Pe 3.4.2015 Kärpät - JYP (1. välierä)

  • 15 459
  • 102

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Täyttä roskaa, että Jypillä olisi maalivahtietu.
Palataan ottelusarjan jälkeen tähän asiaan. Tuomas Tarkki on pudotuspeleissä ollut usein hyvä ja tämä pudotuspelikevät osoittaa samoja merkkejä. En usko, että kummankaan osapuolen maalivahtipeli romahtaa, mutta jos pitäisi valita nyt, että kumman ottaisin maalille, Iiron vai Tuomaksen, niin ottaisin Tuomaksen.

Itse asiassa kaikilla välieräjoukkueilla on ihan hyvät maalivahdit, mutta Metsola, Zapolski ja Tuomas Tarkki ovat kuitenkin Iiro Tarkin edellä.

Kevät koittaa maalivahdeillekin, näemme pian, kuinka käy.

PS. Olin 12-vuotias, kun Karhunen syntyi...
 

Tuborg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
No niin, jännittää nyt niin täysillä - ei meinaa ruoka edes upota. Kiitos jo etukäteen JYP-faneille - keskustelu ihan eri tasolla kuin.. .(no jätetään mainitsematta) - ilmeisesti se voittamisen kulttuuri tekee aika paljon. Eletään hienoo aikaa.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaossseura
Maalivahdit ovat hyviä päissään...
Tämä voi pitää paikkansa - silti toivoisin että Iiro ois ottanut enemmän pohjia, jos vaikka sitten pelin puolivälissä alkaisi laskuhumala vaivaamaan.
 
Viimeksi muokattu:

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Mutta miksi Viitanen on vaihdettu Kemiläiseen? Nyt jos koskaan tarvittaisiin sitä ilkeyttä oman maalin edessä. Ja tekihän Viitanen runkosarjassa kaksi maali - eikö tästä perinteisellä Viitas-matematiikalla saada pudotuspeleissä vähintään neljä häkkiä? Jos taustalla ei ole jotain vammaa niin ei voi ymmärtää.

Noh, kohtahan se nähdään kuinka hyvin saadaan oma maalinedusta pidettyä puhtaana. Alkais jo.
Minäkin mietin tätä ja tulin siihen johtopäätökseen että Virtanen valitsi Kemiläisen koska on jalalla parempi ja siksi pysyy paremmin Kärppien vauhdikkaitten hyökkääjissä ihossa kiinni. Viitanen on kyllä kova ha ilkeä mutta myöskin veteraanina hieman hidas ja kankea.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Suomen maajoukkueet
Minäkin mietin tätä ja tulin siihen johtopäätökseen että Virtanen valitsi Kemiläisen koska on jalalla parempi ja siksi pysyy paremmin Kärppien vauhdikkaitten hyökkääjissä ihossa kiinni. Viitanen on kyllä kova ha ilkeä mutta myöskin veteraanina hieman hidas ja kankea.
Maalinedus pelaaminen tästä vähän kärsii, mutta kyllähän Kemiläinen myös pystyy siivoamaan tonttinsa. Reagointi kyky on myös hyvää luokkaa, eli kun pitää kääntää peli nopeasti niin syöttö lähtee heti, osaa myös tehdä tarvittaessa hyökkäyksiä tukevia nousuja.
 

Breathe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers & Eric Lindros 88
Streamia kaivataan

edit: löytyi
 

EMS78

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Peli oli omissa käsissä, mutta ei maistunu. Ei kestäny pää. Semmoista se joskus on.

Isompi tappio JYPille on Hännikäisen menetys, jos sen kausi on nyt paketissa. Voi olla että siinä meni JYPin mahdollisuudet. Tosi tärkee pelaaja ollu koko kauden.

Onnittelut Ouluun tästä ekasta.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaossseura
Nyt kyllä jurpii urakalla. Voitto oli omissa käsissä, mutta kun ei maistu niin ei sitten. Jos Hännikäinen on loppukauden sivussa niin finaalipaikan voi unohtaa suorilta. Tai ei tässä nyt toki ihan vielä kokonaan voi kirvestä heittää kaivoon, mutta pahalta näyttää.

Vitutuksen määrää lisää se, että Kärpät oli ihan täysin lyötävissä. Materiaalin laajuus loisti poissaolollaan. JJJ on uskomattoman kovassa tikissä, kateeksi käy, mutta ei Kärpät muuten kyllä vakuuttanut.
 

cimoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jokipo, Canucks
Kun etsitään maksimaalista vitutusta niin nyt se löytyi. Ensin 5vs.5 pelissä JYPillä hyvää peliä pari erää ja mielestäni JYP oli reilusti parempi. Sitten parit jäähyt, peli tasoihin, tarkki imuroi, hännikäinen loukkaantuu ja tuppurainen ulos.. voi voi. Vaikeeta tulee.
 
Suosikkijoukkue
JYP
Vituttaa niin ettei päässä veri kierrä. Piti mennä sössimään johtonsa paskassa kaupungissa. Vittu että vihaan Oulua ja Kärpiöitä. Kemppaisen ketju on ihan pitelemätön! Ei nähä ensi vuonna enää Donskoita ja Kemppaista liigassa.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Muutama pointti pelistä:

- Linjurit ei osaa hybridipitkäsääntöä. 5-4 maali tämän johdosta. Kärpiltä vihellettiin myös muutama hyvä paikka pois, kun tuomarit eivät vaan osaa katsoa tilannetta oikein. Ei se oikeasti voi olla noin vaikeata.
- Blues -sarjan linja vaihtunut. Salosen jäähy naurettava tuomio tuohon paikkaan. Mäenpään koukuilla Kaijomaa olisi istunut koko ajan boksissa. Vastaavasti purkukiekkoa yrittävää pakkia kyllä sai rauhassa koukkia. Koitahan Timo päättää mikä se linja niitten koukkujen suhteen on, ei niitä voi sieltä täältä poimia, jos yleisö vähän huutaa hei.
- Hännikäisen loukkaantuminen vei JYPiltä mahdollisuuden päästä finaaleihin. Seuraava peli luultavasti myös ilman Tuppuraista. 2-0:sta on tosi hyvä lähteä takaisin Ouluun.
- Liigan otteluohjemassa ei ole tänäkään vuonna mitään vitun järkeä. Peli päättyy 21.00 ja heti seuraavana päivänä on pelattava jo kello 16.00 350km päässä. Oikeasti, tiivistäkää sitä kautta vähän muualta. Pleijarikiekosta pitäisi päästä nauttimaan rauhassa niin, että pelaajat ovat energiatasoltaan hyvässä iskussa eikä niin, että siellä pelaa kaksi väsynyttä porukkaa, josta vähän väsyneempi voittaa pelin. Joka vuosi sama vitun ongelma eikä kukaan reagoi asiaan mitenkään. Kenen etu on, että pääsiäispyhät käytännössä menee pelkän pleijarikiekon parissa tänäkin vuonna.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Voin vain kuvitella JYP-kannattajien v*tutuksen määrän. Peli hyvin hallussa ja vierasryöstö oli jo käsillä, kunnes ryssitään parin maalin johto viimeisessä erässä. Siihen vielä ulosajot + tärkeän äijän loukkaantuminen päälle, niin eipä voi sanoa kuin hyvää pääsiäistä.
 

Nixe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät,Hokki,SoJy
Huh mikä peli! Donskoi ja Kemppainen=Kärpät tällä hetkellä! Uskomatonta miten tuosta materiaalista ei lähde enempää irti. Sarjan kannalta toivon, että Hännikäinen ei loukkaantunut pahasti ja Tuppurainen pelaa huomenna!
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
-
- Liigan otteluohjemassa ei ole tänäkään vuonna mitään vitun järkeä. Peli päättyy 21.00 ja heti seuraavana päivänä on pelattava jo kello 16.00 350km päässä. Oikeasti, tiivistäkää sitä kautta vähän muualta.

Jos Jyppi ois tän vienyt, niin ois toinen ääni kellossa.

Tänään moneen maaliin liittyi melkoisia puolustavan joukkueen kämmejä, ilman niitäkin Kärppien pelissä paljon parannettavaa kun ei päästä omalta alueelta pois ei sitten millään. Jypin robotit varmaan jaksaa sumputtaa tohon tyyliin vaikka maailman tappiin. Paska homma se Hännikäisen loukkaantuminen, miten kiekon osuma voi saaha tollasen aikaan alaraajaan?
 

Sir Smokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kärpät pelasi 58 minuuttia huippulätkää. Jatkossa se ei riitä. Vastustajalle ei kestä antaa 3 maalia tasoitusta kesken pelin. Ei ollut edes ensimmäinen kerta tälle kaudelle, kun pelaaminen unohtuu.
 

JMA

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Huh heijaa. Paljon voisi pelistä kirjoittaa, mutta tartutaan nyt muutamaan kohtaan.

Kemppainen-Junttila-Donskoi aivan huikean vaarallinen ketju. Varsinkin viimeksi mainittu lienee tämän sarjan paras pelaaja. Joka pelissä, joka vaihdossa ja joka hetki sen vaihdon sisällä huikeaa peliä. Koko ajan pitää olla varpaillaan miehen kanssa.

Salosen jäähy. Ei helvetti sentään. Sitä ei tiedä olisiko Kärpät lyönyt pelin tasoihin ilman tuota yv:täkin, mutta olipahan taas perus jäähy peliä johtavalle joukkueelle aivan loppuhetkillä. Keskialueen tuomari näki ruuhkan takaa jotain mitä tilanteesta metrin päässä ollut toinen päätuomari ei nähnyt. Täysin perus maalineduskamppailu, mutta nää on näitä heh heh. Ei vittu sanon ma.

JYPin purkukiekot. Poukkula ja Luoma etunenässä. Jos ette osaa purkaa rystyllä - harjoitelkaa. Poukkula sössi kaksi metriä omasta sinisestä varman purun ja kiekko jäi pyörimään alueelle. Hetki myöhemmin Luomalla varma paikka purka, no ei onnistu. Näiden seurauksena juuri alivoiman loppuessa Kemppainen lyö 4-4.

Tuppuraisen tilanne oli ikävä. Kukkonen löi kiekon ränniin ja pää jäi alas. Allulla ei mitään mahdollisuutta enää reagoida ja taklaus suoraan päähän. Tuomiosta (5+20) ei voi valittaa. Jos tästä sen sijaan arvotaan pelikieltoa niin siitä pienen metakan voi jo nostaa.

Vituttaahan tuo. Hyvä peli ja kolmannessa erässä ei liiemmin hätää. Silti tappio. Onneksi sarja on pitkä, mutta kyllä tulee kivinen tie jos Hännikäisen kausi oli nyt siinä. Siltähän tuo vaikuttaa, että jalka siinä sanoi poks. Mikään kiekon osumasta tullut puujalka se ei ole, vaan eiköhän siinä terä jäänyt johonkin railoon ja nilkka sano morie.



edit: Täytyy antaa tähän loppuun vielä nelosen haastattelijalle pienet. "Joonas Donskoi. Kuinka kovasti, ykkösestä kymppiin, yrititte tappioasemassa? OK.
 
Viimeksi muokattu:

bunghole

Jäsen
Ei se Hännikäinen mitään loukkaantunut, pelaa viimeistään kolmannessa ja todennäköisesti jo huomenna. Pieni kolahdus hermoon, eikä enää palannut jäälle pariksi minuutiksi. Tämä siis ihan pelkän tv-kuvan perusteella, kun kiekko taisi kolahtaa kinttuun. Toivottavasti Kukkoselle ei tullut mitään pahempaa ja pelaa jo huomenna.

JJJ oli kyllä iskussa tänään, muutkin ihan ok. Ainoastaan nuo puolustuspään koomailut antoivat JYPille mahdollisuuden voittoon, mutta Kärpät taas onneksi kuittasi ne ylivoimillaan. Jäähyjä olisi voinut viheltää JYPille enemmänkin, miksei myös Kärpille. Oikeutettu lopputulos mielestäni.

Hyvää tuossa yhden ketjun ylipeluutuksessa oli se, että huomenna Kärpillä riittää kyllä virtaa edelleen ainakin kolmessa ketjussa ja JJJ voi vaikka sitten käydä ratkomassa pelin ylivoimalla.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Suomen maajoukkueet
Aika erikoinen vääntö nähtiin tänään, JYPillä oli 2-4 tilanteessa viedä peli, mutta kolmannen erän jälkipuoliskolla passivoiduttiin liikaa. Salosen jäähy meni multa ainakin ihan ohi, yritin vielä hidastuksesta katsoa mutta en kyllä siinä mitään nähnyt. Kun molemmilla joukkueilla ylivoima toimii, niin tuomari toiminta pitäsi kyllä olla oikeudenmukaista, en ole koskaan tykännyt itkeä dumari linjasta, mutta nämä pari viimeistä jäähyä JYPille tuli kyllä aika kevyesti.

Kärpät oli nyt sen yhden maalin parempi, lähinnä Donskoin kentän ansiosta. Tämä oli vasta eka peli tässä sarjassa, ja nähdyn perusteella huomenna on odotettavissa kova vääntö synergialla.

Toivotaan että Hännikäinen ei loukkannut jalkaansa pahasti, vaarattoman näköisestä tilanteestahan tuo tuli. Tupun ajo Kukkoseen lopussa oli kyllä ihan turha, jos nyt bannia tulee niin ei kyllä voi oikein kiitellä muusta pelistä.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Lasse Kukkonen: voittomaali ja kaksi JYPin tärkeintä pelaajaa ulos minuutissa. On se kova.

Marko unohti ottaa aikalisän lopussa.

Positiivinen asia on varma MM-kulta Jeesus Donskoin avustuksella.

Mahtava peli, karmea loppu. Onneksi jo huomenna jatkuu.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Nyt haluan kysyä pari kysymystä.
Miksi täällä ihmisiä vituttaa asiat joihin ei voi vaikuttaa?
Miksi jossitellaan pelillä jota ei voitettu vaikka olisi voitu niin tehdä?

Vitut kaikesta. Peli näyttää ja pulinat pois!
 

Janders

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei pidä antaa paikkaa viheltää. Siihen tämä sitten kulminoitui, kun Kärpät pääsee ylivoimalle, niin tehoketju pääsee kunnolla oikeuksiinsa ja vajaalla niitä on aika mahdotonta pidätellä kuten tänään nähtiin. Silti yllättävän aseetonta oli kotijoukkueen pelaaminen sitä yhtä ketjua lukuunottamatta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös