EM-kisat 2016 – selostajat ja media

  • 50 974
  • 297
No kun kuukausi sitten joutui kuuntelemaan Anu Saukkosta lätkän mm-kisoissa, niin ei toi Karhu nyt ole yhtään paha. Vähän tosiaan sellainen fanipoikamaisuus paistaa läpi mutta eipä se ole haitannut.
 

Morgoth

Jäsen
Tämä selostamaton vaihtoehto on aivan hemmetin hieno veto Yleltä. Aivan erilainen tunnelma katsoa pelejä, kun ei ole mitään kiljujaa häiritsemässä.

Olisit voinut tykätä Juha Jokisesta! Juha oli jo aikaansa edellä jo 80-luvulla ja jätti taatusti katsojille aikaa ihan omiin pohdintoihin. Luultavasti tosin keskittyi lähinnä solariumiin ja bling-blingiin ja katsoja mietti mitä helvettiä se Juha taas tekee siellä...
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Olen todella lätkäihminen, jalkapallo ei uppoa muuten kuin arvokisojen aikaan.

Jos jotkut katsovat lätkää lähinnä arvokisojen aikaan ja suosivat siksi Mertarantaa, tässä ymmärtää mistä tuo lähtee (vaikkei minulle nyt samaan tyyliin suosikkia löydy).

Kukaan selostajista ei meikäläistä ärsytä, ei edes Tero Karhu, josta uskon monen asiantuntijan löytävän vaikka mitä vikaa. Samoin kun itse vihasin ensivihellyksestä Saukkosta lätkän MM-kisoissa.

Pojoja muutenkin Ylen studiotoiminnalle. Ei mitään Don Tami -tyyppistä ärsykettä, kehuja annan.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Pisteet Ylelle hyvistä studioasiantuntijoista. Eilen illalla Litti&Forssell ja tänään Litti&Erkka, ei tuosta nyt paljon paremmaksi pistä. Tero Karhu on kyllä taas sellainen selostaja, että luulisin saavani parempaa tilalle Yle veroani vastaan. Onneksi Sammy Väisäsestä on sentään päästy eroon.
 

Jaksaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, NHL
Kyllä minä mielelläni Karhua kuuntelen, ymmärtää sentään pelistä jotain.

Sekin toki sanoo jotain YLE:stä, että aivan innoissaan selostava ärrävikainen on parasta antia.
 
On tämä Herra Ärrä aika kamalaa kuultavaa. Seuraavissa kisoissa YLE voisi yllättää palkkaamalla jonkun dysfemiasta kärsivän selostuskoppiinsa, vaadin kuuluvuutta myös änkyttäjille.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ei tuo Karhun ärrävika ainakaan minua häiritse, kun kaveri muuten on ihan pätevä selostaja. Enemmän on alkanut ärsyttää studio-osuuksissa Litmasen takelteleva puhetyyli ja yhä epäselvimmäksi muuttunut mumina. Toki Jarin asiantuntemus ja ylivertainen kokemus painavat vaakakupissa enemmän, joten eipä tuo puutteellinen ulosanti juuri kokonaisuutta haittaa.
 

godspeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heikki Silvennoinen, Ali Leiniö
Tapio Suominen muuten selostaa Ruotsi - Irlanti -matsin ja taisi urakkaan kuulua joku toinenkin peli myöhemmin. Saa sitten nähdä kuka Ylellä on ns ykköselostaja ja miten nämä jaot lopulta oikein menevät. Ei varmaan ole kaikkia slotteja lyöty lukkoon (?).
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
On tämä Herra Ärrä aika kamalaa kuultavaa. Seuraavissa kisoissa YLE voisi yllättää palkkaamalla jonkun dysfemiasta kärsivän selostuskoppiinsa, vaadin kuuluvuutta myös änkyttäjille.

Touretten syndrooma voisi myös olla viihdyttävä.

Enemmän tosiaan tuo fanipoikamaisuus häiritsee Karhussa kuin ärrävika. Mutta nyt ei viitsi valittaa selostajista, kun kerran on tämä optio katsella katsomon äänien kanssa. Olen kokeillutkin sitä, ja ihan hyvin toimi. Mutta useimmiten olen antanut selostuksen olla päällä, täytyyhän verorahoille saada vastinetta...
 

HockeyForLife

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wild
Miksi Yle huijaa, että futislähetykset kestävät kello 15.30 alkaen aina puoleenyöhön asti, kun nytkin on jo vartti tullut jotain ihan muuta kakkoselta..
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Miksi Yle huijaa, että futislähetykset kestävät kello 15.30 alkaen aina puoleenyöhön asti, kun nytkin on jo vartti tullut jotain ihan muuta kakkoselta..

Suotakoon tuo kun näin loistavasti ovat muutoin taas kerran panostaneet laatuun.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Touretten syndrooma voisi myös olla viihdyttävä.
Jonkun ihmisen krooninen sairaus tai oireyhtymä olisi hyvää viihdettä? Aika erikoinen asenne sinulla.

Suomisen Tapsa onneksi parantui taannoin psykoosista ja palasi "hullujen huoneelta" takaisin työkuntoon. Edelleen loistava selostaja ja kokenut ammattilainen.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Siinä on erittäin pätevä kirurgi, jolla on Touretten syndrooma. Miksipä vastaava ei kykenisi toimimaan myös selostajana? Tai olemaan viihdyttävä sellainen.
Aihetta sivuten, myös USA:n maajoukkuemaalivahti Tim Howard on saanut saman diagnoosin, mutta eipä se ole juuri menoa haitannut.

Harmi kun Pasi Rautiainen ei ole YLEn leivissä. Hänen räiskyvää kommentointiaan kuuntelisi mielellään näissä kisoissa.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Vain yksi voi olla kuningas ja se on Tapio Suominen. Kukaan muu Ylen(kään) selostaja ei tilanteen niin vaatiessa kiihdytä nollasta sataan yhtä vaivattoman kuuloisesti. Muuten tyylikästä ja hienostunutta selostusta, mutta kun on aika antaa hanaa, niin Tapiohan antaa.

Kaiken kaikkiaan Suomisen selostus on wanhaa hyvää Yle - tyyliä jota kuulee enää liian harvoin.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä minä mielelläni Karhua kuuntelen, ymmärtää sentään pelistä jotain.

Sekin toki sanoo jotain YLE:stä, että aivan innoissaan selostava ärrävikainen on parasta antia.


Kaikki hyvät on "kupattu" kaupalliselle puolelle, Marko Terva-aho, Mertsi.. yms.

Yle on kyllä semmonen suojatyöpaikkojen luvattu maa nykyään, sopivat ohittaa pätevät.

--

Minua ei yhtään enää vituta nuo selostajat, Tero Karhuunkin tottui nopeasti, taso on ollut jopa ihan Ok, hyvää viihdettä.
 

Yö-Orava

Jäsen
Ite lämpesin Härkösen ja Honsun vuorovaikutukselle iltaottelussa: rauhallista pelin kommentointia jopa jutustelevasti ja satunnainen kasku sopivissa väleissä. Ylipäätään tuo selostajan ja kommentaattorin kompo on eri kokoonpanoissaan toiminut hienosti ja on tätä päivää (Sorsa ei avausottelussa tuohon sopinut yhtä hyvin kuin vaikkapa eilen studioon, jännittikö tms?). Vaikka onhan Nahka-Tapsan itsensä kanssa väittelyssä omat nostalgiset arvonsa.

Mielestäni paljon hyvää keskustelua ja näkemystä tullut, varsinkin Pasanen heittää hyviä huomioita vaikka ulosanti on välistä melko haasteellista. AJ Sipilä(?) on kisojen suurin turisti, mutta menee comic reliefinä joukon jatkeena hänkin. Hyvin on YLE leiviskänsä hoitanut kun tortut päässä on suurin miinus.

Ja Terolle peukku! Vaikka en huutajista yleisemmin pidä. "Jenngi fiilistelee..."
 
Viimeksi muokattu:

Morgoth

Jäsen
Vain yksi voi olla kuningas ja se on Tapio Suominen.

Tapsa toimii vain yksin eikä oikein komentaattorin kanssa. Jos tykkää nauraa toisen sairaudelle niin voisihan myös maniassa oleva Tapio Suominen olla mielenkiintoista kuunneltavaa, jos toki puheesta mitään selvää saisi. Eikö mies jossakin vaiheessa vetänyt jotain stand up-keikkojakin? Tosin nauroiko niille vitseillä kukaan ja pian sen jälkeen taisi sairaala kutsuakin.
 

H.Incandenza

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
Minusta Yle on hoitanut kisat tähän mennessä mainiosti. Selostajat ovat vähintäänkin tasoa ok ja kommentaattorit eivät ole ainakaan alkaneet vituttamaan. Litin ulosanti on välillä haasteellista ja Litillä on omat suosikkinsa. Mutta Litmanen on kuningas, joten ei siitä enempää. Tero Karhu on minusta ihan hyvä. Se Aarne Honkavaara oli kommentaattorina yllättävän hyvä kun ottaa huomioon, ettei se kovin räiskyvästi siellä elämöinyt. Tapsa ei koskaan petä. (Paitsi silloin kun sillä oli niitä ongelmia). Ja niiden jätkien päässä olevat tortut ovat kuitenkin hienoa ajankuvaa, jota on mukava katsella tulevina vuosikymmeninä muisteluklipeissä.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Onhan tuossa kuitenkin vähän sellainen mestari ja oppipoikakisällit-asetelma sittenkin ja se varmistui eilisessä Ruotsi-Irlanti - pelissä. Tapsan analyyttinen rauhallisuus, eleettömyys, asiantuntevuus ja maanläheisyys on jollain sellaisella tasolla, että fanipoika Karhut ja huutaja-Härköset voivat vain katsoa the one and onlya nöyrästi ylöspäin. Suominen erottaa pelistä olennaisia asioita epäolennaisista, pärjää asiantuntijan kanssa ja jopa saattaa parhaimmillaan haastaakin häntä, mutta silti kunnioittaa häntä. Tapsa ei myöskään valita tai pura tuntojaan, jos ottelu on tylsä, vaan näkee sillekin loogiset syynsä toisin kuin eräässä pöllölaakson selostamossa eräissä mm-kisoissa. Suominen saattaa korottaa ääntä, mutta vasta silloin kun tarvitsee eikä karhumaisesti silloin, kun pelaaja juoksee vaihtoon. Suominen saa katsojan todella helposti peliin mukaan, lähes maagisesti, kuin Tapsa selostaisi jokaisen katsojan kotisohvalla peliä. Toki aika on tehnyt tehtäväänsä myös Suomisen reagointiin ja muuhun huomiointikykyyn, mutta kyllä mulle tulee melkein kylmät väreet kun tämä YLE:n raskassarjalainen on äänessä näiden pikkupoikien jälkeen.

Hoopo Hännisessä kaikkine virheineen on samaa kaikkivoipaisuutta radiotaajuuksilla järkyttävän lujalla kokemuksella, mutta Hoopin paikka lienee paremmin nykyään radiossa, jonne sopii ns. vanhoilla päivillään hyvin, vaikka menisi eittämättä televisioonkin. Niin eteviä oppipoikia tuolla ei vielä ole, että kyllä sinne yksi dinosaurus mahtuisi vielä tahtipuikon varteen.
 

Yö-Orava

Jäsen
Studiossakin Tapsa tarjoaa melkeinpä enemmän omia huomiootaan ja toteamuksiaan sen sijaan, että jakaisi luontevasti palloa vieraiden askelmerkeille (anttimäkinen sanoisi että pohjoisamerikassa sanottaisiin wheelhouse). Nykynäytöillään sanoisin, että reilusti yliarvostettu (ks. Yllä. Hyvin romantisoitu toki, ja siinähän ei ole mitään väärää).
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös