Jokerit & KHL – millä fiiliksillä?

  • 1 733 744
  • 8 198

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Se ns pelin tasokin koskee lähinnä noin 10 peliä kaudessa, kun suurin osa matseista on jotain Siperian tehdasjoukkueita vastaan, joista yksikään ei pääsisi Liigassa edes välieriin.
Sittenhän Jokerit sopii porukkaan varsin hyvin. Eihän sekään nyt vaikkapa tässä 2000-luvulla päässyt välieriin kuin muutaman hassun kerran.
 

N.Vidic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Seahawks, HIFK, Man Utd
Ai että seurojen mahdollisuus estää siirto ei vaikuta pelaajien liikkuvuuteen? Wanhasta seurauskollisuudesta osa tuli ihan silkasta pakosta ja se keino otettiin pois Bosmanin myötä. Seuraukollisuudella ja Bosmanilla on suora yhteys.

No nyt ymmärrän, mitä ajat takaa. Seurauskollisuus käsitteenä on siis "menneen talven lumia", koska seura ei voi enää vaikuttaa pelaajiensa haluun siirtyä seurasta toiseen. Mielenkiintoinen näkökulma. Eikös Bosman myös samalla helpota pelaajan siirtymistä takaisin kasvattajaseuraansa, mikäli se sattuu olemaan seuran ja pelaajan yhteinen tahto?
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@N.Vidic
No miten on tapahtunut Bosmanin jälkeen? Onko pelaajat halunneet takaisin kasvattajaseuroihin? Jätetään tässä kohtaa uran viimeinen kausi pois, niin kuva pysyy selvempänä. Tietysti olet oikeassa siinä, että Bosmanin päätöksessä ei suoraa viitata seurauskollisuuteen, mutta koska sen seurauksena pelaajat pääsivät itse päättämään asioistaan enemmän, niin seurauskollisuus kuoli. Ja tämähän on vain minun näkemykseni, mutta odotan mielenkiinnolla perusteluja miksi seurauskollisuus sattui häviämään, jos kyseessä ei ole dramaattisesti pelaajien siirtymiseen vaikuttanut sopimus.
 

Konkkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa
Max Power pääsi ensimmäisenä koskaan mun listalla ignoratuksi. Tota ei vaan jaksa. Mikä paskaläjä.

Itselläni kyseinen henkilö on ollut ignorattuna lähes palstalle ilmestymisen jälkeen. En yksinkertaisesti voi käsittää, miten palstaveljet jaksavat kuunnella tuota samaa ala-arvoista itkua. Pulu shakkilaudalla anyone?
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En yksinkertaisesti voi käsittää, miten palstaveljet jaksavat kuunnella tuota samaa ala-arvoista itkua.
Ehkä me tyhmät luulemme pitävämme arvossa sananvapautta tms epäoleellista ja siksi suostumme kärsimykseen. Toki näin valon tuossa aamupäivällä ja sananvaputta voi rajoittaa eräissä harvinaisissa tapauksissa, kun lievästä suurempaa kohtuutonta haittaa aiheutetaan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
@N.Vidic
No miten on tapahtunut Bosmanin jälkeen? Onko pelaajat halunneet takaisin kasvattajaseuroihin? Jätetään tässä kohtaa uran viimeinen kausi pois, niin kuva pysyy selvempänä. Tietysti olet oikeassa siinä, että Bosmanin päätöksessä ei suoraa viitata seurauskollisuuteen, mutta koska sen seurauksena pelaajat pääsivät itse päättämään asioistaan enemmän, niin seurauskollisuus kuoli. Ja tämähän on vain minun näkemykseni, mutta odotan mielenkiinnolla perusteluja miksi seurauskollisuus sattui häviämään, jos kyseessä ei ole dramaattisesti pelaajien siirtymiseen vaikuttanut sopimus.

Sivusta sen verran, että muistanko väärin, mutta eihän seurauskollisuus ollut pikkaisen värikynällä ennen Bosmaniakaan pitkälti muiden kuin niiden vannomaa, jotka eivät kalliimmalla muualle päässeet ja joilla ei ollut kokemusta ns. suuresta maailmasta eikä kielitaito riittänyt edes oluen tilaamiseen? Itse pelasin B-junnuihin asti futista ja edustuksesta eivät edes maajoukkuepelaajat (penkillä, pääosin) lähteneet muualle, vaikka lievää kysyntää olikin. Näistä yksi oli toisen junnukaverini setä ja kävi opettamassa meille extraa vapaa-aikoinaan. Aina kun kysyttiin, lähdetkö ulkomaille, oli vastaus, että ei hän mihinkään aio lähteä, ne on nuorempien ja kielitaitoisten juttuja. Takavuosien seurauskolllisuus on oman kokemukseni mukaan melkoinen myytti.

Mitä nykyiseen Jokerien tilanteeseen tulee, ihmettelen jos ei joku ole valmis myöntämään, että toiminta on mennyt osittain perseelleen. Ne tavoitteet, jotka lyötiin kiinni ennen ensimmäistä KHL-kautta, eivät ole toteutuneet eivätkä ole toteutumassa tälläkään hetkellä. Kurri ja Vuorinen linjasivat junnuvanhemmille lähettämässään kirjeessä, että Jokerien junnupolku kulkee KHL:ään asti siten, että Jokereilla on farmiseura sekä Liigassa että Mestiksessä. Liigan osalta ei juuri toivoa enää ole, joten onhan tämä iso epäonnistuminen ja sen vaikutukset ovat jatkossa arvaamattomat ainakin sen ajan, minkä Jokerit KHL:ssä pelaa. Liiga puolustaa omaa reviiriään ja paha siitä on sanoa, että väärin tekisi. En usko, että KHL suhtautuisi lämpimästi, jos NHL toimisi suhteessa vastaavasti. Aiemminkin totesin, että Liiga toimii omasta näkökulmastaan oikein puolustautuessaan mm. siltä, että KHL saisi taloudellisen otteen yhdestä tai useammasta Liigaseurasta.

Vituttaahan tilanne kuin pientä oravaa.
 

ARGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit?
Vieläkin vituttaa meidän tilanne ja khl ylipäätänsä. Mikä liiga antaa yhden tahon omistaa kahta joukkuetta, siis vielä samassa liigassa pelaamassa toisiaan vastaan, ja tää viimeinen treidi on jo klassista rotenbergiä. Treidataan oikeudet SKA:han joka saa myydä ne vapailla markkinoilla sitten ja korjata niistä se "oikea" voitto kotiin ja jokerit ei saa mitään.

Jos jokerit olisivat myyneet kozunin oikeuksia avoimesti kaikille seuroille ja oikeuksista olisi jonkinlainen tarjouskilpailu ollut niin olen varma että sieltä olisi tullut semmoinen tukku rahaa jolla oltaisiin itse voitu ostaa Salmisen oikeudet Torpedolta ja olisi jäänyt ylimääräistä vaikka kuinka paljon, sillä ei Salminen halunnut torpedossa jatkaa eikä torpedo halunnut Salmista pelaamaan.

Miten tämmönen voi olla normitilanne jossain mukamas ammattimaisessa liigassa. Miksi yhtään toista seuraa ei häiritse? Normaalia toimintaa venäjällä, rikkaammat seurat käyttää näitä kaikenmaailman kiristys/lahjontataktiikoita ja muut vaan ihmettelee omaa olemistaan. Ja mekö ollaan sitten joku vitun lippulaiva tähän upeaan eurooppalaiseen liigaan? Nöyristeleviä rottia koko vitun seura.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
muistutus annettiin Peltoselle täysin aiheesta ja ainoa virhe oli, että ei lyöty tarpeeksi lujaa. Peltonen HIFK:n kapteenina sai juuri sitä mitä ansaitsi.

Mikä paskaläjä.

Sinuna en kyllä lähtisi ketään nimittelemään paskaläjäksi kun suollat itse tuommoista paskaa IFK:n osiossa.

Joillekin tärkeää on seuran perinteet ja toisille sitten taas perinteet eivät merkkaa niin paljoa vaan pelkästään se mitä kaukalossa tapahtuu. Mitä ketjun otsikkoon tulee niin huonoilla fiiliksillä, ei Jokerit kuulu minnekään Venäjän sarjaan vaan kotoiseen sarjaamme. Toki kommentit joita muuan @Sako tuottaa niin niitä ei ikävä kyllä ole yhtään...
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ylläolevaan sen verran että Amerikan Yhdysvalloissa on sellainen jalkapalloliiga kuin MLS, jossa kaikki pelaajasopimukset tehdään liigan kanssa ja esim. muutama vuosi sitten sarjan loppuottelussa kohdanneilla LA Galaxy ja Houston Dynamo -franchisella(en tiedä miksi näitä suomeksi kutsuisi) on samainen omistaja. MLS pidetään yhtenä potentiaalisena lähitulevaisuuden suursarjoista, joten osataan sitä muuallakin.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Joillekin tärkeää on seuran perinteet ja toisille sitten taas perinteet eivät merkkaa niin paljoa vaan pelkästään se mitä kaukalossa tapahtuu. Mitä ketjun otsikkoon tulee niin huonoilla fiiliksillä, ei Jokerit kuulu minnekään Venäjän sarjaan vaan kotoiseen sarjaamme.

Tuohon kotoiseen pelleilysarjaan ei ainakaan pitäisi kenenkään kuulua. Toivottavasti tekin sieltä jo pikkuhiljaa tajuatte lähteä vittuun. En sano, että KHL olisi se oikea, vaan toivottavasti tulevaisuudessa tuleva Euroopan sarja. Siihen asti kuitenkin täytyy tyytyä kahdesta huonosta selvästi parempaan vaihtoehtoon.
 

N.Vidic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Seahawks, HIFK, Man Utd
@Sako

Mä en edelleenkään suostu hyväksymään näkemystäsi, että seurauskollisuus on jotenkin kuollut. Ei se koskaan ole ollut mikään massojen juttu, vaan pikemminkin muutamien harvojen. Seurauskollisuus lähtee pienistä asioista. Sellaiset pelaajat, jotka ovat kiinnostuneita kasvattajaseuran menestyksestä ja edesottamuksista itse pelatessaan muualla, pitävät hyvät välit kasvattajaseuraan ja vaikkapa treenaavat kasvattajaseuransa kanssa kesäaikaan, ovat mun mielestä seurauskollisia. Sidettä kasvattajaan ei katkaista, ja sekä seuran että pelaajan puolesta tiedostetaan, että paluu kotikonnuille on jonain päivänä todennäköisesti edessä. Näistä pelaajista leivotaan monesti sitten seuroihinsa kapteeneita ja pelinumeroita jäädytetään.

Tsekkasin muuten lämpimikseni, eikä kukaan IFK:n jäädyttämistä numeroista pelannut koko uraansa IFK:ssa. SIlti en lähtisi niinkään kyseenalaistamaan herrojen seurauskollisuutta. Toki pelaajia tulee ja menee, joukkue vaihtuu ympäriltä, mutta jos tarpeeksi pitkän uran joukkueessa tahkoaa, niin aina siitä jonkinlaisia uskollisuuspisteitä tienaa.

Kokonaisuutena mun mielestä Bosmannin keissi siis ei juurikaan vaikuttanut seurauskollisten pelaajien määrään, vaan pikemminkin on osoittanut, että näitä pelaajia myös löytyy. Edelleen. Huolimatta vapaasta liikkuvuudesta, aina on joku jolla on joukkueessaan pitkä ura takana/edessä.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Mahtaa olla kova paikka monelle oikeinkannattajalle kun Jokerit tekee uuden jatkosopimuksen KHL:n kanssa. Tulevaisuudessa joku Euroopan huippusarja voisi olla ihan kiva juttu, mutta kotoiseen pelleily Liigaan paluu ei ole edes vaihtoehto.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
mutta kotoiseen pelleily Liigaan paluu ei ole edes vaihtoehto.
On se, joskaan ei kovin todennäköinen (ilmeisesti). Mutta toisille se olisi huono, ja toisille varsin toivottu vaihtoehto, mitä varmaan hait takaa. Mitä tuohon mahdolliseen jatkosopimukseen tulee, niin minua ei ainakaan hetkauta. Enää ei ole kiire palata takaisin katsomoihin, joten nyt kun ei kiinnosta seurata entiseltä etäisyydeltä, niin onpahan aikaa säästää nekin rahat.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
On se, joskaan ei kovin todennäköinen (ilmeisesti). Mutta toisille se olisi huono, ja toisille varsin toivottu vaihtoehto, mitä varmaan hait takaa. Mitä tuohon mahdolliseen jatkosopimukseen tulee, niin minua ei ainakaan hetkauta. Enää ei ole kiire palata takaisin katsomoihin, joten nyt kun ei kiinnosta seurata entiseltä etäisyydeltä, niin onpahan aikaa säästää nekin rahat.

Se on sinun päätöksesi. Jokerit tuskin parkuu sinun ja muiden mielensäpahoittajien perään. Itse en pysty jättytymään takalalalle pelasi Jokerit sitten missä vain. Jos Jokerit palaa liigaan niin sitten se pitää vain hyväksyä. Hyvä puoli olisi että pääsisi käymään vieraspeleissäkin, mutta siihen se sitten valitettavasti jääkin.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
On se, joskaan ei kovin todennäköinen (ilmeisesti). Mutta toisille se olisi huono, ja toisille varsin toivottu vaihtoehto, mitä varmaan hait takaa. Mitä tuohon mahdolliseen jatkosopimukseen tulee, niin minua ei ainakaan hetkauta. Enää ei ole kiire palata takaisin katsomoihin, joten nyt kun ei kiinnosta seurata entiseltä etäisyydeltä, niin onpahan aikaa säästää nekin rahat.

Miten tämä pelleily näkyy noin käytännössä? Miten vertaisit kyseisiä pelleilyjä KHL:n vastaaviin? Jos SM-liiga on mielestäsi pelleilyä, eikö KHL ole sitten jo silkkaa sirkusta?
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Miten tämä pelleily näkyy noin käytännössä? Miten vertaisit kyseisiä pelleilyjä KHL:n vastaaviin? Jos SM-liiga on mielestäsi pelleilyä, eikö KHL ole sitten jo silkkaa sirkusta?
Nyt tais tulla väärälle tyypille nämä kysymykset..?

Se on sinun päätöksesi. Jokerit tuskin parkuu sinun ja muiden mielensäpahoittajien perään.
Näin on. Ja Jokerit tuskin parkuu ylipäätään. Tekisi mieleni sanoa, että se vain kumartelee ja pyllistelee.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mä en edelleenkään suostu hyväksymään näkemystäsi, että seurauskollisuus on jotenkin kuollut.
On se ainakin käynyt hyvin harvinaiseksi. Tietysti on poikkeustapauksia, joten sikäli olet oikeassa.

Mitään PR-läpätystä en pidä merkkinä seurauskollisuudesta. Sanoja maailmaan mahtuu.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Miten tämä pelleily näkyy noin käytännössä? Miten vertaisit kyseisiä pelleilyjä KHL:n vastaaviin? Jos SM-liiga on mielestäsi pelleilyä, eikö KHL ole sitten jo silkkaa sirkusta?

Joko esität tyhmää tai oikeasti olet tyhmä. Kallistun jälkimmäiseen.

Täällä on käyty satoja kertoja läpi näitä molempien Liigojen hyviä ja huonoja puolia. Jotkut tykkää toisesta ja jotkut toisesta. Kysymysten sijaan suosittelen sinulle viestien lainaamisen opettelua.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Joko esität tyhmää tai oikeasti olet tyhmä. Kallistun jälkimmäiseen.

Täällä on käyty satoja kertoja läpi näitä molempien Liigojen hyviä ja huonoja puolia. Jotkut tykkää toisesta ja jotkut toisesta. Kysymysten sijaan suosittelen sinulle viestien lainaamisen opettelua.

Kallistu mihin kallistut, painoarvosi siellä tai täällä on olematon.

Vaikka yritit kehnosti väistää kysymyksen, kokeillaan uudelleen: mikä tekee SM-liigasta "pelleily sarjan"? Ilmeneekö tämä kenties tuomarityöskentelyssä, liigan johdossa, seurojen tuloskunnossa vai missä? Miten nämä asiat mielestäsi hoidetaan KHL:ssä?
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin, pelin tasohan KHL:ssä on kovempi se on kiistaton fakta jota tuskin kukaan tervejärkinen kieltää, mutta aika moraaliton saa olla jos väittää ettei nuo Jokereiden Rotenberg -taustat ja muut hetkauta suuntaan tai toiseen, samoin kuin tuo junioripuolen asia. Kyllä mua ottaisi kovaa pannuun jos joku sugarboy perseilisi mun seuran kustannuksella kuten Rotenberg on perseillyt. Lisäksi osa Jokeri-faneista hehkutti kauan aiemmin täällä ''Liigan paska tuomareista'' päästään eroon KHL:ssä, ne pelit mitä Jokereilta olen nähnyt varsinkin playoffeissa ovat sisältäneet rajujakin tuomari virheitä liittyen 2+2min ja 5+20 tuomioihin, tai niitä viheltämättöämiin. Varmaan yleinen tuomarilinja on KHL:ssä parempi, mutta millään tavalla huippua ei se tuomarointi ole ollut KHL:ssäkään ollut näkemissäni noin 20-30 ottelussa. Ja ei se KHL:n kurinpitokaan ainakaan Jokereita kohtaan ole kovin neutraali ollut ainakaan talven playoffeissa.

Tykkään korkea tasoisesta pelistä, mutta en rehellisesti sanottuna haluaisi että IFK siirtyisi KHL:ään. Liigassa olossa on useita ratkaisevan hyviä puolia kuten kiinnostus muita joukkueita kohtaan, eli mua kiinnostaa joku Liigan keskiverto joukkue Pelicans enemmän kuin KHL:n keskivertojoukkue, lisäksi kavereiden sekä palstalaisten kanssa on mukavampi olla ''yhdessä samassa Liigassa'' ja keskustelu on iso osa tätä omaa seuraamista niin jatkoajalla kuin normaali elämässä. Silti toivon että tulevaisuudessa saataisiin perustettua se eurooppalainen sarja johon kasattaisiin jokaisesta sarjasta niitä parhaita seuroja, semmonen sarja houkuttelisi varsinkin nyt kun Liiga alkoi repimään lisää joukkueita Mestiksestä joka johti väistämättä yleisen tason laskuun. Silti jos haluan katsoa erittäin korkeatasoista lätkää niin seuraan NHL:ää, ja sitä katson enimmäkseen nimenomaan sen pelin tason ja huippupelaajien vuoksi, IFK ja Liiga on sitten se läheisin juttu johon on kasvettu kiinni jo nuorempana, ja joka edelleen kiinnostaa riittävästi.

Ja ei se Liigankaan pelin taso mikään umpisurkea ole vaikka moni KHL-uskovainen niin väittää, eikä Liiga ole toistaiseksi haihtumassa mihinkään. Se paljon rummutettu yleisökatokin tyrehtyi aika hyvin viime kaudella, playoffeissa katsojia taisi olla kaikkien aikojen ennätysmäärät jos en väärin muista.
 

enigma

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuusKi, Nikerit
Ja ei se Liigankaan pelin taso mikään umpisurkea ole vaikka moni KHL-uskovainen niin väittää, eikä Liiga ole toistaiseksi haihtumassa mihinkään. Se paljon rummutettu yleisökatokin tyrehtyi aika hyvin viime kaudella, playoffeissa katsojia taisi olla kaikkien aikojen ennätysmäärät jos en väärin muista.

Kaikkien aikojen yleisömäärät (kokonaismäärältään) pitää paikkansa mutta keskiarvoltaan eivät olleet lähelläkään ennätyslukemia. Säälipleijarit, ottelusarjojen venymiset, u-20 kisojen menestys, MM-huuma (kerrankin oltiin suosikkeja kisoihin lähdettäessä!) sekä superjunnut nostivat lukemia. Mitä näistä on ensi kaudella enää jäljellä paitsi säälipleijarit, ei yhtikäs mitään. Suonenveto kausi sanoisin, runkosarjan katsojalukemat tukevat tätä väitettä.

Siltikin valitsisin SM-liigan koska tahansa, jos saisin päättää. Eurooppalaista sarjaa ei ole eikä tule olemaan, kustannukset karkaisivat käsistä kun kotosuomessakaan ei tätä hommaa osata pyörittää muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Täytyy sanoa että varmin olo Jokereiden olemassaolosta ja pitkän tähtäimen suunnitelmasta on ollut Kekäläisen aikakautena. Vaikkei silloinkaan jok'ikinen juttu ollut täydellisesti, niin organisaation johtamisessa ja suunnitelmassa oli ammattimaisuutta.

Nykyjohto on tehnyt hyvää työtä edustusjoukkueen kanssa, mutta organisaatio kokonaisuudessaan on tuuliajolla ja pahasti. Pahimpana mogana junnutoiminnan alasajo. Toisaalta jos KHL sopparit tehdään aina kolmeksi kaudeksi kerrallaan ja omistajan etu on ristiriidassa laadukkaan Suomalaisen junioritoiminnan kehittämisen kanssa, on pitkän aikavälin suunnitelmaa lähes mahdoton tehdä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ja ei se Liigankaan pelin taso mikään umpisurkea ole vaikka moni KHL-uskovainen niin väittää, eikä Liiga ole toistaiseksi haihtumassa mihinkään..

Liigan taso playoffeissa ja varsinkin välieristä eteenpäin oli hyvä. Kirjoitin silloin, että pelaamisen taso yllätti ainakin minut. No, jälkeenpäin paljastui, että mukana oli mm. MM-kisojen parhaimmistoa... Saas sitten nähdä, kuinka hyvin Liiga kestää sen, että parhaat pelaajat poistuvat jälleen NHL:ään ja taitaa jokunen tulla myös KHL:ään. Toissa kauden lähtijät Liiga kesti kun uusia tähtiä nousi tilalle. Nyt nousee Jukurit ja vaikka Espoo poistui, joukkuemäärä on liian suuri, jos pelin tasoa katsotaan. Playoffeissa Liigassa nähdään parempaa kiekkoa tulevallakin kaudella ja jos tuomarit ottaisivat vähän paremmin kahvat pois eivätkä tasoittelisi pelejä heikomman eduksi, playoffit voisivat olla tasoltaan jatkossakin hienoa jääkiekkoviihdettä.

Osalla on hyvin epärealistisia näkemyksiä Jokerien paluusta kun kirjoitetaan, että Jokerit olisi palaamassa KHL:stä eurooppalaiseen liigaan vuoden tai parin päästä. Faktisesti tällaista ei ole näköpiirissä eurooppalaisen, kansalliset sarjat korvaavan liigan osalta. CHL:n kokemukset kertovat kaiketi suoraan sen, että Ruotsissa ja Suomessa ei ole todellista kiinnostusta Euroopan liigaan, joka korvaisi Liigan/SHL:n. Tämä vaihtoehtohan oli yhtenä syynä Liigan laajentamiseen. Jos kärki lähtisi, jäisi jo valmiiksi 10-12 seuraa jäljelle. Myös Jokerien paluu suomalaiseen kiekkosarjaan (Liiga, Mestis, II div) tulevan kauden jälkeen tuntuu epärealistiselta johtuen siitä, KHL taitaa tarvita Jokereita enemmän kuin Jokerit KHL:ää.

Erilaisen tunnetilojen jälkeen olen itse sopeutunut nykytilanteeseen mielestäni hyvin. Seuraan NHL:ää ilman suosikkijoukkuetta, Jokereita KHL:ssä ja HIFK:ta Liigassa. Suurin suru on moneen kertaan mainitsemani Jokerien junnupolun tuhoutuminen ja sillä voi olla vaikutuksia toimintaan vielä vuosia senkin jälkeen kun Jokerien seuraava 3-6 vuoden periodi jossain varmistuu.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Liigan taso playoffeissa ja varsinkin välieristä eteenpäin oli hyvä. Kirjoitin silloin, että pelaamisen taso yllätti ainakin minut. No, jälkeenpäin paljastui, että mukana oli mm. MM-kisojen parhaimmistoa... Saas sitten nähdä, kuinka hyvin Liiga kestää sen, että parhaat pelaajat poistuvat jälleen NHL:ään ja taitaa jokunen tulla myös KHL:ään. Toissa kauden lähtijät Liiga kesti kun uusia tähtiä nousi tilalle. Nyt nousee Jukurit ja vaikka Espoo poistui, joukkuemäärä on liian suuri, jos pelin tasoa katsotaan. Playoffeissa Liigassa nähdään parempaa kiekkoa tulevallakin kaudella ja jos tuomarit ottaisivat vähän paremmin kahvat pois eivätkä tasoittelisi pelejä heikomman eduksi, playoffit voisivat olla tasoltaan jatkossakin hienoa jääkiekkoviihdettä.

Uusia tähtiä nousee aina. On aina noussut ja tulee aina nousemaan. Se on tällaisten sarjojen etu, joilla on se pohja - eli laadukas junnutyö - kunnossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös