Ultimate Fighting Championship ja muut kamppailulajit

  • 918 920
  • 5 077

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Aivan helvetin kova voitto Holmilta! Oma kiinnostus WMMA:ta kohtaan kasvoi huomattavasti, koska tähän asti etenkin 135lb-divari on ollut Rousey... ja sitten aivan sairaan kaukana tasollisesti kaikki muut - poislukien Cyborg, jos pystyisi siihen painoon pudottamaan.

Itse uskon taas, että Ronda oppi tästä matsista ja rematchissa tulee ottelemaan omilla vahvuuksillaan ja viemään matsin mattoon ja ottaa tittelin takaisin itselleen.

Tämä on mahdollista, mutta yksi huomio Rouseyn mattoonviemisistä: Rousey vie normaalisti vastustajansa mattoon judoheitoilla clinchistä, ei millään painijoiden single leg/double leg takedowneilla. Holmin (ja ehdottomasti osa kunniasta kuuluu valmentajille Greg Jackson ja Mike Winkeljohn) löi todella hyvin vastaan joka kerta, kun Rousey lähti rynnimään päälle, mutta mitä tärkeämpää, hän väisti sivulle iskujen aikaan ja jälkeen, eikä antanut Rouseyn päästä clinchiin paitsi yhden kerran.

Kannattaa lukea Fightlandista Jack Slackin analyysi viime heinäkuulta Killing the Queen. Luin tuon vasta eilen ja aivan käsittämättömän hyvin Slack oli skoutannut taktiikan, jolla Rousey pidetään kurissa. Esim. loppupuolella Slack kirjoitti: "Rory MacDonald's favorite counter left elbow would work a treat as Rousey stepped in and would actually do some damage." ja juuri tällaisella kyynärpääiskulla Holm pisti Rouseyn nenun oikein kivasti punottamaan ensimmäisessä erässä.

Jo punnituksessa huomasi että Rouseylle ei ole ilmeisesti treenaaminen maistunut vanhaan malliin.

Saman panin merkille. Tosin tässä kohtaa päästän oman salaliittoteoreetikkoni irti ja totean, että aika paljon on alkanut näkymään UFCssa pehmeämpiä ja puuskuttavampia ottelijoita heinäkuun alun jälkeen, kun USADA alkoi testaamaan. Rousey on testattu USADAn sivujen mukaan 7 kertaa. I wonder...
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Tuossa vielä Travis J. Walkerin julkaisemana videota ottelusta. Näkee, että vastakkain oli nyrkkeilyn maailmanmestaruuden sekä potkunyrkkeilyn maailmanmestaruuden jo voittanut urheilija lähiottelu spesialistia vastassa. Ronda yritti päästä lähelle, koska kauempaa etu oli Hollylla. Holly taas selvästi omasi maailmanmestaruustason liikkuvuuden ja liikkui alta pois. Iski muutamia kovia lyöntejä ja potki alas väsyttäviä potkuja. Voitti jo ensimmäisen erän, mikä jo sinällään oli ennen kuulumatonta. Ei käyttänyt korkeita potkuja, koska ei halunnut antaa mahdollisuutta kaatoon kunnes pääsi potkaisemaan ns. puun takaa. Kova kiertopotku kaulaan tilaisuuden tullen ja siihen sitten kaatui Rousey ja UFC sai ansaitusti uuden mestarin.

Periaatteessa kumpikin ottelijoista on omalla vahvuusalueellaan painoluokassaan paras. Jos Holm joutuisi mattoon Rouseyta vastaan, niin tuskin kauaa pärjäisi. Lähiottelu on myös haastajille (ainoa?) keino voittaa Holm. Toisaalta Holmin liikkuvuudella voi aika montaa erää tanssia ympäri kehää pistäen ilkeitä iskuja ja potkuja tilaisuuden tullen. Voikin mennä hetki ennen kuin joku keksii miten Holm saadaan mattoon vietyä, ja silloin hänet voidaan voittaa.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Kiitos videosta. Ei näyttänyt kiinnostavan suojaaminen Rondaa alkuunsakaan, miten voi otella näin amatöörimaisesti ja sekin on loukkaus amatööreja kohtaan, harrastelijaräpellystä, ei suojausta, leuka ylhäällä, omat lyönnit ihan onnattoman tasoisia huitomisia. Taitaa olla one trick pony mitä tulee karkeasti pysty vs matto-osaston osaaminen. En tajunnutkaan että Ronda on näin huono pystyottelussa. Holmin nopeus on kohdillaan mutta teknisesti olisi parannettavaa hänelläkin.

_
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Kiitos videosta. Ei näyttänyt kiinnostavan suojaaminen Rondaa alkuunsakaan, miten voi otella näin amatöörimaisesti ja sekin on loukkaus amatööreja kohtaan, harrastelijaräpellystä, ei suojausta, leuka ylhäällä, omat lyönnit ihan onnattoman tasoisia huitomisia. Taitaa olla one trick pony mitä tulee karkeasti pysty vs matto-osaston osaaminen. En tajunnutkaan että Ronda on näin huono pystyottelussa. Holmin nopeus on kohdillaan mutta teknisesti olisi parannettavaa hänelläkin.

_

Joo, minusta näytti että Rondan taktiikkana oli rynnätä lähelle. Ei kiinnittänyt ollenkaan tarpeeksi huomiota pystyottelluun ihan alun jälkeen. Toisessa erässä tuo syöksyily näytti jo koomiselta ja johti siihen, että Holly pääsi potkaisemaan tajun kankaalle. Jos Ronda meinaa päästä uusintaan, niin pystyottelu pitäisi laittaa uusiksi. Toisaalta Holmkin saattaa olla matossa aika keskinkertainen, mutta pystyosaaminen riittänee tittelin puolustamiseen useampaan kertaan.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
... mutta pystyosaaminen riittänee tittelin puolustamiseen useampaan kertaan.

Näin näen itsekin tilanteen. En näe mitään ongelmia tittelinpuolustuksessa, olihan tuossakin muutama mattoonvientiyritys ja oltiin solmussa hetki mutta siitäkin Holm nousi ongelmitta. Ainoa onnistunut mattoonvienti oli Holmilla. Saas nähdä tuleeko edes rematchia, en näe että tuollaista tasoeroa pystyottelussa voi edes kuroa kiinni. Kun kyse ei ole edes pelkästä tekniikasta vaan nopeuskin oli ihan toista luokkaa Holmilla, harvoin näkee että melkein joka osuma läsähtää perille.

Annetaan toki pieni mahdollisuus tittelinpalautukselle sillä ajatusleikillä että päästäisiin johonkin yllättävään lukkoon heti ensi minuuteilla jonkun Holmin virheen kautta mutta vaatiihan mattopainikin voimaa ja voimaerokin oli huomattava.

_
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Mä en ymmärrä juuri mitään tuollaisista lyöntikilpailuista, mutta katsoin tuon videon. Näin maallikolle tuosta tuli mieleen lähinnä se, että josko tämäkin laji on päässyt pois lastentaudeistaan (siis myös naisten kohdalla) ja voitaneen alkaa puhua oikeasta huippu-urheilusta?

Sellainen kuva minulle tosiaan jäi, että tämä vanha "mestari" oli aikamoinen amatööri verrattuna tähän Holmiin.
 

Sidewinder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Manchester United, AC Oulu
Kannattaa nyt kuitenkin muistaa, että juuri tuo Rouseyn tyyli ja persoona (+ulkonäkö..) ovat syy siihen, että naiset ylipäänsä ottelevat UFC:ssä. Se on sitten toinen juttu, että miten ihmeessä Rousey ja valmentajansa Edmond "Maailman huonoin ihminen" Tarverdyan kuvittelivat, että tuo puskeminen toimisi Holmin tasoista pystyottelijaa vastaan. Ekalla tauolla Edmond vielä sanoi, että hyvin menee, jatka samaan malliin. Jos Rondalla olisi Holmin valmentajat, voisi tulla aika hurjaa jälkeä.

Rouseyllä tuntuu olevan lisäksi ihme tarve piiskata itsensä täyteen tunnetta ja vihaa ennen jokaista matsia. Nyt se vain vaikutti lähinna typerältä energian tuhlaukselta, kun vastustajana oli kiltti "Saarnamiehen Tytär", joka lähinnä vain kehui Rouseytä koko promotoinnin ajan.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Sellainen kuva minulle tosiaan jäi, että tämä vanha "mestari" oli aikamoinen amatööri verrattuna tähän Holmiin.

Vanha mestari oli nimenomaan harrastelija pystyottelussa, onhan Ronda mattotekniikoissa kovaluu mutta minkäs teet jos et pääse iholle ottamaan otetta. Lähti vielä typerästi lyömään joka tosiaan yhtään ketään loukkaamatta näytti täysin harrastelijan puuhastelulta.

En millään usko että valmentajavaihdos toisi merkittävää muutosta lyhyessä ajassa, nyrkkeilyä on vaikea opetella myöhemmällä iällä siinä määrin että noustaisiin sellaiselle tasolle että haastetaan lajia pidempään harrastanut ja mestaruuksiakin voittanut. Lihasmassa estää sitä rentoutta ja nopeutta, mutta toisin päin jos olet opetellut nyrkkeilyn ennen lihasmassa niin lisälihaksilla ei suurta merkitystä ole. Tätä omasta mielestä näkyy aika paljon tuolla MMA:ssa, harvalla on miehistäkään erinomaista ja nopeaa lyöntitekniikkaa.

Ensimmäisenä Rondan pitäisi oppia suojaamaan itseään, mutta oliko vain niin huonossa kunnossa vai missä mättää ettei jaksa edes ensimmäisessä erässä otella pystyssä niin kuin opetetaan jo alle 10 vuotiaille kun leikittään hippaa kehässä. Onhan miesten puolellakin vahvoja painijoita jotka eivät osaa kummemmin nyrkkeillä mutta kyllähän heillä on suojaus kovaa luokkaa, se on halpa henkivakuutus pystyotteluun. Kun suojaus on kohdillaan ei pääse lyömään vapaasti leukaperiin eikä poskiin, Ronda oli vielä niin hidaskin jo ensimmäisillä minuuteilla että Holm pystyi jokaisen Rondan yrityksen hyväksikäyttämään ja nopeudellaan iskemään vastaan, lopputulos oli karu ja UFC-missin naama rullalla.

_
 

H.Incandenza

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
Varmaan Rondan kannattaisi jatkossa panostaa suojauksen ja puolustuksen opetteluun. Tuskin hänestä mitään mestarinyrkkeilijää tuosta vain tehdään, mutta luulisi, että suojausta ja puolustautumista voisi opetella. Saisi sitten rauhassa odottaa tilaisuuttaan viedä ottelu mattoon, jossa voi käyttää vahvuuksiaan. Nyt näytti blokkaavan lyöntejä lähinnä naamallaan, mikä ei varmaan ole pidemmän päälle hyvä strategia.

Ja näytti aika raskaalta ja jähmeältä. Kannattaisi panostaa liikkuvuuden lisäämiseen. Ei välttämättä ollut ihan tiukassa kunnossa, mitä noita videoita olen katsellut. Vastustaja näytti paljon liukkaammalta ja urheilullisemmalta.
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Rouseyn varjonyrkkeilystä näkee, minkä tason iskijä on kyseessä. Suorastaan huvittavaa katsottavaa.

Aluksi vaikutti todella sympaattiselta tytöltä, mutta taisi julkisuus hieman kihahtaa nuppiin, kun jo kaikenmaailman seksivinkkejä yms. Oli milloin missäkin lehdessä jakamassa. Jospa nyt palaa jalat maan pinnalle ja jaksaa keskittyä olennaiseen.

*Linkki vie gfycat.comiin
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Ja jottei ihan unohdu, Mark "vitun" Hunt. Ei vieläkään yhtään rematch -tappiota.

Hunt oli hyvassa kunnossa muuten. Toivottavasti soppari jatkuu, hieno persoona ja virtaa on kintaissa.

Tasta taas paastaan Bigfoot Silvaan. Edellisessa matsissa Hunttia vastaan otti isoja koppeja vastaan eika lahtenyt taju. Sen matsin jalkeen karahti testosterooni hoidoista jotka on nykyaan kielletty. Tuon jalkeen neljassa viime ottelussa on tullut tyrmatyksi ekassa erassa. Huntin lyonti ei ollut edes puhdas, mutta sinne tipahti (toki Hunt pystyy tyrmaamaan kenet vain). Mir tyrmasi miehen persu jabilla. Ihan turha ukko ilman aineita ja tassa on kaikille hyva esimerkki mita testosteroni tuo lisaa.
 

regularflex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mä en ymmärrä juuri mitään tuollaisista lyöntikilpailuista, mutta katsoin tuon videon. Näin maallikolle tuosta tuli mieleen lähinnä se, että josko tämäkin laji on päässyt pois lastentaudeistaan (siis myös naisten kohdalla) ja voitaneen alkaa puhua oikeasta huippu-urheilusta?

Sellainen kuva minulle tosiaan jäi, että tämä vanha "mestari" oli aikamoinen amatööri verrattuna tähän Holmiin.

En tiedä, paljonko olet UFC:tä seurannut, mutta Rouseysta ei nyt varsinaisesti voi ihan amatööri -termiä käyttää. Kyseessä on Pekingin 2008 olympialaisten judon pronssimitalisti. Eli olympiatasolla menestynyt urheilija ja MM-kisoissakin taisi jonkun mitalin napata.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
En tiedä, paljonko olet UFC:tä seurannut, mutta Rouseysta ei nyt varsinaisesti voi ihan amatööri -termiä käyttää. Kyseessä on Pekingin 2008 olympialaisten judon pronssimitalisti. Eli olympiatasolla menestynyt urheilija ja MM-kisoissakin taisi jonkun mitalin napata.

Mähän sanoin, etten tiedä lajista juuri mitään.

Kommentoin vain, että katsoin maallikkona tämän eilisen ottelun ja mielestäni tämä Holm oli helvetisti parempi. Ei ihme, että naisen taustajoukot olivat kuulemma tehneet jättitilin lyömällä hänen puolestaan vetoa.
 

regularflex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mähän sanoin, etten tiedä lajista juuri mitään.

Kommentoin vain, että katsoin maallikkona tämän eilisen ottelun ja mielestäni tämä Holm oli helvetisti parempi. Ei ihme, että naisen taustajoukot olivat kuulemma tehneet jättitilin lyömällä hänen puolestaan vetoa.

Joo, näin käsitinkin enkä itsekään todellakaan mikään asiantuntija tässä lajissa ole. Kunhan vain tuumailin, ettei olympiatason judoka nyt ihan amatööri ole, vaan kyllä huoletta voi käyttää urheilija termiä kyseisestä naisesta, vaikka eilen aika pehmeä olikin.

Hienoa nähdä, että "voittamattomat" ovatkin kaadettavissa, vaikka kyllähän Holmin reaktiosta näki, että hieman shokissa itsekin oli, kun voitto varmistui. Lajille tämä tekee vain hyvää.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Hunt oli hyvassa kunnossa muuten. Toivottavasti soppari jatkuu, hieno persoona ja virtaa on kintaissa.

Tasta taas paastaan Bigfoot Silvaan. Edellisessa matsissa Hunttia vastaan otti isoja koppeja vastaan eika lahtenyt taju. Sen matsin jalkeen karahti testosterooni hoidoista jotka on nykyaan kielletty. Tuon jalkeen neljassa viime ottelussa on tullut tyrmatyksi ekassa erassa. Huntin lyonti ei ollut edes puhdas, mutta sinne tipahti (toki Hunt pystyy tyrmaamaan kenet vain). Mir tyrmasi miehen persu jabilla. Ihan turha ukko ilman aineita ja tassa on kaikille hyva esimerkki mita testosteroni tuo lisaa.

Hunt osui aika hyvin korvan taakse eli tasapainohan tuossa lähti ja perään tuli pari osumaa maahan. Mutta kyllähän, kun katsoo Bigfootin pelkkää olemusta ja vertaa aiempaan, mies näyttää selvästi lihavammalta ja noin muutenkin pienemmältä. Jos tuo HW-divari ei olisi noin köykäinen Silva löytäisi kyllä itsensä Bellatorista, tosin en yhtään ihmettelisi, vaikka tekisi jo nykyisillä otteillaan Kongolle seuraa Bellatorissa.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Rouseyn varjonyrkkeilystä näkee, minkä tason iskijä on kyseessä. Suorastaan huvittavaa katsottavaa.

Aluksi vaikutti todella sympaattiselta tytöltä, mutta taisi julkisuus hieman kihahtaa nuppiin, kun jo kaikenmaailman seksivinkkejä yms. Oli milloin missäkin lehdessä jakamassa. Jospa nyt palaa jalat maan pinnalle ja jaksaa keskittyä olennaiseen.

*Linkki vie gfycat.comiin

Onhan tuo ihan kauheata katsottavaa, eipä sillä, että tuo tekniikka oisi jotenkin matseissakaan häikäissyt. Kauheita heijareita ja täysii päin vain.

Ronda on kyllä ollut alusta asti ihan täysi mulkku. TUF viimeistään paljasti kuinka kauhea se persoona onkaan, kiistakumppani Miesha Tate, joka on aiemmin vaikuttanut lähes yhtä vatipäältä tuntui olevan paljon fiksumpi tapaus tuon TUF -kauden perusteella. Menestys on sitten vaan lisännyt kierroksia, toki osa varmaan menee ihan vain itsensä myymisen piikkiin eli pysytään pinnalla otteluiden välissä hinnalla millä hyvänsä ja tehdään tiliä, kun siihen on mahdollisuus. Jos/Kun titteli jää valtaamatta uudestaan laskee myös entisen mestarin saama näkyvyys ja tulot, vaikka sieltä on tulossa Road Housen uusintaversio, jossa Ronda ottaa edes menneen Patrick Swayzen roolin. Leffauran menestykseen en myöskään jaksa uskoa, Rondan näyttely on todella puista ja naisella on yhtä paljon karismaa kuin Bam Margeran lihavalla sedällä.
Tosin eiköhän Ronda ole tässä takonut parin vuoden aikana sen verta tuloja, että talous ei kaadu ellei ole hoitanut asioitaan jenkkifutareitten tyyliin.
 

Rankkari

Jäsen
Luulen että se on aika fifti-sixti, että jatkaako Rousey tavoitteluaan kohti vyötä. Viihdemaailman asiat, elokuvarooleineen olisi helpompi keino ansaita hyvät rahat. Ja samalla naamataulukin säilyisi ehyenä. Elokuvarooleissa oleminen ei anna mahdollisuutta harjoitella niin paljoa, että vyön voisi ottaa Holmilta takaisin.
Toisaalta Rouseyltä löytyy munaa, joten eläkkeelle poistuminen otteluista tuntuisi oudolta.
Ehkäpä siis jokin välimuoto? Ottelutauko, ja paluu myöhemmin, tai sitten 1-2 jäähyväisottelua?
 

Bourque#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings|Big Bad Bruins |NUFC |FC Barcelona|KTP
Luulen että se on aika fifti-sixti, että jatkaako Rousey tavoitteluaan kohti vyötä. Viihdemaailman asiat, elokuvarooleineen olisi helpompi keino ansaita hyvät rahat. Ja samalla naamataulukin säilyisi ehyenä. Elokuvarooleissa oleminen ei anna mahdollisuutta harjoitella niin paljoa, että vyön voisi ottaa Holmilta takaisin.
Toisaalta Rouseyltä löytyy munaa, joten eläkkeelle poistuminen otteluista tuntuisi oudolta.
Ehkäpä siis jokin välimuoto? Ottelutauko, ja paluu myöhemmin, tai sitten 1-2 jäähyväisottelua?

Luulisi,että siinä on niin iso määrä rahaa jaossa tuossa uusintamatsissa,että sitä ei Ronda pysty/halua/kannata jättää väliin,kävi miten kävi.

Ja näin semi offtopiccina,suosittelen jengiä kuuntelemaan Joe Roganin podcastin jossa vieraana https://www.youtube.com/watch?v=AL2ampi5uqs Ronda & Edmund. Jep,paljon selkään taputtelua,mutta ihan mielenkiintoistakin asiaa.

Löytyy toki podcastina myös.
 

Rankkari

Jäsen
Luulisi,että siinä on niin iso määrä rahaa jaossa tuossa uusintamatsissa,että sitä ei Ronda pysty/halua/kannata jättää väliin,kävi miten kävi..
Rahaa olisi uusinta ottelussa varmasti jaossa. Mutta siihen ei voi lähteä puolikuntoisena, eikä korjaamatta pystyottelun heikkouksia taikka lisäämättä mattoonvienti tekniikoita. Puolen vuoden kova harjoittelu olisi edessä, ja siihen ei sovitut kaksi elokuva roolia anna mahdollisuutta.
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105
Vasta pari päivää sitten matsin nähneenä sanoisin, notta Rondalle tuli tällä kertaa liian iso pala purtavaksi, eikä kieltämättä harmita henkilökohtaisesti yhtään tuon ylimielisen ämmän tipahtaminen kohtalaisen mukavasta potkusta Holmin toimesta. Jos/kun uusinta tulee niin lopputulos tulee olemaan sama, ellei väännetä tontissa ja sitä kautta joku kuristus onnistu ruusliiilta..
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Joo se oli ihan yksipuolinen pieksenta, ja et ole ainoa joka nautti siita.
 

Rankkari

Jäsen
Löytyisikö tietoa:
Milloin J.Jones palaa otteluihin, ja ketä vastaan?
Milloin Verdum palaa puolustamaan vyötään? Ilmeisesti Velasquesia vastaan? Onko seuraaville luvattu vyöottelua yhden voiton jälkeen.. Dos Santos, Arlovski, Miocic?
Ketä vastaan Fedor ottelee?

UFC 194 on tasokas. Pysyyköhän vyöt Aldolla ja Weidmanilla? Itse luulen, että Aldo voittaa keskeytyksellä ennen kolmannen erän loppua (1-3 erän aikana siis). Weidman voi joutua ottelemaan täydet 5 erää, mutta pitää vyönsä.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Löytyisikö tietoa:
Milloin J.Jones palaa otteluihin, ja ketä vastaan?

Huhtikuun 23 paiva. Vastuksen on oltava Cormier.

Milloin Verdum palaa puolustamaan vyötään? Ilmeisesti Velasquesia vastaan? Onko seuraaville luvattu vyöottelua yhden voiton jälkeen.. Dos Santos, Arlovski, Miocic?
Ketä vastaan Fedor ottelee?

Ei tietoa koska tuo uusinta Cainia vastaan on. En tieda Fedorin matseista, se on jossain japsiorganisaatiossa eika UFC:ssa joten ei kauheasti kiinnosta.

UFC 194 on tasokas. Pysyyköhän vyöt Aldolla ja Weidmanilla? Itse luulen, että Aldo voittaa keskeytyksellä ennen kolmannen erän loppua (1-3 erän aikana siis). Weidman voi joutua ottelemaan täydet 5 erää, mutta pitää vyönsä.

UFC 194 on yksi parhaista paperilla mita olen nahnyt.

Weidman hoitaa homman parin eran sisalla, Aldon matsista en tieda...jos Aldo vie sen maahan niin voittaa, mutta pystyssa ei hyva heilu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös