Pelaaja-arviot 2015–2016

  • 9 422
  • 39

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Onnistunut paluukausi Liigaan on nyt takana ja katsotaan vielä aavistuksen tarkemmin millaisista palasista uskottava paluu kirkkaampiin saleihin koostui.


A Pelaaja on ylittänyt selkeästi häneen kohdistetut odotukset. Huippupelaaja on täyttänyt tai ylittänyt häneen kohdistetut korkeat odotukset.
B Pelaaja on pelannut hyvällä tasolla ja täyttänyt suurelta osin hänelle asetetut odotukset.
C Pelaaja on pelannut kohtuullisella tasolla illasta toiseen ilman suuria kohokohtia ja parantamisen aihetta löytyy.
D Pelaaja ei ole vastannut häneen kohdistettuja odotuksia kuin korkeintaan hetkittäin.

A

Green, Josh


Pisteitä, johtajuutta ja esimerkkiä. Eipä nousijajoukkue voisi paljon parempaa mentoria saada. Näin kirjoitin Greenistä alkukaudesta. Tuon voi helposti allekirjoittaa edelleen eli vaikka veteraani toki tiedettiin jo lähtökohtaisesti hyväksi hankinnaksi nousijajoukkueelle, niin varmasti aika harva uskalsi edes unelmoida miehen vetävän 2015–2016-sesongin kaltaista monsterikautta. Green pelasi KooKoo-hyökkääjistä eniten niin kokonaisuutena kuin yli- ja alivoimillakin, teki eniten pisteitä ja maaleja, laukoi eniten voittomaaleja, oli paras aloittaja ottaen myös aloituksia tuplasti enemmän kuin seuraava sentteri (Malinen), laukoi hyökkääjistä parhaalla prosentilla (oli ko. tilastossa myös koko Liigan paras yli 100 kertaa laukoneista) ja paljon muuta.

Silti uskallan väittää, että Greenin tärkein merkitys KooKoon ensimmäiselle vuodelle eivät olleet pisteet tai maalit kentällä, vaan jo alussa mainitun johtajuuden ja esimerkin näyttäminen. Monia kaukaloita kiertänyt ammattimies tiesi mitä ammattikiekkoilijalta vaaditaan ja otti KooKoon reppuselkäänsä henkisesti. Jatkosopimus ei varmasti ollut halvimmasta päästä, mutta toisaalta osoitus molempien osapuolten sitoutumisesta. Ennen tätä kautta hieman ihmettelin Tappara-kannattajien hehkutusta, mutta nyt ymmärrän sen täysin. Hieno pelaaja.

Malinen, Jarkko

On hyviä hankintoja, loistavia löytöjä ja sitten on Jarkko Malinen. On itsestään selvää sanoa, että Malinen oli KooKoolle äärimmäisen tärkeä pelaaja, mutta ei tuota faktaa vain voi kiertää. Merkitys näkyi karusti, kun tuolloin pistepörssin kuudentena ollut Malinen loukkaantui tammikuussa ja oli sivussa yhdeksän peliä. Noista matseista KooKoo voitto varsinaisella peliajalla yhden ja pudotuspelipaikkataistelu sai valtavan kolauksen Sportin ajaessa ohitse sarjataulukossa. Taitava kentän molemmissa päissä ja erityisesti jopa hieman datsjukmainen takakarvaus ja kane-henkiset pienet kiekon siirrot paineen alla olivat ajoittain taidetta, jota ei Sumulaaksossa ollut nähty vuosiin. Näistä pieniestä hienouksista huolimatta Malinen on enemmänkin tehokas kuin näyttävä pelaaja. Jos jotain voisi pyytää, niin laukoa voisi enemmän. Pelaa ensi vuonna maajoukkueessa, jos ja kun jatkaa siihen mihin jäi.


Haataja, Juha-Pekka


Kolmen vuoden takaisen Liigan pistepörssin voittajan ja maalikuninkaan kotiuttamisesta Örnsköldsvikistä lokakuun puolivälissä oli aivan erinomaista reagointia KooKoolta ja jälleen yksi sulka Kultasen hattuun. Kai muutaman untuvan voi tunkea myös Vallinin pipon pehmikkeeksi. Muutaman viime kauden alavireen alhossa vaeltanut oululainen teki tehokkaan paluun Liiga-kaukaloihin ja oli 14 maalillaan ja viidellä voittomaalilaukauskisan onnistumisella merkittävä tekijä KooKoon muutoin hieman tasapaksussa hyökkäyksessä. Haataja oli harvoja todellisia pelotteita KooKoo hyökkääjistä ja nysä-Bauer sylki vihaisia kuteja arvaamattomista paikoista vihulaisveskarien kauhuksi eniten kaikista hyökkääjistä. Puolustuspelaaminenkin on ok-tasolla ja ensi kaudelta voi odottaa vähintään vastaavia pisteitä kuin KooKoon neitsytsesongilta.

O'Connor, Ryan

O’Connorissa oli hieman samaa kuin Greenissä eli entisen seuran kannattajat harmittelivat hyvä pelaajan menetystä. Minä taas ihmettelin, että mikäs seppä tämä oikein on. Nuorehko jannu, takana jo kuitenkin KHL, Sveitsin ykkösliiga, Kanadan U18-maajoukkue, doping-tuomio ja espoolainen koirankoppi, mitähän tästä pitäisi odottaa? Olivat odotukset mitä olivat, niin loistava pelaaja saatiin. Muodosti Lehtosen kanssa vaarallisen kaksikon ylivoiman siniviivalla ja paukuttikin komeat seitsemän häkkiä miesylivoimalla. Omassa päässäkään ei jäänyt jalkoihin, vaikka vahvuudet ovatkin selkeästi kiekollisessa pelissä. Pysyi myös yllättävän hyvin poissa jäähyaitiosta, vaikka välillä vähän hamiltonilainen veri kuohahtaakin. Kauden edetyssä roheat peliminuutit alkoivat näkyä hyökkäyspelaamisessa ja O’Connor tekikin kauden viimeisissä 29 matsissa vain yhden maalin ja viimeiset 19 ottelua menivät maaleitta. Silti erittäin tärkeä palanen ja toivottavasti optio ensi kaudesta käytetään.

Lehtonen, Mikko

Viime vuoden pudotuspelit TuTo-paidassa antoivat luvan odottaa Liiga-tason puolustajaa, mutta läpimurto Liigan pakkien eliittiryhmään oli varmasti yllätys kaikille. Paukutti 12 maalia, joka riitti Liigan puolustajien keskuudessa huikeasti kakkossijaan. Pelasi isoja minuutteja ja vaikka tehoja tulikin, niin ei ole mikään lapanen omalla kenttäpuoliskollaan. Vuoden 2014 nuorten maailmanmestari ei ole mikään kaappi, mutta jämerän oloinen ja liikkuu erinomaisesti. Nuorehko ikä näkyy satunnaisina virheinä lähinnä sijoittumisessa puolustustilanteissa, mutta kyllä Lehtosen kohdalla tehtiin vähintään malismainen kaappaus.

 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
B

Juutilainen, Jan-Mikael

Kun vertaa keväällä 2012 Kouvolaan saapunutta, vähän pyylevähköä Liiga-pudokasta ja nykyhetken kiekkosoturia, niin mysteeri alkaa hiljalleen aueta. JMJ teki terävimmän hyökkäyskärjen takana kohtuulliset tehotkin, mutta ne ovat on ainakin omissa silmissä kuitenkin vain lähinnä bonusta yhdelle Liigan laadukkaimmista nelossenttereistä. Hoiti oman roolinsa koko kauden ajan erinomaisesti ja en ihmettele yhtään, että kahden vuoden jatkosopimus solmittiin jo hyvissä ajoin.

Virtanen, Mikko

Jo kaudella 2010–2011 debytoinut Virtanen on harvalukuisten omien kasvattien kruununjalokivi. Pelasi alkukauden Heinolassa ilmeisen mukavasti, vaikka tehot eivät päätä Peliitta-paidassa huimanneetkaan. Virtanen avasi Liiga-uransa vuoden vaihteen jälkeen ja sai lähes välittömästi homman jujusta kiinni. Hyvässä mielessä hieman sellainen, aavistuksen vielä honkkeli, vanhanliiton taitopelaaja, jolta kuitenkin löytyy räjähtävyyttä tarvittaessa. Pelasi tiensä kouvolalaiskatsojien sydämiin viimeistään 24.2., kun rokotti NoSmoking Teamin verkkoon kerran varsinaisella peliajalla ja kolmesti voittomaalilaukauskisassa kaksintaistellessaan Jypin Anssi Löfmanin kanssa. Ei ole 22-vuotiaana enää mikään junnari eli ensi vuonna voi hyvällä syyllä odottaa seuraavaa askelta näkyvämpään rooliin. Tämä juna vaikuttaisi olevan hyvin raiteillaan.

Järvenpää, Juha

Noormarkun huumoriveikko osoittautui hyväksi Liiga-maalivahdiksi ja hurmasi Saarelan Annin kokkaustaidoillaan sekä myös kouvolalaiskatsojat, tosin jälkimmäiset lähinnä loppukauden peliotteillaan. Kausi ei ollut pelkkää paraatimarssia Uralille ja varsinkin alkukaudesta oli ajoittain hieman vaikeaa. Antoi silti aina askissa ollessaan joukkueelleen sauman voittoon ja mikä tärkeintä, nousijajoukkueelle usein tyypillisiä romahduksia ei käytännössä nähty. Joulun jälkeiset terveysongelmat näkyvät pelimäärässä, mutta ne eivät sentään katkaisseet kautta, kuten kävi edellisellä Sumulaakson pikavisiitillä kaksi vuotta sitten. Nousijajoukkueen maalilla kellotettu, Liigan seitsemänneksi paras, torjuntaprosentti 92,22 on oikeasti kova saavutus.

Kangasmäki, Aki

Lensi koko kauden hieman tutkan alla, mutta se ei välttämättä ole ollenkaan huono asia tämän roolin pelaajalle. Iso, tosin ei erityisen fyysinen, mutta teki duunia hyvällä asenteella illasta toiseen hoitaen roolinsa vailla valitusta. Tähän päälle vielä peliaikaan ja olemattomaan ylivoima-aikaan nähden varsin kelvolliset tehot, niin voi sanoa Raumam boja hoitaneen oman ruutunsa Kymenlaaksossa.

Hakulinen, Anrei

♫Tervetulo Kaakkoon Anrei,
Hanttihommiin Malisen laidalle♪

Lahdessa valmennuksen epäsuosioon joutunut pitkän ja risaisen taipaleen kulkija löysi lopulta tiensä Sumulaaksoon, jossa viilettää ensikin kaudella. Ja nimenomaan viilettää, koska Hakulinen on selkeästi yksi joukkueen nopeimmista luistelijoista ja luo nopeudellaan paikkoja hyvällä prosentilla. Harmillista on se, että ainakaan vielä ne eivät ole realisoituneet tehoina Liigassa. Suurin syy tähän on toistaiseksi varsin onneton laukaus ja sen on parannuttava, jotta miehestä saadaan ulosmitattua riittävät tehot ensi kaudella. Ei ole enää niin hukassa omassa kenttäpäädyssä, mutta silti paikan toivoisi löytyvän jatkossa kiekollisesta roolista. Anrei pääsee välttää C-korin tämän kauden osalta puhtaasi potentiaalinsa takia, koska toivottavasti sitä viimeistä vaihdetta ei ole vielä lyöty silmään Lumonin kaukalossa.

Eklund, Oscar

Jopa Liigan eliittiä kokonaisvaltaisista pakeista, kun on terveenä. Eklund tekee lähes aina omassa päässä helppoja sekä peliä välittömästi edistäviä ratkaisuja kiekollisena paineen alla. Tämähän on oikeastaan se mitä jokaiselta pakilta voi, ja lähtökohtaisesti pitääkin, ensisijaisesti pyytää. Jos yksittäistä kehityskohdetta lähdetään etsimään, niin varsinkin laukausta voisi mies mennä treenaamaan aluksi vaikka KooKoon C-junnuihin. Silti on myönnettävä, että jos kroppa ei prakaisi toistuvasti, niin tuskin tätä jannua olisi koskaan Sumarissa edes nähty. Illanviettopaikka olisi ennemmin Stokiksen Östemalmin Condo kuin betonihelvetin Neville, jossa iltaisin saa keskustella lähinnä Jan Calounin ja Roman Turekin haamujen kanssa pisuaarilla, kruununperillisten sijasta.

Peltonen, Tomi

Jo yllättävänkin kokenut sotaratsu hoiti oikeastaan roolin kuin roolin mitä kauden aikana pyydettiin. Ei erityisen hyvä missään, mutta toisaalta heikkouksiakaan ei liiemmin löydy. Pystyy pelaamaan periaatteessa jokaista paikkaa hyökkäysessä ja nostaa pelinsä tasoa usein, kun panokset kasvat. Arvokas syvyyssentteri, jonka soisi jatkavan, vaikka rosteripaikat alkavat vähiin käydäkin.

Hyvärinen, Toni

Vanha Rämön kolaaja vaikutti aluksi aivan hyödyttömältä tapaukselta, mutta löysi lopulta paikkansa rosterista. Hoippuu B- ja C-korin välillä, mutta menköön nyt yritteliäisyytensä ja puolustuspelaamisen takia ylempään kategoriaan. Tätä yritystä ja vauhtia riittää, mutta tehoja pitäisi vielä kaivaa jostain lisää ensi kaudelle.

Alikoski, Mikko

Posen paluu Kouvostoliittoon sujui aikalailla odotusten mukaan eli sitä saatiin mitä tilattiin. Jyyräsi sitä nelosen laitaa tutun tehottomasti, mutta tehottamia olivat vastustajatkin tuolloin. Kautta nousijajoukkueen puolustavassa kentässä voi pitää onnistuneena, jos omiin tasakentällisin menee koko kauden aikana vain 10 maalia 44 ottelussa ja tehotilasto on sama kuin viime vuonna. Tosin silloin pelattiin samaa roolia Suomen mestarin riveissä.

Kurki, Mikael

Vallinin some-aseenkantaja Kultahammasrannikolta pelasi myös kaukalossa varsin mainion kauden mustaoranssissa. Muistin miehen aikaisemmalta Liiga-uralta välihyökkääjänä, joka ei kuitenkaan onnistunut muuttamaan toistuvia kiekollisia nousujaan tehoiksi, vaan päätyi useammin kulmiin pyörimään kuin tulostaululle. Oli tällä kaudella paljon näkymättömämpi ja alkukaudesta omissa usein pinteessä, mutta kauden edetessä osoittautui varsin oivalliseksi palaseksi KooKoo-puolustuksessa, kun joukkueen pelaaminen siirtyi selviytymisestä enemmän kohti kiekkokontrollia. Kiekollinen pakki, vaikka tehoja ei tulekaan ja mieluusti voisi jatkaa Sumarissa ensikin kaudella.

Vallin, Ari

Iso Pitkä, vai miten se Arskan lempinimi meni? Kokemuksen tuomaa lisää yliarvostetaan usein, mutta joskus kohdalle osuu sellainen viisi plus lisänumero-keissi. Kauteen lähtiessä kitistiin laajasti Liigan laajentamisesta ja kyllähän sen voi myöntää, että ei Kouvostoliitto se mediaseksikkäin ympäristö ole. KooKoo lähti seurana kuitenkin alusta alkaen avoimin mielin ja hyvällä huumorilla valloittamaan perinteistä sekä sosiaalista mediaa ja Valliin valjastettiin tämän projektin johtotähdeksi. Suhteet mediaan olivat kunnossa, supliikkia löytyi ja mies tunnetaan ympäri kiekkoilevaa Suomea. Kouvola ei ollutkaan enää vain se betoninen DDR-helvetti, vaan kiekkoilu olikin hauskaa Kouvolassa ja se näkyi ulospäinkin. Tätä puolta ei vain voi nykyisin väheksyä. Ai niin, kaukalossakin Vallin hoiti myös oman roolinsa jopa yllättävän hyvin ja vaikka ei mikään korvaamaton palanen ollutkaan. Sitä tuskin kukaan tosin edes oletti.

Pelli, Arttu

Kuuluu Kaakkois-Suomessa hyvin harvinaiseen ja uhanalaiseen lajiin, Lahjakas Kouvolalainen Alle 20-vuotias Liiga-Tason Puolustaja.
  • paino: 75–80 kg
  • pituus: 175–185 cm
  • kädellisyys: L
  • elinikä: 2-3 vuotta kotiseurassaan.
Kannan uusiutumisen nopeus on arvioitu olevan parhaimmillaankin 4-3 yksilöä vuosikymmenessä ja näistäkin vain harvat selviät Mestistä pidemmälle ja vahvimmat yksilöt muuttavat usein syntymäalueeltaan. Kannan kehitys on kuitenkin kääntynyt viimeisen kahden vuoden aikana nopeasti kohti parempaa alueen pesintäolosuhteiden parannuttua ja yksilöiden migraatiota Kymenlaakson populaatioon tulee todennäköisesti lähikuukausina myös mm. Espoosta, joka vahvistaa Alle 20-vuotiaiden Liiga-Tason Puolustajien kantaa Kymenlaaksossa.

Pullin kausi ei ole ollut todellakaan virheetön, vaan ajoittain nähtiin aika kamaliakin ratkaisuja. Silti Arttu on saanut Mattilalta luottoa pelata juuri omilla vahvuuksillaan ja tästä ukosta saattaa kehityksen jatkuessa tulla parin kauden päästä kovakin tekijä Liigassa. Ensi vuodelle sitten samaa raikasta otetta ja ne junnuvirheet pois, niin homma pysyy raiteilla kuin Z-juna Laheen.

Cloutier, Frederic

Liigan huonoin kakkosmaalivahti, vai miten se meni… Tämän jo ennen kautta jaetun palkinnon voi käydä kuittaamassa Topinkujalta, tiedoksi vain Niemen Timpalle. Reetu pelasi kyllä odotuksiin nähden todella kovan kauden ja alkuvuoden tason notkahdusta lukuun ottamatta hoiti roolinsa jopa erinomaisesti. Vaikka tuntui, että pelasi oikeastaan koko kauden taitojensa ylärajoilla, niin juuri ne suurimmat puutteet viime kaudelta eli mailapeli, maalin perukoille valuminen ja jäähän liian aikaisin valuminen loistivat lähes täysin poissaolollaan. Välillä nähtiin jopa muutamia aivan huimia godmode-matseja, kuten esimerkiksi miehen avausottelussa Turussa, jossa suurseura nollattiin kylmästi.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
C

Huhtanen, Tuomas

Huhtanen menee Greenin ja O’Connorin kanssa samaan laariin siinä mielessä eli kehuja ja suosituksia riitti entisen joukkueen kannattajilta. Siihen ne yhtäläisyydet kyllä loppuvatkin eli jotenkin leipääntynyt fiilis jäi tästä leipäpapista. Noormarkun nopsaa mainostettiin fyysisenä alistajana ja joo, siinähän tuo rimpuili omassa roolissaan kauden läpi, mutta on näitä nähty ennenkin. Toivatko kaksi maalia, -11 tehotilastossa ja runsaasti turhia kakkosia lopulta mitään erikoista lisäarvoa KooKoon rosteriin? Ei epäonnistunut, mutta… Njääh.

Rajala, Juuso

Saanko esitellä: Kari ja Karvattomat feat. Rajalan Julle – Välimallin jätkä:

Toisil on suuret, toisil on pienet,
minulla on sopivan kokkoiset.

Täss on sulle
välimallin jätkä,
välimallin laulu,
välimallin naamataulu.

Toiset on tyhmiä, toiset on fiksui,
minä oon siltä väliltä.

Täss on sulle
välimallin jätkä,
välimallin laulu,
välimallin naamataulu
.♪

Rajalasta ja miehen roolista on palstalla väännetty koko kausi. Syytä jähmeisiin esityksiin on etsitty Juusosta, valmennuksesta ja varmaan Anttilan Mäkkärin ranuistakin. Lopputulos oli kuitenkin lopulta se tuttu sama kuin Raumalla ja Tampereella aikaisemmin eli Rajala ei pystynyt vieläkään ottamaan viimeistä askelta ja vakiinnuttamaan rooliaan tehokkaaksi Liiga-hyökkääjäksi. Olivatko syynä sitten valmentajan mieltymykset, väärä rooli, kun kärkiketjujen sentterin paikat olivat miehitetty vai mikä, mutta tahmea oli kausi kokonaisuudessa. Peliotteet ailahtelivat rennoista oivalluksista pikaisesti siihen, että peli-ilo vain katosi jonnekin nopeasti kuin tiikerijäätelö Pekka Virran pakastimesta. Rajala tarvitsee onnistuakseen tilaa sekä avoimesti virtaavaa peliä ja nämä olosuhteet toteutuivat mustaoranssien pelisuunnitelmissa varsin harvoin. Erityisesti alkukaudesta KooKoon peli oli enimmäkseen oman maalin suojelua ja tässä roolissa Rajalalla ei ollut paljon käyttöä. Loppukaudesta otteet vapautuivat ja liikuttiin kohti laajempaa kiekkokontrollia, mutta tässä vaiheessa muut pelaajat olivat jo sementoineet roolejaan. Aina eivät palaset loksahda kohdalleen ja nyt kävi näin.

Watkins, Matthew

Saanko esitellä: Le Chéf

Hän on se Macho
Hän on Matthew Fantastico
Mies lahjomaton
Legenda kuin pajatso
Maailman mahtavin mies
Varmasti on
Vastustamaton

Hän on mies jota muut miehet pelkäävät,
pelkäävät saavansa selkäänsä
He haluaisivat olla kuten hän
Hän tekee tyttöystävästäsi pettäjän


Mies joka tekee mitä tahtoo,
lahjomaton myyttinen sankarihahmo
Kun hän saapuu, äidit ja tyttäret kaatuu
Ja hengitykset salpaantuu
Keskipiste kaiken alfa ja omega, paratiisin kielletty omena
Varo tyttö ettet ittees riko, terveisin
Matthew Fantastico


Blair Yaworskin jälkeen ehkä eniten keskustelua herättänyt ulkomaalaisvahvistus/”vahvistus”, no ainakin 2000-luvulla. Makkaramestari päätyi tehottomuutensa takia kannattajien silmissä eläväksi vitsiksi kauden aikana, joka on toisaalta ansaittua, toisaalta harmi. Hymyilevä parta suu oli kieltämättä legendaarisen tehoton ja kyllähän tilastot näyttivät pitkään jopa koomisilta 29-vuotiaalle kokeneelle ulkomaalaispelaajalle ennen loppukauden pientä tehorykäisyä. Sai silti aavistuksen liikaa raippaa, koska kyllä pelissä hyviäkin puolia oli eli uurasti alivoimalla pääasiassa varsin hyvin, takakarvasi yleensä ilman jäähyjä hyökkäyspäädyssä ja muutoinkin putki kulki. Tämä ei poista faktaa, että pelasi kuitenkin laitahyökkääjistä toiseksi eniten ja hyvien ketjukaverien kanssa eli ei siihen kahteen maaliin kauden aikana ei vain voi olla tyytyväinen. Pistää todella ihmettelemään, että saatiinko kesällä jokin vaihdokas, koska en vain voi tajuta miten niillä puukäsillä on tehty kuitenkin esimerkiksi AHL:ssä ihan mukaviakin tehoja ja vuosi sitten mätti aivan eri lukemat Itävallassa kuin SaiPan Rau. Mutta hei, voittihan Matt edes jotain tällä kaudella eli jos Green oli tehokkain laukoja yli sata skodea pommittaneista hyökkääjistä, niin Watkins saavutti saman ykköstilan. Siis, kun tilaston kääntää toisinpäin. Hyvää jatkoa, kiitos käynnistä ja lopetetaan ilon kautta; olisihan me voitu pitää Karevaara Watkinsin sijasta. Hui…

Rinkinen, Teemu

Allekirjoittaneelle Rinkinen oli ehkä kauden suurin pettymys, odotuksiin nähden. Osoittanut pystyvänsä pelaamaan Liigaa ja tekemään tehoja siellä, parhaassa iässä ja viime kaudelta taskussa oli Mestiksen maalipörssin voitto. Jotenkin on vaikea yksilöidä näin katsojana mistä uusi Liiga-tuleminen jäi tällä kaudella lopulta kiinni. Esitti ajoittain ihan näyttäviä otteita, mutta seilasi edelliskautta enemmän selvästi enemmän pelin ulkopuolella. Ei oikein koskaan saanut kliseisesti valmentajan luottamusta, mutta vaikea näin ulkopuolelta sanoa oliko se enemmän vaisujen otteiden syy vai seuraus. Rajalan tavoin enemmän olisi ollut kaavittavissa hyötyä joukkueelle, mutta nyt kävi näin. Siirtyi tammikuun lopussa samassa rytäkässä Julkusen kanssa Saksan kakkosliigaan Jääleijonien nuttuun ja tämä oli varmasti paras vaihtoehto sekä seuran, että Rinkisen kannalta.

Nyqvist, Julius

Ei ole vielä oikein löytänyt lopullista rooliaan Liiga-kartalla. Aihio on kunnossa ja mitään valtavia heikkouksia ei HJK-kasvatilta löydy kentän kummassakaan päässä, mutta taas kerran loukkaantumiset sotkivat kautta alusta alkaen. Kovin saavutus mustaoranssissa on edelleen se pakille harvinainen edellisvierailun hattutemppu pudotuspeleissä, mutta ensi kaudella on vielä mahdollisuus näyttää mistä puusta vantaalainen on veistetty. Se saattaa hiljalleen olla niitä viimeisiä saumoja, vaikka ikää tulekaan tänä vuonna kuin 24 täyteen.

Koponen, Marlo

Arjen sankari. Sai vähän yllättäen Liiga-sopimuksen Lehikoisen, Ikosen ja Liparin nenien edestä ja kieltämättä suoriutui yllättävänkin hyvin kaudesta. Mainetekoja ei odotettu, niitä ei nähty ja hoiti oman pienehkön roolinsa hyvin. Vältti turhat kakkoset, mutta toisaalta ei kovistellut vihuja kummemmin oman maalin edessä. Ongelma on, että Liiga-rosterissa haluaisi näkevänsä puolustajalta joko jotain erityisomaamista tai sitten mahdollisuutta kehittää sellaista lähitulevaisuudessa. Kumpikaan määritelmä ei valitettavasti sovi Koposeen vuonna 2016 eli joutunee solmimaan jatkossa nauhansa halvemmalla, varmaankin perkeleellisen kylmässä Imatra Spa Areenassa.

Koivisto, Mika

Tähän heti alkuun kliseinen nuuska huulessa sössötetty ”Ei-kautta-ilman-maalia”-heitto ja päälle tampesterilainen röhönauru, joka hulmauttaa väkevästi oranssia bleiseriä ja nuuskapurkki lävähtää piukeasta etutaskusta studiopöydälle.

Mattilan todellinen luottomies. Yhteinen polku on kulkenut Kärppien junioreista Hokin kautta Kouvolaan ja jos saan veikata, ja minähän saan, niin yhteistyö jatkuu ensikin vuonna. Se onko se paras mahdollinen ratkaisu, niin siitä voi olla useaa mieltä. Vaikka Koiviston krooninen tehottomuus jättää jopa Le Chéfin varjoonsa, niin toisaalta hyvin usein mustan kumilätkän kopsahtaessa mustaoranssiin nuttuun, polvareihin ja tai muihin varusteisiin, lukee lapaluiden välissä Koivisto. Harmi, että Liiga ei tilastoi kenttäpelaajien blokkeja, koska Koivisto voisi olla tuolla +10 minuutin peliajallakin kova tekijä. Jättää kyllä kaiken kentälle ja sitä on pakko arvostaa, mutta täyden kauden 1+3-tehoilla niin on toki pakko tehdäkin.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
D

Lammassaari, Petri

Joku voisi ilkeästi sanoa, että Lampun tämän kauden luonnehdinnaksi riittäisi kertosäe Eija Hannele Höynälän alias Hannen 1970-luvun ”Hän on mun”-hitistä:

Hän on mun, hän on mun,
lökäpöksyni mun,
ujo, laiha ja muutenkin arka.
Hän on mun, hän on mun,
lökäpöksyni mun,
pikku hellyyttä vaativa parka.
Hän näyttää siltä kuin eksynyt ois',
eikä yksin löytäisi enää pois


Koska emme ole ilkeitä, niin ruoditaan nyt vähän edes alusta lisää. Lammassaari tuli heinäkuun lopussa try-outille ja Lampun KooKoo-ajan suurin saavutus taisi valitettavasti tulla jo tällä koeajalla 13. elokuuta, kun Eurajoen Eberle tinttasi Liiga-KooKoon ensimmäisen maalin ja päätti samalla edellisistä finaaleista jatkuneen 328 minuutin ja 31 sekunnin maalittoman putken. Yli 400 Liiga-ottelun veteraani vakuutti alkukaudesta ainakin KooKoo-johdon ja palkittiin 1+1-sopimuksella. Maineteot jäivät alkukauteen ja loppukausi pörrättiin pikkunäppärästi ns. sota-alueen ulkopuolella ja kulmiin mentiin kananmunat kainalossa, jos mentiin, ja aika harvoin mentiin. Fyysinen habitus oli yksi köykäisimmistä, joka on tullut todistettua mustaoranssissa peliasussa aikuisten sarjoissa ja koska ei pystynyt toistamaan jo kohtuullisen kaukaisten menestyskausiensa pistetehtailuja, jäi pelillinen anti lopulta varsin niukaksi. Ben Bloodin niitti päähän Lahden lauantai-illassa tammikuun lopussa käytännössä päätti Lammassaaren kauden, vaikka kävikin muutaman kerran kokeilemassa kokoonpanossa tuonkin jälkeen. Ei jatkoon ensi kautta ajatellen.

Guttig, Anthony

Olin sopparin julkistamisen kohdalla aivan, että bienvenue Anthony, koska muistissa oli vielä 2014 kevään Hokki-sarja, jossa Mestiksen nuori-Jarg (, jos kerran VVV on Malkin, niin…) teki ajoittain aivan mitä tahtoi Kouvostoliiton ylpeyden puolustuspäädyssä. Liiga-kauden aikana Guttigin puutteet valitettavasti nousivat Mestiksen lempeää ympäristöä enemmän esiin. Jos halutaan karrikoida, niin taitava ja suojaa kiekkoa hyvin, mutta lähtee liian helposti liukumaan, vaikka jalkojen pitäisi Liigassa käydä myös kiekon ollessa lavassa. Joutui Lammassaaren ohella Minnesotan Mensan puheenjohtajan kolaamaksi ja saattoi oikeasti olla, että tuo vaikutti osin loppukauteen. Au Revoir, joka tapauksessa.

Grönholm, Ossi-Petteri

Kauden suurin saavutus taisi valitettavasti olla puolikekseliään OPG -> OMG-lempinimen vakiinnuttaminen. Kotkan Veripäivien veteraani ja muutoinkin mukava mies, mutta kyllä Kymenlaakson Helmen ylpeys haukkasi kauniisti sanottuna paskua, kun meni Ossi-Petterin kanssa kahden vuoden sopimuksen aikanaan tekemään. Noh, nää on näitä ja nousijajoukkueen kaikkien hakujen onnistuminen olisi ollut utopiaa. O-P on ollut peruspuolustaja koko uransa, termin jopa sanakirjan kuvitukseen sopivassa merkityksessä, mutta jos tuosta peruspakin yhtälöstä viedään nopeus, niin eihän se kaunista katseltavaa kaukalossa ole. Liikaa turhia kakkosia, liikaa virheitä avaussyötöissä ja sitä kovuuttakin olisi voinut näyttää muuten kuin kuolettamalla kerran kaudessa Lepran kitukasvuisen luppakorvan kyynärpäällä. Kun terveys on sallinut, niin kokenut sotaratsu on väläytellyt ajoittain ihan kohtuullisesti, mutta aika harvassa nämä pilkahdukset ovat olleet. Ei jatkoon. Eiku… Mutta hei, näillä mennään ja tästähän meillä on O-P:n kanssa vain yksi suunta kohti ensi kautta ja seuraava sesonki voi osoittaa tämän dumaamisen aivan turhaksi. Ilon kautta.

Julkunen, Olli

Sumulaakson monivuotisen sankarin Liiga-eväät oli, kuten vähän jo ennen kautta pelättiin, valitettavasti jo syöty. Ei alkukaudesta mahtunut kokoonpanoon ja passitettiin pitämään kuntoa yllä Tylyyn Kaupunkiin. Tehottoman Peliitat-vierailun jälkeen Julkunen pääsi vielä kokeilemaan Greenin vierellä ylemmissä kentissä ja kakkosylivoimaa, mutta lähinnä jalkanopeus ei vain enää aivan riittänyt. Julkusen hieman kyseenalaiseksi kunniaksi jäi olla ainoa ilman maalia jäänyt mustaoranssin tällä kaudella niskaansa vetänyt hyökkääjä. Vaikka enää ei natsannutkaan, niin Kaupunginjohtajan panos on ollut todella merkittävä siinä, että Kouvolassa ylipäätään pelataan 25 vuoden tauon jälkeen taas korkeimmalla sarjatasolla ja siitä iso kiitos. Mairen mannekiini siirtyi viimein tammikuun lopussa Saksin vapaavaltioon itäiseen Saksaan ja maan kakkosliigassa pelaavan Crimmitschaun Jääpiraattien riveihin. Joukkue on Keski-Saksan kolminkertainen mestari muuten vuosina 1932–1934, ettäs tiedätte. Kunsteisstadion im Sahnpark-areenalla peli onkin maistunut alkukautta paljon mukavammin ja tehoja on tullut piste-per-peli tahtiin Ollin hilatessa Piraatit paikallisiin säälipleijareihin, joten kausi jatkuukin yllättäen pidempään kuin mustaoranssissa sotisovassa olisi.

Västilä, Markus

Kouvolalainen kiekkoilu on ikuisesti velkaa Västilälle 4.4.2014 tehdystä maalista Hokin verkkoon. Tuo välieräsarjan seitsemännessä pelissä ajassa 48:32 tehty maali tasoitti ottelun ja petasi mahdollisuuden Karevaaralle ratkaista sarjan. Ilman noita maaleja Kouvolassa tuskin pelattaisiin tällä hetkellä Liigaa eli nostan näille kahdelle kannattajien sylkykupille aina hattua. Hienot muistot eivät silti valitettavasti tarkoita, että Västilä olisi tällä hetkellä Liiga-tason puolustaja. Tilastot kaudelta ovat loppupeleissä ihan nätit ja otteetkin olivat ajoittain varsin kelvollisia (lue: valtavia virheitä ei tullut), mutta ei löytänyt koskaan rooliaan tämän kauden puolustuksessa. Kiitos ja hyvää jatkoa.

Muut:

Lankinen, Kevin

Lankinen kävi tuuraamassa Sumulaaksossa alkuvuodesta Järvenpään ollessa loukkaantuneen ja Cloutierin hapuillessa pelinsä kanssa. Vierailun saldona oli voittomaalilaukaustappio kotona KalPalle ja jatkoaikavoitto Hämeenlinnassa ja muutoinkin vaikutti aivan kelpo Liiga-vahdilta.

Rautio, Tomi

Joutui 9.1.2016 kotikaukalossa epäkiitollisen tehtävän eteen, kun pääsi/joutui paikkaamaan Cloutieria 1-4-tappioasemassa SaiPaa vastaan. Ei onnistunut mittavan lappeenrantalaiskannattajajoukon painostuksessa, mutta hävettävän huonosti pelasi kotijoukkuekin nuoren maalivahdin edessä. Muutoin kausi sujui A-junioreissa ja kävi siirtorajalla pyörähtämässä Kokkolassakin.

Pahoittelut jo etukäteen kirotusvirheistä tai muista huolimattomuuksista sekä melkoisesta tajunnanvirrasta.
 
Kauden suurin saavutus taisi valitettavasti olla puolikekseliään OPG -> OMG-lempinimen vakiinnuttaminen.

Onhan tämä lempinimi paljon vanhempaa perua, kun jo Kärppäaikanaankin tunnettiin (ansaitusti) tällä akronyymillä. Muistelisin että SaiPassakin?

Muutoin oli kyllä mukava lukea arviota lukuisten Kärppätaustaisten pelaajien edesottamuksista.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Onhan tämä lempinimi paljon vanhempaa perua, kun jo Kärppäaikanaankin tunnettiin (ansaitusti) tällä akronyymillä. Muistelisin että SaiPassakin?

Sanotaanko näin, että en varsinaisesti ihmettele.

Lyhyitä arvioita pelaajista lukisi muuten mielellään muiltakin KooKoo-kirjoittajilta esim. @Everton @Fordél @Steus @Tim Callahan @kahden suunnan sentteri @teroz @Old Tom @mustaoranssi @Minor @Isaskar @Lätkä-Bongari Iso-E @Kioto @MurhaaMenoo @yaremchuk @Ansa Paitsio @Magnesia @KOOKOOBOY @Zeta03 @Jaded @Jobalaba @Oskupoika @Mneme @EagleEye @Pelicans81.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Lyhyitä arvioita pelaajista lukisi muuten mielellään muiltakin KooKoo-kirjoittajilta .

Täytyy edellä mainituista pelaaja-arvioista näin alkuun todeta loistavaa työtä @cottonmouth. Näitä on aina mukava lukea ja täytyy sanoa, että ensilukemalla en oikeastaan löytänyt pelaaja-arvioistasi sellaisia arviota, joista olisin ainakaan kovin paljon erimieltä. Aika samoilla linjoilla olen pelaaja-arvioiden suhteen ja parhaaseen A-ryhmään olet sijoittanut täysin oikeat pelaajat. Mikä hienointa, A-ryhmän pelaajista KooKoossa varmuudella jatkavat ensi kaudella Green, Malinen, Haataja ja Lehtonen ja myös O´Connorin suhteen on optio ensi kauden osalta. Täytyy itse jossain vaiheessa kirjoitella tarkemmin omat arviot pelaajista.
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ensiluokkaisia arvioita @cottonmouth . Ei tuohon ole juuri lisättävää. Jos nyt jotain nyansseja..

Haataja A-

Haden arvo ylivoimassa on kiistaton, tilastomerkintä Haataja (Green,Malinen) oli tiuhaan käytössä. Mutta.. Haataja tuhlasi myös todella paljon paikkoja ja ajoittain 5vs5 -pelissä jäi pelin ulkopuolelle. Josta osin kyllä annan sapiskaa Hakuliselle. Mutta, ottaen huomioon Haatajan lähihistorian ja vaikeat hetket Kärpissä ja Ruotsissa niin miinus on pieni. Iso pala joukkuetta ja ensi kaudella pääsee heti alusta pelisuunnitelmaan kiinni.

Hakulinen B-

Kuten @cottonmouth kirjoitti niin Hakulisen pelastaa C:ltä vain potentiaali. Mä vaan pelkään, että jääkö ikuiseksi potentiaaliksi.. Ihan kivaa hyrräystä, mutta se viimeinen kosketus niin viimeistelyssä kuin syöttämisessäkin oli usein luokaton. Ja laukaus kaipaa työtä. Ensi kaudelle paikka tuloskentässä pitää ansaita, nyt se tuli vähän liian helposti.

Muuten ei lisättävää. Tai oliko tässäkään. :)
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Oli kyllä niin kattava arvio että ei voi muuta sanoo ku hattuu nostaa. Ainut kenet voisi ehkä nostaa A koriin niin J-M Juutilainen. En kyllä muista nähneeni montaa huonoa ratkaisua koko kaudella ja roolissaan erinomainen.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Ainut kenet voisi ehkä nostaa A koriin niin J-M Juutilainen. En kyllä muista nähneeni montaa huonoa ratkaisua koko kaudella ja roolissaan erinomainen.

Tässä oli kyllä ehkä kovin pohdinta mullakin ja pudotin Juutin sitten juuri ennen lähetä-napin painallusta B-koriin. Ehkä lähinnä sen takia, että tietää Juutilaisen pystyvän kokonaisvaltaisen palaamisen ohella iskemään Liigassakin nyt nähtyä kovemmat pistelukemat.
 
Suosikkijoukkue
KK
Jäätävä arviointi ystävä hyvä @cottonmouth
Maalivahdeista ainakin sen verran, että noilla prosenteilla olisin odottanut enemmän nollapelejä. Vaikka välillä pyöritettiin peliä ja oltiin johdossa vaikka 2-0 niin välillä pahoja sekoiluja tapahtui molemmilla maalivahdeilla. Usein siksi myös peli meni sekaisin ja joukkue hermostui jonka seurauksena pelit meni turhan jännäksi tai jopa hävittiin sekä oltiin over timellä.

Haataja ei itseäni säväyttänyt. Vastuuta oli ja olisin ehkä odottanut enemmän.

Vaikea tässä on nopeasti oluen äärellä muuta keksiä. Hyvää työtä mies. Olisi kiva taas tavata. Hyvää kevättä!

Tuleepahan myöhänen edit:
Edellä asioista johtuen molem.at moket ovat todella hyviä Liiga maalivahteja, mutta ei todellakaan eikä lähelläkään sitä terävintä kärkeä. Ei voittavan joukkueen maalivahteja. Todellakin ansaitsi kehut ja arvostuksen, mutta sekoiluja sattui usein.
 
Viimeksi muokattu:

yaremchuk

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo,Green,Strömwall, Caito, JP Haataja
Huuuuh, mikä setti @cottonmouth!!

Iso respect, kiitos ja kumarrus! Täytyy miettiä aika tarkkaan lähteekö tohon mitään lisäämään tai pois ottamaan, tyhjentävää ja hyvin perusteltua tekstiä pilke silmäkulmassa, iso peukku täältä!!
 
Lyhyitä arvioita pelaajista lukisi muuten mielellään muiltakin KooKoo-kirjoittajilta.
Eipä noihin ole juuri lisättävää, olet onnistunut hyvin arvoimaan kunkin pelaajan lopullisen hyödyn joukkueelle odotuksiin nähden. Jos nyt pakko on viilata, niin Puukäsi-Hyvärisen voisi sinne C-koriin tiputtaa, mutta kun ketju on hyvän sentterin ansiosta toiminut, niin olkoon B:ssä. Sama pätee Watkinsiin, kuuluisi vain omien esitystensä valossa D-koriin. OPG:n panoksen koen ehkä hieman kirjoitettua positiivisemmin, mutta sopimustilanteesta ollaan varmasti silti kaikki yhtä mieltä.

Maalivahdeista voisi todeta, että Järvenpää oli kyllä syksyllä aika läski mätisäkki, mutta otti silti pelinlukutaitonsa ansiosta ihan hyvin koppia. Sitä oli kyllä hauska katsella, kun miehen persoona välittyi pelityylistä niin hyvin katsomoon. Kauden aikana löytyi sitten jostain ihan uuden tason atleettisuus ja se ihmeellinen hyppiminen ja makailu vaihtui tiukempaan pakettiin ja tasapainoiseen pelaamiseen, nopeuttakin löytyi! Cloutier taas kehittyi mestiskauden aikana paljon, ja veti alkukaudesta ihan koko liigankin mittapuulla hyvällä tasolla, mutta pitkässä juoksussa selkeästi Järkkäriä heikompi veskari.
 
Ankarassa krapulassa ei ylletä käyttäjän @cottonmouth tasoiseen verbaliikkaan, eikä tässä kännejäkään pysty vetämään tekosyiden puutteen vuoksi, joten annetaan silti jonkinlainen kategoriointi Liigan positiivisimmalle yllättäjälle:

A

Josh Green

Mies tuomittiin twitterissä koulukiusattujen toimesta jo varhain nähdyksi kortiksi Liiga-tasolla ja ikääkin oli jo 37, joten NHL16:ssakin alkaisi näkymään statsien takana lähinnä pelkkää miinusta. Tampereella mies oli noussut kulttimaineeseen ja kyllähän sen näki viimeistään runkosarjan alussa miksi. Aivan järkyttävä määrä duunia ja aina tunnollista työtä niin hyökkäys kuin puolustus päässä. Oli aika tuttu näky, kun kirahvi painoi selkä takalukossa paskasyönti-irve naamallaan vielä pitkän hyökkäyksen jälkeen puolustamaan. Varmasti ensi kaudella joukkueen kallein pelaaja ja täysin syystä. Pitää olla oikeasti Matti Virmanen, ettei tällaista pelaaja haluaisi.

Jarkko Malinen

Tämän kaverin signaaminen oli Jarno Kultaselta sellainen peliliike, että kävin antamassa Old Tomissa ranskalaisia suudelmia miehen aateloidulle pelipaidalle. Vähän toki oli pelko perseessä, että odotetaanko tässä nyt kuitenkin vähän liikaa kaverilta, joka ei kuitenkaan ole Liigassa painanut kuin sen 31 pisteen kauden, eikä ole niinkään ollut kantavassa roolissa. Alusta asti kuitenkin näkyi, että kyseessä on poikkeuksellinen pelaaja ja todellakin nuo pienet kiekonsiirrot mitä mies suorittaa jatkuvasti ovat aika hunajaa. Pelaa ensi kaudella viimeisen kauden KooKoossa, kilpailee pistepörssin voitosta ja pelaa maajoukkueessa.

Mikko Lehtonen


Jälleen kerran Kultaselta huikea signaus. TUTO-sarjassa nähtiin, että kaveri on erinomainen puolustaja ja pelaa täysin väärässä sarjassa. Minusta Lehtonen on taas yksi hyvä esimerkki minkälainen amatööri-organisaatio TPS on tällä hetkellä. Se, että tällaisia puolustajia lasketaan menemään, eikä hänen vahvuuksia saada käyttöön on surullista. Erinomainen luistelija, laukoja ja viivapelaaja Liiga-tasolla. Omassa päässä meinasi maila kääntyä välillä kainalosauvaksi, mutta enemmänkin puolustuspelaamisessa on kokemuksen puutetta kuin taidon puutetta. Pelannee ensi kaudella Malisen tapaan viimeisen kauden KooKoo-nutussa ja kamppailee puolustajien pistepörssin voitosta ja debytoinee myös majussa. Kovia juttuja.

Palataan myöhemmin muihin. Ei jaksa enempää.
 
Viimeksi muokattu:

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
No kun @cottonmouth haastoi mukaan, niin tehdääs nopea analyysi.

A
Green (Kaikki tarvittava on sanottu, huikea kaveri. Usein näki kuinka kannatteli koko joukkuetta tekemisellään, ja tätä ei ihan joka kausi näe.)
Malinen (Huikea haku, huikea pelaaja. Huikeat pisteet, vaikka joukkoon mahtui ~10 pelin putki jolloin peli ei ehkä optimaalisesti rullannut)
O'Connor (Myös mainio haku, optio kouraan ja nopeasti. Paikoin loppukaudella vähän turhautuneen oloinen)
Lehtonen (Vaikka huhuja potentiaalista liikkui Nevillen kabinetissa, niin pääsi kyllä yllättämään. Loistava puolustaja, jolla on hieno ura edessä)

A- (välimalli oli luotava, pakkotilanne)
Haataja (Pakko antaa A- tuhlatuista paikoista ja isoista miinuksista. Kuitenkin mainio haku, joka pelasi kovalla tasolla. Hienoa että jatkaa)
Kurki (Pakko nostaa tähän, yksi näitä "höhöhöh - kato ny kenet KooKoo hankki" hakuja. Ei loistokasta, mutta ylitti odotukset varsinkin puolustuspäässä valovuosilla - jatkoa kiitos)
Juutilainen (Myös näitä kavereita, joiden rahkeet eivät pitäneet riittää ja näimmekin vasta osan niistä rahkeista joita liigaan riittää)
Järvenpää (Kyllähän molempien prosentit ylittivät odotukset, joten B kategoria olisi vääryys. KK:lla oli erinomainen mv-tandemi)
Cloutier (Sama kuin yllä, mutta ennakoituun nähden vielä kovempi suoritus kuin Järkyllä. Kiitos Fredi kahdesta kaudesta ja onnea jatkoon)

B
Eklund (Parhaimmillaan kokonaisvaltaisesti paras puolustaja, välillä taas taso laski - varsinkin hyökkäyspäässä. Loukkaantumisherkkä. Toivon kuitenkin jatkoa ehdottomasti. Kokenut puolustaja parhaassa iässä, joka haluaisi jatkaa KooKoossa)
Vallin (Sanokaa mitä sanotte. Loukaantumisen jälkeen peli yski aika pahasti, mutta vetryi ja pelasi jopa odotusten yli. -1 on hyvä saldo myös)
Pelli (Ylitti odotukset rajusti, täten B. Ennakoin ennen kautta, että omia kasvatteja ei nähdä yli 20 pelissä. Pelli kellotti melkein täyden kauden ja Virtanekin hyvän määrän pelejä + Rautiolta yksi (pelattu) päälle. Potentiaalia on vielä valtavasti lisää, kiekollista varmuutta ja vääntövoimaa pitää kehittää. Kukaan ei lienee liigassa huitonut kiekosta syöttötilanteissa niin monesti ohi kuin Pelli, mutta aika ehjin nahoin selvittiin)
Virtanen (Aika monet epäilivät, että onko käyttöä liigassa, todisti että todellakin on. Pistekeskiarvo ja maalimäärä yliti monet kokeneet jyrät. Tästä on hyvä lähteä ensi kauteen, mielenkiintoista nähdä millainen rooli Virtaselle löytyy. Pakko oikeastaan laittaa laitaan)
Kangasmäki (Liigatasoa koko kauden, pieni hötkyily ja huonot kiekolliset ratkaisut pois, niin voi tuplata pisteet. Hyvää jatkoa Kanki)
Peltonen (Mielestäni esiintyi positiivisesti koko kauden, vasta loppukaudesta valmennuksen tunnustusta ja isompaa roolia. Kannattaisi pitää mukana, erittäin monipuolinen pelaaja)
Hyvärinen (Alkuun en kyllä pitänyt yhtään, mutta kauden edetessä löysi ruutunsa joukkueesta ja enemmän kuin täytti odotukseni)

C
Nyqvist (Melkein D-mies, mutta pidetään loppukauden hyvillä peleillä täällä. Pystynee parempaan, mutta ei kyllä jäänyt paljoa hyviä suorituksia sen Greenille annetun syötön lisäksi mieleen)
Hakulinen (Nopeus - check, kiekollinen taito - check... mutta se tekeminen ratkaisupaikoissa, erittäin huonoa. Sen pitää parantua tai putoaa TOP6 laitureiden joukosta)
Alikoski (Melkein D-mies hänkin, loppukausi oli parempaa tekemistä. Alkukaudesta piti ihmetellä kuinka paljon liigamaileja ja mestaruuksia on takana. Mutta taso oli kuitenkin tasainen kohtuullisuus.)
Koivisto (Kiikun-kaakun myös. Odotuksiin nähden ok, mutta nelonen kaipaisi enemmän fyysisyyttä ja maalintekoahan ei kannata Kojolta odottaa, vaikka yksi byyri helähtikin)
Koponen (Pakko olla C:ssä, koska en uskonut pysyvän liigavauhdissa. Joukossa oli jopa todella hyviä pelejä, mutta myös karkeita virheitä tuli tasaiseen. Hyvä kausi kuitenkin odotuksiin nähden)
Rajala (Väittely #1, pelasi mielestäni paremmin kuin miten valmennusjohto asian näki. Joo ehkä ei pysy mukana systeemissä, mutta on poikkeuksellinen talentti kiekollisena. Toivon että löytää sen paikan, jossa saa näyttää liigassa. Jukurit? Uskon edelleen että hänestä on liigaan todella kovaan rooliin)
Rinkinen (Väittely #2, liikkui paremmin kuin koskaan ja oli reilusti Lammassaarta edellä vaarallisuudessa, mutta silti paikkana lähinnä popparit)
Julkunen (Näitä arvosanojahan piti peilata odotuksiin? Eihän Julle ollut mukana kuin kymennessä pelissä, mutta pelasi ne mielestäni hyvin. Erityisesti se pohjoisen turnee meni todella hyvin. Muuten popparimiehiä, viime vuosien ehdottomia suosikkeja, joten toivotaan monia pelivuosia ja kaikkea hyvää tietenkin)

D
Grönholm (Odotin kuitenkin aika paljon parempaa tekemistä, Pelli kun antaa "junnusyöttöjä" niin löytyy vielä ymmärrystä. Kun OPG tekee niitä enemmän kuin Pelli, niin ymmärrys loppuu. Joukossa joitakin hyviä pelejä, mutta suurin osa kaudesta meni kyllä vihkoon.)
Västilä (Statistin rooli. Ei kaikki peli toisaalta huonosti menneet, mutta kyllä oli helisemässä oman maalin edessä vähintään yhtä paljon kuin Pelli ja maileja on kuitenkin takana miesten peleissä huomattavasti enemmän)
Lammassaari (En ymmärrä miten ihmeessä sai niin suuren roolin joukkueessa, varsinkin ensimmäisen ~30 pelin aikana rooli oli sementoitu. Toivottavasti on seuran optio ja toivottavasti sitä ei käytetä. Hyvää jatkoa Lampulle, mutta eiköhän liigaura ollut tässä)
Guttig (Ei vaan lähtenyt ei yhtään. Mestiksessä Guttig oli aina vaarallinen, röyhkeä ja tehokas. Nyt ei mitään niistä, välillä erinomainen pelisilmä näkyi, mutta vaikutti lamaantuneelta pelin fyysisyyden edessä. Kuitenkin, toisin kun monet muut, en olisi valmis heittämään liigauran toivetta metsään. Jos saisi itseluottamuksen ylös ja pari juttua klikkaamaan voisi putki lähteä kulkemaan. Tuskin kuitenkaan jatkaa Kouvolassa)
Watkins (Totta totta, ei se tekeminen kauttaaltaan ole niin surkeaa kuin mitä on puhuttu. Mutta odotuksiin nähden kuitenkin valtaisa pettymys. Roikotettiin aivan liian pitkään tulosyksiköissä ja 2YV:n surkeuden ruumiillistuma. Joskin sieltä loppukaudesta putosi. 2YV:hen on löydettävä ensi vuodeksi toinen vaihde, ja noilla senttereillä pitäisi se kyllä pystyä tekemäänkin)

edit: On muuten valoisin pelaaja-arvio mitä on tullut vuosiin annettua kauden jälkeen ja ollaan liigassa. Aikamoisen hieno juttu.
 
Viimeksi muokattu:
B

Ryan O'Connor

Kaverin otteita teksti-tv:stä viime kaudella seuratessani joutui vähän ihmettelemään, ettei ilmeisemmin mitään suurta kiimaa kaverin hankinnan suhteen nähty Liiga-ympyröissä kesällä, vaikka sapluuna olikin kohdallaan ja heikko Blues-kausi johtui lähinnä nihlisti-Ahon mopotuksesta. Löytynee sanakirjasta kohdalta "kiekollinen puolustaja", ei suuria heikkouksia ja tasaisen hyvä joka osa-alueella. Silti tuntuu, että kaverilla ei ole oikein mitään sellaista häikäisevää ominaisuutta mikä nostaisi hänet tähtipelaajaksi.

Juha-Pekka Haataja

Haatajan naaraus Kouvolaan oli melkoinen yllätys, vaikkakin Zwangi Vallinin myötävaikutus oli varmasti suuri. Kaveri on kuitenkin maali- ja pistepörssin voittaja ja vaikka kesäharjoittelut tai muut asiat olisivatkin menneet Läski-Järvis-tyylillä, niin kyseessä on sen kalibeerin mies, joita KooKoon ei ylipäätään pitäisi pystyä hankkimaan. Haataja pelasi hyvän kauden siihen nähden, että tuli kesken sesongin nippuun, mutta silti vähän tuntui olevan kaverilla käsijarru päällä, eikä ihan sellaista tappavaa viimeisteltyä nähty mitä olisi kaivattu. Veikkaanpa, että ensi kaudella tekee huomattavasti kovempaa jälkeä.

Mikael Kurki

Foorumi asian tuntijat osasivat kertoa, että tämä mies on aivan huumorihankinta suoraan Ruotsin mutasarjasta, mutta Jimmy kyllä todisti kaikille, että hän on erityisesti hyvä puolustaja tähän sarjaan. Häntä titulerataan hyökkääväksi puolustajaksi, joka ei osaa hyökätä, mutta minulle tuli yllätyksenä kuinka tasaisen vahva mies on puolustuspäässä. Tekee pieniä asioita hyvin ja ei juurikaan näy peleissä -> se on omasta mielestäni ihan hyvä merkki puolustajalle.

Juha Järvenpää

Imatran turnauksen avauspelissä SaiPaa vastaan kirosin kavereille, että ei vittu nyt on haukattu kasa paskaa ja kannattaa soittaa Toivakan vapaalipputehtaalle, että saatte meidän paikan - ei vittu riitä. Kauden kuitenkin päästessä kunnolla käyntiin otti Järvenpää vihdoinkin sen harppauksen Liigan ykkösveskariksi ja kantoi joukkuetta loppukaudesta ollen jopa se tärkein palanen KooKoon kaudessa. Alkukauden haparointi kuitenkin tiputtaa miehen kategoriaan B.

Frederic Cloutier

"Paska", "ei osaa mitään", "liigan surkein veskari", "kaukalapallomaalivahti", "tuo kaupasta leipää ja maitoa" - tätä kaikkea kuultiin taas viiltävissä analyyseissa, joidenka antajista toki kukaan ei ole nähnyt yhtään miehen peliä, mutta toisaalta eihän Matti Virmanenkaan ole nähnyt yhtään hänen hankkiman pelaajan peliä. Kauden ensimmäinen peli mieheltä oli kunnon statement kaikille sarjan seuraajille ja oikeastaan vain pelin jälkeisestä haastattelusta jäi puuttumaan natediazmainen "I'm not suprised motherfuckers"-loppukaneetti. Välillä pyöri päällään ja torjui pisteitä pelkästään oman panoksensa ansiosta, mutta välillä tuli sitten heikompia hetkiä, jotka tiputtavat miehen B-kategoriaan. Huikea kausi kuitenkin lähtökohtiin nähden.

Oscar Eklund

Tuli suhteellisen hyvällä lapulla KooKooseen, koska oli verovapaata riistaa. Jokainenhan nyt näkee, että ilman naurettavaa loukkaantumishistoriaa olisi miehen taidoille kysyntää pikkasen muuallakin kuin Liigassa. Tällä kaudella sattui vielä jokainen loukkaantuminen olemaan enemmänkin tapaturmia kuin kiprumaisia alaselän kramppeja turhan monesta iltaoluesta. Antaa aina maagisen avaavan syötön ja on todella rauhallinen kiekon kanssa, puolustuksessa näkymätön, eli helvetin hyvä. Laukaus on suurin heikkous, vaikkei sekään nyt ihan kiprumainen ole = ei kerkeä kuitenkaan omaa laukausta ohjaamaan. Jatkosopimuksen kanssa pitää kelata hintapyyntöä ja muistaa loukkaantumishistoria. Vaatii varmasti ykköspakin palkkaa, mutta onko kannattavaa signata kaveria noin suurella riskillä? Neuvottelut ovat ilmeisesti aika hyvässä vauhdissa. Loukkien takia B:hen (kategoriaan).

Mikko Virtanen


Turhanpäiväinen inttikomennus meinasi jo vähän haudata Virtsin massan joukkoon ja Peliitta-matsitkaan nyt eivät tehollisesti jättäneet hirveämmin hurraamista. Heti Liigaan tullessaan kuitenkin jannu laittoi ns. panohanskat käteen ja hoiteli tonttinsa erinomaisesti. Oikeastaan niin erinomaisesti, että ensi kaudesta ei oikein muuta voi odottaa kuin kunnon läpimurtokautta. Kylmäpäinen kaveri ja todella vanhan liiton sentteri, joka voi toki myös pelata laidalla. JYP:in kylvettäminen rankkarikisassa oli jotain aika huikeaa. Välillä toki katoaa kuvasta, eikä pystynyt missään nimessään joukkuetta kantamaan pl. JYP-peli.

Arttu Pelli

Sai loppukaudesta aika ankaraakin kritiikkiä, jonka nyt voi taas kuitata peruskouvolalaisena vittupäisyytenä. Nuori puolustaja a-junnuista saa mahdollisuuden pelata Liiga-nipussa ja ottaa täysin ansaitusti paikan sieltä. Se on ihan helvetin kova suoritus täydellisesti fyysisesti raakileelta pakilta, jolla on ikää mittarissa 19v. Loppukaudesta alkoi puhti loppumaan ja oli pulassa kovan paineen alla, mutta onhan tuossa nyt sellainen aihio käsissä, että potentiaalia on olla todella kova puolustaja. Alkaa ihan vituttamaan miten täälläkin samat jehut jaksavat dumata jannua, jolle pitää syöttää peliaikaa kehittyäkseen. Katsokaa nyt Mikko Lehtosta! Kaverille ei nähty TPS:ssä käyttöä ja mies näyttää nyt persettä Turkuun. Junnut eivät kehity, jos heitä heitetään Paskikseen tai ensimmäisestä virheestä laitetaan Ikan koirankoppiin.

Jan-Mikael Juutilainen, Mikko Alikoski, Tomi Peltonen, Aki Kangasmäki

Kaikki nämä pelaajat olivat kauden alkuun lähdettäessä kaavailtu roolipelaajiksi ja omasta mielestään kaikki tekivät sen mitä heiltä odotettiin ja hieman jopa päälle. Tällöin jokainen heistä ansaitsee pääsyn kategoriaan B ja jatkosopimuksen myös ensi kaudeksi (toki kahdella ensimmäisellä se jo on).
 
C

Matthew "LE CHEF" Watkins

Hyviä tehoja AHL:ssä ja Itävallassakin kovia tehoja verrattuna esimerkiksi maalipörssin kärkimieheen Chad Rauhun. Harkkapeleistä huomasi, että eihän tämä kaveri nyt mikään Jarkko Malinen ole, vaan enemmänkin suoraviivainen ja kovaa taisteleva laituri. Tehoja ei tullut mitä odotettiin, mutta kyllähän tämä sympaattinen partasuu painoi joka peleissä 110% asenteella ja mitään fleguilua naama norsunvitulla ei näkynyt ikinä. Ei täyttänyt odotettuja saappaitaan, mutta toisaalta teki niin hemmetisti duunia, ettei häntä nyt bussin allekaan voinut heittää. Nousi myös foorumilegendaksi ja jää ikuisesti muistoihimme. Rory, Ryan, Blair ja Le Chef.

Toni Hyvärinen


Loukkaantumiset pilasivat kauden, mutta loppujen lopuksi pelasi ihan mukiinmenevän kauden ja jos kaikki olisi mennyt nappiin olisi voitu nähdä todella hyväkin kausi kaverilta. Nyt kuitenkin mentiin vähän mjeh-osastolla ja ei oikein jäännyt mieleen millään tavalla, vaikka selvästi onkin hyvä liigapelaaja. Jopa käyttäisin sen option, koska siellä sitä potentiaalia näkyi.

Tuomas Huhtanen


Taistelee valtavasti, mutta toisaalta ottaa välillä tyhmiä jäähyjä ja ei saa juuri mitään aikaiseksi pistepuolella. Tämä nyt on tainnut vaivata koko uran, mutta silti roolipelaajana mahtuu minun KooKoohon hyvällä hinnalla. Silti nyt jäi vähän kysymysmerkiksi, että tekiköhän se nyt oikeasti mitään?

Marlo Koponen


Yllättävä nimi Liiga-miehistössä, varsinkin kun kiilasi monen kovan kiekollisen Mestis-pakin edelle. Suoriutui kuitekin hyvin omasta pienestä roolistaan ja alkukauden pelasi suorastaan erinomaisesti. Rotaatiopakki ei kuitenkaan missään vaiheessa juurikaan erottunut tarpeeksi paljon positiivisesti ja tulevaisuudessa nämä tontit näkisi täytettävän omilla miehillä.

Ari Vallin


Loukkaantuminen pilasi kauden, mutta loppua kohti pelasi ihan hyvin jo puolustuspäässä. Kuitenkin jos loppukautta ei lasketa, niin alkaahan Arskan putki olemaan jo sen verran veltto, ettei meinaa vaan enää riittää. Se työ kuitenkin mitä mies teki kapteenina ja median parissa oli jotain aivan tajunnanräjäyttävää ja tämä nostaa miehen hankinnan ehkäpä tärkeimmäksi mitä tehtiin. Kun kyse on pelaaja-arvioista niin päätyy Arska kategoriaan C.

Anrei Hakulinen


Hankinta oli hyvä ja varmasti tulee ensi kaudella petraamaan, mutta hieman tämä loppukauden varjoihin katoaminen jätti pieneltä otannalta kysymysmerkkejä ja tämän takia mies löytää itsensä kategoriasta C. Voisi ehkä myös olla enemmän luokassa B/C. Taitoa löytyy ja kiekko liikkuu näppärästi, mutta jostain syystä näyttää uupuvan se asia mikä nostaisi kaverin uudelle tasolle. Välillä kiekot karkailee liian helposti ja maalia kaveri ei tunnu saavan mistään. Ensi kaudeksi kovat odotukset, mutta niinköhän pystyy pelaamaan kärkikentässä hyvillä tehoilla?

Julius Nyqvist

Loukkaantuneena puolet kaudesta ja kun palaili kokoonpanoon olivat tontit enemmän ja vähemmän sementoituja, joten ei löytänyt oikein paikkaansa rosterissa. Loppukauden pelatessaan oli kuitenkin ehkäpä se varmin puolustaja ja tulee varmasti saamaan ensi kaudella paremman näyttöpaikan.

Mika Koivisto

Syö kiekkoja sillä tahdilla, että todennäköisesti olisi voittanut blokkitilaston tällä kaudella, jos niitä tilastoitaisiin. Toisaalta kiekolliset lahjat ovat vahvan roolituksen myötä kadonneet näemmä kokonaan ja ei pysty kyllä kiekko lavassaan tarjoamaan juuri mitään hyökkäyspäähän. Menee kuitenkin alivoimaspesialistina mainiosti.
 
Viimeksi muokattu:
D

Ossi Petteri Grönholm


Alkuun haluan kiittää OPG:tä sen jonkun lepralaisen niistämisestä, mutta siihen ja Blues-pelin maaliin ne ilonhetketkin jäivät. Se olikin kuitenkin erittäin hieno hetki varsinkin pienessä loppiaismaistissa, kun OPG upotti tarkan rannarin takanurkkaan. Sen jälkeen piti siirty polttelemaan sikareita juhlan kunniaksi. Sitten se valitettava totuus, että eihän tällä kaudella OPG loppukauden pienestä tasonnostosta huolimatta ole enää Liiga-tason puolustaja. Junnumaista hätäilyä ja välillä ihan käsittämättömiä ratkaisuja. Vuosi sopparista jäljellä ja pitää nyt rukoilla, että mies saisi ehjän treenisesongin alle, jotta hänestä saataisiin jotain hyötyä revittyä irti, koska KooKoolla ei ole oikein varaa pitää näitä miehiä rosterissa.

Juuso Rajala

Mies josta yritettiin päästä eroon koko kausi. Taidollisesti pyörinnee Liigassa kärkijätkissä, mutta jotenkin kaverin pelaaminen vaan on niin sielutonta, että pakko alkaa vetämään jo johtopäätöksiä kaverin liigakelpoisuudesta. Toki hän omaa kovan fanikunnan ja heidän suustaan varmaan turskuvat jo wingsin jämät ja texaspetekastike, mutta eiköhän nyt tämä ollut tässä.

Petri Lammassaari

Välillä näkyy pilkahduksia vanhasta loistosta, mutta kyllähän nuo loukkaantumiset ovat tehneet miehestä hieman aran ja tutkan alle nopeasti katoavan pelurin. Keskinkertainen pelaaja joka osa-alueella, mutta kun ei ole mikään järjetön puolustuspelaaja, niin eipä ole oikein Liigassa enää käyttöä. Veikkaisin, että Keski-Euroopan kaukaloissa voi vielä syntyä jälkeä, mutta ei Suomessa - tuskin edes Mestiksessä.

Anthony Guttig

Aivan vitun löysä pelaaja. Kaveri lähtee kulmista puhaltamalla ja välillä aristelee ratkaisuissa niin paljon, että ei voi kuin ihmetellä miten jollain voi olla noin suuri kuolemanpelko jääkiekkokaukalossa. Taitoa on taustalla, mutta ei missään nimessä tule sitä ikinä kapitalisoimaan sarjoissa, joissa puolustetaan näin tarkasti.

Kesken kauden lähteneitä tai piipahtaneita en jaksa arvioida. Kiitos Jullelle kuitenkin Liiga-noususta!
 

Steus

Jäsen
Paha tässä on enää mitään uutta tuoda esiin, kun jäsen @cottonmouth harjasi jo pöydän tyhjäksi ja TC siivosi jälkilaskeuman. Pitkälti saman kauden pelejä on tullut katseltua ja kauhean paljon uutta tässä ei ole antaa, mutta yritetään kuitenkin.

Anrei Hakulinen, B-
TuTon tähti, Pelicansin hylkiö. Tässä miehessä näkyy jonkin verran mestiksen ja liigan välinen ero. Kaikki tarvittavat ominaisuudet löytyy, paitsi se viimeinen ratkaisu. Jopa tilannekovuudessa yllätti minut kulmissa ja maalin edessä touhutessaan. Oli Malisen ja Greenin ohelle ainoita, joka sai kiekon kuljettamalla hyökkäysalueelle. Täyden vauhdin luistelussa kepittää monet alan miehet ja monesti murtautui laidasta puolittaiseen 2-1:seen, mutta sen jälkeen rupesikin kanittamaan. Ratkaisuista yleisin oli joku bulgarialainen, jossa mies meni kulmaan, katse vasemmalle ja kiekko oikealle. KooKoo ei juurikaan tehnyt maaleja suorista hyökkäyksistä kauden aikana ja ei niitä ole jatkossakaan tulossa, mikäli pihapelitemput eivät vaihdu suuremman prosentin "tylsiin" passeihin. Kakkosylivoimassa tykkäsi pitää kiekkoa, muttei lopunperin saanut mitään aikaan. Se tosin oli ehkä enemmän ketjukavereiden syy kuin Hakulisen. Ensimmäinen kausi pääsarjatasolla meni piloille loukkaantumisen takia, tämä toinen oli opettelua. Josko kolmannella homma natsaisi?

Tuomas Huhtanen, C-
Eipä tähänkään nyt oikein löydy mitään uutta sanottavaa, mutta kirjoitetaan nyt kuitenkin. Odotettiin 10 maalia, kovia taklauksia ja hyvää asennetta kohtalaisella rahallisella vastikkeella. Huhtanenhan liittyi rinkiin niihin aikoihin, kun puheiden mukaan kopissa oltiin tyytymättömiä joukkueen päivittäiseen tekemiseen. "Hupin" saapumisen jälkeen homma parani kentällä, joten kaitpa jokin siinä ammattimaisessa tekemisessä ja kovassa tsemppaamisessa sitten auttoi. Selkä ei suoristunut missään kohtaa kautta ja mies oli harvoja KooKoo-jätkiä, jotka pääsivät kiekon kanssa kulmasta ulos. Valitettavasti siellä kulmassa pysyminen olisi varmaan ollut parempi vaihtoehto, kun tulos hyökkäyssuuntaan jäi tekemättä.

Mikko Alikoski, C-
Täytti kokoonpanopaikan, mutta siihen se jäikin. Pelasi muistaakseni alivoimaa Juutilaisen kanssa. Muistaakseni siksi, kun hän ei jäänyt mieleen vaikkapa Koiviston ja Watkinsin tavoin alivoimaraatajana. En nyt nopeasti katselemalla löytänyt Liigan tilastoista lukemia päästetyistä alivoimamaaleista pelaajaa kohden, mutta KooKoo oli kuitenkin lopunperin melko huono alivoimajoukkue. Ei päästetty yhtään kahden miehen vajaalla ja jäähylläkin istuttiin kolmanneksi vähiten, mutta silti prosenteissa ei jääty paljoakaan pahnan pohjimmaisia. Onko tämä sitten Alikosken syy? Ei välttämättä, mutta hänen piti tuoda nimenomaan sitä puolustuspään ja alivoimien osaamista. Tasakentällisin nelonen ei juurikaan päästänyt maaleja, joten sen osalta "energiakentän" rooli meni onnistui koko ketjun osalta.

Anthony Guttig, D-
Aivan paska. Kärsi jo viime kaudella Jukureissa aivotärähdyksen talven aikana ja sen myötä pehmeni entisestään. Syksyllä jäi Bloodin kolaamaksi ja sieltä tuli viimeinen tikki. Suomen pelivuosia edeltävästä loukkihistoriasta ei ole tietoa. Hokin riveissä keväällä 13-14 veti teräsmiesmoodissa jokaisessa kulmaväännössä, mutta nyt kaksi vuotta myöhemmin ripulipaska alkaa haista miehen edes vilkaistessa kulmaa kohden. Ei mitään käyttöä pääsarjatasolla enää jatkossa. Oli toki taidollisiin odotuksiin (2-3 kentän taitopelaaja, ~15pts) halpa mies (pyynti 14-15 oli muistaakseni 4.000-5.000e/kuukausi) ja kannatti kokeilla, mutta syksyn jälkeen mies oli pelkkä kuluerä.

Muiden pelaajien arvioihin minulla ei ole oikein lisättävää aiempiin arviointeihin liittyen ja vanhoja en jaksa toistella, joten heitetään loput ukot aakkostoon:

A
Green, Malinen, O'Connor, Juutilainen
A-
Haataja, Lehtonen, Kurki, Eklund
B
Kangasmäki, Peltonen, Virtanen, Järvenpää (B+), Cloutier, Hyvärinen, Pelli, Koivisto
C
Lé Chef (C-), Vallin, Koponen, Rinkinen, Rajala, Nyqvist (C+),
D
Lammassaari, Grönholm (D+)
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
En uskonut että näin kirjoitan mutta kyllä OPG:n voisi nostaa D:stä C:hen. Paransi otteitaan loppukaudella (million oli pelaamassa). Ei ollut ihan yhtä hazardi kun alkukaudesta. Pitkä minus tosin siitä tuhritusta läpiajosta, kyllä noilla käsillä pitäisi verkon heilua kun veskarin kanssa nokikkain pääsee.
 
Suosikkijoukkue
KK
Pieni korjaus edelliseen viestiini tässä ketjussa. Kirjoitin Haatajasta seuraavaa ja nyt ihmettelenkin, ettei kukaan kirjoittanut aisiasta mitään vai eikö kukaan enää lue minun viestejäni: "Haataja ei itseäni säväyttänyt. Vastuuta oli ja olisin ehkä odottanut enemmän." Tämähän ei ole totta vaan tarkoitin Huhtasta. Toki olisi ehkä pitänyt olla maltillisempi omien odotuksieni kanssa. Haataja taas oli huikea. Itse luulin miehen olevan jo menneen talven lumia ja kun oli kuullut Venäjän reissusta sekä reissuta Ouluun niin luulin, ettei miehestä ole enää pelaajaksi. Olenkin hyvin onnellinen, että olin tässä pelaaja-arviossa ennen miehen näyttöjä väärässä.

Meinasin kirjoittaa Le Cheffin ketjuun, mutta pelaaja-arviona menee tänne. Ihme negailuu Matt Watkinssinista. Mies oli kuitenkin sisäisen pistepörssin kahdeksas. Taakse jäi monta pelaajaa mm. Huhtanen, Peltonen, Hyvärinen ja Alikoski. Nämä pelaajat halusin ottaa tähän koska he sentään pelasivat jos ei kaikissa niin lähes kaikissa otteluissa. Ehkä odotin heiltä enemmän, mutta eipä heiltäkään voinut oikein enempää odottaa, kun katsoo edellisiä kausia ja miten he ovat pelanneet. Watkins raatoi kyllä kovaa peleissä ja saattoi mennä hieman 110-lasissa mikä sitten purkaantui huonoina ratkaisuina. No se ei miestä pelasta tuomiossa, mutta ei kukaan voi väittää, etteikö yritystä olisi ollut.

@mustaoranssi : Ei OPG:tä voi muutaman hyvän pelin perusteella nostaa C:hen. Aivan liikaa todella tyhmiä jäähyjä ja aivan liikaa harhasyöttöjä. Ei OPG ainoa ollut joka hölmöili, mutta kyllähän se hitaus pisti silmään. Harmittaa, että kaveri alkoi vasta keväällä päästä jyvälle meiningistä, mutta en silti halua häntä ensi kauden joukkueeseen joten toivon, että kesällä mies vetää hyvät treenit, jättää makkarat ja bisset vetämättä sekä keskittyisi tulevaan kauteen niin kuin tuon ikäisen ammattilaisen kuuluukin tehdä. Ehkä pienemmällä vastuulla voisikin olla hyvä apu, mutta nyt tuntui tuollakin vastuulla olevan aivan puhki. Ehkä alku kausi oli liikaa.

Oscar Eklund, kukahan tämänkin miehen bongasi Vaakunasta ja kertoi Kouvolalle sekä koko maan Liigaa seuraaville ihmisille miehen tulevan mustaoranssiin nuttuun kesken kauden? Loistava haku Kultaselta ja olisko asiasta joku pelaaja hänelle vinaknnut, että oleppa yhteyksissä? No sillä ei ole enää mitään väliä. Jäätävä mies ja oliko se nyt niin, että jatkaa vielä vai onko neuvottelut pahasti kesken? Olisi kyllä kova lisä ensi kauden joukkueeseen. Miettikääs nyt O'Connor, Eklund, Lehtonen ja OPG. No vitsit siksiin. Hyvältä näytti monen muunkin meno, mutta keskityn nyt vain näihin pelaajiin. Onhan tässä pitkin vuotta jo tullut arvoitua pelaajia niin KooKoon osiossa kuin myös ottelu- ja otteluseurantaketjuissa.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Pieni korjaus edelliseen viestiini tässä ketjussa. Kirjoitin Haatajasta seuraavaa ja nyt ihmettelenkin, ettei kukaan kirjoittanut aisiasta mitään vai eikö kukaan enää lue minun viestejäni: "Haataja ei itseäni säväyttänyt. Vastuuta oli ja olisin ehkä odottanut enemmän." Tämähän ei ole totta vaan tarkoitin Huhtasta. Toki olisi ehkä pitänyt olla maltillisempi omien odotuksieni kanssa. Haataja taas oli huikea. Itse luulin miehen olevan jo menneen talven lumia ja kun oli kuullut Venäjän reissusta sekä reissuta Ouluun niin luulin, ettei miehestä ole enää pelaajaksi. Olenkin hyvin onnellinen, että olin tässä pelaaja-arviossa ennen miehen näyttöjä väärässä.
Katsos ystävä hyvä, tämä on KooKoon ketju. Täällä saa olla myös eri mieltä, jopa Haatajasta, kun sen tekee asiallisesti. Vaikka nyt et sitten ollutkaan oikeasti eri mieltä kuin suurin osa katsojista.

Haataja oli hyvä, vaikka plusmiinus jäi saldoon -14, niin hyvät tehot ylivoimalla eivät tietysti tuossa näy. Huikeaa, että Haatajakin jatkaa Kouvolassa ensi kaudella.

KooKoon tiedossa oleva sopimustilanne vaikuttaa ajankohta huomioiden loistavalta: Malinen, Green, Haataja, Lehtonen, O'Connor, Järvenpää jne.
 
Suosikkijoukkue
KK
Katsos ystävä hyvä, tämä on KooKoon ketju. Täällä saa olla myös eri mieltä, jopa Haatajasta, kun sen tekee asiallisesti. Vaikka nyt et sitten ollutkaan oikeasti eri mieltä kuin suurin osa katsojista.

Haataja oli hyvä, vaikka plusmiinus jäi saldoon -14, niin hyvät tehot ylivoimalla eivät tietysti tuossa näy. Huikeaa, että Haatajakin jatkaa Kouvolassa ensi kaudella.

KooKoon tiedossa oleva sopimustilanne vaikuttaa ajankohta huomioiden loistavalta: Malinen, Green, Haataja, Lehtonen, O'Connor, Järvenpää jne.
Unohdin aivan täysin, kun käväisin aikasemmin tuolla Sport osastolla tappelemassa mielipitäisetä ja jostain pienistä kirjoitusvirheistä ja lauserakenteista, että eihän täällä saa huutoa, jos on hieman erimieltä, mutta olisihan jonkun nyt luullut asiasta mainitsevan. Huhtanen siis pelasi oikeastaan tasollaan ja ymmärrän kyllä, että +/- jäi hieman heikoksi hänelläkin. Hänellähän ei ole sopimusta ensi kaudeksi enkä oikein tiedä, olisiko Tuomaksen paikalle parempi etsiä joku nuorempi ja kädellisempi.

Joo kyllähän Haatajalle jäi hieman heikko +/-, mutta ensi kautena ollee helpompaa, kun valmennus, pelityyli ja joukkuetoverit ainakin osin ovat tuttuja.

Onhan tuossa aivan saatanan kova pohja ensi kaudeksi. Hieman lisää leveyttä tosissaan niin mahdollisuudet ovat hyvinkin korkealla. No turha nyt on hirveästi vielä tuudittautua, kun monestakaan joukkueesta ei vielä tiedetä hirveästi ja moni joukkue tuntuu satsaaavan myös hieman lisää ensi kaudeksi.
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
En uskonut että näin kirjoitan mutta kyllä OPG:n voisi nostaa D:stä C:hen. Paransi otteitaan loppukaudella (million oli pelaamassa). Ei ollut ihan yhtä hazardi kun alkukaudesta. Pitkä minus tosin siitä tuhritusta läpiajosta, kyllä noilla käsillä pitäisi verkon heilua kun veskarin kanssa nokikkain pääsee.

Olin muuten unohtanut tämän kokonaan, jos tuosta OPG olisi pistänyt kiekon sisään niin paikka C-korissa olisi ollut sinetöity. No joo..

Valmennukseen ei ole otettu vielä kantaa (toisaalta nyt puhutaan pelaaja-arvioista, mutta pieni rönsyily sallittaneen..):

Mattila, Haapakoski, Kauppila (sitä yhtä en suostu mainitsemaan): A

Jos pelaajistoa kritisoitiin ennen kauden alkua niin eipä meidän valmennustakaan kovin korkealle arvostettu. Mestiksen viimeinen kausi oli koko joukkueelta vähän sinnepäin -puurtamista, jonka pohjalta sitten eräs palstatähti jaksaa vetää edelleen johtopäätökset.

Mattila ja valmennus pystyi sitouttamaan joukkueen pelisuunnitelmaan ja joukkue toimi kurinalaisesti. Tästä myös useasti KooKoo sai kiitosta vastustajan valmentajalta pelien jälkeen. Ja vierasfanit itkivät tylsästä pelistä. Yksinkertaistetusti KooKoo pyrki pelaamaan vahvaa kiekollista peliä, joka poikkesi merkittävästi esimerkiksi Sportin 1. kauden pelitavasta. Annan myös plussaa valmennuksen toimenpiteestä, jolla aivan sysipaska av-pelaaminen nollattiin kokonaan ja lähdettiin puhtaalta pöydältä. Kauden loppupuoliskolla KooKoon av-prosentti oli itseasiassa erittäin hyvä.

Vastapainoksi taas parissa pelissä (SaiPa-kotipelit) peli romahti totaalisesti, Ne pelit olivat muutenkin niin erikoisia, että vaikea sanoa, paskoiko joukkue kentällä housuun ja mikä niissä meni pieleen.

Yksittäisten pelaajien roolitus herätti pärinää, mutta omaan silmään ketjujen koostumukset ja roolitukset olivat toimivia. Jos pari yksittäistä pelaajaa jäi paitsioon niin toisaalta useampi pelaajaa myös nousi uuteen kukoistukseen.

Loppujen lopuksi olen erittäin tyytyväinen valmennukseen. Ja ensi kaudeksi saamme vielä huippuvahvistuksen Kari Lehtosen myötä. Pullat hyvin uunissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös