To 10.3.2016 Pelicans - Kärpät

  • 6 132
  • 32

Petr Vousky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viimeistä viedään eikä Oulun ylpeydellä ole ottelussa juurikaan muuta panosta kuin selvitä vähillä vaurioilla ja mustelmilla odottelemaan oikeiden play-offsien alkamista, Lahteen matkasi A-junioreista Janne Kuokkanen, Sami Pekkala sekä Radek Koblizek, joista ainakin osa, jolleivat kaikki kolme, on illan kokoonpanossa, joko tuuraamassa kolhiintuneita tai lepovuoron saaneita. MIelenkiinnolla odotan illan pelaajalistaa sekä peliä.
 

Voltti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
On tuo Kalpan pelityyli ollut Pelsulle semmosta myrkkyä, että tänään pitäisi saada enemmän pisteitä kuin Tepsi, mutta ei niin paljoa, etteikö Kalpa voisi saada meitä enemmän. Oli rosterit mitä tahansa, mieluumin otan poffeissa vastaan joukkueen, joka ollaan voitettu runkosarjasa 12-0, eikä hävitty samoilla lukemilla. Sportin kanssa on ollut niin yltiöpäisen tasaista vääntämistä, että kolikkoa voin heittää kotonakin.

Myös Kärppien kanssa vääntö on ollut yllättävän tasaista. Maalin pelejä kaikki, vieraspelityylillä jopa kairattu voitot. Kärppien junnupitoista kokoonpanoa vastaan Pelikaanilla on laittaa kehnohko pakkitilanne ja paska alivoima.Toiveissa olisi Lassenin paluu.

Lopulta lienee käy kuitenkin niin, että kalpa se sieltä vastaan tulee ja se kotietukin ryssitään tässä pelissä.
 
Kärpät tänään:

Huml-Hirschovits-Aaltonen
Kuokkanen-Niemi-Ikonen
Mäenalanen-Manninen-Koblizek
Sailio-Humaloja-Keränen

Nutivaara-Masuhr
Ronkainen-Niemelä
Pentikäinen-Hakanpää
Pekkala

Rajaniemi (AMV)
Aittokallio

Ahon lepuutuksen myötä viimeinenkin panos tippui pelistä, eli Sepen tavoittelu Keinonen -palkintoon (paras tehotilasto). Jäi siis tasapisteisiin(+26) Lajusen kanssa. Kapu ja Pyörälä huilaavat myös ihan ansaitusti, eli kolme tärkeintä pelaajaa puuttuu kokoonpanosta. Väliäpä sillä.'

Edit: Junttila ja Puljujärvi loukkaantuneena. Myös Pirneksellä on jotain pientä ilmeisesti.
 
Viimeksi muokattu:
Pelicans tänään:

Erkinjuntti-Tyrväinen-Sopanen
Roine-Potulny-Repo
Rekonen-Heino-Byers
Ritamäki-Björninen-Alanne

Hurri-Pietilä
Lassen-Rukajärvi
Latvala-Hovinen
Leimu

Juvonen (AMV)
Hovinen

Jonku toivoma Lassen näyttää olevan kokoonpanossa. Onneksi olkoon.
 
Suosikkijoukkue
Turkoosi kevät 2024, Dallas Stars, Leksands IF
Näköjään Miro Hovinenkin tekee piiiitkästä aikaa paluun Pelicansin kokoonpanoon. Hienoa! Myös Lassenin paluulle peukkua. Juvonen torjuu tänään Pelicansille 3 pistettä Kärppien lepuuttaessa avainpelaajiaan, näin se menee :)

Edit: Mielenkiintoista että Manelius on tiputettu katsomoon mutta Rukajärvi saa jatkaa kokoonpanossa...
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Tänään Kärpät pelaa vapautuneesti ja päihittää suurinumeroisesti mailaa puristavan pelikaanipoppoon.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Jonku toivoma Lassen näyttää olevan kokoonpanossa. Onneksi olkoon.
Kärpät jätti tänään huilaamaan KukkosLassen, Pelicansin kokoonpanoon nousee Stefan Lassen. Onpa runollista.

Kärpillä mielenkiintoisin kokoonpano vuosiin. Koblizek ja Kuokkanen siis tekevät debyyttinsä tänään, mikäs sen hienompaa. Ihan sellaisena hauskana knoppina, että n. vuosi sitten Aku Kestilä pelasi ekan pelinsä Liigassa nimenomaan Pelsua vastaan, ja teki kaksi maalia. Lisäksi Julius Junttila iski sellaiset kuusi vuotta takaperin hattutempun Pelsua vastaan, tuolloin kyseessä oli Jullen kolmas liigapeli. Tänään siis maaleja luvassa Koblizekille ja/tai Kuokkaselle?

Odotuksia nyt ei tälle illalle juurikaan ole, toki jos ihmeitä saa toivoa niin Huml ja Hirso voisivat tekaista sellaset 1+2 ja 0+3 tehot, siinä missä Miro Aaltonen toisella laidalla heittää hattutempun. Miksikäs ei, uskoohan ne jotkut joulupukkiinkin.

Onkohan Keränen muuten Kärppien kapteeni tänään? Vuosi sitten vastaavassa paikassa (merkityksetön runkosarjan päätöspeli) Humlille annettiin kapteenin viitta, ja tällä kaudella sitä toista A:ta ovat vuorotellen kantaneet Kertsi ja Humli. Mä antaisin kapteeniuden Keräselle ihan vaan kiitokseksi näistä kaikista vuosista, peleistä, taklauksista, asenteesta, tunteesta ja siitä Kärppäsydämestä jota tuo mies on tässä reippaan seitsemän vuoden aikana tarjonnut. Nyt siis mitä ilmeisemmin ainakin toistaiseksi viimeinen runkosarjan ottelu Keräselle Kärppien riveissä, yli 400 kappalettahan niitä on tullut. Paljon on nähty ja hienon uran mies on Kärpissä tehnyt, rosterissa on varmasti ollut taitavampia ja parempia pelaajia, mutta harva jätkä on samanlaisella asenteella omaa rooliaan pelannut. Kun syksyisin alkaa miettimään varmoja pelipaikkoja tietyille pelaajille, niin kyllä Juho Keräsen nimi nousee esiin lähes poikkeuksetta ensimmäisten joukossa. Siinä on sellainen nelosketjun taistelija, että tuollaisen miehen haluaisi pitää ikuisesti joukkueesaan.

Menipä tunteelliseksi.
 
H

Hidas_ja_kankea

Ahon lepuutuksen myötä viimeinenkin panos tippui pelistä, eli Sepen tavoittelu Keinonen -palkintoon (paras tehotilasto). Jäi siis tasapisteisiin(+26) Lajusen kanssa.

Käsittääkseni meni Aholle tämä pysti. Tasapisteissä vähemmän otteluita pelanneena?? Liigan tilastoissa komeilee ykköspaikalla vai olisiko järjestys aakkosten mukaan.

Kolme tärkeintä pelaajaa saa ansaitun huilivuoron. Hirso ja Huml palkitaan ykkösketjun paikalla. Siinäpä ne tärkeimmät tästä pelistä ja toivottavasti ei mitään kummempaa myöskään pelin jälkeen. Pelataan tosipeli, jos vielä kohdataan tälle keväälle.
 
Käsittääkseni meni Aholle tämä pysti. Tasapisteissä vähemmän otteluita pelanneena?? Liigan tilastoissa komeilee ykköspaikalla vai olisiko järjestys aakkosten mukaan.
Kaiken järjen mukaan tehotilaston paremmuus tasapisteissä pitäisi ratkaista nimenomaan siten, että enemmän pelannut vie. Pistepörssit yms. sitten vähemmän pelanneet. Liigan sivuilla kuitenkin kun laittaa järjestelykriteeriksi tuon tehotilaston, niin Ahon nimi komeilee ensimmäisenä. Toivottavasti olet oikeassa.

Edit: Hups. Sanoitkin tuosta järjestyksestä jo. Tosiaan, voi olla myös aakkosten mukaan. Keskiviikkona olemma viisaampia tästäkin asiasta. Noppaa varmaan heittävät.

Edit2: Näyttää menevän aakkosten mukaan. Huomaa, kun selailee vaikka sijat 7-11.
 

Ankkakaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Mielenkiintoinen peli tulossa. Pelicans voisi hakea vähän asetelmia mahdollisia puolivälieriä varten kolaamalla joku Kärppien tähtipelaaja vaikkapa Byersin toimesta. Edellinen puolivälieräsarja Kärppiä vastaa oli sen verran ikimuistoinen ja runkosarjapelit mennyt vastakkain ihan hyvin, joten mielelläni ottaisin Oululaiset vastaan tänä vuonna. Kärpillä jotain junnuja joukkueessa ja nämä todennäköisesti iskevät Liigauransa ensimmäiset maalit Pelicansia vastaan, joten tänään täytyy olla tehokas omissa maalipaikoissa. Mitenköhän Rajaniemi onnistuu vanhaa seuraansa vastaan? Toivottavasti ei hyvin, koska tuo siirto nakertaa vieläkin.

Onneksi meillä on Juvonen maalissa ja ihme sinänsä, ettei Pietiläkään saanut "sikailustaan" pelikieltoa Liigan linjattomuuden mukaisesti.
 

IcyPredator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, 49ers
Hieman huvittaa, kun katsoo Kärppien "b-miehistöä", on nimittäin aikas kova tuokin kokoonpano ja nuo kolme junnuakin vetäneet yli PPG tahtiin Nuorten SM-liigaa. Miro Hovisella tosiaan 3,5 kuukauden tauko peleistä, joten saas nähdä miten hyvin pysyy pelivauhdissa mukana.
 
En epäile yhtään, etteikö saataisi vauhdikasta ja siistiä peliä. Pelsut on ainakin tällä kaudella pelannut Kärppiä vastaan lauhkeasti kuin lampaat, joten ylilyöntejä tuskin on tulossa. Loistava juttu, että nuoret pääsevät näyttäämään osaamistaan. Eiköhän sieltä joku debytantti ota roolia ja tee kestilät.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Minä uskon Lauri Marjamäkeen!
Olis saanu Kärpät ottaa enemmänkin junnuja messiin lahteen. Ihan turha ottaa panoksettomassa pelissä riskejä siitä, että avainpelaajia joutuu sairastuvalle. Tietäen vielä, että vastustajan koutsina häärää bussikuski ja kapteeni haddock.
 

BileTooth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Hyi sinua Ankkakaani, ei tuommoisia toivota. Lahden ja Pelicansin puhtoinen maine kärsii muuten. Toivotaan taitokiekkoa ja viihdyttävää, mutta puhdasta peliä. Pelikieltoihinkaan ei varsinaisesti ole varaa.
 
Hyi sinua Ankkakaani, ei tuommoisia toivota. Lahden ja Pelicansin puhtoinen maine kärsii muuten. Toivotaan taitokiekkoa ja viihdyttävää, mutta puhdasta peliä. Pelikieltoihinkaan ei varsinaisesti ole varaa.
Nooh, eihän (puhtaissa) kolauksissa mitään vikaa ole. Nelonen varmasti vastaa huutoon, jos tarvetta. Ehkä meidän onni, että ainuttakaan tähtipelaajaa ei ole kokoonpanossa. Tai no Keränen on.
 

Rademoottori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liigan tippumuspelit
Olis saanu Kärpät ottaa enemmänkin junnuja messiin lahteen. Ihan turha ottaa panoksettomassa pelissä riskejä siitä, että avainpelaajia joutuu sairastuvalle. Tietäen vielä, että vastustajan koutsina häärää bussikuski ja kapteeni haddock.
Kapteeni Haddock taitaa enemmän liittyä raumalaisten juttuihin. Ainakin heidän tifo-lakanassaan sarjakauden ekassa pelissä Raumalla, oli kyseinen hahmo. Siinä lakanassa oli vielä jotakin murteellista tekstiä kultaisesta kodista tms.

Rajaniemi voisi tehä samat hommat, kuin teidän pelissä Julleja vastaan. Eli siirtyi vaihtopenkille kesken ottelun.
Mutta sitten sopivasti muistinkin, ettei meidän joukkue pommita niin useasti kohti maalia, että kyllähän siellä maalilla voi jopa Rajaniemi pärjätä ihan hyvin...

Oudosti Rukkanen saa puolustuksessa peliaikaa, eikä Manelius, mutta nuo molemmat kuuluisivat alempaan sarjaan, eikä Liiga-peleihin lainkaan.

Ai niin! Jan Latvalan viimeinen runkosarjaottelu Liigassa saattaa olla kyseessä tässä, tänään ja nyt. Eliteprospectsin mukaan hänen tämän iltainen matsinsa olisi järjestysnumeroltaan tuhanneskahdessadaskolmaskymmenes (- oliko tarpeeksi pitkä litania?) .
 

Calé

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Katsotaan miten tänään menee. Luulisin ettei kauheaa panosta ole luvassa Pelicansilta, ei sitä oikein voi kikkailla mitenkään TPS:ää itselle vastaan ellei tuurilla sitten. Kotiedusta nyt ainakin tänään pelataan, eli pinna KalPaa enemmän tänään kiitos.

Hyvä että Lassen on taas kokoonpanossa, Maneliuksen tiputtamista Rukajärven sijaan vähän ihmettelen, mutta kai valmennus tietää mitä on tekemässä. Kärppien rosterista puuttuu tähtipelaajat, mutta silti aikalailla tasavahvuinen kokoonpano Pelicansin kanssa.

Rajaniemi kauppa harmittaa edelleen, toivottavasti tänään olisi vähän huonompi päivä Samilla.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos ajatellaan vielä askel pidemmälle, niin Kärpille taas Kalpa tai TPS olisi tyylillisesti parempi vastus jatkossa kuin Pelicans, eli edunmukaista olisi auttaa Kalpa Pelicansin edelle sarjataulukossa. Siinäpä se Kärppien ainoa panos tälle illalle.

Sport ja Pelicans taas olisivat IFK:lle erittäinkin makoisia vastustajia varmasti kaikkien mielestä, siellä laidat ryskyisi eikä mitään takeita missä kunnossa Hifk siitä taistosta jatkoon lopulta nilkuttaisi.
 

Mensonge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hyvin hoidettu Marjamäeltä. Tänään just totesin kaverille, että pahimmassa tapauksessa Aho, Spede ja Lasse joutuu telakalle. Juuri nämä nimet siten puuttuu kokoonpanosta. Oikein!

Toki samat mietteet jatkoonkin. Ei Pelicanseja puolivälierissä vastaan. Hyvä kun junnut pääsee kokeileen. Heille on panosta, muille ei. Peli alta pois ja miehet ehjinä ulos kaukalossa. Ei kai tässä muuta.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Kärpillä mielenkiintoisin kokoonpano vuosiin. Koblizek ja Kuokkanen siis tekevät debyyttinsä tänään, mikäs sen hienompaa. Ihan sellaisena hauskana knoppina, että n. vuosi sitten Aku Kestilä pelasi ekan pelinsä Liigassa nimenomaan Pelsua vastaan, ja teki kaksi maalia. Lisäksi Julius Junttila iski sellaiset kuusi vuotta takaperin hattutempun Pelsua vastaan, tuolloin kyseessä oli Jullen kolmas liigapeli. Tänään siis maaleja luvassa Koblizekille ja/tai Kuokkaselle?
Katoppas perkele. Pitäisiköhän laittaa lotto vetämään.

Peliä en nähnyt töiden takia, mutta ilmeisesti Kuokkasen maaleja lukuunottamatta mitään elämää suurempaa viihdettä ei nähty?
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpät tuntuu aina rentoutuvan näissä merkityksettömissä peleissä. Sama juttu TPS-murskajaisissa viime lauantaina. Sitten kun on tosipaikka niin puristetaan liikaa mailaa. Toki vastustajallakin on merkityksensä.

Olin erittäin positiivisesti yllättynyt Kuokkasen ja Koblizekin esityksistä. Erittäin kypsää tekemistä ja kova nälkä tehdä ratkaisuja. Kaverit ei edes yrittäneet pelata sellaista näkymättömän miehen peliä, jossa vain hoidetaan helppo syöttö eteenpäin ja huolehditaan puolustusvelvoitteista. Lähtivät ennakkoluulottomasti hakemaan isoa roolia heti. Saivat ketjukaverinsakin näyttämään pirteältä.

En tiedä katsonko jo vähän väärien lasien läpi tuota Hirson ketjun toimintaa, mutta olihan se taas aneemisuudessaan ihan eri tasoa kuin koko muu joukkue. Noh, se saattoi olla kavereiden viimeinen peli ainakin yhdessä.
 

Dave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Lahdessa on otettu vierasjoukkue mukavasti huomioon, kun soittavat noinkin hyvää maalibiisiä. Maaleja on tietysti tällöin ilo tehdä mahdollisimman monta.

Se kyllä kuitenkin vähän ihmetyttää, että onko Fortunate Son nyt sitten nimenomaan Kärpille räätälöity valinta, vai soitetaanko sitä yhtä lailla kaikille muillekin. Väkisinkin sitä ryhtyy miettimään, onko symboliikka jotenkin harkittua. Että Kärpätkö nyt sitten on jotenkin kultalusikka suussa syntynyt miljonäärin poika, jota vastaan köyhän perheen poika joutuu epäreilusti taistelemaan. Vai piruillaanko kenties verottajan vierailuun viittaavalla kohdalla? Tiedä häntä, mutta eipä se talousasioiden hoito ole aina Lahdessakaan ollut terävintä kärkeä. Eikähän tästä nyt ole kuin alle 20 vuotta, kun molemmat lähtivät aika lailla samalta viivalta tarpomaan ykkösdivarista ylöspäin ja Kärpätkin todella ilman mitään perittyjä miljoonia.

Voi tietysti olla, että haluavat vain soittaa hyvää musiikkia, kun harmittaa vastapuolen tekemä maali. Tällöin on osuttu nappiin.

Tämmöst mää mieti peliä kattoessa. Tuloksella kun nyt ei ollut suurta merkitystä.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Lahdessa on otettu vierasjoukkue mukavasti huomioon, kun soittavat noinkin hyvää maalibiisiä. Maaleja on tietysti tällöin ilo tehdä mahdollisimman monta.

Se kyllä kuitenkin vähän ihmetyttää, että onko Fortunate Son nyt sitten nimenomaan Kärpille räätälöity valinta, vai soitetaanko sitä yhtä lailla kaikille muillekin. Väkisinkin sitä ryhtyy miettimään, onko symboliikka jotenkin harkittua. Että Kärpätkö nyt sitten on jotenkin kultalusikka suussa syntynyt miljonäärin poika, jota vastaan köyhän perheen poika joutuu epäreilusti taistelemaan. Vai piruillaanko kenties verottajan vierailuun viittaavalla kohdalla? Tiedä häntä, mutta eipä se talousasioiden hoito ole aina Lahdessakaan ollut terävintä kärkeä. Eikähän tästä nyt ole kuin alle 20 vuotta, kun molemmat lähtivät aika lailla samalta viivalta tarpomaan ykkösdivarista ylöspäin ja Kärpätkin todella ilman mitään perittyjä miljoonia.

Voi tietysti olla, että haluavat vain soittaa hyvää musiikkia, kun harmittaa vastapuolen tekemä maali. Tällöin on osuttu nappiin.

Tämmöst mää mieti peliä kattoessa. Tuloksella kun nyt ei ollut suurta merkitystä.
Soitetaan joka matsissa aina vastustajan tehdessä maalin.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Toivoin Hirson heräämistä ykkösessä, mutta huonolta näyttää=( Noinko ei herää talviunilta kevääseen ollenkaan...Nyt olisi ollut mahdollisuus parantaa osakkeitaan, mutta Kuokkanen sieltä jostain tuli pesi herran pelissä täysin. Kyllä Hirso on oikeesti kritiikkinsä ansainnut. Ei Kärpissä vapaamatkustajia suvaita, joten ruoto suoraksi ja asenne kuntoon. Kai siitä viimekauden pistekuninkaasta edes jotain on jäljellä?Ei voi mennä noin hukkaan, ei vaan voi!
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Matkaraportti: Pelicans-Kärpät 1-4 10.3.2016

Kärpät kohtasi runkosarjan viimeisessä ottelussaan vieraissa Lahden Pelicansin. Allekirjoittanut matkasi täältä Turun seudulta katsomaan kyseistä ottelua, koska kouluviikko oli saatu purkkiin torstaina aamupäivällä. Tällä kaudella olen jo aiemmin nähnyt Kärpiltä kaksi peliä paikan päällä eli ne kerrat, kun Kärpät on vieraillut HK Areenalla. Nyt sitten oli vuorossa debyytti Isku Areenalla ja majoitus pelin jälkeen kaverin luona sekä paluu tänään aamupäivästä takaisin länsirannikolle.

Matka starttasi tosiaan Turusta suoraan koulusta. Ennen junaan nousua kebab ranskalaisilla naamariin jossain kioskissa, joka oli asemaa lähellä. Olin ainoa asiakas, mutta ruoka oli ihan maittavaa. Juna lähti 13.05 ja ensimmäinen vaihto oli Toijalassa 14.23. Tuo meni putkeen, koska puskuria oli viisi minuuttia. Toki oikeasti seitsemän, koska vaihtojuna oli kaksi minuuttia myöhässä. Hyppy tosiaan Riihimäelle matkaavaan junaan, jossa oltiin 15.08 ja seitsemän minuutin puskurilla sitten siirtyminen Lahteen matkaavaan lähijunaan. Matkan aikana tuli toki normaalisti opiskeltua molempien joukkueiden illan kokoonpanot ulkoa. Huml, Kuokkanen, Koblizek ja Ronkainen olivat erityisesti ne pelaajat, joiden näkemistä odotin innolla. Lahdessa oltiin minuutilleen ajallaan neljä vaille neljä. Siitä sitten kaverin kyytiin ja kämpille noin tunniksi. Kaksi FIFA-matsia, joukkueet olivat PSG ja Chelsea. Allekirjoittanut räppäsi toisen osaottelun lisäajalla voittomaalin Willianilla maalivahdin ja tolpan välistä. Onnekas osuma, joka toi loistavan startin iltaan. Samalla toki lyötiin betsit uurnaan. Allekironneen betsivalinta matsiin oli kannatusbetsi oli Kärpät yli 2,5 maalia kertoimella 2.01. Tuota sitten lähdettiin jännittelemään hallille Hesburgerin kerrosaterian kautta. Tässä vaiheessa piti hyödyntää etukuponkia ja saada kaksi ateriaa yhden hinnalla, kunnes sitten huomattiin Hesen ovella, että kuponki oli jäänyt jonnekin. Lopulta se löytyi eteisestä tänään kotiin lähtiessä.

Isku Areenalla käppäiltiin hyvissä ajoin noin 40 minuuttia ennen ottelun alkua ruokailun jälkeen. Omat paikat haltuun D2:sta ja alkulämmöt seurantaan. Sen jälkeen sitten jäälle tuli paikallinen isäntä vetämään melkoisen hengästyttävän spiikin suorastaan huutaen mikrofoniin. Tuo oli ihan hauska tapaus ja pari tilastofaktaakin sieltä tuli. Sen jälkeen sitten skriinillä näkyi jonkinsortin muistelmavideo Pelicansin historiasta, keltaiset pelipaidat nousivat mieleen heti, kun näki ne tuossa videossa. Joskus on niitä tullut ihasteltua SM Liiga 2001 -pelissä PC:lle. Nojoo, Pelsut saapuivat sitten ammeeseen lopulta savu- ja liekkimeren keskeltä ja joukkueet ryhmittyivät siniviivoille. Palkitsemisia kesti vähintään viitisen minuuttia, kun kaiken maailman DNA Business Challenget yms. saivat hetkensä valokeilassa. Repohan Pelicansin puolelta putsasi palkintopöydän totaalisesti ansaitusti fantastisen kautensa päätteeksi. Lopulta sitten saatiin kiekko tippumaan jäähän ja peli vauhtiin. Katsojia oli paikalla 4012 ja ainakin meidän katsomolohko oli tupaten täynnä.

Avauserä oli selvästi vieraiden hallintaa ja oikeastaan vain surkea viimeistely piti lukemat tasaisina päätösminuutille asti. Kuokkasen ensimmäinen vaihto sujui siten, että hän ajoi vauhdilla päätyyn ja kulmassa sai vihun mailasta kypäräänsä ja hieman piti sitten Kuokkasen tunnustella kypärää, jotta sai sen pois silmiltä. Mutta ei mitään häikäisevää vielä ensimmäisessä vaihdossa. Koblizek puolestaan teki hyvän suoritteen avausvaihdossaan, kun hän sai kiekon oman sinisen päällä. Rohkea siirto sivuun ja peli keskikaistalle. Hyvä siirto ja hienoa, että pelirohkeutta löytyi heti eikä vain dumpannut kiekkoa eteenpäin laitaa pitkin. Kuokkanen otti muuten toisessakin vaihdossaan osumaa tuonne kypärään päädyssä ja tuo kyllä nauratti hieman meikäläistä, kun taas piti kypärää siirtää pois silmiltä. Ensimmäinen huippupaikka tuli ylivoimalla Mäenalaselle kuuden minuutin kohdalla. Kärppien ykkösylivoimassa pelasivat Niemi, Ikonen, Kuokkanen, Mäenalanen ja Nutivaara. Tuo oli selvästi kakkosylivoimaa vaarallisempi, jossa touhusivat Huml, Hirso, Aaltonen, Masuhr ja Manninen. Mutta tosiaan Niemi pelasi laidasta viivaan Nutivaaralle, joka jakoi toiselle puolelle Ikoselle. Tältä yhden kosketuksen jatko Mäenalaselle, joka oli liukunut maalilta hieman edemmäs slottiin ja pääsi ampumaan hyvästä paikasta, mutta suoraan Juvosen syliin. Kuokkanen oli tuossa ylivoimassa maskimiehen roolissa. Toisen ylivoiman paras paikka avauserässä oli se, kun Hirso pelasi läpi neliön Aaltoselle, mutta tämä ei osunut kunnolla one-timeriin ja maali jäi syntymättä.

Ylivoiman jälkeen Kärpät jatkoi tasaista vyöryään Pelicansin alueelle. Juvonen piti isäntiä hyvin kyllä pystyssä. Toisen debytantin eli Koblizekin toinen hyvä suoritus avauserässä oli se, kun hän päätykiekon perään. Juvonen pelasi sitä huonosti ränniin. Koblizek pääsi väliin ja sai siirrettyä kiekon keskustaan nousseelle Manniselle, jolla oli aivan vapaa tilaisuus laukoa Kärpät johtoon, mutta Juvonen tuli hyvin vastaan ja peitti vedon. Kärpille ei tosiaan maistunut maalinteko vielä avauserässä, joten tietysti Pelicans sitten rankoi päätösminuutilla. Nutivaaralta löysä passi omalta alueelta, joka katkaistiin siniviivalla. Repo pelasi Roineelle seinän, kiekko takaisin Revolle, joka näytti hukkaavan kiekon Rajaniemen varusteisiin, mutta sai lopulta nostettua isännät johtoon. Ykkösketjulle miinukset tauluun, mutta Nutivaaran piikkiin tuo maali. Oli vielä mahdollisuus paikata virhe, mutta ei saanut syöttöä katki eikä Niemeläkään onnistunut blokkaamaan Repoa ulos. Rajaniemelle ei kirjattu yhtään torjuntaa avauserässä. Pelicans sai muutaman lyhyen pyörityksen, jotka päättyivät siihen, että viivasta toimitettiin kiekkoa maalille, mutta pari kertaa nuo ohjaukset menivät ohi maalin ja siksi Rajulle nolla torjuntaa. Juvonen puolestaan kirjasi seitsemän torjuntaa, mutta Kärpät laukoi myös monta kertaa ohi maalin. Tuossa kohdin oli hieman epäuskoinen fiilis betsin puolesta. Lisäksi tuo oli seitsemäs erä Kärppiä, jonka näin paikan päällä ja nimenomaan varsinaista peliaikaa. Eikä yhtään maalia vieläkään. Ainut Kärppä-maali jonka olin nähnyt livenä ennen tuota oli Ahon jatkoaikaosuma HK Areenalla.

Toisen erän alussa sitten Hirso nappasi jäähyn koukkaamisesta ja Pelicans pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle. Pari hyvää viivakutia, mutta ei sikaria. Paras paikka tuli alivoimalla Kärpille, kun Niemi katkaisi syötön ja lähti polkemaan Keräsen kanssa ylivoimahyökkäykseen. Oma ratkaisu Mikalta päätyi Juvosen ponttooneihin. Pirskatti. Toki olihan tuossa ylivoimalla myös se tilanne, kun Poltulny jakoi lätyn maalin kulmalta syvyydestä toiselle puolelle Revon lapaan ja tämä tulitti kiekon jäitä pitkin kohti etukulmaa, mutta Rajaniemi sai sen verran patjaa eteen, että kiekon vauhti pysähtyi radikaalisti ja se vain lirui kohti maaliviivaa. Tuon huomasi Niemelä ja sai siivottua kiekon pois. Kärpät tuli sitten lopulta tasoihin nelosketjun ansiosta. Ronkainen pelasi kiekon Keräselle, joka piti sitä hallussaan oikean laidan lähellä. Siitä siirto maalin taakse ränniin, johon irtosi maalilta Humaloja. Klassinen pitkä hyökkäys siis. Humaloja ehti kiekkoon ja käänsi sitten itsensä maalin eteen rystyllä. Ensimmäinen yritys pysähtyi patjoihin, mutta Miska seurasi tilanteen loppuun ja onnistui tökkäämään kiekon Keräselle, joka punnersi maalille ja survoi tasoituksen. Siitä myös samalla kauden toinen nähty kärppäosuma tilille ja ensimmäinen varsinaisella peliajalla kaiken kaikkiaan kahdeksannessa erässä.

Ajassa 28:24 sitten Repo kamppasi hyvän haaston tehneen Koblizekin nurin ja Kärpät pääsi jauhamaan ylivoimaa vain reilu minuutti tasoituksen jälkeen. Läpi ottelun hyvin vetänyt ykkösylivoima tuli ammeeseen. Niemi jätti kiekon vasemman laidan läheisyydessä Ikoselle ja teki itse liikkeen keskelle. Näin ollen Ikoselle jäi hyvin tilaa nousta laidasta ja kaventaa keskelle. Tiukka rannari kohti yläkulmaa Lassenin blokin ohi ja ilmeisesti sitten Kuokkanen sai jonkin hipaisun väliin maalin edessä, koska maali merkattiin lopulta hänelle. Keränenkin kävi tuosta tilanteesta tuomareille sanomassa vielä erikseen. Samassa ajassa Pelicans sai joukkuerangaistuksen, mutta jälkimmäistä ylivoimaa Kärpät ei onnistunut hyödyntämään. Tuon jälkeen sitten peli jatkui normaalisti eli Kärpät rytmitti pelin kulkua ja sai jälleen ylivoiman 35 minuutin tienoilla, kun Björninen otti hyökkäyspään jäähyn vieraiden maalin takana kampituksesta. Kärpät iski illan kolmantensa ja meikäläisen betsi tuli taskuun. Niemi ja Nutivaara kiekottelivat viivassa pari kertaa toisilleen, kunnes Nutivaaralle aukesi tilaa nousta ja hän kilautti kiekon maaliin putken kautta. Mäenalaselta ja Kuokkaselta hyvä maskipelaaminen jälleen. Pari minuuttia myöhemmin sitten Pelicansin vaihtovirhe kostautui, kun Niemi jäi kärkkymään siniselle ja Masuhr lähetti navan korkuisen avauksen hänelle. Kiekko ajautui päätyyn, jota Juvonen ei jostain syystä mennyt hakemaan. Näin ollen Niemi pääsi aivan vapaasti kiekolle ja käänsi sen maalille, johon luisteli Kuokkanen ja tältä kliininen viimeistely läheltä ylös. Illan toinen maali debyytissä ja ilmainen maali Kärpille. Toinen erä päättyi myös näihin 1-4 lukemiin. Rajaniemelle seitsemän koppia ja Juvoselle kymmenen. Oli melko selvää, että tuosta sillasta Pelsut ei enää nouse eikä sitten noussutkaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös