Unelmakokoonpanot ja ketjulotto 2016–2017

  • 14 263
  • 68

Steus

Jäsen
Kyllä sieltä on ainakin Malinen tulossa takaisin riviin tällä viikolla.

Edit. Lisitään nyt omat ajatukset:

Broadhurst - Green - Haataja
Lehtonen - O'Connor

Hakulinen - Malinen - Kantola
Eklund - Pelli

Savilahti - Immonen - Hyvärinen
Jacobsson - Vainio

Koivisto - Juutilainen - Alikoski
OPG

Haluaisin nähdä yhdessä trion Hakulinen-Malinen-Kantola. Erityisesti Hakulinen ja Malinen kuuluvat niihin pelaajiin, jotka saavat kiekon kuskattua kahden sinisen yli roiskimatta heti päätyyn. Mukavan suoraviivainen nippu. Jos ei nyt maaleja, niin ainakin painetta ja mahdollisesti jäähyjä vastustajalle. Ylivoimalla ollaan tällä pienellä otannalla sarjan paras joukkue, vaikkakin valitettavasti tälläkin kaudella ollaan oltu pelkästään ykkös-yv:n varassa.

Treutle ei vielä ole vakuuttanut, mutta parempaa tuskin tarttuu järkevään hintaan KooKoon täkyyn.
 
Viimeksi muokattu:

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Haluaisin nähdä yhdessä trion Hakulinen-Malinen-Kantola. Erityisesti Hakulinen ja Malinen kuuluvat niihin pelaajiin, jotka saavat kiekon kuskattua kahden sinisen yli roiskimatta heti päätyyn. Mukavan suoraviivainen nippu.

Tartun ehkä yhteen sanaan, mutta se on erittäin oleellinen: KUSKATTUA.

Minä toivoisin siltä triolta, jota Malinen johtaa lyhytsyöttöpelihyökkäyksiä eli ei kuskaamista, jota on nähty aivan liikaa niissä otteluissa, jotka ovat menneet KooKoolta täysin ohi. Toki niissä on myös nähty niitä järjettömiä yli puolen kentän pituisia syöttöjä seisovalle miehelle sinne hyökkäyssinisen juureen.

No, tuossa aiemmassa ei varmaan tarkoitettu "kuskaamisella" sanan varsinaista merkitystä, mutta itse asia on oleellinen.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Huomenna olisi täysi tupa käytettävissä! Todella hieno juttu. Kokoonpanosta hyökkääjien osalta tippuu aika varmasti Tamminen sekä hänen lisäkseen joku toinen, ehkä Koivisto. Puolustuksessa olisi taas myös Nyqvist käytettävissä. Kokoonpanosta tippunee OPG tai Pelli.

Perhonen oli huomattavasti parempi HIFK pelissä kuin Treutle kolmessa avauspelissä, mutta tryoutin voimalla varmasti Treutle pelaa tällä viikolla.
 

Hummeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Olli Salon legioona
Nyqvistin palatessa Pellin voisi laittaa hetkeksi A:n mukaan ja isoille minuuteille. Itseluottamuksen ja onnistumisien myötä toivottavasti löytää viimekauden pelinsä. Kantola ehdottomasti Malisen rinnalle!
 

Mneme

Jäsen
Puolustuksessa olisi taas myös Nyqvist käytettävissä. Kokoonpanosta tippunee OPG tai Pelli.

Yksi mahdollinen kokoonpanosta putoaja on myös Veeti Vainio, joka on ollut ainakin itselleni yllättävän huono. Olen vähän ihmetellyt, kun Pellille annetaan rekka-autollinen paskaa niskaan lähes joka pelin jälkeen, mutta Vainiosta ei puhuta mitään, vaikka on ollut suurissa vaikeuksissa kiekon kanssa matsista toiseen. Vainio putosi myös HIFK-pelissä ansaitusti vilttiin pelin puolivälissä. Yksi mahdollisuus olisi käyttää hänet A-junnuissa, josta aivan varmasti saisi hyviä onnistumisia ja sitä kautta lisää itseluottamusta.
 

Fordél

Jäsen
Mielummin lainaisin pelaajia Mestikseen, jotta saisivat alle kunnon miesten pelejä. En tiedä onko junnupeleistä erityistä hyötyä Pellille tai Vainiolle.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Vainio on kyllä ollut luvalla sanoen hukassa. Kirkollista osaamista ja fyysisyyttä piti kai olla, mutta ei ole vielä näitä näkynyt. Ei ole Pelli ollut pöllömpi häneen verrattuna.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
No niin! Lottokone on pyörähtänyt ja sinne yritettiin ohjelmoida myös Petri Mattilan aivoituksia. Tähän yritetään myös laittaa kolmikot, puolustajaparit ja siis viisikot siinä järjestyksessä kun ne huomenna Liigan sivustoille 13.00 ilmestyvät. Näillä siis menään:

28.9.2016 Ilves - KooKoo

#22 Koivisto - #27 Juutilainen - #18 Alikoski
#44 Lehtonen - #21 O'Connor

#37 Broadhurst - #12 Green - #72 Haataja
#16 Eklund - #3 Pelli

#26 Savilahti - #28 Malinen - #91 Kantola
#5 Jacobsson - #40 Nyqvist

#94 Hakulinen - #23 Immonen - #51 Virtanen
#15 Grönholm

#43 Perhonen
#31 Treutle

Ja huomioitaa että tässä ei ole vain viskottu pelaajia sinne tänne vaan on myös mietitty missä laidolla he ovat pelanneet tai pystynevät parhaiten pelaamaan. Se on ainoa lisä mitä minä tuohon koneeseen laitoin. Muut on sattumaa ja Sitä Mattilan aivoitulisää.

Perustelujako? Miksi täydellistä kokoonpanoa pitäisi perustella?

No, joitain huomioita:

Työmyyräkenttä ei hajoa ellei joku hajoa. Näin väitin aiemminkin.

Mattila aikoo saada Broadhurstista tällä kaudella huipputehoja irti kuten Haatajastakin ja sitä paitsi Green tarvitsee juttukaveria kentällä. Lienee sinetöity kolmikko ellei homma ala totaalisesti piiputtaa.

Malisen ja Immosen paikkaa lottorumpu kolisi melko kauan, mutta päätyi tuohon. Malinen rytmittää paremmin vauhdikkaita Savilahtea ja Kantolaa kuin Immonen. Tosin viime ottelussahan Immonen onnistui juuri Savilahden ja Kantolan kanssa erittäin hyvin.

Immonen kuitenkin viimeiseen kolmikkoon. Ja mikäs siinä on ruokkiessa kun on vasemmalla polkukone ja oikealla erittäin taitava ja peliälykäs laituri, joka mahdollistaa sentterille lisävapauksia kun osaa sujuvasti ottaa sentteriroolin jos Immoselle meno maittaa laidassa.

Miksi Virtanen eikä Hyvärinen? Hyvärinen on pelannut ihan kelpo kauden. Silti Virtanen on nousevista tähdistä varmasti eräs Mattilan suosikeista. Ja miksi ei olisi? Pystyy pelaamaan jokaisella paikalla hyökkäyksessä. On pelannut keskellä, mutta viihtyy laidoista paremmin oikella tai on ainakin viihtynyt.

2 ensimmäistä puolustusparia ovat makuasia. Toki noin ne voivat toimia siksi paremmin että Eklund on kuitenkin varmistavampi puolustaja ja Pelli tarvii toisinaan enemmän tukea. Saavatpahan ensimmäisessä parissa painaa täysillä ja yrittää muistaa myös puolustuksen hyökkäysinnon ollessa kuumimmillaan.

3. Puolustajapari: Ainoa vinkki. Huomatkaa kätisyydet.

4. Grönholm? Pystyy tällä kaudella pelaamaan melko hyvällä tasolla niin hyökkäys kuin puolustussuuntaan. Lisäksi hän ei tuolla kokemuksella enää ole sidonnainen vasempaan tai oikeaan puoleen, mikä on tällä kaudella nähty.

Perhonen aloittaa. Pelasi HIFKta vastaan niin hyvin että on laitettava maaliin. Treutle heitetään sitten kotona susille eiku Kotkille.

Ja kuten aina. Väittäkää vastaan ja keksikää tuosta kokoonpanosta villisian mentäviä reikiä tai minkä porsaan tahansa.

PS: Lisätty yksi selite
 
Oksettaa jos Koivisto mahtuu vielä kokoonpanoon. Se, että blokkaa jonkun vedon alivoimalla ei tarkoita, että on maailman paras av-pelaaja. Esim. Tepsin ylivoimaa vastaan oli ihan juoksupoika. Yhden Alikosken tuo juuri ja juuri kestää, mutta Koivisto on hädin tuskin mestispelaaja. Ei mitään käyttöä.
 
Kyllähän Toni Hyvärisen pitää mahtua rosteriin ehdottomasti. Varsinkin HIFK-pelissä oli työasenteeseen erittäin tyytyväinen ja Hyvärisellä on sekin upside, että pystyy tekemään parhaimillaan myös tulosta maalien ja syöttöjen merkeissä.

Reilun kolmen tunnin päästä ilmestyvät kokoonpanot ja Timin tietotoimisto laittaa ne näin:

Broadhurst - Malinen - Hakulinen
Kantola - Green - Haataja
Savilahti - Immonen - Virtanen
Hyvärinen - Juutilainen - Alikoski
Koivisto, Tamminen

Lehtonen - O'Connor
Pelli - Eklund
Jacobsson - Nyqvist
Grönholm - Vainio/Koponen

Kuten MurhaaMenoa viittasi Immosen suhteen, niin tässäkin erittäin taitava Malinen saa rinnoilleen joukkueen nopeimmat hyökkääjät, joista Broadhurst on enemmän suoraviivainen laukomaan pyrkivä pelaaja ja Hakulinen taas enemmän tykkää pyöriä, eli muhostella hyökkäysalueelle päästyään. Lehtonen ja O'Connor tuodaan pakkipariksi, joten pystyvät tukemaan nopeita hyökkäyksiä nousuillaan. Riskit toki puolustuspäähän on suuret, mutta niinhän ne on aina, kun laitat pelkän JM Aaltosen jäälle.

Kakkosvitjaa ei tarvitse perustella. Noiden miesten takia YV:mme on sarjan parasta.

Kolmosessa Immosen rinnalla pidetään vauhdikkaat pelaajat, jotka tuovat juurikin Immosen tyyliselle sentterille hieman enemmän vapauksia. Tässä tapauksessa Savilahti on suoraviivainen peluri ja tällöin Virtanen tasapainottaa hänen fyysistä pelityyliään enemmän taitoon perustavalla balanssillaan.

Nelosessa Koiviston tilalle nostettu Hyvärinen, jotta nelonenkin pystyisi hieman saamaan enemmän vaaraa myös vastustajan maalille kiekon kanssa.
 

Fordél

Jäsen
KooKoon hyökkäys on tänään muotoa:

Broadhurst - Green - Haataja
Savilahti - Malinen - Kantola
Hakulinen - Immonen - Virtanen
Alikoski - Juutilainen - Hyvärinen

Mielestäni nyt hyökkäysvirtjat näyttävät ihan ideaalilta ja todella tasapainoisilta. Toivottavasti näillä päästäisiin menemään nyt pari peliä niin nähtäisiin olisiko tässä tämän kauden pääsapluuna.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Kylläpä oli minun lottokoneessani pallot sekaisin. Tosin vain sen verran että Koivisto luovutti paikkansa Alikoskelle ja Hyvärinen hyppäsi Alikosken ruutuun.

Puolustuksessa palloni osui Julius Nyqvistiin mutta Veeti Vainio pitikin paikkansa Jacobssonin vierellä.

Siis vain 2pelaajaa väärin ja yksi paikanvaihto jäi veikkaamatta.

Voitte olla varmoja siitä että Koivisto hiipii taas pian tutulle paikalleen. Vetelee vähän happea ja kerää raivoa. Mutta ihan hyvä että Hyvärinen saa tilaa, koska on pelannut ihan kelpo otteluita.

Lisäys:

Ja tietenkin veikkasin aloittavan kolmikon väärin. "Juutilaiset" ovatkin ns. 4kolmikko.
 
Viimeksi muokattu:
Kylläpä oli minun lottokoneessani pallot sekaisin. Tosin vain sen verran että Koivisto luovutti paikkansa Alikoskelle ja Hyvärinen hyppäsi Alikosken ruutuun.

Voitte olla varmoja siitä että Koivisto hiipii taas pian tutulle paikalleen. Vetelee vähän happea ja kerää raivoa. Mutta ihan hyvä että Hyvärinen saa tilaa, koska on pelannut ihan kelpo otteluita.
Tätä se mun uneni ties! :) Toivottavasti Hyvärinen pelaa heti hyvin, koska kauaa se ei saa näyttöjä Koiviston paikalla antaa. Koivisto sen sijaan on saanut antaa näyttöjä jo yli 50 peliä, muttei vieläkään osaa pelata. Liekkö jotain muita avuja päävalmentajan mieleen..
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Koivisto saa kovasti sapiskaa täällä. Kertokaapa mitä te #22 Mika Koivistolat odotatte? Siis vähän unelmointia siitä mitä kaikkea hänen tulisi meille esittää, mieluummin kuin pelkästää kommentteja siitä ettei hän osaa, ei vain riitä ja on huono.

Tähän unelmakokoonpanoketjuunhan sopii hyvin Unelma Koiviston ominaisuudetkin.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Koivisto saa kovasti sapiskaa täällä. Kertokaapa mitä te #22 Mika Koivistolat odotatte? Siis vähän unelmointia siitä mitä kaikkea hänen tulisi meille esittää, mieluummin kuin pelkästää kommentteja siitä ettei hän osaa, ei vain riitä ja on huono.

Koiviston pitäisi pystyä edes jonkunlaiseen kiekolliseen peliin ja nelosen ongelma on myös fyysisyyden puute. Sinne tarvisi lisää rymistelyä ja sitä laiturikaksikko Alikoski-Koivisto ei järin tarjoa.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Koiviston pitäisi pystyä edes jonkunlaiseen kiekolliseen peliin ja nelosen ongelma on myös fyysisyyden puute. Sinne tarvisi lisää rymistelyä ja sitä laiturikaksikko Alikoski-Koivisto ei järin tarjoa.
Minä kun taas luulen Mattilan näkevän Juutilaisissa ja siis myös Koivisto - Alikoskessa etenkin sen fyysisyyden ja energian. Pienet miehet rymistelevät niin hemmetisti aina kuin mahdollista. Ehkei se kaikille siltä näytä koska kyse on juurikin melko pienikokoisista pelaajista, mutta ei heiltä ainakaan rohkeutta ja vauhtia puutu. Kiekollisia avuja tuskin Mattilakaan ainakaan tältä laiturikaksikolta odottaakaan. No, parhaimmillaan niitäkin voi pelissä ilmetä. Väliin tietysti koko joukkueen ajoitusten ollessa pielessä niin ei tämäkään kaksikko pääse taklauspeliin kun jääkiekossa ei voi taklata kuin taklattavissa olevaa pelaajaa. Juutilainen sitä vastoin pystyy kiekollisempaankin peliin ja tätähän nähtiin viime kaudella, mutta silloinkin yleensä laiturit olivat samoja.

Jos tällä kolmikolla on ongelmia fyysisyydessä niin kyse on enemmän joko viretilan vähyydestä tai sitten pelirakenteelillisista ongelmista ( viittasinkin ajoituksiin edellä ).
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Kyllä on energiaa. Ei se siitä, mutta laitaväännöt ovat kevyttä kamaa ja taklaukset eivät järin mojovia. Pörrääminen onnistuu kyllä. Ja sitä kiekollista peliä pitäisi naksu paremmin taitaa.
 

Kioto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Koivisto saa kovasti sapiskaa täällä. Kertokaapa mitä te #22 Mika Koivistolat odotatte? Siis vähän unelmointia siitä mitä kaikkea hänen tulisi meille esittää, mieluummin kuin pelkästää kommentteja siitä ettei hän osaa, ei vain riitä ja on huono.

Tähän unelmakokoonpanoketjuunhan sopii hyvin Unelma Koiviston ominaisuudetkin.
Koiviston pahin ongelma on peliälyn puute sekä voiman puute, jälkimmäistä voi viellä tuossa iässä kehittää, ensimmäistä valitettavasti ei.
Kiekkoja Koivisto blokkaa kyllä ihan mukavaa tahtia, vastaavasti taas muuten mies itse blokataan usein kiekollisena sekä kiekottomana varsin helposti tilanteista pihalle hyökkäys - sekä varsinkin puolustuspäässä.
Kiekottomanakaan mies ei häävi ole, kiekottomassakin pelissä paistaa se sama älyn puute kuin kiekollisessa.
Myös kun katsotaan tehoja aikuisten sarjoista voi helposti todeta että kun älli ei riitä kunnolla edes Mestikseen niin miten se riittäisi muka Liigassa?

Tulipas nyt toistettua samaa asiaa usemman kerran mutta siinäpä nyt muutama rivi omista näkemyksistäni valmennuksen kiistellyn kultapojan suhteen.
 
Viimeksi muokattu:

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Ihan hyviä huomioita ja analyysiä. Hyvä kun viitsitte laittaa muutakin kuin että "... Koivisto on paska... ei kuulu tähän sarjaan... jne. "
 

Hummeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Olli Salon legioona
Pakkipareista sen verran, että miksi Lehtonen ja O'Connor pelaa parina? Joukkueen selkeästi parhaat kiekolliset pakit tarvitsevat rinnalleen vähän tasapainottavammat parit. O'Connor - Eklund ja Lehtonen - Jacobsson. Pelkkien kätisyyksien varaan pakistoa on mielestäni turha alkaa kokoamaan.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
KooKoohan on pelannut runkosarjaa pareilla Lehtonen - Pelli, Eklund - O'Connor 3 ottelua. HIFK ja Ilves -ottelut mentiin Lehtonen O'Connor ja Eklund - Pelli pareilla. Siis pareja haetaan edelleen.

Ilves -ottelu oli Lehtoselle ja O'Connorille synkkä. TPS ottelu taas Pellille ja Eklundille.

On kuitenkin muistettava, että 7puolustajan kierrätyksellä pelkkä tilasti ei kerrokaan kaikkea vaan olisi jaksettava tutustua myös siihen, milloin ja mitenkä vaihtoparit onnistuvat tai saavat tukkaan.

Uskon tänään Sportia vastaan palattavan Lehtonen - Pelli, Eklund - O'Connor kaksikkoon. Saas nähdä päästetäänkö Nyqvist irti 7.pakiksi. Nähtäväksi myös jää vaihtavatko Immonen ja Malinen paikkaa. Ehkei Malisen pelinrakentelu niinkään pääse oikeuksiinsa Kantolan ja Savilahden välillä liiallisenkin vauhdin kanssa.
 

Kioto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Toivottavasti kentällisiä sekoitettaisiin rohkeasti, 5vs5 pelissä KooKoo ei ole pystynyt tekemään viiteen otteluun kuin kolme maalia joten olisiko syytä hakea uutta raikkautta uusien ketjujen kautta?

Mä ainakin haluaisin nähdä parissa harkkamatsissa lupaavasti esiintyneen Broadhurst-Immonen-Haataja ketjun, jos vaikka homma pelittäisi runkosarjassakin samaan tyyliin ja herättäisi mahdollisesti tämänkin kolmikon uuteen iskuun.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös