Ultimate Fighting Championship ja muut kamppailulajit

  • 920 783
  • 5 077

Maynard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Kärpät, Newcastle United
3. lokakuuta otellaan ainakin itselle se vuoden loppupuoliskon odotetuin matsi. Tukholmassa oli aika raju stadionin hiljennys, kun Rumble hakkas Gustafssonin keskeytyskuntoon. Nyt Gussella vastassa Cormier - täytyy sanoo et oisin odottanu jotain kevyempää matsia Gusselle ensin tähän väliin, mut ehkä se ajatus ei UFC:n systeemiin ois istunu. Nyt taas suoraan titteliotteluun vaikeista lähtökohdista, loukkaantuminen taustalla. Aika lailla kohtalonmatsi alkaa ruotsalaiselle olla. Tästä tappio ja mestaruusvyö enää kaukanen haave sen jälkeen. Pystyssä Gussen saumat, painissa Cormieria ei taida moni päihittää. Miten näätte asetelman?

Päämatsi taitaa taas asettua johonkin aamuseiskaan tms., mut kyllähän se koko pääkortti varmaan katottava on. Tai no tietty jos unibetin kisasta napsahtaa voitto ni sit paikan päällä :D
 

Rankkari

Jäsen
Pientä herättelyä tälle ketjulle..
Fedor ottelee uudenvuoden aikaan Bellatorin palkoilla, Japanissa. Vastustajasta ei ainakaan mulla ole tietoa.

Seuraan toki muutakin, kuin Fedoria. UFC ottelut, ja muutamia muitakin sarjoja + kotimaista kärkeä. UFC:n puolella on vöiden haltijoita vaihdeltu, ja sama meno saattaa jatkua pidempäänkin. On hyvä asia, että uusia, että vanhoja uusia ottelijoita etenee kohti terävimpää kärkeä.
 

godspeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heikki Silvennoinen, Ali Leiniö
Onko tuosta Nelsonista oikeasti enää mihinkään. Maha kasvaa niin ettei näe enää munaansa. Jos se ei olisi niin karmea luupää, joka ottaa ties millasia moukareita vastaan ja vastaavasti jollei se oikea käsi olisi vahva, että kun kerran osuu niin vastus tippuu. Mutta nyt oikeasti, kun ei noilla ns läskeillä tunnu nyt enää riittävän kunto oikein mihinkään, jos joku on vähänkään taktisempi. Siitäkään ole kauaa kun Hunt tappeli viidenteen erään mutta oli aivan paskana jo toisessa erässä ja tais sen lopulta tuomari lopulta keskeyttää kun pari erää oli annettu siimaa. Velasquezin huono kunto Werdumia vastaan taannoin yllätti, mutta eiköhän se tee nousun vielä kunhan pääsee taas verenmakuun.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
3. lokakuuta otellaan ainakin itselle se vuoden loppupuoliskon odotetuin matsi...Nyt Gussella vastassa Cormier
Niinhän siinä kävi, että Cormier nappasi voiton kapeimmalla mahdollisella marginaalilla, eli splittarilla.

Ekassa erässä Cormierin suorittama alasvienti oli kaunein pitkään aikaan UFC:ssä näkemäni suoritus, siinä Mauleria vietiin kuin jauhosäkkiä. Cormier vei muutenkin ensimmäistä erää ja piti Gussen kauempana hyvillä ja tarkoilla jalkoihin kohdistuneilla potkuilla.

Toiseen erään Gusse tuli huomattavasti paremmalla sykkeellä ja hoitelikin erän nimiinsä. Erävoitto varmistui viimeistään erän lopussa onnistuneella maahanviennillä. Muuten ei tässä erässä - eikä oikeastaan vähän yllättävästikin koko ottelussa - paljon painittu, molemmat pääsivät lyömään ja potkimaan, Gustafsson mielestäni tässä erässä terävämmin ja paremmin. Jossain vaiheessa Gusse painoi pari aika maukasta oikeata suoraa, joista toisen katsoin vähän ravisuttaneen Cormieria, ei kuitenkaan tarpeeksi.

Kolmas erä näytti selkeästi Gussen erältä tämän jatkaessa selvästi vastustajaansa terävämmin lyömistä. Toki Cormierkin osui varsin painavillakin lyönneillä. Tämän erän olisin antanut Gusselle, mutta ilmeisesti tuomarit näkivät toisin. Tiedä sitten paljonko on osuutta Cormierin "näyttävämmällä" hyökkäämisellä.

Neljäs erä meni multa ohi puhuessani puhelimessa. Viidennessä sitten Gusselta näytti vähän bensa loppuvan, vaikka erä olikin näennäisesti tasainen. Hieno, todella tasainen matsi tämä kuitenkin oli ja vähän paremmalla viimeistelyllä ja onnellakin Gustafssonin käsi olisi nostettu lopuksi ylös. Tällä kertaa näin, ei tuo Cormierin voitto väärin ollut.

Muuten oli mielestäni aika tylsäkin main card kaikkien otteluiden mennessä täydet minuutit. Niistä kuitenkin voittajat löytyivät yksimielisellä päätöksellä. Laitan tapahtuman Wikipedia-artikkeliin linkin, josta halukkaat voivat käydä tarkemmin tutkailemassa tuloksia.

UFC 192 - Wikipedia, the free encyclopedia
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Harmittavasti Gusse ei vieläkään saanut voittoa, lähellä oli kuten oli Jonesiakin vastaan, mutta eurooppalaisena pitää tehdä niin paljon enemmän kuin vastustaja, että nuo decisionit itelleen saa edullisiksi.
Harmittaa myös, että en veikannut ottelutuloksia. Main Cardilta olisin osannut veikata jokaisen tuloksen oikein... Mutta oli kyllä harvinaisen tylsä eventti, etenkin, kun Woodleyn matsi peruuntui. Tosin ehkä sekin olisi mennyt kyttäileväksi.
 

godspeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heikki Silvennoinen, Ali Leiniö
Harmittavasti Gusse ei vieläkään saanut voittoa, lähellä oli kuten oli Jonesiakin vastaan, mutta eurooppalaisena pitää tehdä niin paljon enemmän kuin vastustaja, että nuo decisionit itelleen saa edullisiksi.

Nojaa. Pikemminkin voiton pitää olla selvä (tai ylivoimainen), jotta mitään titteleitä lähdetään vaihtelemaan päätöksillä. Joskus tosin nähty niitäkin tapauksia, että edes ylivoima ei ole riittänyt mestaruuteen.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Nojaa. Pikemminkin voiton pitää olla selvä (tai ylivoimainen), jotta mitään titteleitä lähdetään vaihtelemaan päätöksillä. Joskus tosin nähty niitäkin tapauksia, että edes ylivoima ei ole riittänyt mestaruuteen.

Martin Kampmann says hello. Montakohan splittiä Kampmann hävisi urallaan, vaikka oli matseissa selvä voittaja? 3?
Titteliotteluissa tämä sitten vielä korostuu, jos haastaja on muualta kuin USA:sta ja mestari on jenkki.

UFC:lle Euroopan maat (pois lukien Englanti/Irlanti) ovat pieniä markkina-alueita verrattuna Brasialiaan, Kanadaan ja USA:han. Kyllä se valitettavasti näkyy välillä noissa. Välillä toki myös toisinkin päin, tietyt eurooppalaiset hyvin tarkkaan valittuja vastuksia yms, jotta ottelijaa voidaan hypettää, kun on pitkiä voittoputkia...
 

Rankkari

Jäsen
Ketjun herättelyä.
Onko tietoa suomalaisten tulevista otteluista? Irakin apumiehen tulevasta ottelusta UFC:ssä, taikka muun Suomen kärkiottelijoiden tulevasta?
 

Derby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NJ Devils
Ketjun herättelyä.
Onko tietoa suomalaisten tulevista otteluista? Irakin apumiehen tulevasta ottelusta UFC:ssä, taikka muun Suomen kärkiottelijoiden tulevasta?
Hiljaista on. UFC:n suomalaisista Makwanilla, Packalenilla tai Lähdemäellä ei ole ottelua sovittuna. Myöskään viime ottelussa tyrmätylle Toni Taurulle ei ole ottelua sovittu. Suomessa sen sijaan käydään 21.11 Cage-ilta jossa mm. pääottelussa kolmen ottelun voittoputkessa oleva Anton Kuivanen kohtaa voittamattoman ranskalaisen Thibault Goutin. Myös suomivaparin isot lupaukset Janne Elonen-Kulmala ja Aleksi Nurminen ovat Cage-kortilla.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Makwan sai aika paljon suosiota huikean flying kneen ansiosta joten han saa varmasti pian nayttaa osaamistaan kovempaa vastusta vastaan. En kylla uskalla odottaa kovin paljoa hanen UFC uraltaan mutta aina voi toivoa. Fanien keskuudessa on alkanut hiukan kulttimainetta esiintymaan joten UFC saattaa tarjota vahan helpompaa vastusta etta pystyvat rakentamaan henkilopalvontaa.
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Makwanhan ottelee ensi vuoden alussa olevalla Lontoon kortilla englantilaista Mike Wilkinsonia vastaan. Wilkinson tyrmäsi Makwanin treenikaverin Bäckströmin tässä taannoin, joten henkilökohtaista skismaa löytyy herrojen väliltä.

Tietääkseni myös Packalenia oltaisiin kaavailemassa samalle kortille.
 

Rankkari

Jäsen
Pitääköhän paikkansa, että Fedorin paluuottelun avausvastustaja on, kohta kymmenen vuotta otteluista eläkkeellä ollut keskitason ottelija, Japanista? Kovin on helppo vastustaja, mutta kiinnostanee paikallisia katsojia.
Toinen todellinen eläkeläisten kohtaaminen on bellatorin Gracie-Shamrock tammikuussa..
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Viikonloppuna olisi sitten tarjolla pari naisten mestaruusmatsia.
Pientä jännitystä oli havaittavissa punnituksessa, joten katsellaan paljonko noista tunteista siirtyy häkin puolelle.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Rouseylta vitun ylimielistä käytöstä ja taktiikka päin helvettiä. Nainen voitti pikku tytön. Holm on pystyssä helvetin kova ja ihan helvetin kovassa kunnossa niin Rousey tulee vaan päälle vaikka ottaa koppeja. Aivan loistava "upset" ja kiva nähdä Whiten vittuuntunut naama.
 

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Komea voitto Holmille. Odotti maltilla Rouseyn alkurynnistyksen, iski maltilla kohdettuja iskuja aina väliin ja vei matsia alusta loppuun saakka. Toisen erän sivupotku ja hetkeä myöhemmin väistö alakautta pois al dente -jaloilla hoipertelevan Rouseyn ulottuvilta. Sen jälkeen kaksi iskua Rondan naamaan ja loppuun matsin sinetöinyt potku päähän.

Holmin keskittyminen ei herpaantunut hetkeksikään. Toisin kuin Rousey omien voittojensa jälkeen, Holm osoitti myös arvostusta vastustajaa kohtaan, kun meni juhlimisen sijaan katsomaan, onko tyrmätty ja hoitohenkilökunnan käsissä oleva vastustaja kunnossa. Arvostan.

Tämän ottelun myötä Holm osoitti myös Rouseyn yksipuolisuuden ja haavoittuvuuden. Tähän mennessä nuuo asiat ovat olleet vain teoriaa, mutta uskaltaisin väittää Rouseyn valtakauden päättyneen lopullisesti. Nyt muutkin tietävät, kuinka Rondaa vastaa pitää otella.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Katsotaan nyt jatkaako Ronda edes. Kuitenkin kaikkea muuta sälää on tullut elämään. Oli todella hyvä palauttaa tytteli maanpinnalle. Suu on paukkunut ja luvannut hakata miehet ja kaikki. Ylimielinen taktiikka kaiken kaikkiaan. Kuitenkin täytyy muistaa että Ronda on matossa ollut ylivoimainen ja olisi hieno nähdä uusintamatsi Holmin kanssa jos vaikka Rondakin tajuaisi omat vahvuutensa ja pyrkisi viemään Holm mattoon. Vaikeaa tulee kuitenkin olemaan sekin, sillä Holm on varmasti fiksuin ja fyysisesti vahvin vastustaja.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Tämän ottelun myötä Holm osoitti myös Rouseyn yksipuolisuuden ja haavoittuvuuden. Tähän mennessä nuuo asiat ovat olleet vain teoriaa, mutta uskaltaisin väittää Rouseyn valtakauden päättyneen lopullisesti. Nyt muutkin tietävät, kuinka Rondaa vastaa pitää otella.
Itse uskon taas, että Ronda oppi tästä matsista ja rematchissa tulee ottelemaan omilla vahvuuksillaan ja viemään matsin mattoon ja ottaa tittelin takaisin itselleen.
 

Captain K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Ihan oikein et tää ylimielinen likka sai könöönsä! Vaikken naisten hakkaamisesta pidäkään, mutta liikaa ollut otsikoissa ja suu käynyt.
 
Viimeksi muokattu:

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Jo punnituksessa huomasi että Rouseylle ei ole ilmeisesti treenaaminen maistunut vanhaan malliin. Saa nähdä sekoittiko megajulkisuus lopullisesti pään, vai löytyykö nöyryyttä ottaa pari askelta taaksepäin ja keskittyä omaan lajiin Hollywoodin sijaan.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Ronda unohti gameplanin kotia ja otteli idioottimaisesti itseään selvästi parempaa pystyottelijaa vastaan. Laiskuutta, huonoa treenaamista vai ylimielisyyttä? Rondan berserk -taktiikka on toiminut aiemmissa matseissa, mutta vastustajat eivät ole olleet Holmin tasoisia pystyottelijoita. Liekkö pikavoitot saivat Royseyn kuvittelemaan itsestään ihan liikoja.
Divisionaan mielenkiinnolle Holmin voitto teki ihmeitä, saapahan aina yhtä söpö Miesha Tate uuden mahdollisuuden titteliin, jos Holm on vyössä kiinni.

Ja jottei ihan unohdu, Mark "vitun" Hunt. Ei vieläkään yhtään rematch -tappiota.
 

Derby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NJ Devils
Divisionaan mielenkiinnolle Holmin voitto teki ihmeitä, saapahan aina yhtä söpö Miesha Tate uuden mahdollisuuden titteliin, jos Holm on vyössä kiinni.
Koko divisioonan mielenkiinto perustui siihen että ihmiset halusivat nähdä Rondan häviävän. Nyt se on tapahtunut. Enkä nyt piiloutuisi minkään huonon gameplanin tai treenin taakse. Holm näytti julmasti kuinka yliarvostettu Rousey on. Yksipuolinen esitys joka myös paljasti Rondan aiempien vastusten tason,
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Koko divisioonan mielenkiinto perustui siihen että ihmiset halusivat nähdä Rondan häviävän. Nyt se on tapahtunut. Enkä nyt piiloutuisi minkään huonon gameplanin tai treenin taakse. Holm näytti julmasti kuinka yliarvostettu Rousey on. Yksipuolinen esitys joka myös paljasti Rondan aiempien vastusten tason,

Aika pitkälti siihenhän se on perustunut, etenkin, kun Miesha Tate sysättiin syrjään tylysti, vaikka on #2 ja Ronda otteli jotain #5 ja #7 rankattuja vastaan.
Kyllähän Ronda huonosti ja tyhmästi otteli, luultavasti enemmän omaa ylimielisyyttään alkuun ja lopulta ihan vain paniikissa huitoi älyttömiä heijareita sen sijaan, että olisi yrittänyt sinnikkäästi hakea alasvientiä ja sitä kautta armbaria. Huitomalla Ronda ei Holmia kyllä voita.

Parilla Rondan vastustajalla on yksinkertaisesti pettänyt kantti isossa ottelussa. Aiemmissa matseissa on nähty hyvää tekemistä ja, kun lopulta päästään titteliotteluun kantti pettää täysin ja matsi on ohi alle puolessa minuutissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös