Jukurit nousee Liigaan kaudelle 2016–2017!

  • 132 259
  • 545

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ihmettelen tuota Liigajoukkuetta on ollut rakentamassa tuleva päävalmentaja ja Tammiruusu.

Ihan turhaa jeesustelua. Jokainen valmentaja tekee samaa, jos tietää jo varhaisessa vaiheessa uuden tulevan työnantajansa. Esim. kyllä Pennanenkin rakentaa HPK:n joukkuetta ihan vastaavasti kuin RD Jukureiden.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Yrityspuolesta:
-Yleisömäärä pitää pystyä lähes tuplaamaan (budjetoitu 2700, tavoitteena yli 3000)

Ihmettelen miksi Jukureilla on noin pieni yleisötavoite? Eikö tuohon tavoitteeseen pitäisi päästä todella helposti? Tällä kaudella millään liigajoukkueella ei ollut alle 3000 yleisökeskiarvoa. HPK:lla pienin yleisökeskiarvo 3250 ja KooKoolla sarjanousijana 3712. Muistelisin, että Mikkelissä on aiemmmin todettu, että Jukurit kerää liigassa yhtä suuren yleisökeskiarvon kuin KooKoo, joten osaako kukaan sanoa, miksi yleisötavoite on asetettu noin pieneksi? Mikkelissä ilmeisesti lippujen hinnatkin ovat huokeat, joten siitä homma ei kai ainakaan voi jäädä kiinni.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Realismi on ollut suomikiekossa kadoksissa jo pitkään, hyvä että sitä nyt Mikkelistä tässä vaiheessa löytyi. Olisihan tuo nyt häpeällistä, jos yleisöka jäisi alle tuon minimitavoitteen

Realismia tosin on sekin, ettei Jukurit tule koskaan kilpailemaan mistään muusta kuin jumbosijan välttämisestä tuolla tulorakenteella.
 

juurihoito

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO
Realismia tosin on sekin, ettei Jukurit tule koskaan kilpailemaan mistään muusta kuin jumbosijan välttämisestä tuolla tulorakenteella.
Otetaanpa taas talteen näitä timanttisia karate Maurin viisauksia. Saapa nähdä pitääkö tämäkin paikkansa yhtä hyvin kuin se "fakta" ettei Jukurit nouse koskaan liigaan.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Enhän minä suinkaan ole vihannut. Minä olen yrittänyt auttaa teitä.

Eihän Jukureita koskaan olisi pitänyt liigaan nostaa, kun nyt ihan rehellisesti tässä @juurihoito puhutaan mies miehelle. Kyllä sää sen tiedät itsekin. Katsellaan tuossa vuoden päästä fiiliksiä sitten viimeistään, vaikka varmaan jo syksyllä saadaan mukavat löylyt otettua, kun joukkue kyntää syvällä, ja katsomo kumisee tyhjyyttään. Jännä nähdä kuinka moni kanssakirjoittaja täällä sitten on edelleen ja kuinka moni on lähtenyt livohkaan kaikessa hiljaisuudessa.

No, tämä tästä tällä erää.
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ihmettelen miksi Jukureilla on noin pieni yleisötavoite? Eikö tuohon tavoitteeseen pitäisi päästä todella helposti?

Niin, toisaalta tavoite pitää asettaa realistiselle tasolle. Jos kausi budjetoidaan täysin epärealistiselle yleisömäärälle sekä yritysmyynnille ja menot sitten vedetään sen mukaan niin kassasta loppuu rahat ennen joulua. Jos vain Jukurit pystyy rakentamaan talouden tasapainoon tuon 2700-3000 yleisökeskiarvon ja liigatason menojen kanssa niin hyvä. Yritysmyynnin pitää olla sitten aivan timanttisessa kunnossa.
 
Suosikkijoukkue
KK
Niin, toisaalta tavoite pitää asettaa realistiselle tasolle. Jos kausi budjetoidaan täysin epärealistiselle yleisömäärälle sekä yritysmyynnille ja menot sitten vedetään sen mukaan niin kassasta loppuu rahat ennen joulua. Jos vain Jukurit pystyy rakentamaan talouden tasapainoon tuon 2700-3000 yleisökeskiarvon ja liigatason menojen kanssa niin hyvä. Yritysmyynnin pitää olla sitten aivan timanttisessa kunnossa.
Budjetoitu 2700 ja tavoite 3000 tarkoittaa tosissaan, että yritysmyynnin tulee olla timanttista. En tiedä tästä kaudesta, mutta Jukurit tuskin kovin suurta tulosta tulee tänäkään vuonna tekemään. Hyvä jos plussalle pääsee. Toki ainakin fanien mukaan yritysmyynti on jo nyt loistavalla tasolla ja siintä tuleva kausi ei jää kiinni. Mielenkiintoista tosissaan nähdä miten Jukurien tulevan kauden yleisöka:n käy ja mitä sitä mukaa tapahtuu tulokselle. No siihen menee vielä aikaa joten annetaas työrauha mikkeliläisille.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Kiekkokierroksen jutuista ei ollut muuten mainittu että Vesalainen sanoi myös kausikortteja myydyn tähän mennessä neljännes tavoitteesta vaikka varsinainen myynti ei ole vielä edes alkanut. Tuli toki itsekin laitettua kaverin kanssa paikat tilaukseen tuoreeltaan ja varmistui että olimme riittävän ajoissa apajilla kun toivotut paikat myös saimme melko keskeltä hallia.
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Hyvä, ettei lähdetty hakemaan mitään pikavoittoja ensi kaudesta. Työn tuotokset nähtäneen muutaman vuoden päästä. Silloin yrittänyt on tuomion jakajalla. Ei aiemmin, ei ensi talvella, eikä vuoden päästä. Toki osakatsauksia - ja satsauksia täytyy tehdä ja niistä opit ammentaa. Pitkäjänteiselle työlle voimia!

Yleisömääristä sen verran, että ilmoitetut luvut ovat oikein kohdallaan.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Yleisömääristä sen verran, että ilmoitetut luvut ovat oikein kohdallaan.

Joo en epällytkään, etteikö ne olisi kohdallaan, mutta itse olettaisin, että mikkeliläisiä kiinnostaisi liigakiekko sen verran enemmän, kun sitä kaupungissa ensimmäistä kertaa pelataan, että yleisömäärissä päästäisiin edes tuonne HPK:n 3250 katsojan tasolle. Budjetoitu 2700 tuntuu vain näin ulkopuolisin silmin hurjan pieneltä määrältä, mutta onko nyt sitten niin, että Jukurit pystyy kuromaan tuota yleisömääristä johtuvaa vajetta verrattuna liigan muihin seuroihin kovalla yritysmyynnillä? Jos nyt verrataan KooKoon 3700 yleisömäärää niin jokainen tietää, että jos Kouvolassa olisi käynyt yleisöä vain 2700 keskiarvolla niin jostainhan muualtahan tuo 1000 katsojan aiheutama vaje tulorajoitukseen olisi siinä tapauksessa pitänyt raapia. Eikö Jukureiden pelaajabudjetti nyt kuitenkin tule olemaan suunnilleen samalla tasolla kuin KooKoolla menneellä kaudella?
 

A Siente

Jäsen
Eikö se nyt ole ihan se ja sama mihin ne yleisötavoitteet asettaa. Tärkeintä on se kuinka paljon yleisöä tulee todellisuudessa olemaan. Pikkasen alakanttiin on parempi kuin suoraan tähtiin kurkottelu.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Joo en epällytkään, etteikö ne olisi kohdallaan, mutta itse olettaisin, että mikkeliläisiä kiinnostaisi liigakiekko sen verran enemmän, kun sitä kaupungissa ensimmäistä kertaa pelataan, että yleisömäärissä päästäisiin edes tuonne HPK:n 3250 katsojan tasolle. Budjetoitu 2700 tuntuu vain näin ulkopuolisin silmin hurjan pieneltä määrältä, mutta onko nyt sitten niin, että Jukurit pystyy kuromaan tuota yleisömääristä johtuvaa vajetta verrattuna liigan muihin seuroihin kovalla yritysmyynnillä?
Ei kai se mikään ehdoton totuus olekaan, että jos Jukurit on budjetoinut katsojamäärän 2700:aan, että hallissa sen verran kävisi. Varmasti yleisöä odotetaan enemmän kuin budjetoitu määrä - kukapa ei? Vuosia on Jukureita syytetty liiasta panoksestuksesta, niin eikö se ole hyvä, että nyt lähdetään maltilla liikkelle?

Ja kyllä, yritysmyynti tulee olemaan todella isossa osassa. Kai sekin nyt jotain kertoo, että kun historiallisen Liigakauden alkuun on puoli vuotta (ja pari päivää päälle) niin budjetoidusta myynnistä on jo yli puolet täynnä. Ja siihen ei varmasti tyydytä. Toimistolle on nyt tullut sellaista ihmisluonnetta, jota on vuosia kaivattu. Ennen odoteltiin että ihmiset tulee Jukurien luo, mutta ei tullut. Nyt Jukurit tulee ihmisten luo. Satuin lukemaan eräänkin kommentin toiselta alueelta:
Vaikeaa tuntuu olevan, todella vaikeaa, ihan vertailupohjana mainittakoon, että keräsimme juuri kahden päivän aikana Jukureille muutamalla puhelinsoitolla 30Ke... miksi tämä ei onnistuisi Espoossa,vielä paljon suuremmassa mittasuhteessa jos tahtotila on riittävä.
Suoritetaan laskutoimitus: oletetaan yhden keskimääräisen katsojan rikastuttavan Jukureita 20e(vai onko muilla realistisempia ehdotuksia, itse heitin ihan lonkalta). Oletetaan myös, että Jukureilla on kotipelejä 30 kpl. Isketään muuttujat laskimeen ja saadaan loppupäätelmä: olettaen että ko. nimimerkin tarina pitää paikkansa, on Jukurit pystynyt parin päivän aikana hankkimaan noin 1500 katsojan verran rahaa. Eli kahden päivän yritysmyynnillä on pystytty Jukurien tulevan kauden yleisökeskiarvoa paikkaamaan 50 henkilön verran.
 

Rankkari

Jäsen
Sinne vaan jukurit, muiden sekaan. Lähtökohdat lienee näihin 3 viime nousija joukossa heikoin, mutta on siellä monia joukkueita, joiden talous on perseestä =).
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Jukureiden vahvistetut hankinnat ovat siis Länsi-Suomen mukaan:

*** Turo Asplund, 247 peliä, 38 maalia.
** Olli Sipiläinen, 734 peliä, 60 maalia.
** Jesper Piitulainen, 218 pelä, 31 maalia.
* Antti Jaatinen, 316 peliä, 6 maalia.
* Nestori Lähde 225 peliä, 9 maalia.

- Asplund on lähtökohtaisesti ykköskentän sentteri.
- Piitulainen menee Jukureissa ykkös/kakkoskentäs laitaan. Ollut hieman tehoton raumalaisten mukaan.
- Sipiläinen on kova pelaaja kolmos/neloskenttään ja av:lle
- Lähde ei mitenkään mahdu kärkikenttiin ja hän on ollut todella tehoton.
- Jaatinen kuutos-kasipakki.

Ei noilla vielä kuuhun mennä, mutta kaksi kärkikenttien hyökkääjää on jo olemassa.
 

Jomppa75

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Hei vaan pitkästä aikaa.

Eipä tarvitse kuuhun mennäkään, ensi kauden tärkein ja ensisijainen tavoite lie varmistaa paikka Liigassa, esiintyen siellä uskottavasti ja pysyen pelissä mukana. Tappioita tulee, se on selvää. Nyt ollaan kuitenkin sarvipäätiimin ensimmäisen ligakauden alla, ja aiemmin nousseet Sport ja Kookoo ovat asettaneet rimaa korkealle. Erityisesti Kookoo. Seurasin liigakautta nimenomaan Kookoon nökökulmasta ja täytyy sanoa, että hyvin vetivät. Nyt Jukurien tehtävä ensi kaudella on olla yhtä uskottava liigajoukkue, ansaiten paikkansa ylemmällä sarjatasolla, voittaen pelejä, mutta ymmärtäen realiteetit. Itse uskon, että Jukurit tulee olemaan sijoilla 12-16 ja pääsy kympin sakkiin olisi mestaruus. Ensimmäisellä liigakaudella. Tulevaisuudessa tilanne VOI olla toinen, nimenomaan parempaan suuntaan. Oikeastaan ainoa asia, mikä huolettaa ensi kaudesta on yleisömäärä. Miten suursavon väki pysyy Jukureitten mukana, kyyti kun voi olla vähän viileämpääkin välillä liigassa. 3000 ihmistä pitäisi tulla joka peliin kotihalliin, Mäntyharju, Kangasniemi, Ristiina, Anttola, Puumala, Juva, Joroinen, Pieksämäki, Rantasalmi, Savonlinna. Näitten pitäisi työntää porukkaa Kalevankankaalle joka ilta, kun on peli. Ainoa mahdollisuus pärjätä Liigassa on olla koko maakunnan joukkue, yhteinen juttu, jota halutaan kannattaa. Siinä on markkinointitiimille haastetta, mutta on se palkitsevaakin, onnistuessaan. Jos ja kun(näin uskon) ensimmäisen liigankauden alkaessa halli on täysi ja porukka on mukana alusta pitäen, niin moni hieno asia mahdollistuu. Tältä keväältä odotan vain ja ainoastaan siirtymistä tyylillä Liigaan.
 
Viimeksi muokattu:

Steus

Jäsen
Suoritetaan laskutoimitus: oletetaan yhden keskimääräisen katsojan rikastuttavan Jukureita 20e(vai onko muilla realistisempia ehdotuksia, itse heitin ihan lonkalta). Oletetaan myös, että Jukureilla on kotipelejä 30 kpl. Isketään muuttujat laskimeen ja saadaan loppupäätelmä: olettaen että ko. nimimerkin tarina pitää paikkansa, on Jukurit pystynyt parin päivän aikana hankkimaan noin 1500 katsojan verran rahaa. Eli kahden päivän yritysmyynnillä on pystytty Jukurien tulevan kauden yleisökeskiarvoa paikkaamaan 50 henkilön verran.
Eli käytännössä riittää että soittelee vaan pari puhelua viikossa, niin lopulta ei tarvita enää ollenkaan yleisöä Kalevankankaalle. Peukkua tälle mikkeliläisinnovaatiolle!

Vakavammalla naamalla: paljonko on keskiostos Jukureiden kotipelissä? Keskilipunhintaa nyt on paha laskea ennen kautta. Olen koittanut puntaroida KooKoon +200 katsojakeskiarvon vaikutusta talouteen ja päädyin itse myös n. 20e / hlö keskituottoon katsojaa kohden, kun keskiostos Kouvolassa taisi olla 7-8 euroa.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Mainittakoon nyt täällä, että Savon Sanomien sivuilla oli vähän tarinaa Jukureiden ensi kauden suunnitelmista.

Hyvä juttu Savon Sanomissa. No kuvateksti ei taida ihan pitää paikkaansa, mutta muuten. Karalahden tulokin on nyt julkisesti kuopattu, joten se siitä. Erään kaljupäisen ESE-miestä muistuttavan toimittajan termiä käyttäen; Mikkelissä on hyvä pöhinä päällä liigaa varten.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Hyvältähän tuo kuulostaa. Ei muuta kuin arvailemaan että mikähän ESE-Areena meillä on ens kauella kotiluolana.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
että mikähän ESE-Areena meillä on ens kauella kotiluolana.
Kappas, sulta tuli täsmälleen sama nimi mitä itse olen päässäni kuukausia pyöritellyt. On tullut katseltua Jukurien läheisimpiä tukijoita ja mietittyä mikä hallista voisi tulla. ESE-Areena oli kyllä miettimistäni nimistä ehdottomasti paras ja luontevin (hyvänä kakkosena tuli Kuoma-areena, joka erottui edukseen kuvaamalla hyvin jäähallin railakasta tunnelmaa). Ja onhan ESEn ja Jukurien yhteistyö ollut hyvin tiivistä viime aikoina. En siis mahdollisista neuvotteluista tiedä mitään, mutta jos pitäisi vetoa lyödä, niin eiköhän Mikkelin jäähalli ensi kesästä lähtien ole ESE-Areena.

1,5 milj. pelaajabudjetti vaikuttaa erinomaiselta. Eikö se ole samaa luokkaa kuin KooKoolla oli? Jopa hieman suurempi.
 

Gameson

Jäsen
1,5milj. pelaajabudjetti kuulostaa kyllä hyvältä, mutta hieman laittaa pelottamaan, että maksaako Jukurit pelaajille ylihintaa, jonka vuoksi 1-2 kärkiketjun todellista maalintekijää jää hankkimatta.

Se tosiaan jää nähtäväksi, mutta hyvä juttu on se, että hallin nimi saadaan todennäköisesti myytyä. ESE-Areena kuulostaa kyllä kaikista luontevimmalta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös