Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2015–2016

  • 983 418
  • 3 965

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Sport on kyllä vahvistunut huomattavasti viime kaudesta. Tämä huomaa, kun vertaa rosteria oikeaoppisesti vuoden takaiseen:

Sport syyskuussa 2014

Bertrand - Tessier - Fleury
Hattunen - Kokkala - Kivimäki
Körkkö - Immonen - Westermarck
Riska - Rekonen - Henritius

Peltola-Generous
Pukka-Gröndahl
Heikkinen-Manninen
Valkonen

Sport kesäkuussa 2015

Bertrand - Immonen - Gavrus
Komulainen - Vänttinen - Leskinen
Tallberg - Koivisto - Kiviranta
Riska - Kokkala - Körkkö

Peltola - Brennan
Newton - Laakso
Pukka - Manninen
Gröndahl

Ei tarvitse olla mikään asiantuntija huomatakseen, että joukkue on mennyt valovuoden eteenpäin. Sport vahvistuu ja samaan aikaan muiden liigajengien ympäriltä kuuluu outoja. Eli Ässät hankki pari ECHL-miestä ja KalPa luopui kirkkaimmasta (ja ainoasta) tähdestään Voutilaisesta, eikä Kuopioon ainakaan vielä ole vahvistuksia juuri hankittu. Kyllä Sport kuroo materiaalieroa selvästi kiinni liigan muihin pikkujoukkueisiin ja keskikastin porukoihin. Siksi haaveilu säälipleijaripaikasta on Vaasassa nyt ihan perusteltua.
Pelaajatilastot | Perustilastot | Runkosarja 2014-2015 | Tilastot | Liiga
Siinäpä KalPan ainoan tähden viime kauden tehot. Ok on poistunut myös Kapanen ja Birner. Vode oli kopissa kuin kentällä johtava pelaaja, mutta +300k / 25p nyt ei ihan natsaa. Kuitenkin samanluokan Perrin ja Zaborsky tekivät n 50p. Nojoo tähti mutta hiipunut semmoinen tai ei vaan natsannut. Tapparassa kuitenkin huikeat poffit. Yksi tähti lähtee muita nousee tilalle. Nikko ja Mankinen tullut jo sekä Sebok ja ainakin yksi ukko P-Ameriikoista tulossa sekä kaksi muuta. Aika näyttää keitä sieltä saapuu mutta uskon, että 10 sakkiin on hyvinkin saumaa. Viime kauden 6. sija tuskin tulee toistumaan vaikka samat ukot olisivat kehissä. Olihan se niin supersuoritus kuten SaiPan toissakautinen.
Ps. Meidän Ruohomaat syö teidän Kokkaloiden aamupuurot.
 
Viimeksi muokattu:

Jaksaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, NHL
Lahteen Bobbylle: Kun et näytä tietävän niin Vaasasta ovat mm: Jani Nikko, Jukka Seppo, Håkan Hjerppe nyt muutama mainitakseni Osalan lisäksi. Taidat tosin olla niin nuori vielä ettet muista näitä pelaajia. Onneksesi on intternet.
:) Heh...Meinaako Jantunen tehdä comebakit? Mietin vaan kun tä on "voimasuhteet 2015 ketju". Mikäs siinä, "piippu" taskuun ja hokkarit jalkaan vaan...No joo, se siitä.

Noistakin toisen puusilmän valitsemista pelaajista taitaa monikin pelailla vielä :)
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kaksi lajia jo lahtelaisille. Mitäs seuraavaks?

Vähemmän lajeja voittanut joutuu häätöuhan alle.

Kyllähän se tilanne on niin, että muutamalta jengiltä puuttuu vielä ne syömähampaat, jolloin kokonaistilanteen hahmottelu on vähän vaikeeta. Riippuen kunkin hankintojen onnistumisista, suhdanteet saattaa vielä kallistella suuntaan jos toiseenkin.

Kerho on yksi näistä, joilta oletettavasti kärki vielä puuttuu. Tätä faktaa vielä pahempi seikka on se, että Kerholta puuttuu myös päävalmentaja. Muu johtoryhmä on nimellisesti kasassa.

Oletettavasti Liigan heikomman puolikkaan osalta taistelu sijoituksista tulee olemaan tiukkaa ensi kaudella, eikä suuria eroja muutenkaan toivottavasti synny. Kärjessä muutama jengi saattaa karata muilta, mutta muuten on tasaista. Pelillisesti otteluiden viihdearvon soisi olevan tasaisen korkea ja yleisömäärien hyviä. Uusia starboja tulee nousemaan esiin ja Liigan kiinnostavuus kasvaa muutamien persoonien myötä. Mukava kausi tulossa, kunhan malttaa odottaa syksyyn.
 

Massimo 1897

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Arvon vaasalaiset ja muuallakin asuvat sport kannattajat! Ymmärrän hypen joukkueenne ympärillä (siis teidän toimesta) se on vahvistunut, verrattaen edelliskauteen. Laitetaanko nyt kumminkin hiukan jäitä kypärään, onhan sentään kesäkuu. Taistelette varmasti säälipaikasta, niin tekee 13 muutakin joukkuetta liigassa. Mutta ettehän te voi tulla tänne kertomaan että lahtelainen joukkue on muovia... ei ette millään! Perinteitähän on jokaisella seuralla, mutta juurikin se ratkaisee missä sarjassa se on eletty! Pelicans/ lahti jääkiekko kaupunkina nyt vaan sattuu olemaan eri levelillä kuin vaasalaiset sportteineen.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Nyt tuli Mirasenlat asiallinen viesti, juuri tämä mä (ja monet muut) on yrittänyt saada läpi. Ei Sport vieläkään ole mikän huippujengi, eikä mitenkään varma playari (sääli)-playari joukkue.

Mutta kun nyt kuitenkin otettiin ne 60 pojot viime kausi niin on se ny säätänä jos ei nyt tulisi hieman enemmän pinnoja, aika paljonkin, mihin se rittää on taas toinen asia. Sääliplayripaikka täytyy kuitenkin olla ainoa tavoite.
Samaa mieltä ja eri mieltä...
Ensinnäkin.. tavoitteenahan pitää olla mestaruus.. siitä pelataan ja muuhun enemmän tai vähemmän tyydytään.
Toiseksi.. Sportilla on nolla pistettä, ei 60 ..vaatii jumalattoman työn kerätä ensin edes tuo 60.. katsotaan siitä sitten eteenpäin, kun se on ensin kasattu. Sekin on kuitenkin 20 puhdasta voittoa. Ei se ole mikään " takuupistemäärä ", jonka automaattisesti saa tästä eteenpäin joka kausi. Sen eteen on tehtävä ihan pirusti hommia ja myös onnistuttava.
Eli siis.. tavoite korkealle, mutta realiteetit muistaen.
Tuollainen ajattelu on jossain mielessä jopa vastustajien halveksuntaa.. siis se, että jokin pistemäärä tulee ilman muuta, oli peliesitykset mitä tahansa.
Voi olla, että Sport kerää yli 80 pistettä ja pelaa sääleissä, mutta yhtä hyvin voi käydä niin, että Sport kerää 50 pistettä ja jatkaa jumbona.
Ja voi olla, että Jani Nikko on Vaasasta, mutta pelaamaan oppi Ilveksessä.
 
Viimeksi muokattu:

Iso Paha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Go IFK
Jep, ja "Sport"-nimestä pisteet omaperäisyydestä. Eiku.

Ja tarkoitat kai "autistisempi"?

Olkoon nimi susta muovinen tai mitä vaan, mutta seurana ei välttämättä kannata alkaa dissaamaan kauheasti, ainakaan Sportin meriiteillä. Tai perinteillä. Tai ylipäätään yhtään millään, kun siihen ei ole Vaasassa varaa.
Noh noh. Sen verran täytyy olla perspektiiviä että osaa asettaa asiat omaan kontekstiinsa. Vaasan Sport on, käsittääkseni, perustettu 1962, jolloin hieno engl.kielinen sana "Sport" on voinut olla uutta ja hienoa. Oman aikansa lapsi, kuten myös Lahden Kiekko-Reipas oli. (oliko peräti sama peukkulogo Lahden Jaffan kanssa)? HIFK, suomeksi Helsingin urheilija yhdistyksen toverit. No joo, vähän vanhahtava. Parempi näin kuin kaikki samasta muotista.
 

Der Adler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Samaa mieltä ja eri mieltä...
Ensinnäkin.. tavoitteenahan pitää olla mestaruus.. siitä pelataan ja muuhun enemmän tai vähemmän tyydytään.
Toiseksi.... Eli siis.. tavoite korkealle, mutta realiteetit muistaen.....
*****joo***

Mutta jo, tä oli voimasuhteet ketju, jepp,..luulen että Sport on about 8-10 paikkeella.
Meidän jengi on ihan ok....pitäis rittää.
 
Viimeksi muokattu:

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Noh noh. Sen verran täytyy olla perspektiiviä että osaa asettaa asiat omaan kontekstiinsa. Vaasan Sport on, käsittääkseni, perustettu 1962, jolloin hieno engl.kielinen sana "Sport" on voinut olla uutta ja hienoa. Oman aikansa lapsi,

Niin tuo nimihän on annettu jo 1939 kun IF Sport perustettiin. Varmasti kyse on ollut juurikin tuosta, mitä sanoit.

Jääkiekon lisäksi Sportilla on myös jalkapallopuoli, FC Sport, jossa tehdään kovasti työtä erityisesti junnujen ja naisfutiksen kanssa. Parhaimmillaan pääsarjatasolla.

Meni jo offtopicin puolelle. Sori.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Kun täällä on Sporttia puhuttu menevän 8-10 sakkiin, niin olisin enemmän kuin tyytyväinen kuulevani tälle väitteelle myös perustelut. Mitkä 5-7 joukkuetta ovat Sporttis huonompia hyökkäyksen, puolusuksen, maalivahtipelin ja valmennuksen kera? Eikä pidä unohtaa joukkuepelaamista/puolustamista. Puhutaan kuitenkin joukkueesta, jolle meni viime kaudella keskimäärin 3 omiin / peli. Sikäli kun Toivosen Hannu pelas parit pojot vielä itsestään joukkueelle. Joo on upgradennu selvästi ja joo on potentiaalia. Mut haluaisin ihan mustaa valkosella tästä asiasta. Kuiteski ku nuo sijat vaativat sen 25-30 voittoa eli melkeen 50% koko peleistä. Viime kaudella niitä tais tulla 33,3%
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Kun täällä on Sporttia puhuttu menevän 8-10 sakkiin, niin olisin enemmän kuin tyytyväinen kuulevani tälle väitteelle myös perustelut. Mitkä 5-7 joukkuetta ovat Sporttis huonompia hyökkäyksen, puolusuksen, maalivahtipelin ja valmennuksen kera? Eikä pidä unohtaa joukkuepelaamista/puolustamista.

Jos raakoja voimasuhteita arvioidaan, niin Sport ei varmaan vielä ole kymmenen parhaan joukossa. Mutta pointti onkin se, että Sport on kuronut viime vuoden valtavaa eroa muihin kiinni niin paljon, että erot ovat paljon pienemmät. Kyllä SaiPakin perinteisesti joka kausi on sijoittunut paremmin kuin voimasuhteet-ketjussa on ennakoitu, ja Sportin kohdalla vastaavanlainen onnistuminen voi tarkoittaa säälipleijaripaikkaa.

Mutta kysymykseesi vastaus, eli mitkä 5 joukkuetta Sport todennäköisimmin jättää taakseen.
KooKoo (on materiaaliltaan Liigan heikoin)
HPK (heikentynyt paljon viime kaudesta)
Pelicans (Potulnyn varassa on liian paljon, ja hänen nykytasonsa on kysymysmerkki. Pakkihankinnat arpoja, mv-osasto kokematon)
Ilves (Jos Toivonen ei säilytä viime kauden tasoaan, niin vaikeaa tulee)
Ässät (Tuoreet ECHL-hankinnat herättivät ihmetystä. Pakisto näyttää haavoittuvalta, sillä Uusitalo oli jo viime kaudella näkemissäni peleissä järkyttävän huono. Marttinen kuitenkaan pysty pelaamaan koko ajan.)

Kysymysmerkkejä ovat vielä myös KalPa ja SaiPa, koska molempien ulkkarihankinnat ovat tekemättä. Ja molemmissa rosterin tilanne on se, että ulkkarihankintojen on mentävä nappiin, tai ollaan heittämällä tuolla samalla listalla. SaiPasta ovat poistuneet Salcido, Tavi, Mankinen ja Spina ja uutena sisään on tullut vain Järveläinen, joten kolmella ulkkarilla on isot saappaat täytettävänä. KalPasta lähtivät Kapanen, Birner, Voutilainen ja paras pakki Koivisto. Ainoa sisään tullut vahvistus on viime kaudella epäonnistunut Mankinen, joten kovia ulkkareita kaivataan sinnekin.

Moni unohtaa myös, mikä arvo on sillä, että joukkue pysyy koossa. Sportilla ykköshyökkääjä Bertrand pelasi joukkueessa jo viime kaudella. Samoin kärkipakit Peltola ja Brennan. Kun pelaajiston runko ja valmentaja ovat samat, näkyy se selkeänä etuna varsinkin syksyllä, jolloin moni suuria muutoksia kokenut kilpailija vielä hakee parasta tasoaan.
 

Kenth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooVee
Mutta kysymykseesi vastaus, eli mitkä 5 joukkuetta Sport todennäköisimmin jättää taakseen.
KooKoo (on materiaaliltaan Liigan heikoin)
HPK (heikentynyt paljon viime kaudesta)
Pelicans (Potulnyn varassa on liian paljon, ja hänen nykytasonsa on kysymysmerkki. Pakkihankinnat arpoja, mv-osasto kokematon)
Ilves (Jos Toivonen ei säilytä viime kauden tasoaan, niin vaikeaa tulee)
Ässät (Tuoreet ECHL-hankinnat herättivät ihmetystä. Pakisto näyttää haavoittuvalta, sillä Uusitalo oli jo viime kaudella näkemissäni peleissä järkyttävän huono. Marttinen kuitenkaan pysty pelaamaan koko ajan.)

Kysymysmerkkejä ovat vielä myös KalPa ja SaiPa, koska molempien ulkkarihankinnat ovat tekemättä. Ja molemmissa rosterin tilanne on se, että ulkkarihankintojen on mentävä nappiin, tai ollaan heittämällä tuolla samalla listalla. SaiPasta ovat poistuneet Salcido, Tavi, Mankinen ja Spina ja uutena sisään on tullut vain Järveläinen, joten kolmella ulkkarilla on isot saappaat täytettävänä. KalPasta lähtivät Kapanen, Birner, Voutilainen ja paras pakki Koivisto. Ainoa sisään tullut vahvistus on viime kaudella epäonnistunut Mankinen, joten kovia ulkkareita kaivataan sinnekin.

Nimenomaan SaiPa ja KalPa tuolle listalle jo kuuluvat. Molemmat kokeneet kovia menetyksiä, ja koska esim. SaiPa ei ole saanut vielä yhtään pätevää korvaajaa tilalle, todennäköisyys siinä onnistumiseen pienenee koko ajan. Kyllä markkinoiden hinta-laatusuhteeltaan parhaat pelaajat ovat pikkuhiljaa jo ensi kauden osoitteensa valinneet. SaiPan budjetilla jäädään loppukesän varaan, ja vaikka joku hankinta osuisikin nappiin niin tuskin kuitenkaan kaikki.

Alkuperäiseen kysymykseen viitaten, Ilves ja Pelicans eivät kuulu tuolle listalle. Molemmilla huippuvalmennus, pieni vaihtuvuus, tasainen materiaali ja Pelicansilla myös kärkiosaaminen kunnossa (Potulny, Erkinjuntti, Sopanen, Leimu). Pakkihankinnoista Stefan Lassen on ilmeisesti Matikaisen luottomies Grazista, joten ei ole arpa hänkään.

Ilvekseltä löytyy toki Sandell, mutta ratkaisijaosasto kaipaisi vielä ripauksen lisää. Matias Soinnun, Teemu Rautiaisen ja Joonas Vihkon tulee nostaa tasoaan. Silti on erittäin vaikea nähdä, että Sport yltäisi runkosarjassa Ilveksen yläpuolelle.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Nimenomaan SaiPa ja KalPa tuolle listalle jo kuuluvat. Molemmat kokeneet kovia menetyksiä, ja koska esim. SaiPa ei ole saanut vielä yhtään pätevää korvaajaa tilalle, todennäköisyys siinä onnistumiseen pienenee koko ajan. Kyllä markkinoiden hinta-laatusuhteeltaan parhaat pelaajat ovat pikkuhiljaa jo ensi kauden osoitteensa valinneet. SaiPan budjetilla jäädään loppukesän varaan, ja vaikka joku hankinta osuisikin nappiin niin tuskin kuitenkaan kaikki.

Alkuperäiseen kysymykseen viitaten, Ilves ja Pelicans eivät kuulu tuolle listalle. Molemmilla huippuvalmennus, pieni vaihtuvuus, tasainen materiaali ja Pelicansilla myös kärkiosaaminen kunnossa (Potulny, Erkinjuntti, Sopanen, Leimu). Pakkihankinnoista Stefan Lassen on ilmeisesti Matikaisen luottomies Grazista, joten ei ole arpa hänkään.

Ilvekseltä löytyy toki Sandell, mutta ratkaisijaosasto kaipaisi vielä ripauksen lisää. Matias Soinnun, Teemu Rautiaisen ja Joonas Vihkon tulee nostaa tasoaan. Silti on erittäin vaikea nähdä, että Sport yltäisi runkosarjassa Ilveksen yläpuolelle.

Pelicansissa on omat riskitekijänsä kyllä kanssa. Potulny voipi olla puolikuntoinen tai loukkaantua uudelleen. Sopasella ja Leimulla on kanssa tapana levitä kesken kauden ainakin joksikin ajaksi. Muuten tuo kärkiosaaminen on aika löyhää. Toki tasaisen tappava jengi ja pidän iteskkin top10 joukkueena, juuri uuden valmennuksen myötä.

Ilveksellä puuttuu se yksi laituri, mutta muuten joukkue näyttää vähän paremmalta kuin viime kaudella, eli 10 sakkiin laskisin heidätkin. Rautiainen ja Mustonen väläyttelivät jo viime kaudella ja tuleva kausi voipi olla paljon parempaa.

SaiPa ja KalPa ovat molemmat vailla kahta kärkikentän ukkoa, SaiPa vielä pakkiakin. Siellä on kuitenkin osumatarkkuus ollut aika hyvä, niin uskon, että sieltä taas kelpo pelimies heidän sapluunaan roudataan sekä puolustus-että hyökkäyspäähän. Tirkkonen on osoittanut taitonsa jo melko hyvin.

KalPalla tosiaan lähtenyt liuta ratkaisijoita pois. Yksi AHL-ukko on ainakin tulossa laidalle. Kentällä jatkaa kuitenkin viime kauden paras maalintekijä Keränen, Playoffien paras kalpalainen Ruohomaa sekä ilman loukkaantumista piste-ennätyksensä parantanut Rissanen. Mukaan on tullut SaiPan Jesse Mankinen, joka voi puhjeta viimein kukkaan ja räpätä +15 maalia. Onhan ukko jo EHTlläkin käynyt, mikä nyt ei sinällään meriitti ole. Toinen uusi tulokas hyökkäyspäähän on Joni Nikko. Joka on mielestäni aika iso upgrade Janne Kolehmaiseen. Toki teki Kolekin viime kaudella 9 maalia, mutta uskon Nikon pystyvän parempaan, ja roimasti.

Mestiksestä tuli sitten Balasz Sebok, saapi nähdä mihin miehen taso liigassa riittää. Toinen Mestis tulokas on pakistoon mallia Santeri Lukka. Mestiksen tehokkain pakki ja kävi jo viime kaudella visiitin Kuopiossa. Tuo varmasti yvtehoja lisää, Koiviston sieltä poistuttua ( ja niitä maaleja, mitä Koivisto teki koko kaudella poffeissa yhden) Myös omat junnut Riikola(joo joo SaiPan kasvatti) ja Lyytinen ovat taas vuoden vanhempia ja molemmat hätyyllivät viime kaudella jo 10 maalin rajaa. Tehoja on siis näiltä herroilta lupa odottaa kanssa, etenkin Riikolan uskon nousevan tällä kaudella parrasvaloihin.

Toki ne kaksi laituria määrää aika paljon minne päästään. 6 sakkiinko? En usko tähän itsekkään, sillä viime kautinen oli aika suonenveto. Kympin sakkiin taasen uskon, vahvistuksista huolimatta riittävän hyvinkin. Pakisto on sama ja maalivahtiosasto on sama ja valmentaja pysynyt samana. Monilla muilla on uusi koutsi alla ja enemmän ulkomaanarpoja. Hyökkäys on toki kärsinyt ja paljon, mutta sinne kun yksi-kaksi tekijämiestä vielä saadaan niin hyvä tulee.
 

MENTALSPORT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kiitos @mirasane asiallisista kommenteista ja perusteluista. Itse olen pysynyt erossa tästä ketjusta kirjoittamisen muodossa, vaikka mieli on tehnyt muutamaan kertaan tulla ottamaan kantaa :) välillä olen lukenut näitä juttuja huvittuneena, välillä hämmästyneenä ja välillä surullisenakin. Vikaa löytyy niin meidän vaasalaisten kannattajien puoleltakin, mutta kyllä täällä aika raakaa provoa ja tekstiä on tullut myös parin muun häntäpään porukan kannattajilta.

Väitös että sportin pelaajista on vahvistunut viimekaudesta on aivan varmasti totta. Vuoden aikana kaikki pelaajat joista ei ollu apua joukkueelle (esim. Valkonen, Hattunen, lammassaari, Henritius ja kauden lopussa siipiä kokeilleet leinonen ja tarkkanen) on vaihdettu jo liiga tasolla taitonsa todistaneilme (Vänttinen, Laakso, Komulainen Peltola omalla sopparilla) Muut hankinnat on lähtökohtaisesti vielä arpoja muttei kalpene muiden loppupään kolmanneksen joukkueiden ulkkari hauille.

Sitten väitös 2 eli vaasalaiset ylimielisesti ja jopa muita joukkueita halveksuen sijoittavat sportin voimasuhteissa aivan liian korkealle ja jopa suoraan pleijari paikkaan kiinni. Käväsin katsomassa tuolla jääkiekkoaiheiset äänestykset puolella sportin runkosarjasijoitus äänestystä ja siellä EI YKSIKÄÄN sportin kannattajaksi itsensä ilmoittanut sijoita sporttia sijaa 10-12 ylemmäksi.

Itse olen sitä mieltä, että sääleihin on tolla porukalla mahdollisuus, mutta sija 12 näyttää tällähetkellä paperilla todennäköiseltä omasta mielestäni.

Sitten tää muu kinastelu tästä nimi ja muovisuudesta. Turha näihin on meidän vaasalaisten lähteä mukaan. Suurin osa palstan veljistä ja siskoista on ottanut meidät hyvin vastaan. Ollaan siitä kiitollisia heille ja annetaa näiden muutaman provosankarin räksyttää. Se on helppo väittää ettei sportilla ole pelaajatuotantoa tai omia pelaajia maailmalla. Sport pelasi koko 2000 luvun periaatteessa suljetun sarjan alapuolella. Niin tottakai nuoren pelaajan pitää lähteä pois vaasasta liigapaikkakunnallle kehittyäkseen liigatasolla jos haluaa liigassa pelata. Tämä tulee korjaantumaan seuraavan 5 vuoden aikana, jos sport pysyy pääsarja joukkueena.

Sitten vielä valmennuskysymykseen sellanen ajatus, että kyllähän Valtonen todisti jo viimekaudella osaavanaa valmentaa. Ja todisti myös monta epäilijää vääräksi. Eihän kukaan vaasalaisista ole pitänytkään tomekkia huippuvalmentajana ja eihän häntä voi vielä mihkään matikaisee jai rautakallioon verrata. Mutta kyllä valmentajatkin kehittyvät. Ja Tomekin valmmennus ja pelityyli sekä intohimo sopii kyllä kuparisaareen varsin loistavasti! :)

Sitten @Lätkä-Bongari Iso-E :ltä kysyisin mistä all in tietosi on peräisin? Oma käsitys oli, että sport on viimekauden tapaan jättänyt loukkaantumisten varalle 50-80k:ta ja lisäksi yritysmyynnin onnistuessa suunnitellusti voidaan pelaajabudjettia nostaa vielä jopa 100 000.

Nojoo aika paljo ot:tä mutta hyvää juhannusta kaikille! :)
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Nimenomaan SaiPa ja KalPa tuolle listalle jo kuuluvat. Molemmat kokeneet kovia menetyksiä, ja koska esim. SaiPa ei ole saanut vielä yhtään pätevää korvaajaa tilalle, todennäköisyys siinä onnistumiseen pienenee koko ajan.

Rostereita arvioitaessa on hyvä verrata vuoden takaiseen. Alla vertailut SaiPan rostereista:

SaiPa 15.6.2014
Mankinen-Koho-Tavi
Jokinen-McIntyre-Leivo
Venäläinen-Hämäläinen-Pitkänen
Järvinen-Flinck-Kuronen

Lofquist - Riikola
Backman - Maalahti
Ahonen - Lappalainen
Huhtanen

Markkanen
Bernard

SaiPa 15.6.2015
Järveläinen-Koho-Järvinen
Jokinen-McIntyre-Leivo
Virkkunen-Hämäläinen-Venäläinen
Zboril-Kuronen-Vainikainen

Lofqvist-Larsson
Backman-Riikola
Mäkinen-Maalahti
Lappalainen-Huhtanen

Markkanen
Nieminen


Nopeasti huomaa, että pakisto ja mv-osasto ovat nyt jo paremmassa kunnossa kuin vuosi sitten tähän aikaan. Hyökkäyksessä muutokset viime kauteen näkyvät kärkiketjuissa. Vuosi sitten ykköseen oli laittaa toimiva kolmikko Mankinen-Koho-Tavi. Nyt kolmikosta kaksi on poissa ja tässä vaiheessa kokoonpanon parhaat stuntit noille paikoille ovat viime vuonna tasonsa todistanut Järvinen ja Järveläinen, joka on vielä arpa. Viime vuonna SaiPa hankki tuon rosterin jälkeen ennen kauden alkua enää yhden hyökkääjän (Spina) ja yhden puolustajan (Salcido). Nyt hyökkääjiä on tulossa kaksi ja pakkeja yksi.

Erikoinen on myös tuo väitteesi, että todennäköisyys pätevien vahvistusten löytämiseen pienenee koko ajan. Eli mielestäsi kiirehtimällä hankintojen kanssa heti keväällä saa varmimmin parhaat vahvistukset, vaikka tuossa vaiheessa monet kovat pelaajat vielä kyttäävät sopimuksia kovempiin joukkueisiin tai liigoihin? Ja oletko yhtään katsonut, mikä on SaiPan urheilutoimenjohtajan Antti Tuomenoksan onnistumisprosentti ulkkarihankintojen kanssa? Taitaa olla aika lähelle 100%. Tässä nimittäin Tuomenoksan viimeiset hankinnat:

David McIntyre
Brian Salcido
Chad Rau
Sam Lofquist
Dave Spina
Johan Larsson
Patrick Björkstrand (listalta ainoa, joka jäi pieneksi pettymykseksi)
Patrick Davis
Ryan Glenn
Dan Spang
Stefano Gilliati
Jakub Cutta
Brad Moran

Huteja ei ole tullut, ja siksi Lappeenrannassa on vahva luotto, että Tuomenoksa löytää nytkin hyvät vahvistukset - varsinkin, kun hänellä on kohtalaisesti eurojakin käytössään. SaiPa kun ei ole monen muun joukkueen tavoin pudottamassa pelaajabudjettia, ja esimerkiksi Salcidon kalliista sopimuksesta vapautui todella hyvin rahaa.
 

Bobby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Arvon vaasalaiset ja muuallakin asuvat sport kannattajat! Ymmärrän hypen joukkueenne ympärillä (siis teidän toimesta) se on vahvistunut, verrattaen edelliskauteen. Laitetaanko nyt kumminkin hiukan jäitä kypärään, onhan sentään kesäkuu. Taistelette varmasti säälipaikasta, niin tekee 13 muutakin joukkuetta liigassa. Mutta ettehän te voi tulla tänne kertomaan että lahtelainen joukkue on muovia... ei ette millään! Perinteitähän on jokaisella seuralla, mutta juurikin se ratkaisee missä sarjassa se on eletty! Pelicans/ lahti jääkiekko kaupunkina nyt vaan sattuu olemaan eri levelillä kuin vaasalaiset sportteineen.

Tämä. Ensimmäinen kerta kun haluaisin bro fistata IFK-kannattajan kanssa. :)

Ja ennen kun joku janari saa päähänsä alkaa vihjailemaan siitä anaalifistauksesta, niin selvennän ettei ole kyse siitä. :)
 

Barney

Jäsen
SaiPan budjetilla jäädään loppukesän varaan, ja vaikka joku hankinta osuisikin nappiin niin tuskin kuitenkaan kaikki.
Mielelläni kuulisin lisää SaiPan jäljelllä olevasta budjetista, jos sinulla on siitä tietoja. Omien tietojeni mukaan SaiPalla on budjetissa tilaa vielä about 500k, joista kaikkea ei käytetä ennen kauden alkua. Noista lähtökohdista voisi siis olettaa, että SaiPa panostaa kolmeen kesän/syksyn hankintaan n. 400k. Eiköhän tuolla summalla saada kolme melko laadukasta ulkomaalaispelaaja, varsinkin kun pelaajia on kartoittamassa Liigan paras UTJ.

Ja oletko yhtään katsonut, mikä on SaiPan urheilutoimenjohtajan Antti Tuomenoksan onnistumisprosentti ulkkarihankintojen kanssa? Taitaa olla aika lähelle 100%.
Olikos Tuomenoksa jo puikoissa Leen hankinnan aikaan? Jos oli, niin se oli ainut hänen hankkimansa floppi. Lee meni vielä kesällä loukkaantumaan pahasti, joten vaikea arvioida, miten hän olisi ehjän kesän alleen saadessaan pelannut. Björkstrandia en lähtisi laskemaan Tuomenoksan hauksi, koska mies oli itse tarjonnut itseään SaiPaan ja tuli ilmeisesti melko edullisesti pelaamaan tänne.

Tällä hetkellä SaiPan rosteri on varmaan sijan 10 tienoilla. Maalivahtiosasto on Liigan kärkeä ja sentteriosasto on Top-6 tasoa. Pakistoon haluaisin itse vielä kaksi uutta kaveria, mutta ennen kauden alkua tulee ilmeisesti vain yksi kaveri sinne. Laituriosasto tulee olemaan se suurin kysymysmerkki ensi kaudella SaiPan joukkueessa ja se tarvitsisi vielä kaksi kunnon vahvistusta. Veikkaan tänäkin kesänä SaiPan olevan ensi kaudella sijoilla 6-8, vaikka joukkueesta puuttuu vielä muutama tärkeä pelaaja. Tuomenoksaan on vain sattuneista syistä luotto melko korkealla.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
SaiPalla on siinä mielessä pullat hyvin uunissa, että siellä on kuitenkin penkin takana yksi liigan parhaista koutseista. Siksi en jaksa uskoa, että Lappeenrantalaiset miehittäisivät Bottom 5:sta. Vahvistuksiakin tulee satavarmasti vielä joukkueeseen. Jostain syystä en usko myöskään KalPan floppaavan totaallisesti, koska Kuopiossa kaikki tietää mitä Virta haluaa ja millaista kiekkoa pelataan. Se on iso plussa siellä suunnassa.

Jos nyt pitäisi lähteä veikkaamaan neljää viimeistä jengiä, niin löisin sinne Sportin, KooKoon, HPK:n ja Ässät. Sportilla ja KooKoolla materiaalit tulevat olemaan todennäköisesti liigan heikoimmat. HPK vahvistunee tosta vielä aika paljonkin, mutta siellä on taas todella iso kysymysmerkki päävalmentajan yllä. Arvonen ei ole oikein vakuuttanut. Ässillä on taas varmaan eniten kysymysmerkkejä joukkueessaan koko liigasta. Ari Ahonen ja hänen taso pahojen loukkaantumisten jälkeen? Matti Kuparinen, Michael Ryan, Mikko Viitanen sama juttu. Mullane ja Vance täysin arpoja. Pystyykö Aleksi Saarela ottamaan jo vastuuta? Jos tohon jengiin ei hirveästi uutta miestä enää tule, niin olisi vähän pakko pystyä. Lisäksi täytyy muistaa, että Pekka Rautakallio on viimeksi johdattanut joukkueensa esim. puolivälieristä jatkoon vuonna -91 vai -92. Sveitsin NLB:ssä.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Olikos Tuomenoksa jo puikoissa Leen hankinnan aikaan? Jos oli, niin se oli ainut hänen hankkimansa floppi. Lee meni vielä kesällä loukkaantumaan pahasti, joten vaikea arvioida, miten hän olisi ehjän kesän alleen saadessaan pelannut. Björkstrandia en lähtisi laskemaan Tuomenoksan hauksi, koska mies oli itse tarjonnut itseään SaiPaan ja tuli ilmeisesti melko edullisesti pelaamaan tänne.

Lee tuli SaiPaan 11.06.2012 ja Tuomenoksa aloitti SaiPassa 01.08.2012 eli vajaa 2kk Leen sainauksen jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Jos raakoja voimasuhteita arvioidaan, niin Sport ei varmaan vielä ole kymmenen parhaan joukossa. Mutta pointti onkin se, että Sport on kuronut viime vuoden valtavaa eroa muihin kiinni niin paljon, että erot ovat paljon pienemmät. Kyllä SaiPakin perinteisesti joka kausi on sijoittunut paremmin kuin voimasuhteet-ketjussa on ennakoitu, ja Sportin kohdalla vastaavanlainen onnistuminen voi tarkoittaa säälipleijaripaikkaa.

Mutta kysymykseesi vastaus, eli mitkä 5 joukkuetta Sport todennäköisimmin jättää taakseen.
KooKoo (on materiaaliltaan Liigan heikoin)
HPK (heikentynyt paljon viime kaudesta)
Pelicans (Potulnyn varassa on liian paljon, ja hänen nykytasonsa on kysymysmerkki. Pakkihankinnat arpoja, mv-osasto kokematon)
Ilves (Jos Toivonen ei säilytä viime kauden tasoaan, niin vaikeaa tulee)
Ässät (Tuoreet ECHL-hankinnat herättivät ihmetystä. Pakisto näyttää haavoittuvalta, sillä Uusitalo oli jo viime kaudella näkemissäni peleissä järkyttävän huono. Marttinen kuitenkaan pysty pelaamaan koko ajan.)

Kysymysmerkkejä ovat vielä myös KalPa ja SaiPa, koska molempien ulkkarihankinnat ovat tekemättä. Ja molemmissa rosterin tilanne on se, että ulkkarihankintojen on mentävä nappiin, tai ollaan heittämällä tuolla samalla listalla. SaiPasta ovat poistuneet Salcido, Tavi, Mankinen ja Spina ja uutena sisään on tullut vain Järveläinen, joten kolmella ulkkarilla on isot saappaat täytettävänä. KalPasta lähtivät Kapanen, Birner, Voutilainen ja paras pakki Koivisto. Ainoa sisään tullut vahvistus on viime kaudella epäonnistunut Mankinen, joten kovia ulkkareita kaivataan sinnekin.

Moni unohtaa myös, mikä arvo on sillä, että joukkue pysyy koossa. Sportilla ykköshyökkääjä Bertrand pelasi joukkueessa jo viime kaudella. Samoin kärkipakit Peltola ja Brennan. Kun pelaajiston runko ja valmentaja ovat samat, näkyy se selkeänä etuna varsinkin syksyllä, jolloin moni suuria muutoksia kokenut kilpailija vielä hakee parasta tasoaan.
Ja taas.. Ei Sport ole kuronut kiinni tasan mitään. Nollasta lähdetään ja joka paikkakunnalla tehdään töitä.
Tps tulee parantamaan viimekaudesta, se on pommin varmaa. Samat sanat myös Pelicansien kohdalla. Hämeenlinnassa on niin vahva kiekkokulttuuri, ettei joukkuetta voi koskaan aliarvioida..samat sanat pätevät myös Porissa.
Ei siis voi Vaasassakaan lähteä ajatuksesta, että a. parannusta viimekauteen tulee automaattisesti ja b. mitkään muut seurat eivät ole kehittyneet.
Ilveksestä sen verran, että kyllä..vaikeaa tulee, jos maalivahtipeli pettää.. siinä kohdassa tulee vaikeaa kaikille. Mutta miksi pettäisi, entä jos Sportin maalivahtipeli onkin täysi floppi ?
Tottakai, jos lähdetään skenaariosta, että Sport pelaa unelma kauden ja vain muilla on vaikeuksia, niin kannuahan Vaasassa keväällä nostellaan.
On siis mielestäsi todennäköistä, että Ilves jää Sportin taakse ja perustat väitteesi siihen, että Toivonen pettää ? Samaan aikaan luotat sokeasti teidän Saksasta treidattuun ykkösmolariinne ?
Ja ihan vaan tiedoksi, ettei Ilves lähde kauteen yhdellä maalivahdilla.
Tämä arviointi on kyllä melkoisen olettavaa, sekavaa ja märkiin päiväuniin perustuvaa. Te Sport fanit ylistitte Toivosta, kun tuli heikon farminfarmi kauden jälkeen Vaasaan..moni epäili. Ja nyt kun pelasi vahvan kauden Liigassa, niin onkin yhtäkkiä todennäköinen floppi ?
Meinaatteko oikeasti, että ne Toivosen taidot tuli Sportin varusteista ja Valtosen valmennuksesta ?
 
Viimeksi muokattu:

Bacon

Jäsen
On siis mielestäsi todennäköistä, että Ilves jää Sportin taakse ja perustat väitteesi siihen, että Toivonen pettää ? Samaan aikaan luotat sokeasti teidän Saksasta treidattuun ykkösmolariinne ?

Onko Markkanen tai Nieminen tullut Saksasta SaiPaan? Damn nyt on mennyt jotain ohi.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Ja taas.. Ei Sport ole kuronut kiinni tasan mitään. Nollasta lähdetään ja joka paikkakunnalla tehdään töitä.
Tps tulee parantamaan viimekaudesta, se on pommin varmaa. Samat sanat myös Pelicansien kohdalla. Hämeenlinnassa on niin vahva kiekkokulttuuri, ettei joukkuetta voi koskaan aliarvioida..samat sanat pätevät myös Porissa.
Ei siis voi Vaasassakaan lähteä ajatuksesta, että a. parannusta viimekauteen tulee automaattisesti ja b. mitkään muut seurat eivät ole kehittyneet.
Ilveksestä sen verran, että kyllä..vaikeaa tulee, jos maalivahtipeli pettää.. siinä kohdassa tulee vaikeaa kaikille. Mutta miksi pettäisi, entä jos Sportin maalivahtipeli onkin täysi floppi ?
Tottakai, jos lähdetään skenaariosta, että Sport pelaa unelma kauden ja vain muilla on vaikeuksia, niin kannuahan Vaasassa keväällä nostellaan.
On siis mielestäsi todennäköistä, että Ilves jää Sportin taakse ja perustat väitteesi siihen, että Toivonen pettää ? Samaan aikaan luotat sokeasti teidän Saksasta treidattuun ykkösmolariinne ?
Ja ihan vaan tiedoksi, ettei Ilves lähde kauteen yhdellä maalivahdilla.
Tämä arviointi on kyllä melkoisen olettavaa, sekavaa ja märkiin päiväuniin perustuvaa. Te Sport fanit ylistitte Toivosta, kun tuli heikon farminfarmi kauden jälkeen Vaasaan..moni epäili. Ja nyt kun pelasi vahvan kauden Liigassa, niin onkin yhtäkkiä todennäköinen floppi ?
Meinaatteko oikeasti, että ne Toivosen taidot tuli Sportin varusteista ja Valtosen valmennuksesta ?

Turhaa provoilua kohdallasi. Mutta ainakin omasta mielestäni Toivonen pelasi itse Sportile monet pisteet. Ainakin yhden ottelun KalPaakin vastaan pelasti Toivonen torjunnoillaan. Toki pitää tehdä myös enemmän maaleja, että voittaa, mutta eiköhän kaikki älyä pointin. Itsekkin epäilin Toivosen uran olevan jo aikalailla ohi, mutta todisti viime kaudella jutut vääriksi. Tuskin tulee Toivoseen homma Ipassa kaatumaan. Enemmän miettisin sitä kakkosmokkea, hänenkin kun on pelattava se 5-10 peliä vähintään. Ei ole kovin hääpöt näytöt siellä kakkos-kolmosveskan tonteilla Ipassa.

Sama tilanne se on kyllä Sportissakin. Järä on kyllä voittava ja riittävä maalivahti Liigaan, vaikka viime kausi ei sitä osoittaisikaan. Mutta ihan oikeasti, TImo Niemi? Eihän tuommosella voi kauteen lähteä varsinkin jos tavoite on playoffeissa. No, aina voi pelata rikasta ja rutiköyhää - vähän kutina, että Sportille käy tässä suhteessa jälkimmäiset.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Onko Markkanen tai Nieminen tullut Saksasta SaiPaan? Damn nyt on mennyt jotain ohi.
Väärä sanavalinta, tarkoitin Sportin uutta maalivahtia, joka tulee loistamaan Liigassa. Toisin siis kuin Toivonen, joka floppaa pahasti.
Ilveksen kohdalla iso pelastus on oikeasti hyvä maalivahtivalmennus ja tämä on myös tunnustettu tosiasia.. ei siis minun provoilua. Voi siis olla, että Toivonen jopa parantaa viimekaudesta ?
 

Bacon

Jäsen
Väärä sanavalinta, tarkoitin Sportin uutta maalivahtia, joka tulee loistamaan Liigassa. Toisin siis kuin Toivonen, joka floppaa pahasti.
Ilveksen kohdalla iso pelastus on oikeasti hyvä maalivahtivalmennus ja tämä on myös tunnustettu tosiasia.. ei siis minun provoilua. Voi siis olla, että Toivonen jopa parantaa viimekaudesta ?

Niin no en näe syytä minkä takia Toivonenkaan yhtäkkiä kadottaisi viime kauden tasonsa. Ei Ilveksen touhu maalivahtiin tule kaatumaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös