkin JA:n uusilta, vain kisojen aikaan esiintyviltä kirjoittajilta malttia, jos joukkueen peli ei kulje. Ei haukuta pelaajia, haukutaan sitten mieluimmin valmennusta, olosuhteita, tuomaria tai muita tekijöitä. Kannattaa tosiaan muistaa se, että Suomen joukkue EI ole paras mahdollinen, jopa entinen punakonekin olisi hyytynyt ilman ykkösketjuaan. Parhaansa varmasti jokainen pelaaja tekee ja jokaisella on ihan varmasti asenne kunnossa: tai jos näyttää asenneongelmia olevan, silloin pitää kääntää katseet valmennukseen. Otetaan rennosti ja kehutaan hyviä suorituksia!
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Kyllähän Suomen pitäisi Tsekki pystyä voittamaan. Tsekillä on ihan hyvä kärki (Hájek, Zboril, Hronek, Spacek Chlapik), mutta noin muuten kyllähän Suomella on paperilla laadukkaampi joukkue. Lisäksi 17-vuotiasta Martin Necasia on povattu ensi kesän 1. kierroksen varaukseksi.

Ei voi missään nimessä lähteä mitenkään takki auki kuitenkaan tähän, vaan kyllä Tsekki sitten rupeaa rankomaan. Ihan mielenkiintoista myös nähdä että pelaako Tsekki sitä aikuisista tuttua aktiivista pelitapaa, jossa otetaan todella ylhäältä kiinni. Aikuisten puolellahan Suomi on vain ollut aika pahasti helisemässä juuri Tsekkiä vastaan viime aikoina.
 
Viimeksi muokattu:

Ralph

Jäsen
34 Kristian Vesalainen, HPK Hämeenlinna
Miksiköhän kaikkialle on Vesalaisen kohdalle merkitty joukkueeksi HPK? Hänen lainasopimuksensa Kerhoon päättyi 13.12. ja on siitä lähtien ollut normaalisti Frölundan pelaaja. Ehkä tässä yritään kikkailla, kun Suomi ei ole koskaan voittanut yhtään junnumestaruutta ilman Kerhon pelaajaa, joten pitämällä Vesalaisen kohdalla joukkueena HPK:ta yritetään pitää mestaruushaaveet elossa.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Jos ei Veinille jostain syystä tartu niin Kaarlehto maalille. Hyvännäköistä torjuntatyöskentelyä on mies esittänyt viime ajat.
Veiniläinen kyllä jännittää itseäni eniten, ja ylipäätään tuo maalivahtiosasto. Viime vuonna Kähkönen paikkasi Veinin imurointeja hyvin, mutta jos nyt lähdetään taas Veini ykkösenä liikkeellä ja kaveri on samanlainen seula kuin viimeksi, niin onkin kysymysmerkki että löytyykö yhtä hyvää paikkaajaa kuin viimeksi. Mielestäni Veini ei ole muutenkaan ollut erityisen vakuuttava suurinpiirtein sieltä viime vuoden junnukisoista saakka, tai ainakin tasaisuus on puuttunut.
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Oon muuten ihan satavarma, että Ruusu on Suomen viimeisessä ottelussa aloittava maalivahti. Kaarlehto ollut myös hyvä TuTo:ssa. Vehviläisellä ei pää kestä ja eiköhän tämä todeta jo ensimmäisen pahan vastustajan jälkeen.

Puolustus on omasta mielestä se Suomen vahvuus. Mieluusti olisin kyllä nähnyt enemmän Liiga-puolustajia a'la Robin Salo ja Otto Leskinen. Juolevilta ja Saarijärveltä odotetaan paljon. Heidän tulee johtaa tota orkesteria ja tehdä tehoja. Pienen kysymysmerkin itselle tuo herra Urho Vaakanainen, jottei mene ihan kokonaan JYP-pelaajien dissaamiseksi, niin sanottakoon, että hyvä prospekti ja ansaitsee näyttöpaikan. Olen silti tällä kaudella pitänyt enemmän Salon ja Leskisen tekemisestä Liigassa. Heiskanen tulee yllättämään kaikki, todella kypsä pelimies.

Hyökkäys näyttää suht aseettomalta. Iso painolasti herrojen Eeli Tolvanen ja Otto Koivulan harteilla. Toivottavasti Joona Luoto saa kunnon näyttöpaikan, veikkaan että tulee olemaan kultaakin kalliimpi turnauksen edetessä. Onko Borgström - Nättinen -kaksikosta kultajoukkueen kärkisenttereiksi?
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Jokipoikien kasvatteja peräti 3kpl mukana. Väyrynen, Vaakanainen ja Palmu. Ei paskemmin Mestis-seuraksi.

Varsinkin Palmun meno kiinnostaa ja toivotaan pistenikkarille onnistumista turnauksessa!
 
Laskinpa huvikseni Suomen joukkueen kokemuksen aikuisten otteluista. Ja kuten alla oleva lista kertoo, niin lista on karua luettavaa. Uskoisin tämän vuotisen joukkueen olevan kokemattomin vuosikausiin.

Ruotsalainen, 73
Nättinen, 10 + 44 Mestis
Vaakanainen, 48
Vesalainen, 9 + 35 SHL
Väyrynen 38 + 3 Mestis
Koivula, 30
Rautanen, 14 KHL + 14 Mestis
Heiskanen, 25
Luoto, 8 + 19 Mestis
Kuokkanen, 1 + 1 Mestis
--
Vehviläinen, 27 Liiga + 39 Mestis
Ruusu, 5 Liiga + 34 Mestis
Kaarlehto, 17 Mestis

Maalivahtiosasto on suhteellisen kokenutta aikuisten peleistä, mutta kenttäpelaajista vain kymmenellä on kokemusta miesten peleistä. Noistakin voi melkein Kuokkasen laskea pois.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Ei sitä negan kautta kannata lähestyä. Pistäs vaikka jenkeistä vastaava tilasto tiskiin niin tuskin on paljon hääppöisempi.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Jos ensimmäinen erä antaa mitään osviittaa, niin Suomi kääntää minusta ihan liian hätäiseen peliä. Varmaan osa menee jonkun jännityksen piikkiin, mutta pakit antaa kiekkoa eteen, vaikkei ole tarjontaa, tai sitten lyö lasin kautta pihalle.

Sellaisen kuvan sai Rautakorven puheista, että pitäisi hyökkäyspäähän saada viisikko kasaan. Mutta malttaako tämä joukkue, nämä pelaajat pysyä kiekossa riittävän pitkään? Pystyvätkö? Ainakaan ensimmäisen pelin ensimmäisessä erässä ei pystytty, hyökkäyspeli oli surullista katseltavaa.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Tamia voisi nyt siteerata: Veljet tekee itsestään pieniä. Puolustusalueen puolustaminen minusta ihan ok, mitä vähän sopi odottaakin kun Rautakorvesta nyt kuitenkin puhutaan. Mutta siis hyökkäyshän oli ihan olematonta. Ihan kaikista pikkujutuista lähtien eli yksinkertaiset syötötkin tuntuvat tuottavan kamalia vaikeuksia. Jonkun pitäisi nyt astua esiin vetämään tuota hyökkäystä, mutta ainakaan vielä kukaan ei ilmottautunut paikalle.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Vehviläinen Suomen paras pelaaja. Muuten kyllä niin paska ja hengetön ottelu että ei ihan hetkeen tule vastaavaa mieleen.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Harmittaa kyllä toi viime hetken maali, kun eihän tästä taas kukaan muista jälkeenpäin Vehviläisen pelanneen hyvän pelin, sulaminen ja pään kestäminen vaan on esillä joka paikassa. Hyökkäyspeli ihan olematonta hiihtelyä.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Vehviläinen Suomen paras pelaaja. Muuten kyllä niin paska ja hengetön ottelu että ei ihan hetkeen tule vastaavaa mieleen.

Oli kyllä kertakaikkisen masentavaa katsottavaa näin aamuyön tunteina. Hankala edes analysoida, mistä tuo tarkalleen ottaen johtuu. Onko tuo sentterinelikko sitten vain niin paljon heikompi kuin viimevuonna? Tuntui myös, että Tsekki dominoi luvattoman paljon jalalla, Suomi näytti jäällä hitaalta.
 

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019
Tuo oli niin häpeällinen esitys, ettei edes vituta.

Vehviläinen ei ollut huono. Siinä tämän pelin positiivisin puoli.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs Jukurit
  • 2.20
  • 3.80
  • 2.92
Pelicans vs HIFK
  • 1.86
  • 3.80
  • 3.80
Tappara vs TPS
  • 1.76
  • 4.10
  • 4.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös