KalPa medioissa

  • 403 936
  • 995

Taison

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, KalPa
Katsoin tänään ensimmäistä kertaa Kalpan otteluennakon ja alku oli suorastaan jäätävä. Pelaajahaastattelusta en tiennyt oikein että itkeäkkö vai nauraa. Tilanteen pelasti kuitenkin "Halli-Jaskan" haastattelu, jolle repesin kyllä aivan täysin, loistavaa jääkiekkoparodiaa.
Oma mielipiteeni on, että jos tällaisia videoennakoita halutaan tehdä, sopisi tyyliksi nykyistä paremmin paremmin tulevaa vastustajaa ja ottelutapahtumaa mainostava haastattelu tai esittely, nyt tulevasta vastustajasta ei paljoa puhuttu. Tilastoja ja kuntopuntaria esiin ja todellinen otteluennakko on valmis. Ja tietenkin halli-jaskalta jokin mukava loppuheitto
 

Kaiuni Alen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, kaikki menestyksekkäät jalkapallojoukkueet
Täytyy vaan toivoa, että tämä hahmo on vaan HooPeen tapainen keksitty hahmo, vähän paremmin piilotettu vaan. Eihän noi jutut voi ola tehty tosissaan, eihän?
Ehkä tämä on sitä savolaesta huumoria?

Kyllähän nämä ennakot sun muut ovat olleet aika hupaisia. Halli-Jaskan analyysiä seuraavasta ottelusta ei malta odottaa!
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Mielenkiintoisia videota medioissa tänään. Ilta-Sanomien videotuomarit haukkuu Virran pelitavan ja Urheilulehden Jäämiehet taas ymmärtää aika paljon paremmin missä mennään. Ainakaan KalPa - Lukko matsia ei Rantanen ja kumppanit ole katsoneet kun lausuntojaan laukovat. Muutenkin heillä ihmeellisiä juttuja, ensin kehutaan IFK:n aktiivinen karvaus ainoaksi oikeaksi jääkiekoksi, ja heti perään sanotaan että etäisyydet on liian pitkät ja viisikko hajallaan. Kumpaako sen pelin nyt pitäisi olla?

Itse en kyllä arvosta yhtään noita IS:n puupäitä. Jääkiekon ymmärrys todella poloista. Ymmärtäisin jos noita juttuja laukoisi jotkin fanit, mutta noittenhan pitäisi olla ammattimiehiä.

Tässä vielä linkit IS:n ja UL:n sivuille:

http://www.iltasanomat.fi/videotuomarit/art-1444032873478.html ,

http://www.urheilulehti.fi/jaakiekk...e-nollatason-hopottelylle-kasittamaton-kierre
 

Van Cleef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
Noihin Vesa Rantasen ja kumppaneiden höpinöihin ei kannata paljoa energiaa tuhlata. Viime kaudella he kehuivat KalPaa ja Pekka Virtaa ja nyt haukkuvat SEN SAMAN pelitavan, koska vain tuloksellisesti olleet erilaiset kauden alut. Me oltas ihan hyvin voitu voittaa muutama peli tuossa enemmän maalipaikkojen puolesta ja miten on pelattu, jolloin tulos taulukossa olisi erilainen. Mitähän nämä Rantaset ja co. silloin sanoisivat...UL on kartalla mitä siellä kentällä tapahtuu sentään ja pesee IS studion 6-0.
IS Rantasen ja Nyholmin johdolla luulevat tietävänsä, mutta oikeasti eivät edes tiedä, että eivät tiedä pelistä lähes mitään.
IS toimittajat kauden avausnumerossaan höpisivät fläppitaulujen poisheittämisestä Liigassa, että nyt mennään suoraviivaista äijälätkää moottorisahoineen yms. Kun tilanne on päinvastoin. Liigassahan pelataan tällä hetkellä ehkä taktisempaa kiekkoa kuin koskaan. Katsoo, vaikka miten paljon erilaisia pelitapoja joukkueilla on.
 
Vihjeen saatuani katsoin ensi kertaa nuo IS:n videotuomarit ja minusta siinä oltiin asian ytimessä monessakin kohti. Siitä innostuneena kuuntelin jopa Urheilulehden vastaavan analyysin, ja oli sielläkin jotain jonka voin allekirjoittaa. Uramawa tuossa tiivisti olennaisimman ko."meedioiden" toiminnasta, joten tottakai heidän kaikki mielipiteet ovat mahdollisimman kärkkäitä ja sisältävät paljon liibalaabaa.

Lukko-peli KalPan olisi pitänyt voittaa noilla maalipaikoilla, mutta muut nollapelit ovat olleet ihan ansaittuja tappioita. Myös Sport-peli olisi voinut päättyä toisin, mutta onneksi näin ei sentään käynyt! Toivottavasti Lukko-peli oli osoitus KalPan pelin kehittymisestä, eikä siitä että Lukko pelasi kauden heikoimman pelin.

Pointteja, joita jäi mieleen IS:n videotuomareista, olihan siellä jotain muutakin, mutta ei enää muista kun katselin nuo videot päivällä:
- materiaali liian heikko, ei päästä maalille
- kamppailuvoiman puute molemmissa päissä
- Kuopio on hiipuva kiekkopitäjä <-- heh, ollaan ainakin sitä kiekkoa pidetty viime vuodet
- pelitapa itsessään voi toimia, eri asia nauttiiko siitä kukaan.

Kyllä minä nuo kaikki allekirjoitan. Pelitavasta kyllä nautin, kun meillä oli liigan eliittiä olevia pelureita Salmisesta ja Kiiskisestä lähtien. Nyt kun ei ole enää tuollaista henkilökohtaista luovuutta ja ylivertaista taitoa, ei noissa peleissä tapahdu oikein mitään.
 

Filimonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Nurmeksen Sepot

HokiHero

Jäsen
KalPa pyrkii järjestämään julkisen pelitapakeskustelutilaisuuden Urheilulehden ja Iltasanomien edustajien kesken ennen jotain ennalta sovittavaa kotiottelua. Tuomarina tulisi toimimaan Petteri Sihvonen. Mielenkiintoista. Linkki: KalPa haluaa kiekkokriitikot keskustelemaan pelityylistä - Jääkiekko - Savon Sanomat

Itse olin juuri tulossa linkittämään samaa.

Mielenkiintoinen veto ja hienoa että KalPa seisoo pelitapansa takana, eikä pistä päätä pensaaseen vaikka nyt onkin mennyt tuloksellisesti heikommin. Mahdollinen toteutus tuskin on kovin syvällinen mutta herättää se kiinnostusta ja taatusti tuo uuden näkökulman jääkiekkoa vähemmän seuraavalle yleisölle. Ei normaali pulliainen välttämättä edes tajua mitään pelitavoista, mutta tuonne eksyessään voikin pieni ymmärrys tätä kohtaan herätä ja pelia katsoa uudesta näkökulmasta.

Petteri Sihvonen tuomarina vielä kruunaa tuon, tuskin hallille tuota kolmikkoa kannattaa mennä kuuntelemaan liian kireä panta otsalla :D
 

Kalikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Mikä muuten lasketaan maalipaikaksi? Mä en nähny KalPalla Lukko-pelissä yhtään maalipaikkaa. Nyt kun luin tätä hehkutusta miten oli kaikkein eniten maalipaikkoja koko kaudella, niin piti katsoa ihan Liigan huippuhetket video. Huippuhetkiin ei edelleenkään mahtunut yhtään tilannetta missä tuntui, että KalPa olis ollu tekemässä maalia. Tietysti joku vois Rissasen läpiajon tai Lyytisen rankin laskea maalipaikaks, mutta kai siitä pitäis saada jonkunlainen yritys edes aikaiseksi ennenkuin voidaan laskea maalipaikaksi? Tai liekö oon tätä KalPan touhua jo nähnyt niin liikaa, että ymmärrän jo itsekin että ei tule menemään eikä mikään näytä siksi edes maalipaikalta.

Vai meneekö tää niin, että kun Lukollakaan ei ollu maalipaikkoja niin 0-0 maalipaikat ja Kalpalla niistä yks rankkari, niin vietiin suhteessa maalipaikat ihan ääretön vastaan nolla?

Ihan järkyttävää katsottavaa oli koko peli. En edes haluaisi mennä enää seuraaviin peleihin, mutta kun ne on jo maksettu.
 

Visiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue, Kuopion KalPa
Ylläolevalle nimimerkki Kalikalle minun puolestani kiitos, että olet omalla osallasi tukenut yhteisen asian elossa pysymistä ja ainakin sinun satsauksesi puolesta kuopiossa voidaan jatkaa liigakiekon pelaamista tulevaisuudessakin.
Helvetin iso juttu periaatetasolla vaikka tympiikin kun omien peli ei kulje.
Hattu päästä.
 

Suhonen80

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
KalPa haluaa kiekkokriitikot keskustelemaan pelityylistä - Jääkiekko - Savon Sanomat No nyt? Jatkaakohan tämä samalla linjalla kuin KalPan FB päivittäjän ns kuittailut kettuilut joihinkin kysymyksiin vai mik'h'n idea tämän takana on..

KalPan facebook-päivitysten osittain värittyneistäkin vastauksista voi olla montaa mieltä, mutta tässä idea on minusta hyvä.

Iltapulujen ja Sitteri Pehvosten, Betsi-Eskojen jne. ideahan on vain ratsastaa otsikoilla. Sisältö on oikeasti yksi hailea tämän päivän verkossa, näissä medioissa vierailevat (lue: rivikatsojat) lukevat vain raflaavat otsikot. Jääkiekosta ja pelin sisällöstä kiinnostuneet osaavat kyllä etsiä oikeata lätkätietoa tai tulla jakamaan tuntemuksiaan keskustelupalstoille. Tällä kertaa otsikot olivat KalPaa vastaan - kuvittele, minkälaisen reaktion se suuressa kuvassa aiheuttaa niissä, jotka pohtivat hallille lähtöä viikonlopun ratoksi.

Joukkue viettää viikon pelitaukoa, se ei selvinnyt jatkoon CHL:n ja ainoa tiedotettava uutinen on joukkueen kärkihyökkääjän pitkä sairasloma. Jos otsikoiden pinnalle pulpahtaakin vastalause tuohon "höpöhöpöön", eikös KalPa ala sillon aiheuttaa tunteita?

Nyt toimiston markkinointiosasto reagoi oikeasti ärsykkeisiin. Tarvitseeko sen markkinoinnin olla aina niin kauaskantoista, jos on osoittautunut, ettei se aiheuta tarpeeksi tunteita - puolesta ja vastaan. Tietty omaan hommaan täytyy uskoa ja jonkinlainen linja pitää säilyttää, kun ammattiorganisaatiosta puhutaan.

Avoimen kutsun sisältö on yhtälailla "höpöhöpöä". vai odottaako joku Sihvosen ja kumppaneiden oikeasti saapuvan piinapenkkiin?
 

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
Pekka Virta jatkaa ikuiselta näyttävää asemaansa Urheilulehden lempilapsena. Petteri Sihvosen aikanaan käynnistämä kamppanja pyörittää samaa levyä nyt jo seitsemättä vuotta putkeen. "Virran pelitapa on hieno ja poikkeuksellinen ja sen haukkujat eivät ymmärrä miten poikkeuksellinen se on". Vaikka siellä puhutaan George W. Bushista, Neil Hardwickista ja ties kenestä, niin yhtäkään uutta asiaa ei vuoden 2009 jälkeen ole tuotu pöytään. Pelkästään sitä, mikä visionääri on kyseessä, ja miten hänen arvostelijansa ovat tyhmiä, katkeroituneita ja lihavia ex-pelaajia.

Tässä ei sinänsä ole mitään vikaa. Saahan näin tehdä. Ongelmana on 2 asiaa:

1)Urheilulehden väittämät eivät pidä faktuaalisesti paikkaansa. Jos pelitapa on kerta muita parempi, niin a) miksi sillä hävitään taktisessa mielessä aina tosipaikassa? b) miksi "kukaan" ei halua tulla sitä Kuopiossa katsomaan? Vanha sananlasku kuuluu "Niin kauan kuin ei tarvitse itse katsella KalPan pelejä, se on kaikkein parasta peliä", ja taitaa tässäkin tapauksessa pitää paikkansa.

2)Jokainen lehdistön masinoima PV-hehkutus sammuttaa KalPan sen hetkisen voittoputken ja auraa tien häviöille. Tämän takia olenkin tehtaillut avoimen kirjeen Urheilulehdelle ja muulle "Etelän metialle":

Hyvä Etelän metia (erityisesti Urheilulehti),

Olkaa ystävällisiä, ja lopettakaa KalPan ja Pekka Virran ylistäminen, koska miespolo ei sitä kestä. Me Kuopiossa haluaisimme nähdä voittoja, mutta kirjoitatte tahallanne Science Fiction-tyyppisiä tarinoita täysin keskinkertaisesta joukkueesta, tietäen aivan hyvin, että tällöin se on pienempi uhka lempijoukkueillenne (HIFK, Kärpät tms.)

Pohjustamanne häviöt karkoittavat kuopiolaisen yleisön katsomosta, sekä vaikeuttavat olennaisesti KalPan tulevaisuutta Liiga-kartalla. Pekka Virta ei tule Kuopiossa olemaan elämänsä loppuun asti, ja on myös sellaisia katsojia, joita kiinnostaa KalPa, eikä yksi ainut ukko ja hänen kuvionsa jäällä.

Kuopiolaisen jääkiekon tulevaisuutta puolustaen,


-nahkahomo
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
@nahkis

KalPassa ainoa Poffeissa "flopannut" valmentaja, on Tuomas Tuokkola.

Virta ja Laukkanen teki kuitenkin keväällä hyvää työtä. Vaikkakin Ässät käveli KalPan yli 2013. Mutta eipä niitä porilaisia kukaan muukan pysäyttänyt.

Ja puhun nyt lähihistoriasta.


Miks musta tuntuu, että mä olen kirjoittanut saman tyylisen viestin tänne foorumille ennenkin...

edit. Muistin Ässien mestaruusvuoden väärin
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Itse pidän kyllä kevään 2010 välierätappiota KalPaa materiaaliltaan heikommalle HPK:lle selvästi suurimpana pudotuspelipettymyksenä. Sinä keväänä mestaruus olisi oikeasti ollut otettavissa. Tuokkolan kaudella pari vuotta myöhemmin peli hajosi jo tammikuussa Ryan Lannonin loukkaannuttua ja Mikko Koskisen taannuttua välittömästi tämän jälkeen C-junioritasolle. 3-0-johdon menetys oli sitten oikeastaan vain kirsikka kaakulle. Tuon kevään tapahtumista voi lukea lisää tästä huikeasta ketjusta, jos ei ole liian totisella tuulella näin maanantai-iltapäivästä. Kun varma mestari suli - KalPan katastrofaalinen kevät 2012 | Jatkoajan keskustelupalsta
 

Van Cleef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
SS:n juttu, jossa muutama linkki KalPaa koskeviin mielenkiintoisiin ja nostalgisiin -90, -80 ja -70 luvuilta oleviin lehtijuttuihin: Kurjuutta sekä uskoa tulevaisuuteen ja hurja piste-ennätys - Jääkiekko - Savon Sanomat

Esim. havaintona -70 luvun pääsarjan sarjataulukossa komeilee esim. sellaisia seuroja kuin FoPS (Forssa), KooVee. Kyllä noi perinteiset seurat saisi kernaasti nousta ainakin Mestis tasolle takaisin. KalPahan veti silloin 2-divisioonaa. Ja itse ottaisin takaisin tuon vanhan nimikoodiston Liigasta alaspäin eli 1-divisioona, 2-divisioona... Pois muoviset Mestis ja Suomi-sarja!
 

Leppis

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Itse pidän kyllä kevään 2010 välierätappiota KalPaa materiaaliltaan heikommalle HPK:lle selvästi suurimpana pudotuspelipettymyksenä. Sinä keväänä mestaruus olisi oikeasti ollut otettavissa. Tuokkolan kaudella pari vuotta myöhemmin peli hajosi jo tammikuussa Ryan Lannonin loukkaannuttua ja Mikko Koskisen taannuttua välittömästi tämän jälkeen C-junioritasolle. 3-0-johdon menetys oli sitten oikeastaan vain kirsikka kaakulle. Tuon kevään tapahtumista voi lukea lisää tästä huikeasta ketjusta, jos ei ole liian totisella tuulella näin maanantai-iltapäivästä. Kun varma mestari suli - KalPan katastrofaalinen kevät 2012 | Jatkoajan keskustelupalsta
Samaa mieltä. Nimenomaan tuo kausi piti olla KalPan. Finaaleissa oli mielestäni kaksi huonompaa jengiä. Tuo TPS:n mestarijoukkue ei ollut mielestäni kivikova ja KalPa olisi tuon pystynyt finaaleissa kaatamaan. Toki runkosarjan mestaruuden jälkeen tippuminen ekalla kierroksella oli toinen suuri pettymys putkeen.
 

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
2)Jokainen lehdistön masinoima PV-hehkutus sammuttaa KalPan sen hetkisen voittoputken ja auraa tien häviöille.
Kiitosta vaan taas näistä tappioista, Urheilulehti & co. On aika inhaa kannattaa seuraa, jonka koko kauden voi halutessaan pilata hehkuttamalla päävalmentajaa lehtien palstoilla
 

Splendide

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flygande fisktuppar
Kiitosta vaan taas näistä tappioista, Urheilulehti & co. On aika inhaa kannattaa seuraa, jonka koko kauden voi halutessaan pilata hehkuttamalla päävalmentajaa lehtien palstoilla

Voi olla, että meikäläisen näössä on jotakin vikaa, mutta en kyllä tälläkään kertaa nähnyt Virran vetävän yhtäkään vaihtoa jäällä.
 

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
Pekka ei vedä jäällä, ei vastaa valmennuksen virheistä, ja häviöt on aina jonkun muun vika. Pelitaktiikka on silti koko liigan viihdyttävin, mutta ei voi käsittää, miksi kuopiolaiset eivät näitä hienoja kotipelejä halua silti tulla katsomaan.

Oisko näihin Mikä Mikä Maa:n kuulumisiin jotain muuta vielä?
 

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
Urheilusanomat ei säästele KalPan suhteen tämän päivän kausioppaassa. Tässä muutama valittu pala:

"Huonosti hyökkäävä joukkue vailla kärkeä"
"Joukkueen takaraivossa on pelata jääkiekkoa, jolla ei voi menestyä"
"Monet kuopiolaiset ovat puhuneet avoimesti, että he eivät halua maksaa siitä, että joutuvat katsomaan kiekon siirtelyä KalPan puolustusalueella"
"Joukkueen maine hitaana ja tylsänä ryhmänä säilyy niin pitkään kuin Pekka Virta on puikoissa"
"Ilman suoraviivaisuuden lisäämistä joukkue ei yllätä ketään edes tylsyydellään"
"Joukkue, jolle tärkeämpää on syötteleminen, kuin suoraviivainen maalille meneminen, ei voi menestyä maalintekolajissa"


ja sitten oma henkilökohtainen suosikkini:

Joonas Lyytinen: "Tunnistettava tilanteet aiempaa järkevämmin, jotta lopullinen läpimurto tapahtuu"

Urheilusanomat veikkaa KalPaa sijalle 14.
 

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
Olipahan ohut artikkeli. Onhan se tietysti kiva, että lukiolaispoikien kirjoitusharrastusta tuetaan, mutta eihän tuossa ollut oikeasti mitään omaa mielipidettä. Enemmänkin tuli mieleen noutoluukun jatkis-viestit. "Homma on toisaalta niin ja toisaalta se on näin" ja lopulta ollaan aina samaa mieltä, kuin edellinen kirjoittaja.

ps. kausariosamaksu oli käytössä jo ainakin viime kaudella
 

Kopari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
Olipahan hyvä juttu. Itse olen pitkälti samaa mieltä, eli Virran pelitapa toimii parhaiten kun ollaan lähtökohtaisesti paljon vastustaa heikompia. Tosipelit ovat sitten asia erikseen, kun vastustajat pystyvät helposti pelaamaan KalPan maalipaikat nolliin. Mutta itse arvioisin, että runkosarjassa voidaan tapella sijoituksista kymmenen joukkoon, jonka jälkeen bye bye. Onhan se vähän tylsää katsottavaa. Jos maaleja tulisi, niin kestäisin paremmin. Jos taklauksia tulisi, niin kävisin enemmän peleissä
 

Haalariosasto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Olipahan hyvä juttu....

Jaa-a. Mitähän tuosta sanoisi. Karkeastihan KalPan tilanne lienee kuten Ika tuossa haasteli. Lähtökohtaisesti yksi liigan heikoimpia rostereita ja rahat vähissä. Liigan maalivahtieliittiin kuuluva Kilpeläinen isossa ruudussa, pakisto ok mutta hyökkäyksen tehot suuri haaste. Muutamaan kohtaan voisi heittää pientä tarkennusta/ omaa mielipidettä.

Ensinnäkin pakistosta Ika nosti teho-odotuksin esiin Lukan, mikä pitääkin paikkansa. Toisaalta nähdyn perusteella itse nostaisin esiin Riikolan, joka ollut mututuntumalla KalPan selvästi ahkerin laukoja. Jotenkin uskaltaisin veikata että tuolla yrityksellä Riikolan pojot tulee nousemaan tällä kaudella ensimmäistä kertaa yli 20. Lisäksi kun ottaa huomioon Riikolan muun pelaamisen niin eiköhän liene kokonaisvaltaisesti selkeästi pakiston vahvin lenkki.

Ikahan aloitti sillä ettei KalPalla ole yhtään urallaan yli 15 maalia kaudessa ylittänyttä pelaajaa ja siitä johtuen ei niitä maalintekijöitä vaan ole/tule. Jos nyt tarkkoja ollaan Keränen tainnut naputtaa yli 15 maalia kahtena kautena kuten myös Mankinen ja Jokinenkin teki sen 15 viimekaudella. No, tuo nyt ei poista sitä tosiasiaa ettei siellä maaliruiskuja liiemmin ole ja se on, pakko myöntää, todella suuri heikkous. Kuitenkin aikaisemmasta poiketen näkemäni, lukemani, kuulemani perusteella uskon että KalPalta löytyy tulevalla kaudella myös nopeampia hyökkäyksia ja kiekkoa pelataan enemmän maalille, joten ehkä niitä maalintekijöitä sieltä syntyy. Vahinko ettei nähty yv lupaa toistaiseksi suuremman laukausmäärän ohella enempää yv-tehoja, mutta ehkäpä sekin vielä.
 

Dragon's Den

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS
Kannattaa lukea uusimmista Urheilusanomista Vesa Rantasen kirjoittama analyysi otsikolla "Kalakukko lentää nyt suoraan". Juttu pukee mielestäni hyvin sanoiksi KalPassa tälle kaudelle tehdyn pelitavallisen remontin.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös