Ma 28.3.2016 TPS - Kärpät (6. puolivälierä)

  • 5 398
  • 21

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ketjua tulille, matsiin enää vajaat kolme tuntia aikaa.

Ohuella rosterilla joutuu TPS operoimaan, aika huumoritouhua on tämä kausi näiden poissaolojen osalta ollut.

Georgijev uransa toisiksi kovimmassa paikassa. Nälkää Tepsillä on kiistatta, taistelutahtoakin, mutta riittääkö menovesi?

Raitapaidat, matsin keskipisteenä vai oikeanlaisessa roolissa johtamassa peliä?

Huikea tunnelma luvassa, se on aivan varmaa.
 

tii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpät tänään:

Hyökkäys:
#17 Mika Pyörälä – #16 Sebastian Aho – #9 Jesse Puljujärvi

#13 Julius Junttila – #18 Sakari Manninen – #26 Juuso Ikonen

#51 Miro Aaltonen – #47 Mika Niemi – #20 Simon Suoranta

#8 Saku Mäenalanen – #4 Kim Hirschovits – #19 Juho Keränen

Puolustus:
#5 Lasse Kukkonen – #38 Adam Masuhr

#11 Markus Nutivaara – #58 Jani Hakanpää

#42 Arto Laatikainen – #28 Mikko Niemelä

#82 Atte Pentikäinen

Maalissa:
#30 Sami Rajaniemi (#74 Sami Aittokallio)

Katsomossa:
Esa Pirnes, Miska Humaloja, Jari Sailio, Ivan Huml
 
Pataan tulee aika varmasti tänään. Pakko kuitenkin lähteä hallille kunnioittamaan joukkueen saavutusta, ja ehkä Kärpät voidaan huutaa kumoon, ainakin täytyy kokeilla. Hattua täytyy nostaa että näinkin pitkälle ollaan väkisin painettu. Loukkaantumistilanne mennyt jo ihan naurettavan puolelle... Mutta kuten Kallio totesi. Loppuun asti taistellaan.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Georgijev uransa toisiksi kovimmassa paikassa. Nälkää Tepsillä on kiistatta, taistelutahtoakin, mutta riittääkö menovesi?
Eikös Georgijev pelannut Venäjän maalissa nuorten MM-kisojen finaalissa täyden katsomon edessä. Muistaakseni hyvin pelasikin, vaikka Venäjä niukasti hävisikin. Tuolloin vaikutti olevan kovahermoinen kaveri. Uskomattoman hyvä tilanne TPS:llä on siinä mielessä, että joukkueessa on noin kova kolmosveska. Ei taida miltään muulta joukkueelta löytyäkään, kun Pelicanskin luopui Rajaniemestä. Kärpät ainakin olisi pulassa, jos kolmosvahti pitäisi laittaa askiin.
 

Knutsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kings
Vähän annetaan liikaa tasoitusta loukkaantuneilla. Markus Kojo pelaavassa kuusikossa ja Patrik Virta suoraan SaPKosta kolmosketjuun. Eipä siinä mitään, tänään pitää kaikkien antaa kaikkensa. Pikkuhiljaa pitää lähtee hallille valumaan, toivottavasti ei kuitenkaan viimeistä kertaa tällä kaudella, vaikka todennäköiseltä se nyt vaikuttaa.

Alakerrasta vapautunut istumapaikkoja, voiko niitä paikkalippuja vielä herranvuonna 2016 jotenkin pistää varaukseen? Uskomatonta, kun kaikilla kuitenkin on mahdollisuus se netissä maksaa.

Hyvää toista pääsiäispäivää ja otteluiltaa tasapuolisesti kaikille!
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Joo kyyti voi ja onkin kylmää, kun materiaalissa annetaan etumatkaa noin rajusti, mutta tuo joukkue on taistelunsa kautta ansainnut kaiken tsempin, kannustuksen ja TPS-yhteisön tuen. Vaikka tällä kaudella on joukkueen pelitavassa ja materiaalissa ollut omat puutteensa, niin on tämä ollut parasta Tepsiä sitten mestaruuskauden kevyesti. Toivottavasti tästä jää sellainen ikimuistoinen fiilis läsnäolijoille, että hallille on asiaa ensi syksynäkin ja toivottavasti näätälaumaa ei helpolla päästetä tänään missäänpäin kaukaloa. Tallinder on ollut playoffien paras pakki, no doubt about it.
 

Vaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Asiasta tehden saavuttu Oulusta Turkuun peliä seuraamaan. Elämäni ekan kerran Tepsin kotiluolassa. Nyt nähdään Puljun pleijaripelaamista livenä, ai että. :)
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Ohuella rosterilla joutuu TPS operoimaan - - -
Olisi kaiketi sen pelaavan kokoonpanon voinut avausviestiinkin naputella...

TPS tänään:

#19 Francis Pare - #10 Eric Perrin - #71 Tomi Kallio
#43 Otto Nieminen - #25 Jussi Makkonen - # 3 Petteri Nummelin
#84 Ilkka Pikkarainen - #91 Ville-Vesa Vainiola - #37 Patrik Virta
#22 Jerry Ahtola - #29 Jonne Virtanen - #44 Elias Karvonen
#45 Teemu Lämsä

# 7 Henrik Tallinder - #36 Elmeri Eronen
#26 Markus Kojo - #56 Kalle Kaijomaa
#64 Olli Malmivaara - #55 Harri Tikkanen

#30 Aleksandar Georgiev
(#34 Karolus Kaarlehto)

Loukkaantuneet: # 6 Niklas Friman, #12 Dave Spina, #17 Tadas Kumeliuaskas, #20 Jani Forsström, #32 Lauri Tukonen, #34 Oskari Setänen, #46 Miro Keskitalo
Sairastunut: #35 Teemu Lassila
Pelikielto: #78 Patrik Moisio

Mielenkiintoinen yksityiskohta: TPS:n kotisivuilla olevassa pelaajaluettelossa Karolus Kaarlehdon numeroksi on laitettu # 1. Tänään Kaarlehto kuitenkin avaa vaihtoaition luukkua selässään Oskari Setäsen #34.
 

Neitikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpillä laaja rosteri ja muutama tuoreempi jalka vs. loukkaantuneista kärsivä TPS+Lassila kipeenä. Varma vierasvoitto ja peli päättyy 1-5
 

sinikettu

Jäsen
Tepsillä on aika tiukka paikka maalivahtipelin suhteen. Georgiev ei taida maalilta väistyä, vaikka kymmenen osumaa menisi selän taaksen. Tuo Tepsin kakkosmaalivahti kuulostaa ainakin nimensä perusteella vähän joltain aatelissuvun vesalta, jolle isäpappa on rahoillansa ostanut luukkuvahdin paikan pudotuspeleissä lohduttaakseen poikapoloaan 5. divaripelissä tapahtuneesta rökäletappiosta.
 

AC/DC MAN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United
TPS:ltä äärettömän hieno taistelu. Kumminkin Suomen parasta tai yksi parhaista joukkueista laittoi ahtaalle. Hatunnosto TPS:lle täältä Pääkaupunkiseudulta.
2-0 johdossa 2 erää hyvää pelaamista. Mutta Kärpät näytti taas että se pystyy tappioasemasta nousemaan voittoon. TPS Faneille terveisiä, että äärettömän hyvin jaksoitte kannustaa. Ja kannustatte vieläkin Turkuhallissa. Vaikka tappio harmittaa, niin silti jaksatte kannustaa joukkuetta. Sillä tavalla se täytyy mennä. TÄNÄÄN VARMAANKIN paras yleisömäärä Turkuhallissa. Hieno juttu. Jatkakaa tuolla tavalla.
 

JakeTheGreat

Jäsen
Suosikkijoukkue
YNWA
Toisen kerran tällä kaudella koin euforiaa! Ensimmäinen oli, kun Sparta Praha pudotettiin jatkosta noin 40 sekuntia ennen kolmannen erän loppua Raksilassa marraskuussa.

Uninen, todella uninen lähtö meiltä. Ei näin. Emme voi menestyä näin mielestäni jatkossa. Mutta parannettiin. Laten ilmeestä näki jo ennen toisen erän alkua, että jumalauta mennään taas.

Uninen lähtö, mestarin lopetus. Oikeastaan kaikki alkoi vasta kolmannessa erässä konkretisoitumaan maalipaikkoina, jäähynä ja lopulta maaleina. Ihanasti noustu jälleen ja ihanasti kävi maalissa jatkoajalla. Jatkoaika ja ratkaisu olivat kyllä huvittavia, mutta kelpaavat!

Usko, toivo, rakkaus.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ihan pienen pieni jossittelu jäi kalvamaan mieltä, että olisiko kolmannessa erässä kuitenkin pitänyt pelata vähän aktiivisemmin myös hyökkäyspäässä. Kuitenkin niiden maalien jälkeen näytti siltä, että habaa vielä olisi löytynyt paineistamiseen. Ja olisihan se ollut hienoa haastaa vielä jatkoerässä, mutta sitten tuli tuo onneton lipsahdus.

Murhaavia nuo Kärppien nuorukaiset. Ei siinä montaa paikkaa tarvittu. Periaattees hyvin pysyi TPS:n pakka kasassa, mutta ei aivan riittävän hyvin. Joka tapauksessa hieno tasonnosto taas kotijoukkueelta vaisumman Oulun-pelin jälkeen.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jätän osaltani puolivälieräketjun näiltä puheilta nyt rauhaan ja toivottelen siellä hyvänä häviäjänä tsempit oululaisille jatkoon, mutta muutama asia tästä pelistä vielä tänne:

- Palloseuran siipirikkoinen rosteri pisti parastaan 50 minuuttia ottelusta. Bensa oli välillä vaarassa loppua mutta vielä voittavan kiekon elementtejä loppuun ja lopulta Georgijeviltä sulaminen jatkoajan aivan alkuun. Ei ehkä poika odottanut tuollaista ratkaisua, mutta jumalauta kun hereillä pitäisi olla... Se maksoi nyt game sevenin.
- Kärppien junnut pelasivat älyttömän makean ottelun. Kärpät myös osoitti voittavan joukkueen merkkejä huimalla kirillään.
- Tallinder on jumala. Liigan paras pakki. Toivottavasti pysyy TPS:ssä.
- Tepsi taisteli ja yleisö oli huikeasti messissä.

Lopulta pari kommenttia tuomareista, ihan vaan koska on pakko:

- Tepsin Paré kampattiin Kärppien maalin takana 2-0-tilanteessa vähän vastaavassa tilanteessa kuin josta Tallen sai koukkujäähyn, josta yllätys yllätys Kärpät kavensi. Paska maku jäi tuosta.
- 2-0-tilanteessa Nummelinilta vedetään maila käsistä onnistuneen 1-1-haaston jälkeen. Ei jäähyä. Muutama vaihto myöhemmin häntä hakataan käsille edelleen pelin ollessa 2-0. Ei jäähyä.
- Pikkarainen agitoi taitavasti kaksi erää, kunnes Favorin huomautti Atulle että tuon pitää loppua. Siis ei saanut edes vaihtaa pelkästään kuulumisia ilman minkäänlaista naaman hieromista Kärppien poikien kanssa. Selin komensi tuossa tilanteessa Pikun penkille ja Pikkarainen oli loppupelin kuin varjo itsestään. Aivan kamalaa pelin johtamista, aivan hirvittävää paskaa jos suoraan sanotaan. Se ei tehnyt pahaa kärpäsellekään, vaan pelkästään ärsytti.

Nuo kolme ensinmainittua hetkeä 2-0-tilanteessa olivat sellaisia että jokaisesta olisi pitänyt jäähyaition kutsua kärppäpelaajaa. 3-0 olisi voinut olla liian pitkä silta ylitettäväksi jopa tuolle joukkueelle, ja kolmella ylivoimalla olisi pitänyt yksi maali tehdä.

Lopulta nerokas maali Manniselta ja siten ansaittu voitto Ouluun. Onnea siitä.
 
Viimeksi muokattu:

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Olipas hieno kiekkoilta jälleen kerran HK Areenalla. Kauden kuudes Kärppien peli paikan päällä ja kolmas tässä sarjassa. Yleisöä oli saapunut hyvin tukemaan Tepsiä, kaiken kaikkiaan 9009 silmäparia. Tällä kertaa ei tule mitään massiivisen pitkää raporttia, vaan tiivistetään hieman varsinaista kertomusosaa ja pidetään samalla toki pelaaja-analyysit viestissä mukana.

Avauserä oli kyllä hirveintä kärppäkiekkoa mitä on tullut todistettua paikan päällä tällä kaudella. Peruuteltiin ja ei oltu valmiita Tepsin rynnistykseen. Oulun pelissä nähty vauhtilätkä loisti poissaolollaan ja taas mentiin siihen peruutteluvaihteeseen vieraskaukalossa. Siitä kertovat myös avauserän torjunnat. Georgiev torjui neljästi ja Rajaniemi kymmenen kertaa. Kärpät ei oikeastaan päässyt ollenkaan testaamaan nuorta venäläiskassaria. Heti parin minuutin pelin jälkeen Niemelällä oli hyvä paikka slotista siirtää lämärillä Kärpät johtoon, kun nähdäkseni Niemi tarjoili toimistosta hyvän syötön, mutta Niemelä ei saanut kunnon kutia aikaan. Sen jälkeen sitten Kärppien ykkönen otti avausmaalista miinukset itselleen, joka syntyi reilun viiden minuutin pelailun jälkeen. Kiekko avattiin oikeaan laitaan sinisen päälle, jossa Pulju sai kaksi TPS-miestä kimppuunsa ja Aho nappasi lätkän. Hän lähti haastamaan Tikkasta jalalla ja kiersikin tämän, mutta laukaus slotista meni reilusti ohi takakulmasta oikealta. Kiekko meni ränniin, jossa Karvonen voitti Puljun ja Junttila ei ehtinyt peittämään Karvosen läpisyöttöä Pareelle, joka oli päässyt kärkkymään vapaaksi Kukkoselta. Francis-herralta viileä kuti alakulmaan ja peli 1-0. Ennen tuota avausmaalia Kojolla oli ollut hyvä paikka viivasta, kun hän pääsi kävelemään ja lataamaan, mutta tuon kudin Rajaniemi liimasi. Myös hieman ennen Tepsin avausmaalia Aho hävisi oman alueen aloituksen pystyyn Vainiolalle, joka kaapi kiekon Pikkaraiselle ja tämän rannari osui vieraiden tolppaan. Nojoo, tuon jälkeen TPS sitten sai lopulta sen palkintonsa. Tämän jälkeen kävi myös selväksi, että tänään linja on salliva. Esimerkiksi Niemi kamppasi Kärppien maalin takana Pareen, mutta tuosta ei jostain syystä tullut jäähyä. Kärpät jatkoi lepsua pelaamistaan ja TPS rankaisi toistamiseen ajassa 13:21, kun Vainiolan poikki kentän syöttö löysi Tallinderin viivasta. Tämä ohitti Puljujärven ja laukoi sitten lähes nollakulmasta kiekon sisään. Rajaniemen piikkiin ilman muuta. Tuossa samassa vaihdossa Kärppien ykkönen ja sitten Laatikainen-Niemelä pari ei saanut kiekkoa haltuunsa omalla alueella millään ja TPS rankaisi. Kärpät oli onnekas päästessään näissä lukemissa erätauolle.

Toiseen erään Kärpät tuli selvästi aktiivisemmin, mutta tämä erä oli lopulta maaliton. Ensimmäiset jäähyt jaettiin erän puolivälissä, kun Malmivaara piti Keräsestä kiinni Tepsin maalin edustalla pelin painopisteen ollessa jo keskialueella ja samaan aikaan sitten Keränen rimpuili Malmivaaran otteesta irti sen verran lennokkaasti, että hän sai sukeltamisesta jäähyn. Ihan OK tuomio. Tasavajaalla ei tapahtunut mitään erityistä, mutta minuuttia myöhemmin sitten Laatikainen tönäisi TPS-pelurin Kärppien maalin sisään vastahyökkäyksen aikana ja siitä boksi. TPS YV oli kuitenkin aika vaisu. Paras paikka tuli Aholle, kun Georgiev sähläsi kiekon kanssa ja syötti sen suoraan Sebun lapaan. Tämä otti haltuun ja haki sitten pienestä kulmasta laukausta kohti haaroja, mutta Georgiev sai tuon vielä pelastettua. Jäähyn jälkeen sitten Kärpät sai kevyesti otetta itselleen, mutta ei mitään hirveän hyviä maalipaikkoja. Kerran kiekko lipui niukasti takakulman ohi, kun ainakin Mäenalanen oli maalilla painimassa ja kiekko toimitettiin sinne, mutta ihan kunnolla ei Kärppä-pelaajat saaneet lapaa väliin.

Kolmannessa erässä Kärpät lisäsi entisestään löylyä. Jo toisessa erässä Kärpät vaihtoi koostumuksiaan siten, että Pyörälä ja Junttila vaihtoivat paikkoja. Nyt sitten tiivistettiin lisää ja Niemen kaveriksi lyötiin Mäenalanen ja Aaltonen. Heti ensimmäisistä vaihdoista näki, että nyt on aivan kaikki pelissä. Se palkittiin vitosen kohdalla, kun Tallinder joutui maalin edessä kamppaamaan nähdäkseni Junttilan jään pintaan. Kärpät hyödynsi ottelun ainoan ylivoimansa loistavasti. Nutivaara siirsi Aholle, tämä syvyyteen maalin kulmalle Pyörälälle, joka jatkoi toisella kosketuksella takakulmalle hiipineelle Puljujärvelle, joka sitten puolestaan sai niitata kiekon etukulmasta sisään. Ahtola nukkui ratkaisevan sekunnin kymmenysosan ja ei saanut enää poikkisyöttöä katki. Maalin jälkeen Kärpät jatkoi vyöryttämistään ja palkinto tuli ajassa 53:37, kun Mäenalanen heitti kiekon punaviivalta kulmaukseen, jonne polki ensimmäisenä Kojo. Aaltonen tuli niskassa kiinni ja niittasi Kojon laitaan. Irtokiekko jäi Niemelle, joka siirsi kiekon maalin eteen polkeneelle Mäenalaselle ja tämä siirsi sen kauniisti yhdellä kosketuksella takakulmaan. TPS piti heti maalin jälkeen pitkän palaverin ja sen ykkösketju saikin paineen Kärppä-päätyyn. Erän lopussa paras paikka kotijoukkueella siunaantui Niemiselle, joka ohjasi pari minuuttia ennen loppua niukasti ohi takakulmasta.

Jatkoerä alkoi ja loppui nopeasti. Kärpät voitti kiekon itselleen aloituksesta. Kukkonen avasi laitaan Ikoselle täyteen vauhtiin. Tämä polki sinisen yli ja jätti kiekon sen jälkeen taakse Masuhrille, joka latasi kiekon kohti maalia. Se pysähtyi maalin edustalle ja irtokiekon käänsi sisään sitten Manninen. Georgievin piikkiin, koska sen verran pienestä kulmasta ja vielä rystyllä tuo ratkaisu syntyi. Pelin jälkeen joukkueet kättelivät rehdisti toisensa. Sen jälkeen Kärpät kiitti ensin omia fanejaan, jonka jälkeen kotijoukkue kiersi hallin kertaalleen ympäri taputtaen. Tämän jälkeen vielä Petulle annettiin oma hetkensä kannattajien edessä. Kaiken kaikkiaan hieno sarja on takana ja krediitit molemmille joukkueille. Näköjään raportti venähti taas jonkun verran, mutta loppuun tuttuun tapaan pelaaja-analyysit.

Kärpät
+/- Rajaniemelle ei antaa puhtaita papereita, koska imaisi sen toisen totaalisesti ja noihin ei ole varaa jatkossa. Voittava maalivahti kuitenkin.
+ Pakiston kaksi ensimmäistä paria vetivät hyvin tänään. Ei sen kummempaa analyysiä heistä enää. Nutivaaran neljän pelin pisteputki katkesi. Ei päässyt laukomaan juuri ollenkaan ja superjunnujen tavoin pelattiin kyllä kiekosta irti heti, kun hän sai sen haltuunsa.
- Laatikainen-Niemelä pari oli epävarma. Laatikaiselta sarjan huonoin peli ja kiekko poltti todella monta kertaa.
+ Pulju oli energinen. Pyörälältä hyvä passi avausmaaliin ja pelasi vahvasti taas kahteen suuntaan. Junttila parantaa peli peliltä, toi hyvän luistelulisän ykköseen Speden paikalle kahdessa viimeisessä erässä. Manniselle voittomaali ja Ikonen pörräsi taas hyvin. Ikosen ainoa ongelma on oikeastaan se, että ei tahdo päästä vetopaikoille kokonsa vuoksi, mutta syöttelee hyvin ja koittaa kyllä liikkeellään löytää sitä vetopaikkaa. Kolmosketjusta ei ole hirveästi positiivista sanottavaa pl. tasoitusmaali. Aaltonen tuosta nyt joutaisi ehkä vilttiin ja Iivana ammeeseen. Niemi väläytteli pari kertaa ja on kyllä edelleen hyvä AV-pelaaja. Kermainen passi tasoitukseen. Suorannalta hieman vaisumpi peli, pari hyvää niittia siinä se. Kiekko poltti. Nelosesta Keränen ja Mäenalanen olivat timanttia, Hirso poppareille ensi peliin ja Pirnes/Humaloja askiin.

TPS
+/- Georgiev vähän töitä kahdessa avauserässä ja kolmannessa sitten joutui nöyrtymään. Voittomaali meni hänen piikkiin ja siitä miinusta. Jo toistamiseen parin kuukauden sisään kriittinen jatkoaikatappio.
+ Tallinder oli taas kuningas puolustajista. Eroselta normaalisuoritus, keräsi toki passin toiseen maaliin.
- Kakkospari Kojo-Kaijomaa ottaa nimiinsä Kärppien tasoituksen. Kolmospari Malmivaara-Tikkanen perusmatsi oikeastaan heiltä.
+ Pareelle maali, Perrin ja Kallio olivat kyllä vähän pimennossa tänään. Kakkosketjusta Nieminen oli näkyvä, Makkonen ja Petu oikeastaan aika näkymättömiä. Kolmosesta Pikkarainen osui kerran tolppaan, muuten ei mitään mainittavaa. Vainiolalta hyvä passi toiseen maaliin. Ei hirveästi muuta sanottavaa. Virta oli aika näkymätön omiin silmiin. Nelosketjulta peruspeli, ei sen kummempaa. Karvoselta toki hyvä passi avausmaaliin.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tässä sarjassa oli monta kulminaatiopistettä. Vaikka edellinenkin peli meni Kärpille selvin luvuin, pelotti kyllä tosissaan siinä 2-2 tilanteessa. Sama juttu tänään, TPS:n voitto ei kaukana ollut ja seiskapelissä olisi saattanut tapahtua ihan mitä vaan. Mitä lie tästä sarjasta olisi tullut jos TPS olisi ollut täydellä hyökkäysarsenaalilla liikenteessä.

Päällimmäisenä fiiliksenä siis helpotus. Mitalipeleissä jälleen. Mutta nostan hattua turkulaisille. Kova porukka. Hyvä nähdä TPS taas mukana muiden "isojen" matkassa kärkikahinoissa. Jos 2010 mestaruutta ei liikaa mietitä, niin TPS:n edellisen dynastian päättymisestä vuosituhannen vaihteessa alkoi sitten Kärppien dynastia.
 

gifusisu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jätän osaltani puolivälieräketjun näiltä puheilta nyt rauhaan ja toivottelen siellä hyvänä häviäjänä tsempit oululaisille jatkoon, mutta muutama asia tästä pelistä vielä tänne:

- Palloseuran siipirikkoinen rosteri pisti parastaan 50 minuuttia ottelusta. Bensa oli välillä vaarassa loppua mutta vielä voittavan kiekon elementtejä loppuun ja lopulta Georgijeviltä sulaminen jatkoajan aivan alkuun. Ei ehkä poika odottanut tuollaista ratkaisua, mutta jumalauta kun hereillä pitäisi olla... Se maksoi nyt game sevenin.
- Kärppien junnut pelasivat älyttömän makean ottelun. Kärpät myös osoitti voittavan joukkueen merkkejä huimalla kirillään.
- Tallinder on jumala. Liigan paras pakki. Toivottavasti pysyy TPS:ssä.
- Tepsi taisteli ja yleisö oli huikeasti messissä.

Lopulta pari kommenttia tuomareista, ihan vaan koska on pakko:

- Tepsin Paré kampattiin Kärppien maalin takana 2-0-tilanteessa vähän vastaavassa tilanteessa kuin josta Tallen sai koukkujäähyn, josta yllätys yllätys Kärpät kavensi. Paska maku jäi tuosta.
- 2-0-tilanteessa Nummelinilta vedetään maila käsistä onnistuneen 1-1-haaston jälkeen. Ei jäähyä. Muutama vaihto myöhemmin häntä hakataan käsille edelleen pelin ollessa 2-0. Ei jäähyä.
- Pikkarainen agitoi taitavasti kaksi erää, kunnes Favorin huomautti Atulle että tuon pitää loppua. Siis ei saanut edes vaihtaa pelkästään kuulumisia ilman minkäänlaista naaman hieromista Kärppien poikien kanssa. Selin komensi tuossa tilanteessa Pikun penkille ja Pikkarainen oli loppupelin kuin varjo itsestään. Aivan kamalaa pelin johtamista, aivan hirvittävää paskaa jos suoraan sanotaan. Se ei tehnyt pahaa kärpäsellekään, vaan pelkästään ärsytti.

Nuo kolme ensinmainittua hetkeä 2-0-tilanteessa olivat sellaisia että jokaisesta olisi pitänyt jäähyaition kutsua kärppäpelaajaa. 3-0 olisi voinut olla liian pitkä silta ylitettäväksi jopa tuolle joukkueelle, ja kolmella ylivoimalla olisi pitänyt yksi maali tehdä.

Lopulta nerokas maali Manniselta ja siten ansaittu voitto Ouluun. Onnea siitä.

Olihan peli, TPS oli kaks erää edellä. Eikä mielestäni ollut mitään dieselin käynnistystä, vaan kaverin paremmuutta.

Alkuun jäi jäähytkin viheltämättä Kärpiltä, muuten en taas löydä isompaa ongelmaa. En kuullut mitä Pikkaraiselle sanottiin, mutta kyllä se kaveri minun ihon alle pääsi. Komeasti loppukättelyssä kuitenkin, jos ei kavereina, niin rehteinä kilpakumppaneina onniteltiin.

Jatkoajan maalissa George hävitti näkyvyyden kiekkoon, joten en sulamisesta puhuisi. Tallinder oli muuten mielestäni todella loistava, paras TPS:n pelaaja sarjassa.

Jotenkin jäi tuosta Nummelinin haastattelusta mielikuva, että ois halunnut jäädä, mutta ei enää päästy sopimukseen. Tästä jäi heiman paska maku, pyytääkö kaveri liikaa tasoonsa nähden vai onko ikä ajanut jo kokonaan ohi? Jollakin tapaa pidän Petteriä seuraikonina, korjatkaa jos olen väärässä.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jotenkin jäi tuosta Nummelinin haastattelusta mielikuva, että ois halunnut jäädä, mutta ei enää päästy sopimukseen. Tästä jäi heiman paska maku, pyytääkö kaveri liikaa tasoonsa nähden vai onko ikä ajanut jo kokonaan ohi? Jollakin tapaa pidän Petteriä seuraikonina, korjatkaa jos olen väärässä.

Onhan Petu jollain lailla seuraikoni, omia poikia kun on. Tähän kun lisätään Timo Nummelinin TPS-paidassa saavutetut mitalit, niin onhan siinä jo seuraikonistatukselle pohjaa kerrakseen. Oma käsitys tuosta Petun jatkosta on, että ihan hyvässä hengessä tiet kuitenkin eroavat. Uskon Nummelinin palkkatoiveessa olleen reilusti kotiseutualennusta, mutta taitaa se alennettukin hinta olla sellainen, että sitä ei kannata maksaa noin vanhasta ja jatkuvasti telakalla olevasta pelaajasta. En kyllä tiedä, että paljonko Petun tämän kauden "saikuttelusta" meni perheessä vallitsevan ikävän terveystilanteen piikkiin, enkä asiaa tätä sivuhuomiota enempää aio käsitelläkään.

Eiköhän Nummelinin suunta ole juurikin Norja (Storhamar?) tai jokin muu sellainen maa, jossa Petun ominaisuuksilla ja rajoituksilla varustettu pelaaja voi tehdä reilun tilin ja saada joukkueesta ison roolin. Eikä se nyt huonoin valinta olisi tuo Norja. Liiga siellä taitaa sopia tasoltaan Petun kaltaiselle jäähdyttelijälle, joka ei enää viitsi peräsuoli pitkänä painaa, mutta jota pelaaminen ammatikseen silti edelleen kiinnostaa.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Juu en minäkään löydä Petun jäähyväisistä mitään draamaa. Mies ei vain pysy kasassa oikein millään ja Tepsi tarvitsee kaikki käytettävissä olevat rahat sinne kentälle eikä katsomoon. Liikaa epävarmuustekijöitä pelikunnon suhteen. Aikansa kutakin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös