La 11.4.2015 Jukurit - KooKoo (3. finaali)

  • 5 224
  • 30

YksinLäpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miten ihmeessä te jaksatte keskittyä "pelkästään" noihin katsojamääriin? Kaksi hyvää joukkuetta taistelee voitoista, niin täällä vertaillaan kummalla on isompi!?

Pelihän oli tänään draamaltaan aivan loistava! Pelkästään 1. erän vauhti, Jukureiden hukattuine maalipaikkoineen ja epälooginen tuomarointi aiheutti "ranteet auki" -fiiliksiä. Peli oli jo 0-2. Mutta mitä sitten tapahtui KooKoolle tauolla? Oliskohan liiallinen Dr Feelgood lipsahtanut alkeellisesti KooKoon koppiin? Täydellinen osien vaihtuminen; tic, tac & tou (Homer) Peli olikin 3-2, ja katsomo herätetty ja peli käännetty. Ihan jees!
 

Steus

Jäsen
Hyvä ja tunteikas finaaliottelu, joka päättyi paremmin viimeistelleen joukkueen voittoon. Cloutierilta olisin kylläkin odottanut yhtä tai kahta noista maaleista torjunnoiksi. Finaaleissa pitää pystyä lyömään yksi napsu lisää suoritustasoon, ei pysyä perustasolla. KooKoolla oli tuttuun tapaan paikat lyödä homma tasoihin ja mennä uudestaan johtoonkin 2-2 -tilanteessa, mutta eipä taas toiminut. KooKoo malttaa pitää kiekkoa hyvin, eikä tee kauhen paljon hätäiltyjä ratkaisuja hyökkäyspäässä. Kone vain jauhaa eteenpäin ja kulmapeli pyörii. Paljon hyviä asioita voi ottaa mukaan tuostakin pelistä ja tiistain osalta uskon kotivoittoon.

Piipponen oli huono kiekolla ja ilman. Jatkossakin fyysistä ja henkistä painetta numeroon viisi. Lukka kaatuili taas aivan helvetisti, pitäisi mennä NHL-malliin ja sakottaa tuollaista pelintappajaa. Kujanpäällä suht tyly aloitustilasto: 19-4. Valitettavasti se sitten näkyikin mm. lopussa. Edes (samanlaiset luvut pari peliä takaperin repinyt) Björninen ei saanut kaivettua aloitusta. Tuomarit... no joo. Ei niistä kumpikaan hyötynyt - päin vastoin.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Asukaslukuun suhteutettuna kertoo kuitenkin enemmän kaupunkien kiekkokulttuurin tasosta.
Tiistain pelissä pitäisi siis Kouvolassa olla 5113 katsojaa.

Mikkeli 54734 as. - 3236 katsojaa = 5,9 %
Kouvola 86477 as. - 5113 katsojaa = 5,9 %

Tämä Japen näkemys kiekkokulttuurin tason määrittelystä on kieltämättä yksi erikoisimmista mistä olen koskaan kuullut.
Japen logiikalla jääkiekon osalta kannattaa Suomessa olla todella huolissaan vertailussa muihin lajeihin.

Otetaan vertailuksi vaikkapa pesäpallo. Vimpelin Vedon yleisökeskiarvo runkosarjassa oli oli 2271 katsojaa ja Vimpelin asukasluku on 3096.
Vimpelin asukaslukuun suhteutettuna yli 73 % vimpeliläisistä kävi Vimpelin Vedon peleissä.
Japen logiikalla Jukureiden peleissä pitäisi käydä keskimäärin yli 40 000 katsojaa/ottelu.

Onko Toivakalle sattunut laskuvirhe ja onko hän lobannut Mikkeliin liian pienen jäähallin?

Totuus kuitenkin on, että jääkiekko on Japen laskutavan mukaan jäänyt pahasti pesäpallon varjoon.

Vimpeli 3096 asukasta - 2271 katsojaa = 73,3 %
Mikkeli 54734 asukasta - 40120 = 73,3 %
 
Viimeksi muokattu:

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Oliskohan liiallinen Dr Feelgood lipsahtanut alkeellisesti KooKoon koppiin? Täydellinen osien vaihtuminen; tic, tac & tou (Homer) Peli olikin 3-2, ja katsomo herätetty ja peli käännetty. Ihan jees!

Varmasti hyvänolon tunnettakin saattoi hiipiä KooKoon pelaajien puseroihin. KooKoo ja Jukurit on niin tasainen parivaljakko, että yhtään tuumaa ei vain voi antaa periksi tai toinen rokottaa heti, jos kokoajan ei vedetä sata lasissa. KooKoo iski playoffeissa kahdeksan peräkkäistä maalia, ennen kuin Jukurit eilen taas sai käännettyä kurssia toisen erän kolmella maalilla. Erikoisesti maalit tulleet näissä finaaleissa ryppäänä.

Ensin Jukurit teki 2 maalia, sitten KooKoo 8 maalia ja sen jälkeen Jukurit 3 maalia.

Jukurit-KooKoo 2-1
KooKoo-Jukurit 5-0
Jukurit-KooKoo 3-2

Maalit:
Jukurit 5
KooKoo 8
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Tämä Japen näkemys kiekkokulttuurin tason määrittelystä on kieltämättä yksi erikoisimmista mistä olen koskaan kuullut.
Japen logiikalla jääkiekon osalta kannattaa Suomessa olla todella huolissaan vertailussa muihin lajeihin.

Otetaan vertailuksi vaikkapa pesäpallo.
.
.
Totuus kuitenkin on, että jääkiekko on Japen laskutavan mukaan jäänyt pahasti pesäpallon varjoon.
Miksi pitäisi olla huolissaan esim. pesäpallon suosiosta joillakin paikkakunnilla? Kyllähän Vimpelissä on todellista pesäpallokulttuuria, eikä vastaavaan suosion tasoon suomalaisessa jääkiekossa ikinä ylletä, ainakaan pääsarjatasolla. Pesäpallo on siis joillakin paikkakunnilla todella suosittua, eikä katsojamääristä suhteutettuna asukaslukuun kannata edes puhua samassa lauseessa jääkiekon kanssa.

Kyllähän asukaslukuun suhteuttaminen kuitenkin jotain kertoo siitä, että kuinka paljon kyseinen laji kiinnostaa paikkakunnalla. Tosin pääkaupunkiseudulla tuota laskutapaa ei kannata juuri soveltaa. Kuntaliitoksissa paisuneet Kouvola ja Mikkeli ovat asukasluvuiltaan jo kohtuu suuria suomalaisiksi kaupungeiksi, joten nuo vertaillut yleisömäärät eivät kovin kaksisia ole. Tähän voi joku heittää esim. kovan vertailuprosentin Ruotsin puolelta.

Meni vähän offtopicin puolelle. Todetaan finaalisarjasta vielä sellainen erikoinen tilasto, ettei Jukurit ole kolmeen otteluun onnistunut maalinteossa kuin kahdessa erässä, mutta silti johtaa voitoin 2-1. Jos ottelusarjassa aikoo pärjätä, niin jatkossa maaleja voisi tehdä useamminkin kuin vain yhden erän aikana. Ensimmäisessä ja kolmannessa erässä siis maalitili vielä avaamatta.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kyllähän meidän kaupunginjohtaja aika paraatipaikalta Jukuri maaleja katselee. Ei Cloutillakaan tainnut olla paras päivä. No tiistaina on taas selkä seinää vasten
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös