TV-sarja: Game of Thrones (ensiesityksen tahtiin, ei sanaakaan kirjoista)

  • 214 490
  • 1 086

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Ei ne ole spoilereita jos keskustellaan jo tapahtuneista asioista ja verrataan lahdemateriaaliin. Mutta joo, itse ainakin yritan pitaa kirjan asiat taalta pois, en vaan ymmarra tuota ajojahtia. Spoilereita ei tule suvaita tietenkaan.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Muutama asia mikä itseä vaivaa:

- Tästä oli jo edellä mainintaa, mutta Jorahin tauti, tarttuu kosketuksesta mutta tuolla sitä vaan hiplataan Danya? Eikös siinä alussa tartunnan jälkeen Jorah välttänyt Tyrionin koskettamista?

- Missä vaiheessa Vuori tekee paluun? Mestarihan lupasi tehdä jotain "muutoksia".

- Mikä koko sarjassa on Rickon Starkin rooli. Brannin sidekick joka lentää unissaan Brannin selässä? Mjätääh?

Jonkinlaisesta pettymyksestä täytyy kyllä tämän kauden osalta puhua. Aiemmin koko sarjan parasta antia oli hahmojen välinen dialogi ja nykyään tulee vain jotain väsyneitä one-linereita. Veikkaan että ensi jaksossa Arya menettää neitsyytensä, mutta Trant kuolee. Paljonko tälle saa kerrointa? 4.5?

offtopiccina eikös tulinen tissinainen ollut ääninäyttelijänä Skyrimissä, mistä tuo vittumainen ääni on mennyt jo ennestään meikäläisen ihon alle?
 

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
Tulipa vaan mieleeni että jos vaikka Ilkka Remeksen kirjoista tehtäisiin tv-sarjoja niin kohtaisikohan ne samanlaisia itkupotkuraivareita? Spoilaan sen verran että tällaisia suunnitelmia ei taida kuitenkaan olla toteutumassa.
 

Nick Neim

Jäsen
Ei ne ole spoilereita jos keskustellaan jo tapahtuneista asioista ja verrataan lahdemateriaaliin. Mutta joo, itse ainakin yritan pitaa kirjan asiat taalta pois, en vaan ymmarra tuota ajojahtia. Spoilereita ei tule suvaita tietenkaan.

Onhan ne kirjaspoilereita kirjoja lukemattomille. Sitä ei moni tunnu ymmärtävän, mutta esimerkiksi Lyannan taustat ja tuo viime sivun Azor spoilaa kirjamaailmaa sellaisille, jotka kirjat aikovat myöhemmin lukea.

Eivät toki sarjaa spoilaa mitenkään, kun tuskin niitä sen kummemmin enää käsitellään. Vaikka eihän sitäkään kukaan varmaksi voi tietää.
 

Magenta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Annan nyt oman korteni kekoon tähän kirja/sarja väittelyyn: Se on vaan mahdotonta keskustella pelkästä sarjasta kiinnittämättä minkäänlaista huomiota lähdemateriaaliin sen ollessa tämän hetken luetuin fantasiakirjasarja. Sama kuin Harry Potter -elokuvien tullessa ei olisi saanut keskustella kirjoista... Toki täällä on kaksi eri topikkia, mutta ei tunnu politiikka toimivan ymmärrettävistä syistä. Fakta on se, että jos spoilereita ei halua kirjoista, niin parempi pysyä poissa Internetistä ja sarjaa käsitteleviltä keskustelualueilta.

Itse asiaan, ekaa kertaa kyllä itsekin vähän pahoitin mielen kun Shireen sai tulikasteen. Lisäksi ihmetyttää kyllä myös nuo harput, joita tuntuu riittävän. varmaan puolet katsomosta oli muuttunut yhtäkkiä sonseiksi ja tuntuvat pieksevän unsulliedeja kuin märkää rättiä vaikka näiden pitäisi olla parhaiten koulutettuja sotilaita tuolla puolen maailmaa.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Onhan ne kirjaspoilereita kirjoja lukemattomille. Sitä ei moni tunnu ymmärtävän, mutta esimerkiksi Lyannan taustat ja tuo viime sivun Azor spoilaa kirjamaailmaa sellaisille, jotka kirjat aikovat myöhemmin lukea.

Eivät toki sarjaa spoilaa mitenkään, kun tuskin niitä sen kummemmin enää käsitellään. Vaikka eihän sitäkään kukaan varmaksi voi tietää.
Ei ne kyllä sinänsä spoilaa, että niistä ei selviä mitään yllättävää juonenkäännettä vaan niissä nyt on lähinnä väriä taustatarinoihin. Sama kun sanoisin, että Tyrionilla on siniset kalsarit.
 

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ehkä olen vähän liian fanipoika, mutta en kyllä allekirjoita mitään erityisempää tason laskua tälle kaudelle. Toki moni juonikuvio (esim. nyt vaikka Dornen tapahtumat) eivät ole olleet kovin kiinnostavia, mutta vika voi yhtä hyvin olla lähdemateriaalissa tai katsojan korvien välissä. Yhtä lailla aiemmillakin kausilla on ollut juonilankoja, joita ei ole kauheasti kiinnostanut seurata (esim. Branin seikkailut). Toteutus sitten eri asia, mutta mielestäni nuokin saa ihan hyvin ja loogisesti järkeiltyä mieleisekseen kun vähän miettii. Vaikka nyt tuo Unsullied-armeijan heikkous taistelussa, lähinnä on tullut fiilis että noiden vahvuudet pitkine keihäineen on jossain muualla kuin kaupunkisodassa salamurhaajia vastaan. Sitä en kyllä tiedä, miksi Dany oli niin heikosti turvattu tuolla areenalla. Toki pitää muistaa, että Daenerys avasi nuo areenat suureksi osaksi juuri noita harpyijan poikia tyynnytelläkseen, eikä ehkä naiivina ihmisenä osannut odottaa vaaraa ainakaan tuossa mittakaavassa. Ehkä Barristanilla tai Jorahilla olisi ollut muutama hyvä neuvo ja seuraavassa jaksossa Dany hiillostaa nykyisiä neuvonantajiaan että mites nyt noin pääsi käymään.

Tuo lohikäärmekohtaus oli mielestäni oikein hieno. Fiilistä tosin hieman häiritsi Danyn pako paikalta, kun nuo harpyijat aiemmin tappoivat katsomossa ihan random siviilejäkin niin tuskin tuo muu porukka kauhean turvalliseen asemaan areenan keskelle jäi, vaikka murhayrityksen kohde poistuikin. Luulisi kuitenkin olevan näiden etujen mukaista tappaa kaikki Daeneryksen neuvonantajat. No, ehkä tuohon palataan ensi jaksossa. Todennäköisemmin kyllä hypätään suoraan jälkipyykkeihin. Luultavasti herra friendzone saa lopultakin anteeksi, vain kuollakseen viimeistään ensi kaudella tuohon tautiinsa. Toivon mukaan on kuitenkin tällä kertaa Danylle rehellinen ja etsivät yhdessä parannuskeinon. Jorahista olen diggaillut aina ja kun tuolla Tyrioninkin kanssa kemiat toimivat erinomaisesti, voisi ukko palata ykkösketjuun ainakin toistaiseksi.

Tuo Shireenin elävältä polttaminen oli kyllä meikäläiselle shokeeraavin kohtaus tässä sarjassa. Vaikka tuon aavisti jo monta jaksoa takaperin, toteutusta teki kyllä kieltämättä pahaa katsoa. Se oli jumalauta pikkutyttö. Eikö tuolta nyt olisi voinut edes lyödä tajua pois ensin? Toki heti jakson alussa kun ukko lähetti Davosin pois, tiesin kyllä mitä tuleman pitää. Jännä muuten nähdä Davosin reaktio tämän palatessa, voisin kuvitella että tuossa menee raja uskollisuudessakin eikä Koura tätä ihan helpolla niele. Eli todennäköisesti kuolee itse seuraavana. Ensin toki odotellaan mitä hyötyä Stannisille ja armeijalleen tuosta uhrista on. Helvetin karu, joskin odotettu, temppu joka tapauksessa Stannisilta ja jos tuota ukkoa vielä pari jaksoa sitten (Sansan takia) jotenkin symppasin, nyt kyllä toivon hänelle pitkää ja tuskallista kuolemaa Ramsayn käsissä. Toki tuossa kyllä tehtiin selväksi, ettei vaihtoehtoja enää hirveästi jäänyt. Ehkä ensi jaksossa nähdään kohtaus, jossa Stannisin armeija marssii Winterfelliin liekkimeren ympäröimänä?

Muurilla minäkin odotin vähän enemmän kanssakäymistä, tyyliin Jon heti saavuttuaan kutsuu Night's Watchin koolle ja kertoo mitä on tapahtunut. Tuota varmaan säästeltiin vielä ensi jaksoon, nyt keskityttiin lähinnä tuijotteluun ja Ollyn tempauksen pohjustamiseen. Mitäköhän tuo rasittava pentu aikoo? Vei meiltä jo ihanaisen Ygritten, meinaako tuo nyt päästää Jonin pois päiviltä? Jotain sen tyyppistähän tuossa on pakko tapahtua, kun niin paljon on pohjustettu. Vaikea kyllä nähdä, että Jon olisi vielä sarjasta lähdössä joten yritykseksi varmaan jää. Toki pitää aina muistaa, mikä sarja on kyseessä ja kuinka vähän sitä esim. Robbin ja Nedin kuolemia osasi odottaa. Jonin tarinassa on kuitenkin uskoakseni vielä useampi luku kirjoittamatta. Toisaalta olisihan tuo hienoa ironiaa, että Jon kaiken koettuaan kuolee lopulta yllättäen oman palvelijansa käsittelyssä. Toki tuo ironiapuoli tietyllä tapaa hoidettiin jo Ygritten kohdalla, eikös se ollut juuri Jon joka Ollylle sen jousen antoi?

Aryan leirissäkin alkaa tapahtua. Katselukokemusta tosin "hieman" häiritsi, etten millään tunnistanut kuka tuo tulevan salamurhan kohde oli. No, Meryn fucking Tranthan se. Tunnistiko tuo nyt Aryan vai ei? Kauheasti painoarvoa annettiin kyllä tuon reaktiolle Aryan nähdessään, mutta toisaalta eipä se sitten mitenkään kuitenkaan toiminut. Ylempänä valistunut arvaus siitä, että Arya saa ensi jaksossa listaltaan yhden nimen pois ja pääsee samalla neitsyydestään, voi pitää hyvinkin paikkaansa. Lähellä varmasti ainakin käydään, siis tuon neitsyyden osalta. Tappo taitaa olla suhteellisen varma juttu ja uskoakseni kuuluu Jaqenin suunnitelmiin tämä koko kuvio. Aiemminhan tuo on aina tiennyt Aryan valehtelevan ja varmasti tiesi nytkin, mutta se satamaheppu ei ole tainnut missään vaiheessa ollakaan tarkoitettu kohde. Veikkauksena päätösjaksossa Arya tappaa Trantin, jonka jälkeen Jaqen onnittelee tätä vahvasta suorittamisesta ja kertoo Aryan olevan valmis koulutuksensa seuraavaan vaiheeseen tms.

Dornen suunnassa sitten tosiaan selvittiin aika vähällä. Tuo osa tästä kaudesta ei ole tosiaan oikeastaan missään vaiheessa jaksanut pahemmin kiinnostaa ja onneksi Jaime ja Bronn saadaan varmaan ensi jaksossa pois tuolta. Onkohan se sitten lopulta rakas veli, joka Cersein pelastaa? King's Landingin tapahtumiin oletettavasti keskitytään enemmän päätösjaksossa, kun tässä jaksossa siellä ei käyty. Toivottavasti Tommen kasvattaa pallit ja juonivat vaikka Olennan kanssa miten Margaery, Cersei ja Loras saadaan vapaaksi. Onkohan sillä frankensteinilla vielä joku rooli tässä kuviossa? Jaime tuskin ehtii Kuninkaansatamaan vielä ensi jaksoon, joten oletettavasti ainakin Cersei pysyy vielä vangittuna tai sitten Jaimella ei tässä kuviossa ole mitään osuutta.

Nopeasti on taas viikot menneet ja kohta päästään ihanalle reilun yhdeksän kuukauden tauolle. Hitto kun vaan saisivat budjettia vielä sen verran ylöspäin, että vikat kaudet vedettäisiin jollain 15-20 jaksolla. Tämä kymmenen on kyllä turhan vähän millä tahansa mittapuulla. Suurin piirtein joka ikinen hahmo ansaitsisi enemmän ruutuaikaa ja isommalla jaksomäärällä mukaan saataisiin jo enemmän sellaisia vähemmän merkittäviä, mutta syventäviä kohtauksia eri hahmojen välille. Esimerkiksi tuosta Daeneryksen kulissiaviomiehestä oltaisiin varmasti saatu paljon enemmänkin irti ja täten tämän kuolema olisi ollut vähän merkittävämpi. Lisäksi mm. Daeneryksen ja Tyrionin, Tyrionin ja Varysin, Tyrionin ja Jorahin, Jaimen ja Bronnin, Littlefingerin ja Sansan, jne jne jne. keskusteluja olisi seurannut mielellään paljon enemmänkin.


Tähän väliin kyllä pakko sanoa, että tässä ketjussa on melko helvetin rasittavaa tämä jatkuva kirjavääntö. Sarjan pyöriessä tämä ketju on meikäläiselle Jatkoajan kiinnostavinta antia ihan vaan siksi, että on kiva lukea mitä palstatoverit ovat mieltä eri käänteistä ja mitä spekuloivat tulevasta. Siksi onkin mukavaa, kun uusimman jakson jälkeen näkee toista sivullista uusia viestejä. Harmi vaan, että usein yli puolet noista viesteistä on sitä samaa vänkäämistä kirjoista, mitä tässä on nyt jo aika monta vuotta luettu. Mitään erityisempiä spoilereita tässä ketjussa ei ole enää aikoihin edes ollut, lähinnä vaan vänkäämistä siitä että joku mainitsi sanan kirja. Noita syventäviä juttuja kirjoista on mielestäni ollut ihan mielenkiintoista lukea, niin kauan kun mitään ei spoilata, kun kirjat kuitenkin aion lukea heti sarjan päätyttyä. Ymmärrän toki sitäkin leiriä, joka kirjoista ei halua tietää yhtään mitään, joten siksi esimerkiksi seuraava käytäntö olisi ihan hyvä;

1) Keskustelu sarjan käänteistä ja spekulointi tulevasta normaalisti tähän ketjuun
2) Syventävät jutut kirjoista, jotka eivät spoilaa sarjan tulevia tapahtumia spoiler-tageihin, ennen tageja mahdollisimman hyvin selvennettynä mitä asiaa tagien sisältö käsittelee
3) Isot jutut kirjoista, spoilerit yms. helvettiin tästä ketjusta jatkossakin

Seuraavaksi toki joku tulee kertomaan, että ketjun otsikossa lukee "ei sanaakaan kirjoista" ja että mikä tässä on niin vaikeaa ymmärtää. Ja ikiliikkuja on taas valmis.
 
Viimeksi muokattu:

Knower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit+Petteri Nummelin
Mä olen yksi joka ihmettelee, miksi tähän pitää tulla puhumaan kirjoista, kun otsikossa mainitaan, että ei sanaakaan kirjoista. On helvetin rasittavaa lukea kirjat lukeneiden spekulaatioita tulevasta - mähän en tiedä tietääkö tällainen spekuloija oikeasti mitä seuraavaksi tapahtuu kirjojen pohjalta vai mitenkä. Ja joo joo, tiedän että sarja ja kirja erooa jonkun verran - ON TULLUT IHAN HELVETIN SELVÄKSI - mutta mistä minä tiedän mikä spekulaatio sitten on rehellistä spekulaatioita ja mikä ei.

Vähän sama kuin että jos katson futispelin jälkilähetyksenä ja joku pelin nähnyt sanoo, että ei siinä ekalla kympillä mitään tapahdu. Ja sitten perään, että vitsi vitsi. No siinä kohtaa mä jo "tiedän", että siinä a) tapahtuu paljon tai b) ei tapahdu mitään, jolloin pelin nähnyt on mulkku.

Eli tästä(kin) syystä varmasti ollut ajatuksena perustaa eri ketju aiheelle. Toki isoin syy on spoilaajarunkkarit, mutta kyllä tämäkin on raskasta. On nimenomaan hauska lukea spekulaatioita, mutta lähinnä niiden, jotka rehellisesti sarjaa spekuloivat neitseellisellä pohjalla. Olisi ihan ok lukea kirjat lukeneidenkin spekulaatioita, mutta niin että en tietäisi että ovat lukeneet kirjat.

Olkoon viimeinen osaltani tästä.

Viimeisestä jaksosta, itse pidin ihan odotettavana tuota Shireenin polttamista. Stannis pystyy koviin ratkaisuihin.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kirjamulkuille sopii parhaiten tuo Shireenin kohtalo, polttomateriaaliksi vain kirjoja. Tuppikullista porukkaa, joiden pitää hehkuttaa miehisyyttään tässä ketjussa kun siihen ei muualla ole eväitä.
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Flyers
Hulvaton meininki ketjussa, tässähän lähes jäävät kakkoseksi viimeisimmän jakson tapahtumatkin.

Sarjamulkut täällä nillittää pikkutytön kohtalosta. Odottakaapa vain.
 

Kumielvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paltamon Pantterit
Mulla on toivo siitä että tapahtuisi jotain päräyttävää ensi jaksossa ja Olly nirhaisi Jonin. Tätä puoltaa yksi todella merkittävä seikka. Sean Bean (okei Starkin Neddy) on menettänyt jo vaimonsa, poikansa, sukunsa tilat, lapsenlapsensa, poikansa vaimon, oletettavasti 3/4 muistakin lapsista (joista niistäkin oikeasti yksi on rampa) ja neljäskin on raiskareiden ja muiden hullujen leikkikalu. Kyllä tohon sopisi tuo äpäräpojan kuolemakin. Tekisi sarjalle hyvää päästä Jonista, ja mulle kun en hänestä ikinä ole välittänyt ja ärsyttävä Aragornkompleksi vaan jatkuu. Taistelua pohjoisessa johtaisi sitten Stannis ja antisympatiajengi.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Monia pohdintoja on ollut kuluvasta kaudesta, joten en toista niitä tässä. Sanompahan vaan sen, että tällä kaudella ne kohtaukset, joissa Tyrion on esiintynyt, ovat meikäläiselle nannaa. Peikon dialogi ja näytteleminen on vaan niin rautaista kamaa. Ylivoimaisesti paras hahmo.
 

Alejandro

Jäsen
Monia pohdintoja on ollut kuluvasta kaudesta, joten en toista niitä tässä. Sanompahan vaan sen, että tällä kaudella ne kohtaukset, joissa Tyrion on esiintynyt, ovat meikäläiselle nannaa. Peikon dialogi ja näytteleminen on vaan niin rautaista kamaa. Ylivoimaisesti paras hahmo.
Heh. Viime jaksossa dialogi ei ollutkaan enää niin rautaista kamaa: "Well said. You're an eloquent man. Doesn't mean you're wrong. In my experience eloquent men are right every bit as often as imbeciles."
 

Durden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Minusta kirtjoista ei tulisi puhua tässä ketjussa. Sellaisen poikkeuksen hyväksyn, että kun joku kysyi pari sivua aikaisemmin, että miksi fantasia, eikö juounittelu riitä, niin siihen on mielestäni ihan käypä vastaus: lähdemateriaali! "Juu, ottakaa vaan juonittelut ja jättäkää fantasia pois mielenne mukaan, vaikka se koko sarjaa määrittääkin", olisi varmaan viimeinen lause jonka George RR Martin olisi sanonut sarjalisenssiä myydessään. Totta kai se lähdemateriaali pitää ottaa huomioon, semminkin kun sen nimi on song of ice and fire.

Turhautumista näkyy puolin ja toisin. Kirjoja lukemattomat ovat välillä turhaantuneita (spoilereiden lisäksi), miksi tapahtui tämä tai tuo. Vastaavasti kirjat lukeneet ymmärtävät taustoista enemmän, mutta ovat niin ikään turhautuneita miksi tämä ja tuo jätettiin pois.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Annan nyt oman korteni kekoon tähän kirja/sarja väittelyyn: Se on vaan mahdotonta keskustella pelkästä sarjasta kiinnittämättä minkäänlaista huomiota lähdemateriaaliin sen ollessa tämän hetken luetuin fantasiakirjasarja....

Ymmärtääkseni tälle keskustelulle on ihan oma ketjunsa Jatkoajassa, mutta ei siis ole tämä ketju. Siellä kirjan sisällöllä saa spekuloida kuinka paljon tahansa.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Ymmärtääkseni tälle keskustelulle on ihan oma ketjunsa Jatkoajassa, mutta ei siis ole tämä ketju. Siellä kirjan sisällöllä saa spekuloida kuinka paljon tahansa.
Siinä on taas niin paljon ongelmia lähtien ihan siitä, missä vaiheessa kirjasarjaa lukija on koska tuo 100% spoilereita-ketju on juuri nimensä veroinen. Oli miten oli, fundamentalistit itkee vaikkei olisi mitään syytä itkeäkään. Usein ihan vaan sen takia, että pääsevät vähän omasta mielestään pätemään.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Siinä on taas niin paljon ongelmia lähtien ihan siitä, missä vaiheessa kirjasarjaa lukija on koska tuo 100% spoilereita-ketju on juuri nimensä veroinen. Oli miten oli, fundamentalistit itkee vaikkei olisi mitään syytä itkeäkään. Usein ihan vaan sen takia, että pääsevät vähän omasta mielestään pätemään.

Jos muistan oikein, niin Jatkoajasta löytyy kolmaskin (se alkuperäinen) GoT-ketju, jossa periaatteessa voisi sekä seurata tv-sarjaa ja sitä mukaa vertailla kirjojen materiaalia sarjassa tapahtuneeseen. Tämä ketju perustettiin juuri siksi, että osa porukasta meni siellä koko ajan asioiden edelle ja kertoi spoilereita siitä, miten kirjat jatkuvat.

Minua ei niin häiritse, jos joku tänne kirjoista laittaa asiaa jonkun verran, mutta ihmetyttää kyllä miksi joku näin koko ajan haluaa tehdä. Kuulostaa aika typerältä.

Samoin ihmetyttää kirjasarjan ja tv-sarjan jatkuva vertailu, että "tv-sarjassa edetään nopeammin ja valivali", vaikka tekijät ovat itse sen sanoneet, että toimivan tv-sarjan kannalta tiivistää pitää ja paljon. Kirjojen lukijoiden pitää nyt vaan hyväksyä se, että tv-sarja on menossa ehkä jopa kokonaan eri suuntaan kuin kirjasarja. Jopa kokonaan kohti erilaista loppua.
 

Kumielvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paltamon Pantterit
Onhan tää vääntö nyt raskasta kuin Samin ja Gillyn kohtaukset.
Mä en henkkoht oo niin sääntörajoitteinen ihminen että ottaisin heesiä siitä että joku ei noudata ketjun otsikkoa 100%, Mun mielestä on myös ihan kiva lukea pientä nippelitriviaa joka pohjautuu kirjoihi, esmes et kenellä kaikilla noita taikamiekkoja on hallussa. Siihen on esim mainioa ask the maester- blogi Grantlandissa. Se on mun oma vapaavalintainen päätös kun menen sinne sivulle, tosin siellä on hyvin käsitelty ne hommat sillai että ei mitään tulevan juonen kannalta merkittävää sanota. VAI SANOTAANKO SITTENKIN? Ei sitä tiedä että jos joku noista sivuhuomautuksista siellä sisältää tulevaisuuden kannalta jotain merkittävää.

En kuitenkaan ymmärrä että miksi ihmiset tulee tänne A ) vinisemään että jokin, mikä tahansa on erilailla kuin kirjoissa. Se ei kuulu tänne ketjuun eikä sitä kiinnosta kuulla. Suurin syy on mulla se että aion lukea noi kirjat vielä ja ei kiinnosta esim kuulla että kuka se Ramsayn vaimo on kirjoissa tms.
B) miksi ihan oikeasti oletettavasti aikuiset ihmiset saavat iloa asioiden spoilaamisesta tai vaihtoehtoisesti sillä trollaamisesta että lällällää jotain ärsyttää kun mainitsen sanan KIRJA, SE ON KIRJA! KIR-JA!!!! Tulee ihan joulupukki ja noitarumpu mieleen. Täällä ketjussa ihmiset tulevat mitä luultavimmin lukemaan toisten mielipiteitä edellisen jakson tapahtumista, peilaamaan niitä jo menneisiin jaksoihin ja spekuloimaan sillä mitä on tulossa. Ainakin mun mielestä on ollut kiva lukea muitten mietteitä, pohdintoja ja spekulointeja. Toiset sitten tahtovat vaan ärsyttää, olla riesa jne. Joillekin nimimerkeille on selvästi mennyt ihon alle tää kirjahomma joten reagoivat vähän vahvemmin (ruikuttavat) siitä kun ihmiset jauhaa kirjoista. Itsekin olen tähän syyllistynyt, ja sehän ruokkii näiden trollihenkisten ihmisten egoa tai jotain. Tosin kyllä itsekin tulee tuota tehtyä välillä, joskus on vaan niin helppo paikka iskeä että se tulee tehtyä, vaikkei siinä mitään järkeä. Ei tän keskustelun kai pitäis mitään miekkailua olla vaikka se välillä vajoaakin toisten nuijimiseksi.
Sitten on tätä puhdasta provoa ilman mitään sen suurempaa kuten esim @Hereworth esittää pari viestiä taaempana. Ei siinä jos sulla tosta jotenkin parempi olo tulee niin hieno homma sulle.

Vähän tsillimpää suhtautumista meillä ei-kirjoja lukeneilla ja vähän vähemmän provoa ja ylemmyydentunnetta kirjan lukeneilla (pieni vähemmistö tässäki lähinnä räyhää) niin hyvä tulee. Varmaan kaikki kuitenki mieluummi lukee täällä kirjoituksia itse aiheesta kuin loputonta vääntöä ja narinaa :)

...........

Ensi jakson isoin odotus mulla: Wun Wun!
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Ketju, jossa puhutaan enemmän mistä ketjussa saisi ja ei saisi puhua kuin itse aiheesta.

Ketju, jossa osa nimimerkeistä heräävät horroksestaan vain ja ainoastaan, kun joku menee mainitsemaan jotain kirjoista ilman, että itse tuovat itse käytännössä yhtään sisältöä ketjuun. Kunhan derailaavat jatkuvasti ketjua juupas-eipäs -vääntölinjalle.

Ketju, jossa ilmeisesti jokaisen pitäisi lähinnä palvoa Benioffia ja Weissiä, eikä herran jumala missään nimessä sanoa, että poikien hoppu näkyy lopputuloksessa. Ei edes ilman mitään kirjavertailua, vaikka sokea kanakin on nähnyt, että tällä kaudella on edetty alun jälkeen aika juosten ilman suurempia pohjustamisia. Vääräuskoisille ei ole tilaa tässä ketjussa, etenkään niille, jotka ovat sattuneet avaamaan joskus kirjan.

Toisaalta eipä tarvihe kenenkään kaivaa ketjua kovin syvältä, kun jakson jälkeen puhutaan noin 15 viestin verran asiaa ja sitten kiukutaan seuraavat 3 päivää kuinka oli taas väärin keskusteltu.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Samoin ihmetyttää kirjasarjan ja tv-sarjan jatkuva vertailu, että "tv-sarjassa edetään nopeammin ja valivali", vaikka tekijät ovat itse sen sanoneet, että toimivan tv-sarjan kannalta tiivistää pitää ja paljon. Kirjojen lukijoiden pitää nyt vaan hyväksyä se, että tv-sarja on menossa ehkä jopa kokonaan eri suuntaan kuin kirjasarja. Jopa kokonaan kohti erilaista loppua.

Kyllä minäkin noin sanoisin, jos olisin päättänyt, että homma pitää saada pakettiin kolmessa vuodessa, vaikka kirjoja on tulossa ainakin vielä 2 ja 2 edellistäkin osaa on siirtämättä telkkariin. Benioff ja Weiss ovat tehneet monia asioita oikein, mutta samalla välillä paistaa suorastaan täysin käsittämätön logiikan puute. Kehutaan jotain kohtausta kirjasta kuinka se oli todella hieno ja kuinka piti heti laittaa GRRM:lle viestiä kohtauksesta kuinka hienoa se on toteuttaa... ja sitten he muuttavat käytännössä kaiken kohtauksesta. Ja tämä nyt ihan pointtina, ei minua se muutos haitannut, lähinnä aiheutti naurua tuo heidän hehkutuksensa kyseistä kohtauksesta, kun kuitenkin muuttivat sen käytännössä täysin. Näitä pieniä muutoksia on siellä täällä pitkin poikin sarjaa ja se saa tv-sarjan sisälläkin hahmot toimimaan epätyypillisesti ja vailla logiikkaa. Mutta tämä ei sikäli yllätä, kun B&W eivät halua pilata sarjaa logiikalla. (en jaksa etsiä tarkkaa viittausta heidän kommentiinsa logiikasta, joten mennään tuolla.)

Tiivistäminen itsessään ei ole huono asia, mutta liiallinen tiivistäminen ja hoppuilu sen sijaan on. Otetaan viimeisin jakso ja Stannis. Vielä jokunen aika sitten Stannis sanoi voittavansa valtaistuimen itselleen ja tyttärelleen ja samalla ainoalle perijälleen, kun vaimoke tuottaa vain keskosia. Ramsay tekee kommandoineen jonkun naurettavan iskun leiriin, polttaa vähän telttoja ja lunta sataa. Seuraavassa kohtauksessa tytär onkin roviolla. En voi olla ainoa, joka olisi halunnut tuohonkin hieman lihaa ympärille. Jotain pohjustusta ja pohdintaa. Kyseessä on mies joka näki joukkoineen nälkää vuoden verran piiritetyssä linnassa. Nyt hän polttaa tyttärensä roviolla hupsista heijaa tuosta noin vaan heti, kun ruoka hetkellisesti loppuu. Eikä kyse ole siitä, että hän poltti tyttärensä, mutta tuo tapa millä koko prosessi esitettiin sarjassa oli kehno ja täysin pelkkään shokkiefektiin nojaava, sen sijaan, että olisi nähty edes vähän Stanniksen sisimpään, että mikä ajoi hänet tähän. Muutama lisäkohtaus edes kuvaamaan sitä epätoivoa mikä leirissä oli, joka ajoi hänet tuohon kauheaan päätökseen, jos ja kun tuo shokkiefekti halutaan säilyttää. Ja tälläkään pointilla ei ole mitään tekemistä sen kanssa miten homma meni/menee kirjoissa. TV-sarjan kantilta homma ontuu minun mielestäni, jos/kun hahmojen käytöstä ei millään tapaa rakenneta tai näytetä, että miksi näin. Hahmot eivät avaa suutaan tietyistä asioista, koska aika on rajallista ja se vie niin paljon hahmoilta ja näyttelijöiltä.

Eri suuntaan menokaan ei haittaisi, jos se täysin tekaistu materiaali ei aiheuttaisi lähinnä vitutusta surkeudellaan. Täällä on aika moni lukutaidoton haukkunut aivan samoja asioita mistä tuolla spoileripuolella avaudutaan enempi. Ja kas, ne on näitä poikain omia räpellyksiä, joiden toteutus on ontunut pahasti. Ja ei täällä missään nimessä ole edes valitettu jokaisesta helvetin asiasta missä pojat ovat lähteneet omille poluilleen. Osa on tv-sarjan kannalta olleet ihan oikeita ratkaisuja ja osassa on taas menty perse edellä puuhun, kun on vain pitänyt tiivistää. Ja oikeasti, jos tähän ketjuun eksyneet muutamat valitukset aiheuttavat närästystä niin lienee parempi jättää kirjojen luku kokonaan väliin ettei ikinä tarvitse eksyä spoileriketjun puolelle. Siellä, kun noita asioita käydään läpi paljon seikkaperäisemmin ja enempi avautuen. Tässä ketjussa keskustelu on niitten suhteen ollut aika pientä ja keskittynyt lähinnä kommentointiin tyyliin "sarjassa edetään tosi pikaista vauhtia ja asiat vain tapahtuvat hetkessä ilman sen suurempaa pohjustusta".

Ehkä minä en osaa tämmöistä nettifoorumia lukea, kun minun mielestäni täällä tätä syvällisyyttä ja pidempää kestoa huudellut myös sellaiset henkilöt, jotka eivät ole kirjoja avanneetkaan ja, jotka eivät ole missään vaiheessa kirjoittaneet spoileriketjuun viestin viestiä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Kyllä minäkin noin sanoisin, jos olisin päättänyt, että homma pitää saada pakettiin kolmessa vuodessa, vaikka kirjoja on tulossa ainakin vielä 2 ja 2 edellistäkin osaa on siirtämättä telkkariin...

Minusta on hyvä, jos tv-sarja alkaa pikkuhiljaa lähestyä loppuaan, joku kymmenen kautta on mielestäni ehdoton maksimi. Aika harvassa ovat tv-sarjat, jotka yli kymmenen kauden kantavat.
Toivottavasti GoT ei mene pilalle tällä tavoin, mutta toivoahan on, kun Martin kuulemma jo lopun on tekijöille kertonut, niin saavat homman pakettiin.

Kannattaa myös muistaa, ettei tv-sarjan ole tarkoituskaan kuvata yks'yhteen kirjoja, vaan olla oma kokonaisuutensa. Joku Jurassic Park on hyvä leffa, ei toki likikään niin hyvä kuin Crichtonin alkuperäinen kirja. Ei tulisi mieleen koko ajan vertailla, että aiai miksi Tyrannosauruksen poikanen - joka kirjassa on isossa roolissa - on jätetty pois leffaversiosta.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Minusta on hyvä, jos tv-sarja alkaa pikkuhiljaa lähestyä loppuaan, joku kymmenen kautta on mielestäni ehdoton maksimi. Aika harvassa ovat tv-sarjat, jotka yli kymmenen kauden kantavat.
Toivottavasti GoT ei mene pilalle tällä tavoin, mutta toivoahan on, kun Martin kuulemma jo lopun on tekijöille kertonut, niin saavat homman pakettiin.

Kannattaa myös muistaa, ettei tv-sarjan ole tarkoituskaan kuvata yks'yhteen kirjoja, vaan olla oma kokonaisuutensa. Joku Jurassic Park on hyvä leffa, ei toki likikään niin hyvä kuin Crichtonin alkuperäinen kirja. Ei tulisi mieleen koko ajan vertailla, että aiai miksi Tyrannosauruksen poikanen - joka kirjassa on isossa roolissa - on jätetty pois leffaversiosta.

Itse odotin 8-9 kautta, riippuen vähän siitä kuinka iso seuraava kirja oikein on.

Kyllä tämä fakta on hyvin tiedossa. Ei tuolla tai täällä jokaisen hahmon perään itketä. Kritiikkiä sen sijaan esitetään, jos jotkut asiat ontuvat pahasti, jos/kun hahmoja on jätetty pois sarjasta ja tilalle kyhätty oma juonilanka ja tämän myötä myös kokonaisuus kärsii. Tähän ketjuun näitä "juosten kustu" -kommentteja ja muita on vähän paha perustella sen enempi spoilaamatta ihmisiä. Toisessa ketjussa vaikutuksia ja muutoksia on luonnollisesti avattu ja pohdittu paljon enemmän ja samalla myös spekuloitu mihin uudet suunnat sarjaa vievät. Ihan samalla tapaa kuin tässäkin ketjussa.

Martin on rakentanut huolella ja ajan kanssa maailmansa, kun siitä revitään väkivalloin pois hahmoja väkisinkin tuo rakennelma huojuu. Osa huojunnasta on vain pientä tuulen virettä, mutta välillä kaverukset Benioff & Weiss kaatavat yhden tukipilareista tiivistäessään sarjaa. He eivät ole, eivätkä ikinä tule olemaan yhtä hyviä kirjoittamaan kuin Martin, eivätkä myöskään tule ikinä rakentamaan yhtä taidokkaasti ja huolella laadittua maailmaa. Joko heitä ei yksinkertaisesti kiinnosta tai he eivät välillä vain ymmärrä mitä muutamien hahmojen poistaminen sarjasta tekee kokonaisuudelle ja hahmojen motiiveille sekä tuolle ah niin ihanalle valtaistuinpelille. Keskivertojenkki tosin tuskin välittää, vaikka Doran Martell lähettää ainoan perijänsä vihollisen pesäkkeeseen ja sukulinja katkeaa, jos Trystanelle käy jotain. Kirjafania sen sijaan moinen tieto ahdistaa, tuo muuttaa Doranin hahmon fiksusta taustalla häärivästä hahmosta lähes idioottimaiseksi, joka vaarantaa koko sukunsa jatkuvuuden samalla. Hän antaa vapaaehtoisesti Lannistereille "panttivangiksi" ainoan lapsensa vs. nykytilanne, jossa Myrcella on käytännössä hänen "panttivankinsa."

Vertailulta kirjaan ei voi täysin välttyä ikinä. TV-sarja elää toki omaa elämäänsä ja kulkee omia polkujaan loppuun paljon ennen kuin kirjat samaan pisteeseen ehtivät.
 

peruna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Täällä on jäänyt vähemmelle huomiolle tuo Tyrellin visiitti rautapankkiin. Hyvin outoa käytöstä ja kaveri oli täysin rautapankin puolella siinä että velat pitää maksaa (korkeiden) korkojen kera. Lisäksi, Trant antoi viitteitä että Tyrell pelaa omaa pussiin. Olisi ollut kiva kuulla mitä kokouksessa tapahtui. Tosta tulee seuraamaan jotain hauskaa vielä. Onko muilla huomioita tästä?

Mitä tulee Shireen polttamiseen, niin tunne-tasolla aivan kamala asia ja kyllä jakso oli siitä piinaavaa että tiesi mitä tapahtui, mutta toivoi että tapahtuisi väliintulo - miksi Davos ei reagoinut? Mitä tulee tarinaan ja jos asiaa katsoo ulkopuolisena, niin olihan tuo tietyllä tavalla looginen. Kauden 2 jaksossa 10 Melissandre toteaa Stannikselle:

You will betray the men serving you, you will betray your family, you will betray everything you once held dear... and it will all be worth it, because you are the Son of Fire, you are the Warrior of Light." ―Melisandre to Stannis Baratheon (GoT wikistä: http://gameofthrones.wikia.com/wiki/The_Prince_That_Was_Promised - linkki sisältää myös infoa kirjoista)

Tästähän tässä on kysymys ja siitä mitä Stannis valitsee ja mihin hän uskoo. Tämä selittää keskusteluja Shireenin kanssa. Ensimmäisessä keskustelussa missä kerrottiin miten Shireen pelastui käytiin, koska piti näyttää että miksi tämä on uhraus ja toisessa keskustelussa viime jaksossa, Stannis valitsee ja perustelee miksi uhraus pitää tehdä.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Mace Tyrell nyt on kaveri joka välttää vastakkainasettelua viimeiseen asti. Ei varmasti sano vastaan yhtään kenellekään. Davoshan ei reagoinut, koska oli matkalla muurille.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
ovat parempia taisteleen kuin ammattisotilaiksi lapsesta asti koulutetut eunukit.


Sen verran mm. roomalaisten taistelukäytäntöjätuntevana voi sanoa, ettei ne tahrattomat todellakaan pärjää keihäin väkijoukoissa ja katuympäristössä. Siksi roomalaisilla oli Piluminsa lisäksi se tärkein ase, eli lyhyt pistomiekka Gladius sekä scutum-kilpi. Nämä ovat päteviä aseita lähitaisteluissa, kuten kohtauksen katsomotaistelussa tai aikaisemman jakson katukähinässä. Harpyien pojathan yrittivät juuri roomalaisten tapaan tehdä taistelualueesta ahdasta, jolloin tikari ja lyhyt miekka on tehokkain ase (Sarjassa, ettei joku viisastele mmiten tästä kerrotaan kirjoissa).


"Nykyaikana ihmisten järkyttämiseksi vaaditaan vähintään oman käden poikki hakkaamista, ja senkin voi valitettavasti tehdä vain kaksi kertaa.".


Juuri näin. Sarjan logiikka on jo avautunut kaikille, eikä yllättäviä asoita enää ole kovin helposti tehtävissä.


Lisäksi ihme kitinää taas kuinka potentiaalia on hukattu. Että piitäsi jokainen väliajan jakson näyttää, kuten miten Tyrion tutustui Missandeihin.. ziisus, sehän tapahtui kohtausten välissä, siis niiden kun Tyrion pääsee Danyn suosioon ja kun Tyrion istuu aitiossa, eli on jo osa hovia.

Jaa että sekin olisi pitänyt näyttää, miten Tyrion pääsi Danyn suosioon? Mehän ollaan jo nähty kaikki Tyrionin tekemiset, pitäisikö ne kerrata dialogissa Danyn kanssa?

Jaa että keskustelua pohjaamaan Shireenin polttamista, kun neljän viimekauden aikana on tullut selväksi millainen mies Stannis on ja millainen nainen Melisandre ainoine jumalineen on? Tämä olisi sitten taas pitänyt kerrata jossain syventävässä dialogissa?



Juoni on levinnyt kuin Jokisen eväät. Ainakaan minulle ei ole yhtään selvää, miten mikäkin liittyy mihinkin. Lisäksi yhteenkään hahmoon ei saa mitään otetta, koska niitä on liikaa.


Ja silti nämä muut kirjaniilot haluaisivat vielä enemmän sivujuonia ja hahmoja ja näiden sarjassa käyneiden syvällisempää esittelyä, kun jo nyt on tuotannossa isot ongelmat KIRJOJEN juonen rönsyämisestä.


Ja lopun lohikäärmeen saapuminen ja Danyn kanssa lähteminen oli mahtavuutta, vaikka ei k i r j a n tapaista verilöylyä nähtykkään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös