Ilveksen ketjut ja kentälliset vuosimallia 2016–2017

  • 44 438
  • 166

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei ole mitään järkeä väkisin tehdä tarvetta kärkilaiturille, jos kolmosketjun sentteri tippuu pois. Suomen ja Meskasen tuttu sentteri Seppänen nyt vain LeKistä ylös ja that's it. Tämä siis vain, jos Soinnulla jotain pahempaa.

Koivula - Laakso - Wahl
Rautiainen - Sandell - Mustonen
Suomi - Seppänen - Meskanen
Jokinen - Flinck - Vihko
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Ilman sopimusta syksyn ollut Myttynen meni sitten Kalpaan. Olisi ollut ihan hyvä kokeilu jos Sointu missaa pelejä.
Oltiinko Ilveksessä edes kiinnostuneita ja/tai oliko Myttysen asiat sovittuna jo ennakkoon kun Soinnun hajoaminen tapahtui. Mutta kyllähän Matias olisi mukava nähdä takaisin Ilveksessä, vaikka ura tulikin alas siitä kehityskaaresta mitä miehellä oli parhaimmillaan luvassa.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Rautiainen-Sandell-Vihko
Koivula-Laakso-Mustonen
Suomi-Flinck-Meskanen
Jokinen-Wahl-Hintz

Näin minä tekisin, jos olisin Garry Stone.
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Aikalailla Hegen linjoilla. Koivula tarvitsee tuekseen yhden luovan ja liikkuvan pelaajan. Sandell ainoastaan liikkuvan pelaajan.

Seppäsestä samaa mieltä Wunderweban kanssa. Pitäisi koittaa kolmosessaan Suomen ja Meskasen kanssa.

Toki tuo reenienkin kokoonpano lämmittää sydäntä. Ykkösketjun laidoilla kaksi omaa kasvattia!!! Ja kakkosketjun keskellä oma mies Sandell. Koivulan potentiaali saataisiin aika hyvin käyttöön myös Sandellin vierellä
 

bulftrik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Bruins, MM, LHC
Näin itse kasaisin:

Vihko - Sandell - Wahl
Mustonen - Flinck - Rautiainen
Suomi - Laakso - Meskanen
Jokinen - Sointu - Hintz

Vihko ei ole ykkösketjun kamaa, mutta ei noita muitakaan pareja viitsi rikkoa (Mustonen - Rautiainen & Suomi - Meskanen). Wahl oli harjoituspeleissä ilmeisesti hyvä, kun sai pelata Sandellin vieressä. Näkisin että tällä kokoonpanolla kaikista pelaajista voisi ulosmitata potentiaalin. Tällä hetkellä ainakin Vihko, Flinck, Wahl ja Laakso menevät hukkaan. Koivula saanee toki vielä jonkin aikaa jatkaa, mutta tuskimpa tällä kaudella yli 15-20 peliä pelaa.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
En rikkoisi tällä hetkellä parhaiten toimivaa kokonaisuutta, jossa Rautiainen ja Mustonen tuntuvat löytävän toisensa. Sandell toki tekee tulosta nykyvireessään, vaikka laiturit rinnalla muuttuisivatkin.

Tuntuu, että se on juuri Rautiainen ja Sandell jotka löytävät toisensa. Mustonen tulee sitten siinä mukana. Siksi laittaisin Mustosen ihan pokalla toiseen ketjuun. Vihko pitäisi nostaa ylöspäin, koska on osoittanut pystyvänsä tekemään maaleja ja niitä Ilves tarvitsee. Sandell ja Vihko olivat viime kauden alussa hyviä, kunnes Ässä siirtyi rempattavaksi. Siksi Rautiainen - Sandell - Vihko.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Itse lähtisin...

Suomi - Laakso - Meskanen
Rautiainen - Sandell - Mustonen
Koivula - Wahl - Vihko
Jokinen - Flinck - Ahoniemi

Oletan Soinnun olevan toipilaana.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kaksi viikkoa kautta pelattu ja entisestään ohuesta sentterikalustosta kaksi on sivussa. Sointu loukkaantumisen vuoksi, Flinck tullee saamaan muutaman pelin penalttia tämänpäiväisestä töötistään. Vituttaa tuollainen spede, pistipä oman joukkueensa hienoon tilanteeseen.

Wahlista ei tämän päiväisen perusteella ole sentteritilanteeseen apuja. On vaan niin pirun pehmeä. Laakso herää pikkuhiljaa, mutta on tämä nyt taas melkoista mopolla moottoritiellä -meininkiä. Suomi sentteriksi?
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Rautiainen tuskin lauantaina pelaa. Pieni hahmotelma sen pelin hyökkäyksestä:

Suomi-Laakso-Meskanen
Koivula-Mustonen-Sointu
Joku junnu-Wahl-Helenius
Hintz-Flinck-Jokinen

- Ykkösketjun laitureina kaverit joiden pitäisi pelata kolmosessa. Meskanen hyvässä ketjussa ehkä jopa kakkosketjun tasoa. Suomi ei vielä lähelläkään. Laakso pelaa huonointa vaihettaan Ilves-historiansa aikana.

- Kakkosessa Mustonen on pakko heittää takaisin sentteriksi, koska Soinnusta ei ole sentteriksi. Sointu pysyy kokoonpanossa ainoastaan sen vuoksi ettei muitakaan ole. Toiseen laitaan pitänee nostaa Koivula, jolla on vielä luonnollisesti suuria vaikeuksia kokonaisvaltaisessa pelaamisessa. Tässä tilanteessa kuitenkin pakko heittää tuohon. Jos Muse saa homman rullaamaan, niin kyllä Otolle pari paikkaa per peli tulee. Otolla onneksi on erityisosaamista ja hemmetin hieno tulevaisuus.

- Kolmosessa Wahl nostaa tasoaan pikkuhiljaa. Hyvien laitureiden kanssa voisi jopa soveltua tuohon alaketjujen sentterin rooliin. On loistava aloittaja. No tuon laituriosaston kanssa ketjua ei voi montaa kertaa jäälle laittaa. Helenius pelannut omaan tasoonsa nähden aivan hienosti toistaiseksi, ei ole hänen vikansa että taso on vielä väärä. Nyt sitten toiseen laitaan nostettava toinen noviisi, ehkäpä Liuksiala?

- Nelonen hoitaa duuninsa. Markulle pitää alkaa antaa ylivoima-aikaa enemmän, sillä on noista jätkistä ainoa, jolta löytyy näyttöjä hyökkäyspään osaamisesta viimeisen vuoden ajalta. Ei se tarkoita, että Markku maaleja samaan malliin tekisi, mutta kokeiltava se on.

Hyökkäys on täysin Mestis-tasoa poislukien Laakso, Meskanen, Mustonen, Flinck. On toi surullinen hyökkäys. Liigassa. Junnuporukka vahvistettuna kolmella konkarilla ja kahdella Mestiksestä nousseella. Käytännössä katsoen jokainen hyökkääjä pelaa itselleen liian kovassa roolissa. Ainoastaan tuo ns. nelonen toimii sellaisenaan numeronsa mukaisesti. Se vaan, että heillekään ei nykyisellään riitä energiaketjun rooli, vaan pitäisi pystyä tehoilemaan tasaisesti. Jos ylemmät ketjut olisivat ok-kunnossa, niin jätkät muodostaisivat pirun hyvän nelosen.

Jotta tästä kaudesta tulisi siedettävä, niin tarvittaisiin Sandellin tilalle ykkössentteri. Sen lisäksi yksi rutinoitunut kulmissakin pärjäävä laituri ja vähintään yksi Niemimäinen pakki. Nykyisessä pakistossa aivan liikaa on Aallon ja Laatikaisen varassa. Näistä varsinkin Laatikainen on puolustuspäässä tasaisesti vaikeuksissa. Ei riitä, sinnekin tarvittaisiin yksi "Kuukka" lisää. Ja jos Rautiainen on pidempään pois, niin tarvittaisiin vielä ykkkösketjun laiturikin. Melko epätoivoinen tilanne.

Moni näistä junnuista pärjäisi kokoonpanossa, jos rakenne olisi muuten ok. Liika on liikaa. Henkisesti aivan mahdoton tilanne, että näiden Suomien ja Meskasten pitäisi nostaa joukkue reppuselkäänsä. Yksittäisiä voittoja voi tulla sieltä täältä, mutta pitkässä juoksussa nuoli osoittaa varmasti alaspäin.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ilves, Edmonton
Hyvä tiivistys Peltsiltä!

Taas kerran mennään junnujengillä heti alkusuoralla ja kohta katsellaan muiden takavaloja. Lupaavan oloisen alkukauden pelanneet Meskanen ja Suomi hiipuivat sillä sekunnilla, kun Sandell loukkaantui. Ykkösketju ei ole oikea paikka näille jätkille - vielä.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
D'Amigo-Flinck-Koivula
Meskanen-Mustonen-Jokinen
Suomi-Laakso-Bulmer
Ahoniemi-Sointu-Helenius

- Sika-Make on liekeissä juuri nyt. Natsaa hyvin yhteen Jokisen kanssa, mutta Jokinen silti kakkoseen tasapainottamaan junnujen höntyilyjä. Nopeutensa löytänyt D'Amigo ykkösen toiseen laitaan.

- Laaksolle paras paikka on kolmonen, jossa ei tarvitse kantaa liian isoa vastuuta tehoista. Bulmerin kanssa muodostavat vittumaisen duon vastustajan kannalta. Suoraviivaista puolustusorientoitunutta ajokoirakiekkoa. Bulmerin kunto ei kestä 20 minuuttia per peli ratkaisuroolissa mutta tuollainen 15-17 minuuttia enemmän rikkovassa roolissa voisi mennä. Suomi hoitaa pelinrakentelun. Jos Laakso ei onnistu tässäkään, niin Sointu tähän ja Tapsa varmistelemaan Ahoniemen ja Heleniuksen ketjuun.
 
Viimeksi muokattu:

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
7. sija sarjassa. Onhan se Ilveksen lähihistoriaa peilaten ihan ok, mutta ei toi nyt niin maagista ole, että pitäisi jäädä tuleen makaamaan. Tuo ykkönen ei toimi ollenkaan, toivottavasti Karri ei tyydy siihen, vaan hakee muutosta.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Ykkönen on nyt sellaisessa mallissa, että heistä saisi enemmän irti erikseen. Tuossa ketjussa ei ole pelintekijää. Pelintekijää kukin näistä herroista kaipaa.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Tapio Laakso ei ole SM-Liiga joukkueen ykkössentteri. Amerikanpojat menevät tällähetkellä ihan hukkaan Laakson vierellä. Laakson pelinrakentelutaidot ovat lähes olemattomat. Pelisilmää ei vaan ole. Ongelma on vaan siinä, että Ilveksellä ei ole tällähetkellä yhtään ns kärkiketjun sentteriä kokoonpanossa.

Itse ainakin kokeilisin Suomea sentterin paikalla. Eemeli ainakin osaa rytmittää peliä ja on aina ollut pelityyliltään enemmän sentteri. Heikko luistelu on vaan ajanut hänet laituriksi. Luistelu on kuitenkin mennyt eteenpäin ja uskon, että pystyy fiksuna pelaajana sijoittumaan oikein korvaten näin nopeuden puutetta.

Pisteitätekevää sentteriähän tuo rosteri tietenkin huutais isosti, mutta ihan liikaa ei kannata henkeä pidätellä, että sellainen saataisiin Ilveksen resursseilla hankittua.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tästä aiheesta oli joskus kovaakin vääntöä, kun totesin, ettei Tapio Laakso ole menestyvän joukkueen ykkössentteri. Hänelle tulee pitkiä jaksoja, jolloin hän vaeltaa alhossa ilman tehopisteitä ja hänen ketjunsa toimii vastaanottavana osapuolena. Viime kaudella pisin jakso kesti toista kuukautta (11 peliä kiikareilla ja tehosaldona -9). Nyt kautta on pelattu hieman yli neljännes ja Tapsa on ehtinyt pelaamaan 7 peräkkäistä peliä kiikareilla tehosaldon näyttäessä -6. Itse asiassa lokakuussa syntyi vain yksi syöttöpiste. Liekö sitten kapteenin velvollisuudet rasitteena, mutta ollessaan kapteeni Tapsa on löytynyt listoilta tehosaldon pohjalta.

Mutta ei ole Laakson vika, että häntä peluutetaan ykkösen keskellä. Vaihtoehdot ovat vähissä. Mustonen omaa loistavia lajiominaisuuksia, mutta joukkuepelaamisessa ja kentän hahmottamisessa on puutteita. Jos tämä puoli - pelisilmä - olisi kunnossa, niin Mustonen dominoisi Liigassa. Flinck on tällä hetkellä nousussa huonon alkukauden jälkeen, mutta toisaalta peli sujuu hyvin Jokisen ja Suomen kanssa.

Useat joukkueet etsivät sentteriä ja tässä kilpailussa pienellä kassalla operoiva Ilves ei jää pelkästään kakkoseksi. Liigassa alkavat viikot, jolloin jyvät ovat aikaisempina kausina erottuneet akanoista. Itse olen ollut havaitsevani trendin, että CHL-pelien loputtua niissä karkeloissa mukana olleet ovat fokusoineet keskittymisensä yhteen sarjaan ja tulokset Liigassa ovat parantuneet. Tällä hetkellä sarjataulukko näyttää Tapparan jälkeen vähintäänkin kiinnostavalta. Olisiko joku osannut sijoittaa neljän kärkeen seurat KalPa, Sport ja Jukurit?

Olisihan se upeaa, jos omistajarintamalta saataisiin pian hyviä uutisia. Ja tässä kohtaa tarkoitan kauppojen toteutumista. Ihannemaailmassahan tämä menisi niin, että omistus ja johto huitsin Nevadaan. Uudet tilalle, Karri Kivelle kahden vuoden jatkopesti, sentteri sisään ja Rautiainen tammikuussa huippukuntoisena takaisin.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Flinck olisi ihan passeli tuohon ykkösen keskelle, mutta Jokisen kanssa tuntuu peli kulkevan joten sitä on turha rikkoa. Suomi olisi mielenkiintoista nähdä vahvistusten välissä. Voisi toimia hyvinkin. Ja varsinkin D'Amigo on sen verran hyvä omiin päin, että voisi toi ketju toimia molempiin suuntiin.

Bulmerista en itse pystynyt ensimmäisen näkemäni pelin perusteella sanomaan, että tuleeko mies olemaan pelimies. Mutta toivottavasti pärjää. Ainakin tuntui tapparalaisilla olevan miehelle asiaa vähän väliä. Eli ainakin jotain hämmennystä siellä askissa tapahtui.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
D'Amigo - Flinck - Jokinen
Meskanen - Laakso - Bulmer
Koivula - Mustonen - Hintz
Suomi - Sointu - Liuksiala

maalintekijä - sentteri ( tai ainakin melkein ) - duunari
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Tänään kolmanteen erään se sikamarkku heitettiin jenkkien väliin. Toimi paremmin, mutta Suomi/Jokinen ei niinkään hyvin Laakson kanssa. Koivulaa kuormitetaan hurjasti, toivottavasti jaksaa (mesestä ja musesta en ous huolissani, nehän on jo veteraaneja)
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Onneksi Tapsa on sen verran kova jätkä, että varmasti pystyy nostamaan jatkossa tasoaan. Tällä hetkellä joukkueen kapteeni on melkoinen riippakivi. Flinck toimi paljon paremmin D`Amigon ja Bulmerin kanssa, mutta samalla tosiaan Suomen ja Jokisen ketju romahti Tapsan tultua siihen. Melkeinpä olisi kannattanut siirtyä kolmeen ketjuun ja istuttaa Sointu kolmosen keskelle. Sonella on hyvä vaihe päällä, pystyy jokaisessa pelissä rakentamaan junnuille pari maalipaikkaa ja pääsee itsekin paikoille. Liike on hyvää ja nyt mies ei kiertele pelin ulkopuolella.

Pakko tuota Koivulaa on kuormittaa, kun muitakaan ei ole. Rautiainen toisi laituriosastolle hirveästi buustia, mutta Teemua joudutaan odottelemaan vielä pitkään.
 

V8350

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
No joo Laakso tosiaan nykyään aika rasite kun yritetään ykkösketjua rakentaa. Itseä kyllä eniten huolestuttaa joukkueen nykykunto. Mitä siellä kesällä oikein tehtiin, joku tuossa heitti laskelman, että 7-8 pistettä on menetetty viimeisen viiden minuutin aikana. Tänään taas Jukureita vastaan ei minkäänlaista kiriä saatu aikaiseksi, kun oli peli myös eilen. Ja oikeastaan vituttaa myös tuomaritoimintaan suhtautuminen, toisaalta arvostaa myös, ettei Kivi kritisoi tuomaritoimintaa mutta samalla tuntuu siltä, että tuomarit pistää Kiveä kakkoseen toiminnallaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös