Jokerit 2016–2017 – Jukka Jalosen esiinmarssi

  • 321 926
  • 1 361

One#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, SoJy, ManU, Ac Milan, Barcelona
Arvon palstatoverit, on aika siirtää ensi kauteen liittyvät huhut, spekulaatiot ja sopimukset oikean otsikon alle.

Jukka Jalosen (sopimus 16-18) aika alkaa. Apuvalmentajat nimetään kauden jälkeen ja ovat luultavasti Jukalle tuttuja henkilöitä. Itselle Jukka on melkeinpä paras ja mielenkiintoisin koutsi markkinoilla ja on mukava nähdä mihin Jokerien peli kehittyy Jukan valmennuksen aikana.

Seuraavilla pelaajilla on sopimukset ensi kaudesta: Pekka Jormakka, Jesse Joensuu, Mathis Olimb, Peter Regin ja Jesper B.Jensen. Lisäksi Gymer&Voutilainen omaavat option. Joten sokea kanakin näkee, että Kurrilla ja Vuorisella riittää duunia. Mukava tilanne sikäli, että Jalonen pääsee aika puhtaalle pöydälle kasaamaan uuden kauden tiimiä. Toki Vuorinen taisi sanoa, että vajaa 50 % pelaajista on sainattuna.

Maalivahtiosasto on elintärkeä. Itse lähtisin täysin uudella tandemilla liikenteeseen. Suomen ykkös joukkueella on oltava Suomalainen ykkösveska! Pohjois-Amerikasta voisi kuulostella Karri Rämön aikeita. Myös Harri Säteri, Atte Engren ja Mikko Koskinen olisivat loisto valintoja. Ovatko noista kukaan saatavilla, on kysymys toinen? Ryan Zabolski on jossain haastattelussa esittänyt halukkuutensa pelata meillä. Olisi kyllä pätevä tandem.

Puolustuksesta löytyy soppari siis vain Jenseniltä. Sekin on hyvä alku, sen verran hyvin on tämä tanskalainen pelannut. Varmasti halpa top-6 pakki. Nykyisistä pakeista antaisin ehdottomasti jatkot Jaakolalle ja Larsenille ( lähteekö ääriin? ). Ohtamaa on hiinä ja hiinä. Kuldan loppukauden otteita pitää katsoa vielä, potentiaalia löytyy kyllä.

Lajunen hiuksista *ittuun ja Todd samaan suuntaan. Korpikari on ihan ok stunttipakki ja on ollut parhaimmillaan joukkueen luottopakkeja. Jatkosopparin voi mun puolesta saada. Väänäsen taso ei taida valitettavasti riittää enää. Harmi sinänsä.

Uusia huhuja on vielä aika vähän kuulunut puolustukseen. Mutta nimet Lepistö, Salmela, J.Järvinen ja Eronen nyt ainakin tulevat mieleen. Liigan puolelta myös SaiPan jenkki Sam Lofquist olisi nätti haku ylivoimapelotteeksi.

Hyökkäyksessä on neljällä pelaajalla sopparit. Regin jatkaa loistavana kakkossenana. Jormakka on pärjännyt ihan hyvin, menee hyvin 1-3 vitjan laidassa. Olimbilla on kallis soppari. Itse lähtisin tyrkkäämään kaveria takas vaikka ruotsiin, ellei nyt radikaalisesti paranna otteitaan loppu kaudesta. Mutta jos jatkaa, tulee roolin oltava hyökkäävä. Mieluummin laidassa. Joensuu on ollut vielä aika heikko. Vähän on saanut jalkoja auki ja pelikin on näyttänyt jo vähän paremmalta. Potentiaalia on olla suhteellisen tehokas pommikone.

Trio Hagman, Kapanen ja Aaltonen saavat kyllä lähteä muille maille. Kahdella ensimmäisellä taso ja liike ei enää riitä kärkikenttiin ja Aaltosen liksalla pitää saada enemmän. Huhuttu S.Salminen korvaisi täydellisesti Aaltosen. Toki Aaltonen ja Kapanen ovat Jalosen luottopelaajia.

Lisäksi antaisin jatkot Huhtalalle, Mäelle, Ridalle ja Pöystille. Huhtalan kehitystä hidastaa nykyinen paha loukkaantuminen, mutta potentiaalia on. Mäki ja Rita ovat omia poikia ja ansaitsevat kyllä paikan. Mäellä on varma paikka nelosesta ja Rita kärkkyy paikkaa pelaavasta kokoonpanosta. Pödeen pätee sama virsi. On hyvä jätkä tuonne alavitjoihin. Lisäksi tuo vähän jatkuvuutta.

Kozun on hyvä pelaaja, mutta ehkäpä joukkue kaipaisi suoraviivaisempia maalintekijöitä. Jatkot sulatan kuitenkin, jos ovat tullakseen.

Wirtasen tilalle hankkisin uuden sentterin. Pikkasen pitäisi olla käsiä tuolla tasolla enemmän. Menee toki nelosessa ihan hyvin. Ja alivoimalla/aloituksissa on ihan kärkijätkiä. Jatkot ei toki olisi yllätys.

Sallinen on myös hiinä ja hiinä kaveri. Vähän väliinputoaja on. Välillä vetää hienoja suorituksia, mutta taso ei riitä ihan kärkivitjoihin. Neloseen ehkä vääränlainen peluri. Toki nuori vielä ja kehittyy varmasti. En nyt peli housuja revi, jos jatkot saa.

Jo pelkästään Hagman - Kapanen - Aaltonen - trion korvaaminen paremmilla pelaajilla olisi hyvä parannus.

Huhuissa on pyörinyt Sakari Salmista ja Joel Armiaa. Toki joukkueeseen toivoisi aina Jokeri-taustaisia pelaajia. Esim. Filppula olisi kiva lisä.

Keskustelu päälle!
 

Bremberg#19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tampa Bay
Korpikaria ei kannata pitää joukkueessa, koska on jatkuvasti jotain pikkukremppaa kropassa.

Lepistöllä puolestaan taitaa olla 2v sopparin ensimmäinen vuosi vasta menossa.
 

One#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, SoJy, ManU, Ac Milan, Barcelona
Näin mäkin muistelin, mutta elitessä lukee pahvin olevan 15-16.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Pitäisin joukkueessa keskushyökkääjistä ainakin Wirtasen ja Reginin. Olimb on sellainen pikku nätti veivaaja, joka pitäisi saada enemmän tulosta. Laitureista ulosmittaisin Hagmanin ja Aaltosen, että miltei samoilla linjoilla ollaan. Miksei myös Sallisen, joka ei ole ollut kaivatun tehokas, mutta hänen monipuolisuutensa on kuitenkin hyvä asia.

Toivoisin näkeväni puolustajista esim. Jaakolan, Larsenin, Jensenin ensi kauden joukkueessa. MV Helenius saa lähteä.
 

Gemondo

Jäsen
Joni Ortion tilanne Pohjois-Amerikassa näyttää olevan tällä hetkellä -ja myös ensi kautta silmällä pitäen- melko vahvasti umpikujassa. Tässä olisikin potentiaalinen ja mielenkiintoinen haku Jokerien ensi kauden maalivahtiosastolle.

Oma toiveeni on että ensi kaudella Jokereiden maalia vartioi kaksi herraa seuraavista: Joni Ortio, Harri Säteri, Henrik Karlsson, Ryan Zapolsky.

Ortio-Säteri-duo tuntuu tällä hetkellä näistä ehkä kutkuttavimmalta vaihtoehdolta.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Jokerit näyttää paljasteneen että Virta ja Ketterer jatkavat myös ensi kaudella myös Jalosen valmennustiimissä, Kaskinen sen sijaan palaa Turkuun ja siellä Tepsin a-nuorien valmennukseen. Tässä Jokereiden uutinen asiasta:
Virta ja Ketterer jatkavat valmennustiimissä

Linkki vie Jokereiden sivuille.
 

Gemondo

Jäsen
Mä toivon päivä päivältä enemmän että Jokereiden rosterista löytyisi ensi kaudella joku kaveri joka osaa ja haluaa tiputtaa hanskat näitä sikajengejä vastaan. Siellä kohdeltiin (taas) kaltoin Larsenia, Reginiä, Kapasta ja Kuldaa. Mitä tekee Jokerit? No Erkka varmaan valittaa matsin jälkeen haastattelussa epäreilusta kohtelusta ja paskasta tuomarilinjasta mutta siihenhän se taas jäi. Vittu.

Ensi kaudelle ilman NHL-sopimusta on vaarassa jäädä ainakin seuraavat herrat:
Patrick Kaleta
Tim Jackman
Steve Downie
Brandon Prust
Jordin Tootoo
Oma suosikkini olisi ehdottomasti Downie, josta Prustin ja Tootoon lisäksi olisi myös pelillistäkin hyötyä.

Kurri do ya thang.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Nyt kun runkosarjaa on jäljellä noin kuukausi, niin tällaisilla sävelillä lähtisin... Ja heti ensialkuun totean sen verran, että tiedän jokerit.cominkin näyttävän Reginille sopparia kaudelle 2017 eikä mulla ole mitään sen syvällisempää tietoa. Omarkin sopparin optiosta kuitenkin säikähtäneenä pidän Reginiä yhtä kuin sopimuksettomana kunnes toisin ilmoitetaan. Pessimisti ei pety ja Reginin tasoisen tulijan kohdalla vastaava pelaajakohtainen optio ei mielestäni ole mahdottomuus kaksivuotisessa sopimuksessa.

Maalivahtiosaston on pakko olla kunnossa. Kuten tälläkin kaudella on nähty, on varsinkin heikompina hetkinä maalivahti yksittäisenä pelaajana ratkaisevimmassa roolissa. Lähtökohtaisesti Karlsson olisi saatava pidettyä vaikka joukkueen kalleimmalla pahvilla, mutta tuskin siltikään saadaan miestä jäämään jos rahalla on mitään merkitystä: noilla otteilla pari kautta torjunut kaveri on varmasti merkitty mies monen joukkueen papereissa. Heleniuksen kohdalla sitten voisi melkein kiittää kuluneista vuosista ja varsinkin kelvollisista aloituksista, mutta lähtökohtaisesti kakkosen täytyy pystyä pelaamaan enemmän ja tasaisemmin. Kauton varaan ei voi laskea yhtään mitään, mies on vielä täysin katsomaton kortti KHL:aa ajatellen. Vaikka köyhä joutuu olemaan tarkka rahoistaan, ei kakkosen rooliin voida ottaa halvinta tarjolla olevaa miestä.

Puolustus on mielestäni ollut pienoinen ongelma nyt kahtena kautena. Vähän vain liikaa mennään vapaamatkustelun muodossa kun Ohtamaan fyysistä preesenssiä ei näy, Lajunen pelaa aivan liian vastuullisessa roolissa näyttöihin verraten ja vemppaosastolla on Väänänen ja Korpikari. Jaakolan, Kuldan ja Larsenin pitäisin ehdottomasti, mutta noiden kohdalla en usko varsinkaan sekä Larsenin että Kuldan jatkavan. Ensimmäinen on varmasti huomattu muuallakin ja Kulda venäjää solkkaavana kaverina tuskin edes on yhtä tarkka kaupungin suhteen kuin moni kielitaidottomampi kaveri. Jomman kumman jatkaminen ei mielestäni ole mitenkään epärealistista, mutta kummankin jatkaminen olisi suuri asia.

Väänänen ja Todd ovat omissa papereissani näitä rajatapauksia. Väänäsen kohdalla erittäin paljon painoarvoa pistän sille, miten miehen kuntoutus on edennyt. Realistina en oikein jaksa tuon ikäisen kaverin tuollaisen rempan jälkeen olevan KHL-tasolla, mutta kun kyseessä on Väänänen, niin suoraan en lähettäisi pois jos toivoa on olemassa. Todd ei ole ottanut niitä kehitysaskelia joita itse toivoin syksyllä 2014, mutta toisaalta hän on varmasti halpa ja ennenkaikkea monipuolinen pelaaja. Kun rosteria ei voida rakentaa yhtä laajasti kuin esimerkiksi ZSKA tai SKA, on mielestäni Todd varsin maltillinen ratkaisu: tarvittaessa tuuraa sekä pakkeja että hyökkääjiä kun tarve tulee.

Korpikarin kohdalla kittäisin sitten menneistä ja antaisin mennä muualle. Taso on pelatuissa otteluissa ollut siinä ja siinä, eikä tuo tämän kauden tilanne nyt ainakaan helpota asioita. Mitään korvaamatonta Korpikari ei ole tuonut ja kun vammatilanne on ollut mikä on, niin ei jatkoon. Lajusen ja Ohtamaan kohdalla sitten joko roolin täytyy olla lähtökohtaisesti aivan toista tai jatkoa on turha tehdä. Jälki ei ole ollut kelvotonta, mutta jos kaksi kautta on katsottu ja miehet eivät ole pystyneet vastaamaan tarjottuun haasteeseen noissa rooleissa, niin joko roolia pienemmäksi tai ulos ja uutta kaveria yrittämään.

Hyökkäyksestä sitten Hagman ja Kapanen ulos, ei kahta sanaa. Kun ei riitä niin ei riitä, ei voi mitään. Aaltonen taas on omissa papereissani siinä ja siinä. Jos miljoonapalkka kahdesta kaudesta pitää paikkansa, niin joko palkan täytyy paremmin skaalautua suorituksiin tai sitten sen palkan saa maksaa joku muu. Vaikka Aaltonen saa ajoittain mielestäni turhaakin kuraa niskaansa, noin suuren osan budjetista haukkaavan pelaajan täytyy onnistua tasaisemmin ja olla johtavammassa roolissa. Vaikka puhtaasti peliotteiden takia ei ulostusta mielestäni tarvita, niin palkan täytyy kohdata suoritusten kanssa.

Regin ja Wirtanen taas ovat niitä kavereita, että pidetään ehdottomasti jos pystytään. Reginiä on varmasti muualle kyseltykin, mutta Wirtanen toivottavasti on pystynyt lentämään paremmin tutkan alapuolella. Kun sentteriosasto ei ole vahvin mahdollinen ollut ja Kapasenkaan kanssa en jatkoa tekisin, niin mielestäni olisi ensiarvoisen tärkeää saada pidettyä nämä kyseiset herrat. Ainakin riskit pienenisivät sillä, että parin sentterin kohdalla olisi taso jo valmiiksi tiedossa ja ei tarvitsisi kädet ristissä toivoa parasta.

Kozun on haastava tapaus. Käsittääkseni miehen tavoite on selkeästi NHL:ssä ja toisaalta kysyntää on varmasti suuremmissa seuroissa jos raha ratkaisee ja/tai NHL:sta ei sopivaa tarjousta tule. Mitä taas meidän mahdollisuuksiin tulee, niin asettaisin Kozunin jonnekin nelossijan tietämille mitä tulee ns. kilpalaulantaprioriteettiin. Reginin ja Karlssonin kohdalla lähtisin siitä, että nuo kaksi on pidettävä, maksoi mitä maksoi. Larsenin asettaisin myös edelle jos kärkipelaajien jatkojen kohdalla on rahaa jostain tingittävä. Kuldan ja Jaakolan jatkoista sitten en lähtisi liikaa tinkimään jos Kozunin hintapyyntö menee liian infernaaliseksi. Hyvä pelaaja ja vaikea korvata, mutta toisaalta ei kuitenkaan sellainen pelillinen liideri, että hänet tulisi pistää kaiken muun edelle.

Pelletier ja Kennedy eivät toistaiseksi ole esittäneet mitään sellaista, että heitä voisi pitää korvaamattomina. Lähtökohtaisesti nämä ovat omissa papereissani hyvin lähellä osastoa "ynnä muut", tosin sillä erotuksella, että heidän kohdallaan on vielä tavallaan toivoa paremmasta: he ovat vielä varsin tuoreita kavereita ja eivät ainakaan ole täysin epäonnistuneet. Jos tekeminen paranee ja merkit eivät indikoi selvää suonenvetoa, niin jatkoa ei prontestoisi. Tosin jos otteet eivät parane, niin en mä kyllä jatkoakaan tuulettaisi.

Pöysti, Sallinen, Huhtala, Rita ja Mäki sitten ovat vähän sitä osastoa, että katsellaan. Periaatteessa ovat hoitaneet tonttinsa ihan ok, mutta puhtaasti pelillisesti ovat korvattavissa. Joukkue tarvitsee kuitenkin rotaatiota ja kun vaihtuvuutta on odotettavissa ainakin muiden korien osalta, niin tämän osaston kavereista pyrkisin pitämään sen 3-4. Pöysti onkin sitten se kaveri, jonka pistäisin ensimmäiseksi pihalle. Yksinkertaisesti rotaatiossa olevan pelaajan on pysyttävä paremmalla prosentilla ehjänä niin kesällä kuin peleissäkin. Sallinen taas on mielestäni se kaveri, jonka kanssa olisi istuttava pöytään ensimmäisenä. Hän on ottanut lupaavia askeleita eteenpäin, pelannut hyvin ylempänäkin ja mielestäni omaa vielä potentiaalia kehittyä. Huhtala oli varsin hyvässä vedossa ennen loukkaantumista, joten hieman kunto ja vamma edellä on mentävä. Rita on parantanut viime kaudesta selvästi ja Mäki hoitanut tonttinsa, mutta puhtaasti pelillisesit molemmat ovat korvattavissa. Pelin ulkopuoliset tekijät kuitenkin painavat sen verran, että vähintään toinen olisi syytä pitää.

Nuorten pelaajien kohdalla sitten mulla on hyvinkin ristiriitaiset fiilikset. Toisaalta olisi erittäin toivottua, että omista junnuista nousisi pelaajia tappelemaan aivan vakiroolista asti. Toisaalta taas sen verran mussa on realistia, että näen tuon riskinä pelaajien itsensä kannalta: A ei missään nimessä valmista KHL:aan ja Liigapaikka olisi selvästi helpommin otettavissa kuin paikka KHL:sta. Mestistä sitten pääsee pelaamaan vaikka liigasopparin omistaisikin. Mielummin näen esimerkiksi kuvitteellisen Niko Narrijunnun lyömässä itsensä läpi Lappeenrannassa ja palaamassa kotiin valmiimpana kuin kituuttavan Mestiksessä pari kautta saaden parhaimmillaankin vain pari yksittäistä pientä "näytönpaikkaa".

Huhuissa on jossain mainittu siten Liivik. En tiedä miten kieliposkessa tuo on heitetty ja onko kyseessä pikemminkin vitsi kuin huhu, mutta mielipide mulla on selvä. Liivikin tyyliselle pelaajalle näen käyttöä ja Liivk on tervetullut Arenalle. Tosin silloin kun Liivik Arenalle tulee Jokerien matsiin, niin hänen paikkansa katsomossa maksetulla paikalla. Jokereissa en Liivikiä tahdo nähdä, piste. Etomusta aiheuttavan pelaajan voin hyväksyä jos hänen pelillinen antinsa on jollain tapaa erityisen merkityksellinen ja etomuksen aste ei ole aivan kärkipäätä. Liivik ei tuo mitään täysin korvaamatonta ja kun etomustaso on omissa kirjoissani erittäin korkealla, niin vain maksavan katsojan roolissa hän on tervetullut hallille.

Uskon Jalosella olevan ajatusta siitä, minkätyylisen joukkueen hän rakentaa yhdessä Kurrin kanssa. En siis halua lähteä nyt sen tarkemmin miettimään pitääkö Jokerien olla fyysisempi, kiekollisempi vai mitä ensikaudella. Sen verran kuitenkin toivon, että reservin täytyy olla paremmin kunnossa. Lähtökohtaisesti joukkueessa pitää olla kilpailua pelipaikoista kun muutamakin pelaaja on saikulla. Kilpailua taas ei ole se, että reservi muodostuu tyystin yksipuolisista kädettömistä kavereista, vaan myös kiekollisten laituritaiturien pitää olla korvattavissa. Tässä kohdin melkein halvin tapa olisi laajentaa reserviä ~2 pelaajalla, sorvata jatko Toddille ja peluuttaa häntä myös hyökkääjänä muutenkin kuin pakon edestä ja pyrkiä neutralisoimaan suhteet Liigaan.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Steve Downie

Kurri do ya thang.

Downien kaltaiselle lihamyllylle ehdottomasti, varauksettomasti iso peukku täältä. Rightin mies parhaassa isässä, eikä noita pisteitäkään ihan vaatimattomasti ole tullut. Ei jää myöskään jalalla jälkeen. Voisi siis pelata missä tahansa ketjussa. Rikkaan miehen Huhtala? Bonuksena toki nuo jäähyminuutit ;)

Toivoisin Jaloselta muutenkin hieman fyysisempää peliä. Tosi moni venäläinen menettää hermonsa jo ihan perus taklauksista. Tästä Semirkin puhui Ertsin kanssa Tehtävä Idässä dokkarissa.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Toivoisin Jaloselta muutenkin hieman fyysisempää peliä. Tosi moni venäläinen menettää hermonsa jo ihan perus taklauksista. Tästä Semirkin puhui Ertsin kanssa Tehtävä Idässä dokkarissa.

Samaa toivon itsekin, osittain juurikin tuosta mainitusta syystä ja osittain jo pelkästään omien intressienkin takia. Toisaalta on myös muistettava se, että peli ei voi perustua liiaksi fyysiseen preesenssiin: KHL on varsin luisteluvoittoinen sarja isoine kenttineen ja tiivis pelitahti on varsinkin raskastekoisille kavereille varsin haastava. Ja jos puhutaan ratkaisukykyisistä raavaista monstereista, niin he tuppaavaat tienaamaan miljoonia toisella mantereella. Ja se manner ei ole Aasia.

Mutta juu, esimerkiksi Talajaan olen tältä osin ollut varsin tyytyväinen. Joukkue tarvitsee noita pelaajia, jotka vievät taklaukset loppuun asti ja pystyvät horjuttamaan vastustajaa. Tuollaisia pelaajia ei pidä unohtaa ja varsinkin kun puhtaan taidon varaan ei joukkuetta tällä budjetilla oikein voi rakentaa, niin fyysistä preesenssiä voisi lisätä nykyisestä. Toki ilman menoa siihen toiseen ääripäähän. Kokonaisuus ratkaisee ja käytössä olevien resurssien, johdon vision ja muiden tarpeiden pohjalta sitten on haettava oikeanlainen balanssi.
 

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, suomalainen Jokerit, ei khl-joukkue
Mikähän mahtaisi olla Tuomo Ruudun tilanne? NHL:ssä tuskin hirveästi jatkopahveja tulee, joten voisiko paluu Eurooppaan olla mahdollinen? Toki voi olla vähän turhan kallis mies, kun tuskin ykköskentän tykkiä Tuomosta enää saadaan.

Mutta olisi kiva saada kotimaisia huipun veljeksiä Jokereihin ja erityisesti omia poikia. Mieleen juolahtaa nimet Lepistö ja Eronen, joille molemmille eliteprospects näyttää sopparin päättymistä tähän kauteen. Leppähän rupee jo muutenkin olemaan sen ikäinen, että voitaisiin naarata himaan pitkällä pahvilla. Puolustuksessa Larsenille ehdottomasti pahvia, jos vaan mitenkään tänne saadaan jäämään. Jensenillä soppari jo onkin ja Kuldalle tarjoaisin myös.

Hyökkäyksessä Aaltonen on vähän turhan kallis kaveri hyötyyn nähden, vaikka parhaimmillaan aivan huikea ukko onkin. Varauksin jatkoa. Hagmanista en ole koskaan tykännyt, joten hiuksista vittuun vaan. Reginillä soppari on ja todella toivon, että se on suora jatko, eikä pelaajanoptio. Ykkös- ja kolmossentterit puuttuu ja pari huipun veljestä laitureiksi. Kozunille ehkä jatkoa? Tim Stapletonin kotiutus olisi paikallaan. Tilastojen valossa ainakin pelannut edelleen hyvin. Hyvät muistot ainakin.

Maalivahtipuolella muistan jossain lukeneeni Zapolskisin mahdollisesta siirrosta Jokerinuttuun. On mielestäni Lukossa todistanut olevansa huippuveskari, joten jos Karlssonia ei saada jatkamaan voisi Zapolski olla kova sana.

Jalosen aikakautta odotan kyllä positiivisin mielin. Huikea valmentaja ja miestä olen Jokereihin jo kymmenen vuotta odottanut.
 

Delter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Harkimoista vapaa Jokerit
Helppo olla tästä ansiokkaasta analyysistä pitkälti samaa mieltä.

Spekuloinnin jatkoksi hieman omaa näkemystä.

Nykyjoukkueesta tulisi ensinnäkin saada pidettyä seuraavat herrat (listattu tärkeysjärjestyksessä pelipaikoittain):
MV: Karlsson
P: Larsen, Jaakola, Kulda
H: Regin, Sallinen, Jormakka, Wirtanen, Joensuu

Nuo herrat olisivat siis oman prioriteettilistani kärjessä. Se osasto muodostaisi joukkueelle vahvan peruskiven, johon sitten suotavia täydennysmiehiä olisivat nämä:
P: Jensen, Ohtamaa, Väänänen
H: Mäki, Kozun, Huhtala, Kapanen, Talaja

Seuraaville vakioringissä pyörineille kavereille tulisi siis lähtö:
MV: Helenius
P: Lajunen, Todd, Korpikari
H: Rita, Hagman, Aaltonen, Pöysti, Kennedy, Pelletier

Näinpä joukkueen vaihtuvuus jäisi melko pieneksi - olettaen siis, että myös kakkosprioriteetin äijille saadaan kaikille kohtuuhintaiset jatkosopimukset.

Paperilla nippu näyttäisi seuraavalta:
Koodi:
Joensuu  -   Regin   - Kozun
Sallinen -    XX     - Jormakka
   YY    -  Kapanen  - Huhtala
  Mäki   -  Wirtanen - Talaja

        Larsen - Jensen
         Kulda - Jaakola
       Ohtamaa - ZZ
      Väänänen

           Karlsson
              NN
Mielestäni tässä on oiva tasapaino jatkuvuutta ja tuuletusta. Huhuissa pyörinyt Chad Rau on käsittääkseni laituri, ja menisi oivasti tuohon 2./3.kentän laitaan kohdalle YY. Zaborsky käy tuolle tontille myös. Kakkossentterin joukkue joutuisi etsimään, joten tuolle paikalle (XX) vaan nimiä ehdottamaan. Niko Kapasen jatko ja ennen kaikkea palkkapyyntö ovat asioita, jotka ovat sentteristön osalta ratkaisevassa osassa. Mielestäni Kapasen nykyinen hinta/laatu-suhde ei enää riitä kakkossentterin statukseen, mutta kolmosen keskelle Lalli sopisi aivan loistavasti.

Pakistoon tarvitaan kiekollista osaamista Lajusen poistamisen myötä. Ihmettelenkin Joonas Järvisen mahdollista sainausta, mikäli sekä Jensen, Kulda, Ohtamaa ja Väänänen jatkavat joukkueessa. Näistä toki Kuldan jatkoa voi pitää epätodennäköisenä eikä Väänäsen varaan voi laskea kauheasti.

Kassariosasto olisi heittämällä kunnossa, jos Henkkelle jostain ihmeen syystä saadan rustattua jatko. Kakkosveskariksi Zapolski olisi aivan täydellinen valinta, mutta jos/kun Karlsson vaihtaa maisemaa, tarvitaan tuohon NN:n kohdalle joku varmempi kuin Helenius.
 

Trymuch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Paljon puhuttu Sakari Salminen on Iltalehden mukaan saanut monoa Fribourgista. Kelpais ainakin minun Jokereihin ihan helposti.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Jos huhuttu Rau tulisi, kyselisin ainakin itse David McIntyren perään. Käsittääkseni parivaljakko pelaa erinomaisesti yhteen.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Itse puoltaisin Salmista ehdottomasti ennen jotain Rauta. Kotimainen, tasonsa osoittanut, eikä pygmi.
Salminen on yhtä pitkä kuin Rau, mutta kahdeksan kiloa kevyempi. Kyllä mä hänet nimenomaan aika pygmiluokan pelaajana näkisin jo ihan pelityyinkin puolesta. Mahtuisi joukkueeseen toki heittämällä, mutta ihan muiden kuin fyysisten ominaisuuksiensa takia.
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jos huhuttu Rau tulisi, kyselisin ainakin itse David McIntyren perään. Käsittääkseni parivaljakko pelaa erinomaisesti yhteen.

Rau ja McIntyre pelasivat yhdessä jo rapakon takana, heillä on kyllä jäätävän hyvä kemia. Lisäksi McIntyre on hyvä kahden suunnan pelaaja, joten minusta siinä olisi kelvollinen 2-3. sentteri Jokereille.

Rau ja Salminen ovat hyvin erilaisia pelaajia, joten jos ns. jompi kumpi pitää valita niin tulee miettiä pelaajan ominaisuuksia. Rau hakkaa maaleja jäätävällä prosentilla maalin edestä, kun taas Salminen ilmeisesti luo enemmän maalipaikkoja ja omaa loistavan laukauksen.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Jos huhuttu Rau tulisi, kyselisin ainakin itse David McIntyren perään. Käsittääkseni parivaljakko pelaa erinomaisesti yhteen.
Minusta nuo olisivat virhehankintoja. Selvästi esim. Reginin ja Kozunin tason alapuolella.
 

Memotuss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Messin joukkue.
Minusta nuo olisivat virhehankintoja. Selvästi esim. Reginin ja Kozunin tason alapuolella.
Tämä kausi osoittaa ettei voida ostaa pelkkää varmaa A-laatua. Tää Saipan kaksikko olis varmaankin suht halpa ns. 3 kenttään. Tarvitaan isompaa rosteria ensi kaudelle.. Tai sitten on ajettava junnuja enemmän sisään.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Tämä kausi osoittaa ettei voida ostaa pelkkää varmaa A-laatua. Tää Saipan kaksikko olis varmaankin suht halpa ns. 3 kenttään. Tarvitaan isompaa rosteria ensi kaudelle.. Tai sitten on ajettava junnuja enemmän sisään.

Mielestäni siirtorajalla reagoitiin ihan kohtuudella tilanteeseen ja hankittiin leveyttä. Mutta ei mikään joukkue, ainakaan Jokereiden budjetilla kykene varautumaan tilanteeseen, jossa toista kymmentä pelaajaa on palasina. Sellainen 15 hyökkääjää ja 8 pakkia lienee veteraanipelaajien osalta aika lähellä todellisuutta myös ensi kaudella. Toki tuohon vielä pelaaja tai pari lisää, niin hyvä tulee. Mutta kyllä sen jälkeen on vaan pakko alkaa turvautua junnuihin. Ensinäkin loppuu budjetti ja toiseksi meille tuskin kukaan riittävän hyvä pelaaja haluaa tulla 9. pakiksi ta 17. hyökkääjäksi.

Nyt on vaan käynyt todella paska tuuri.
 

Memotuss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Messin joukkue.
Mielestäni siirtorajalla reagoitiin ihan kohtuudella tilanteeseen ja hankittiin leveyttä. Mutta ei mikään joukkue, ainakaan Jokereiden budjetilla kykene varautumaan tilanteeseen, jossa toista kymmentä pelaajaa on palasina. Sellainen 15 hyökkääjää ja 8 pakkia lienee veteraanipelaajien osalta aika lähellä todellisuutta myös ensi kaudella. Toki tuohon vielä pelaaja tai pari lisää, niin hyvä tulee. Mutta kyllä sen jälkeen on vaan pakko alkaa turvautua junnuihin. Ensinäkin loppuu budjetti ja toiseksi meille tuskin kukaan riittävän hyvä pelaaja haluaa tulla 9. pakiksi ta 17. hyökkääjäksi.

Nyt on vaan käynyt todella paska tuuri.

En ymmärrä itse miksi junnuja ei alettu ajamaan sisään kun ruuhkaa oli jo aikasemmin. Spengleriinkään ei otettu mukaan. Toivon että JJ alkaa ottamaan mukaan reissuille ylimääräisenä pelaajana koska säännöt sallivat. Sitten välillä lainalla mestiksessä jotta tulee peliaikaa.
 

No Look Pass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Aaltonen ja Kapanen voi lähteä samalla bussilla mun puolesta, niin saa joku joukkue kerralla kokonaisen hyökkäysketjun.

Samaa mieltä tästä.

Ketäs muuten kiihkeimmin vaaditte jatkoille nykyisestä rosterista? Hyökkääjistä taitaa jatkaa varmasti Joensuu, Jormakka ja Talaja. Lisäksi Reginillä infottiin olevan 2v sopimus, mutta viimevuoden case Omarkin takia uskon itse tässäkin olevan kyseessä 1+1 mallinen soppari pelaajan optiolla.

Tärkeimpiä jatkosopimuksia hyökkäykseen olisivat nähdäkseni Sallinen ja Wirtanen. Kozun olísi toki kelpo palanen, mutta kuinka paljon hinta nousee? Lisäksi en pistäisi yhtään pahitteeksi, jos Tomi Sallinen onnistuttaisiin naaraamaan narreihin. Tomi Mäki kuuluu myös tärkeimpiin jatkosoppareihin.

Puolustuksessa sitten ilmeisesti jatkosoppari on vain Jensenillä ja Väänäsellä (vaikka itse luulin aikanaan miehen tehneen vain 2 ensimmäistä KHL kautta kattavan sopparin). Sanomattakin on selvää, että Larsenin jatko olisi huikeaa, mutta yhtä selvää on se, että sitä ei tule tapahtumaan. Puolustuksen tärkeimmät kiinnitettävät palaset ovatkin Jaakola ja Kulda. Toivottavasti kumpikin onnistutaan pitämään.

Maalista sitten taitaa Karlsson lähteä isomman liksan perään, mikä on täysin ymmärrettävää. Toivottavasti Helgellekkään ei jatkoa rustata, vaikka ilmeisen hyvä äijä pukukopissa onkin. Maaliin sitten vähän ulkomaalaista verta Lukosta. Eipä taida siis ykköskassari olla tulevallakaan kaudella kotimainen nimi.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Hagmanilla ei mitää käyttöä joten tervemenoa vaan. Samoin Kapanen, Lajunen, Ohtamaa, Todd ja Helenius voivat jatkaa matkaa eteenpäin. Aaltosen pitäisin jos liksaa saadaan vähän alemmas. Puolustuksesta Jaakolan, Kuldan ja Larsenin jatkot ovat tärkeät. Tosin voi olla että hyvä jos edes yksi saadaan niistä pidettyä. Salliselle, Huhtalalle, Mäelle, Wirtaselle ja Jormakalle ehdottomasti jatkot. Kozunille myös jatkot jos jatkaa. Rita olisi myös kiva pitää. Pelletierillä ja Kennedyllä ei mitään käyttöä nykyisillä otteilla. Karlssonia tuskin saadaan pidettyä joten koko maalivahtiosasto uusiksi. Zapolski paikkaa Helgen hyvin, mutta ei kyllä riitä ykköseksi.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös