Central divisioonan voimasuhteet – ”kuolemanlohko”

  • 37 513
  • 104
Suosikkijoukkue
MacKinnon & Rantanen
Huomasin, että tänne on yksi palsta tehty Metropolitan divisioonalle, joten miksi ei myös olisi Centralille, josta en varmaan paljoa ohi ammu jos kutsun kyseistä divisioonaa kuolemanlohkoksi. Uuden neljän divisioonan järjestelmän aikakaudella parhaiten pisteitä kerännyt oman divisioonan hävinnyt joukkue on tullut aina Centralista (13-14 Jets 84p, 14-15 Avs 90p). Muutenkin tuo viime kausi oli todella tasokas Centralin kohdalla, kun miettii että 13-14 kaudella Stars meni 91p myötä playoffeihin, mutta Avalanche hävisi heti seuraavalla kaudella divisioonan "vain" pisteen erolla Starsin edellisen kauden suoritukseen verrattuna. Muutenkin lännen konferenssista uuden aikakauden aikana Central on kerännyt kumpanakin kautena kummatkin Wild Card-spotit playoffeihin, joka ei ole yhtään helpottanut Pacific-divisoonan heikompien joukkueiden pyrkimystä päästä pelamaan pidempää kautta.

Viime kaudella sijoitukset menivät siis Centralin puolella tähän tahtiin :

1. St. Louis Blues ( 51-24-7 ) 109p.
2. Nashville Predators ( 47-25-10 ) 104p.
3. Chicago Blackhawks ( 48-28-6 ) 102p.
4. Minnesota Wild ( 46-28-8 ) 100p.
5. Winnipeg Jets ( 43-26-13 ) 99p.
--------------------------------------------------------
6. Dallas Stars ( 41-31-10 ) 92p.
7. Colorado Avalanche ( 39-31-12 ) 90p.

Positiivisina yllätyksinä viime kaudella Preds ja Jets, kumpikin edellämainituista eivät kaksi kautta sitten päässyt playoffeihin, ja varsinkin Preds nosti vahvasti osakkeitaan kohti NHL:n eliittiä. Coloradolle kausi oli kovan luokan pettymys, koska 13-14 kausi oli lähes pelkkää ruusuilla tanssimista. Blues ja Hawks ollut kestomenestyjiä divisioonassa, eikä Wild ole kovin kaukana tästäkään tittelistä.

Draftin ja FA Frenzyn aikana varsinkin Stars teki kovan luokan sijoituksia, sekä Avalanche sai syvyyttä joukkueeseen. Näen Starsin nostavan ensi kaudella suoritustaan vahvasti runkosarjassa, varsinkin Sharpin, Oduyan sekä Niemen hankinnoilla. Mielenkiintoisinta on nähdä miten suomalaisten tähdittämä maalivahtikaksikko suorittaa ensi kaudella, voi olla varsinkin henkisen maailman puolelta todella positiivinen juttu kun joukkueessa on kaksi "ykkösveskaa", ja vielä samasta maasta. Onhan noitakin varmasti ainakin kanadalaisten osalta, mutta suomalaisilla varmasti heijastaa tuttu "suomalainen sisu"-meininki.

Avalanche puolestaan on "hiljainen nousija", joka Rantasen kehittymisen myötä odotan 2-3 kauden päästä nousevan kestomenestyjien tittelien omaavien joukkueiden uhkaksi. Kyseessä joukkue jossa paljon nuoria taidokkaita pelaajia. Tosin O'Reillyn ja McGinnin kauppaaminen oli aika kova takaisku ensi kautta ajatellen, mutta tämänkin kaupan todellinen voittaja selviää vasta myöhemmin. Liekö että kummatkin voittaa tässä kaupassa, Avalanche puolustuksen vahvistamisen sekä Sabres hyökkäyksen vahvistamisen osalta?

Wild myös kovin silmäänpistävä joukkue, varsinkin kun pidetään NHL:n "suomalaisjoukkueena". Myös yksilöistä on mielenkiintoista nähdä, pystyykö Dubnyk vielä samanlaiseen suoritukseen kuin viime kauden loppupuolella.

Hawksista ei paljoa tarvi puhua, voidaan perspektiivistä riippumatta lähes puhua jo modernina dynastiajoukkueena. Myös mielenkiintoista nähdä miten nämä Hawksin venäläispelaajat (Anisimov, Panarin, Tikhonov) pärjäävät ensi kaudella. Itselle tullut vähän sellainen vaikutelma Blackhawksista, että ovat aikan paljon karttaneet venäläispelaajia.

Predators oli varsin hiljainen off-seasonilla, mutta eipä heillä paljoa ole ollut tarvetta isoihin siirtoihin. Enimmäkseen jatkosopimuksia joukkue kirjoitteli. Peli toimi viime vuonna kuin rasvattu, ja capissa vielä reippaat 20,5$ miljoona tilaa (iso WOW tähän väliin). Hyvä hankinta oli Max Reinhart, kovalla harjoituksella voi kehittyä vielä hyvä 2-3 ketjun kahden suunnan "all-around" sentteri.
Pysyykö vire yllä ? Jos peli luistaa kuin viime vuonna ja Rinne pelaa taas Vezina-ehdokas tasoista kautta, on vain taivas rajana.

Jets pelasi hyvän kauden, ensimmäinen kerta kun uuden organisaation kanssa pääsivät jatkamaan kauttaan playoffeihin. Olihan se tiedossa että kova vastus tulee Ducks olemaan heille, mutta loistavan kauden pelasivat silti. Varsinkin Hutchinson sekä Scheifele pelasivat yksilöinä nostokkaat kaudet ja odotan heiltä vahvoja suorituksia myös ensi kaudella.

Blues pelasi myös vahvan kauden, divisioonamestaruus. Valitettavasti kausi päättyi jälleen playoffien ensimmäisellä kierroksella. Uskoisin että pojat ovat jo jonkin verran oppineet, ja odotan heiltä vähintään konferenssin semifinaaleihin pääsyä, enkä ylläty jos konferenssifinaaleihin etenevät.

Myös suomalaisten näkökulmasta mielenkiintoinen divisioona. Wildissa pelaa tällä hetkellä Granlund, Koivu, Haula, Bäckström sekä Bergenheim sekä Iowan puolelta löytyy vielä Michael Keränen. Bluesissa Lehterä, Jokinen (ainakin vielä) sekä Lindbohm. Hawksissa fantastiset finaalit pelannut Teräväinen, sekä odottelen innolla Ville Pokan nousua. Predatorsilla Rinne, ja ilmeisesti Kristian Näkyvä on ainakin harjoituskaudelle tulossa kokeilemaan NHL:n vauhtia. Starsissa Lehtonen, Niemi ja Jokipakka. Myös Texas Starsin puolella Esa Lindell sekä Julius Honka. Colorado varasi draft-tilaisuudessa Mikko Rantasen, joten Denveriinkin on pitkästä aikaa rantautumassa suomalaisverta. Jets on ainoa joukkue divisioonassa, jolla ei ole ollenkaan organisaatiossa suomalaisia.

Omat ennusteet ensi kauden runkosarjan sijoituksille seuraavat, saa olla samaa mieltä tai kritisoida vahvasti.

1. Predators
2. Blues
3. Blackhawks
4. Stars
5. Avalanche
6. Wild
7. Jets

Pacific-divisioonasta en lähde vielä mitään sanomaan ensi kaudesta, mutta sellainen pieni kutina on kyljessä että Central ottaa jälleen viisi passia playoff-markkinoille. Vierähtihän tässä hetki kirjoittaessa, toivon rakentavaa keskustelua Central-divisioonan tulevaisuudesta sekä mielellään luen minkälaisia ennusteita muut forumistit näkevät ensi kauden kulusta.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
No niin, hyvän ketjun laitoit sitten pystyyn ja oikeastaan heti kun tähän äsken törmäsin, tuli sellainen pienehkö wtf-fiilis siitä, ettei tällaista ketjua jo ole pystytetty aiemmin. Nyt kun on ansaittua lomaa kiekosta, niin ei jaksa sen enempiä lätistä, mutta "kuolemanlohkoa" ja siitä aiheutuvaa keskustelua täällä jatkiksessa tulee varmasti seurattua kattavammin tämän ketjun kautta ja ehkä itsekin tulee näppäiltyä jatkossa herkemmin tänne, kuin yksittäisten Centralin jengien kausiketjuihin. Mene ja tiedä. Hyvä avaus.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Jetsin kautta tässä odotellaan mielenkiinnolla, ihan hyvin voi käydä niin että tuo mainitsemasi 7. sija on ihan täyttä realismia. Joukkue ei nyt mitenkään erityisesti ole vahvistunut, siinä missä kilpailijoille on tullut ihan päteviäkin pelimiehiä rivistöihin. Bluesillakin saattaa muutaman vuoden sisään sijoitukset romahtaa, kun Hitchock saa potkun perseeseen ja pakka räjäytetään. Nythän sieltä lähti jo Oshie, eikä maalivahtienkaan osalta mikään ole varmaa jos seuraavallakin kaudella tulee turpaan.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Predatorsin kohdalla pitää ottaa huomioon, että Lavioletten joukkueilla ensimmäinen (täysi) kausi on aina ollut paras ja sen jälkeen on mennyt heikommin. En siis yllättyisi erityisesti, vaikka Nashville jäisi ensi kaudella kokonaan playoffien ulkopuolelle, kun divisioona on yksinkertaisesti niin laadukas.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Jetseillä on koko NHL:n paras prospect pool ja muutenkin suhteellisen nuori core. Pari todella lupaavaa pelaajaa sieltä todennäköisesti puskee kokoonpanoon Ehlersin, Petanin ja Morriseyn johdolla. Lisäksi esimerkiksi Scheifefeltä odotan henkilökohtaisesti semmoista Johansenin tapaista läpimurtoa. Lisäksi kannattaa muistaa, että Jetsien merkittävin vahvistus tapahtui jo viime keväänä, kun tällä palstalla todella aliarvostettu Myers liittyi joukkueesseen. Toki Central on hankala kaikille joukkueille ja en näe kuin Chicagoa varmana pudotuspelijoukkueena, mutta ei Jets todellakaan heikoimmalta joukkueelta näytä. Colorado on yliarvostettu ja Dallasilla on NHL:n huonoin puolustus ja kaksi keskinkertaista kassaria. Minnesotalta puuttuu edelleen se ykkössentteri ja Koivu decline on jo alkanut. Lisäksi Dubnykin kohdalla riittää pieniä kysymysmerkkejä. Viime kauden sensaatiomaiset otteet nimittäin tuskin toistuvat.
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Keskinen on ainut divisioona NHL:ssä missä kahtena viime vuonna kaikki ovat pääseett playoffeihin. Minusta tuo kertoo jo oleelllisen kuinka tasainen ja kovatasoinen tämä divisioona on. Siksi tämä asettaa rimaa ja panosta korkeammalle runkosarjan kohdalla kuin ehkä muissa divisioonissa. Parasta tämän divisioonan joukkueissa on, että jokainen runkosarjan peleistä löytyy erityinen pre-poffiviritelmä ja haetaan asetelmia kevättä kohden. Viime vuosina nuoteilla on ollut erityinen suhde Chicagon ja Coloradon välillä ja heidän välille on muodostunutkin pieni rivarlry viritelmä.

Kiitokset @Lätkäturientti hyvästä ketjun avauksesta. Olen muutamat kerrat jo pähkäillyt mihin pääsisin avautumaan tämän divisioonan väännöistä.
 

Apheu

Jäsen
Dallas tuolta kyllä kampeaa itsensä väkisin playoffeihin. Coloradon uskon jäävän jälleen pahnan pohjimmaiseksi. Se, kenet Dallas syrjäyttää, voi olla oikeastaan kuka vaan (tai voihan se olla, että Centralista pääsee vain neljä joukkuetta ensi kaudella poffeihin). Suurimmassa vaarassa tippua on ehkä Nashville, jonka kone alkoi yskiä jo loppukaudesta ja joukkue ylisuorittu kovasti alkukaudesta. Wildinkin suunta alkaa omissa papereissani vähän kääntyä jo laskuun. Avainpelaajat alkavat vanhenemaan. Winnipegin uskon taas uusivan paikkansa pudotuspeleissä ja Chicagon sekä Bluesin varmuus takaavat myös heille paikan. Ja Dallas tulee myös. Eli Blues, Jets, Blackhawks sekä Stars on omissa papereissani ne neljä, jotka menevät sisään. Se mahdollinen vitospaikka on sitten Predatorsin ja Wildin taisto, Avalanchea ei voi jättää leikistä pois, mutta on mielestäni selkeästi helppo valinta jättää sinne pohjalle ennakoissa.
 

Ralph

Jäsen
Kyllä Keskisen divisioonan kovimmat ovat yhä vain Blues ja Blackhawks. Jos jompi kumpi jää divisioonan kolmen parhaan ulkopuolelle, on se kyllä yllätys. Kolmannesta suorasta pudotuspelipaikasta divisioonasta taistelevat Stars ja Wild. Sitten peräpäätä pitävät Jets, Predators ja Avalanche. Jokaisella on omat vahvat osa-alueensa, mutta ainakaan Avalanchessa en usko riittävän ensi kaudella. Pari vuotta sitten meni huikeasti, mutta siitä nyt molempina kesinä joukkue on vain heikentynyt, kun samalla muut divisioonassa vahvistuu.

Colorado on yliarvostettu...
Millä tavalla tämä yliarvostaminen näkyy? Missä heitä yliarvostetaan ja kenen toimesta? Kuka on Avalanchea suotta hehkuttanut, jotta on noussut yliarvostetuksi jengiksi silmissäsi?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Chicao on kyllä kokenut niin paljon muutoksia, että siellä voisi käydä samat kylmät mitä Kingsille viime kaudella. Siis en yllättyisi, jos käy niin että Hawks kerää ihan kunnioitettavat jotkut 100p, mutta se ei silti riitä jatkoon.
 

Apheu

Jäsen
Millä tavalla tämä yliarvostaminen näkyy? Missä heitä yliarvostetaan ja kenen toimesta? Kuka on Avalanchea suotta hehkuttanut, jotta on noussut yliarvostetuksi jengiksi silmissäsi?

En osaa sanoa nykyhetkestä, mutta kyllähän Avalanchea hehkuteltiin kovasti siitä reilun vuoden takaisesta runkosarjamenestyksestä. Taisi olla kyse sitten käsittämättömästä ylisuoriutumisesta ja hyvästä tuuristakin, että Avalanche voitti kivikovan Centralin. Kova suoritus, mutta oliko joukkue sitten yliarvostettu siinä kohtaan yhden hyvän kauden perusteella ja mielikuva kantaa vähän edelleen. MacKinnon pelasi tuolloin elämänsä kauden rookiena, Varlamov oli aivan hirveässä moodissa ja Erik Johnson alkoi vihdoin pelata potentiaalinsa ylärajoilla - samalla uutena valmentajana Roy onnistui nakuttamaan koko joukkueen erittäin kovaan moodiin. Viime kaudella taas joukkue palasi enemmän tai vähemmän normitasolleen - pudotus oli kuitenkin kova, Centralin piikkipaikalta suoraa viimeiselle sijalle.

Näin en ihmettele näkemystä, että Coloradoa yliarvostettiin tuon yhden hyvän kauden perusteella ja moni ajatteli, että se jengi on oikeasti erittäin kova (MacKinnon vain parantaa jne.). Nykyään en sitten tiedä, yliarvostaako monikaan enää Avalanchea.
 

Ralph

Jäsen
En osaa sanoa nykyhetkestä, mutta kyllähän Avalanchea hehkuteltiin kovasti siitä reilun vuoden takaisesta runkosarjamenestyksestä.
Jos joukkue voittaa divisioonan, eikö se ole silloin hehkuttamisen arvoinen asia? Mitä nyt itse lueskelin noita median ennakoita ennen viime kautta, niin jokaisessa odotettiin, että Avalanche putoaa takaisin pudotuspelien ulkopuolelle ja näin myös kävi. Missään vaiheessa ei ole ole hehkutettu aiheetta, ellei sitten divisioonan voittamisen hehkuttaminen ole sitä.

Erik Johnson muuten pelasi viime kaudella parempaa kiekkoa kuin edelliskaudella, loukkaantuminen vain pilasi tuon viime kauden jo hyvissä ajoin.
 

Apheu

Jäsen
Jos joukkue voittaa divisioonan, eikö se ole silloin hehkuttamisen arvoinen asia? Mitä nyt itse lueskelin noita median ennakoita ennen viime kautta, niin jokaisessa odotettiin, että Avalanche putoaa takaisin pudotuspelien ulkopuolelle ja näin myös kävi. Missään vaiheessa ei ole ole hehkutettu aiheetta, ellei sitten divisioonan voittamisen hehkuttaminen ole sitä.

Divisioonan mestaruutta toki pitää hehkuttaa, mutta tarkoitin sitä, että moni varmasti kuvitteli Avalanchen tulleen jäädäkseen huipulle. Median ennakoista en tiedä, mutta moni vain ns. keskinkertaisesti NHL:ää seuraava varmasti ajatteli, että Avalanche lunasti vihdoin sen potentiaalinsa ja on tulevallakin kaudella jälleen korkealla sijoituksissa. Tämä taas aiheuttaa sen leiman, että joukkue on yliarvostettu. Sinänsä nyt vähän turha aihe vääntää, etköhän ymmärrä mitä tarkoitan. Ja lisäksi nykyäänhän Avalanchea ei varmasti enää yliarvosteta samaan tapaan, mitä esimerkiksi vuosi sitten.
 
Suosikkijoukkue
MacKinnon & Rantanen
Tähän pakko tarttua, eli suomalaisverta löytyy myös Jets-organisaatiosta. Joel Armiahan kaupattiin viime kaudella Buffalosta Winnipegiin.

Myönnän virheeni, avausta kirjoittaessani katselin juuri Jetsin pelaajat internetistä, kun ei ollut täyttä varmuutta suomalaispelaajista. Virhe kävi siinä että en huomioinut että AHL-NHL yhteistyöjoukkueet ovat vaihtuneet rajusti, ja katselin siis viime kauden Jetsin farmiporukkaa. Onhan tuolla vielä myös Juho Olkinuorakin.

Erik Johnson muuten pelasi viime kaudella parempaa kiekkoa kuin edelliskaudella, loukkaantuminen vain pilasi tuon viime kauden jo hyvissä ajoin.

Tämä^.. Erik Johnson loukkaantuessaan johti pakkien maalipörssiä. Muutenkin oli noita loukkaantumisia aika paljon Avalanchella viime vuonna. Itse en ole missään vaiheessa pitänyt Avalanchea yliarvostettuna, ilmiö voi johtua yksilöiden suorituksista (Duchenen ja MacKinnonin alisuoriutuminen viime vuonna) mutta joukkuetta en pitäisi millään tavalla yliarvostettuna. Uskon muutenkin Duchenen ja MacKinnonin palaavan ensi kaudella omalle tasolleen, varsinkin MacKinnon oli lupaava MM-kisojen aikana, sekä viime kauden pelasi jokseenkin oman "mukavuusalueensa" ulkopuolella (Ei ollut taistelutahtoa eikä käyttänyt vahvuuksiaan kentällä). Tyson Barrie taas oli yksi NHL:n valovoimaisimmista puolustajista, kun puhutaan kiekollisesta pelistä.

Jetseillä on koko NHL:n paras prospect pool ja muutenkin suhteellisen nuori core.

Toki Jetseillä on yksi parhaista prospect pooleista, siitä voidaan olla yhtä mieltä. Mutta Ehlers pelaa vielä kauden Halifaxissa, ja Petankin aloittaa AHL:n puolella, enkä usko ainakaan heidän kahden seuraavan kauden aikana ottavan joukkuetta reppuselkään. Sen jälkeen, vain taivas on rajana näillä kavereilla.
Nuoresta coresta puheenollen, Coloradohan nimenomaan on myös todella nuori joukkue, ja senkin myötä uskon heidän nostavan tasoaan kun pojat saavat vähän kokemusta. Myönnän että hiukan Avs-lasien läpi avauksen kirjoitin, mutta en siltikään heitä pidä vielä playoff-kandidaattina (Ainakaan kun puhutaan suorasta playoff-paikasta).

Chicao on kyllä kokenut niin paljon muutoksia, että siellä voisi käydä samat kylmät mitä Kingsille viime kaudella. Siis en yllättyisi, jos käy niin että Hawks kerää ihan kunnioitettavat jotkut 100p, mutta se ei silti riitä jatkoon.

Onhan se totta että Saadin, Odyuan ja Sharpin lähdön myötä Chicago otti muutamaksi kaudeksi hieman takapakkia. Mutta Hawksilla on sellainen harvinainen taito joukkueena NHL:ssä, että ovat pystyneet lähes poikkeuksetta myös huononakin päivänä voittamaan. Tuollaiset henkiset asiat ovat kumminkin niin suuressa osassa, että se nostaa omassa arviossani aika paljon vielä Hawksin osakkeita.

Nyt kun ketjun aihe muutettiin muotoon "Central divisioonan voimasuhteet" kun ilmeisesti Metropolitan divisioonan (josta siis tähän ketjuun idean sain), mitä muut ovat mieltä Centralin maineesta kuolemanlohkona kun puhutaan tulevaisuutta. Onko todennäköistä, että Centralin taso laskisi vuosien saatossa muihin divisioonin verrattuna?
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Millä tavalla tämä yliarvostaminen näkyy? Missä heitä yliarvostetaan ja kenen toimesta? Kuka on Avalanchea suotta hehkuttanut, jotta on noussut yliarvostetuksi jengiksi silmissäsi?

Lähinnä ton toissakauden suonnenvedon jälkeen osittain tietyillä tahoilla lähti mopo vähän turhasti keulimaan. En nyt ole mikään täysin uskovainen tilastoniilo, mutta Avsin kuuluisat advanced statsit olivat niin täyttä kuraa, että ei paremmasta väliä. Lisäksi MacKinnon oli ennen kauden alkua turhankin yliarvostettu.

Toki toi heittoni oli hiukan kieliposkessa heitetty, koska en Avsia niin älyttömästi seuraa ja on hyvä, että joukkueen vakiintuneet kannattajat tarttuvat tiukasti näihin kiinni.

Toki Jetseillä on yksi parhaista prospect pooleista, siitä voidaan olla yhtä mieltä. Mutta Ehlers pelaa vielä kauden Halifaxissa, ja Petankin aloittaa AHL:n puolella, enkä usko ainakaan heidän kahden seuraavan kauden aikana ottavan joukkuetta reppuselkään. Sen jälkeen, vain taivas on rajana näillä kavereilla.

Mitä itse olen tutkiskellut niin pitäisin todella suurena ihmeenä, että Ehlers enää Halifaxiin viime kauden täydellisen dominoinnin jälkeen palaisi. Oikeastaan ellei training camp mene täysin reisille niin pitäisin miehen paikkaa kokoonpanossa lähes täysin varmana, varsinkin kun katsoo Jetsien nykyistä rosteria ja laitahyökkääjiä.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Onhan se totta että Saadin, Odyuan ja Sharpin lähdön myötä Chicago otti muutamaksi kaudeksi hieman takapakkia. Mutta Hawksilla on sellainen harvinainen taito joukkueena NHL:ssä, että ovat pystyneet lähes poikkeuksetta myös huononakin päivänä voittamaan. Tuollaiset henkiset asiat ovat kumminkin niin suuressa osassa, että se nostaa omassa arviossani aika paljon vielä Hawksin osakkeita.

Muutamaksi kaudeksi takapakkia on aika kärjistetty näkökulma ainakin Haukkalasien takaa. On totta, että joukkue muuttuu tulevalle kaudelle erittäin paljon ja siksi on osittain perusteltua väittää Blackhawksin ikkunan sulkeutuvan pariksi vuodeksi, mutta minä itse ikuisena optimistina en näe asiaa ihan niin. Brandon Saadin menetys noista kolmesta on oikeasti se, joka kirpaisee (varsinkin allekirjoittanutta mm. tuli konferenssifinaalien aikana tilattua pelipaita #20 selässä), koska hänen pistesaalistaan, kahden suunnan pelaamista ja asennetta ei ole korvattu kenelläkään. Marko Dano on toki potentiaalinen pelaaja ja omaa lukemani perusteella suuremman upsiden kuin Saad, mutta häneltä ei voida odottaa urotekoja vielä.

Kaksi muuta mainitsemaasi pelaajaa (Oduya sekä Sharp) ovat taas korvattavissa huomattavasti helpommin. Patrick pelasi huonoimman runkosarjan aikoihin ja Johnny Oduyan tilipussi on Dallasissa noin suuri loistavan post-seasonin vuoksi. Johnny O pelasi huonon runkosarjan, vaikka loukkaantumisensa jälkeen pelasi koko ajan paremmin ja paremmin ja niin kuin jo kirjoitin, pudotuspeleissä oli loistava. En kuitenkaan näe Oduyaa ratkaisevana palasena menestyksen kannalta, sillä hän on saanut pelata minun mielestäni kymmenen parhaan puolustavan puolustajan joukkoon kuuluvien parina Chicagossa (Hjalmarsson sekä Seabrook). Kahden mainitun pelaajan panosta Oduyan pelaamiselle ei voi väheksyä. Toki Oduya voi todistaa ensi kaudella pystyvänsä pelaamaan johtavana osapuolena puolustajaparissaan, mutta epäilen suuresti, Trevor Daley paikkaa häntä paremmin kuin hyvin. Patrick Sharpista vielä se, että Artemi Panarinille on ladattu isot odotukset tulevalle kaudelle ja hänestä odotetaan #10:n korvaajaa. Suhtaudun itse erittäin optimistisesti Panariniin, mutta olen erittäin tyytyväinen, jos hän pystyy tuottamaan saman pistemäärän kuin Patrick kuluneella kaudella enkä pidä sitä ollenkaan mahdottomana. Silloin hänet on korvattu.

Teräväinen on myös vuoden kokeneempi, toivottavasti mestaruuskesän jälkeen vielä innokkaampi tekemään töitä uransa eteen. Bowman signasi Tikhonovin, joka ei ole vielä breikannut NHL:ssä, mutta omaa semmoisia ominaisuuksia, joita coach Q arvostaa. Brad Richards korvattiin Anisimovilla, joka on lähtökohtaisesti paljon parempi sentteri kuin Brad, toki nuo kärsityt aivotärähdykset ovat pelottavia.

Kirjoitin pitkän viestin näköjään perustellaakseni miksi Chicagon ikkuna ei sulkeudu välttämättä edes kahdeksi vuodeksi, sillä tuossa joukkueessa on älyttömästi potentiaalia. Me tuolla Blackhawksin kausiketjussa olemme aivan järisyttävän innoissamme tulevasta kaudesta, sillä joukkue on täynnä mielenkiintoisia uusia kasvoja, joiden potentiaali on vielä lunastamatta. Voi olla, että Chicago ei voita Stanley Cupia enää tällä corella, optimistinen tulee kuitenkin olla. Petytään tai ei petytä, mutta innoissaan tässä voi olla. Enkä näe parempia pelaajia auttamaan nuorukaisia tai vähän kokeneempia uusia kasvoja kuin herrat nimeltä Jonathan Toews, Marian Hossa, Duncan Keith, Patrick Kane sekä Brent Seabrook, unohtamatta Niklas Hjalmarssonia. Tuon coren ympärille voi rakentaa voittavan joukkueen.

Nyt kun ketjun aihe muutettiin muotoon "Central divisioonan voimasuhteet" kun ilmeisesti Metropolitan divisioonan (josta siis tähän ketjuun idean sain), mitä muut ovat mieltä Centralin maineesta kuolemanlohkona kun puhutaan tulevaisuutta. Onko todennäköistä, että Centralin taso laskisi vuosien saatossa muihin divisioonin verrattuna?

Vuosien saatossa totta kai on todennäköistä ihan vain siksi, että emme voi ennustaa tulevaa ja divisioonia on neljä. Oddsit puhuvat puolestaan. Mukahassuttelu sikseen, lähivuosina merkittävää tason romahdusta on tuskin havaittavissa, mutta näistä ei koskaan tiedä. Centralissa on useampi varteenotettava contender ja tulee olemaan myös tulevina vuosina, joten sinne myös huippupelaajat haluavat. Nykyinen järjestelmä (draft, palkkakatto) kuitenkin tuovat oman lisämausteensa siihen, joten vaikea tuota on arvioida.

Otetaan vielä oma näkemys tulevan sesongin Centralin voimasuhteista. Viisi joukkuetta menee pudotuspeleihin, kaksi varmaa omissa papereissani (St. Louis Blues sekä Minnesota Wild), mutta tuosta tulee aivan huikea taistelu. En pidä Blackhawksia varmana pudotuspelijoukkueena, koska tuo joukkue on muuttunut niin paljon. Materiaalin puolesta paperilla homma voi toimia niin hyvin, että Presidents' Trophy löytyy jälleen kaapista, mutta maltillisen optimistisesti pitää suhtautua. Totta kai toivotaan aina parasta ja siksi tulevanakaan kautena unirytmi ei ole normaalin opiskelijan kaltainen.
 
Viimeksi muokattu:

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Patrick Sharpista vielä se, että Artemi Panarinille on ladattu isot odotukset tulevalle kaudelle ja hänestä odotetaan #10:n korvaajaa. Suhtaudun itse erittäin optimistisesti Panariniin, mutta olen erittäin tyytyväinen, jos hän pystyy tuottamaan saman pistemäärän kuin Patrick kuluneella kaudella enkä pidä sitä ollenkaan mahdottomana. Silloin hänet on korvattu.

No onpa varovaiset odotukset Panarista. Sen verran vakuuttavaa jälkeä kaveri on nakuttanut KHL:ssä ja viime MM-kisoissa kaverin vakuutti minut täysin. Jos Artem pelaa top 6 roolissa niin 30 maalin rajapyykki paukkuu kevyesti. En epäile yhtään etteikö tuolla taitomäärällä kaveri sulaudu ja omaksu pientä kaukaloa heti.

Lico kirjoitti:
Otetaan vielä oma näkemys tulevan sesongin Centralin voimasuhteista. Viisi joukkuetta menee pudotuspeleihin, kaksi varmaa omissa papereissani (St. Louis Blues sekä Minnesota Wild), mutta tuosta tulee aivan huikea taistelu. En pidä Blackhawksia varmana pudotuspelijoukkueena, koska tuo joukkue on muuttunut niin paljon. Materiaalin puolesta paperilla homma voi toimia niin hyvin, että Presidents' Trophy löytyy jälleen kaapista, mutta maltillisen optimistisesti pitää suhtautua. Totta kai toivotaan aina parasta ja siksi tulevanakaan kautena unirytmi ei ole normaalin opiskelijan kaltainen.

Olen aika skepktinen, että nuotit tulevana kautena porskuttaisivat mitenkään kevyesti poffeihin. Omaan silmään tuo rosteri on 'meh' luokkaa. Ei mitään hurraa huutoja eikä mitään alimpaan helvettiin kirvaamista, mutta ei vain vakuuta minua kun vertaa viime kauteen. Jos muutamat joukkueet keskisessä ovat päivyttyneet niin ei nuotit ainakaan ole sitä tehnyt. top 6 on nuorentunu, mutta löytyyhän sielläkin kysymysmerkkejä. Pystyykö Jbo nousemaan samalle tasolle mitä hän esitti toissa vuonna, viime vuosihan meni täysin vihkoon loukkaantumisen jälkeen. Jos ja kun iskee loukkaantumisia pakeissa niin aika heikolta näyttää paperilla sitten top 6.

Hyökkääjistä Tarasenkon jälkeen ei ole oikein ketään kuka pystyisi ratkaisemaan pelejä tai sarjoja. Oshien tilalle piti saada maalintekijä ja saatiin 3 - 4 kentän jyrä joita nuoteilla löytyy jo tusina. Joten Fabbrin tulemista ja nousemista pelaavaan kokoonpanoon saa odottaa ja epäilen suuresti vielä, että hän olisi Oshien paikan ottajaksi vielä tulevan kautena. Toivottavasti Fabbri lyö itsensä läpi campillä. Joen aika heikoilla jäillä on nuottilauma jos isohko määrä menestystä lepää 19-vuotiaan prospektin harteilla joka ei ole vielä pelannut yhtään peliä NHL:ssä. Fabbrin esimarssi näyttää jääkö hän edes NHL kokoonpanoon vai painuuko vielä vuodeksi junioreihin.
Yhden pelaajan haluan nostaa joka voi olla se ylläripylläri tulevana kautena on Jaskin. Vielä hän ei ole ottanut sitä tarvittavaa askelta, mutta Tarasenkon takaa on hyvä hiippailla.


Se on niin monta kertaa nähty, että Chicago aina ponnahtaa jaloilleen vaikka rosteria on jouduttu rikkomaan Cupin rasitteiden takia. Joten epäilen etteikö Chicago jälleen jytisi poffeihin ja olisi jälleen suurin suosikki voittamaan SC.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
No onpa varovaiset odotukset Panarista. Sen verran vakuuttavaa jälkeä kaveri on nakuttanut KHL:ssä ja viime MM-kisoissa kaverin vakuutti minut täysin. Jos Artem pelaa top 6 roolissa niin 30 maalin rajapyykki paukkuu kevyesti. En epäile yhtään etteikö tuolla taitomäärällä kaveri sulaudu ja omaksu pientä kaukaloa heti.

Mukava kuulla, että joku muukin asettelee Pannarille isoja saappaita ja huomaa sen potentiaalin. Juurikin siksi yritän itse pysyä mahdollisimman maltillisena ensimmäisen kauden odotuksien suhteen, koska pidän Panarinin upsidea erittäin lähellä Patrick Kanea, joskin juuri pieni kaukalo ja muut pohjoisamerikkalaiset aspektit jääkiekon suhteen on häneltä vielä kokematta. 30 maalia on kova saldo mikäli hän siihen pystyy. Tarkoitukseni oli verrata kuluneen kauden ja tulevan kauden rostereita päittäin ja jos Panarin pystyy tuottamaan Sharpin tehot pistesarakkeeseen, on Patrick korvattu. Kaikki sen jälkeen on vain plussaa.

Olen seurannut Artemia kaksi kautta ja olen vakuuttunut näkemästäni. Tietynlaista kanemaisuutta näkyy pelityylissä ja sen lisäksi Artemi on suoraviivaisempi, nopeampi ja omaa paremman laukauksen varsinkin one-timerin suhteen. Hän pelaa myös asenteella ja omistaa sitä NHL:ään tarvittavaa grittiä noinkin pieneksi pelaajaksi, osaa puolustaa ja on loistava fore-checkaaja. Upsiden ehkä liioittelen, mutta Artemi on kokonaisvaltaisempi pelaaja kuin Patrick Kane. Offensiiviset taidot ovat toki huippuluokkaa, mutta Kanen tasolle pääsee vain harva jos oikeasti kukaan ihan vain pelityylien eroavaisuuksien vuoksi. Potentiaalia on kuitenkin olla heti kaksikon jälkeen seuraava suuri palanen tulevaisuuden corea.

Chicagossa odotetaan teuvotimea, minä odotan panarintimea.

Olen aika skepktinen, että nuotit tulevana kautena porskuttaisivat mitenkään kevyesti poffeihin. Omaan silmään tuo rosteri on 'meh' luokkaa. Ei mitään hurraa huutoja eikä mitään alimpaan helvettiin kirvaamista, mutta ei vain vakuuta minua kun vertaa viime kauteen. Jos muutamat joukkueet keskisessä ovat päivyttyneet niin ei nuotit ainakaan ole sitä tehnyt. top 6 on nuorentunu, mutta löytyyhän sielläkin kysymysmerkkejä. Pystyykö Jbo nousemaan samalle tasolle mitä hän esitti toissa vuonna, viime vuosihan meni täysin vihkoon loukkaantumisen jälkeen. Jos ja kun iskee loukkaantumisia pakeissa niin aika heikolta näyttää paperilla sitten top 6.

Ymmärrän kyllä tämän näkökulman varsinkin siksi ettei juurikaan muutoksia ole tullut, mutta omasta mielestäni tuo nippu näyttää erittäin hyvältä. Tarasenko asetteli jo itseään supertähden asemaan kuluneella kaudella, mutta häneltä voi odottaa tulevalta kaudelta vielä suurempia tekoja. Lehterä on vuoden kokeneempi, Oshie vaihtui Brouweriin joka on minun silmääni aika fiftyfifty ja mainitsemasi Jaskin todennäköisesti jatkaa kehittymistään. Bouwmeester oli luvalla sanoen heikko viime kaudella, häneltä on lupa odottaa parannusta. Shattenkirk veti omaan silmään Norris-tason kautta ennen loukkaantumistaan enkä näe syytä miksei hän voisi olla syksyllä jopa vielä parempi.

Pidän Bluesia ehkä runkosarjajoukkueena, sillä se viimeinen rutistus on puuttunut parina viime keväänä. Toki vastustajat ovat olleet äärimmäisen vaikeita (Kings, Blackhawks, Wild), mutta tulevan runkosarjan suhteen olisin kyllä erittäin optimistinen. Ainakin minä olisin ja olen myös sen vuoksi, että rivalry kukkii. Tuo joukkue on paperilla vain yksinkertaisesti niin kova.

Se on niin monta kertaa nähty, että Chicago aina ponnahtaa jaloilleen vaikka rosteria on jouduttu rikkomaan Cupin rasitteiden takia. Joten epäilen etteikö Chicago jälleen jytisi poffeihin ja olisi jälleen suurin suosikki voittamaan SC.

Toivotaan toki näin. Suurin suosikki menee mun ajatuksissa luokkaan enuskoennenkuinnäen, mutta Chicago on varmasti lännessä se team to beat-joukkue varsinkin post-seasonilla, jos pelit sinne jatkuvat.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
Keskisessä divisioonassa tilanne on tosiaankin kiharaisin ja vaikeimmin ennustettava. Voimasuhteet ovat hyvin tasaiset.Monissa joukkueissa on vieläpä muutoksia käynnissä, mikä sekoittaa pakkaa entisestään. Kuolemanlohko ei ole liioiteltu termi.

Chicagossa suurin kysymysmerkki on Stanley Cup -krapulan kesto ja laatu. Siihen kun yhdistetään venäläisinvaasio ja muut muutokset, niin tulos voi olla melkein ihan mikä vaan. Voisi luulla että syksyllä ainakin runkomiehet ottavat vähän rennommin, eikä joukkue välttämättä divisioonan kärjessä komeile. Vastustajatkin haluavat aina haastaa hallitsevan mestarin tosissaan. Kevään tullen tapahtuu herääminen kuten aina, ja Chicago on vaikein joukkue voittaa. Tähän vaikuttaa tietysti juuri uusien kavereiden sopeutuminen. Divisioonavoittoon en usko.

Coloradossa nuorten kehittyminen vie joukkuetta eteenpäin, mutta joukkue ei ole vahvistunut. Vaikea uskoa playoffeihin, mutta mahdollisuuksia on. Royn pelikirja ei tunnu kovin vakuuttavalta, Coloradon pelaaminen pystyttiin pimentämään aika tehokkaasti viime vuonna. Tai ainakin niissä kolmessa pelissä mitä joukkueelta näin.

Dallasin hyökkäys on tulivoimaltaan parasta mahdollista luokkaa, mutta jatkuuko hurlumhei-kiekko? Daleyn vaihtuminen Oduyaan on askel oikeaan suuntaan, mutta tärkeintä on saada pelisysteemi toimimaan. Dallasin päätyyn vyöryvien ylivoimahyökkäysten määrällä on ihan sama kuka siellä maalissa heiluu. Uskon että Dallasissa on opittu jotain virheistä, ja villin kortin paikka on hyvin lähellä.

Minnesotassa runko alkaa vanheta. Granlundin lopullinen läpimurto auttaisi paljon, samoin muiden nuorten. En vain näe että Yeo saa ikinä revittyä tuosta joukkueesta sitä täyttä potentiaalia irti koko kauden ajaksi, sama ikuinen taistelu viimeisistä playoffpaikoista jatkuu.

Nashville on vaikein joukkue ennustaa. Laviolette on tunnettu yhden kauden valmentaja, ja keväällä Nashvillesta näki hiipumisen merkkejä. Puolustus on silti loistavassa kuosissa, ja hyökkäys riittää tarvittavien maalien tekoon. Rinne hoitaa loput. Tulos voi olla mitä vain divisioonan kärkipaikan ja runkosarjaan jäämisen väliltä.

Joukkue on valmentajansa näköinen, Hitchcockin Blues näyttää vanhalta ja väsyneeltä. Ei se toki vanha ole. Nyt en usko enää edes runkosarjan dominointiin, koska valmentajan eväät näyttävät syödyltä. Lisäksi on saanut lukea juttuja ristiriidoista joukkueen sisällä ja negtiivisesta ilmapiiristä. Laadukas runko pitää kuitenkin huolen siitä, että playoffeissa Blues nähdään.

Winnipeg on vahvassa nousussa, nuorta voimaa puskee kokoonpanoon ja raikkaalla meiningillä Mauricen pojat ryskäävät jo divisioonan kolmen kärkeen. Viime kaudellakin jäivät vain kolmen pisteen päähän Hawksista.

Tässä vielä veikkaus runkosarjan sijoituksista:

Predators
Jets
Blues/Blackhawks
Blues/Blackhawks
Stars
---------------------------------------------
Wild
Avalanche

Tällä kertaa Wildin kohtaloksi jää karsiutua niukasti pisteellä/parilla ulos.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Jälleen kerran mielenkiintoisin lohko ja mitä vaan voi tapahtua. Omissa papereissani Blues ja Blackhawks ovat ne ennakkoon varmimmat pudotuspelijoukkueet. Wildin mahdollisuuksiin on fanituksen takia hankala suhtautua objektiivisesti.

St. Louis Blues vei viime kaudella divisioonavoiton ja jäi yhden varsinaisella peliajalla tai jatkoilla otetun voiton päähän koko konferenssin ykköstilasta. T.J. Oshie sieltä tosiaan isoimpana nimenä poistui ja hänen mukanaan melko varmat 50-60 pistettä runkosarjassa. Moni on tuominnut miehestä saadun vastineen ja onhan Troy Brouwer muutamaa astetta heikompi pelimies hyökkäysominaisuuksiltaan. Puolustuspäässä Brouwer on kuitenkin vahva ja tuo isoon ja pahaan Bluesin vielä vähän lisää kokoa. Kun vielä Kyle Brodziak hankittiin vapailta markkinoilta, on Blues vielä piirun verran viime kautta fyysisempi. Puolustushan nuottipaidoilla on edelleen todella kovaa valuuttaa ja odotan ainakin Petteri Lindbohmilta askelta eteenpäin viime kauden isäntämäisten otteiden siivittämänä. Lisäksi laadukkaat puolustavat hyökkääjät takaavat sen, että omassa päässä ei pitäisi kovinkaan suuria ongelmia olla. Hyökkäyksessä Tarasenkon ja Lehterän yhteispelin olisi toimittava läpi kauden ja David Backesin paluu omalle tasolleen - todella vaisujen pudotuspelien jälkeen - olisi suotavaa. Saa nähdä mihin Hitchcockin suojattien lento sitten lopulta riittää, mutta uskon että runkosarjan työteliäs joukkue selvittää kunnialla. Pudotuspeleissä saattavat tosin keinot loppua jälleen kesken.

Chicago Blackhawksin tilanne on kutkuttava. Terävin kärki on edelleen joukkueen sydän ja sielu, mutta taustakuoro on kokenut muutoksia. Panarin, Dano, Tikhonov, Teräväinen ja kumppanit ovat kaikki tietyllä tapaa uuden tilanteen edessä. Potentiaalia on jälleen huikean paljon, mutta niin myös kysymysmerkkejä. Jos ja kun Toews ja Kane pelaavat jälleen eri kentällisissä, kuka nousee johtamaan joukkueen kakkosketjua? Onko Teräväisestä näihin saappaisiin vai kuuluuko kunnia Artem Anisimoville, joka hänkin joutuisi tässä tapauksessa nostamaan peliään seuraavalle tasolle. Täytyy muistaa, että viime kaudella Chicago ei suinkaan lasketellut läpi runkosarjan vaan sijoittui vuoristoratamaisen kauden jälkeen divisioonan kolmannelle sijalle kaksi pistettä Wildia edelle. Ensi kaudelle on helppoa povata kivistä alkua, mutta uskon että tosipelien alkaessa hallitsevat mestarit ovat jälleen mukana. Vaikea kuvitella pudotuspelejä ilman Jonathan Toewsia ja Patrick Kanea.

Wildista ei oikeastaan tässä vaiheessa sen enempää, kuin että menestyminen on pitkälti kolmen asian varassa.
1. Devan Dubnyk. Vaikkei mies välttämättä kykene Vezina-tason torjuntatyöhön ensi kaudella on Dubnykin oltava ns. voittava maalivahti. Muuten viime kauden painajaiset palaavat kummittelemaan ja jokavuotinen syöksykierre on tosiasia.
2. Sisäinen kehitys. Mikael Granlund, Charlie Coyle, Nino Niederreiter, Jason Zucker ja Matt Dumba ovat avainasemassa, jos runkosarja halutaan selvittää ongelmitta. Nuorukaisten on otettava se merkittävä aste tasaisiksi NHL-tason tuloksentekijöiksi. Tämä tasapainottaisi merkittävästi vanhempien pelaajien (Pominville, Koivu, Vanek) väistämätöntä tason laskua.
3. YV. NHL:n neljänneksi huonoimman ylivoiman on parannuttava. Piste.

Uskon yllätyksettömästi, että kärkikolmikko löytyy rutinoituneesta joukosta Blues, Blackhawks, Wild. Jets ja Stars saattavat yltää pudotuspeleihin, mutta etenkin Stars tulee melko varmasti kamppailemaan kasvukipujen kanssa alkukaudesta tai talven pimeinä aikoina. Jostain syystä minulta ei löydy uskoa siihen, että Predators toistaisi viime kauden temppunsa. Avsia veikkaan joukon hännille. Joukkue ei ole vahvistunut tarpeeksi, jos lainkaan.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Colorado Avalanche ei ole vai vahvistunut? McGinn, O'Reilly, Briere, Caron ja Hejda pois. Tilalle Söderberg. Beauchemin, Comeau, Grigorenko, Zadorov plus jokerikortti Rantanen.

Poistujat:
Ykkösentteri O'Rubles
Neljäsosan kaudesta pelannnut McGinn
Poppareilla ja alaketjuissa pyörinyt Briere
Brieren kohtalotoveri Caron
Kakkosparin Hejda

Sisään:
Kakkosentteri Söderberg
Ensimmäisen parin Beauchemin
Alakenttien laituri Comeau
3/4-sentteri Grigorenko
2/3 parin Zadorov

Poistujista ainoastaan O'Reilly heikentää joukkuetta. Söderbergin ja Grigorenkon tulon myötä Cliche putoo toivottavasti poppareille, joten aika fifty-sixty nuo O'Rublesin poistumisen vaikutukset. Beauchemin ja Zadorov tuovat alakertaan lisää pelinavaamistaitoa, mitä Coloradon tapainen nopea joukkue tarvitsee. Uudet puolustajat työntävät myös joko Gueninin tai Holdenin poppareille, niin joukkue vahvistuu myös siinäkin.

Koollisesti joukkue myös kasvoi, kun seuraan siirtyivät yli 190-senttiset Zadorov, Söderberg ja Grigorenko. Myös Beauchemin omaan vankan varren, vaikka häviää pituudessa poistuneelle Hejdalle.

Tuohon päälle voi vielä lyödä mahdollisesti Rantasen hyökkäykseen ja puolustukseen Siemensin, Geertsenin tai Bigrasin. Täten en ymmärrä näitä puheita, että Colorado ei olis vahvistunut tai tämä vahvistuminen olisi ollut kovin vähäistä. Kauheasti hehkutusta saanut Dallas hankki leveässä joukkueessa heikot runkosarjat pelanneet Odyuan ja Sharpin, sekä päälle vielä Lehtosen kaveriksi yhtä heikon Niemen ja tuolta joukkueelta odotetaan pudotuspeleihin pääsyä? Colorado vahvisti heikkouttaan, mutta samaa ei voi Dallasista sanoa, kun heidän heikkoutenaan ei kaiketi ollut maalien tekeminen?

Toki värilasit voivat häikästä näköä, joten eriävät mielipiteet otetaan mielellään vastaan.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Coloradon vahvistumispuheista tulee mieleen vähän viime kausi. Silloin jopa erinomaisesta kahteensuuntaan pelaavasta hyökkäysrungosta lähti se ykkösen keskellä oleva kaveri (Stastny) ja vaikutukset näki jokainen, vaikka puheissa kovasti joukkue oli vahvistunut. Ensi kaudeksi on lähtenyt sitten toinen, ja se viimeinen, joka pystyy keskellä pelaamaan.

O'Reillyn lähdön vaikutukset tulevat olemaan suurempia kuin Stastnyn oli, ihan pelkästään jo siitä syystä, että O'Reillya ei ole enää O'Reilly korvaamassa.

Kenen kolmikosta Duchene, Söderberg, MacKinnon voi odottaa pystyvän pelaamaan vastustajan parhaita vastaan edes jollain päin tasaväkisesti? Tuossa joukossa on kaksi siinä tehtävässä jo epäonnistunutta kaveria sekä yksi viime kaudella kolmossentterinä Bergeronin takana pelannut kaveri.

Beauchemin on selkeä upgrade Hejdaan, mutta se ei kyllä kompensoi millään sitä tosiasiaa, että sentteristön kyky pelata omaan päähän on melkein samaa tasoa kuin se oli Buffalossa, kun siellä viiletti Hodgson ja Ennis senttereinä. Ainoaksi pelastukseksi näen sen, että Grigorenko tekee ne "johansenit" - mitä en muutes itse poissulje vaihtoehtona ollenkaan. Zadorov lienee todennäköisesti top-6-puolustaja, joka ajoittain pelaa hyvällä top-4-tasolla. Rahkeet tuskin ihan vielä ensi kaudella riittävät vakituiseen top-4-rooliin.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Avalanche ei juuri heikentynyt omaan silmään, mutta uusissa hankinnoissa on paljolti kysymysmerkkejä. Menetetyistä pelaajista ainoastaan O'Reilly on pahin, McGinn pienellä varauksella, vaikka ei viime kaudella oikein pelannutkaan. Hejdaa, Brieree ja Caronia tuskin ikävä tulee.

Söderberg ei ole vielä tuolla tontilla pelannut, mitä hänelle povataan ensi kaudesta lähtien, joten saa nähdä pystyykö täyttämään sen aukon. Kyseessä on kuitenkin KAKKOSsentteri. Pelasi kuitenkin Bruinsissa hyvin Bergeronin ja Krejcin takana, mutta ei tainnut vastustajan parhaimpia vastaan juuri pelata? Grigorenko pelasi loppukaudesta ihan kelvollisesti Sabresissa, mutta hänestäkään ei tiedä mihin käyrä osoittaa. Eli kyllä mielestäni Avs vetää pienellä riskillä senttereiden osalta ensi kauden.

Nikita Zadorovista samaa mieltä Dissonanssin kanssa, luulen kuitenkin, että hänestä tulee vielä top-4 puolustaja. Ensi kausi tekee ehkä vielä tiukkaa, vaikka pystyi hyvällä tasolla pelaamaan jo Sabresissakin.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Täten en ymmärrä näitä puheita, että Colorado ei olis vahvistunut tai tämä vahvistuminen olisi ollut kovin vähäistä. Kauheasti hehkutusta saanut Dallas hankki leveässä joukkueessa heikot runkosarjat pelanneet Odyuan ja Sharpin, sekä päälle vielä Lehtosen kaveriksi yhtä heikon Niemen ja tuolta joukkueelta odotetaan pudotuspeleihin pääsyä? Colorado vahvisti heikkouttaan, mutta samaa ei voi Dallasista sanoa, kun heidän heikkoutenaan ei kaiketi ollut maalien tekeminen?

Toki värilasit voivat häikästä näköä, joten eriävät mielipiteet otetaan mielellään vastaan.

O'Reilly kaikesta huolimatta on todella kovan luokan menetys ja sen myötä pelillisesti tärkeä keskikaista koki pahan iskun. McGinn oli ainakin Wildia vastaan jokaisessa pelissä itse piru ja mielestäni myös menetys joukkueelle. Voin olla väärässä Beucheminista, mutta en usko konkarin olevan kovinkaan suuri voimavara Avsille ensi kaudella. Anaheimia enemmän seurailleet saavat toki korjata, mutta omiin silmiin Beauchin meno on ollut koko ajan hidastumaan päin. Zadorov on ehdottomasti kova tekijä, mutta ei välttämättä vielä mikään johtohahmo vielä ensi kaudella. Grigorenko täysi arvoitus. Rantanen saattaa toki tehdä McKinnonit ja Söderberg ottaa kunnialla tuon kakkosketjun paikan haltuunsa, mutta kuten @adetti kirjoitti:

Avalanche ei juuri heikentynyt omaan silmään, mutta uusissa hankinnoissa on paljolti kysymysmerkkejä.
 

Abdel

Jäsen
Pisteytän joukkueet kategorioilla hyökkäys, puolustus ja maalivahdit.

Hyökkäys:

7p Stars: Seguin, Benn, Spezza, Sharp, Nichushkin, Hemsky, Eakin, Roussel ja Eaves/Ritchie muodostavat ehdottomasti tulivoimaisimman top-9 hyökkäyksen.

6p Blackhawks: Ennakkoon heikentynyt selvästi Richardsin, Saadin ja Sharpin vaihdettua maisemaa. Anisimov ei ole omasta mielestä mitenkään tuon uuden ison sopimuksensa arvoinen, ei todellakaan ollut mikään sateentekijä Jacketseissa. Toisaalta Dano, Teräväinen, Panarin ja Tikhonov ovat kaikki hyviä pelaajia ja saavat nyt täyden kauden näyttää taitonsa. Toews, Kane ja Hossa kirkkaimpina tähtinä.

5p Blues: Schwartz, Tarasenko, Steen, Backes, Stastny ja Lehterä takaavat että tulosta syntyy. Oshie on toki näyttävämpi pelaaja kuin Brouwer, mutta uskon että Brouwer voi olla kovassa lännessä hyödyllisempi playoffs-pelaaja kuin Oshie.

4p Wild: Laituriosasto loistava, keskikaistalla liikaa kysymysmerkkejä. Jos Granlund pystyy tekemään lopullisen läpimurtonsa niin hyökkäyksessä ei ole mitään ongelmia. Vanekilta vaaditaan tasonnostoa.

3p Jets: Ihan supertähdet puuttuu, mutta laatua on silti. Scheifele voi hyvinkin tehdä kunnon läpimurron, lisäksi huippulupaus Ehlers ja Venäjältä palannut Burmistrov tuovat lisää mielenkiintoa.

2p Avalanche: O'Reillyn menetys kirpaisee pahasti. Pystyvätkö Iginla ja Tanguay pitämään tasonsa? Keskikaistalla kysymysmerkkejä.

1p Predators: Ei vaan riitä tässä divisioonassa, kärkisenttereillä alkaa olemaan ikää jo jonkin verran, laituriosasto kokonaisuudessaan ei pärjää muille vaikka siellä ihan kovia pelaajia muutama on.

Puolustus:

7p Blackhawks: Keith, Hjalmarsson ja Seabrook muodostavat lujan ydinryhmän. Daley on hyökkäyspäässä parempi kuin Oduya, mutta omissa on ongelmia. Vierelle on asettaa kumminkin Seabrookin tasoinen pelaaja, niin helpottaa varmasti Daleyn urakkaa. van Riemsdyk vaikutti varsin pätevältä puolustajalta mutta kuka pelaa tämän vierellä?

6p Predators: Väitän, että koko liigan paras ykköspari, takana myös kaikki hyviä pelaajia. Jonesilta lopullinen läpimurto?

5p Blues: Vahva on Bluesinkin puolustus, heikkoja lenkkejä ei ole. Preds on Josi-Weber parin verran edellä.

4p Wild: Vielä muutama kausi takaperin surkuteltiin pakiston tasosta, mutta nythän tilanne on aivan toinen. Dumbalta odotetaan sitä seuraavaa askelta.

3p Jets: Erinomaisia pelaajia täälläkin, Buff, Myers ja Trouba, lisäksi lupaava Morriseylla on varmasti sanansa sanottavana.

2p Avalanche: Beauchemin ja varauksin Zadorov ovat hyviä vahvistuksia. Oikealla puolella kovia nimiä. Ei kuitenkaan tämän korkeammalle riitä.

1p Stars: Jos hyökkäys on kovin niin puolustuksesta ei voi sanoa samaa. Oduya on sormuksineen hyvä lisä, mutta ei riitä nostamaan osakkeita tarpeeksi verrattuna divarin muihin joukkueisiin. Hyökkäyspäässä homma toimii näiltä pakeilta varmasti. Lisäksi terve Patrik Nemeth on oikeasti todella hyvä puolustaja omassa päässä.

Maalivahdit

7p Predators: Rinne on kiistatta tämä divisioonan paras. Hutton aivan riittävä backup.

6p Avalanche: Varlamov myös ihan eliittikaveri, Berran pitää parantaa ja paljon.

5p Blackhawks: Crawford on mielestäni jopa aliarvostettu, kaksi cuppia ja todella vakuuttavalla tekemisellä. Pitääkö Darling viime kauden tasonsa?

4p Stars: Paperilla loistava tandemi. Lehtonen on kärsinyt tuosta surkuhupaisesta joukkueensa puolustuspelistä vaikka myös etenkin viime kaudella myös Lehtonen itse alisuoritti pahemman kerran. Kaksi riittävän hyvää veskaria Starsilla joka tapauksessa on.

3p Wild: Uskomattoman kauden pelannut Dubnyk on kuitenkin vähän arpa. Pystyykö pelaamaan edes lähelle samanlaista kautta? Uskon kuitenkin että riittävän hyvä hän on.

2p Blues: Ihan kelpo tandemi Bluesillakin on, jotenkin en vain jaksa uskoa Elliotiin, jospa Allen nappaa selkeän ykkösen viitan?

1p Jets: Hyvin Pavelec ja Hutchinson pelasivat viime kaudella. Oliko Pavelecin kausi suonenveto? Aika näyttää.

Yhteenveto:

1.Blackhawks 6+7+5=18
2.Predators 1+6+7=14
3.Blues 5+5+2=12
4.Stars 7+1+4=12
5.Wild 4+4+3=11
6.Avalanche 2+2+6=10
7.Jets 3+3+1=7

Starsin pudotin Bluesin taakse koska tuo yksi osa-alue oli niin selkeästi heikompi.

Tällaiseen päädyin, ihan mukava näitä on pähkäillä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös