Mitch Wahl Ilvekseen

  • 13 854
  • 25

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Yhdysvaltalaishyökkääjä Mitch Wahl, 26, liittyy Ilveksen riveihin yksivuotisella sopimuksella. 183-senttinen ja 93-kiloinen Wahl pelasi päättyneellä kaudella Ruotsin Allvensvenskanissa IK Oskarshamnin joukkueessa. Oikealta laukova hyökkääjä oli sarjan paras maalintekijä tehtyään 52 runkosarjaottelussa tehopisteet 27+13=40. Pudotuspeleissä Wahl teki viidessä ottelussa tehot 1+2=3.

Kausina 2005-2010 Wahl pelasi WHL-juniorisarjassa 273 runkosarjaottelua tehoilla 98+186=284 ja 44 pudotuspeliottelua tehoilla 12+25=37. Hän voitti sekä WHL:n mestaruuden että CHL:n Memorial Cupin kaudella 2007-08. Calgary Flames varasi Wahlin vuoden 2008 NHL-varaustilaisuuden toisella kierroksella vuoronumerolla 48. Hyökkääjä edusti USA:ta alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa vuonna 2009.

AHL:ssä Wahl on pelannut 71 runkosarjaottelua tehoilla 6+13=19 ja 12 pudotuspeliottelua tehoilla 2+4=6. ECHL:ssä hyökkääjän tilille on kertynyt 201 runkosarjaottelussa pisteet 71+143=214 ja 25 pudotuspeliottelussa 3+6=9. Kaudella 2013-14 Wahl pelasi Itävallassa EC Red Bull Salzburgin joukkueessa viisi runkosarjaottelua ja kahdeksan European Trophyn ottelua yhteistehoilla 4+1=5.

– Mitch Wahl on monipuolinen pelaaja, joka esiintyi viime kaudella edukseen Ruotsissa. Hän tuo joukkueeseen ratkaisuvoimaa ja myös pirteän persoonansa pukukoppiin, luonnehtii Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi.

Lähtenä : Ilves.com
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ihan mielenkiintoinen haku. Menneen kauden maalimäärä todella hyvä. Aiemmin ei ole jostain syystä pystynyt vakiinnuttamaan paikkaansa AHL:ssä, vaan on tehoillut ECHL:ssä. Uran jäähymäärät ovat myös melko korkeat.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
HockeyAllsvenskanista itte huuteilin Strömwallin perään, mutta ei Wahl ole yhtään huono haku. Pari peliä nähnyt, Allsvenskanissa ainakin ehtii ja pääsee maalipaikoille. Liigassa tempo toki on kovempi, mutta oletusarvoisesti hyvä hankinta. Toivottavasti onnistuu.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Kiinnostaisi tietäää mitä Wahlin osalta tapahtui kaudella 2010-11 ja sen jälkeen. Kauden 07-08 jälkeen kaikki näytti hyvältä; Wahl varattiin numerolla 48 Flamesiin. Kaudet 08-09 ja 09-10 sujuivat oikein hyvin: WHL:ssä selvästi yli piste per matsi tahtia runkosarjassa ja playoffeissa ja kaudella 09-10 myös WHL-kauden jälkeen AHL:ssä. AHL:n runkosarjassa tehoja tuli neljässä pelissä neljä pistettä ja playoffeissa 12 pelissä kuusi pistettä. Oikein hyvin tulokkaalle. Välissä Wahl kävi myös USA:n junnujen mukana U20-kisoissa ja teki kuudessa matsissa neljä pojoa - enemmän siis kuin Tyler Johnson tai Jimmy Hayes.

Kaudella 10-11 Wahl ainakin loukkaantui pahasti Aaron Volpatin taklauksesta (linkki youtubeen) Aaron Volpatti's Hit on Mitch Wahl; Aaron Volaptti vs Joe Piskula - Nov 27, 2010 - YouTube . Tuossa ilmeisesti meni useampia luita naamasta sekä aivotärähdys ja Wahl ei toipunut tuosta kunnolla koko kaudella. Pelejä kertyi vain 17 ja tehoja 4 pistettä. Seuraava kausi meni sitten AHL/ECHL-välillä ja ilmeisesti palautuessa pelikuntoon. Tuon jälkeen matsit AHL:ssä olivat vähissä, mutta ECHL:ssä kulki yli piste per tahtiin. Viime kaudella sitten tosiaan Allsvenskanin maalipörssin voitto ja oman tiiminsä pistepörssin voitto.

Wahl alkaisi nyt lähestymään parasta peli-ikää ja jos hän on toipunut henkisesti tuosta Volpatin niitistä niin hänestä voisi olla oikein mukavasti apua Ilvekselle. Luistin on aina kulkenut hyvin ja Wahl on saanut kehuja kahdensuunnan pelistään, joten jos tuohon yhdistää hyvän itseluottamuksen ja kohtuullisen laukauksen niin meillä on käsissä ykkösketjun pelaaja.

Allsvenskanissa oli kaksi pelaajaa jotka tekivät yli 0,5 maalia per matsi. Toinen suuntasi NHL:ään ja toinen meille. Ei sinällään hassummin hoidettu, mutta katsotaan nyt miten homma alkaa sujumaan.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
. Toinen suuntasi NHL:ään ja toinen meille.


Joo, mutta kyllähän Strömwall erottui kentällä koko ajan. Oli liikkeessä aivan ylivoimainen ja alati vaarallinen. Whal ei itte kattomissani matseissa jäänyt mieleen, vaikka jälkeenpäin nyt tsekattuna niissä pisteitä tekikin. Ei kyllä ihan verrannollisia kavereita.
 

Melarus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Twitterissä mainitsi viettävänsä kesän Californiassa, tämä oli toki jo maaliskuussa. Veikkaan joka tapauksessa, että elokuussa saapuu vasta Tampereelle.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Ihan potentiaalisen oloinen. Sanoisin, että karkeasti saman tasoinen kaveri kuin Ässissä menneellä kaudella vaikuttanut Pat Mullane. Tekee noin 25 pistettä, ja pysyy ihan ok/ihan hyvin liigavauhdissa mukana, mutta ei kuitenkaan ole mikään omalla tekemisellään ratkaiseva pelaaja. Toki tällaisten hakujen kohdalla saattaa löytyä vaikka millainen kultakimpale, tai yhtä hyvin floppi. Mutta ennakoisin tuollaista Mullanen kaltaista "neutraalia" kautta
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Täsmälleen samanlaiset odotukset täälläkin. Kovemmassa joukkueessa olisi sellainen kolmosketjun laituri, meillä kakkosketjun mies. Tekee sellaiset 10+12 tehot. Liigan vauhti tulee yllätyksenä joka tapauksessa, ja varsinkin jos rantautuu tänne oikeasti vasta syksyksi. Toivottavasti Karri pakottaa äijän ruotuun aiemmin, muuten käy kylmät.
 

puuntakaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa Ipandeerus
Mitään en kaverista tiedä, mutta mieleen tulee diipadaapa diipadaapa. Pullaposken oloinen, mutta elämän kesä alle, niin saattaa pelata kauden loppuun Ipassa.
 

Kyle

Jäsen
En tuomitse Wahlia etukäteen, antaa miehen näyttää kyvyt riittävät. Silti väistämättä herää kysymys että onko Wahl jonkun mielestä lähtökohtaisesti kovempi kuin muualle lähteneet Savilahti tai Kantola.
Onhan Allvenskanin maalipörssin voitto tietysti meriitti mikä on helppo myydä, mutta siinä kohtaan kun maalimääriä tai pistemääriä alkaa siirtää sarjatasolta toiselle yks-yhteen pitää painaa jarrua. Aleksader Ruuttu painoi Liigassa 110 ottelussa kahdeksan maalia, mutta Allvenskanissa oli heti sarjan toiseksi parhaan joukkueen paras maalintekijä. Jos kuvitellaan että sekä Ruuttu, että Wahl ovat Allvenskanissa ykkösketjun miehiä(en tiedä oliko Ruuttu, mutta toivottavasti pointti tulee selväksi) ja ensiksi mainittu ei mahdu edes Liigassa kokoonpanoon, niin lähtökohtaisesti ei voida olettaa että Wahl on kärkiketjun mies sarjasta riippumatta. Varsinkin kun mies ei ole urallaan vielä lyönyt läpi minkään maan pääsarjassa.

Wahlilla on varmasti kyky laittaa kiekkoa reppuun ja ensi vuonna pääsee näyttämään miten se onnistuu kun vauhti ja fyysisyys nousee. Kuitenkin enemmän kritisoin sitä jonka mielestä Wahl on lähtökohtaisesti vahvistus, esim tamperelaisille tututista Savilahdelsta ja Kantolasta eli ns. omista noin 25 pisteen pelimiehistä jotka poistuivat tämän kauden joukkueesta.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Tottakai Wahl on arpa. Ei Ilves muunlaisia saa hankittua. Parempi arpa Alsvenskanista kun EHCLstä. Mielummin ei arpoja lainkaan. Savilahti olis ehdottomasti pitänyt pitää, kyllä. Kantolan tilanne on kiinni pelitapavalinnasta, enkä ihan varma ole onko Kaitsusta Kiven pelitapaa toteuttaan.. that said, olisi sitten pitäny vaihtaa vastaavan tasoseen, mutta eihän meille tullu edes täntason suorittamista varmistanutta peluria.

Kun halvalla koitetaan joukkue kasata, halpa joukkue saadaan. Ja halpa ja hyvä samassa lauseessa...
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Onhan Allvenskanin maalipörssin voitto tietysti meriitti mikä on helppo myydä, mutta siinä kohtaan kun maalimääriä tai pistemääriä alkaa siirtää sarjatasolta toiselle yks-yhteen pitää painaa jarrua. Aleksader Ruuttu painoi Liigassa 110 ottelussa kahdeksan maalia, mutta Allvenskanissa oli heti sarjan toiseksi parhaan joukkueen paras maalintekijä. Jos kuvitellaan että sekä Ruuttu, että Wahl ovat Allvenskanissa ykkösketjun miehiä(en tiedä oliko Ruuttu, mutta toivottavasti pointti tulee selväksi) ja ensiksi mainittu ei mahdu edes Liigassa kokoonpanoon, niin lähtökohtaisesti ei voida olettaa että Wahl on kärkiketjun mies sarjasta riippumatta.
Olen samaa mieltä siitä, että pisteiden vertailu sarjasta toiseen, erityisesti suoraan tai vaikka käyttäisi erilaisia kertoimiakin, johtaa helposti pahasti harhaan. Tosin vielä pahemmin harhaan voi johtaa vertailu yksittäiseen pelaajaan. Erityisesti näin on, jos vertailtava pelaaja valitaan tarkoitushakuisesti, ja verrataan vieläpä jotain sopivasti valikoitua yksittäistä tilastoa.
Tottakai Wahl on arpa.
Juuri näin. Nuorena varsin lupaava pelaaja, joka ei pahan loukkaantumisen jälkeen ole kuitenkaan koskaan päässyt odotetulle tasolle. Viime kausi osoitti, ettei leveä kaukalo tuota ylipääsemättömiä ongelmia, ja nyt kokeillaan miten käy, kun sarja vaihtuu kovatasoisemmaksi. Tässä vaiheessa kaikki suunnilleen sensaatiokauden ja lokakuussa puretun sopimuksen välillä on mahdollisuuksien rajoissa.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Kaudella 10-11 Wahl ainakin loukkaantui pahasti Aaron Volpatin taklauksesta (linkki youtubeen) Aaron Volpatti's Hit on Mitch Wahl; Aaron Volaptti vs Joe Piskula - Nov 27, 2010 - YouTube . Tuossa ilmeisesti meni useampia luita naamasta sekä aivotärähdys ja Wahl ei toipunut tuosta kunnolla koko kaudella. Pelejä kertyi vain 17 ja tehoja 4 pistettä. Seuraava kausi meni sitten AHL/ECHL-välillä ja ilmeisesti palautuessa pelikuntoon.

AHL:n standardien (2010) mukaan "clean hit", Suomessa olisi tullut Volpatille pelikielto luokkaa Tyrväinen päähän kohdistuneesta taklauksesta. Toivottavasti MW:n pää ei ole lasia jos joutuu törmäyskurssille esim. Kankaanperän kanssa. Tomek varmasti käyttää Kankea toisella tapaa kuin mitä Tapola käytti.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
AHL:n standardien (2010) mukaan "clean hit", Suomessa olisi tullut Volpatille pelikielto luokkaa Tyrväinen päähän kohdistuneesta taklauksesta. Toivottavasti MW:n pää ei ole lasia jos joutuu törmäyskurssille esim. Kankaanperän kanssa. Tomek varmasti käyttää Kankea toisella tapaa kuin mitä Tapola käytti.
Loistavaa ! Nyt vaan yv kuntoon ja verkot tötterölle. Huom. sikailu ja kovaa pelaaminen on kaksi aivan eri asiaa.
Meinaatko että Brennanin tavoin ei kestä edes puhtaita taklauksia ?
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Loistavaa ! Nyt vaan yv kuntoon ja verkot tötterölle. Huom. sikailu ja kovaa pelaaminen on kaksi aivan eri asiaa.
Meinaatko että Brennanin tavoin ei kestä edes puhtaita taklauksia ?

Miten Brennan liittyy mihinkään? Tomek varmaankin käyttää Kankea sekä torpeedona että tarvittaessa joukkueen(sa) "järjestyksenvalvojana" joten ihan vaan Ipan taloudenkin kannalta ei ole suotavaa että Wahlin pää ei olisi noiden AHL-tööttien jälkeen lasia. Luotan Kiven scouttaus taitoon joten terveenä pysyessään Wahlin luulisi olevan vahvistus Ipalle vaikka ei ehkä ihan ilmainen pelaaja olekaan.
Kankaanperän lisäksi ei tällä tietoa liigassa ole kovasti tätä telaketjuosastoa kun suurin osa sen osaston miehistä pelaa ensi kauden jossain muualla.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Miten Brennan liittyy mihinkään? Tomek varmaankin käyttää Kankea sekä torpeedona että tarvittaessa joukkueen(sa) "järjestyksenvalvojana" joten ihan vaan Ipan taloudenkin kannalta ei ole suotavaa että Wahlin pää ei olisi noiden AHL-tööttien jälkeen lasia. Luotan Kiven scouttaus taitoon joten terveenä pysyessään Wahlin luulisi olevan vahvistus Ipalle vaikka ei ehkä ihan ilmainen pelaaja olekaan.
Kankaanperän lisäksi ei tällä tietoa liigassa ole kovasti tätä telaketjuosastoa kun suurin osa sen osaston miehistä pelaa ensi kauden jossain muualla.
Pelkkä esimerkki tapaus, johon voi verrata.
 

Eeyore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Wahl vs Sointu laukaisukartat tältä kaudelta (13 ottelua) oheisissa kuvissa. Vaikuttaa pitkälti siltä, että Wahl ei edes pääse parhaalle maalintekosektorille B-pisteiden väliin (josta laukauksia lähettänyt noin 5 kappaletta). Verrokkina käytin - heikon Ilves -tietämykseni pohjalta - Sointua, jonka vedot ovat pääosin lähteneet hyvältä sektorilta.

P.S. Ehdotuksesta teen vastaavan laukaisukartan muistakin pelaajista.
 

Liitteet

  • wahl.PNG
    wahl.PNG
    64,2 KB · kertaa luettu: 547
  • sointu.PNG
    sointu.PNG
    58,7 KB · kertaa luettu: 527

Pattura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
onko Wahl jonkun mielestä lähtökohtaisesti kovempi kuin muualle lähteneet Savilahti tai Kantola.

Tähän mennessä Wahl tehot 1+3 ja +/- 0.
Kantola 4+4 ja -8.
Savilahti 1+2 ja -7.

On se ainakin toistaiseksi parempi puollustamaan.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
P.S. Ehdotuksesta teen vastaavan laukaisukartan muistakin pelaajista.

Kiitos! Nämä ovat ihan mielenkiintoisia.

Wahlin laukaisukartta tukee pelaajasta saatua mielikuvaa. Ei mikäänlaista halua mennä sota-alueelle. Tai sitten ei osaa löytää itseään vapaaksi.
 

Pattura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Wahl on laukonut Aallon jälkeen eniten. Myös aloitusprosentti on toiseksi paras Flinkin jälkeen.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Wahl on kuitenkin piristynyt D´Amigon myötä. Ei se Wahlista vielä vahvistusta ole tehnyt, mutta sellaisen lähes liigatason kiekkoilijan =D
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös