Jyväskylään uusi halli, mutta miten?

  • 509 332
  • 3 021

k0l1kk0

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itse kannatan sellaista n. 6500-7000 kapasiteettia. Se on sen verran paljon että tuskin hallia kovin usein saa 100% täyteen mutta ennen kaikkea halli pitäisi rakentaa niin että laajentaminen olisi mahdollista eikä niinkuin nykyinen halli että "No tuskin Jyväskylässä koskaan tullaan saamaan niin paljon yleisöä" ja sitten ihmetellään myöhemmin et perkele halli on liian pieni eikä asialle voi tehdä mitään.

Niin tai näin, toivottavasti vanhoista virheistä otetaan oppia ja oikeastaan mikä vaan 5000+ vetävä halli vähän paremmalla suunnittelulla olisi lottovoitto nykyään Synergiaan verrattuna. Pitää ottaa huomioon se että Jyväskylä on käsittääkseni yksi suurimmista kasvukeskuksista, mikä ei tietenkään takaa automaattisesti suurempia yleisömääriä mutta mahdollisesti ja itse en jaksa 10v päästä kuunnella enää et vittu liian pieni halli ja paskoja paikkoja, ois sittenkin pitäny tehä näin ja näin.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Kaksiosainen katsomo, johon ylä- ja alakatsomon väliin tulee sivusta liukuva kansi. Näin saman katon alla tarvittaessa kaksi katsomollista "areenaa". Riittävän leveällä yläkatsomolla ja avattavalla katolla, tuohon saisi futisstadionin saman "katon" alle. Leveys saattaisi riittää, mutta pituudesta voisi tulla ongelma.
Itse mietein lähinnä pelkkiä sirrettäviä katsomoita, mutta tämähän se vasta loistoidea onkin! Periaatteessa kahta lajia voisi pelata läpi kauden ja tarpeen vaatiessa siis ilan välikattoa isommalle määrälle. Vielä kaupan päälle ilman kattoa ja välikattoa koko katsomot auki vois pelata vielä ulkoilmaottelunkin Jyp-KalPa.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kunhan ei tehdä samoja virheitä mm. katsomokapasiteetin suhteen, kuin nykyisen hallin kanssa aikanaan tehtiin. Kyllä sellainen 7k kapasiteetti jääkiekkoa varten on oltava lähtökohta. Ei enää sellaista "ei siellä niin paljoa väkeä käy kuitenkaan" -ajattelua. Suunnitelmat ovat kyllä siinä määrin mahtipontisia, että tuskin tässäkään asiassa kitsastellaan.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Kyllä 8000 ihmisen halli on aivan liian suuri Jyväskylään mun mielestä. Toki hieno idea, mutta sitten kun pelataan niitä runkosarjan matseja ja sitä yleisöä on oikeasti vain se +-3500 tai jopa 5000, siellä olisi siltikin ihan liian väljää. Maajoukkueturnauksien otteluita saa varmasti Jyväskylään, vaikka halli olisi vain 6000-paikkainen. Ruotsista löytyy monta esimerkkiä ihan hienoista halleista, jotka eivät ole kuitenkaan mitään Hartwallin kokoisia.

Liian pientä halliakaan ei kannata rakentaa, ideana on kuitenkin tuoda myös keikkoja ja muuta tapahtumaa kuin JYP tuonne halliin ja tällöin joku 8000-paikkainen katsomo voi olla lopulta täysin kelpo ratkaisu. Tärkeää on, että runkosarjan pakkopullamatseihin hallista saadaan helposti täydemmän näköinen kuin se on, sulkemalla tiettyjä katsomolohkoja kokonaan. Jos Jyväskylässä ei olisi tehty ihan idioottimaista ratkaisua alunperin hallia rakentaessa meillä olisi jo halli johon mahtuu mukava määrä ihmisiä. Samaa virhettä tuskin halutaan toistaa, että seutukunta ja pääkäyttäjät kasvavat niin paljon, että paikka on lähes heti taas ahtaan oloinen. Jyväskylä kuitenkin kasvaa tällä hetkellä todella nopeaa tahtia ja tuo halli on käytössä vielä vuosikymmeniä, jos moinen paikalle pystytetään, jolloin kaikki kasvukäyrät yms. tulee ottaa hyvin tarkkaan huomioon eikä vain katsoa nykytilannetta.

Lopulta tosi paljon on myös kiinni JYPin hinnoittelusta ja itse tuotteesta siinä vaiheessa, kun infra on toimiva. Nykyään hallissa on liikaa huonoja paikkoja, joka rajoittaa myyntiä ja, vaikka käytäviä levennettiin on tuolla edelleen pirun ahdasta päästä kaljalle. Toki myös vuokra/käyttökustannukset vaikuttavat siihen onko JYPillä varaa puottaa hintoja nykytasosta vai joutuvatko kenties jopa korottamaan pääsymaksuja. Mutta sama ongelmahan se on paikkakunnalla kuin paikkakunnalla, runkosarjassa hallit ovat liian suuria ja, jos seura menestyykin kaikki haluavat paikalle ja halli on liian pieni. JYP-Kärpät finaaleihin olisi varmaan saanut myytyä kaksinkertaisen määrän lippuja...
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itse näkisin että tärkeintä olisi JYPin kannalta että hallissa olisi iso seisomokatsomo tai ainakin niin että sen voi muokata semmoiseksi halutessaan( eli olisiko sitten joku vetosysteemi jolla penkit saa pois tai takaisin).

Kapasiteetistä sen verran että nykyinen halli on kuitenkin antanut seuralle mahdollisuuden hinnoitella hieman yläkanttiin varsinkin niitä parhaimpia paikkoja, toisaalta taas hyvien paikkojen vähäisyyden takia varmasti menetetty mahdollisia kausikorttiasiakkaita ja yleisöä muutenkin. Varmaan joku porin kokoinen halli olisi juuri nyt se optimaalisin, mutta varmaan vähän kasvuvaraa kannattaa jättää, pitää kuitenkin muistaa että Jyväskylän alueella on myös muuttovoittaista porukkaa ja 10-20 vuoden päästä halli voi olla lian pieni vaikka nyt riittäisi. Porissakin kävi tälläkaudella hyvin porukkaa hallissa vaikka menestys ei ollut kummoista, mutta kun halli on kunnossa ( tai ainakin parannettu) ja oikein kohdistettu markkinointi ja huuman nostatus niin kyllä niitä ihmisiäkin löytyy. Uusi halli saattaisi tietää lippujenkin hinnan laskua että saadaan ihmisiä halliin, mutta tässä astuukin esiin taas se tärkeys että hallin pitää olla semmoinen jolla pystyy sitä oheismyyntiäkin tekemään. Käytävät tarpeeksi leveät, myyntipaikkoja tarpeeksi ja oikein aseteltu, vessoja ym..
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Hallin kokoluokka on tosiaan vaikea kysymys - tehdäkö halli runkosarjapelien vai mahdollisten playoffs-pelien kannalta toimivaksi? Vieläkö kansa käy jäähallissa kymmenen vuoden päästä nykyisissäkään määrin, kun sohvalle saa välitettyä bittiputken kautta suunnilleen kaiken paitsi pukukopin hien hajun?

Uudessa hallissa olisi sauma miettiä miten asioita voisi tehdä uudella tavalla. Omasta mielestäni jäähallissa tulisi perinteisten aitioiden ja katsomopaikkojen lisäksi tehdä karvalakkikansan "miniaitioita", joihin on helpompi tuoda yhteen kaveriporukka. Koska oma sohva lienee pahin kilpailija halliin menolle, voisi "sohvan" yrittää tuoda halliin. Hinnoittelu tietenkin ratkaisee miten kauppa kävisi, mutta heitänpä sen esiin (ehkä) uutena ideana.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Uudessa hallissa olisi sauma miettiä miten asioita voisi tehdä uudella tavalla. Omasta mielestäni jäähallissa tulisi perinteisten aitioiden ja katsomopaikkojen lisäksi tehdä karvalakkikansan "miniaitioita", joihin on helpompi tuoda yhteen kaveriporukka .

Saatat olla jonkun jäljillä tässä, tuommoinen keskiluokan kotisoffa - aitio rivi, johon tulee pilettiin mukaan sipsipussi ja juoma, voisi hyvinkin olla jopa vetonaula. Tärkein vetotekijä kuitenkin lienee fasiliteetit ja palvelut, luulen ma. Olipa koko nyt sitten 6 tai 8 tuhatta, kunhan vaan tulis, parannus olisi. Tietenkään en tiedä, mutta kuvittelisin, että isompikin määrä saada väkeä hallille olisi oikeasti ihan mahdollista. Markkinointiin vaan pitäisi panostaa lujemmin, nythän se on lähes samantekevää, kun tulos ei juuri voi parantua, löipä siihen euron tai miljoonan. Varmaan kuuluisia synergiaetuja olisi löydettävissä niistä muista toiminnoista, joita hallia varten on suunnitelmissa pyörinyt. Riittävällä kapasiteetilla olisi mahdollista saada taitoluistelun arvokilpailuja, naisten jääkiekon mm-turnausta ym. kivaa käyttäjämääriä kasvattamaan, vaikkei nyt miesten kisoista kannata edes haaveillakaan. Olen tietty innoissani uuden hallin mahdollisuudesta, mutta vielä enemmän silmiä ja mielikuvitusta hivelee tuon kokonaisuuden tuomat näköalat koko suomalaiselle urheilukentälle ja Jyväskylän asemoitumiseen siinä. Monikaan, kun noita kustannuksia täällä on puitu, ei ole ilmeisesti tullut huomanneeksi, että EU: lla löytyy kyllä momentti juuri tällaisten projektien tekoon, eikä ne summat ihan pelkkiä sympatiaeuroja ole, kannattaa pokata pois kuleksimasta.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Uudessa hallissa olisi sauma miettiä miten asioita voisi tehdä uudella tavalla. Omasta mielestäni jäähallissa tulisi perinteisten aitioiden ja katsomopaikkojen lisäksi tehdä karvalakkikansan "miniaitioita", joihin on helpompi tuoda yhteen kaveriporukka. Koska oma sohva lienee pahin kilpailija halliin menolle, voisi "sohvan" yrittää tuoda halliin. Hinnoittelu tietenkin ratkaisee miten kauppa kävisi, mutta heitänpä sen esiin (ehkä) uutena ideana.

Tämä ja vielä joku oma vessa sinne, että ei tarvitse mennä jonottamaan loputtomiin vessajonoihin käytävälle. Toki mahdollisuus helposti saada lisää sitä evästä olisi myös plussaa, jotta ei tarvitse jonotella ihan järjettömästi erätauolla.

Yritysasiakkaita miettiessä taas tulee mieleen saunalliset aitiot mistä voi seurata peliä. Määrällisesti varmaan yksi tai kaksi riittänee, mutta toisi joka tapauksessa uuden aspektin yritysasiakkaiden palvelemiseen. Jos miettii jotain Tommi Mäkisen rallipajaa yritysvieraana niin voipi olla aika hieno kokemus japanilaisvieraille lähteä rallipyörityksen jälkeen katsomaan lätkäpeliä ja samalla päästä Harvian saunaan. Toimii samalla myös hyvänä promona Harvian suuntaan, kun saunat on Harvian tuotoksia ;)
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Toistaiseksi Hippos-hanketta ei ole änkyröity nurin, vaan selvitys etenee 1. kehittämisvaiheeseen. Kehittämisvaiheeseen sijoittaneen yksityisen sijoittajan nimi paljastuu 26.4., kun esiselvitysvaiheen sopimus allekirjoitetaan. Lehtitietojen mukaan vaiheeseen kuuluu mm. kaavoituskysymykset, arkkitehtisuunnittelu, esisopimukset ja niin edelleen. Melkoisen tärkeä vaihe, siis. Vaiheen pitäisi olla maalissa vuoden 2017 loppuun mennessä.

Kaavoitus tulee 100% varmasti herättämään intohimoja ja on ihme, jos valituksia ei tehtäisi. Kunnallisvaalit käydään seuraavan kerran huhtikuussa 2017, joten paikallista vaaliteemaa tästä hankkeesta ei (onneksi!) ehdi tulla.
 

inkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kotka Rankki ohutta yläpilveä
Aitiot pienentää katsojakapasiteettiä, mutta uuden suunnittelijat käyvät taatusti tutustumassa modernimpiin laitoksiin. Voi olla tietenkin, että aitiot ovat tulleet jäädäkseen niinkuin niinkuin business class kulkuvälineissä.
 

Al Bundy

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Pittsburgh Penguins, Suomi
Toistaiseksi Hippos-hanketta ei ole änkyröity nurin, vaan selvitys etenee 1. kehittämisvaiheeseen. Kehittämisvaiheeseen sijoittaneen yksityisen sijoittajan nimi paljastuu 26.4., kun esiselvitysvaiheen sopimus allekirjoitetaan. Lehtitietojen mukaan vaiheeseen kuuluu mm. kaavoituskysymykset, arkkitehtisuunnittelu, esisopimukset ja niin edelleen. Melkoisen tärkeä vaihe, siis. Vaiheen pitäisi olla maalissa vuoden 2017 loppuun mennessä.

Kaavoitus tulee 100% varmasti herättämään intohimoja ja on ihme, jos valituksia ei tehtäisi. Kunnallisvaalit käydään seuraavan kerran huhtikuussa 2017, joten paikallista vaaliteemaa tästä hankkeesta ei (onneksi!) ehdi tulla.
Toivotaan ettei tule kovin montaa änkyrä-vänkärää vastaan. Tietyissä piireissähän tämä hanke lasketaan kaupungille vain menoksi. Itse en saa mitään ainakaan tappiollista siitä että samalla kaupungin rahalla tehdään mielummin uutta kuin korjataan jotain vanhaa ja pientä joka on no nyt 80% homeessa. Siis joku oikeasti ehdottaa että saneerataan ne vanhat eka...sama henkilö varmaa haluu sen konserttisalinkin NYT!
 

Tähtipakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYP mainostelee FB:ssä, että Hippos2020-hanke etenee hyvässä myötätuulessa.

Liikunnan, urheilun ja huippu-urheilun taustavaikuttajina tunnetut Kullervo Harvia, Heimo Viinanen, Esa Polas ja Jukka Seppänen rahoittavat Jyväskylän Hippoksen kehitysvaihetta.

Tässä linkkiä Jyväskylän kaupungin päivitykseen tilanteesta:

Jyväskylän kaupunki: ajankohtaista: Uutiset
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kertakaikkisen mahtavaa, että projekti etenee hyvää vauhtia. Sen mittaluokan projektista on kyse, että ihan sormia napsauttamalla tämä ei valmistu.

Toivotaan parasta ja seurataan tarkasti projektin etenemistä.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Aika odotettuja nimiä projektin taustalla, en todellakaan voi sanoa yllättyneeni. Toki he pistävät homman "vasta" alkuun, eli suunnittelevat ja paketoivat kokonaisuuden sopivaksi sekä sijoittajien että loppukäyttäjien kannalta.

JYP-leima on myös vaarallinen, koska se sulkee Jyväskylässä joitain ovia. Ei ehkä merkittäviä ovia, mutta kuitenkin. Toivottavasti projektia ei lähtökohtaisesti maalata jääkiekkoprojektiksi, koska sitä se ei ole. Ehkäpä siksi hankkeen puhemies median suuntaan on (ainakin nyt) Harvian suvun edustaja. Edelleen, toivottavasti tässä nähtäisiin metsä puilta ja saataisiin kehitettyä Hippoksen aluetta monta pykälää eteenpäin.

Jos Seppänen & co saa tämän(kin) hankkeen maaliin, laittakaa herra suomifutiksen johtopaikoille ja saadaan Suomi miesfutiksessa arvokisoihin. Ok, se voi olla jo liian iso kakku...
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYP-leima on myös vaarallinen, koska se sulkee Jyväskylässä joitain ovia. Ei ehkä merkittäviä ovia, mutta kuitenkin. Toivottavasti projektia ei lähtökohtaisesti maalata jääkiekkoprojektiksi, koska sitä se ei ole.
Ei varmasti leimata jääkiekkoprojektiksi, se on jo tullut varsin selväksi. Sitä voidaan korostaa niille yhteistyökumppaneille, joille jääkiekko on merkittävämpi asia.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Ei varmasti leimata jääkiekkoprojektiksi, se on jo tullut varsin selväksi. Sitä voidaan korostaa niille yhteistyökumppaneille, joille jääkiekko on merkittävämpi asia.
Tarkoitin siis hankkeiden potentiaalisten vastustajien osalta. Puolestapuhujat toki tajuavat tämän itsekin ja tekevät taatusti kaikkensa häivyttääkseen urheiluihmisten pelkoja jääkiekkoväen ylikävelyuhasta. Jopa huvittavuuteen asti.

Kun lukee @Tähtipakki:n linkkaaman tiedotteen, siinä ei mainita sanallakaan JYPiä tai jääkiekkoa. Ei Seppäsen, Polaksen tai edes Timo Everin yhteydessä - vaikka hänen erikoisosaamisekseen kuvatun "hybridikonseptin" (työnimi Helsinki Garden) yksi keskeinen palanen on HIFK:n uusi jäähalli!

Edit: unohtui mainita, että Everi on myös HIFK:n hallituksen puheenjohtaja, jos joku ei sitä tiedä.
 

Tach

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYP-leima on myös vaarallinen, koska se sulkee Jyväskylässä joitain ovia. Ei ehkä merkittäviä ovia, mutta kuitenkin. Toivottavasti projektia ei lähtökohtaisesti maalata jääkiekkoprojektiksi, koska sitä se ei ole. Ehkäpä siksi hankkeen puhemies median suuntaan on (ainakin nyt) Harvian suvun edustaja. Edelleen, toivottavasti tässä nähtäisiin metsä puilta ja saataisiin kehitettyä Hippoksen aluetta monta pykälää eteenpäin.

Tuskin kukaan projektin tarkoituksen lukenut ja terveellä järjellä varustettu mieltää tätä jääkiekkoprojektiksi. Jääkiekko on vain pieni osa kokonaisuutta, isoimman painoarvon antaisin tutkimus- ja kuntoutustoiminnalle. Ainahan täällä suomessa näitä itkijöitä riittää jotka ei mielipidettään muuta vaikka faktoja läpsisi naamalle.
 

inkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kotka Rankki ohutta yläpilveä
Näyttää poliittisella puolella kaupungissa olevan jonkin verran varautuneisuutta, rahanreikiä kun on niin paljon. Jotkut vielä kaipailevat "vanhaa Hipposta" mikä se sitten lieneekin. Tuo 9.5 tilaisuus ja verkkokysely ovat tärkeitä, joihin kannattaa osallistua.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Lehtitietojen perusteella monitoimiareenaan tulisi 7500 paikkaa. Luku varmasti elää projektin edetessä ja en tiedä, minkä tapahtuman kapasiteetista on kyse. Luultavasti jääkiekon. Tiedoksi niillekin, jotka eivät ole Keskisuomalaista lukeneet.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Lehtitietojen perusteella monitoimiareenaan tulisi 7500 paikkaa. Luku varmasti elää projektin edetessä ja en tiedä, minkä tapahtuman kapasiteetista on kyse. Luultavasti jääkiekon. Tiedoksi niillekin, jotka eivät ole Keskisuomalaista lukeneet.
Alustava tieto kapasiteetista on hieman liian pieni omasta mielestäni. Tasan 8k kuulostaisi jo paremmalta. Tämä vain siksi että jatkossa tarvitsisi valittaa että "olisipa siellä edes hieman enemmän paikkoja kun pudotuspeleihin ei saa koskaan lippuja ellei käy hyvä munkki."
 

Al Bundy

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Pittsburgh Penguins, Suomi
Lehtitietojen perusteella monitoimiareenaan tulisi 7500 paikkaa. Luku varmasti elää projektin edetessä ja en tiedä, minkä tapahtuman kapasiteetista on kyse. Luultavasti jääkiekon. Tiedoksi niillekin, jotka eivät ole Keskisuomalaista lukeneet.
7500 penkkiä olisi oikein hyvä luku lätkään uudelle "monnarille". Siitä varmasti riittää hyvät paikat faneille, siis myös vierasfaneille...
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Alustava tieto kapasiteetista on hieman liian pieni omasta mielestäni. Tasan 8k kuulostaisi jo paremmalta. Tämä vain siksi että jatkossa tarvitsisi valittaa että "olisipa siellä edes hieman enemmän paikkoja kun pudotuspeleihin ei saa koskaan lippuja ellei käy hyvä munkki."
Olen alusta asti ollut sitä mieltä, että 6k on ehdoton minimi, 7k on melko sopiva ja kaikki sen yli plussaa. 7,5k ei ole mielestäni ollenkaan huono lukema. Tottakai enemmänkin voi olla, mutta kyllä tuokin hyvä olisi.

Se on toki totta, että yleisökapasiteetin kanssa ei saa tehdä enää samaa virhettä, kuin hipposhallin kanssa aikanaan tehtiin. Ennemmin vedetään hieman yli, kuin jätetään siihen "juuri sopivaan".
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Se on toki totta, että yleisökapasiteetin kanssa ei saa tehdä enää samaa virhettä, kuin hipposhallin kanssa aikanaan tehtiin. Ennemmin vedetään hieman yli, kuin jätetään siihen "juuri sopivaan".
Juuri tästä syystä olenkin miettinyt että 8k olisi hyvä luku.

Olen keskustellut ihmisten kanssa aiheesta ja jotkut ovat sitä mieltä että olisi hyvä jos halli on aina täynnä ja jää ihmisiä jotka eivät mahdu sisään. Toiset taas ajattelevat asiaa niin että hallin pitäisi olla kapasiteetiltaan hieman isompi jotta ne muuten ulosjäävät pääsevät sisään ja hallissa on ehkä muutama tyhjä paikka. Itse olen tämän jälkimmäisen kannalla.

Tiedän kyllä että tuo olisi optimaalinen tilanne eikä niin aina ole. Harmittaisi vaan jos sama virhe tehtäisiin toistamiseen.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Juuri tästä syystä olenkin miettinyt että 8k olisi hyvä luku.

Olen keskustellut ihmisten kanssa aiheesta ja jotkut ovat sitä mieltä että olisi hyvä jos halli on aina täynnä ja jää ihmisiä jotka eivät mahdu sisään. Toiset taas ajattelevat asiaa niin että hallin pitäisi olla kapasiteetiltaan hieman isompi jotta ne muuten ulosjäävät pääsevät sisään ja hallissa on ehkä muutama tyhjä paikka. Itse olen tämän jälkimmäisen kannalla.

Tiedän kyllä että tuo olisi optimaalinen tilanne eikä niin aina ole. Harmittaisi vaan jos sama virhe tehtäisiin toistamiseen.
Olen myös jälkimmäisen kannalla. Hallin olisi kuitenkin hyvä täyttyä runkosarjassakin niissä kaikkein kovimmissa taistoissa, sekä pleijareissa sitten lähes joka matsissa. Muutoin tilaa saa vähän jäädäkin, sillä jos halli ei ole aivan ääriään myöten täynnä, niin lähinnä ne huonoimmat paikat jäävät käyttämättä, jolloin paikalla olevat pääsevät kaikki hyville paikoille.

Etenkin niissä ei kaikkein kiinnostavimmissa arkipeleissä on tärkeää, että paikalle saapuvat pystyvät katsomaan peliä mukavasti ja hyviltä paikoilta. Raskaan työpäivän jälkeen matsissa käyminen on monille rentoutumista, mutta vaikea siitä on nauttia, jos joutuu olemaan ahtaasti huonoilla paikoilla, josta ei edes näe peliä kunnolla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös