Pelicansin uusi aika – kaarnalaivasta saunalauttaan

  • 60 026
  • 202

Isaa

Jäsen
Vastenmielistä touhua ja hävettää olla juuriltaan lahtelainen kun tätä lukee. Support Local vai miten se meni...
Mielestäni se olisi vastenmielistä touhua, jos täällä ei kritisoitaisi ja oltaisi huolestuneita joukkueen toiminnasta viimeaikoina julkisuuteen annettujen tietojen pohjalta.
 

IcyPredator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, 49ers
Kritiikkikin ilmaisee vain sitä että tietyt ihmiset ovat Pelicansista ja lajista kiinnostuneita. Näitä asiasta kiinnostuneita ihmisiä tämä laji ja Pelicans -organisaatiokin tarvitsee. Tuovat sen oman osuutensa rahoituksesta millä tämä show keskimäärin pyörii.

Näkisin että tämä tälläkin palstalla esitetty kritiikki on pääosin Pelicansin -organisaation itseaiheuttamaa. Nämä zinzin -yhteistyöt ym. muut kuviot, uhoaminen uudesta suunnasta ja sen jälkeen nollatiedottaminen kautta radiohiljaisuus eivät hirveästi ole luoneet mittavaa uskottavuuden ilmapiiriä.
Se on juurikin näin. Kaukalon sisäpuolella tapahtuvaan toimintaan löytyy sataprosenttinen luotto liigan parhaimman valmennusduon takia, mutta kaikki muu ympärillä tapahtuva säätäminen ja siitä vaikeneminen epäilyttää suuresti.
 

Tounaii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Jep. Sanamuoto oli heikko. Pitkään muualla asuneena mutta lahtelaisuus ei koskaan lähde ja jo sen takia ilmapiiri täällä vituttaakin.

Jos seura on tehnyt saneerauksen, jolloin ei saa tehdä turskaa, jälkeen pakkasta 490 000€, ja tulee muutoksia, ollaan kovasti vittuuntuneita. Olkaa nyt tyytyväisiä, toihan oli menossa nurin vanhalla menolla.

Toivotaan että uusi johto osaa luvut paremmin. Kai se Kaarna teki alussa hyvää työtä mut viime vuodet oli todella heikkoja.

Itse toivon että omat juureni pärjää enkä vieläkään tajua miksi uutta taustaa käännetään grillissä. Mun mielestäni on hienoa että joku laittaa satoja tuhansia kehittääkseen jotain. Ei noilla luvuilla voi kuin vaihtaa toimaria ja hankkia pääomaa tavalla tai toisella, ei vaan voi.


Ilmapiiri on kyllä usein raskas, myönnän sen myös itse.
Joskus vaikee pysyy itekkään positiivisena.
Kaarnan viimehetkist olis kiva kyllä saada enemmänkin dataa, sillä toi et homma ois vanhalla menolla menny nurin on varsin mielenkiintoinen näkökulma, enkä nyt siis tarkota vinoilla vaan ihan oikeesti toi on tosi mielenkiintonen aihe.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Se on juurikin näin. Kaukalon sisäpuolella tapahtuvaan toimintaan löytyy sataprosenttinen luotto liigan parhaimman valmennusduon takia, mutta kaikki muu ympärillä tapahtuva säätäminen ja siitä vaikeneminen epäilyttää suuresti.

Näinpä. Harva Lahessa epäilee Matikaisen taitoja johtaa joukkojaan. Tuostakin materiaalista Petu repii taas enemmän irti, kuin suurin osa ulkopuolisista uskoo etukäteen.

Läpinäkyvyys on itsellä se sana, mikä on jäänyt uudelta johdolta puuttumaan. Kaikki on salamyhkäistä: öljykaupat, omistusjärjestelyt, hallituksen jäsenten toiminta, pelaajahankinnoista tiedotus jne. Sen lisäksi Kolu antaa vähintäänkin omituisia lausuntoja lehdistössä tai ei vastaa kysymyksiin ollenkaan.

Paljon on hyvää, kuten Pärmäkosken tulo mukaan ja muutama muukin asia, mutta kokonaisuudessaan uuden omistuksen aloitus on kaikkea muuta kuin vakuuttava. Se voi olla lopulta vakuuttava kentällä ja sitä toivoo jokainen, mutta organisaation sisällä on aivan liikaa asioita, joiden esiin nostamista ei voi hiljentää vain leimaamalla sitä negatiivisuudeksi, kuten pari nimimerkkiä yrittää täällä tehdä.
 

Detski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Seuran talouteen, kuten muidenkin liigaseurojen, vaikuttaa myös Bluesin liigaosakkeen lunastaminen. Reilut satatuhatta joutuu joka joukkue maksamaan konkurssipesälle, maksuaikataulusta ei ainakaan minulla ole mitään tietoa. Liekö tämäkin sitten vaikuttamassa pelaajabudjettiin, mene ja tiedä. Bluesin SM-liigaosakkeelle tulossa yllättäen 15 eri ostajaa Linkki vie Iltalehden juttuun liigaosakkeen takaisinlunastamisesta.
 

flow

Jäsen
Ilmapiiri on kyllä usein raskas, myönnän sen myös itse.
Joskus vaikee pysyy itekkään positiivisena.
Kaarnan viimehetkist olis kiva kyllä saada enemmänkin dataa, sillä toi et homma ois vanhalla menolla menny nurin on varsin mielenkiintoinen näkökulma, enkä nyt siis tarkota vinoilla vaan ihan oikeesti toi on tosi mielenkiintonen aihe.

Eiköhän Lahdessa muutos ja homman pelastaminen alkanu jo viime kaudeksi kun ravintolapuoli sai oman tj:n ja valmennus jyrättiin ulkopuolisella rahalla läpi. Tais mennä riitaiseksi ilman Nurmisen läsnäoloa muilla. Hyvin kääntyy Nurmista vastaan muiden hölmöily. Nurminen kestää.
 

Drewiske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Hiljaiseksi vetää. Kaarna mahtaa nauraa makeasti keinutuolissaan tälle puuhastelulle.

Jos äsken oltiin saunalautassa niin missäs nyt sitten ollaan, kun edes nuo saunakaverit eivät kestäneet katsoa tätä touhua...

Matikaisen Pena. Hyvä jätkät.
 

Detski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
On tää nyt taas. Jos omat kannattajat ihmettelee juttuja, niin nyt jo muiden jengien tyypit tulee sössöttämään (threadista riippumatta), kun jotain tapahtuu. Myönnän, että itsekin olen ollut epäileväinen viime aikoina, mutta eiköhän Penan tulo peesiin tuo kuitenkin vakautta ja kokemusta tekemiseen. Hyvä tästä tulee, sanokaa mun sanoneen!
 

aave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
Jollain oudolla tavalla tykkään tästä viime aikojen muutoksista. Vain Pelicans keksii pyytää Fööni-Penan hallituksen puheenjohtajaksi. Ensin vähän nikottelin, mutta kun oli aikaa sulatella, niin sinänsä Penahan on itse asiassa ihan ok. Toimariksi en olisi ottanut, mutta PJ:nä jopa mielenkiintoinen valinta. Antaa ajan näyttää mitä tästä seuraa.

Myös pienomistajien mukaan tuonti takaisin oli hyvää reagoimista.

Tykkäsin myös sinänsä asiallisesta tiedottamisesta muutoksen yhteydessä. Annettiin ihan asiallinen selvitys miksi kukakin vaihtui hallituksessa. Itse ainakin ostin selitykset, joten 5/5. Vielä kun ZinZino-soppari peruttaisiin jollain verukkeella, niin minulta saa täyden synninpäästön. Pasi, olet sä melkoinen sälli! Kyllä tästä hyvä tulee.

Mitä seuraavaksi?
 

miraculeux

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Syvät osanottoni Joensuusta "Pena Matikainen Pelicansiin." uutisten johdosta koko Pelicans -faniyhteisölle. Voimia ja jaksamista. Sympatiani ovat lapsuusvuosieni kaupungin Lahden puolella.
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Veijalainen on myös luopunut osakkeistaan ja ostajaksi on kirjattu Nurminen. Nurmisen nimissä on nyt noin 66% seuran osakkeista. Tai lehden artikkelissa hän ei ole ihan varma paljonko niitä nyt kaiken kaikkiaan nyt oikeastaan on.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Minua vähän kiinnostaisi kuulla, mitä kaukalon ulkopuolella tapahtuu. Kesällä puhuttiin junioritoiminnan muutoksista ja siitä, miten ulkomaita myöten on tarkoitus (muistaakseni) jo tällä kaudella tuoda nuoria huippulupauksia Lahteen kehittymään. Jos en ihan väärin muista, niin juuri tähän junioritoiminnan jalostamiseen oli tarkoitus iskeä kiinni. Mitäs siellä nyt tapahtuu? Toki nuoria omia kasvatteja on nostettu useita edustukseen ja se on upea juttu, mutta entäs taustalla? Onko jotakin virityksiä vai menikö nämä ideat Skinnarin myötä (joka muistaakseni antoi nämä kommentit Pelicans-tv:n jossakin jaksossa).

Muuten saunalautta on lähtenyt ihan tyylillä ulapalle alun sekoilujen jälkeen. Kolu on pysynyt poissa otsikoista, Laukkanen on tehnyt hyviä sopimuksia ja ilmeisesti myyntipuolellakin on onnistuttu.
 

Runkosarja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat KooKoo
Tyylikkäästi on menty yrityksen johdonkin suhteen jo pitkään. Kun on aika paljon kaiken tyyppistä arvostelua, niin lienee syytä todeta:
1. Pelicansilla on erittäin hyvä maine joukkueena. Hyvällä en nyt tarkoita kilttiä ja hyvätapaista. Joukkue on erinäisissä pohdinnoissa nostettu vähintään mustaksi hevoseksi playoffeissa. Tämä kun lunastetaan (taas) tänä keväänä, ollaan hyvällä tiellä. Nimimerkkini Pelsu-kannattajana alkaa jäädä historiaan ja se pitää muuttaa Playoffiksi.
2. Yrityspuolella osattiin nopeasti laskea öljyn (mikäsenniminytolikaan) aiheuttama kohu pieniksi laineiksi.
3. Se, että paljon mitään ei kuulu tj:n tekemisistä kertonee, että homma toimii, kun raadollisessa maailmassa riekutaan enemmän kuin kiitetään.
Nämä johtoon liittyvät asiat vaikuttavat myös joukkueen tekemiseen. Esimerkkejä löytyy aika monesta liigajoukkueesta.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Hankala löytää oikeaa ketjua mutta laitetaan vaikka tänne. Syksyllä jo ihmettelin Pelicansin uutta logoa kun näyttäisi mielestäni paljon fiksummalta jos siitä olisi tehty suoraan sektori. Äsken kaupungilla (Mikkelin siis) kävellessäni huomasin ottelumainoksen maanantaisesta runkosarjakohtaamisesta ja siinä oli syksyllä kaipaamani pussinokkalogo. Piti koneelle päästyä käydä tarkastamassa Pelsujen graafinen ohjeisto kun en tuota fiksumman näköistä ole missään muualla bongannut, ja kyllähän se tosiaan sieltä löytyi "Virallinen käyttö" -otsakkeella (kilvetön "Ensisijainen käyttö").
Pelicans - Graafinen ohjeisto

Ihmettelen minkä takia tuota kilvellä varustettua ei käytetä pelkästään kun logosta on joka tapauksessa suunniteltu sektorin muotoinen ja tuo "Ensisijainen" näyttää ainoastaan sektorilta josta puuttuu sen verran reunaviivoista että jää häiritsemään omaa graafista silmääni.
 

Liitteet

  • pelsu.JPG
    pelsu.JPG
    24,5 KB · kertaa luettu: 520

BaronFIN

Jäsen
Kappas, Pelicans lyö ylävitoset salbändyn kanssa ja ottaa nimensä alle lahtelaisen PHSB:n. Täytyy sanoa, että todella mielenkiintoinen kuvio ja olen positiivisella mielellä tästä kehityssuunnasta. Uudessa seurassa on 2000 junioria vanhempineen. Eiköhän tuolla saada aikaan hyvää yhteistyötä harjoitteluineen ja lajikokeilu mahdollisuuksineen. Hyvä Kolu, iso peukku tälle.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Onko tietoa, milloin Pelicans aikoo julkaista viime kauden taloudelliset luvut? Tuntuu seura olevan aina viimeisten joukossa tässä touhussa. Samalla olisi mukava kuulla, miten viime kesän puheet eri osa-alueiden kehittämisestä etenevät ja mitä on jo saavutettu. Millä keinoilla seura aikoo nostaa pelaajabudjettia lähitulevaisuudessa, kuten oli tarkoitus?
 

Calé

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Onko tietoa, milloin Pelicans aikoo julkaista viime kauden taloudelliset luvut? Tuntuu seura olevan aina viimeisten joukossa tässä touhussa. Samalla olisi mukava kuulla, miten viime kesän puheet eri osa-alueiden kehittämisestä etenevät ja mitä on jo saavutettu. Millä keinoilla seura aikoo nostaa pelaajabudjettia lähitulevaisuudessa, kuten oli tarkoitus?
Pelsussa on lyöty uuden omistuksen myötä luukut kiinni tiedotuksen suhteen. Kannattajien ja median tehtävä tuntuu vain olevan peleissä käyminen ja seuran linjan myötäily. Nyt kun Raninenkin on seuran taskussa ESS:n lisäksi, niin meno alkaa muistuttaa enemmän ja enemmän hyväveli-KalPaa. Eihän tämä homma kiinnosta jos mitään huhua ei ole liikenteessä! Turhan ehdoton on mielestäni linja, vuotais nyt joku sauma edes laivasta niin kuuluis jotain huhua/juttua, posia tai negaa ihan sama!!

Toimisto sais nyt heittää jonkun luun meille kannattajille kaluttavaksi!!! Talousluvut esim. kiinnostaa aina!! Noh ehkä elokuun alussa sitten kuuluu jotain kun lomat loppuu.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Jatketaan täällä - ehkä sopivammassa ketjussa:

Visioinahan oli vuosi sitten mm. Isku Areenan hyödyntäminen erilaiseen tapahtumiin ja käyttöasteen nostaminen. Lisäksi ravintola yms.myyntipalveluiden kehittäminen. Nämä mainitsen siksi, koska Pelicansin sivuiltakin voi lukea uutisen, jossa kerrotaan Isku Areenan uusista tapahtumista ja käyttöasteen lisäämisestä. Eteenpäin mennään tuolla saralla hyvää vauhtia. Kausikorttiin tuli maksuominaisuus, jota voi hallin palveluihin hyödyntää. Palvelua yritettiin tällä ja muillakin tavoin nopeuttaa. Jonot ovat edelleen pitkiä ja käytävät tukkoisia. Ei ole auttanut, on yritetty mitä vaan.

Omista junioreista yritetään ammentaa Liigajoukkueen käyttöön yhä enemmän pelaajia. No, ainakin tämän hetken ringissä on varmaan 3 kentällistä junnuja hakemassa pelipaikkaa ja mm. kaikki sentterit ovat lähestulkoon omia poikia. Harkkapelit alkavat ihan kohta ja omilla pojilla näytettäisiin aloittavan. Ainakin joissain asioissa mennään tavoitteiden mukaisesti. Ja viime kaudelta on tulossa voittoakin mukavasti. Mitäs muita tavoitteita niitä nyt olikaan? Urheilullinen menestys tulisi aika puskista.

Tuo käyttöasteen nostaminen on hieno juttu ja kasvun kannalta varmasti välttämätöntä. Ravintolatoimintaa on kehitetty, joskin tuo halli osaltaan vaikuttaa käytävien ruuhkautumiseen, eikä uuden hallin saaminen lähiaikoina ole realistista tai muuten edes tarpeen. Varmasti tuolla ravintolapuolella tehdään koko ajan töitä homman edistämiseksi.

Omat juniorit vastuussa ilahduttavat myös. Tässä on tosiaan pysytty lupausten mukaisesti ja mahdollisen tulevan menestyksen suhteen se onkin elintärkeää. Seuraava tehtävä olisi näiden oheistoimintojen kautta kasvattaa myös pelaajabudjettia, joka on auttamatta liian pieni jatkuvaan menestymiseen. Se pitäisi saada nostettua sinne 2,3-2,4 miljoonaan. Tämä on toki äärimmäisen hankalaa, mutta tavoitteita pitää olla.

Jo tuolla aiemmin kyselin, mitä on tapahtunut niille puheille kansainvälistymisestä ja nuorten ulkomaisten junioreiden nappaamisesta kehittymään Lahteen. Tätä puitiin viime kesänä jossain Pelicans-tv:n jaksossa. Toki jo nyt kierretään pelaamassa ulkomailla harjoitusturnausta, mutta ehkä jotain enemmänkin oli suunnitelmissa.
 
Ravintolatoimintaa on kehitetty, joskin tuo halli osaltaan vaikuttaa käytävien ruuhkautumiseen, eikä uuden hallin saaminen lähiaikoina ole realistista tai muuten edes tarpeen. Varmasti tuolla ravintolapuolella tehdään koko ajan töitä homman edistämiseksi.

Ihan mahdoton homma tämän nykyisen naurettavan lainsäädännön aikana. Ilman sitä ei olisi mitään ruuhkaa vaan kaikki voisi vetää kepua missä vaan eikä tarvisi ajaa kuin siat karsinaan. Mut eip saapi kun niitä ketkä ei juo harmittaa.
 

NallePyh

Jäsen
Suosikkijoukkue
se lahtelainen
Jo tuolla aiemmin kyselin, mitä on tapahtunut niille puheille kansainvälistymisestä ja nuorten ulkomaisten junioreiden nappaamisesta kehittymään Lahteen. Tätä puitiin viime kesänä jossain Pelicans-tv:n jaksossa. Toki jo nyt kierretään pelaamassa ulkomailla harjoitusturnausta, mutta ehkä jotain enemmänkin oli suunnitelmissa.
Tätä tosiaan ei olla nähty, Narmo kai se viimeisin on? Tosin ei välttämättä tarvitse mennä maan rajojen yli vaan voihan sitä naarata lahjakkuuksia muualta Suomestakin. En tiedä onko näin, syntymäpaikasta kun ei voi vetää juuri mitään johtopäätöksiä.

Määrällisesti on omia junioreita kiitettävästi. Mutta milloin saadaan seuraava lahtelainen lahjakkuus a la Jantunen tai Laukkanen? Repokaan ei ihan sitä ollut. Tosin, kun katsoo 20-vuotiaiden maajoukkuetta niin taitavat nämä huiput häippäistä Pohjois-Amerikkaan aika hätäseen. Mutta olisihan se kiva nauttia nuoresta huippupelaajasta makkarapalkalla vaikka sen yhden kauden ajan.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Toivotaan että Lahti kiinnostaa ja sopimuksia on kyetty tarjoamaan.

Tämä organisaation radiohiljaisuus jatkuessaan on perseestä. Vähän voisi olla enemmän kiinnostuneempi ehkäpä heistäkin jotka aidosti lajia seuraavat. Ainakin ne homehtuneet KalPa -videot voisi sieltä kotisivuilta näin aluksi poistaa.

Mutta näillä ilmeisesti mennään.
 
Viimeksi muokattu:

Team Tölkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suljettu liiga ja Kummola
Jo tuolla aiemmin kyselin, mitä on tapahtunut niille puheille kansainvälistymisestä ja nuorten ulkomaisten junioreiden nappaamisesta kehittymään Lahteen. Tätä puitiin viime kesänä jossain Pelicans-tv:n jaksossa. Toki jo nyt kierretään pelaamassa ulkomailla harjoitusturnausta, mutta ehkä jotain enemmänkin oli suunnitelmissa.
Jens Jøsok Holstad - Eliteprospects.com ainakin A-junnuihin on tullut tuollainen kaveri, lahjakkuudesta ei hajua
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös