Columbus Blue Jackets 2015–2016

  • 154 441
  • 575
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Nyt kun tämä treidikohu alkaa pikku hiljaa laantumaan niin siirretään ajatukset jo ensi yön Carolina peliin, jossa Jones vetelee ensi vedot nuttupaidassa.

Jones on lykätty ykköspariin Murrayn kaveriksi. Onhan tuossa parissa potentiaalia ihan helvetisti, harmi etten pysty peliä katsomaan. Toivottavasti joku lukuisista tämän kommuunin Blue Jackets asiantuntijoista antaa kattavan katsauksen kyseisestä pelistä ja Jonesin Sethin edesottamuksista.

Näillä ketjuilla mennään:
Jenner-Dubi-Mr.Bean
Hartsa-Wennberg-Saad
Kapu-Karlsson-Anderson
Bourque-Campbell-Boll
Murray-Jones
JJ-Savard
Tjutin-Golo
Kassarista en tiedä, veikkaus Forsberg. Hännikäinen on ollut jo jäällä mutta ei vissiin vielä täydessä pelikunnossa.

Pahoittelut vielä kaikille jotka ovat mielensä pahoittaneet kirjoitusvirheistäni (mm. Johanssen), syynä osittain oma vajavaisuuteni ja osittain puhelimen kädettömyys kirjoitettaessa. En voi luvata että olisi viimeinen kerta. Enkä tosiaan kuulu mihinkään sisäpiiriin @FourPasses , tuskin olisin täällä jauhamassa lämpimikseni jos kuuluisin NHL seuran sisäpiirin. Eiköhän sisäpiiriläisillä ole jonkinlainen vaitiolovelvollisuus, tai muuten ovat äkkiä ulkolaidalla kanssani.

Tämän kauden Joeyn puuttuminen ei mielestäni aiheuta minkäänlaista vajetta hyökkäykseen, viime kauden Joey olisi ollut eri asia. Nuttujen kauden pisin voittoputki tuli ilman Joeyta eikä miehen puuttuminen ole muutenkaan vaikuttanut suorituksiin. Jones sen sijaan teki puolustuksesta ihan erinäköisen korvaamalla Proutin/Connautonin/Falkin, vai mitä? Iso peukku Keklulle. Paskalla puolustuksella ja 1C:llä ei pitkälle pötkitä, sen sijaan hyvällä puolustuksella ja keskinkertaisella keskustalla voi onnistua huomattavasti paremmin, vai mitä Nashville, Rangers, St.Louis, Minnesota?

Hauska että nämä suuret uutiset nostavat Columbus asiantuntijat piiloistaan, pidetäänhän sama pöhinä päällä?
 

FourPasses

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings-mikkihiiret. #13, #71
Pahoittelut vielä kaikille jotka ovat mielensä pahoittaneet kirjoitusvirheistäni (mm. Johanssen), syynä osittain oma vajavaisuuteni ja osittain puhelimen kädettömyys kirjoitettaessa. En voi luvata että olisi viimeinen kerta. Enkä tosiaan kuulu mihinkään sisäpiiriin @FourPasses , tuskin olisin täällä jauhamassa lämpimikseni jos kuuluisin NHL seuran sisäpiirin. Eiköhän sisäpiiriläisillä ole jonkinlainen vaitiolovelvollisuus, tai muuten ovat äkkiä ulkolaidalla kanssani.
Heh.
Oman huomautukseni voi ottaa 80% huumorin nimissä. Hauskaahan täällä on lueskella kirjoittelijoiden analyysejä rapakon toisella puolen tapahtuvista asioista, huolimatta siitä onko niissä sitten enemmän mutuilua kuin todellisuuspohjaa.
Täytyy toivoa että CBJ saisi Matthewsin draftista. Tuolloin Keklun treidi näyttäisi todella hyvältä.
Jokatapauksessa näyttää siltä, että draftin top3 äijistä jokainen tulisi olemaan hieno osa Takkien tulevaisuutta.

Edit: mutta eiköhän Öljy perinteitä kunnioittaen kuitenkin saa itselleen sen ykköspickin.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
NHL on niin kovan tason sarja, ettei siellä pelkällä ahkeralla kahden suunnan työnteolla selviä post-seasonille. Yksittäisiä suonenvetoja (Flames viime vuonna, CBJ toissa kaudella) voi toki tapahtua. Kestomenestyjillä on kuitenkin sellainen franchise-palanen ykkössentterinä, josta Sinitakit hankkiutuivat eroon.

Riippuu miten tuon nyt luokittelee, itse laskisin franchise ykkössentterin olevan tasoa Kopitar - Bergeron - Toews - Tavares jne. Pitää Johansenin iskeä aika hyvällä prosentilla niitä maaleja jos ei omissa ole samaa tasoa. Hyvä esimerkki tuo Stamkos joka ei kyllä menestyvän joukkueen ykkössentteri ole tällä pelillä.
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Blackhawksilla on kuitenkin ollut Toews johtamassa kuppien metsästystä. Lisäksi joukkueen muut vahvuudet ovat paikanneet kakkossentterin "keskinkertaisuutta". Chicagon taitoa ja nopeutta tihkuva hyökkäyskalusto on sitä paitsi ihan eri asia kuin Columbuksen ahkera, mutta taidoiltaan vajaavainen duunariporukka.

Tämä on mielestäni aika täydellinen tiivistys Columbuksen tämänhetkisen joukkueen ja Chicagon pyttyjoukkueiden eroista. @#_6 ehtikin todeta sen, mitä olisin kirjoittanut seuraavaksi eli että menestyminen 2010-luvulla on myös edellyttänyt vähintään yhtä franchise-puolustajaa (Keith, Doughty, Chara jne.) ja erinomaisia minuutteja syöviä puolustavia puolustajia (Hjalmarsson, Boychuck jne.), joita ei myöskään Ohiosta tällä hetkellä löydy kuin ehkä tulevaisuudessa, jos kaikki menee suunnitellusti.

Vaikka edes lähelle todellista kakkossentteriä ei ole Chicagolla tosiaan ollut ennen Anisimovia miesmuistiin, niin muutoin sentteriosasto on ollut ihan hyvällä mallilla. Viimeinen pytty voitettiin tosiaan Toews-Richards-Vermette-Krüger nelikolla, joka on kaikean kaikkiaan ihan vertailukelpoinen mihin muuhun joukkueeseen hyvänsä. Toews on etenkin ratkaisupeleissä ollut suoraan sanoen selvästi paras sentteri verrattuna kehen muuhun tahansa nykykeskushyökkääjään, myös esim. Kopitariin ja Bergeroniin. Johansen ei ole eikä hänestä tule mitään Toewsiä. Jonesilla sen sijaan on välineet tulla Norris-luokan kahden suunnan puolustajaksi luokkaa Doughty. Tulevaisuus näyttää, miten käy. Kuten on jo tosiaan myöskin ehditty toteamaan, parempi pelaaja tällä hetkellä mielestäni siirtyi Nashvilleen, mutta tulevaisuudessa tämä saattaa olla win-win -kauppa tai muuttua Kekäläisen voitoksikin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Sinänsä kun tuota kauppaa miettii, niin todennäköisesti Keklu ajatteli, että tuollaista potentiaalista Norris-tason rightin pakkia on mahdoton saada mistään muualta ja Johansenin kohdalla oli tämä joku joukkueen sisäinen ongelma, joka piti ratkaista.

Jos Columbus jää runkosarjasssa viimekseksi, niin tarjolla on varmuudella nelospick ja siten Matthews, Laine, Puljujärvi, Tkachuk tai Nylander. Varmuudella saa lahjakkaan hyökkääjän korvaamaan Johansen. Jos arpaonni käy, niin voi saada jopa Matthewsin.

Toki tarjolla olisi myös hyviä pakkeja, kuten Juolevi, mutta heitä on turha varata niin korkealla, missä Columbus todennäköisesti tulee varaamaan. Ja lisäksi Juolevi sekä Chychrun ovat leftejä. Kuitenkin ne kätisyydet pakistossa merkitsee nykyajan todella tasaisessa änärissä hyvin paljon, eikä Jacketsillä ole muita righteja kuin Savard. Savardkaan ei kärkipakiksi todennäköisesti pysty ikinä nousemaan, joten nyt tilanne muuttui ideaaliksi, kun eteen tuli Jones ja Savard on lähestulkoon lukittu loppu-urankseen tuohon kakkosparin oikean pakin rooliin, joka lienee erittäin tasonmukainen hänelle.

Eli:

Kumman ottaisit:

Jones + Matthews/Laine/Pulju/Tkachuk/Nylander

vai

Johansen + Juolevi/Chychrun

Omasta mielestäni ehdottomasti mielummin jo hieman kokemusta saanut pakki (Jones) + 17-18 vuotias hyökki. Näin urahuiput näiden välillä mätsäävät paremmin, koska pakilla kestää hieman kauemmin kehittyä urahuippuunsa. Nyt Jacketsillä on 3 vuotta tätä draftista valittavaa hyökkääjää kokeneempi johtava pakki.

Näin tilanne vastaa suurinpiirtein Buffaloa, jossa rebuildin pakit (Ristolainen ja Zadorov, jälkimmäinen toki kapattu jo eteenpäin muihin assetteihin) draftattiin ensin ja sitten vasta kärkihyökkääjä.

Eikä niinkuin Oilers on tehnyt, että hyökkiä vaan ja puolustajia ei näy missään.

Kyllä se Keklu kartalla on, vaikkakin vaikeimman kautta saa mennä.
 

Apheu

Jäsen
Kumman ottaisit:

Jones + Matthews/Laine/Pulju/Tkachuk/Nylander

vai

Johansen + Juolevi/Chychrun

Eipä se nyt ihan suoraa näin mene. Vaihtoehtonaha voisi olla myös Johansen+Matthews/Laine/Puljujärvi. Olisi aika kova hyökkäyskalusto. Myöhemmin Björkstrandia, Milanoa, Rycheliä ja kumppaneita olisi sitten voinut treidailla pakistoon. Ei huono treidi, mikäli Johansenin kanssa tosiaan oli ongelmia, mutta kyllähän tässä nyt vähän step back otettiin. CBJ sai kehitettyä itselleen omasta varauksesta sen iät ja ajat metsästyksessä olleen ykkössentterin. Kauppaa sen sitten puolustajalupaukseen, jossa toki on potentiaalia, mutta ei mitään varmoja takeita. Mikäli CBJ jää neljänneksi varauksissa, niin mielenkiintoista on sitten. Tkachuk, Nylander vai Chyhcrun? Olisihan tuo pakisto aika kovaa valuuttaa muutaman vuoden päästä, jos siellä on Murray, Jones, Chyhcrun, Werenski eli 4/6 ihan viime draftien kärkipakeista. Sääli sinänsä, että se todennäkösesti paras, eli Ekblad ei sitten olisi :P

Itse vaan näen tuossa vuoden parin päästä sentteriongelman, mikäli Matthewsia ei saada varattua. Johansenin ongelmien takia win-win treidi, mutta ilman ongelmia tämä olisi mielestäni kyllä Nashvillelle huomattavasti parempi. Jones saa nyt näyttää varmasti enemmän osaamistaan, kun Nashvillessä joutui pelailemaan vähän suojatussa roolissa Weberin, Josin ja kumppaneiden kanssa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
En ainakaan huomannut, että ketjussa olisi ollut mainintaa tuosta Werenskin mahdollisesti kiinnostuksesta siirtyä yliopistosta NHL:ään. Uutinen tosin on jo viikon vanha, mutta tuskin noi ajatukset kauheasti ovat tässä viikon aikana muuttuneet. Ja linkki The Columbus Dispatchiin.

There are loud whispers that Zach Werenski, the Michigan defenseman whom the Blue Jackets took with the No. 8 overall pick in the NHL draft last June, is unhappy in college and thinking of turning pro. The Jackets have had major difficulties on the blue line this season, and some believe the sophomore could help immediately.

Bob Hunter commentary | Rumblings: Safety targeted by Ohio State puts decision on hold | The Columbus Dispatch

Jos tuo Werenski tulisi tuonne Columbuksen pakistoon jo tällä kaudella niin olisihan siellä melkoisen mielenkiintoinen pakisto kasassa.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
NHL on niin kovan tason sarja, ettei siellä pelkällä ahkeralla kahden suunnan työnteolla selviä post-seasonille. Yksittäisiä suonenvetoja (Flames viime vuonna, CBJ toissa kaudella) voi toki tapahtua. Kestomenestyjillä on kuitenkin sellainen franchise-palanen ykkössentterinä, josta Sinitakit hankkiutuivat eroon.
Heitän nyt ihan muistin varasta, että Rangers on viimeisen viiden vuoden aikana eniten playoffssarjoja voittanut seura. Kestomenestyjä siis, eikä siellä ole sinä aikana ollut franchise-palasta ykkössentterinä. Richardsin palkka toki oli franchisepelaajan tasoa, mutta otteet kaukalossa eivät olleet.

Jos viime vuosien kestomenestyjistä (eniten ottelusarjavoittoja taitaa olla nelikolla RAngers, Kings, Hawks ja Bruins) pitää etsiä yhteistä nimittäjää, niin erittäin tunnollisesti kahteen suuntaan pelaava sentteristö ja liigan eliittiä oleva puolustus.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Noiden varausvuorojen perusteella on turhan optimistista spekuloida niiden suoraa vaikutusta lähitulevaisuuteen. Jossain EA Sportsin änärissä niistä nuorista kehittyy pirun kovia jannuja mutta valitettavasti irl tämä ei päde näin suoraan. Ei tarvitse kovinkaan kummoisesti tarkastella menneitä drafteja oivaltaakseen millaista lottoa ensimmäistenkin pikkien varaaminen jo on. 1 pikit ovat yleensä olleet ne draftinsa terävimmät kaverit, mutta olihan tuolla Anaheimki joka nappasi veljekset 15 sijan hujakoilla ja samassa draftissa tuli useita muitakin all stars tason pelaajia toisellakin kierroksella.

Johansen meni tosiaan hurjasti eteenpäin parin vuoden aikana, mutta tällä kaudella kun katsoin muutaman matsin niin veltoilla ratkaisuillaan teki vain hallaa joukkueelle. Toivottavasti maiseman vaihdoksen myötä intoutuu kaivamaan sen koko potentiaalinsa esiin. Vastapainoksi en ole nähnyt juurikaan Nashvillen pelejä, mutta on siellä Jonesilla ollut ainaskin lähellä Weber ja Josi joiden tekemistä seuratessa ei tarvitse mentoreita mennä hakemaan kovinkaan kaukaa opetellessa eliittipakin salaisuuksia. Mahtava treidi piristämään tähän vaiheeseen kautta fanienkin kannalta.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Heitän nyt ihan muistin varasta, että Rangers on viimeisen viiden vuoden aikana eniten playoffssarjoja voittanut seura. Kestomenestyjä siis, eikä siellä ole sinä aikana ollut franchise-palasta ykkössentterinä. Richardsin palkka toki oli franchisepelaajan tasoa, mutta otteet kaukalossa eivät olleet.

Jos viime vuosien kestomenestyjistä (eniten ottelusarjavoittoja taitaa olla nelikolla RAngers, Kings, Hawks ja Bruins) pitää etsiä yhteistä nimittäjää, niin erittäin tunnollisesti kahteen suuntaan pelaava sentteristö ja liigan eliittiä oleva puolustus.

Tuossa saattaa olla myös se syy miksi Rangers ei ole pystynyt päätyyn asti menemään, kun se tähtiluokan sentteri vain puuttuu.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Eipä se nyt ihan suoraa näin mene. Vaihtoehtonaha voisi olla myös Johansen+Matthews/Laine/Puljujärvi. Olisi aika kova hyökkäyskalusto. Myöhemmin Björkstrandia, Milanoa, Rycheliä ja kumppaneita olisi sitten voinut treidailla pakistoon.

Kuulostat juurikin Edmonton Oilersin aikaisemmilta GM:iltä. :) Haluat ahnehtia noita hyökkääjiä, jotka eivät johda kuin maali-iloitteluun ja korkeisiin caphitteihin liian aikaisin, kun pakisto ei ole heidän tasollaan.

Jos CBJ joskus jotain voittaa haluaa, niin pakisto valetaan ensin ja sitten vasta hyökkäys. Ja onhan Kekäläisellä sitä hyökkäysmateriaaliakin jo kasassa.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
CapGeek on kuopattu ja War-On-Ice ei taida tätä kertoa, joten...

Minkälaisilla sopimuksilla herrat Clarkson ja Bourque sinitakeissa surffailevat? Caphit ja sopimuksen kesto?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Tuossa saattaa olla myös se syy miksi Rangers ei ole pystynyt päätyyn asti menemään, kun se tähtiluokan sentteri vain puuttuu.
Vaikeaahan se on Rangersin mennä idästä päätyyn saakka, kun joka vuosi #87 & #71 supertähtisentteriduo on tiellä.

Tämä kommentti yritti olla yhtä fiksu kuin tuo sinun. MIelestäni onnistuin aika hyvin :)
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Noiden varausvuorojen perusteella on turhan optimistista spekuloida niiden suoraa vaikutusta lähitulevaisuuteen. Jossain EA Sportsin änärissä niistä nuorista kehittyy pirun kovia jannuja mutta valitettavasti irl tämä ei päde näin suoraan. Ei tarvitse kovinkaan kummoisesti tarkastella menneitä drafteja oivaltaakseen millaista lottoa ensimmäistenkin pikkien varaaminen jo on.

Jos nyt leikitellään ajatuksella, että Columbukselle osuisi top 3 varausvuoro lotossa ja Keklu varaisi hyökkääjän, niin riippuen varausvuorosta 80-90 %:n todennäköisyydellä tuosta pelaajasta kasvaa vähintään top 6 hyökkääjä. Varausvuoroilla 4.-6. saa top 6 hyökkääjän 35-55 %:n todennäköisyydellä eli todennäköisyydet tippuvat huomattavasti tuossa kohtaa noin keskimääräisesti. Keskimäärin varausvuoroilla 1. ja 2. on saanut ykköskentän hyökkääjän tai ykkösparin puolustajan ja kolmosvuorollakin top 6 -hyökkääjän tai top 4 -puolustajan. Todennäköisyys saada top 6 -hyökkääjä vuoroilla 1.-3 on keskimäärin 85 % eli jos pääsisi varaamaan 20 kertaa top 3:ssa, niin vain kolme näistä varauksista ei keskimäärin ole kärkikenttien hyökkääjä. Toisin sanoen mielestäni aika kaukana jostain lotosta.

Kun Columbusta ei ole vielä kertaakaan hyvistä asemista huolimatta lykästänyt lotossa, niin ehkä tämä on se vuosi.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Columbus Blue Jackets - Hockey's Cap - NHL Salary Caps

Bourque häipyy ens kesänä ja Clarksonia on jäljellä kuluvan kauden jälkeen vielä 4 vuotta.

Kiitos Henkka!

Eli käytännössä Jarmo joutuu ensi kaudeksi sorvaamaan sopimukset Jennerille, Karlssonille, Murraylle, Jonesille ja Forsbergille sekä jommallekummalle kaksikosta Connauton/Prout. Lisäksi Savardin uusi sopimus astuu voimaan, joten cap-tilanne hankaloituu entisestään. Pientä helpotusta tuo Bourquen sopimuksen umpeutuminen, mutta on mielenkiintoista nähdä miten käy hyvin pelanneen Hartnellin kanssa. Sopimus on kallis ja liian pitkä, vaikka Scott onkin suhteellisen tärkeä palanen sinitakkien hyökkäystä ja pukukoppia. Silti jos paikka tulee niin rentalina eteenpäin, jotta saadaan nuorempaa kaveria pidettyä rosterissa (esim. Jenner).

Saad - Wennberg - X
Foligno - Dubinsky - Atkinson
Jenner - Karlsson - Clarkson
Calvert - Campbell - Boll

Murray - Jones
Johnson - Savard
Tyutin - Werenski

Bobrovsky
McElhinney

Kyllä toi jengi näyttää tollasessa hahmotelmassa ensi kaudeksi ihan täysin playoff-jengiltä kunhan kaikki pelaa omalla tasollaan ja loukkaantumisilta vältytään. Itse lähtisin tosiaan treidaamaan Hartnellin ja Rychelin johonkin kokeneempaan kärkilaituriin, mutta se on tosiaan helpommin sanottu kuin tehty. Toinen vaihtoehto että Jenner pelaa tuossa hahmotelmassa ykkösessä ja Rychel kolmosessa. Anyways, kunhan Wennberg pitää tasonsa ja jopa kehittyy edelleen niin näkisin että vain se kärkilaituri enään puuttuu. Fantasiahahmotelmassa Keklulla siis pyyhkii hyvin. Hymiö tähän.

Ei tämä turha spekulointi varmaan ketään kiinnostanut, mutta olipahan taas kiva jutella itsekseen ihan muuten vaan.

Edit. Jostain pitää kyllä luopua että tuonkin rosterin caphit ei mene yli äyräiden. Voikohan tuon Tyutinin treidata johonkin halvempaan kolmosparin pakkiin?
 
Jos tuo Werenski tulisi tuonne Columbuksen pakistoon jo tällä kaudella niin olisihan siellä melkoisen mielenkiintoinen pakisto kasassa.
Tai ehkä Werenskiä ei nyt kannata/tarvitse ottaa NHL-peleihin, kun tuli Jones.
 

Maglor

Jäsen
Suosikkijoukkue
EDM
Heitän nyt ihan muistin varasta, että Rangers on viimeisen viiden vuoden aikana eniten playoffssarjoja voittanut seura. Kestomenestyjä siis, eikä siellä ole sinä aikana ollut franchise-palasta ykkössentterinä. Richardsin palkka toki oli franchisepelaajan tasoa, mutta otteet kaukalossa eivät olleet.

Jos viime vuosien kestomenestyjistä (eniten ottelusarjavoittoja taitaa olla nelikolla RAngers, Kings, Hawks ja Bruins) pitää etsiä yhteistä nimittäjää, niin erittäin tunnollisesti kahteen suuntaan pelaava sentteristö ja liigan eliittiä oleva puolustus.
Sekin on totta, että jääkiekkoa pelataan joukkueena, eikä mikään joukkue ole täydellinen. Stepan ei missään nimessä ole huono ykkössentteri ja Richardskin pelasi aikanaan hyvällä, joskaan ei palkkaansa vastaavalla, tasolla. Nykyinen Stepan-Brassard-Lindberg riittää pleijareihin niin kauan kuin puolustus on rautaa, laiturit säestävät ja maalissa torjuu Kuningas Henrik.

Hain vertauksellani lähinnä sitä, että joukkueen hyökkäyksen johtavien pelaajien pitää olla niin kovia, että ihan perustaso riittää viemään joukkueen voittoon illasta toiseen. Blue Jackets joutui edellisen kerran taistelemaan tiensä playoffeihin aikamoisen keväthuuman saattelemana. Kings pelasi runkosarjan päin persettä, pääsi pleijareihin ja voitti sittemmin mestaruuden. Siinä se ero kestomenestyjien ja suonenvetäjien välillä.

Ja juu, onhan se vähän rankkaa dumata Keklu sellaisen treidin perusteella, jossa liikkuu potentiaalisia franchise-palasia, eikä valmiita pelaajia. Columbuksen puolustusprospektit olivat kuitenkin käsittääkseni jo ennen kauppaa hyvällä tasolla verrattuna hyökkäykseen. Toisaalta jos Matthews livahtaa ohi suun ja kausi 2016–2017 alkaa Dubinsky ykkössentterinä, saavat Sinitakit jatkossakin varata senttereitä korkealta.

Sitten taas jos Johansen ei koskaan pysty lunastamaan potentiaaliaan, vaan jumahtaa Nashvillen kolmoskenttään ja Jones voittaa Norrisin, voi Kekäläiselle antaa velhon arvonimen. Kuka näistä tietää? Tässä vaiheessa en kuitenkaan ole varauksettoman tyytyväinen Kekäläisen treidiin.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Vaikeaahan se on Rangersin mennä idästä päätyyn saakka, kun joka vuosi #87 & #71 supertähtisentteriduo on tiellä.

Tämä kommentti yritti olla yhtä fiksu kuin tuo sinun. MIelestäni onnistuin aika hyvin :)

Kieltämättä oli varmaan edes turha odottaa mitään järkevää vastausta takaisin päin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Pelkästään offensiivisella kärkisentterillä ei ole tehnyt mitään viimeiseen kuuteen vuoteen. Saa nyt nähdä miten käy tänä keväänä kun Seguin-Spezza ja Kuznetsov-Bäckström ovat dominoineet ainakin runkosarjaa. Mutta se on runkosarja, vähän niinkuin eri laji.

Playoffseissa Kannut kun ovat menneet Toews-Bergeron-Kopitar-Toews-Kopitar-Toews -akselille viimeiset 6 vuotta. Viimeiset 8 vuotta kaikilta on löytynyt se puolustava kahden suunnan ykkössentteri, ainoa poikkeus on Penssi 2009. Silloin nimeltämainitsemattoman hyökkäyskaksikon tukena oli vielä Jordan Staal joka hoiti pahimmat puolustusvelvoitteet. Ilman Staalia on sittemmin ollut no-show. Detroitissa 2008 taasen kaikki sentterit olivat hyviä kahteen suuntaan.

Tuossa saattaa olla myös se syy miksi Rangers ei ole pystynyt päätyyn asti menemään, kun se tähtiluokan sentteri vain puuttuu.

Muistan joskus lukeneeni, että NYR ei pärjää koska päästivät Dubinskyn menemään... eihän se nyt ole Toews tai Kopitar, mutta kuitenkin. Jordan Staalista menee ja prossat on edelleen mahdollista varata Matthews. Tiedä vaikka Keku suunnittelisi treidiä 1st overallin saamiseksi jos arvonnasta tulee esim. 2nd tai 3rd overall. Lisuketta vaan perään All-In.
 
Viimeksi muokattu:

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Muistan joskus lukeneeni, että NYR ei pärjää koska päästivät Dubinskyn menemään... eihän se nyt ole Toews tai Kopitar, mutta kuitenkin. Jordan Staalista menee ja prossat on edelleen mahdollista varata Matthews. Tiedä vaikka Keku suunnittelisi treidiä 1st overallin saamiseksi jos arvonnasta tulee esim. 2nd tai 3rd overall. Lisuketta vaan perään All-In.

Olen aika luottavaisin mielin, että jos Columbus pääsee varaamaan toisena tai kolmantena ja kärkivuoroa pitää Sabres tai Oilers, niin kaupantekoon on hyvät mahdollisuudet. Esimerkiksi Rychel + 2nd/3rd <-> 1st ei olisi yhtään huono kauppa, koska Rychel on vetänyt AHL:ssä oikein hyvin ja noilla vuoroilla saa helposti joko Laineen tai Puljujärven. Sabresilla on kuitenkin sentteriosasto enemmän kuin kunnossa, niin mitä he Matthewsilla tekisivät? Toki voivat vetää ässän hihasta ja varata suoraan laiturin, mutta varmasti Blue Jackets koittaa saada tuota ykkösvuoroa vaihdettua ylöspäin Rychelillä ja vaikka vielä jämäpikkejä päälle. Sabresin GM:nä tuo olisi kyllä hyvä kauppa, kun sentteriä ei tarvitse ja saisi yhden lisälaiturin kaupan päälle.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Jos nyt leikitellään ajatuksella, että Columbukselle osuisi top 3 varausvuoro lotossa ja Keklu varaisi hyökkääjän, niin riippuen varausvuorosta 80-90 %:n todennäköisyydellä tuosta pelaajasta kasvaa vähintään top 6 hyökkääjä. Varausvuoroilla 4.-6. saa top 6 hyökkääjän 35-55 %:n todennäköisyydellä eli todennäköisyydet tippuvat huomattavasti tuossa kohtaa noin keskimääräisesti. Keskimäärin varausvuoroilla 1. ja 2. on saanut ykköskentän hyökkääjän tai ykkösparin puolustajan ja kolmosvuorollakin top 6 -hyökkääjän tai top 4 -puolustajan. Todennäköisyys saada top 6 -hyökkääjä vuoroilla 1.-3 on keskimäärin 85 % eli jos pääsisi varaamaan 20 kertaa top 3:ssa, niin vain kolme näistä varauksista ei keskimäärin ole kärkikenttien hyökkääjä. Toisin sanoen mielestäni aika kaukana jostain lotosta.

Kun Columbusta ei ole vielä kertaakaan hyvistä asemista huolimatta lykästänyt lotossa, niin ehkä tämä on se vuosi.

Juu kyllähän ne kaikki voidaan sinne top6 nakata ja paskimmissaki joukkueissa on ne kantavat voimat top6 ukkoja vaikkei menestystä tulekkaan heidän myötä.
 

Apheu

Jäsen
Kuulostat juurikin Edmonton Oilersin aikaisemmilta GM:iltä. :) Haluat ahnehtia noita hyökkääjiä, jotka eivät johda kuin maali-iloitteluun ja korkeisiin caphitteihin liian aikaisin, kun pakisto ei ole heidän tasollaan.

Blue Jacketsin tämän hetkistä pakiston prospect-osastoa ei mitenkään voi verrata Oilersin vastaavaan. Jos lähdetään esimerkiksi draft -vuodesta 2009 liikkeelle, Blue Jacketsin puolustajaosastolta löytyy "isompia nimiä" mm. David Savard, Dalton Prout, Ryan Murray, Dillon Heatherington, Zach Werenski, Gabriel Carlsson. Oilersilta samanlainen lista olisi: Oscar Klefbom, Darnell Nurse. Blue Jacketsin viime vuosien puolustajaprospektiosastoa on onnnistuttu täydentämään ihan hyvin. Oilersin työ vastaavasti on ollut käsittämättömän huonoa.

Tietenkin omasta mielestänikin järkevämpi tapa rakentaa on puolustus edellä, mutta Blue Jacketsin ei pitäisi olla missään rebuilding-vaiheessa. 23-vuotiaan oman tähtisentterivarauksen kauppaaminen oli todella kova veto. Mikäli Matthewsia ei Jackets pysty varaamaan, vuoden-parin päästä porukka katselee, että jumankauta että pakisto on loistava, mutta ei saada mistään ykkössentteriä hankittua. Tilkittiin nykyistä heikkoa kohtaa, se on selvä. Ja toki tuohon Jacketsin tyyliin sopii kova pakisto, vahvat laiturit ja työteliäät sentterit. Johansen vain oli se taitoniekka tuolla, jollaista kuitenkin Columbuksenkin tapainen joukkue vaatii. Nyt tuo hyökkäys on mielestäni yksi NHL:n heikoimpia. Tähtinään Brandon Saad ja Nick Foligno, joida pidän lähinnä hyvinä täydentävinä osina joukkuetta (kakkoskentässä isompien tähtien takana).
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Saat valita panoksen väliltä 500-2000e ja minä väitän että Jones ei tule tekemään yli 40,5 pistettä ensi kaudella NHL:n runkosarjassa, nyt olis arvon Ck helposti rahaa saatavilla ;) Ottelurajaksi vaikka 72?

No veikkaaminen on aina veikkaamista ja vaikka uskonkin Jonesin tekevän ensikaudella 2016-2017 NHL:ssä sen 40 pistettä, niin aina voi jotain sattua tai saattaa vielä kyykätä, koska nuori on. Tulevaisuus on kuitenkin valoisa. Itse en ole mikään rahamies kun nytkin työttömänä (tulevaisuudesta en tiedä), mutta pannaan veto 500 euroa ja ottelurajaksi 78 ottelua, pistemäärä sitten vaikka tuo 41, koska 40,5 pistettä on aika vaikea tehdä. :) Itse ainakin mielelläni osastun tähän vetoon ja jos tulee turpaan niin ehdottomasti maksan vetoni (jos silloinkin satun olemaan työtön, niin syön sitten vaikka tonnikalaa kuukauden). Hyväksytkö? Ja jos hyväksyt, niin laita tämä teksti ja vaikka omat kommenttisi YV:llä minulle.

Edit: Kun tämä on tässä nyt vuorokauden ollut, niin päättelen, että ilmeisesti veto ei maistunutkaan suurista puheista huolimatta, joten annetaan olla.
 
Viimeksi muokattu:

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Blue Jacketsin tämän hetkistä pakiston prospect-osastoa ei mitenkään voi verrata Oilersin vastaavaan. Jos lähdetään esimerkiksi draft -vuodesta 2009 liikkeelle, Blue Jacketsin puolustajaosastolta löytyy "isompia nimiä" mm. David Savard, Dalton Prout, Ryan Murray, Dillon Heatherington, Zach Werenski, Gabriel Carlsson. Oilersilta samanlainen lista olisi: Oscar Klefbom, Darnell Nurse. Blue Jacketsin viime vuosien puolustajaprospektiosastoa on onnnistuttu täydentämään ihan hyvin. Oilersin työ vastaavasti on ollut käsittämättömän huonoa.

Tietenkin omasta mielestänikin järkevämpi tapa rakentaa on puolustus edellä, mutta Blue Jacketsin ei pitäisi olla missään rebuilding-vaiheessa. 23-vuotiaan oman tähtisentterivarauksen kauppaaminen oli todella kova veto. Mikäli Matthewsia ei Jackets pysty varaamaan, vuoden-parin päästä porukka katselee, että jumankauta että pakisto on loistava, mutta ei saada mistään ykkössentteriä hankittua. Tilkittiin nykyistä heikkoa kohtaa, se on selvä. Ja toki tuohon Jacketsin tyyliin sopii kova pakisto, vahvat laiturit ja työteliäät sentterit. Johansen vain oli se taitoniekka tuolla, jollaista kuitenkin Columbuksenkin tapainen joukkue vaatii. Nyt tuo hyökkäys on mielestäni yksi NHL:n heikoimpia. Tähtinään Brandon Saad ja Nick Foligno, joida pidän lähinnä hyvinä täydentävinä osina joukkuetta (kakkoskentässä isompien tähtien takana).

Onhan tuo CBJ:n pakki osasto ja varsinkin nuo lupaavat pakit Werenski etunenässä ihan uskomaton. Itse pidin draftin aikaan Hanifiniä ja Werenskiä aika lähellä toisiaan, Hanifin ehkä vähän valmiimpi, mutta Werenskistä voi tulla näistä kahdesta jopa parempi. Tämän tulkitsin Columbuksen varausvideostakin, eli olivat täysillä heidän perässään ja kumpi tahansa kävi heille vallan mainiosti.

Nyt on sitten joukkue rakennettu maalivahti-puolustus edellä ja ei taida olla jengiä joka mätsää näin kovilla nuorilla pakeilla. Jones, Werenski, Murray ja Savardkin vielä nuori, eikä Jack Johnsonkaan mikään ikäloppu ole.

Olen erimieltä tuosta rakennusvaiheesta. Liigan viimeinen ja tärkeitä palasia puuttuu varsinkin hyökkäyksestä, ei täysin rakennusvaiheessa, mutta semi ja 2-3 vuoden päästä joukkue tulee olemaan todella kova kun nuo pakit saa lisää ikää, kuten myös Wennberg, Jenner ja Saad.

Vielä Jones-Johansen treidistä. Uskon, että Kekäläinen on katsonut tässä isoa kuvaa, kuten sanoin on takapää turvattuna ja jos CBJ pysyy viimeisenä, on heillä paras mahdollisuus silti Matthewsiin ja huonoimmillaankin varaa neljäntenä. Jos Columbus ei varaa ykkösenä ja siellä on vaikka Edmonton tai Buffalo ykkösenä, niin uskon Kekäläisen olevan isosti liikkeellä hankkiakseen Matthewsin ja tekemään isojakin peliliikkeitä, Murray, Johnson, Savard ovat hyviä pelimerkkejä nousemaan tuonne ykkösen paikalle ja uskon esim. juuri Buffalon sekä Edmontonin mielellään saavan itselleen jonkun noista puolustajista ja sitten laitaan huippulupaavat Laineen tai Puljun, nelospaikaltakin saa vielä Nylanderin ja Tkachukin, eli puolustukseen ja laitaan palaset, joihin Buffalolla sekä varsinkin Oilersilla on eniten tarvetta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös