Ihmisten typerät tavat

  • 2 523
  • 16

ufon_kaakao

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sebastian Aho
Tiedättekö kun ihmisillä on kaikenlaisia opittuja tai sisäänrakennettuja tarpeita ja tapoja, jotka ovat hassuja, hölmöjä ja jopa turhia. Mistäköhän tuollainen käytös johtuu? Tässä mennään varmaan psykologiaan ja käyttäytymistieteisiin.

Aloitan sillä, että oletteko huomannut kun jossain tapahtuu jotain, ihan mitä vaan, niin ihmisten on pakko tunkea sinne joukkoon. Esimerkiksi nyt täällä internetissä Aleksi Valavuoren ketjussa on kova pöhinä. Mikä tarkoittaa sitä, että moni menee sinne huutelemaan muiden joukkoon. Vaikka asia ei edes kiinnostaisi saati mitään annettavaa asiaan olisi, sinne on vaan päästävä mukaan. Uteliaisuus on varmaan ainakin joskus ollut hyväksi, mutta kun sen tapahtuman luonne selviää, niin luulisi, että ihminen lähtee helvettiin?
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Roskaaminen. On maailman helpoin asia olla roskaamatta. Ihan kaikilta ei silti onnistu.

Oikea kierrättäminen on sitten jo vaikeampi pala.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Turvavälin pitämättä jättäminen ja varsinkin sen varastaminen sellaiselta joka sitä pitää. Tästä on aika paljon asiaa liikennekäyttäytymistä koskevassa ketjussa.

Yleistän tässä saman ilmiön koskemaan koko elämää. Elämässä yleensäkin tarvitaan turvaväliä. Asioiden jättäminen viime tippaan on ihan hölmöä.
 

Rocco

Jäsen
Kaupan kassajonossa on kaikilla ihan pakko tyhjentää kaikki ostoksensa liukuhihnalle, vaikka edessäkin menevällä on vielä kaikki vaiheessa. Sieltä takaa kaukaa oikein kurkotellaan, että se viimeinenkin juustopala ja lihaliemikuutiot mahtuu hihnalle, ja sitten seistään tyhjän kärryn kanssa iäisyydeltä tuntuva aika odotellessa vielä sitä edessä olevaa asiakasta.

Ei ne ostokset mene yhtään sen nopeammin, vaikka ne kaikki siihen hihnalle tunkeekin.

Turvavälin pitämättä jättäminen ja varsinkin sen varastaminen sellaiselta joka sitä pitää. Tästä on aika paljon asiaa liikennekäyttäytymistä koskevassa ketjussa.

Yleistän tässä saman ilmiön koskemaan koko elämää. Elämässä yleensäkin tarvitaan turvaväliä. Asioiden jättäminen viime tippaan on ihan hölmöä.
Eli turvaväli myös kaupan kassajonoon!
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Se kun tungetaan käsi housuihin (Varsinkin miehet) kokeillaan minkälaista eritettä se perse on tuottanut ja tämän jälkeen haistellaan kättä. Jotkut tämän jälkeen jopa nuoleskelavat sormiaan.

Toinen tapa (Naiset huom!) on, kun tehdään kämmenestä kuppi ja pieraistaan siihen. Tämän jälkeen haistetaan kämmentä ja kikatellaan porukalla.

Näitä ihastuttavia tapoja esiintyy varsinkin Helsingissä erilaisissa työyhteisöissä. Muualla en ole moiseen törmännyt.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kun Ilta-Sanomissa on joku uutinen "No nyt on vaikeaa! Osaatko vastata tähän kiperään knoppiin?", "Visainen kuva-arvoitus leviää netissä: Löydätkö kuvasta strutsin belgialaisten hinttien seasta?" tai "Uskomaton illuusio: Huomaatko kuvassa jotain siihen kuulumatonta?" niin se jutun kommenttikenttä on täynnä torveloita jotka on kirjoittaneet "Osasin, kauan siihen meni mutta kyllä viimein huomasin!", "Helppo, strutsi on kolmannessa rivissä silmälasipäisen homon vieressä!", "Huomasin heti, mutta minulla onkin testien mukaan normaalia terävämpi päättelykyky" tai jotain muuta, ihan sama mitä oikeastaan kirjoittaa, koska KUKAAN EI LUE NIITÄ VITUN KOMMENTTEJA! VAI LUULETTEKO ETTÄ JOKU VITUN TORSPO SELAA NE 3095 IDIOOTTIEN TÖÖÖÖ-TASON ÖLVÄISYJÄ LÄPI, JA SIINÄ 3096. KOHDALLA KUN ON SE SINUN AHAA-ELÄMYKSESI NIIN SE LUKIJA AJATTELEE ETTÄ OLIPAS IHAN VITUN MIELENKIINTOISTA ETTÄ TUOLLA APINALLA MENI TÄHÄN KAUAN, TAI ETTÄ HYVÄ KUN TUO KERTOI 2500. KERRAN OIKEAN VASTAUKSEN, NYT KYLLÄ MINÄKIN USKON ETTÄ SE STRUTSI ON TUON RILLIPÄÄHINTTARIN VIERESSÄ, TAI ETTÄ SE ON IHAN HÄKELTYNEEN KIINNOSTUNUT SIITÄ ETTÄ TEHTÄVÄ OLI SINULLE YLI-IHMISELLE HELPPO? AAAAAAAAGGGHHH!!!

EDIT: Tässä, saatana, tuore malliesimerkki tästä typeryyden multihuipentumasta: Mystinen illuusiokuva jaloista villitsee somessa - hoksaatko jujun? linkki vie Iltalehden typerääkin typerämpään artikkeliin ja sen typerääkin typerämpiä typerämpien typeryyksien typeriin kommentteihin.
 
Viimeksi muokattu:

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
oletteko huomannut kun jossain tapahtuu jotain, ihan mitä vaan, niin ihmisten on pakko tunkea sinne joukkoon.

Ihminen on pohjimmiltaan typerä elukka. Televisio täynnä väkivaltaohjelmia ja pornoa, kaikenmaailman reality-purkimies/rekkakuski sarjoja. Mutta ei, siitä huolimatta se ei riitä. Joka kerta kun näkee vilkkuvat valot on pakko yrittää kuikuilla mitä siellä oikein tapahtuu. Lapsilla tämän ymmärtää, aikuisilla ei.

Nuorisolla on typeriä tapoja enemmän kuin tarpeeksi mutta käytöstapojen puute se jaksaa harmittaa.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Nenän kaivaminen. En ymmärrä. Menkää ihmiset vessaan tai suljettuun, pimeään huoneeseen tekemään sitä.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Aloitan sillä, että oletteko huomannut kun jossain tapahtuu jotain, ihan mitä vaan, niin ihmisten on pakko tunkea sinne joukkoon. Esimerkiksi nyt täällä internetissä Aleksi Valavuoren ketjussa on kova pöhinä. Mikä tarkoittaa sitä, että moni menee sinne huutelemaan muiden joukkoon. Vaikka asia ei edes kiinnostaisi saati mitään annettavaa asiaan olisi, sinne on vaan päästävä mukaan.
Mistä tiedät?
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muiden tienkäyttäjien arvosteleminen liikenteessä.

Yksi ajaa liian hiljaa, toinen liian kovaa, joku unohtaa vilkuttaa. Tai sitten joku suorittaa hurjan ohituksen tai ei uskalla ohittaa ollenkaan. Karavaanarit, mopoautot, polkupyörät, yhdistelmärekat, bemarit ja audit. Kuskityypeistä heitä ärsyttävät vasta kortin saaneet, eläkeläiset, naiset ja rattijuopot.

Mitä sitten? Eikö kannattaisi muiden arvostelemisen sijaan keskittyä omaan ajamiseensa ja samalla tarkkailla muuta liikennettä sellaisena kuin se on eikä sellaisena kuin sen haluaisi itse omissa fantasioissaan näkevän ja keskittyä ihan muuhun kuin ajamiseen?
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Kulkuväylien tukkiminen esimerkiksi kauppojen eteisessä, käytävillä, portaissa. Kaikki varmasti tuntevat tilanteen, jossa joku jää kaupan oven tai portin eteen seisomaan lukemaan lööppejä. Nuorisolaiset taas harrastavat portailla istumista. Toinen nuorisolaisten harrastama typerä tapa on istua puistonpenkkien selkänojilla, minkä takia penkkien istuinosat ovat monesti kelvottomassa kunnossa.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Lähijunalla työmatkaa kulkevana tuo kulkureittien tukkiminen on jokapäiväinen ärsytyksen aihe. Mikä perkele siinä on, että siellä junassa ei uskalleta astua peremmälle vaunuosastoon vaan jäädään seisomaan ulko-oven eteen? kun itse en aja Pasilaan tai Helsinkiin asti, jonne suurin osa muista menee ,vaan jään pois Huopalahdessa saan välillä änkeä itselleni oikein tosissaan tietä että pääsen junasta ulos.
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
Roskaaminen. On maailman helpoin asia olla roskaamatta. Ihan kaikilta ei silti onnistu...

Menee vähän samaan kastiin yllä mainitun kanssa, mutta astetta vakavammaksi... nimittäin ilkivalta.... vaikkapa julkisen omaisuuden turmelu. Tiedän kyllä, että valtaosaltaan tähän syyllistyvät pahoinvoivat teinit (ei siis kaikki teinit..) ja yhtä usein tällä haetaan puhdasta huomiota tai kapinoidaan auktoriteetteja vastaan. Veikkaan, että roskaamisessa on samaa kaikupohjaa, mutta todella turhauttavaahan se silti on.

Odottamisen kiireestä käyköön esimerkki lentokoneissa, jossa koneen laskeutuessa valtaosalla matkustajista on kiire seisomaan koneen kapealle käytävälle"valmiuteen" odottamaan koneesta ulospääsyä. Tämä paita hiestä tuskaisena, jotta säästävät ehkä 30 sekuntia, tai hyvällä tuurilla ehkä jopa kokonaisen minuutin.

Toisaalta tämän kiireen ehkä ymmärtää sitä kautta, kuinka monilla ihmisillä on täysin olematon sietokyky lapsia ja vanhuksia kohtaan, jotka eivät suoriudu yhtä tehokkaasti ja nopeasti kuin muut, esimerkiksi kaupan kassalla asioidessaan. En suostu uskomaan, että kenenkään aikataulu pettää sen vuoksi, että kassalla menee minuutti tai vaikka kaksikin pidempään.

Puheluihin vastaamatta jättävät. Olen (tälläkin palstalla) kuullut selityksiä, miksi jotkut eivät saapuviin puheluihin vastaa, mutta yhtä järjettömältä se siitä huolimatta tuntuu. Ei se nyt vaan voi pilata päivää, että joutuu satunnaisesti sanomaan puhelinmyyjälle, ystävällisesti mutta päättäväisesti, ei kiitos! Kesällä Suomeen tullessani jouduin hankkimaan pre-paid numeron (unohtaessani suomen SIM-kortin kotiin) ja ehkä viisi henkilöä kymmenestä vastasi puheluun, muiden perustellessa vastaamatta-jättämistä sillä, puhelu tuli ennestään tuntemattomasta numerosta.

Kännykän raplääminen tapaamisten aikana. Enemmän taitaa olla nuorison ongelma, mutta silloin tällöin tapaa aikuisen mittoihinkin kasvaneen, joka ei kerta kaikkiaan pysty pitämään kännykkää taskussa tai laukussa edes tapaamisen aikana vilkoilematta sitä kerta minuuttiin.. mitä päivityksiä facebookkiin on tullut. Minua alkaa aina ahdistamaan, siis heidän puolestaan ja ihmettelen, miten he oikein saavat työnsä tehtyä? Silloin tällöin kiinnitän huomiota seurueisiin (vaikkapa ravintolassa, kahvilassa..) jossa joukko henkilöitä istuu yhdessä ja kukaan ei puhu toiselleen viiteen minuuttiin, kun kaikilla on niin kiire puhelimensa kanssa.

Taitaa olla parempi lopettaa tähän... vastaavia esimerkkejä on mielessä vähintäänkin kymmeniä! Oi aikoja, oi tapoja...
 

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Puheluihin vastaamatta jättävät. Olen (tälläkin palstalla) kuullut selityksiä, miksi jotkut eivät saapuviin puheluihin vastaa, mutta yhtä järjettömältä se siitä huolimatta tuntuu. Ei se nyt vaan voi pilata päivää, että joutuu satunnaisesti sanomaan puhelinmyyjälle, ystävällisesti mutta päättäväisesti, ei kiitos! Kesällä Suomeen tullessani jouduin hankkimaan pre-paid numeron (unohtaessani suomen SIM-kortin kotiin) ja ehkä viisi henkilöä kymmenestä vastasi puheluun, muiden perustellessa vastaamatta-jättämistä sillä, puhelu tuli ennestään tuntemattomasta numerosta.

Noh, nykyaikana ärsykkeitä tulvii niin paljon joka suunnasta, että jo senkin takia haluan joskus olla aivan rauhassa ja tavoittamattomissa, ja jätän melko usein outoihin numeroihin vastaamatta. Ei huvita eikä kiinnosta juuri sillä hetkellä olla tavoitettavissa, ja piste. Toki yleensä silloin on puhelinkin äänettömällä taikka pois päältä kokonaan, mutta joskus tämä unohtuu ja kun puhelin soi niin jätän vastaamatta. En keksi omalle kohdalle yhtäkään syytä miksi tarvitsisi olla 24/7 tavoitettavissa puhelimen välityksellä, varsinkaan tuntemattomille numeroille.
 

Pipolätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Dallas
Puheluihin vastaamatta jättävät. Olen (tälläkin palstalla) kuullut selityksiä, miksi jotkut eivät saapuviin puheluihin vastaa,
Noh, nykyaikana ärsykkeitä tulvii niin paljon joka suunnasta, että jo senkin takia haluan joskus olla aivan rauhassa ja tavoittamattomissa,
Tämä. Itsellekkin kun työssä saattaa puskea parhaimmillaan sen +50 puhelua päivässä niin jostakin kumman syystä se omaankin puhelimeen tuntemattomille vastaaminen alkaa kyllästyttämään. Ps. En ole puhelinmyyjä/ asiakaspalveljia/ joku muu, jonka työ on vastata puhelimeen.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Vähän kääntäen olen joskus saanut vittuilua siitä että autoa tankatessa kun pistooli on naksahtanut niin lopuksi heilutan ja käännän pistoolia yläviistoon. Joku naureskelee että luuletko paljonkin säästäväsi nuo viimeiset tipat liruttelemalla, öhöhö. Enhän mä sitä rahan takia tee, vaan siksi että kun se seuraava asiakas tulee niin pistoolista ei valuisi sinne jääneet bensat kengille tai auton kylkeen. Arvostaisin kovasti jos muut tekisi samoin.
Vai olenko minä tässä se typerä, häh?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös