Ilveksen ketjut ja kentälliset vuosimallia 2016–2017

  • 44 431
  • 166

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Voisiko Eemeli Suomesta olla apu Ilveksen ilmiselvään sentteriongelmaan? Ei ole nopea, mutta pelikäsitys ja kädet toimivat. Tuohon tarvittaisiin Musen lisäksi toinen kaveri, joka pystyy pelaamaan kiekkoa vauhtiin laitureille. Flinck oli ihan ok ykkösessä, mutta kaukana viime kauden tasostaan.

Bulmer hakemaan vauhtia jostain muualta kuin D'Amigon ketjusta. Jerryn taso riittää, mutta keskenkuntoinen Bulmer vain jarruttaa ketjunsa peliä. Ei todellakaan ole saatu kaivattua suoraviivaisuutta ja maalille ajamista. Taklauksista puhumattakaan.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pakko se on uskoa, että nykyisillä koostumuksilla ei tule tulosta, mutta eipä noista kummoista kyhäelmää saa laadittua:

Suomi - Flinck - Meskanen
Koivula - Mustonen - D'Amigo
Bulmer - Sointu - Jokinen
Ahoniemi - Laakso - Hintz

Palaisipa edes se Rautiainen jo...
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Itse pitäisin yhdessä toimivat duot Flinck-Jokinen, Mustonen-Meskanen ja Sointu-Ahoniemi. Näistä saataisiin kasaan:

D'Amigo - Flinck - Jokinen
Koivula - Mustonen - Meskanen
Suomi - Laakso - Hintz
Bulmer - Sointu - Ahoniemi

Bulmer pitää ajaa sisään pienemmillä peliminuuteilla. Vasta, kun tämä osoittaa jotain heräämisen elkeitä kehutun liikkeensä osalta, on asiaa ylempiin kenttiin.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilves oli todella vaisu tällä viikolla. Ifk:ta vastaan sentään viisikkopeli toimi ja paikkoja oli, mutta tappamisen halu puuttui. Nyt kun vastassa oli oikeasti kova jengi, niin ei ollut enää mitään palaa. 0-2 tilanteessa koko joukkue oli todella väsyneen oloinen. Ei olisi uskonut, että Ilves huilasi eilen ja Tps pelasi. Näytti päinvastaiselta. Alkaa näkyä, että junnut eivät enää jaksa samalla tavoin kuin vielä kuukausi sitten. Ilves on todella heikko tappioasemassa, ei saada käytännössä mitään painetta aikaan, joukkueessa ei ole yhtään profiilipelaajaa joka saisi tappioasemassa henkisen kurssin kääntymään. Edellisestä voitostakin alkaa olla jo pari viikkoa, vaikuttaa juuri nyt todella heikolta.

Vittasmäen putoaminen oli pakistolle kova isku. Ollut kokonaisvaltaisesti paras pakki. Liekö sattumaa, että tänään ykkössektoriin avautui enemmän paikkoja vastustajalle kuin kertaakaan koko kaudella.

Nopeasti yksi kunnon sentteri jostain. Kaikki kokeneemmat pelaajat Laakso, Flinck, Laatikainen pettävät tällä hetkellä. Bulmer vaihtoon ja D`Amigo kokeilemaan Soinnun ketjuun.
 

V8350

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ja oikeastaan vituttaa myös tuomaritoimintaan suhtautuminen, toisaalta arvostaa myös, ettei Kivi kritisoi tuomaritoimintaa mutta samalla tuntuu siltä, että tuomarit pistää Kiveä kakkoseen toiminnallaan.

Tänään taisi ekaa kerta Kivi ottaa tuomarit puhutteluun tuosta maalin siirtämisestä, joka jäi viheltämättä. Näissä vaan meillä ei ole varaa antaa tasoitusta.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
8 pistettä enää jumbosijaan. Sysimusta marraskuu Ilveksellä menossa jälkeen kerran. Juuri nyt on aika sama miten noita ketjuja pyörittelee, kuupat on niin jumissa. Nyt nähdään miten huonosti tuo on koottu. Sandellin jälkeen ei jäljellä ole kuin muutama alaketjujen sentteriksi kelpaava äijä ja Muse, jonka piti pelata laiturina. Ei noista jätkistä ole rakentamaan peliä.

Helvetin huonosti lähdettiin liikkeelle tänäänkin. Avaukset surullisia, joukkueen peli-ilme pelokas ja liike kauden heikointa. Pistäs Karri nyt nopeasti toi peli kuosiin.

Toivottavasti HeGen porukka saa nopeasti jotain positiivistakin tämän perus-paskan keskelle. Tällaista kautta ei vaan oikeasti enää jaksa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
niin… materiaali on tämä. Avainloukkaantumisien paikkaukset eivät onnistuneet, vaikka kovemmin yritettiin kuin viimevuonna. Mutta Amigon tsemppikiekko ei riitä, kun samalla liigatason ukko lähti pois (Vihko). Bulmer ei jaksa puoltaerää pidempää. Kuitenkin nyt nämä + Laakso ja Flinck olisivat ne, joiden pitäsi kantaa joukkuetta, kun täysin odotusten mukaisesti Mese ja Otto ei pysty pitään tasoa kokoajan ylhäällä, ja Muse joutu uudestaan sentteriksi. Silti noi nuoret kaverit on ainoita, jotka saa edes jonkinnäkösiä maalipaikkoja luotua. Toki omiin päin sitten ollaankin yhtä samaa soppaa.


Mutta siis Flinck ja Laakso olisivat niitä Liigajoukkueen 3-4 senttereitä (ja näihän on monet sanoneet koko ajan, alusta asti). Laakso onnistui aikanaan kahden taitavan, ja hyvin roolitetussa ketjussa, Polakin ja Sandellin välissä. Mutta heti jos Laakson pitäisi olla peliätekevänä sentterinä, eväät loppuu. Nyt on Laaksolta loppunut se omiin päin pelaamisenkin punanen lanka.


Flinck… Ei vaan taidot riitä, eikä aina oikein asennekkaan. Hyvä kolmossentteri jos ei tartte tehovastuuta kantaa.


Sointu on oppinut olemaan sentterinä, mutta se ei tee Soinnusta mitään optimaalista sentteriä. Jokinen tsempaa, mutta alasarjatehoilujen toistoa ei liigassa tulla näkemään, vaikka liigatasolla pystyykin pelaan energialaiturin roolia.


Ahoniemi on energinen pörrääjä, ihan mahdollinen tuleva Liigapelaaja, Heleniukselta puuttuu papua, Hintz ei Liigassa vaan kerkiä.


Näillä eväillä sen Suomen peluuttaminen keskellä taitaa olla se kattomaton kortti, jos apuja ei tule (fan, se Ilomäki ois ollu hyvä haku naapurista, josta huhuiltiin)


Puolustuksesta Vittasmäen puuttuminen kirpasee tosi pahasti, Niemeä nyt ei kande enää laskea mihinkään kokoonpanoihin, Aalto täytää paikkansa, varsinkin YV:llä se kiekkovarmuus on edelleen viivassa olemassa, sen sijaan Laatikainen, joka alkukaudesta väläytteli, on vaipunut yhä syvemmälle suohon. Ei kerkiä, ei jaksa, eikä kiekko pysy lavassa.


Meidän nuorisokaarti sitten onkin ollut yllättävän valmis pelaamana Liigaa. Mutta tyypilliseen tapaan se taso tuppaa vaihteleen pelistä toiseen rajusti. Ilomäki yllättänyt itsen eniten. Parikalla on tasasuudessa hakemista, Vainiosta jotenkin odotan ehkä kovinta näistä, Järvisen pelaamista vähän vaivaa sijottumisongelmat.


Fagerud.. potentiaali ei sitten taidakkaan koskaan realisoitua.. mies itte kertoo harjottelevansa laukaustaan päivittäin, kummasti se edelleen menee ohi tai ekan vastustajan polkkesiin…



Meskanen, Mustonen, Koivula, Ilomäki, Amigo, Jokinen (roolissaan)


Ei riitä.
 
Viimeksi muokattu:

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Surkuhupaisaa on, että nimenomaan nuoret ovat pelanneet yläkanttiin. Ilman heidän tasonnostoaan ei olisi niitäkään neljää voittoa Sandellin loukkaantumisen jälkeen. Meskanen, Koivula ja Mustonen ovat sisäisen pörssin kärjessä. Oli odotettavissa, että jompikumpi Meskanen tai Koivula ottaa roolia, mutta molempien näin iso tasonnosto oli yllätys. Pakistossa Parikka on ollut iloinen yllätys, Ilomäenkin kiekkovarmuus parantunut kauden kestäessä. Hyökkääjistä Suomi on oikeastaan ainoa, joka on pelannut tehojen valossa hiukan alakanttiin, mutta hänkin täyttänyt paikkansa. Ahoniemi ja Helenius kumpikin pelanneet marginaaliroolissa muutaman todella hyvän pelin.

Se on tämä kokenut kaarti joka takkuaa. Kun junnuille tulee ohipeli joita väistämättä tulee, ei muista ei ole ollut paikkaamaan. Toivonen on ollut kokonaisuutena paikkansa arvoinen. Flinck floppaamassa suonenvetokauden jälkeen takaisin alaketjujen sentteriksi, Laakso piiputtaa, Sointu väläyttelee. Aalto hoitaa hommansa, muttei enää ole se viivapelote kuin 3-4 vuotta sitten. Laatikainen hidastuu ja hidastuu, Fagerudd floppaamassa. Jokinen pelaa roolissaan hyvin, samoin Vittasmäki. Hintz on niin marginaalipelaaja, että aivan sama pyöriikö mukana vai ei.

Väärien jätkien varaan tuo joukkue on rakennettu. Mitenkään ei pärjätä ilman yhtä kovaa sentteriä.
 

Fordél

Jäsen
Jossittelu on joskus mukavaa. Jos Ilveksen ulkomaalaishankinnat onnistuisivat saipamaisella prosentilla niin näillä nuorilla hemmoilla höystettynä olisi mahdollista kasata kilpailukykyinen jengi sopuhintaan. Valitettavasti ulkkarihankinnat menevät järjestään vihkoon (osuva ilmaus Ilveksen kohdalla...), joten ei tarvi paljon jossitella. Heikon hankintapolitiikan päälle muutama kärkijätkän loukkaantuminen niin kusessa ollaan. No, ollaan iloisia, että nyt junnut saavat vastuuta ja myös vastaavat huutoon. Aina ei näin ole ollut.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pistetäänköhän Keränen sentteriksi?

Koivula - Keränen - D'Amigo
Mustonen - Laakso - Meskanen
Suomi - Sointu - Liuksiala
Jokinen - Flinck - Ahoniemi

tai

Koivula - Keränen - D'Amigo
Suomi - Laakso - Meskanen
Sointu - Mustonen - Liuksiala
Jokinen - Flinck - Ahoniemi
 

JaFe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Anaheim Ducks
Koivula - Keränen - D'Amigo
Sointu - Mustonen - Meskanen
Suomi - Laakso - Jokinen
Liuksiala - Flinck - Ahoniemi

Rautiainen kuntouduttuaan Sonen paikalle ja Sointu alaketjujen laidalle.
 

Pika1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Itsehän kokeilisin:
Keränen - Laakso - Meskanen
D'Amigo - Sointu - Suomi
Koivula - Mustonen - Jokinen
Liuksiala - Flinck - Ahoniemi

Mahdollista vaihtaa Musen ja Soinnun paikkoja.
Laakso saattaisi päästä "Sandellin rinnalla" -tasoiseen kuntoon tuossa seurassa.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Jos Keränen tänne tulee, niin pitäisin laidalla ja Laakso tai Flinck vierelle. Toiselle laidalle D'Amigo. Laakso ja Flinck pystyy molemmat tekemään maaleja sekä likasta työtä maalin edessä, joten olisivat molemmat hyviä pelaajia Keräselle. D'Amigon uskoisin olevan hyvä match kolmanneksi lenkiksi.

Keränen ei taida olla ihan hetkeen (sitten junnuvuosien?) pelata sentterinä, joten tuskin peluria, jolla voi olla itseluottamus kateissa kannattaa uuteen rooliin laittaa. Isoille minuuteille ykkösen laitaan.

(jos siis edes Ilvekseen tulee)
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Jos Keränen tänne tulee, niin pitäisin laidalla ja Laakso tai Flinck vierelle

Ei missään nimessä Laakson vierelle. Laakso ei ole tarpeeksi kiekollinen, että pystyisi pelaamaan Keräsen kanssa.

Suomi - Keränen - D'Amigo. Siinä meidän tuleva ykkösvitja. Suomi ja Keränen voivat parhaassa tapauksessa löytää toisensa hienostikin. Jerry sitten möyhentää siinä vierrssä ja tuikkailee kiekkoo reppuun paikan tullen.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Ei missään nimessä Laakson vierelle. Laakso ei ole tarpeeksi kiekollinen, että pystyisi pelaamaan Keräsen kanssa.

Näin voi olla. Toisaalta, Laakso on pirun hyvä kaivamaan kiekkoa, tekemään töitä maalin edessä ja painamaan sieltä maaleja, tämä homma on tärkeää Keräsen vierellä. Laakso ei toki ole suorittanut samalla tasolla, kuin aikaisemmin joten ei välttämättä riitä. Itse laskin tuossa D'Amigolle myös sitä kiekollista roolia.

Mutta juu, ei tuo Suomi-Keränen-D'Amigo kuulostaisi yhtään huonolta roolitukselta. Ainoana ongelmana näkisin sen, että Keränen istutetaan uuteen rooliin tässä kohtaa.
 

IlPadrino

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tulin tänne juttelemaan kun SaiPan pelistä ei jäänyt paljoakaan kerrottavaa.

Eikös Bulmer potkittu pihalle, mutta tänään teki kuitenkin byyrin Liigan sivujen mukaan?
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Näillä ukoilla tämä paatti ei oikene. Voi helvetin perkeles sitä Kerästä olisi tarvittu. Olisi saanut yhden kovan ketjun kasaan.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Joo ei oo Kerästä näkynyt, vaikka Essi onkin tehnyt kaikkensa. Sori oli pakko.

Nyt kannattaa katseet suunnata muihin asioihin. Ikuinen sentterin metsästys jatkukoon. Nykyinen keskikaistan kalusto on sietämättömän kädetön. Ja vähintään se yksi 20+ minuutin pakki tarvitaan pian. Tänään junnujen hasardit (Järvinen ja Parikka) eivät kostautuneet Toivosen ansiosta, mutta liian iso on poikien kuorma.

6 pinnaa enää jumbosijaan. Hyvän kauden alun jälkeen kyllä harmittaa. Edelleen on pakko ihmetellä, että kauteen lähdettiin ihan jo lukumäärällisesti vajaalla sentterikalustolla. Sandellin saikku tappoi sen osaston kokonaan.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Joo ei oo Kerästä näkynyt, vaikka Essi onkin tehnyt kaikkensa. Sori oli pakko.

Jos Keränen olisi tullut, olisi joukkueeseen hommattu kolme vahvistusta hyökkäykseen sitten kauden alun. Kerästä olisi voinut silmät kirkkaana tituleerata Sandellin korvaajaksi. Ei olisi voinut väittää, etteikö kaikkea olisi tehty tilanteen oikaisemiseksi. Ai niin, pakkeja tietysti piti saada vino pino tähän päälle. Ehkä sitten.

Otetaas tohon Keräseen tarkemmin kiinni. Ilves oli selvittänyt päälinjat saada Keränen kotiin. Lauantai-iltana Ilveksen toimesta suoritettiin hattukierros pienosakkaille ja sponsseille. Keräyksen tavoite saavutettiin ja Ilves oli valmis tekemään sopimuksen. Tänään on torstai. Ei näy sopimusta. Menikö Ilves halpaan vai mitä hemmettiä tapahtui? Kun Kiekkoareena uutisoi Keräsen sopimuksen sunnuntaina, olin varma että siinäpä se. Hyvää duunia officelta. Totuus olikin jotain ihan muuta. Ilves on kaiketi edelleen pelissä mukana, mutta vähän tässä alkaa jo epäilyttää. Se juna taisi mennä.
 

V8350

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Otetaas tohon Keräseen tarkemmin kiinni. Ilves oli selvittänyt päälinjat saada Keränen kotiin. Lauantai-iltana Ilveksen toimesta suoritettiin hattukierros pienosakkaille ja sponsseille. Keräyksen tavoite saavutettiin ja Ilves oli valmis tekemään sopimuksen. Tänään on torstai. Ei näy sopimusta. Menikö Ilves halpaan vai mitä hemmettiä tapahtui? Kun Kiekkoareena uutisoi Keräsen sopimuksen sunnuntaina, olin varma että siinäpä se. Hyvää duunia officelta. Totuus olikin jotain ihan muuta. Ilves on kaiketi edelleen pelissä mukana, mutta vähän tässä alkaa jo epäilyttää. Se juna taisi mennä.

Samat oli fiilikset viikonloppuna, oli käsitys että Keräsellä on halu tulla auttamaan Ilvestä ja hakemaan uutta nostetta uralle, mikä varmaan onnistuisi parhaiten vanhassa tutussa seurassa. Nyt kun tuota episodia miettii, niin eiköhän se taas ollut joku Larvan vedätys ja haetaan taas viimeisiä euroja, mitä irti saadaan tälle kaudelle. Ei välttämättä kovin pitkänäköistä toimintaa Keräsen tyyliselle pelaajalle, toivottavasti Ilves ei ole huutokaupassa mukana. Bulmerkin tuntuu pikkuhiljaa parantavan niin mennään mieluummin näillä. Eri asia jos Keränen olisi tosiaan sata lasissa tulossa apuihin, mutta ei nyt tällä hetkellä siltä oikein tunnu.
 

George Parros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks 06-07
Jos Keränen olisi tullut, olisi joukkueeseen hommattu kolme vahvistusta hyökkäykseen sitten kauden alun. Kerästä olisi voinut silmät kirkkaana tituleerata Sandellin korvaajaksi. Ei olisi voinut väittää, etteikö kaikkea olisi tehty tilanteen oikaisemiseksi

Tää "kaiken tekeminen" on kyllä jotain Honkkis-logiikkaa. Ainoat oleelliset reagoinnit olisivat olleet koko kauden sivussa olevien Sandellin ja Niemen korvaaminen. Siis keskushyökkääjän ja puolustajan. Niitä ei ole korvattu. D´amigon ja Bulmerin vaihtaminen kahteen muuhun LAITAHYÖKKÄÄJÄÄN ei ole ollut mitään todellista loukkaantumisiin reagoimista, vaan silmänlumetta, että "jotain tehdään".
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Tää "kaiken tekeminen" on kyllä jotain Honkkis-logiikkaa. Ainoat oleelliset reagoinnit olisivat olleet koko kauden sivussa olevien Sandellin ja Niemen korvaaminen. Siis keskushyökkääjän ja puolustajan. Niitä ei ole korvattu. D´amigon ja Bulmerin vaihtaminen kahteen muuhun LAITAHYÖKKÄÄJÄÄN ei ole ollut mitään todellista loukkaantumisiin reagoimista, vaan silmänlumetta, että "jotain tehdään".

Katso ihan huviksesi Liigaan kauden aikana siirtyneet sentterit. Tai miksi ei muihinkin sarjoihin liikkuneet. Kuka olisi korvannut Sandellin? Keränen sentteriä pelanneen ja pelinrakennuskykyisenä laituri olisi ollut hyvä stuntti Sandellille.

Niemen olisi voinut korvata, mutta aika hyvin ovat junnut paikanneet. Kävyt säästyivät hyökkäyspään muutoksiin.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eipä tule muita mieleen kuin Ifk:n Johansson ja meillekin tuttu Myttynen. Eipä nämäkään Sandellia korvaisi, mutta tuskinpa laituri Keränenkään. Muistetaan nyt edelleen, että Jokereissa oli täysin paska. Voisi nousta kukoistukseen taas Liigassa, mutta epävarmaa sekin on. Kun sitä konditionaalia nyt harrastetaan, niin kyllä Myttynen olisi kannattanut kotiuttaa. Myttynen-Sointu-Laakso-Flinck olisi ihan ok keskikaista ja Muse voisi pelata laiturina kuten piti.

Isoin moka tehtiin kauden alla, kun lähdettiin liikkeelle niin kapealla sentterikalustolla. Ilmeisesti kädet ristissä toivottiin, että Sandell pystyy pelaamaan kauden läpi raskaassa sentterin roolissa ja Sointu nousee liigatasoiseksi sentteriksi. Jälkimmäinen on toteutunut. Samalla uskottiin, että Flinck pystyy toistamaan suonenvetonsa ja Laakso nousee suonenvetonsa tasolle vuoden jälkeen ilman Sandellia ja Polakia ketjussaan. Näin jälkikäteen ajatellen ei ihan yksi jossi riittänyt.

Variaatioita ei tuosta rosterista löydy yhtään. Mustonen oli käytännössä reservissä ainoa, jolla kokemusta miesten peleistä sentterinä. Laakso ja Flinck nyt ovat mitä ovat. Hyviä jarruketjujen miehiä.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös