Jere Karalahti – tilanneseuranta ja spekulointi

  • 206 783
  • 1 179

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jere on pahimman luokan puupää. Jos hän olisi jättänyt Jokerit-stintin tekemättä, olisi hän voinut pelata uransa viimeiset vuodet HIFK:ssa ja se urahan olisi jatkunut vieläkin.
Jaahas, olisi tai olisi. Eihän tuo paluu HIFK:iin olisi vielä mikään pomminvarma rokotus erilaisia törttöilyjä vastaan olisi ollut. On hyvin mahdollista, että jullipaidassa Jere olisi vedellyt överiksi ja ajautunut johonkin sekoilukierteeseen kaukalossa (vrt. HV71) tai sen ulkopuolella. Homma olisi hyvin voinut päättyä kaudessa tai kahdessa. Tai puolessa kaudessa...
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Karalahden Instagramista voi päätellä ehkä jotain. Minusta ainakaan ei näytä että jääkiekko olisi Jerellä päällimäinen asia tällä hetkellä. Veikkaan että tulee tekemään jotain fitnessin, bodauksen, ruokavalioiden ja tämäntyylisten juttujen parissa (tämä siis täytenä arvauksena).

Ekana tulisi mieleen Blues seurana jossa pystyisi "jäähdyttelemään" ja ehkä jotain muuta pientä projektia taustalla jo tehdä. Palkkakin varmaan kuitenkin parempi kun mikään edellä oleva asia, eri asia toki onko mies pelikunnossa. Jukureita taidettiin pitkään huhuilla, oliko sitten palkkapyyntö lian kova vai pelikunnosta kiini vai eikö mies halua lähteä pääkaupunkiseudulta.
 

444

Jäsen
Ja mitä tulee siihen, että myös muut yh:t ja lesket käyvät töissä ja elättävät lapsiaan yksin, asia on vähän kuin sanoisi, että mihin sitä nykyaikaista asuntoa tarvitsee, kun maailmassa miljoonat elävät alkeellisissa olosuhteissa. Tässä nimenomaisessa tapauksessa isä tienaa ns. perkeleesti eikä kanna vastuutaan, joten lienee kohtuullista, että hän maksaa sovitun summan. Tosin Jeren kohdalla vaikuttaa siltä, että hän tietoisesti pitkittää asiaa, jottei hänen tarvitsisi pitää sovituista asioista kiinni.

Susanna Karalahden ammatissa Jeren tausta ei varsinaisesti ole mikään työn saamista helpottava tekijä. Tokihan alaa voi aina vaihtaa, mutta onhan sekin jokseenkin kohtuuton vaatimus.
Näistä sun viesteistä paistaa kyllä läpi niin äärimmäinen antipatia Karalahtea kohtaan, ettei mitään järkeä. Joo, mulkku jätkä varmasti eikä siitä liene epäselvyyksiä, että on jättänyt vastuitaan hoitamatta.
Siitä huolimatta on edelleen osoittamatta, että miksi yhdenkään ihmisen pitäisi maksaa 1200€/kk, tulotasosta riippumatta, yhden lapsen elatukseen? Jos yhden lapsen sijaan pitääkin elättää myös ex-puoliso, niin ei sekään oikein mahdu järkeen. Kuten tässä parikin käyttäjää on ansiokkaasti tuonut esille, on kotiin jääminen elätettäväksi ollut kuitenkin henkilön oma päätös. Toki puoliso voi esittää omia vaatimuksiaan, mutta kuka niitä käskee noudattamaan, jos todella haluaisi tehdä myös töitä? Aivan, ei kukaan.
Työn saamista voi toki yrittää perustella milloin milläkin, mutta todellisuudessa aiempi työura on lähes alalla kuin alalla ainoa merkittävä meriitti ansiolistaa luettaessa. Jos pelottaa, tai haluaa uskotella, että sukunimi estää työn saannin, niin tyttönimi takaisin ja työnhakuun. Jos kuitenkin valitsee olla vaikuttamatta itse asioihin, niin sille ei sitten mahda mitään.
Mulla ei ole henkilökohtaisesti mitään Susannaa vastaan enkä missään nimessä halua antaa sellaista kuvaa, etteikö hän olisi tehnyt hienoa työtä lasta yksin kasvattaessaan. Mulla menee kuitenkin todella syvälle tunteisiin, kun hakeudutaan johonkin helvetin uhrin rooliin. Yritetään vierittää vastuu omista valinnoista jonkun toisen syyksi (aivan kuten Jere lähes kaikessa) ja ollaan niin uhria niin uhria. Ja sitten on ihmisiä, joilla riittää empatiaa näitä kohtaan.
Ugh.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mä otan tähän asiaan kantaa nyt toistaiseksi viimeisen kerran tästä aiheesta. Susanna Karalahti ei ole uhriutunut julkisesti eikä ole hirveästi asioitaan julkisuudessa kommentoinut, pikemminkin päinvastoin. Lehdet sen sijaan ovat kaivaneet asiaan liittyviä asioita ja siksi niistä on kirjoitettu. Jos ja kun mun henkilökohtaiset mielipiteeni on tuotu esiin joidenkin mielestä ehkä kärkkäälläkin tavalla, ei ole Susannan vika eikä minun mielipiteitäni pitäisi kääntää Susannaa vastaan.

Olen melko varma, että Susanna Karalahtikin tekisi nyt monta asiaa toisin kuin mitä on aikoinaan tehnyt. Mutta se nyt ei enää auta, kun päätökset on tehty. Päätökset on varmaankin tehty perheen yhteisen edun nimissä sitä silmällä pitäen, että yhdessä ollaan hamaan tappiin asti. Mielestäni yksi olennainen osa päätöksissä on ollut myös Jeren vaatimus, ettei vaimo tee täysipäiväisesti töitä. Väheksyä ei voi myöskään sitä, että Jerellä on ollut taipumus kadota omille teilleen sekä kauden aikana että sen jälkeen js että perhe on elänyt arkea myös eri maissa. Käytännössä arki on siis ollut monessa mielessä yh:n arkea, mutta päätöksiä on kuitenkin ollut tekemässä kaksi ihmistä. Parisuhteessa pitää toisinaan valita myös "taistelunsa" ja kun perheellä on ollut taloudelliset mahdollisuudet huomioida toisen puolison ammatin erikoisuudet ja "luonteen heikkoudet", on valittu, kuten valittu. Oman moraalini mukaan nämä valinnat pitäisi myös Jeren huomioida nyt, kun avioliitto on ajanut karille. Näin tekisi suoraselkäinen mies. Jerehän on julkisestikin antanut kiitosta ex-vaimolleen näistä asioista. Olisi eri asia, jos Jerellä ei näitä rahoja olisi ollutkaan, mutta ainakin verotietojen mukaan rahaa on jäänyt varsin mukavasti myös lapaseen joka kuukausi eikä reilun tonnin elarit pitäisi vaikuttaa elämiseen mitenkään. Henk.koht. pitäisin huolen siitä, että lapsillani on kaikki, mitä tarvitsevat ja vasta sitten miettisin itseäni, mutta valitettavan moni muu vanhempi sukupuolesta riippumatta ei näin toimi.

Itse olisin tehnyt eri valinnat kuin Karalahdet. Olisin laittanut Jeren luiskaan jo ajat sitten ja rakentanut oman elämäni ja itsenäisyyteni kuntoon. Mutta kun rakkaus ja usko toiseen, varsinkin päihdeperheissä, ei useinkaan toimi fiksuimmalla mahdollisella tavalla. Huoli toisesta ja hänen pärjäämisestään, jos kaikki muuttuu, on hyvin dominoiva aspekti elämässä. Ja yhteinen lapsi mutkistaa asias vielä entisestään. Uskon kuitenkin, että Karalahden entinen perhe pärjää, riippumatta siitä, maksaako Jere jenin pesoa. Ovathan he pärjänneet tähänkin asti.

Mutta tämä tästä aiheesta.
 

azlakki#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Jere laittoi Snapchatissa videoo, missä kuvasi mailojaan nimellä varustettuna ja tokasi videossa, että "Jos sittenki vielä". Mihinhän lie menossa..
 

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Jere laittoi Snapchatissa videoo, missä kuvasi mailojaan nimellä varustettuna ja tokasi videossa, että "Jos sittenki vielä". Mihinhän lie menossa..

Yllättäen. Heti kun kiista ratkennut hänen edukseen, niin ei olla enää eläkeläistä. Tässäkin mies kusettaa.

Arvostan kyllä Jeren saavutuksia maajoukkueessa. Sekin on hänen oma asiansa/valintansa, että hölmöili orastavan NHL-uran täysin pilalle ja treenitkään ei nuorena kiinnostaneet. Itse hän valintansa tehnyt, eikä niistä ole kenellekään velkaa. Tosin ilman IFK:ta ja Kalea olisi ura voinut loppua jo paljon aiemmin. Jos ei Kalen suosiossa olisi ollut, niin varmaan olisi aineet vieneet. Toki hän itse on ilmeisesti niin hyvä, että voi olla ylimielinen IFK:ta kohtaan.

Mutta onhan tuo ihmisenä aikamoinen juntti / white thrash. Heti noin ulkoisesta habituksesta uhoavaan puheeseen, miten aina kun kaukalossa oli vahingossa taas polvella taklattu, ettei tätä yritetty kun sillon lähtee jalka irti.
Jättänyt tulematta töihinsä aika tärkeinä hetkinä, sikiää irtosuhteista eli ei vissiin osaa käyttää kumia ja hengaa mopojengiläisten kanssa. Ilman jääkiekkoa Karalahden touhut tuo mieleen lähinnä narsistisen reppanan, joka ei mielestään tee väärin, mutta asiat vaan menee vituiksi. Ja onhan se Karalahden ihannointi sinällään kyseenalaista, puhutaan että vaikeuksista tehnyt kuitenkin ihan hyvän uran (elämäm koulu opettanut). Mutta tosiaan harvoinhan se noin onnistuu ja tässäkin talenttia meni hukkaan enemmän. Tylsemmät kaverit ovat monesti tulleet paljon suurempia todennäköisyyksien reittiä ja menneet pidemmälle kuin Karalahti, vaikka kykyä olisi ollut vähemmän.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Mainitaan nyt vielä tännekin:

Karalahden peliura on ohi.

Ei siis tarttunut Jukurien tai kenenkään muunkaan tarjoukseen enää. Arman LIVEssä, vai mikä onkaan, kertoi nuo uutiset.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Aki Linnanahde kirjoittaa Karalahden elämänkerran. Onko muuten Linnanahde kirjoittanut elämänkertoja tai edes kirjoja koskaan?
 

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Aki Linnanahde kirjoittaa Karalahden elämänkerran. Onko muuten Linnanahde kirjoittanut elämänkertoja tai edes kirjoja koskaan?

Ei, mutta sehän vain kuuluu asiaan Karalahden elämänkertaa kirjoittaessa. Kirjoittajan pitääkin olla junttimainen kuulapää, vailla kokemusta asiasta.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Tämähän on mahtavaa, jos kirjasta tulee kuten Linnanahteen haastattelut, niin se keskittyy ihmettelemään miten Jere on pystynyt tekemään kaiken mitä on tehnyt ja alleviivaamaan sitä kuinka lahjakas sekä upea Jere yleisesti ottaen on. En tiedä miten hän pystyy sitten sen tyhmän haltioituneen ilmeen siirtämään printtiversioon.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Karalahti on ollut värikäs persoona kiekossa ja onhan hän siinä tehnyt paljon hyviäkin asioita, vaikkakin kaikki muu onkin ollut paljon enemmän otsikoissa. Kiitokset pelaajana, monet hyvät hetket järjesti meille joukkueista riippumatta.

Ihmisenä: ota niskasta kii itteäs ja ole isä sille ukrainalaismimmin lapsellekin. Tämmöset luikertelut nakertavat paljon kunnioitusta sua kohtaan ainakin täältä.
 

Hessu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL, AC Oulu, Liverpool
Ihmisenä: ota niskasta kii itteäs ja ole isä sille ukrainalaismimmin lapsellekin. Tämmöset luikertelut nakertavat paljon kunnioitusta sua kohtaan ainakin täältä.

Pakko sen verran nusaista, että taisi olla kuitenkin valkovenäläismimmi. Entinen neuvostomaa kuitenkin, heh.

Ilo oli katsella Jeren otteita myös kärppäpaidassa, vaikka kausi lyhyeksi jäikin tiettyjen asioiden vuoksi. Karalahti on niitä pelaajia, jotka tuntuu tehneen vaikutuksen jokaisen joukkueen faneihin, joissa on vaan pelannut. Yksi liigan värikkäimmistä persoonista ehdottomasti.

Theo Fleuryn elämänkerran lukeneena, ei malta odottaa myös Karalahden elämänkertaa, varsinkin kun kokemusta on Liigan lisäksi myös viidestä eri kiekkoliigasta.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Aki Linnanahde on radiojuontaja. Sehän antaa nykyisin ammattipätevyyden ihan mihin tahansa hommaan.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Oli kyllä surkea esitys sekä Armanilta että Jereltä tuossa "showssa". Siis tämä Arman on kyllä niin onneton studioisäntä että sääliksi melkein käy. Jaajo otti homman 100-0 haltuun ja tuntui että Arman jäätyi aivan täysin. Samoin se Jeren haastattelu oli jotenkin niin onneton ja ilman mitään sisältöä. Jerellä lisäksi liian pieni trenditakki päällä...
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Miten kukaan voi kirjoittaa kirjan jos vaatimus sen kirjoittamiselle on että on kirjoittanut kirjan?
Ihan hyvä kysymys. Toki jostakinhan se pitää aloittaa, mutta kun kyseessä on kuitenkin Karalahti niin ehkä itse näkisin, että kirjoittana toimii joku meritoitunut kirjoittaja. Kuten esimerksiksi Jarkko Ruudun kirjan kirjoitti Nyholm (joka oli todella hyvä) ja Jantusen Marko Lempinen. Toivottavasti huoleni ovat vääriä.
 

Jayzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Golden Knights
Aki Linnanahde on radiojuontaja. Sehän antaa nykyisin ammattipätevyyden ihan mihin tahansa hommaan.
"Tämä mies on luuseri! Hänellä on paikallisradiotoimittajan paperit, hänen nimensä on JJJAMIIIIII!!!"

Vaikka sinänsä on Jerellä ollut komea ura, niin tavallaan sääli, että henk koht elämän hölmöilyt estivät sen korkeimman lennon. Ties mihin olisi Karalahden urakaari vienytkään Atlantin tuolla puolenkin. No, nämä on näitä jossitteluita. Olisin kyllä mielelläni ottanut hänet jäähdyttelemään Jukureihin yhdeksi kaudeksi. Luultavasti olisi pelillisesti edelleen ihan pätevä äijä, vaikka ikää onkin.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Blogissaan Jere ilmoittaa että kipinä pelaamiseen on löytynyt ja vain Jukurit kiinnostaa jos vain Jukurit Jeren haluaa

Jos Jukurit olisi ilman voittoja sarjan hännillä niin Karalahden kipinä voisi olla jo lopullisesti hiipunut *hymiö*
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös