Pe 26.2.2016 TPS - Kärpät

  • 6 223
  • 31

Petr Vousky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Lounais-Suomen kiertueelle Kärpät lähtee kokoonpanolla, jossa mukana on neljätoista hyökkääjää, seitsemän puolustajaa ja kaksi maalivahtia. Pakkiosastolta puuttuu siis Pitkänen sekä A-junnuja tänä viikonloppuna vahvistava Ronkainen, hyökkääjistä arvaukseni mukaan Humaloja ja Ikonen vuorottelevat 13. hyökkääjän roolissa, mainitussa järjestyksessä. Maalivahdin nimi TPS-ottelussa on Sami. Korjatkaa huomenna jos olen rajusti väärässä...
 
Kärppien kokoonpanot tänään:

Aho-Niemi-Aaltonen
Pyörälä-Hirschovits-Puljujärvi
Manninen-Pirnes-Ikonen
Sailio-Keränen-Suoranta

Kukkonen-Masuhr
Nutivaara-Niemelä
Laatikainen-Hakanpää
Pentikäinen

Rajaniemi (AMV)
Aittokallio

TPS:

Spina-Perrin-Kallio
Karvonen-Makkonen-Pare
Pikkarainen-Vainiola-Ahtola
Vähätalo-Virtanen-Lämsä

Tallinder-Eronen
Malmivaara-Keskitalo
Friman-Kaijomaa
Kojo

Setänen (AMV)
Lassila
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Toisin kun parina viime kautena on Kärpillä pelattavaa vielä tässä vaiheessa kautta. Toisaalta se aiheuttanee vähän mailasta puristamista ja toisaalta saadaan jo nyt keskittymistä maalia (eli kannua) kohti. Tänään on luvassa varmasti hyvää intensiteettiä sillä molemmat joukkueet varmasti haluavat tästä voiton. Kärppiin uskon kuitenkin sen verran, että huomista Lukko-peliä kohti mennään 3 pistettä kainalossa. Pitkäsen varma poissaolo rauhoittaa tuon pakiston tuohon tilaan loppukaudeksi ellei loukkaantumisia tule. Ronkainen on hyvä taustatuki sitten, jos häntä tarvitaan.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Olin aika varma, että Niklas Frimania huonompaa puolustajaa ei Palloseurassa tällä kaudella nähtäisi. Miten väärässä olinkaan! Espoon himmeistä valoista löytyi valtamerilaiva Olli Malmivaara, joka tänäänkin naurattaa yleisöä kakkospakkiparissa. Miro Keskitalo siinä sitten sijaiskärsijänä. Viime pelissä Keskitalo nostettiin Tallinderin vierelle, varmaan Miron omasta pyynnöstä. "Hei koutsi, vähän armoa nyt..."

Kannattaa tarkkailla Malmivaaran menemistä. Viime pelissä kolme kampitusjäähyä, kaikki siitä syystä, että on tolkuttoman hidas luistimet jalkaan saadessaan. Pelaaminen olisi takuulla elastisemman näköistä lenkkareilla. Jostain kumman syystä tuo mies on taas pelaavassa kokoonpanossa ja kellottaa sen 18 minuuttia - ja vielä perjantai-iltana Oulun Kärppiä vastaan!

Bluesia vastaan oli pakko käydä varotoimenpiteenä erätauolla vessassa, etten virtsaisi alleni kolmannessa erässä, kun tiesin kuitenkin nauravani. Circus on ice -tyylistä pelaamista on luvassa varmasti tänäänkin. Mielenkiinto kohdistuu varsinkin siihen, kuinka monta katsomovalmentajan huutoa Malmivaara tänään saa osakseen. Bluesia vastaan ainakin kuultiin mehukkaita viisauksia.

Kaiken tämän jälkeen on toki myönnettävä, että mies antoi yhden onnistuneen syötön pakkiparilleen pelin kriittisillä vaiheilla.

Olli, prove me wrong. Kärpät vie 4-2, Malmivaaralla iso kontribuutio vähintään kahdessa takaiskumaalissa. Olli, show 'em whatcha got. Olli, Olli ei. Eeeiii...
 

Sister luck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Miten tosiaankin Malmivaara on pelaavassa kuusikossa ? Mitkä ovat ne avut mitä Selin näkee ? Ei ymmärrä. Suoritustaso on vieläpä laskenut koko ajan. Kärppiä vastaan ei pitäisi antaa yhtään tasoitusta ja Malmi helposti sen 2-3 jäähyä ottaa kun jalka ei riitä.
 

Kaukalonreuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllä Paskavaara sen pari kiintiöjäähyä ottaa tänään hitautensa vuoksi. Tässä on asia jossa en ymmärrä Seliniä, miksi peluuttaa väkisin kun parempiakin löytyy? Liigan paskin pakki.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Tässä on asia jossa en ymmärrä Seliniä, miksi peluuttaa väkisin kun parempiakin löytyy?

Liian iso palkka, jotta voi penkittää? Tiedä sitten. Kaikilla valmentajilla on omat suosikkipelaajansa, joille riittää ymmärrystä maailman tappiin asti. Tässä lienee sellainen kombo. Mutta jostain syystä myös Jyrki Aho pitää kaverista, eikös mies ole Poriin menossa seuraavaksi?
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Jaahas... Vieraspelit peräkkäisinä päivinä liigan ylemmän kastin joukkkueita vastaan. Mitä odotettavissa?
Pahoin pelkään, ettei tämän illan pelistä mitään spektaakelia synny, ei ainakaan positiivisessa mielessä. JOS Kärpät onnistuu pääsemään maalinkin johdossa kolmanteen erään, lyödään liinat kiinni eikä kuluteta yhtään ylimääräistä hikitippaa miettien jo samalla huomista peliä.
Joo - minut saa kyllä yllättää ihan huoletta... ja mielellään niin, että taannoisten pelien paras intensiteetti näkyisi heti alussa eikä niin kuin jykylässä, että köysistä summittain huitoessa pari iskua sattui osumaan. Noh, loppu menikin sitten mallikkaammin.
Toivottavasti Kärppien kokeneempi kaarti kantaa joukkuetta Speden, Lassen ja Sebun... eikäkö... no, kuitenkin....

Kotijoukkueesta on vaikeaa sanoa yhtään mitään. Odotusarvo on plus ja miinus 100% välillä eli jotain huikean dominanssin ja huikean perseilyn välissä raja-arvojen kuuluessa joukkoon. Talonmies on takaisin remmissä ja toivottavasti ei innostu millään jääkiekkopelin saralla liikoja - ihan vain statistina.

Veikkaan vähämaalista koitosta, joka voi mennä jatkoajallekin.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Tausta: Kolmesta edellisestä pelistä TPS on pelannut hyvin noin kaksi erää. Seitsemän erää ollut enemmän tai vähemmän huonoa suorittamista: kolme kädenlämpöistä läpsyttelyerää KalPaa vastaan, kolme mailastapuserruserää Bluesia vastaan ja yksi täyslässähdyserä Lappeenrannassa. Tämän viikonlopun pelit ovat TPS:lle vaikeat, mutta jotta pysyttäisiin mukana kamppailussa kuutossijasta, vähintään pari-kolme pistettä pitäisi yhteensä Kärppiä ja Pelsuja vastaan kerätä. Kärpät on ollut TPS:lle yllättävän mukava vastus tällä kaudella (lue: Turussa voitettiin), mutta edellisestä kohtaamisesta on jo ikuisuus aikaa, joten niillä muistoilla ei liukkaasti mennä.

TPS:n mahdollisuudet: Tapparaa vastaan TPS:n viisikkopuolustus toimi hyvin. Samoin SaiPaa vastaan TPS jaksoi ja pelasi oikeinkin hyvin kaksi erällistä. Yleisesti tuntuu siltä, että TPS on pelannut paremmin sarjataulukon kärkipään joukkueita kuin alapään joukkueita vastaan. Jos TPS:n viisikkopuolustus on ehjä ja jaksavainen, jos Kärpillä ei ole lentokeli ja jos Setäselle tarttuu, on TPS:llä pienet mahdollisuudet. Jos ja jos ja jos ja jos...

TPS:n uhat: No, se viisikkopuolustus hajosi Lappeenrannassa viimeisessä erässä, eikä ollut niin huippukunnossa Bluesia tai KalPaa vastaan. Setänenkään ei ollut riittävän maaginen (hyvin harvoin on). Ylivoimakin TPS:llä ollut viime peleissä todella huonoa, ja maalinteko tasaviisikoin vaikeaa. Puolustuksen kankeat malmivaarat nimiä mainitsematta ovat jatkuvissa vaikeuksissa nopeita taitopelaajia vastaan. Tiukoissa paikoissa TPS on kevään aikana enemmänkin murtunut kuin yltänyt huippusuorituksiin. Ja Kärpät tietty on iso uhka jo sinällään: perustasollakin ja vähän HMV-otteillakin Kärpät on ottanut joukkueesta kuin joukkueesta muutaman maalin voittoja. Pikkujuttuja TPS:n uhkina, sano.

Aika monta asiaa saa loksahtaa kohdalleen jos TPS yhdenkin pisteen vie. Jos Kärpät on lentokelillä, joku 0-4 -tulos ei ole lainkaan ylläri. Jos taas TPS sinnittelee ja viisikkopuolustus vaihteeksi toimii, voi peli jäädä vähämaaliseksi tai, oikein onnella, jopa varsinaisella peliajalla tasatulokseksi.

Summa summarum; realisti veikkaa nollaa pistettä ja toivoo, että ihan ei repeäisi. Optimisti uskaltaa toivoa vähämaalista tasapeliä ja ehkä jatkoaikamunkkiakin.

muoks: Turussa voitettiin, ei Raksilassa sentään. Kiitos korjauksesta alla, @Jaws, niin se vanhan muisti pettää.
 
Viimeksi muokattu:

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Kärpät on ollut TPS:lle yllättävän mukava vastus tällä kaudella (lue: Raksilassa voitettiin)

Turus!

Kärpät on muiden kärkijengien tavoin ollut kyllä TPS:lle hyvä vastus siinä mielessä, että tiukille on pistetty. Tänään myös ihan mahdollista, jos pelisuunnitelma onnistuu yhtä hyvin kuin viimeksi. Kärpät harvoin voittaa monella maalilla, mutta voittaa kuitenkin. Näyttää aina siltä, että oululaiset onnistuvat tekemään sen tarvittavan ja poistuvat kaukalosta pisteiden kanssa. Pudotuspelitaistelun kannalta TPS:lle olisi Lukkoon nähden erittäin iso etu, jos Kärpiltä tulisi pisteitä, niitä kun ei välttämättä ole "budjetoitu" tulevaksi runkosarjan loppua ja otteluohjelmaa ajatellen.
 

Suonikohju

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Reds, Oulun Kärpät
Puolustus rautaa kummallakin, kuten molarit. Ei oikeestaan kunnon paikkoja. Spinalla karkas mato ja pari pinnaa meille.
Selittelyt sikseen.
 

Peacemaker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Puolustus rautaa kummallakin, kuten molarit. Ei oikeestaan kunnon paikkoja. Spinalla karkas mato ja pari pinnaa meille.
Selittelyt sikseen.

Asiaa joka sana. Näytti välillä jopa tylsältä mutta kun molemmat puolustaa hyvin eikä verkot heilu niin syöhän se viihdearvoa. 2 pinnaa kuitenkin.
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Peliä katsomatta, sarjataulukon sijoitukset ja varsinkin Tepsin viimeisten pelien suoritukset huomioon ottaen budjetoituna 0, saatiin 1. Ei tää nyt ihan perseelleen mennyt, vaikka vituttaa totta kai.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
TPS on Kärpille jopa melko todennäköinen puolivälierävastustaja. Tämän päivän perusteella TPS:llä on melko hyvä sapluuna Kärppiä vastaan. Ei välttämättä tulisi helpot pelit niistä...
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Jatkoajan ja jälkipelien perusteella:

- Spina on idiootti.
- Aho on hauska veijari.
- Kallio on hieno mies. Puheli erittäin fiksuja lopun studiossa. Aiemmin Nordiksella oli pelin jälkeen Kuuselan haastattelu, nyt Tomppa turisemassa pidempään Rantasen, Kiven ja Harjulan kanssa. Näitä lisää!

Hyvin pystyy TPS näemmä parhaimmillaan puolustamaan kärkijoukkueet pois tonteilta ainakin himassa. Jos ei nyt sitä erästä lokakuun (vai oliko marraskuun?) ottelua oteta lukuun.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Aika monta asiaa saa loksahtaa kohdalleen jos TPS yhdenkin pisteen vie. Jos Kärpät on lentokelillä, joku 0-4 -tulos ei ole lainkaan ylläri. Jos taas TPS sinnittelee ja viisikkopuolustus vaihteeksi toimii, voi peli jäädä vähämaaliseksi tai, oikein onnella, jopa varsinaisella peliajalla tasatulokseksi.

Oma lainaus paras lainaus. TPS:n viisikkopuolustus toimi, ja peli-ilme kuulosti radiosta paremmalta kuin Bluesia vastaan, vaikka hyökkäyspeli oli vähän mitä oli. (Tai: pääosin ei ollut.) No, ylivoimapeli puolestaan kuulosti vähän paremmalta.

Kummallakaan joukkueella ei vaarallisia maalipaikkoja liiaksi ollut, playoff-henkistä puolustusvääntöä, hyvää maalivahtipeliä. Tolpat taisivat mennä Kärpille 2-1 joten pisteet Ouluun samoin pistejaoin lienee siksikin oikeudenmukaista.

Spinan lopun kilahdus harmittaa, mutta ei kovin paljoa. Hyvä, että pelissä on tunnetta - sitä on Turun keväistä puuttunut jo monta vuotta. Joka tapauksessa rankkareissa TPS olisi todennäköisesti ollut altavastaaja, kuten on jatkoilla muutenkin ollut, ja ylipäätään yksikin piste tästä pelistä on ihan tyydyttävä lopputulos.

Nyt toivotaan, että Kärpät niistää huomenna samat pari pistettä Lukolta, ja TPS vie Lahteen tämänpäiväisen asenteen, niin hyvä tästä runkosarjan lopusta vielä TPS:lle tulee.
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tylsä peli.
 

Iso-Olli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pisteeseenkin täytyy olla tyytyväinen, kun vastassa on Kärpät. Hallissa hyvin väkeä ja välillä tuntui, että jokainen hallissa taputtaa käsiä yhteen. Mitä tulee tuohon Rantasen kommentointiin niin oksennus meinasi tulla, kun tallenteelta sitä kuunteli. Ahoa voi hehkuttaa, mutta ei jumalauta jokaisessa kommentissa. Spinan henkilökohtaiseen virheeseen hävittiin, mutta uskon hänen ratkaisevan Tepsille vielä monta voittoa tänä keväänä.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
TPS - Kärpät 0-1 ja.

Fantastinen kiekko-ottelu takana ja sitten on aika syventyä siihen tarkemmin. Yleisöä oli tänään saapunut hallille 7700 silmäparia, joka on erinomainen määrä. Ennustin ennen ottelun alkua, että maaleja tulee alle 5,5 kappaletta ja olihan se taas kerran seinävarma asia, kun TPS ja Kärpät kohtaavat Turussa eli siitä helpot eurot taskuun, kun samassa lapussa oli Magnitogorskin voitto, mutta ei siitä sen enempää, vaan mennään asiaan. Vierasfaneja oli saapunut mukavasti paikan päälle, itse toki istuin C2-katsomossa parhailla paikoilla seuraamassa suosikkijoukkueeni vierailua nakkikattilaan. Aina kauden kohokohtia nämä, kun Kärpät saapuu Turkuun. Lämmittelyjen perusteella veikkailin, että Säiliö olisi tänään tehnyt maalin, koska sen verran terävästi kudit löysivät tiensä ylämummoihin, mutta ei tullut Jarille palkintoa sitten lopulta pelissä. Nojoo, sitten eräkohtaisiin tapahtumiin seuraavaksi.

Avauserä oli kaikkinensa aika tasaista vääntöä. Heti alussa pelattiin kaksi kymmenen sekunnin pätkää, kun ensin Tallinder heitti keskialueelta kiekon kohti Rajaniemeä, mutta tilanne oli paitsio ja seuraavassa tilanteessa Kärpät blokkasi kudin muikkuverkkoihin. Sen jälkeen saatiin matsi kunnolla vauhtiin. Ensimmäinen kunnollinen tilanne oli syntyä suhteellisen alussa noin viiden minuutin kohdalla, kun Niemelä ajoi hieman liian innokkaasti keskialueelta hyökkäyssiniselle ja pakkikaveri ei ehtinyt paikkaamaan, koska Niemelän luistimista kiekko kimposi Tepsin pelaajalle, joka lähetti pystysyötön kohti Spinaa, mutta tämä ei aivan saanut kiekkoa haltuun sinisellä. Siinä olisi ollut läpiajon paikka. Edelleen erän alkupuoliskolla hieman myöhemmin Hakanpää peippaili oman maalin edessä aikansa ja haki syöttöpaikkaa, mutta sitten Vähätalo tuli kovaa päällä ja sai hetkeksi karvattua kiekon melkein itselleen, mutta Hakanpää sai tuon lopulta selvitettyä. Niemelä ajoi toistamiseen samassa erässä sitten liian syvään, kun Kärppien nelonen oli jäällä ja Sailio pelasi toimistosta kiekkoa taaksepäin. Tuohon ehti Pikkarainen väliin ja sitten olikin 2v1-tilanne syntynyt, kun Pikkarainen ja Ahtola karkasivat Laatikaista vastaan. Pikkarainen tuli kiekon kanssa vasenta laitaa ylös ja haki lopulta poikittaissyöttöä, mutta erinomaisesti Lada pisti mailan väliin ja sai katkon aikaan. Ajassa 13:59 sitten Hakanpää kruunasi surkean eränsä sillä, että hän Tepsin nelosen pyörityksen päätteeksi kamppasi Lämsän laidan vieressä ja Kärpät joutui alivoimalle. Heti alivoiman alussa Niemeltä hakattiin maila pirstaleiksi laidan vieressä, mutta tuosta ei tullut jäähyä. Latekin kävi siitä kuumana seuraavalla katkolla. Anyway, Niemi blokkasi ilman mailaakin uhrautuvasti Tallinderin pommin säärillä. Tepsin ykkösyv Kallio-Perrin-Pare-Makkonen-Tallinder ei oikeastaan päässyt hyville sektoreille, vaan Kallio kokeili ranteella laidasta ja Eki ja Tallinder sitten hakivat lämäriä viivan läheisyydestä, mutta ei mitään sen vaarallisempaa. Kakkosylivoimassa pelasivat muistaakseni Kaijomaa, Pikkarainen, Spina, Vainiola ja Karvonen, mutta ei sekään saanut mitään aikaan. Erän lopussa sitten vielä Eronen kilautti tolppaan, kun Lämsä löysi tämän painottomalta puolelta ja Eronen teki hyvän nousun tyhjään tilaan viivasta. Tuon Tepsin ylivoiman aikana muuten Aho katkaisi kertaalleen oivasti hyökkäyssinisellä, mutta ei päässyt kunnolla leikkaamaan enää keskelle, vaan joutui laukomaan jäänuoliaisen b-pisteen kaarelta ja tuon Setänen selvitti helposti. Kärppien AV-parit olivat muuten Aho-Niemi ja Pyörälä-Keränen. Avauserä päättyi lopulta maalittomana. Setäselle kahdeksan torjuntaa ja Rajaniemelle seitsemän. Kärpät palautteli tuttuun tyyliin paljon alaspäin avauserässä ja muutenkin koko ottelussa, jos paikkaa mennä ylöspäin ei ollut. TPS karvasi yllättävän syvältä alusta asti ja sai siten kyllä Kärppien puolustajat tekemään muutamia virheitä omassa päässä. Hakanpää oli eniten ongelmissa. Kärpät ei juurikaan pyörityksiä saanut aikaan avauserässä. Ahosta puheen ollen mieleen jäi myös tilanne, kun pitkähkönkin vaihdon jälkeen vielä hyökkäysalueella karvasi Frimanilta kiekon pois helponnäköisesti. Mutta se avauserästä ja sitten toinen erä käsittelyyn.

Toinen erä oli vahvasti Kärppien. Erän alussa Puljujärvi väläytteli nopeuttaan ja polki Kaijomaan takaa tämän rinnalle ja lopulta ohi, mutta ei ehtinyt kiekkoon, kun Setänen oli tullut vastaan. Samassa vaihdossa Pulju pääsi vielä laidasta irti ja samanlaisen päätykiekon perään, joka ei ihan päätyyn asti lipunut. Kun Pulju koitti syöttää Hirsolle, joka oli vapaana keskellä, Friman löi Jessen mailan katki ja siitä Kärpät ylivoimalle. Vahva erän alku Jesseltä ja myöhemminkin tuossa erässä hän haastoi Tepsin pakkeja pari kertaa luistelukisaan, mutta ei niitä sitten enää voittanut. Joka tapauksessa Kärppien ykkösylivoima rakensi huippupaikan. Aho pelasi syvään Jesselle, joka siirsi maalin eteen Spedelle. Tämä pyörähti ja käänsi kohti takakulmaa, mutta Setäsen patja oli tiellä. Jos tuosta olisi saanut kiekon nousemaan, olisi kiekko ollut häkissä, koska niin avopaikka Pyörälällä oli. Viivassa tuossa ylivoimassa pelasivat Aaltonen ja Kukkonen. Kakkosylivoima Ikonen-Pirnes-Manninen-Hirso-Nutivaara ei saanut mitään aikaan tuon ylivoimatilanteen aikana. Tuon ylivoiman jälkeen Kärpät oikeastaan jatkoi pelin virtauksen hallintaa ja TPS tyytyi tukkimaan keskialuetta. Avauserään nähden kotijoukkueen hyökkäyspeli kuihtui selvästi, kun puolestaan Kärpät kiristi ruuvia tasaisesti erä erältä. Erän ensimmäisellä kympillä toinen huippupaikka siunaantui Pirnekselle, kun tämä sai kiekon hyökkäysalueella lähellä siniviivaa. Siitä rohkea haastopelaaminen ja ajo kohti maalia keskeltä. Pari ukkoa meni noihin Pirneksen veiveihin ja lopulta veto slotista kilpistyi tolppaan ja kimposi siitä ulos. Komea suoritus. Tepsin kolmosketjulla eli Piku-VVV-Ahtola ja kakkosparilla Keskitalo-Malmivaara oli tuossa kohdin pitkä vaihto alla ja yksi pitkäkin heitettynä, joten hyvin Pirnes tuon tilanteen käytti hyväkseen väsynyttä viisikkoa vastaan. Ennen erän toista mainoskatkoa sitten Tepsin maalille saatiin pieni härdelli ja Sailio sekä Pikkarainen meinasivat jo lähteä tanssimaan, mutta tuomari meni lopulta väliin. Kotijoukkueen erän paras paikka tuli Perrinille, kun Nutivaaran ylipelaamisen kautta TPS pääsi 2v1-hyökkäykseen. Perrinin suora veto kuitenkin osui Rajaniemen kilpeen. Tuota ennen TPS pääsi kokeilemaan ylivoimaakin, kun Ikonen sai jäähyn ajassa 33:41 kiinnipitämisestä. Tuonkin jäähyn hankki Lämsä laidan vierestä. Seuranneella alivoimalla Kallio tulitti heti kohti etuyläkulmaa, mutta Lasse otti jäätävän blokin ja näki, että nyt teki kipeää. Jatkoi sitkeästi kuitenkin jäällä. Kallio kokeili vielä toistamiseen samasta paikasta, mutta se veto meni hieman yli. Toiselle erätauolle poistuttiin lopulta myös 0-0 lukemissa, mutta Kärpät otti otteen itselleen selvästi. TPS ei enää karvannut aivan niin syvältä kuin avauserässä, vaan tyytyi keskialueen ohjauspeliin enemmän kuten joukkueiden välisessä ensimmäisessä kohtaamisessa Turussa, joka päättyi silloin 1-0 Tikkasen osumalla. Setäselle toisessa erässä seitsemän torjuntaa ja Rajaniemelle kuusi. Vaikka Kärpät rytmitti peliä, ei sekään pystynyt tulemaan keskialueen yli juurikaan avauserää tehokkaammin, vaan TPS katkoi hyvin hyökkäykset omalla puolustussinisellä. TPS puolestaan roikotti useammin kiekon päätyyn, mutta nuo päätykiekot Kärpät voitti järjestäen ja oli ensimmäisenä niissä, jolloin paineen purkaminen kävi vaivatta.

Kolmas erä oli oikeastaan myös Kärppien. Se kiristi tosiaan ruuvia edelleen ja TPS:n hyökkäyspelaaminen oli yhtä onnetonta kuin toisessa erässä. Toki tilanteet olivat yhä vähissä. Päätöserän avauskympin ensimmäinen kohutilanne oli se, kun Malmivaara purki omalta alueelta keskialueella. Puljujärvi nappasi laatan ja puski heti takaisin sinisen ylitse, mutta oli pää niin alhaalla ettei huomannut Malmivaaraa, joka tuli vastaan ja Puljujärvi pysähtyi kuin seinään. Mielestäni ei lisäsanktioiden paikka ja aivan oikein tuosta ei vihelletty jäähyä pelissäkään. Toki siinä Malmivaaran kädet osuvat Puljua naamariin, mutta kyllä tuossa Jesselläkin oma vastuunsa. Hetken verran mies keräili henkeä ennen kuin pystyi raahautumaan vaihtoaitioon, mutta oli onneksi sitten nopeasti taas pelikunnossa. Ajassa 48:00 Kallio sai jäähyn estämisestä, kun hän keskialueella esti Kärppien hyökkäykseen lähtöä. Ykkösylivoima sai taas pelin erinomaisesti pyörimään. Paras paikka tuli, kun Aaltonen piti häikäisevästi viivan, jakoi nopeasti Aholle ja tämä antoi heti keskelle Lasselle, jolla oli vapaa väylä nousta kohti maalia, mutta veto slotista oli kyllä sitten luvattoman heikko ja meni suoraan Setästä kohti. Ennen tuota Aaltonen-Kukkonen-Puljujärvi kolmikko piti melkoisen hienoa kolmioklinikkaa paineen alla laidan vieressä ja sinisen lähellä ja sai pidettyä kiekon alueella. Siitä oppia monelle, miten pää pysyy kylmänä. Kotijoukkueen erän paras paikka tuli, kun muistaakseni Masuhr/Hakanpää jätti maalin takana kiekon Sailiolle, joka sitten yritti jättää sen edelleen, mutta Tepsin pelaaja pääsi väliin ja pelasi heti maalin eteen Ahtolalle, joka oli aivan vapaana. Veto kesti kuitenkin sen verran, että Niemelä ehti heittäytymään tuon vedon eteen. Todella iso katko. Erän viimeisillä minuuteilla TPS piristyi hieman ja Vainiola pääsi vielä lopussa kiertämään maalin ja heittämään lörpyn kohti maalia, mutta Rajaniemi tuli vastaan ja koppasi kiekon maskista huolimatta. Jälkitilanteessa Pikkarainen kolautti vielä mailalla Rajaniemeä päähän, mutta tuosta ei tullut jäähyä. Jatkoille mentiin 0-0 tilanteessa sitten lopulta. Torjunnat päätöserässä 7-7.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Jatkoaika olikin vauhdikasta lätkää. Kärpiltä aloitti Aho-Nutivaara-Niemi ja toisessa kolmikossa oli muistaakseni Pulju-Kukkonen-Pyörälä. Kärppien hallintaa tuo jatkoaikakin oli ja peli pyöri Tepsin päässä kolme minuuttia, kunnes sitten Spina koitti leikata laidasta keskelle, mutta Laatikainen taklasi hänet jäihin ja Spina sen jälkeen löi tyhmästi Laatikaista pohkeille, kun tämä suuntasi vaihtoon. Tuomarilta helppo ratkaisu nostaa käsi ylös ja komentaa Spina boksiin. Kärpät otti sen jälkeen aikalisän ja hyödynsi ylivoiman. Toki ensin Aho jakoi Kukkoselle ohjurin, jonka Setänen torjui vaivoin, mutta seuraavassa tilanteessa Aho sitten laukoi itse ja kiekko pysähtyi Puljuun, joka kiersi maalin ja antoi sen etukulmalle liukuneelle Aholle, joka löi kiekon tyhjään maaliin. Kärpille kaksi pinnaa ja vierasfaneille makeaa mahan täydeltä. Lopputulos siis 0-1 jatkoajan jälkeen. Vielä sellainen huomio, että Nutivaara oli neljäs mies jäällä tuon ylivoiman aikana.

Kaiken kaikkiaan loistava pelikirjojen välinen taisto nähtiin Turun perjantai-illassa. TPS ei tukkinut pelkästään keskialuetta kuten viimeksi, vaan karvasi rohkeammin ja sitä kautta pelissä oli mukavasti kyllä vauhtia koko ajan sekä tunnetta myös. Ottelu oli juuri niin tarkkaa pelaamista kuin osasi odottaakin. Huvitusta pelissä aiheutti takana istunut huutelijajoukko, mutta tuo oli ihan hauskaa kuunneltavaa. Poistuessa hallilta käytävällä edellä kävelleet teinitytöt suunnittelivat menevänsä puolestaan hallin taakse ottamaan vastaan Kärppien junnutähtiä. Kärpät kiristi ruuvia tasaisesti ja toi sikarin tänään. Molemmilta joukkueilta uhrautuvaa pelaamista ja useita blokkeja. Vierasjoukkue pääsi pelin edetessä yhä tehokkaammin keskialueen yli ja sai siten lyötyä painetta Tepsin päätyyn, mutta TPS puolusti keskustan kohtalaisen hyvin kuten Kärpätkin, joten viivasta ja laitojen läheltä ne useimmat kudit lähtivät. Raportin loppuun vielä tuttuun tapaan pelaajakohtaiset arvioinnit.

Kärpät
+ Rajaniemi nollapeli ja 20 koppia. Ei kovin pahoja tilanteita, mutta oli eleettömän varma.
+ Puolustajista Kukkonen oli peliaikakuningas. 26:40 minuuttia ja dominoi tuttuun tapaan joka osa-alueella. Pari isoa blokkia, ainut miinus oikeastaan siitä päätöserän maalipaikan missaamisesta. Masuhr oli myös hyvä taas. Osaa antaa sen passin oman pelaajan lapaan kerran kerrasta. Hyvä yleispuolustaja, joka on siirtynyt puhtaasta tehoilusta enemmän kahdensuunnan pakiksi. Myös Nutivaaralle annettava plussaa. Useita hyviä nousuja jo pelkästään jalalla eli tuo kiekon itse yli punaviivan ja jopa vihun siniviivan. Toki tukee myös hyvin. Pentikäiseltä perussuoritus, pari hätäistä pitkää toki. Kärpät pelasi alusta asti seitsemällä pakilla, toki päätöserässä Atte ei enää pahemmin pelannut. Laatikaiselta myös perussuoritus.
- Miinusta sen sijaan Hakanpäälle ja Niemelälle. Hakanpää oli huonoin pakeista. Avauserässä hasardi ja otti boksinkin. Paransi pelin edetessä, mutta hautoo liikaa kiekkoa. Jalka periaatteessa riittää, mutta kiekolliset taidot ovat yllättävän vajavaiset. Niemelä ei ollut totutun hyvä puolustussuuntaan. Kahdesti ylipelasi rumasti, mutta paransi Janin tavoin pelin edetessä. Silti yksi epävarmimpia pelejä, mitä olen Miseltä nähnyt.
+ Hyökkääjistä plussaa Aholle, Aaltoselle, Puljulle, Pirnekselle ja koko nelosketjulle. Aho ja Pulju olivat todella näkyviä tänään ja värkkäsivät sitten lopulta voittomaalin. Ei heistä sen enempää, kaikki oleellinen on kerrottu jo ylempänä. Pirnes veti hyvin kahteen suuntaan ja on yksi niistä ukoista, joka tulee ratkomaan Kärpille pelejä taas poffeissa. Aaltonen puolestaan oli hyvin pelin sisällä ja teki kiekollisena hyviä siirtoja. Nelonen puolestaan veti alusta asti todella väkevästi. Sailion hankinnan ymmärrän nyt hyvin, sopii loistavasti neloseen. Ainoa miinus siitä päätöserän vaarallisesta menetyksestä. Suoranta pelasi yhden parhaista peleistään, mitä olen häneltä nähnyt ja Kertsi oli tutun energinen. Neutraalit esitykset hyökkääjistä vetivät Niemi, Spede ja Manninen. Mannisesta on sanottava se, että on Ikosen tavoin kyllä hieman heiveröinen, mutta on lähes yhtä loistava luistelija kuin Junttila. Mennyt sillä saralla paljon eteenpäin tällä kaudella Kerhossa. Hirsolle ja Ikoselle ei voi oikeastaan antaa miinusta, mutta olivat näkymättömiä. Ikosen paikalla näkisin mieluummin Humlin. Hirso veti tänään nöyrästi joukkueen eteen eikä tietysti voikaan olla niin esillä kuin Bluesissa. Yhden hyvän lätyn hän jakoi Kukkoselle toiseen aaltoon kulmauksesta, mutta Lasse haki tuossa vielä syöttöä keskelle. Tuo oli toisessa erässä.

TPS
+ Setäselle puhtaat paperit. 26 torjuntaa
+ Puolustajista Tallinder-Eronen oli varma. Tallinderilta taas tavaramerkki nostoja keskialueelle kymmenisen kappaletta, mutta ainakin paine purkautuu noilla. Eronen nousi pari kertaa mainiosti viivasta ja osui tosiaan tolppaan kerran. Keskitalolta normisuoritus, pari terävää avausta lapaan jäivät mieleen. Malmivaaralta myös ihan OK-esitys, toki 2-3 paniikkipitkää. Ei ollut kuitenkaan mikään hirveä katastrofi, päin vastoin. Pärjäsi ihan jees. Kaijomaa oli Tepsin epävarmin tänään. Hävisi muun muassa sen yhden luistelukisan etumatkasta huolimatta Jesselle. Friman pelasi ihan OK, ei niin katastrofaalinen kuin aiemmin tällä kaudella, mitä hänen pelejään olen nähnyt sen 3-4 kappaletta.
+ Hyökkääjistä on vaikea nostaa ketään esille. Ykkösketjusta Kallio oli taas näkyvin. Perrin ja Spina olivat vaisuja. Eki koitti pari kertaa laukoa, mutta ne ratkaisut olivat pehmeitä. Spina puolestaan ei saanut kiekkoa juuri ollenkaan ja sitten kruunasi iltansa siihen idioottijäähyn. Kakkosesta Pare pysyi Spinan tavoin Kärppien pihdeissä. Makkoselta ja Karvoselta peruspörräystä, ei mitään ihmeellistä. Kolmosketjusta Vainiola oli näkyvin. Lopussa pääsi tosiaan vielä heittämään kiekkoa maalille ja muutenkin oli tosiaan tuosta ketjusta se yritteliäin. Ahtola tuhlasi yhden paikan slotista, muuten ei päässyt oikein kunnolla pelin sisälle ja kiekolle. Pikkarainen oli sitten kahden edellisen välimaastossa. Nelosketjusta Lämsä hankki kaksi jäähyä, siitä plussaa. Virtanen jakoi pari pommia ja Vähätalon illan kohokohta oli avauserässä, kun melkein riisti Hakanpäältä kiekon Kärppien maalin edessä.
 

Al Bundy

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Pittsburgh Penguins, Suomi
Katsoin vain kolmannen erän. Jotenkin TPS-yv oli vaatimatonta. Kärpät on kyllä kanto kaikkien kaskessa. Hyvinne vetää ja saa pelata eri säännöillä kuin muut. En nyt ala erittelemään, mut katsojat näkee...
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Katsoin vain kolmannen erän. Jotenkin TPS-yv oli vaatimatonta. Kärpät on kyllä kanto kaikkien kaskessa. Hyvinne vetää ja saa pelata eri säännöillä kuin muut. En nyt ala erittelemään, mut katsojat näkee...
:D Joko alkaa kevät pelottamaan kun tuommosta paskaa suollat?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös