Pesiskausi 2016

  • 178 968
  • 973

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Ensimmäisen finaalin jälkeen tahtipuikko tosiaan ollut tiukasti Sotkamon CSKA:n näpeissä ja yksi suurimmista syistä on siinä, että Roope Korhonen on lyönyt kahteen viime otteluun ukkoa tupaan 8/11 (koko sarjassa 9/17). Vastaavasti Henri Puputti 0/5 (koko finaalisarjassa (0/9) ja Janne Mäkelä 0/9 (koko finaaleissa 4/15). Komulaisen Janin saldo koko sarjassa on 5/8, mutta hän on toisaalta onnistunut vain yhdessä ottelussa (toisessa matsissa 5/6). Kokonaisuudessaan joukkueiden kotiutusyritykset / -onnistumiset ovat Jymylle 20/46 vastaan Vedon 7/35.

Vedolla kolmessa ottelussa vain kolme kaveria, jotka ovat saaneet kaverin lyötyä kotiin. Mäkelä 1+3, Rinta-aho 0+2 ja Haapakoski 0+1. Ei Jymylläkään onnistumisia ole tullut kuin neljälle miehelle: Roope 0+9, Komulainen 0+5, Immo 0+3 ja Kohonen 0+3. Laajuudessa ei siis merkittävää eroa ole ollut, laadussa on.

Samalla kaavalla siis mennään kuin vuosi sitten, toivon mukaan Jymyn tappajan vaisto on huomenissa hereillä, eikä viime syksyn kaltaista farssia neljännessä loppuottelussa nähdä. Luottavaisin mielin.
 

keijjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, C.Coyle
En tiedä mitä porukka tarkoittaa mailan tärräämisellä, itseäni ilmaisu ärsyttää. Sotkamo on kone, se on ainoa joukkue Superpesiksessä, joka toimii ammattimaisesti. Se jauhaa omaa peliään ja johtoon päästessään sen voittamiseksi vastustajan täytyy tehdä huippusuorituksia.

No lähinnä se tärrääminen tarkoittaa juurikin sitä, että ei pystytä huippusuorituksiin silloin kun niitä todella kaivataan.
 

Knoxville87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, TPS
Kyllä Vimpelin täytyy tehdä lyöntijärjestykseen muutoksia tai ruveta pelaamaan myös peräpäällä. Ei paljon Jymyn ulkokenttä joudu paineeseen, kun loppupää nostelee kynttiläkoppeja. Se tietysti helpottaa Koden peliä, kun saa rauhassa paaluttaa. ViVen loppupäässäkin löytyy potentiaalia, niin miksei sitä käytetä. Tuo peluutus tuo myös paineita ykköskärjelle, pakko-onnistumisia tultava, kun heidän varassaan homma lepää. Jymyllehän pelkällä ykköskärjellä pelaaminen ei ole tuottanut ikinä ongelmaa.
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Huomiseen tulisi lähteä Kanala #2 ja Haapakoski #3. Tällä vaihdolla ajot kasaan!

Ei tainnu tänäänkään se tilanteen teko olla ongelma. Pääkotiuttajilla useammat palottomat ajot ja 12 kpl kolmostilanteita, mutta nolla juoksua. Ei oikein keksi lääkettä veto, kumura ei tarraa, rajoista ja luukuista ei tuu juoksuja, lyhyellä tuli kolme paloa kerralla.
 

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
Nyt ei jaksa eikä ehdi analysoida enempää mutta kyllähän tuohon kolmen koon lisäksi täytyy lisätä neljäs koo. Kuosmanen on vaan niin jäätävä.

Hienoa, että naisten finaalit sai vielä jatkoa niin pääsee fiilikseen heti iltapäivästä. Kirittärillä huomenna tiukka paikka, henkisesti raskas tappio tänään, joten voidaan hyvinkin nähdä vielä viides finaali. Toivottavasti Saloranta pystyisi suorittamaan edes yhden pelin ilman teatteria.
 
En tiedä miten muista tuntuu televisiointi toimivan pesäpallossa Ylen osalta, mutta tänään pääsin seuraamaan livenä myös miesten finaalin ja siinä 4 Pro hoitaa kyllä televisioinnin huomattavasti paremmin kuin Yle. Ja tämä vain siitä syystä, että Ylellä tulee jatkuvasti jotain ihme zoomauksia, kun pitäis näyttää mahdollisimman paljon yleiskuvaa tilanteista. Tänään tuntui naisten pelissä olevan tilanteena aina sellainen, että kotiutustilanteessa lyöjä lyö polttajaa kohti, jolloin tulee zoomaus mahdollisimman lähelle polttajaa ja välittömästi, kun polttajalta on lähtenyt heitto kohti kotipesää, siirtyy seuraava autistizoomaus kolmoselta kotiin tulevaa pelaajaa kohtaan ja pysyy siinä vielä kotipesään tullessaankin hyvin pitkään.

Kun näissä pitäisi nimenomaan näyttää yleiskuvaa, että kuinka tiukkoja tilanteita nämä on. Nyt se jää lähinnä arvailuksi ja siihen mitä selostaja sanoo. Tämä ottaa aivoon ihan helvetisti. En tiedä olenko yksin tämän huomion kanssa, mutta en usko tämän asian parantuvan seuraavaan peliin mennessä Ylen osalta. Miesten pelissä 4 Pron kautta katsottuna ei tällaista spedeilyä nähty.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tänään tuntui naisten pelissä olevan tilanteena aina sellainen, että kotiutustilanteessa lyöjä lyö polttajaa kohti, jolloin tulee zoomaus mahdollisimman lähelle polttajaa ja välittömästi, kun polttajalta on lähtenyt heitto kohti kotipesää, siirtyy seuraava autistizoomaus kolmoselta kotiin tulevaa pelaajaa kohtaan ja pysyy siinä vielä kotipesään tullessaankin hyvin pitkään.

Tuohan on ihan 90-luvun pesäpallotelkkaria. Silloin vielä heti lyönnin jälkeen siirryttiin kuvaamaan kotiin juoksevaa etenijää eikä seurattu lainkaan palloa. Silloin syyksi epäiltiin sitä, että yhtäkään YLE:n ohjaajista ei kiinnostanut maalaisten junttilaji.
 

Risa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SoJy vuodesta-61, Jokerit 1972-2013; 2022, Україна
Todella vahvaa tekemistä Jymyltä tänään Saaressa! Sarja pahasti edelleen auki... Mikä tärkeintä Sopupelissä ja kylillä kaikki hyvin fanien kesken! Tänään jatkuu...

Edit: aikamuoto vaihdettu
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Haapakosken ja Kanalan numerot vaihdettu päikseen, lisäksi nuorempi Ruuska isoveljensä paikalle jokeriosastolle. Aika vaisuja muutoksia, Kivimäki.

Kai tuolla enemmän herätystä haetaan kuin oikeasti pelillistä hyötyä.

EDIT: Ei helvetti Paula Saloranta...
 
Viimeksi muokattu:

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Mitä yhteistä on lumella ja Vimpelin Vedolla? Molemmat sulaa syksyyn mennessä satavarmasti.

Jyväskylä aloitti kai kotarit tuloksella 5/5. Ylen lähetyksen graafi näyttää kuitenkin, että Virkiä on tehnyt 5 juoksua, kun katson tuota ilman ääniä. Ota tästä nyt selvää?!?
 
Viimeksi muokattu:

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Tuo Mikko Korhonen on kyllä todella hyvä kommentaattori. Asiantuntemus on huipussaan, ulosanti on loistavaa ja huumoria löytyy. Etenkin tuo kuitti hänen omista palojen laskutaidostaan Hiukassa oli hieno.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Olipa Jymyltä vaisu esitys ensimmäisellä jaksolla. Vaikea on pelejä voittaa, jos homma toimii vain yhdessä sisävuorossa. No, ottelun toinen jakso ja mahdolliset lisävuorot voivat taas kaiken muuttaa. Nyt tarvittaisiin todellinen hyökkäys heti toisen jakson alkuun. Näyttäisi aika kovalla prosentilla hallinnan tunteen saanut joukkue nämä voittavan.

Peliä perkele, siellä on Suomen mestaruus tarjolla.
 

Steus

Jäsen
Tuo Mikko Korhonen on kyllä todella hyvä kommentaattori. Asiantuntemus on huipussaan, ulosanti on loistavaa ja huumoria löytyy. Etenkin tuo kuitti hänen omista palojen laskutaidostaan Hiukassa oli hieno.
Samaa mieltä. Minusta muutenkin Nelonen Pron tiimiä on haukuttu aivan turhaan pitkin tätäkin syksyä. Nyt viimeistään naisten finaaleiden YLE-tuotantoon verraten osaa antaa arvoa tälle poppoolle. Eteläpään höpötykset eivät oikein itsellenikään uppoa, mutta erityisesti Korhosta ja Tokkaria on ollut miellyttävä kuunnella. Ojanperänkin sanotaan jatkuvasti vetävän kotiin (Vimpeliin) päin, mutta minusta hänenkin erityistietoutensa Vimpelin pelaajien historiasta, taustoista, lyöntiratkaisuista yms on yhtä mielenkiintoista kuin Korhosen vastaava tietous Sotkamosta.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Ojanperänkin sanotaan jatkuvasti vetävän kotiin (Vimpeliin) päin

Minä taas en huomaa tätä juuri ollenkaan. Toki haluaa varmasti Vedon voittavan, mutta ainakin minulle hän on riittävän objektiivinen. Huomattavasti parempi kuin Eteläpää, vaikka se nyt ei varsinaisesti mikään saavutus olekaan.

Korhonen, Ojanperä ja Tokkari hoitavat kaikki ruutunsa. Doksa minusta paras, mutta ei näistä kahdesta muustakaan valittamisen aihetta. Ritari on omassa roolissaan hyvä, en keksi parempaa miestä tälle tontille.

YLE sen sijaan alitti riman naisten peleissä.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Piiponniemi paloi kyllä kolmoselle Superissa, vaikka tuomittiin ehtimiseksi, ja jos peli ratkeaa tuohon, niin se on todella sääli.

Se on sitten GAME FIVE 24.9.

Siitä tulee todella huikeaa. Tuleeko viime vuoden uusinta?
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Jymy taas ihan turhaan pitkittää pesäpallokautta. Pelillisesti ei mitään hätää, mutta jostain syystä viimeisin tappajan vaisto puuttui totaalisesti.

No, huomattavasti luottavaisempi fiilis kuin vuosi sitten neljännen ottelun jälkeen.
 

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
Ei ollut Jymystä tänään ottajaksi vaikka ote toisella jaksolla kääntyikin. Vedolta huima nousu kahden räpellyksen jälkeen ja finaalisarja saa arvoisensa päätöksen.

Kahden minuutin ultimaattisen vitutuksen jälkeen on se vaan todettava, että on tämä pesis niin hieno laji !

Ei muuta kun viikoksi taas sulattelemaan ja kautta enää yksi peli jäljellä.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Kahden minuutin ultimaattisen vitutuksen

Suurin vitutus on siitä, että pitää taas viikko odotella kauden päättymistä. Olisi varmaan ollut helpompi, jos kausi olisi päättynyt tänään, vaikka sitten Vedolle. Hävinneelle tämä viikko on pirun pitkä.

Ei mahda mitään, parempi voitti. Kova luotto kuitenkin Jymyyn, on siellä niin isoja pelaajia.

Kyllä näin on.

Etkö sinä jo eilen ilmoittanut, että kausi on ohi, kun psyyke ei kestä kuutta hopeaa putkeen? No, peruttiinhan viime syksynä Vedon fanibussitkin neljänteen otteluun...
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Etkö sinä jo eilen ilmoittanut, että kausi on ohi, kun psyyke ei kestä kuutta hopeaa putkeen? No, peruttiinhan viime syksynä Vedon fanibussitkin neljänteen otteluun...
No näinhän se on, että ei meinaa psyyke kestää. Tämän päiväisen pelin seurasin pesistuloksista ja sydän oli pysähtyä. Ja en uskonut edellisten pelien perseilyn jälkeen poikien pään enää kestävän. Olin väärässä ja hyvä niin.
 

JToews

Jäsen
Hienoja pelejä ja hieno päätös kaudelle tulossa lauantaina.

Onkos täällä porukkaa, jotka olisi olleet näissä Saarikentän "viidentonninpeleissä" ? Onko siellä mitään mahdollisuuksia päästä pääkatsomoon istumaan, taikka miten siellä istumajärjestelyt yleisesti näissä täyteen ahdetuissa peleissä hoidetaan? Onko Jymyn faneille varattu omaa loossia, minne yksittäinenkin fani pääsee vai onko vain bussiporukalle omapaikka yms? Jatkeiden nurmelle ei pitkämatkalainen kyllä viitsi lähteä istumaan, kotisohva ja Ruutu vie voiton siinä taistossa.
 

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
Suurin vitutus on siitä, että pitää taas viikko odotella kauden päättymistä. Olisi varmaan ollut helpompi, jos kausi olisi päättynyt tänään, vaikka sitten Vedolle. Hävinneelle tämä viikko on pirun pitkä.

Joo, eihän tämä ole kenellekään osapuolelle (joukkueet ja kannattajat) varmasti mitenkään erityisen hieno sauma, että joudutaan vielä viikko odottelemaan ratkaisua. Toisaalta, onpahan omiaan nostamaan kunnon pesiskiiman molemmissa leireissä.

Saarikentälle odotettavissa varmuudella se 5000+ katsojaa, joten tilaa on ainoastaan hyville lyönneille niin kuin toki tähänkin saakka. Mäkelä oli kasvanut yön yli kyllä metrin, ei voi kuin nostaa hattua.

Toivotaan, että kaikki pysyvät terveinä ja saadaan otettua miehistä mittaa loppuun saakka.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös