Jari Kurri jokerijohtajana

  • 203 779
  • 595

ejs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kurri:

"– KHL:ssä on omat ongelmansa, mutta siinä sarjassa peli on kunnossa. Se pelastaa paljon. Sen voimalla sarjan epäkohtia on mahdollista kehittää."

Amen to that
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itse olen hiljaa mielessäni miettinyt, että metri lisää ameriikan kaukaloihin olisi passeli. Lätäkön takana haluavat vielä puolikkaan enemmän. Taidolle tilaa ja siten parempaa viihdettä. Kohelossa voitaisiin kaventaa sama 1,5 m...

Tuossa NHL uudistuksessa näyttäisi olevan vielä monta sudenkuoppaa mukana, toivottavasti rohkeus riittää pistämään toimeksi.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itse olen hiljaa mielessäni miettinyt, että metri lisää ameriikan kaukaloihin olisi passeli. Lätäkön takana haluavat vielä puolikkaan enemmän. Taidolle tilaa ja siten parempaa viihdettä. Kohelossa voitaisiin kaventaa sama 1,5 m...

Bingo! Täysin samaa mieltä. Nyt NHL peleistä on kadonnut jotenkin sellainen ilo ja puurtaminen on tilalla kun tilaa on niin vähän. Usein tuntuu, että moni peli KHL:ssä on taidon puolesta viihdyttävämpää. KHL:ssä päinvastoin kaukaloa pienemmäksi niin saadaan optimoitua viihde ja sähäkkyyn kun m2 pienenee!
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kurri: Edessä uusi alku | Jokerit.com
Mielenkiintoinen Kurrin ulos tuleminen. Ei mitään mullistavaa. Pari poimintaa kuitenkin otan tähän esiin.
Joukkueen pelaajista 18 oli kuitenkin loukkaantuneena loppuvaiheessa. 11 puuttui kokoonpanosta viimeisestä pelistä ja seitsemän pelasi loukkaantuneena.
2 kentällistä klesoja kaukalossa. Tais ne sittenkin pelata logolle, olosuhteet vaan oli vastaan.

Ensi kauden joukkueesta puuttuu vielä noin viidesosa, mutta kokonaisuus näyttää hyvältä. On hyvä viesti pelaajamarkkinoilla, että Jokereissa pelaajat pystyvät edelleen kehittymään. Nuoret ja eteenpäin haluavat pelaajat ovat olleet todella kiinnostuneita siirtymään meille.
Mielenkiintoista nippua on taas lupa odottaa. KHL:n saipalle tällainen mainen on erittäin tärkeä. Siirtymiset NHL:n sataa suoraan meidän laariin tuleville kausille.
 

Gemondo

Jäsen
Jari Kurri kirjoitti:
Joukkueen pelaajista 18 oli kuitenkin loukkaantuneena loppuvaiheessa

Tämä todellakin pisti silmään tekstistä. Eihän tossa ole mitään järkeä! Jonkin sortin maailmanennätys varmaan kyseessä.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Tämä todellakin pisti silmään tekstistä. Eihän tossa ole mitään järkeä! Jonkin sortin maailmanennätys varmaan kyseessä.

Syyt näin valtavaan loukkaantuneiden määrään on ehdottomasti selvitettävä tarkasti. Olen ymmärtänyt että meillä on käytössä maailmanluokan teknologiaa sekä palautumisen tärkeyteen on kiinnitetty paljon huomiota. Toisaalta jos loukkaantuneiden määrä on edes lähellä tuota kun meillä niin ei niillä lopuilla kunnolliseen palautumiseen ole mahdollisuutta. Se yhteistyöseura on nyt löydettävä vaikka Stadi Liigassa pelaavasta JHC:stä sillä 25 miestä ei riitä loppuun asti näissä karkeloissa.
 

# Seiskakasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, #65, #86 #51, #8, #12 #18
Voisi varmaan alkaa pudottelemaan niiden jatkavien nimiä, koska se ei edellytä minkään liigan loppumista. Uudet nimet voidaan sitten julkaista massiivisessa. Masan hengessä tietty. Tai sitten Kampin screeniltä Raskin tyyliin tykkäyksien mukaan.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Joo, oikean diilin. Rask oli karmea pettymys kaiken hypen jälkeen. Kaiken lisäksi pettymys, joka osoittautui oikeaan osuneeksi tunteeksi. Mikä turhake.
 

# Seiskakasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, #65, #86 #51, #8, #12 #18
Toi Kampin screeni oli edelleen kyllä ihan mahtava juttu ja se sai valtakunnallisen hypen aikaan! Ihan hyvin voisi jonkun diilin tiputtaa sitä kautta taas!
Kyllä mäkin yritin tuon pukea ironian kaapuun.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Toisaalta jos loukkaantuneiden määrä on edes lähellä tuota kun meillä niin ei niillä lopuilla kunnolliseen palautumiseen ole mahdollisuutta.

Osa noista poissaoloista oli sellaisia, että niitä ei yksinkertaisesti voi välttää. Esimerkiksi Korpikarin kohdalla käytännössä mitään ei olisi voinut tehdä toisin ja Larsenin kohdalla loukkaantuminen olisi ollut vältettävissä vain pitämällä kaveri pois kentiltä. Toisaalta kun katsoo miten jengiä tippui pois, niin oletettavasti paljon voi pistää muiden loukkaantumisten piikkiin: kun yksi putoaa pidemmäksi aikaa sivuun, kynnys toiselle huilata pienemmän vamman takia nousee. Ja kun pieni vamma ärtyy pahemmaksi tai on muutoin osallisena uudessa vammassa, niin kierre on valmis.

Aiempaa parempaa yhteistyötä pitää yksinkertaisesti pystyä tekemään muiden kanssa, aivan kuten kirjoitit. Jos Mäkisten kaltaisille jätkille ei saada kunnon paikkaa kehittyä ja pitää yllä pelituntumaa, he pääsevät meillä askiin vasta kun on aivan pakko. Tämä ei palvele joukkuetta, sillä tällöin kynnys vakiomiehistön huileille kasvaa, paikkaajien kohdalla on ilmassa liikaa kysymysmerkkejä, kilpailu pelipaikoista on maltillista ja jo olosuhteiden takia rinki on tarpeellista kapeampi. Vaikea se on 30 sopivan jätkän rinkiä kerätä jos noin monelle ei pystytä takaamaan laadukkaita pelejä missään; ringistä saatava hyöty ei ole maksimaalinen ja pelaajan itsensä kannalta tuo vaihtoehtojen vähyys ei ole kannustava seikka.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Nuoret ja eteenpäin haluavat pelaajat ovat olleet todella kiinnostuneita siirtymään meille.

Näin toteaa Kurri tämän päivän haastattelussa.

Toivottavasti tämä myös pitää paikkansa, koska KHL on nuorehkojen, terveiden ja hyväkuntoisten pelaajien sarja. Jokereilla on näillä kahdella kaudella ollut sarjan iäkkäimpiä joukkueita, kun taas monet muut kärkijengit painavat todella paljon nuoremmilla nipuilla menemään.

Otetaan vertailuun vaikka Jokerit ja muut KHL:n todelliset kärkitiimit keskiarvoiltaan tältä kaudelta :

Jokerit 28,34v
SKA 26,33v
CSKA 25,28v
Kazan 26,77v
Omsk 27,16v
D. Moskova 26,85v
Lokomotiv 25,66v
UFA 27,79v
Sibir 25,61v
Torpedo 26,39v
Magnito. 25,66v

Kuten tästä nähdään ainoastaan UFA pääsee edes lähelle Jokereiden keski-ikää. Monissa KHL:n todellisissa kärkijengeissä pelaajien keski-ikä on jopa melkein 3v matalampi keskimäärin.

Omaa helpotusta tähän "ongelmaan" tuo se, jos ja kun kauden jälkeen päästään eroon esimerkiksi Väänänen (35v), Hagman (36v), Aaltonen (30v), Kapanen (37v), Pelletier (32v), Kennedy (29v) ja Rita (34v) porukasta. Näiden äijien tilalle, kun saadaan hankittua pelaajia sieltä jostain n. 25v ikäluokista on jengi jo paljon paremmin soveltuva KHL:n todella raskaaseen rasitukseen.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Sen verran tuossa ikäkeskiarvossa on otettava huomioon, että tuo on osaltaan myös olosuhteiden sanelema pakko, siinä missä Bluesilla Liigassa oli alhainen keski-ikä. Jokerit ei ole houkuttelevin mahdollinen vaihtoehto niille pelaajille, jotka menevät raha edellä ja/tai haluavat parhaat mahdollisuudet mestaruuteen. AHL:n ja NHL:n rajoilla kiikkunut, Liigasta ponnistanut tai vasta 1-2 onnistunutta ja hyväpalkkaista KHL-kauttaan pelanneelle pelaajalle voi loppuelämän turvaaminen olla sen verran suuressa asemassa, että muutaman vuoden voi painella kaukana kotimaasta ennen paluuta turvalliseen ympäristöön talous turvattuna. Kun SKA, ZSKA tai vaikka UFA latoo tiskiin tuplat enemmän nettoliksaa kuin Jokerit bruttoa, niin aika hyvä tilanne saa pankkitilin osalta osalta jos tuohon ei tartu, olettaen että perheasiat (lasten koulunkäynti, jne.) eivät ehdottomasti ole valintaa vastaan. Ihan sattumalta meille ei tule loukkaantumisista kärsineitä, iäkkäämpiä, aiemmin epäonnistuneita ja nimettömämpiä kuin monelle kilpailijalle.

Ei tuo Jokerien ikärakenne missään nimessä optimaalinen ollut, mutta lähtökohtaisesti alle kolmikymppisistä meille tulee Joensuun tyyliin loukkaantuneena olleita, Larsenin tapaan nostetta hakevia ja vastaavia. Hartikaiset, Enlundit, Osalat ja kumppanit sitten vääntävät isompien lompakoiden äärellä kunnes elämäntilanne tai esitykset muuhun suuntaan ohjaavat. Nuorentaminen on mielestäni jo jatkuvuuttakin ajatellen erittäin tärkeää, mutta nuorentamista vain nuorentamisen takia ei missään nimessä voida tehdä. Rosterista on leivottava vahvin mahdollinen isoa kuvaa ajatellen ja meidän resursseilla on jouduttava tyytymään siihen, että keski-ikä saattaa olla aavistuksen tahdottua tai toivottua korkeampi.
 

joceri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Syyt näin valtavaan loukkaantuneiden määrään on ehdottomasti selvitettävä tarkasti. Olen ymmärtänyt että meillä on käytössä maailmanluokan teknologiaa sekä palautumisen tärkeyteen on kiinnitetty paljon huomiota.

Tässä vaiheessa olisi toivottavaa, että ensi kaudella jätettäisiin väliin Spengler Cupit ja muut kissanristiäiset.
 

syndi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, HJK-Hockey, NHL
Onko muuten KHL:ssä joustokaukalot meikäläisten tapaan? En ole edes pysähtynyt ajattelemaan. Ei kai se kaikki loukkaantumisia selitä, mutta on siinä jo pieni jyvänen.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nostetaanpa tätä ketjua ylös. Kautta on kaksi kolmannesta takana ja Kurrille(ja Vuoriselle) tästä kaudesta antaisin arvosanaksi välttävän. Toki kausi on kesken, mutta hyökkäyspään hankinnoissa Kurri epäonnistui pahasti jos katsoo tähän asti tapahtunutta.

Pelaaja pelaajalta:
-Michael Keränen tuli ja meni. Taitava, mutta fyysisesti täysin väärässä sarjassa, jotta olisi kyennyt pelaamaan vahvuuksillaan. Floppi. Pitkä miinus Kurrille.
-Joey Hishon. Lähes tulkoon samat sanat kuin Keräsestä. Häviää 90% kaksinkamppailuista ja muutenkin peli-ilme on jotenkin pelokas. Ei mene väleihin tai juuri koskaan taklauksien alle. Tiedä sitten onko aivotärähdyshistorialla vaikutusta, mutta pitkä miinus Kurrille. Floppi.
-Sakari Salminen - Salmisen Sakke. Pelaajaprofiililta samaa kategoriaa edellä mainittujen kanssa. Välttävät tehot suurella vastuulla, mutta pelillinen johtajuus puuttuu. Köyhän miehen Juhis Aaltonen. Jälleen miinus Kurrille.
-Brian O'Neill. Alkukankeuden jälkeen päässyt vauhtiin ja täyttänyt paikkansa ykkösen laidalla. Kuitenkin pykälää huonompi kuin Kozun ja kahta huonompi kuin Moses. Tästä huolimatta pieni plussa Kurrille.
-Masi Marjamäki. Rotaatiopelaaja, jolla on usein vauhtia, mutta ei käsiä eikä järkeä pelissä. Fyysinen ja ihan ok hankinta neloseen.
-Marko Anttila. Melko samalla statuksessa saapui kuin Marjamäki, mutta pelannut tehokkaammin. Tästä plussa Kurrille.
-Mika Niemi. Odotin, että täyttää Kapasen saappaat ja olin väärässä. Menettelee kolmosen keskellä, jos tavoite on pelata nolla nollaa. Tehollisesti pettymys, mutta Jokereiden ohuella keskikaistalla paikka ei ole lähelläkään uhattuna.
-Antti Pihlström. Täyttänyt roolinsa kohtalaisesti. Joutunut pelaamaan sentterinä. Tehollisesti kuitenkin pieni pettymys.

Hyökkäyspään kärkihankinnoista (Keränen,Hishon,Salminen, O'Neill) kaksi on ollut totaalisia floppeja ja Salminen kulkee siinä rajoilla. Jälkikäteen ajateltuna olisin noista kolmesta saadut rahat laittanut yhteen takuuvarmaan kaveriin a la Omark tms. Oma toive ensi kautta silmällä pitäen on rakentaa joukkue niin, että kärkihankinnat ovat jo tasonsa KHL:ssä osoittaneet. Se kuinka realistista tämä on ei minua fanina kiinnosta.
 

gcz_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
Pysähdytäänpä hetkeksi katsotaan Zeneral Mänitser Jari Kurrin ja hänen kakkosmiehensä, Janne Vuorisen saavutuksia Jokereissa. Olen listannut alle kaikki omasta mielestäni sysipaskat ulkomaalaishankinnat sekä vastaavasti erittäin onnistuneet haut. OK-tasoa olevat hankinnat (O'Neill, Genoway, Jensen jne...) olen jättänyt pois.

Flopit:
Ben Walter
Philip DeSimone
Broc Little
Kurtis McLean
Johan Harju
Mathis Olimb
Tim Kennedy
Pascal Pelletier
Joey Hishon

Topit (ei Jaakola):
Ladislav Nagy
Linus Omark
Ryan Gunderson
Petr Koukal
Brandon Kozun
Peter Regin
Philip Larsen
Arturs Kulda

Onhan tuossa aivan järkyttävän paljon huteja ja noista onnistuneista Kozun on oikeastaan ainoa hyvä haku, sillä kaikkien muiden taso tiedettiin jo entuudestaan kovaksi. Tämän listauksen perusteella Kurri ja Vuorinen voisivat painella menemään jonnekin muualle Jokereista. Toki Kurri voi jäädä patsastelemaan yhteistyökumppaneiden ja KHL:n hallituksen kanssa, mutta urheilullisen johdon pitäisi olla jonkun pätevämmän käsissä.
 

Gemondo

Jäsen
Mitä yhteistä on Walterilla, Littlellä, Kennedyllä ja Pelletierillä? -Kaikki tulivat joukkueeseen kesken kauden. Lisäksi jos katsoo esim. Littlen uraa ennen ja jälkeen Jokerivisiitin niin ottaisin kaverin edelleen 100 kertaa sadasta Liigajoukkueeseen koska vain. "Floppaus" johtui hänenkin kohdalla jostain ihan muusta kuin pelaajasta itsestään. Samoin kyseenalaistaisin vahvasti Olimbin tuossa joukossa. Lisäksi Walter oli ihan pätevä pelimies kaikessa muussa paitsi maalinteossa. Ja ihmettelen miksei Genowayta lasketa topiksi?
 

gcz_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
Mitä yhteistä on Walterilla, Littlellä, Kennedyllä ja Pelletierillä? -Kaikki tulivat joukkueeseen kesken kauden. Lisäksi jos katsoo esim. Littlen uraa ennen ja jälkeen Jokerivisiitin niin ottaisin kaverin edelleen 100 kertaa sadasta Liigajoukkueeseen koska vain. "Floppaus" johtui hänenkin kohdalla jostain ihan muusta kuin pelaajasta itsestään. Samoin kyseenalaistaisin vahvasti Olimbin tuossa joukossa. Lisäksi Walter oli ihan pätevä pelimies kaikessa muussa paitsi maalinteossa. Ja ihmettelen miksei Genowayta lasketa topiksi?

Walter oli ihan puhdas floppi ja Olimbin tasosta kertoo kaiken se, että hänestä luovuttiin ensimmäisen kauden aikana. Se, että Jokerit ovat joutuneet tekemään paniikkihankintoja kesken kauden noinkin monta, ei ole selitys Kurrin ja Vuorisen epäonnistumisille. Joukkue pitää saada kuosiin ennen kauden alkua ja lisähankintojen tulisi olla poikkeuksia pahojen loukkaantumisten varalle.

Genoway ei ole mielestäni noussut samanlaiseksi kiekolliseksi liideriksi kuin Larsen tai Gunderson ja puolustussuuntaan Genoway on aika lapanen.
 

Ihmepeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Leland Irving says hello! Vai tuupattiinko ihan ok -listaan?
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olen tyytyväinen kahteen ensimmäiseen KHL-vuoteen. Tämän kauden joukkueen rakentamiseen en ollut tyytyväinen ja toin sen esille selkeästi jo vuosi sitten. Tosin kovin moni tuntui olevan erittäinkin tyytyväinen viime keväänä hankittuihin pelaajiin, joten aika hiljaista pitäisi kritiikin suhteen tässä ketjussa olla.

Perusviat tässä joukkueessa ovat laadun puute kärkikentissä ja nuoruuden puute alemmissa ketjuissa. Pappa-joukkueet eivät vain ole hyvästä, koska ne jäävät otteluun latautumisessa usein jalkoihin ja tarvittavaa nälkää ei ole tarpeeksi. Ei ole ensimmäinen kerta, kun näin käy Jokereissa.
 

Titaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Philip DeSimone

Philip DeSimone tuli Jokereihin Leland Irvingin kanssa samalla ovenavauksella, eli Kurrilla ja Vuorisella ei käsittääkseni mitään tekemistä DeSimonen hankinnan kanssa, koska eivät vielä silloin seurassa työskennelleet.
 
Viimeksi muokattu:

Trymuch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
McLean ja Olimb ei kuulu flopit listalle. Kummankaan kohdalla ei vaan tähdet ollut oikeissa asennoissa. Olimb taisi lähteä omasta halustaan ja McLeanille ei löytynyt roolia kun Kapanen tuli Prahasta.
 

gcz_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
Ok, DeSimone pois listalta.

Jokereilla ei joka tapauksessa ole varaa noin moneen hutiin, vaan keskitason resursseilla pitäisi onnistua hankkimaan priimaa jokaisella haulla. Eihän tuo aina voi onnistua, mutta Jokereilla tulokset ovat olleet korkeintaan keskinkertaisia.

Olin toki itsekin pääosin tyytyväinen kahteen ensimmäiseen KHL-kauteen joukkueen rakentamisen osalta, mutta nuo joukkueet olivat toisaalta hyvin yllätyksettömiä ja useimpien hankintojen taso tiedettiin jo etukäteen kovaksi. Muutamalla paremmalla täsmähankinnalla noista jengeistä olisi saattanut saada sen verran enemmän irti, että kaudet olisivat jatkuneet hieman pitempään.

Tämä kausi onkin sitten ollut kokonaisuudessaan heikko suoritus ja kyllähän esim. sentteriosaston kapeudesta huudeltiin täällä jo loppukesästä. Hishon oli karmaiseva hutihankinta ja tuo on merkittävä syy tämän kauden konttaukseen.

McLean ja Olimb ei kuulu flopit listalle. Kummankaan kohdalla ei vaan tähdet ollut oikeissa asennoissa. Olimb taisi lähteä omasta halustaan ja McLeanille ei löytynyt roolia kun Kapanen tuli Prahasta.

McLean lähti Jokereista Itävaltaan pelailemaan, joka kertoo siitä, että peliura oli tuolloin ehtoovaiheessa. Huono haku. Olimb oli puolestaan liian heppoinen KHL:ään, eikä ainakaan Jokereissa kyennyt järkevään sentteripelaamiseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös