Katsomokulttuuri Mestiksessä

  • 310 288
  • 1 466

YksinLäpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
... Vastaavaan paskaan mitä Mikkelin DJ harrastaa en ole myöskään minä törmännyt missään jäähallissa...

No, vooii... Ompas herkkää.
Toiset tekee hommat tyylillä, ja toiset eivät pysty siihen oikein mihinkään, eikä ollenkaan, ikinä. Tietysti nyt kirjoittelun motivaattorina on vahvasti se kuuluisa "tappion karvas kalkki".

"Haaveet kaatuu" on soitettu jo iät ja ajat. Haaveet voitosta, you know?
Riittikö paperi, vai tuonko lisää?

Edit.
Omia kannustetaan, ja vastustajille ei ***tuilla, kuuluu fanipuolella myös minun käsitykseen faniudesta ja fanittamisesta.
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
^Noin toimittaisiin täälläkin, kun hetki ja paikka oikea. Siitähän on täällä roppakaupalla kokemusta. Toki ymmärrät hetken nyanssit selventämättäkin. Vai mitä Cotton.
 
Viimeksi muokattu:
Minusta legendaarista tässä keississä on se, että tämä teidän lastentarha-touhu alkoi täysin siitä, että lappeenrantalainen paikalla ollut katsoja totesi, että Mikkelin toiminta on jälleen tasoa "vittua mitä paskaa" ja nyt tämä on jotenkin kääntynyt siihen, että kouvolalaiset ovat närkästyneet siitä, että Mikkelin DJ närkästyi ja nosti itsensä kaikkien yläpuolelle.

DJ:t tappavat katsomokulttuuria.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tietysti nyt kirjoittelun motivaattorina on vahvasti se kuuluisa "tappion karvas kalkki", jota perjantaina syötettiin Jukureille, tänään tasapuolisuuden vuoksi kookoolle.

Täytyy sinulle kyllä tuottaa pettymys, että itseäni ei ole koskaan jännittänyt mestiksen playoffit niin vähän kuin tällä kaudella. Tämä on ensimmäinen kausi kohdallani, kun en tosiaan ole viitsinyt lähteä edes Mikkeliin katsomaan näitä pelejä. Aikalailla neutraalista suhtauden niin voittoihin kuin tappioihin tällä KooKoon välikaudella vai kävinkö täällä esimerkiksi perjantaina jotenkin hehkuttamassa KooKoon voittoa? Olen jo aikaisemmin maininnut, että toisaalta olisi hyvä, jos Jukurit voittaisi mestaruuden, jotta päästäisiin näkemään onko Toivakan puheille katetta Jukureiden liigapaikan suhteen. Hetkeäkään en tosin ole epäillyt enkä epäile vieläkään etteikö KooKoo kuitenkin mestaruuden tällä kaudella itselleen ota.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Sanon jälleen: onhan se mestaruusmatsi nyt ihan hiukkasen eri asia kuin yksi finaalimatsi....

Jep, luonnollisesti noin ja ylipäätään näin ei-kannattajakatsomokannattajana vääntö on aikalailla tällä tasolla. Jos näkee lällättelyn olevan halli-dj:n pääpointti ja se toimii kotiyleisöön, niin mitäpä sitä muuttamaan. Jokainen vetää sillä toimivimmalla tyylillään, koska loppupeleissä oman yleisön palveleminen on se pointti, oli taka-ajatuksena sitten vieraskannattajille vittuilu tai ei. Fiksut vieraskannattajat osaavat tuon suodattaa viimeistään ajan kanssa pois väsyneenä lällättelynä (en tosin edes tajua miten joku datarotta pääsee ns. ihon alle katsomossa) ja ainoastaan hymyilevät erätauolla kusiputkassa, kun miettivät sukupuolielinten pituusjakaumaa populaatiossa ja sen aiheuttamia suoria tai epäsuoria seurauksia.

Eli lyhyesti, antakaa Mikkelissä mennä, jos on alamäki. Väsynyttä, mutta toisaalta mitä väliä? Kohtuullisen turhasta asiasta on taas vääntö löydetty.
 

Liitteet

  • Jörkalla_on_asiaa.jpg
    Jörkalla_on_asiaa.jpg
    195,4 KB · kertaa luettu: 996

Jayzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Golden Knights
Cottonmouthilta sen verran hyvä summaus, että ei jää enää muuta sanottavaa. Jotkut tykkää, monet ei. Karavaani kulkee ja koirat haukkuu - DJ:n soitoilla on isossa kuvassa hyvin vähän tekemistä pelitulokseen.
 

Harppa-setä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
...Mikkelin DJ närkästyi ja nosti itsensä kaikkien yläpuolelle. DJ:t tappavat katsomokulttuuria.

Miä vaan kerroin, että se taputus oli siinä kappaleessa mukana...

Työ ootte kyllä tosi herkkiä, mutta samalla hauskoja :) Miä oon tuhonnu jo monta popparikulhoa näiden viestien parissa :)
Ei kaikkien mieleen voi olla.
 

Harppa-setä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Koska koko kiekkoileva Suomi pidättelee nyt hengitystään ja miettii mitä ihmettä siellä on soitettu, niin julkaisen pelin soittolistan. Jokainen voi sitten itse käydä tekemässä omat johtopäätöksenä :D Kaiken takana seisotaan! Klikatkaa tota alla olevaa linkkiä, niin pääsette WBHDJ-sivulle, missä lista on.

Kiitti kaikista kannustavista viesteista. Miä tiedän, että vaikka asiat tehtaisiin miten tahansa niin se on näiden muutaman fanaatikon mielestä aina päin pebaa.

Jatketaan perjantaina

Facebook

Ps. Mikkelissä soitettiin We Are The Championsia Vaasan Sportille 16.3.2011.
Ps2. Ota Old Tom pikkuisen happea välillä. Tuo fanitus alkaa olla jo huolestuttavaa.
 
Viimeksi muokattu:

Steus

Jäsen
En minä jaksa paljon DJ:n biisivalintoja pohtia pelin aikana tai sen jälkeenkään. Ei se minulta ole pois, jos aikuiset miehet jaksavat kikatella muka-nokkeluuksilleen ja iskeä yläfemmoja "hauskoja" biisejä soittaessaan. Minusta jäähalleilla soitetaan muutenkin liikaa musiikkia ja annetaan liian vähän tilaa tunnelmalle. Ainakin Kouvolassa yleisö lähtee hyvin sivukatsomoistakin KKP:n taputuksiin ja luo siten tunnelman. Miksei tämä toimisi Mikkelissäkin, kun jollain tasolla organisoitu katsomoporukka löytyy sieltäkin?

Katsomohan oli eilen KooKoo-väen hallussa, kuten koosteestakin kuuluu. Kehityskohteena molemmille organisaatioille olisi saada hallin äänet tv-lähetykseen mikitettyä. Nyt vaan kuunnellaan selostajan ääntä ja katsotaan peliä.

Käsittääkseni mitään ongelmia ei tullut viikonlopun kummankaan ottelun yhteydessä, joten siihenkin voidaan olla tyytyväisiä.

Harpalle vielä sellainen lisäys, että muutaman kouvolalaisen lisäksi palautetta näyttää tulleen Lappeenrannasta, Vaasasta, Turusta ja Joensuustakin, joten kannattaa varmaan lukaista heidän puolueeton näkemyksensä vielä uudemman kerran.
 
Suosikkijoukkue
Sarja-tulokas Etelä-Savosta
Noniin pikkusielut sun muut.
Ei tämä nyt tavatonta ole, haaveet on kaatunet ja heikointa lenkkiä on äänestetty ennenkin...
Ja tosiaan vastustaja on saanut päättyneen sarjan päätteeksi aplodit, KooKoo :kin pari vuotta sitten.
Näitä viestejä lukiessa tulee mielikuva, että noita kyseenalaisia pätkiä olisi soitettu tauotta koko pelin ajan...
Tuosta Harpan julkaisemasta listasta kun kattoo niin aika paljon muutakin on soitettu ja sen lisäksi olihan siellä se pelikin. Kyllähän tässä on nyt muutama Tuomas Kyrön päähahmo tehnyt kärpäsestä härkäsen. Minulle on lopulta - ja varmasti monelle muullekin - aivan sama mitä siellä soitetaan, peliä sinne on tultu katsomaan. Ja jos vati ei kestä, niin sitten kannattaa pelit kattoa TekstiTV:stä, niin ei tule paha mieli oheistapahtumista...
 
Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
Kehityskohteena molemmille organisaatioille olisi saada hallin äänet tv-lähetykseen mikitettyä. Nyt vaan kuunnellaan selostajan ääntä ja katsotaan peliä.
Menee varmaankin kategoriaan "sarjatason ehdoilla". Tekniikasta tai osaamisesta asia ei ole kiinni. Katsojamäärät netissä ja maksettava rahamäärä ovat vain niin pieniä, että ei kannata niin kuin ei montaa muutakaan asiaa. Kouvolassa asia korjaantuu ensi kaudelle, Mikkelissä tämä ja aika moni muukin asia riippuu finaalisarjan tuloksesta ja saunaseuran päätöksistä.
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Ehkä tuossa tapahtumassa ja noissa musiikkivalinnoissa osittain näkyy se, etteivät mikkeliläiset ota tuota jääkiekkojoukkuettaan (riittävän) vakavasti. Jotenkin en pystyisi kuvittelemaan, että esim. IFK:n kotipeleissä tai maaotteluissa soiteltaisiin mitään hedelmäpelimusiikkeja, kun tuomariratkaisut eivät miellytä dj:tä. Onhan se kieltämättä ihan hauska viritelmä, mutta noin 3-5 kertaa vuosittain Kalevankankaalla vierailevana tuntuu, että hieman toistavat itseään nämä eteläsavolaiset huumoripläjäykset. Hauskoja ne tietysti ainakin ensikuulemalta ovat, mutta eivät välttämättä tosiaankaan kunnioita itse tapahtumaa.

Toinen asia, joka kiinnittää huomion (tai sitten kuvittelen vain), on se, että Kalevankankaan katsomossa tuntuu olevan ainakin pudotuspelivaiheessa poikkeuksellisen runsaasti aikuisia ukkeleita, jotka tuulettavat jukurimaaleja lähtökohtaisesti vierasjoukkueen kannattajille. Oma joukkue ei välttämättä vaikuta niin tärkeältä kuin se, että päästään "alistamaan" matkojen päästä saapunutta vierasjoukkueen kannattajaa. Epäilen vahvasti, että nämä eteläsavolaiset "fanit" eivät tunne edes Jukurien pelaajia nimeltä. Minulla oli tällainen mielikuva jo KalPan Mestis-aikana, ja nyt pari finaalimatsia Mikkelissä nähneenä haistelen samaa meininkiä olevan tarjolla edelleen.

Ja tosiaan vastustaja on saanut päättyneen sarjan päätteeksi aplodit, KooKoo :kin pari vuotta sitten.

Niin, tai sitten voi huutaa pelin viimeisen minuutin porukalla vaikka "liigajumboa", kun sarja on jo hävitty ja kausi loppumassa, kuten JSC teki kevään 2007 surullisenkuuluisissa tasonmittauksissa. Tuokin "chant" jollain lailla viesti taas siitä, että se oma joukkue ei ole kuitenkaan riittävän tärkeä. Olen havainnut kannattajaporukoiden yleensä kannattavan tiukasti omiaan kauden viimeisillä sekunneilla ennen pitkää kesälomaa (kiitoksena joukkueelle ja pelaajille menneen talven yhteisistä hetkistä). Tapansa toki kullakin.

Jotta ei mene ihan pelkäksi haukkumiseksi, niin mainittakoon, että kyllä tässä ihan vilpittömästi Jukurien bandwagonissa ollaan.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Hyvin on kyllä päässyt fanipalaute tämän "Harpan" ihon alle. Halliin valmistetaan kooste kritisoivista teksteistä kaiken kansan silmille ja tänne laitetaan aamuviideltä biisilistaa. Huhhuh,

Seurailen tätä täysin sivullisena, ja tätä väsynyttä musiikkihuumoriahan maailmaan mahtuu (Kouvolassakin That don't impress me muchia ja Fuck youta, oli ainakin aiemmin), joten siinä ei ole mitään uutta. Uudelle tasolle homman on vienyt lähinnä tämä levynpyörittäjä mesoamisellaan täällä ja jäähallilla. Voi voi sentäs.
 

Jansson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Eilen tuli hallilla peliä katsottua kaverin kanssa ja kiinnitettiin myös huomioita DJ:n valintoihin ja niihin alun Jatkoaika otoksiin...
Mutta mutta, nehän olivat aivan loistavia! Harvoin on muissa halleissa DJ:t yhtä ajan tasalla pelitapahtumista, puhumattakaan näistä
pelin ulkopuolella tapahtuvasta asioista (esim. Jatkoaika.com), kuin tämä Mikkelin DJ. Harpalle ihan täydet pisteet ainakin täältä päästä!

Suomalaisesta jääkiekostahan on Rannistojen ja Kummoloiden johdolle tapettu tunnetta ja Draamaa oikein huolella pois viime vuosina,
joten tuntuu sitten tämmöiset pikkuisenkin valtavirrasta poikkeavat tavat tehdä asioita nousevan itse peliä ylemmäksi.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Näin loppukaneetiksi voisin tähän keskusteluun mainita yhden hassun asian. Jokainen mikkeliläinen kannattaja, jonka kanssa olen vuosien varrella+nyt kohun aikana asiasta keskustellut sekä täältä palstalta lukenut, niin pelikatkojen huumorista on tullut ainoastaan positiivista palautetta. Toki ne, jotka eivät esim Jatkista seuraa, niin heitä tuskin sitä koskeva vitsi hetkauttaa minkään vertaa. Toki on sellaisia vitsejä jotka ymmärtää kaikki, ja niistä ei koskaan ole tullut Mikkelin sisältä minkäänlaista negatiivista palautetta, päinvastoin jos asia on puheeksi tullut (kuten usein tällaisen huumorikappaleen aikana), niin ollaan vaan yhdessä hymähdelty ja todettu että kylläpä taas Harpalla on ideat kohdillaan :). Yhdeltäkään, siis yhdeltäkään, kymmenistä ja taas kymmenistä kannattajista (esim. viereisillä penkeillä istuvista) en ole huomannut negatiivista reaktiota. Kuten sanoin, lähes poikkeuksetta päinvastoin.

Eli: mulle on ainakin suoraan sanottuna ihan vitun sama jos joku Vanha Tomppa, mustan vyön Mauri tai muut ulkopaikkakuntalaiset hiekkapillut jää Mikkelin hallille tulematta sen takia, että musiikki menee tunteisiin. Oikeastaan lähes toivon sitä, jotta kaikilla olisi parempi olla. Se olisi eri asia, jos mikkeliläisilläkin olisi mitta täynnä asiasta, mutta mikään ei viittaa siihen. Taas täytyy sanoa, päinvastoin: tuntuu että tämäkin kouvolalaisten tappiontuskissa aloitettu case vaan yhdisti Jukurikannattajia entistä enemmän. Ei muuta kuin perjantaina show päälle. Voi olla jatkoaika kuumana sen jälkeen, ja mikäs sen parempaa!
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Eiköhän lopeteta moinen kulttuuri tykkänään. Mihinkä joudutaan näiden yleisömassojen kanssa, mitkä vyöryy Kalevankankaalle sankoin joukoin katsomaan ja kärsimään Harpan edesottamuksista. Harppa saanut jo jonkinmoisen kulttimaineen osakseen. Ottelutapahtumaa DJ:n vinkkelistä pitää vielä parantaa. Paikoilleen ei sovi jäädä. Omat tykkää, vieraat ei.
 

KOOKOOBOY

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jos nyt palataan alkuperäiseen otsikkoon. Tässä tämän kauden huomioita Mestiksestä:

Vaasan puuttuminen teki kauhean aukon kokonaisuudessaan katsomokulttuurin saralla Mestikseen. Tätä ei voi kukaan kiistää! Ja tässä paikkakunnittain näkemys ja mahdollisimmin puolueettomasti:

Heinola
Pari peliä paikan päällä ja ei kehitystä aikaisempiin kausiin. Nyt eivät tulleet edes vierailulle Kouvolaan joten olisiko pientä takapakkia sen osalta toiminnassa? Vähän rumpua, välillä taputusta mutta ei oikeastaan muuta...

Mikkeli
Sarvisclub reissaa ja jatkaaa samalla linjalla kuin aiemmin. Homma näyttää näin ulkopuolisen silmin pyörivän kahden ihmisen ympärillä ja uusia ihmisiä ei näkynyt tänä vuonna. Viime vai oliko jo sitä edellisenä oli iso kalju kaveri joka huudatti porukkaa nyt ei ole näkynyt finaaleissa ja meno aika valjua. Mitä tulee muuten Mikkelin "tunnelmaan" niin tulee mieleen väljähtänyt olut... Sarvisclub tulee olemaan ensi kaudella Mestiksen suurin ja miltei ainut faniporukka jollei Turku herää...

JYP-Akatemia
Rummut

Kajaani
Hyviä tyyppejä, nahkahanskat ja oma perinteinen tyyli. Katsojat elävät Hokin rinnalla ja kannustavat omiaan. Ei kehitystä aikaisempiin vuosiin.

Keuruu
En käynyt paikan päällä joten en osaa puolueettomasti kertoa mitään Keupan katsomotoiminnasta.

Vantaa
Tullut alas kuin lehmän häntä. Taustoja en tiedä mutta en usko joukkueen toiminnan (korea, rahasotkut, lainapelaajat, farmi jne.) ruokkivan fanitoiminnan kehittämiseen. Päätypubissa heiluu hauskasti ympyrää kaulaliinat kun kotijoukkue tekee maalin. Tämän on oltava jokin sisäpiirin vitsi! Onhan se? Negatiivista kehitystä!

Kouvola
Kuudeskenttäpelaaja jatkaa suurimpana ja äänekkäimpänä porukkana Mestiksessä. Toki pakko sanoa että ei ole sielläkään toiminta kehittynyt tällä kaudella ainakaan suurinharppauksien (tifot? Tempaukset?). Hallissa porukka elää hyvin mukana ja hakkaa käsiä yhteen. Välillä intoutuvat jopa huutamaan KooKoota! Toki DJ-toiminta on heikkoa ja yrittää tappaa tunnelmaa, toivottavaati muuttuu ensi kaudelle. Ensi kaudella isommat ympyrät ja tämän porukan ja paikkakunnan poistuminen jättää ison aukon Mestikseen! Mielipiteitä on monia mutta laitan Kouvolan poistumisen ensi kaudelle Mestiksen kannalta isoksi menetykseksi. Samoin kuin Sport teki tälle kaudelle.

LeKi
Pieni halli ja vähän yleisöä. Tunnelma riippuu ottelusta ja onko rumpu löytyänyt katsomoon. Samanlainen "kulttuuri" ollut jo useamman vuoden. Ei kehitystä.

Savonlinna
Voisin melkein sanoa että samankaltainen kuin Kajaani. Sillä erotuksella että kun hallille eksyvät ns.gloryhuntterit niin oman joukkueen kannattamisen sijaan näytetään Sapkon maalin tehdessä keskisormea vierasfaneille. Toki paikalliset aktiivit pyysivät tätä anteeksi...kuulemma joka keväinen/lauantai-iltainen ongelma. Pientä kehitystä joka näkyi etenkin yv:llä, eli katsojat hakkasivat tahdissa käsiä.

TuTo
Perinteitä ei saa rahalla! Ja tämä pätee hyvin myös Turkuun sillä hallissa näkee heti että Tutolla on perinteitä. Ikähaarukka on laaja ja väriä uskalletaan tunnustaa. Samoin omia kannustetaan ja paketti toimii ottelutapahtumana. Loppukaudesta Rebels otti isoja askelia eteenpäin ja jos jatkavat samaan malliin tulevat olemaan ensi kaudella jossei se suurin mutta äänekkäin porukka Mestiksessä. Paljon on töitä edessä tulevaan mutta nostan Turun kehityksen koko Mestiksen parhaimmaksi tämän kauden osalta!

Yhteenvetona voisi sanoa että katsomokulttuureja on monia ja erillaisia mutta kyllä sitä Vaasaa oli ikävä, samoin Joensuuta! Fanitoiminnan (aka tunnelma/kulttuurin kehittäjät) osalta voisi sanoa että askelia ei olla otettu Turkua lukuunottamatta suuremmin eteenpäin. Ja nyt ei pidä verrata porukoita keskenään vaan mitä on tapahtunut ja kehittynyt tämän kauden aikana! Vaikka KKP on suurin niin silti suurimmat kehitykset ovat nähty Turussa suhteessa alkukauteen. Mielenkiinnolla ensi kaudella seuraan tätä ketjua toivoen että saisin lukea puolueettomia näkemyksiä kehityksestä.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Loppuyhteenvetona voitaneen todeta, että "Harpan" huumori on siis mitoitettu kohdeyleisön mukaan, eikä tarvetta nostaa tasoa ole.

Ähihi pikkukakkonen ähihi. Ähihihihihihi Benny Hill ähihi.

Täältä tästä asiasta tähän.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Eli: mulle on ainakin suoraan sanottuna ihan vitun sama jos joku Vanha Tomppa, mustan vyön Mauri tai muut ulkopaikkakuntalaiset hiekkapillut jää Mikkelin hallille tulematta sen takia, että musiikki menee tunteisiin.

Paraspelaajalla ei tälläkään kertaa riittänyt kompetenssi keskustella asioista asioina vaan piti taas alkaa arvostelemaan toisia jatkoajan kirjoittajia. No tämä ei liene yllätys kenellekään. Vähän aikaan sitten arvuuttelit erään jatkoajan kirjoittajan henkilöllisyyttä tai ammattia mikä sekin lienee kiellettyä. Jospa nyt yritettäisiin keskittyä keskustelemaan asioista asioina ilman, että täällä aletaan arvostelemaan muita foorumin jäseniä. Jos kompetenssi ei riitä keskustelaan asioista asioina niin siinä tapauksessa kannattaa seurata keskustelua keskustelun ulkopuolelta.
 

Jaded

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Puhvelit ja KPL
Jos nyt laitetaan oma lusikka tähän soppaan, niin itseäni ei musiikit Mikkelissä haitannut. Toisaalta,ehkä hieman jopa ihmetytti välillä.
Mutta jos katsomokulttuurista puhutaan,niin onko Mikkeliin edelleenkään sitä löytynyt? Okei Sarvis tekee päädyssä sen mikä on tehtävissä,eli pitää mökää,mutta mitä tekee nämä normit rivikatsojat? Eivät kovin kummoisesti liity taputuksiin, paitsi siinä vaiheessa kun omat tekee maalin. Ja ne kädet jotka taululla on kuin pitäs taputtaa... Humoristista.. Ei niitä nyt tuomita,mutta tuoko se normikatsojaan sitä kipinää ruveta taputtamaan?
Kyllä kouvolaiskatsojat,myös sivukatsomossa,ei päädyssä seisomassa, taputtivat kyllä ahkerasti lähes koko pelin..
Eli summasummarum.. yhden ottelun perusteella onko Mikkeliläisissä rivikatsojissa potentiaalia samanlaiseen kuin esim Kouvolassa,että halli lähtee mukaan? En epäile etteikö olisi.mutta miten sitä normaalia katsojaa saataisiin potkittua persuksille lisää näyttäämään,että kyllä minäkin omia kannatan muussakin tilanteessa kuin,että kotijoukkue tekee maalin?
 

John Lidgett

Jäsen
Suosikkijoukkue
KouPa
Mikkelissä on selvästikin luettu Jatkoaikaa ja asioihin reagoitu. Nyt vieraskatsomo oli saatu eristettyä ja kummallakin puolella oli järkkärit valvomassa toimintaa, eikä paikalliset huru-ukot päässeet tulemaan "iholle". Myöskään vaahtosammuttimet eivät juosseet tällä kertaa jaloissa. Järkkäreiltä jämäkkää touhua ja riittävästi pilkettä silmäkulmassa. Kiitokset sille osastolle!

DJ-toiminta nyt oli taas perus Mikkeli-tasoa. Kaveri tuntuu olevan aikamoinen huomiohuora, kun koko ajan puskemassa itseään esille. Kova halu tuntuu olevan ottaa ottelutapahtuma haltuun. Onnittelut Harppa, sä oot nyt oikea rokkistara, kun kaikki puhuu susta!

Mun mielestä mennään lujaa metsään siinä ajattelutavassa, että DJ on hallissa joku esiintyvä artisti. Mun mielestä pääosa tunnelman luonnissa kuuluu pelaajille ja ihmisille katsomossa ja DJ:n pitäisikin olla enemmän taustalla tukemassa tätä. Kaikki pelaajatkin ovat tätä mieltä, että ylivoimaisesti paras tunnelma on silloin, kun ihmiset huutavat katsomossa ja lyövät kättä yhteen. Vaasassa tämä on tajuttu ja pelikatkot ovatkin usein pyhitettyjä päädyn chanteille ja mielestäni Kuparisaaressa on jäähalleista Suomen paras tunnelma. Mitään huomionhakuista DJ:tä siihen tunnelmaan ei tarvita, ainoastaan ihmisistä lähtevä ääni. Yksinkertainen on kaunista. Kouvolassakin tämä puoli vedetään ihan vihkoon, kun volyymiä on liikaa ämyreissä ja päädyn chantti ja ihmisten taputus katkeaa siihen, kun DJ haluaa saada sen oman saunakaverin biisille kuulijoita.

Vastustajalle vittuilun hyväksyn siltä osin, että se tapahtuu rehdisti huutamalla ja laulamalla. Silloin vastapuoli saa reilun mahdollisuuden antaa samalla mitalla takaisin. Siinä ei paljoa vastapuolelle palaa anneta, kun DJ huudattaa ämyrit täysillä tärykalvot paskaksi ja peittää samalla vastapuolen huudon ja vastineet. Voin kuvitella, kun kaveri kopissaan hykertelee tyytyväisenä itseensä tuon jälkeen. Tulee ihan mieleen yli-innokkaat linjurit, kun pääsevät antamaan jäähyn ja ottamaan roolia.

"Haaveet Kaatuu" oli siltä osin huikea veto pelin jälkeen, koska KKP keksi pikaisesti tuohon oman versionsa, joka raikasi hallin käytävillä kymmenien ihmisten voimin aiheuttaen paikallisissa ihan mukavaa parran pärinää ja sinkoilua. Sitä saa mitä tilaa.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Jos nyt laitetaan oma lusikka tähän soppaan, niin itseäni ei musiikit Mikkelissä haitannut. Toisaalta,ehkä hieman jopa ihmetytti välillä.
Mutta jos katsomokulttuurista puhutaan,niin onko Mikkeliin edelleenkään sitä löytynyt? Okei Sarvis tekee päädyssä sen mikä on tehtävissä,eli pitää mökää,mutta mitä tekee nämä normit rivikatsojat? Eivät kovin kummoisesti liity taputuksiin, paitsi siinä vaiheessa kun omat tekee maalin. Ja ne kädet jotka taululla on kuin pitäs taputtaa... Humoristista.. Ei niitä nyt tuomita,mutta tuoko se normikatsojaan sitä kipinää ruveta taputtamaan?
Kyllä kouvolaiskatsojat,myös sivukatsomossa,ei päädyssä seisomassa, taputtivat kyllä ahkerasti lähes koko pelin..
Eli summasummarum.. yhden ottelun perusteella onko Mikkeliläisissä rivikatsojissa potentiaalia samanlaiseen kuin esim Kouvolassa,että halli lähtee mukaan? En epäile etteikö olisi.mutta miten sitä normaalia katsojaa saataisiin potkittua persuksille lisää näyttäämään,että kyllä minäkin omia kannatan muussakin tilanteessa kuin,että kotijoukkue tekee maalin?
Kyllä taputusta on alkanut tapahtua myös sivustoilla muulloinkin kuin Jukureiden onnistuttua maalinteossa. Aiemminkin pitkien pyöritysten aikana myös "normaali" yleisö on innostunut taputtamaan tahdissa, mutta mielestäni pleijjareissa ja etenkin finaaleissa taputus alkaa jo Jukureiden saatua kiekon yli hyökkäyssinisen ja samoin puolustuspään aloitusten alla taputetaan kotijoukkueelle. Katsomossa ei kyllä mikään karnevaalitunnelma ole edes maalien jälkeen (osa toki innostuu nousemaan jopa istualtaan ja hurraamaan), muistelisin viimeeksi riehakkaampaa karnevaalitunnelmaa Kalevankankaalla kokeneeni -13 keväällä viimeisen matsin loppusuoralla ja toki myös matsin päätyttyä. Sitä en tiedä millä tuollainen tunnelma (tai edes osa siitä) saataisiin yleisöön normaaleihin matseihin, tai edes pleijjareihin. Voi olla haasteellinen tehtävä mille tahansa faniporukalle.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
"Haaveet Kaatuu" oli siltä osin huikea veto pelin jälkeen, koska KKP keksi pikaisesti tuohon oman versionsa, joka raikasi hallin käytävillä kymmenien ihmisten voimin aiheuttaen paikallisissa ihan mukavaa parran pärinää ja sinkoilua. Sitä saa mitä tilaa.
Kymmenien ihmisten.. :) Siinä oli ehkä kymmenen humalaista heppua, oli se yksi "lutuurimies" Jyväsjärvi vai mikä ja sitten joku mustaan lippikseen pukeutunut kaveri, jotka käytännössä kaksistaan lauloivat sitä Jukurit ei nouse koskaan-kipaletta. Joku kiva pikku paperilappukin oli mukana, jossa ilmeisesti luki samat asiat ymärryksen helpottamiseksi. Ulko-ovella eräs mikkeliläiskannattaja kysyi virne kasvoillaan; "helpottaako?" Tässä vaiheessa tämä Jyväsjärvi jäätyi täysin ja chantti loppui siihen paikkaan, ja taisivatpa käytävällä olleet ihmiset vähän naurahtaakin. Sitä saa mitä tilaa, seuraavan kerran perjantaina!!

E: Ei jumaleissön joku ääliö on tehny jo kolumnin jatkoaikaan näistä musiikeista :DD Kuka tarkistaa onko heppu Kouvolasta? :D Nyt aletaan menemään jo siitä taannoisesta KKP-artikkelistakin alaspäin.
 
Viimeksi muokattu:

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
E: Ei jumaleissön joku ääliö on tehny jo kolumnin jatkoaikaan näistä musiikeista :DD Kuka tarkistaa onko heppu Kouvolasta? :D Nyt aletaan menemään jo siitä taannoisesta KKP-artikkelistakin alaspäin.

Kyseisellä toimittajalla ei ole mitään tekemistä Kouvolan kanssa ja toisaalta ei kai tässä olennaista ole mistä hän on kotoisin, mutta jos se sinua jotenkin helpottaa niin kerrataan vielä että kyseinen toimittaja ei asu Kouvolassa, ei ole Kouvolasta kotoisin ja hänellä ei ole mitään tekemistä Kouvolan kanssa. Helpottiko? Suurin osa tälläkin palstalla tämän Harppa-Sedän lapsellista toimintaa arvostelevista on ihan muualta kuin Kouvolasta. Kouvolalaiset taitaa olla ainoita, joiden ihon alle tämä Harppa-Setä ei ole päässyt ja monet ovat kommentoineetkin, että soittakoon tyyppi mitä lystää vaikka touhua kovasti ihmetelläänkin.

Kaiken kaikkiaan kyseinen kolumni on erinomainen ja täyttä asiaa. Harppa-Sedänkin kannattaisi lukea kyseinen kolumni ja alkaa käyttätymään ammattimaisesti maksavaa yleisöä kohtaan.

Harppa-Setä kun kuitenkin edustaa organisaatiota, joka järjestää maksullisia tapahtumia, niin asiakaspalautteisiin vastaaminen olisi hyvä aloittaa esimerkiksi lauseella "kiitos palautteesta jne..." sen sijaan, että aletaan vittuilemaan jollekin foorumin nimimerkille henkilökohtaisesti.

Missä on kunnioitus, Mikkelin Jukurit? - MESTIS - 12.04.2015 - Kolumnit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kyseisellä toimittajalla ei ole mitään tekemistä Kouvolan kanssa ja toisaalta ei kai tässä olennaista ole mistä hän on kotoisin, mutta jos se sinua jotenkin helpottaa niin kerrataan vielä että kyseinen toimittaja ei asu Kouvolassa, ei ole Kouvolasta kotoisin ja hänellä ei ole mitään tekemistä Kouvolan kanssa. Helpottiko?
Kuka tää on? Tommi Manninen (@manninen_) | Twitter

Ei helpottanut kun puhut täyttä palturia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös