Edmonton Oilers 2016–2017

  • 317 640
  • 940

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Larsson ei siis kiekon kanssa paljoa näpräile. Pleksin kautta ulos. Tätä Oilers sitten ilmeisesti tarvitsi.

En ole tilastomies, poimin tämän HFB:lä, joku tilastonikkari voisi tämän vielä varmistaa linkki: HFBoards - View Single Post - Confirmed with Link: Taylor Hall for Adam Larsson: PT 2

Varmasti tätäkin, jos pelaa eniten aloituksia omassa päässä vastassa vastustajan parhaat Crosbyt, Malkinit, Giroux, Ovy jne. mutta hän on kyllä loistava syöttäjä, pystyy helposti kuljettamaan kiekkoa hyvällä luistelullaan sekä pelikäsitys ja sijoituminen ihan huippuluokkaa ja antaa hyviä varmoja syöttöjä pelikavereilleen, ennen kuin roiskaisee kiekon, eli tämä on se viiminen vaihtoehto. Sinulla ei taida olla hirveästi käsitystä kyseisestä pelaajasta nuivasta kommentistasi päätellen? Joku Devils kannattaja voisi tulla vähän enemmän kertomaan sinulle kaverista ja ihan jo youtubesta näkee, että kyseessä on erinomainen pelaaja kaikin puolin. Olin itse jo kauemminkin toivonut kaveria Torontoon, mutta kovasti olisi joutunut maksamaan hänestä jo aiemmin ja nyt näköjään vielä enemmän. Kuitenkin Devilsin ykköspakki.
 
Viimeksi muokattu:

Nick Neim

Jäsen
Sinulla ei taida olla hirveästi käsitystä kyseisestä pelaajasta nuivasta kommentistasi päätellen? Joku Devils kannattaja voisi tulla vähän enemmän kertomaan sinulle kaverista ja ihan jo youtubesta näkee, että kyseessä on erinomainen pelaaja kaikin puolin.

Jos olisit jaksanut lukea hieman eteenpäin, niin sama käyttäjä kirjoitti näin:

Larsson on kuuluisa pelinavauksestaan ja McDavid ja kumppanit tulee hyötymään tästä. Kunhan sohaisin sarkastisesti muurahaispesää, tuota kiekonmenetystilastoa kun on tapana ylitulkita molempiin suuntiin.

Eli eiköhän sillä ihan oikea käsitys ole. 10 minuuttia elämästäsi kului hukkaan, kun lopetit ketjun lukemisen kesken kaiken.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Huhuja on siitä, että Chiarellilla on vielä monta rautaa tulessa. Saa nähdä tuleeko tänään sitten lisää kauppoja. Edelleen ilmeisesti aika vahvana liikkuu arveluja RNH:n lähdöstä. Ja tuttuun tapaan organisaatiosta on tietoa vuotanut kai ihan riittävästi, joten ehkä tuossakin on oikeasti jotain takana.

Mutta jos se Lucic nyt sitten Oilersiin päätyisi, niin olisiko se lopulta hyvä vai huono juttu? Pelaajana varmasti hyvä lisäys ja toisi tarvittavaa särmää Hallin jättämään aukkoon. Mutta jos sopimus on luokkaa seitsemän vuotta ja seitsemän miljoonaa per vuosi, niin onkohan se vähän liikaa?. Olisiko siellä muita potentiaalisia kohteita? Niin ja Luciciahan oli nyt viimeksi kosiskellut Starsin porukka.

Sopimukset ja vapaat markkinat:
(Tähän "osioon" en oikeastaan osaa sanoa juuri mitään. Pyytäisinkin jotakin päivitystä tämän hetkisestä sopimustilanteesta.)
Uskon, että Puljujärvi, Benson ja Niemeläinen saavat sopimukset, ja että he tulevat pelaamaan NHL:ssä kaudella 2017-2018 pääsääntöisesti. Puljujärvi pelaa jo ensi kaudella ainakin osan kaudesta.
Toivoisin vapailta markkinoilta vielä kahta Top-4 pakkia, toinen saisi olla kokeneempi ja toinen nuorempi lupaus.
Puljujärvi varmaankin tosiaan pelaa ylhäällä jo alkavalla kaudella ainakin osan kaudesta. Mutta jos Benson ja erityiseesti Niemeläinen olisivat vuoden päästä pääasiassa NHL-pelaajia, niin silloin olisi käynyt aikamoinen tyhjennysmyynti. Eli toivottavasti heitä ei silloin NHL:ssä nähdä. Bensonille toivoisin ensisijaisesti sitä että säästyisi loukkaantumisilta. Niemeläisen edellä leftin pakeista taitavat tällä hetkellä olla ainakin Klefbom, Sekera, Davidson, Nurse, Oesterle ja Reinhart. Lisäksi Simpson, Musil, Jones ja LaLeggia ainakin pelissä mukana eli on siinä kilpailuakin.

Sopimustilannehan on ihan ok, mutta ei kai siihen kannata liian syvälle mennä kun tilanne elää. Tällä hetkellä kasassa on 41 sopimusta (+Musil jolle tehtiin QO). Capissa on tilaa sellainen 13 miljoonaa. Puuttuvia palasia ovat kakkosveskari, vasen laitahyökkääjä ylempiin ketjuihin ja ehkä rightin pakki. Mutta varmaankin tosiaan vielä muutoksia ja lähtijöitäkin tulee.
 

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Joo, nyt on nukuttu ja sulateltu treidiä.

Olisin kyllä odottanut, että Hallilla se Shattenkirk vähintään irtoaisi. Mutta nyt näin, ja ei ne ensi kauden asiat sen paremmin olisi olleet, jos Hall olisi jäänyt Oilersiin ja Larsson Devilsiin. Luotto on edelleen itselläni Chiarelliin tallella, kunhan se Lucic ja toivottavasti myös Demersin tulo on varmaa. Siinä vaiheessa alkaisi jo näyttää paremmalta. Toiveissa on tietysti myös vielä vapaana joku koodinimi Mitchell, vähän vanhempi konkari takalinjoille. Nyt ainoat yli 25-vuotiaat pakit ovat 29v Fayne ja 30v Sekera. Samaten voitaisiin se RNH pitää, jos sieltä ei oikeasti nyt saada vahvistusta. Draisaitl voi kuitenkin tarvittaessa pelata laidassa. Ensi kauden mennessä Oilersin osalta nappiin, saattaisi Nugenkin treidiarvo nousta hitusen jos onnistuisi vielä iskemään yli 60p kauteen. Ja edelleenkään ei oikein houkuttelisi jättää sentteriosastoa 19-vuotiaan McDavidin ja 20-vuotiaan Draisaitlin käsiin. Eihän se Nugekaan ole kuin 23v, mutta paljon kokeneempi kaveri mitä nuo nuoremmat. Jos vielä saataisiin se ~30v kolmossentteri joukkueeseen.

Ensi kaudeksi jotain tälläistä näillä näkymin:

"Lucic" - McDavid - Eberle
Pouliot - RNH - Draisaitl
Maroon - XXX - Puljujärvi
Hendricks - Letestu - Pakarinen
Korpikoski, Kassian

Tämä siis olettaen, että Yakupov ei enää ensi kaudella Oilers-nutussa pelaa.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Larsson on kuuluisa pelinavauksestaan ja McDavid ja kumppanit tulee hyötymään tästä. Kunhan sohaisin sarkastisesti muurahaispesää, tuota kiekonmenetystilastoa kun on tapana ylitulkita molempiin suuntiin.

Joo, kaikkia tilastoja voi ylitulkita ja alitulkita. Esim. nykyään +/- tilastoa ei pidetä minään, mielestäni taas se on ihan kelpo tilasto jos konteksti on kunnossa, esim. Larssonilla eniten oman pään aloituksia koko NHL:ssä kaikista pelaajista, viime kaudella oli jaetulla 2 sijalla +/- tilastossa omassa joukkueessaan, tänä vuonna jaetulla ykkössijalla ylivoimaisesti lukemalla +15, eli tuossa kontekstissa aika kova suoritus ja sitten tietysti tärkeimpänä ennen tilastoja se miltä kaveri on viime ja tällä kaudella kentällä näyttänyt. Tilastoja tosiaan ei pidä ylitulkita, ei alitulkitakaan ja live pelaamisen ja sen näkemisen kanssa ne ovat ihan mielenkiintoisia ja hyviäkin. Jos ei, niin voitaisiin lopettaa kaikki tilastointi (paitsi, että tota tilastodataa kaikkine corseineen ja muineen tulee nykyään joka paikasta ja noista taas en ymmärrä mitään).
 

Plager

Jäsen
Suosikkijoukkue
St.Louis Blues
Stastny ja Shattenkirk Bluesista vaihdossa RNH:hon. En usko, että pelkällä Nugent-Hopkinsilla nuo irtoaisivat, joten jotain pickejä mukaan. Stastny kolmos- tai kakkossentteriksi tuomaan kokemusta keskikaistalle.
Tuon jos Armstrong tekee, niin voi lähteä itse samalla oven avauksella. Kyllä tuohon pakettiin isketään mielummin Lehterä mukaan, kuin Stastny. Ja Lehteränkin kanssa olisi hyvä saada Edmontonin puolelta lisäystä.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Edmontonia tulen nyt tulevaisuudessa varmasti tarkemmin seuraamaan Puljujärven takia. Hall-Larsson treidi oli kyllä Puljun kannalta hyvä uutinen.

Sama homma, kannatin Edmontonia jo vuonna 1980+ kun Kurri ja Tikkanen siellä pelasi sekä tietty Väinö, mutta sillon todella nuorena kannatin NHL jengejä yleensäkin vähän kaikkia, mutta sitten Toronto muovautui lopulta omaksi seurakseni 90-luvun alkupuolella kun kaverin kanssa alettiin diggaamaan ja pelattiin muistaakseni Segalla ensimmäisiä NHL -92 tai jotain milloin nuo tulivat ja kun jubailin yhhdessä maajoukkue turnauksessa Mr. Väisäsen kanssa ja siinä oli iso liuta muitakin scoutteja, niin sain joltain Toronto scoutilta Toronton pinssin, eli pienistä jutuista se kannattaja joukkue lähtee. Myös Winnipegiä tuli Selänteen takia sympattua ja nyt molempia Puljun ja Laineen takia.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Olisin kyllä odottanut, että Hallilla se Shattenkirk vähintään irtoaisi.
Oikeasti ei tosta Shattenkirkiä kannata hommata jos se ei suostu tekee jakoa kun sillä soppari loppuu ensi kauteen ja on UFA. Sen takiahan se ei ole liikkunut kun kaupan toinen osapuoli haluaa 100% varmuuden että Shattenkirk suostuu jatkosopparin tekemään ja fiksuun hintaan.
Siksi mä ymmärrän ton Larsson treidin kun se on righti, sillä on sopparia jäljellä monta vuotta ja on vielä nuori. Joten kun 3-5 vuoden päästä Oilers on play-offien vakiokamaa on Larsson juuri oikean ikäinen pelimies. Oikeasti jos ruvetaan katselee noita NHL:lässä hyviä 20-24 vuotiaita rightin pakkeja niin kyllä sieltä aika äkkiä Larssonin nimi tulee vastaan. Jos Chiarelli olisi hommanut Shattenkirkin niin se ois tuolloin kolkyt ja risat jolloin olisi jo hiipumassa. Hall on sen verran hyvä pelaaja että häntä nyt ei kanattanut treidata hetken helpotukseen vaan todella pitkäaikaisen ratkaisuun.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Jos olisit jaksanut lukea hieman eteenpäin, niin sama käyttäjä kirjoitti näin:



Eli eiköhän sillä ihan oikea käsitys ole. 10 minuuttia elämästäsi kului hukkaan, kun lopetit ketjun lukemisen kesken kaiken.

No huomasin kyllä kun luin tuon, mutta kun näin "aamulla heräilen" niin vastaan mieluummin suoraan viestiin- Se on sitten eriasia mitä joku myöhemmin kirjoittelee tai selittelee, että "kyllä mä tiedän" millainen pelaaja on. Ja siis voi tietää, mutta onhan tuo tilasto, jos siis on totta, niin aika hemmetin kova tilasto varsinkin pakille joka alottaa eniten omasta päästä ja pelaa parhaita vastaan. 10 minuuttia ei mennyt hukkaan, koska olisin vastannut kuitenkin. En pidä hukkaan menemisenä jos tänne kirjoittelen ja juttuja luen. Eilenkin meni yöllä 5 tuntia hukkaan kun luin HFB:ltä kommentteja.
 

Carlos

Jäsen
En tiedä olenko jotenkin poikkeava, mutta en alun alkaenkaan nähnyt tässä treidissä mitään vikaa. Yleensä se osapuoli joka tarvitsee enemmän jotain, on myös se joka joutuu maksamaan hiukan enemmän että osat saadaan liikkumaan. Toisekseen Oilersilla on ylitarjontaa tuon profiilin hyökkääjistä, tämä kai oli tiedossa kaikilla. Kolmanneksi pakkipula huutaa hoosiannaa, ja pelkällä rahalla paikkaillessa cappi tulee vastaan nopeammin kuin juna tunnelissa. Mielestäni tämä oli jopa loistava siirto, pari vuotta NHL-kokemusta kerännyt ykkösvarattu pakeista, juuri sen mitä isot puolustajat yleensä tarvitsevat päästäkseen parhaimmilleen. Ikävuodet 24-26 ovat tilastollisesti yleensä pelaajien parhaat, Larsson on juuri tulossa siihen. Puljun saaminen antoi kuin ilmaiseksi entisestään pelivaraa laituriosastoille, hyökkäys tulee pysymään kovana, saatiin juuri sitä mitä tarvittiin alakertaan, ja samalla capista lähti tosiaan about puolitoista miljoonaa. Kaikki realiteetit huomioiden, mielestäni täydellinen kauppa pitkäjänteisen työn kannalta.

Puhumattakaan siitä että itse en esim. voi sietää Subbania, lajilleen tyypillinen leso joka koittaa peittää heikkoa itsetuntoaan olemalla niin cool & king. Kuuluisi johonkin ihan muuhun lajiin jos minulta kysytään. Pelitaidoista riippumatta.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Odotetusti Korpikosken sopimus ostetaan ulos. Chiarellin viime kesän huteja. Siitä vapautuu taas vähän cap-tilaa.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Sopimustilannehan on ihan ok, mutta ei kai siihen kannata liian syvälle mennä kun tilanne elää. Tällä hetkellä kasassa on 41 sopimusta (+Musil jolle tehtiin QO). Capissa on tilaa sellainen 13 miljoonaa. Puuttuvia palasia ovat kakkosveskari, vasen laitahyökkääjä ylempiin ketjuihin ja ehkä rightin pakki. Mutta varmaankin tosiaan vielä muutoksia ja lähtijöitäkin tulee.

Tavoitteleeko Oilers vielä Demersiä vai menikö juna jo Larsson-Hall -treidin myötä? Entä mitä on huhuiltu Eric Gryban suhteen? Nythän Oilersilla on sopimus kahden kokeneen rightin pakin kanssa (Larsson, Fayne), mutta ilmeisesti kolmatta uupuu?
 

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Tavoitteleeko Oilers vielä Demersiä vai menikö juna jo Larsson-Hall -treidin myötä? Entä mitä on huhuiltu Eric Gryban suhteen? Nythän Oilersilla on sopimus kahden kokeneen rightin pakin kanssa (Larsson, Fayne), mutta ilmeisesti kolmatta uupuu?

Demersin juna taisi kyllä mennä. Nyt siellä on haussa vielä se PP QB, mikä uppoaa secondaryyn. Rishaugin veikkaus aamun showssa kysyttäessä oli Barrie vaihdossa RNH:hon. Samaan hengenvetoon totesi, että uskoakseen siellä olisi Wildin kanssa se RNH- Dumba kauppa tarjolla, mutta se olisi jo tapahtunut jos Oilers olisi kiinnostunut.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Demersin juna taisi kyllä mennä. Nyt siellä on haussa vielä se PP QB, mikä uppoaa secondaryyn. Rishaugin veikkaus aamun showssa kysyttäessä oli Barrie vaihdossa RNH:hon. Samaan hengenvetoon totesi, että uskoakseen siellä olisi Wildin kanssa se RNH- Dumba kauppa tarjolla, mutta se olisi jo tapahtunut jos Oilers olisi kiinnostunut.

Kiitos vastauksesta. Jos Oilers hankkii Barrien/kiekollisen pakin, niin Faynen on kai pakko lähteä. Vaikea uskoa, että millään joukkueella on varaa pitää kolmen ja puolen millin miestä kolmosparissa. Itse olen ajatellut, että Gryba olisi sopiva mies Losin kolmospariin, koska Luke Schennillä ei ole peliälyä ja Matt Greenen sopimus on ostettu ulos. Mutta jos Oilers hankkii kiekollisen rightin pakin (= kalliin miehen), niin siinä voivat pitää Gryban kolmosessa, koska hän on kuitenkin suht halpa kaveri. No, viikon sisään sen näkee miten markkinat lutviutuu.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Rishaugin mukaan Habsin pyyntö Subbanista oli Draisaitl, Klefbom, Nurse ja nelospick. Sanomattakin selvää, ettei OIlers moiseen pyyntöön suostunut.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Rishaugin mukaan Habsin pyyntö Subbanista oli Draisaitl, Klefbom, Nurse ja nelospick. Sanomattakin selvää, ettei OIlers moiseen pyyntöön suostunut.

Mielenkiintoista kun viimeksi se oli Draisaitl, #4 & Nurse tai Klefbom. Seuraavaksi se on varmaan Draisaitl, Klefbom, Nurse, Hall ja nelospick.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Mikä tuossa Edmontonin puolustuksessa sitten vieläkin mättää? Onhan siellä kuitenkin Klefbomia, Nursea, Larssonia ja Reinhartia.

Aika nuoria ovat vielä toki ja olen ihan varausvuorojen varassa.
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
Tuota, olistiko itse tehnyt kaupan? Minä en ainakaan, kun ehdot olivat tuota luokkaa.

No en olisi! En minä tätä Edmontonin taholta niin paljon ihmetellytkään, vaan Montrealin.. Olisi kuvitellut, että helpompi olisi ollut päästä Edmontonin kanssa kaupoille, kuin mihin sitten päätyivät Nääsvillen kanssa? Jopa sellaiseen win-win tilanteeseen...
 

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Mikä tuossa Edmontonin puolustuksessa sitten vieläkin mättää? Onhan siellä kuitenkin Klefbomia, Nursea, Larssonia ja Reinhartia.

Aika nuoria ovat vielä toki ja olen ihan varausvuorojen varassa.

Nimenomaan nuoria, tarve siellä on vielä yhdelle Top-4 pakille, mieleellään kiekolliselle PP QB:lle. Ja kun nyt kerran aloitettiin nuo puolustuksen ryhtiliikkeet vuosien rämpimisen jälkeen niin viedään nyt sitten kerralla loppuun asti, niin ehkä ei ensi kesänä tarttee odotella taas kerran kärkivarausta.

Klefbom - Larsson
Sekera - "Barrie"
Davidson - Fayne
Nurse
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Oilersin tulokasleiri alkaa lauantaina ja yllätysnimeksi listalla voitaneen luokitella Tomas Kral, joka pelasi pari vuotta sitten Suomessa Mestistä ja Suomi-sarjaa. Ei ehkä vielä silloin olisi uskonut, että kaveri on joku päivä NHL-leirillä mukana.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Nimenomaan nuoria, tarve siellä on vielä yhdelle Top-4 pakille, mieleellään kiekolliselle PP QB:lle. Ja kun nyt kerran aloitettiin nuo puolustuksen ryhtiliikkeet vuosien rämpimisen jälkeen niin viedään nyt sitten kerralla loppuun asti, niin ehkä ei ensi kesänä tarttee odotella taas kerran kärkivarausta.

Klefbom - Larsson
Sekera - "Barrie"
Davidson - Fayne
Nurse
Ok. Ihan mielenkiinnosta kysyn vielä, jos joku haluaa vastata, niin missä mallissa on näiden Nursen ja Reinhartin kehitys? Ja minkä tyyppisiä pelaajia ovat? Katsoin vain noita varausnumeroita, niin nehän indikoisi jo sitä että Edmontonin tulevaisuus ei sen puolustuksenkaan osalta mitenkään huonolta näytä.
 

SuperKakke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK ja New York Rangers
Nimenomaan nuoria, tarve siellä on vielä yhdelle Top-4 pakille, mieleellään kiekolliselle PP QB:lle. Ja kun nyt kerran aloitettiin nuo puolustuksen ryhtiliikkeet vuosien rämpimisen jälkeen niin viedään nyt sitten kerralla loppuun asti, niin ehkä ei ensi kesänä tarttee odotella taas kerran kärkivarausta.

Klefbom - Larsson
Sekera - "Barrie"
Davidson - Fayne
Nurse


Rangers-leiristä voisin lähettää Oilersiin Girardin ja/tai Marc Staalin tuomaan kokemusta nuorille pelaajille. Ihan tosissaan voisin nähdä Staalin toimivan Oilersin puolustuksessa.
 
Oilersin tulokasleiri alkaa lauantaina ja yllätysnimeksi listalla voitaneen luokitella Tomas Kral, joka pelasi pari vuotta sitten Suomessa Mestistä ja Suomi-sarjaa. Ei ehkä vielä silloin olisi uskonut, että kaveri on joku päivä NHL-leirillä mukana.

Eikö noilla rookieleireillä ole mukana vähän kaikenlaista hiihtäjää kutsuttuna? Ja vielä varsinaisilla syksyn leireilläkin on varsin laaja se tason vaihtelu parhaiden ja huonoimpien välillä. No eipä silti, hieno kokemus varmaan pojalle. Viime kaudet ovat vierähtäneet Tshekin toiseksi korkeimmalla tasolla.
 

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Mark Messierin sisarenpoika Luke Esposito on myös leirillä mukana. Pelannut viime kaudet Harvardin yliopistossa. Toinen mielenkiintoinen nimi on Tomas Soustal, 19v nuorukainen, joka pelasi ihan kohtalaisin tehoin WHL:n Kelownassa. Soustal pisti omaan silmään U20 kisoissa Tshekin paidasta ihan positiivisesti. Isokokoinen rightin puolen sentteri kyseessä.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Eli se olisi Lucicille sen seitsemän vuotta, mutta keskiansio "vain" kuusi miljoonaa vuodessa. Hinta on mielestäni ihan ok. Onhan se pitkä toki ja pari vuotta lyhyempi olisi itselleni maistunut paremmin, mutta kaikkea ei voi saada.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös