Juhamatti Aaltonen Helsingin Jokereihin!

  • 268 737
  • 973

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei voi kun nauraa viesteillesi jotka koskevat Aaltosta.

Älä stressaa, nauran mä tolle asialle joskus itsekin. Aaltonen on lunastanut paikkansa esimerkiksi Janne Pesosen, Jere Karalahden, Mikko Kousan ja Michael Nylanderin kanssa samasta lokerosta, kuinka paljon haluan nähdä kyseisiä pelaajia Jokereissa. Mua vituttaa katsoa yhtäkään pelaajaa Jokereissa, joka pelaa suurimman osan peleistään 50% asenteella, huolimatta siitä kuinka paljon on taitoa takataskussa. Ellei sit tee reilusti yli piste per peli tehoja. Pelkkä taito ei vaan riitä mulle, eikä loistavat kädet ja pari jalkakikkaa ole mikään tekosyy ja hyväksyntä surffailulle. Taitopelaajat voi mun puolesta verrata asennettaan Omarkiin ja miettiä onko paska asenne hyväksyttävää taitavalta kaverilta.

Fakta on myös se, että vaikka kuinka haluaa keksiä tekosyitä Aaltosen mukapirteälle ZSKA-sarjalle, oli Aaltonen joukkueen sisäisessä pistepörssissä playoffeissa jaettu kolmonen Gundersonin, Huhtalan ja Koukalin kanssa, eikä todellakaan mikään pelien ratkaisija. Ja jos nyt lähdetään ihan tarkemmin katsomaan missä tilanteissa JMA:n tehopisteet playoffeissa tulivat:
vs Minsk
1. peli 0+0, häviö jatkoajalla
2. peli 0+0, voitto 4-1
3. peli 1+0 (0-4 maali eli peli jo ratkennut), voitto 5-0
4. peli 1+0 (1-1 tasoitusmaali), voitto 2-1
5. peli 1+0 (5-0 eli peli jo ratkennut), voitto 7-1
Koko sarja 3+0 ja niistä kaksi maalia pelin jo selvästi ratkettua eli yhdessä pelissä oli tehoillaan auttamassa joukkuettaan voittoon. Eipä ollut kevään miehestä toisin sanoen mitään iloa tässä sarjassa ja meni vain pakosta jononjatkona.

vs ZSKA
1. peli 0+1 (2. syöttö 0-1 maalissa), häviö 2-3
2. peli 0+0, häviö 0-4
3. peli 0+1 (2. syöttö 1-1 maalissa), voitto 3-2
4. peli 0+0, häviö 0-3
5. peli 1+0 (1-0 maali), häviö 2-4
Koko sarja 1 maali ja 2 kakkössyöttöä, mutta sinänsä tärkeisiin paikkoihin pisteet.

Eli playoffien 10 pelissä 6 pistettä, joista kaksi vielä pelien täysin ratkettua. Toisinsanoen 4 ratkaisevissa paikoissa otettuja pisteitä 10 pelissä kärkihyökkääjältä. Mulle on ihan turha tulla kertomaan Aaltosesta jonkunlaisen "kevään miehenä", kun lähinnä vain sulaa ja syttyy (nojoo, Aaltosen syttyminen on kaksi kovempaa potkua vaihtoaition suuntaan) muun joukkueen mukana, eikä saa käytännössä mitään konkreettista roolinsa mukaista tulosta aikaiseksi. Runkosarjassa ihan kivat pisteet, jos olisi palkattu johonkin muuhun rooliin kuin kärkihyökkääjäksi. Ja mistä edes koko "JMA - kevään mies" status on lähtenyt liikkeelle? Koko urallaan tehnyt yhden ainoan kerran kelvolliset tehopisteet playoffeissa ja se tapahtui viime kaudella Kärpissä. Kaikilla muilla kausilla pistetahti on selvästi tippunut runkosarjaan verrattuna, jonka senkin vetää surffaillen läpi. 2007-2008 kaudesta lähtien 78 playoff-peliä (lukuunottamatta viime kautta) ja niissä pisteitä hurjat 20+17 (eli alle 0,5 per peli) ja sen lisäksi viime kauden suonenveto 16 pelissä 8+7 (hyvät pisteet). Ja kyllä, viime kauden osalta voidaan puhua suonenvedosta, koska on täysin poikkeavat playoffit olleet muuhun uraan verrattuna. On siinä kerrassaan kevään miestä vaikka muille jakaa.

Otetaan vaikka vertailuksi todella hyvä kahdensuunnan sentteri Niko Kapanen, jonka palkka lienee jossain Aaltosen tasolla ja tehopisteodotukset eivät varmasti ole samalla tasolla Aaltosen kanssa ja on tärkeä pelaaja myös omassa päässä ja alivoimalla, täysin päinvastoin kuin Aaltonen. Pelejä 2008-2009 kaudelta lähtien 107 ja pisteitä 19+42=61 eli selvästi yli 0,5 per peli. Ja kaikki pelit vieläpä KHL:ssä, kun Aaltonen on päässyt osan kausista Liigassa hurmaamaan "tehoillaan". Kuinka moni on vieläkin mieltä Aaltosesta kovana kevään miehenä ja minkälaisiin faktoihin se mielipide perustuu? "Ku näytti kivalta ja vaaralliselta"? Boo-fuckin-hoo. Runkosarjan surffailija ja keväällä sulaa lumien mukana. Takaisin vaan pohjoiseen nussimaan sitä porotokkaa.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lokomo oli mulle isompi pettymys, runkosarjassa difference maker mutta ei vaan riitä KHL-playoffseihin.

Lienet tietoinen, että playoffien pistepörssissä ton liukuvan turhakkeen edellä sattui olemaan pelaajat nimeltä Omark ja Moses ja samoissa pisteissä myös Koukal. Eli koko Lokomo-ketjun heikoin lenkki oli tasapisteissä Aaltosen kanssa. Pettymys Lokomokin kuitenkin oli playoffeissa, mutta aivan turha puhua Aaltosesta jotenkin parempana suorittajana, vaikka Aaltonen tekikin ZSKA:ta vastaan jopa yhden kakkossyötön verran enemmän tehoja Mosekseen verrattuna. Koko playoffeja ja sarjaa ZSKA:ta vastaan ei olisi tällä kaudella Aaltonen edes päässyt pelaamaan, jos se olisi hänen asenteestaan ja suoritustasostaan ollut kiinni, vaan Lokomo siinä Minskin pudotuksessakin oli pääosassa aivan kuten runkosarjan sijoituksessa.
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Totta on se että Aaltonen ei pystynyt takomaan tarpeeksi pisteitä pudotuspeleissä. Toki on todettava se että on siinä ihan eritason ketjukaverit jos toisella on rinnalla Koukal & Moses/Omark ja toisella sitten puukäsi Wirtanen ja syväjäässä oleva Hagman.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Totta on se että Aaltonen ei pystynyt takomaan tarpeeksi pisteitä pudotuspeleissä. Toki on todettava se että on siinä ihan eritason ketjukaverit jos toisella on rinnalla Koukal & Moses/Omark ja toisella sitten puukäsi Wirtanen ja syväjäässä oleva Hagman.
Ei kannata yrittää puhua tuolle järkeä tässä asiassa. Se on päättänyt, että asia on nyt näin ja that's it. Aaltosen pelin realiteetit näkyvät tilastoista ja jos ne eivät ole 1 piste pelissä tai yli, niin paska mies ja turhake. Jääkiekkoa ei kannata sinänsä katsoa kun tuloksen näkee jälkikäteenkin.

Ja ei, en halua jankata tätä paskaa enää yhtään. Mun Jokereissa Aaltonen on ykköskentän ja -ylivoiman mies ihan selvällä marginaalilla.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aaltosen kaudesta jäi parannettavaa, mutta taitotasoltaan 2 oli yli muiden eli JMA ja Linus. Sen jälkeen tuli aika reilu väli. JMA poistaminen olisi selkeä heikennys joukkueeseen.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aaltosen pelin realiteetit näkyvät tilastoista ja jos ne eivät ole 1 piste pelissä tai yli, niin paska mies ja turhake. Jääkiekkoa ei kannata sinänsä katsoa kun tuloksen näkee jälkikäteenkin.

Näinhän se juuri tarkalleen on niinkin yksiulotteisen pelaajan kuin Aaltosen kohdalla. Tosin sen verran oot ymmärtänyt väärin tekstejä, että nykyiset tehot on ok mun puolesta, jos peli muutenkin kiinnostaisi (tosin noilla taidoilla myös tehot olisivat aivan toiset jos pelaaminen kiinnostaisi). Tolla laiskotelulla ja asenteella pitäisi olla reilusti yli piste per peli, että laiskottelu olisi mitenkään hyväksyttävissä. Sillä kun ei tosiaan mitään muuta annettavaa joukkueelle ole kuin hyökkäystehot. Vai missä muussa roolissa Aaltosesta on hyötyä Jokereille? Lukisin niistä vaihtoehtoisista rooleista oikein mielelläni, mihin JMA on kykeneväinen. Jos pelaisi edes 90% asenteella ja viitsisi hoitaa muutkin pelin osa-alueet kunnolla kuin vain hyökkäyspään, niin Aaltonen olisi munkin Jokereissa ykkösketjun tai vähintään kakkosen mies noillakin tehoilla, jos palkkakin vastaisi myös silloista secondary scoring-roolia. Tosin oma ajatus palkasta perustuu olettamuksiin, että palkka on top 3 tai 5-luokkaa joukkueessa ja rooliksi kaavailtu ykkösketjun teholaituria, jonka vastuu on nimenomaan hyökkäyspäässä. Muiden pelaajien kohdalla on toki mukava avata silmiä myös pelitapahtumien aikana, Aaltosen kohdalla se vain lähinnä vituttaa. Mä en ole täällä tainnut lukea vielä ainoatakaan viestiä, missä Aaltosen tärkeyttä joukkueelle osataan faktojenkin puolesta perustella muiden kuin tehopisteiden osalta. Enkä varsinkaan viestiä, missä faktoilla perusteellaan toi jo palstatotuudeksi muodostunut "kevään mies"-status. Mielipiteitä on kyllä näkynyt vaikka kuinka monta, missä kerrotaan hienoista jalkakikoista ja "vaarallisuudesta" sun muusta dadasta, joita Aaltonen kyllä osaa omaksi huvikseen viljellä ilman, että niistä mitään konkreettista hyötyä olisi joukkueelle.

Otetaan nyt vielä kevään osalta Aaltoselta oikein käytännön esimerkki, joka kuvaa hyvin koko Aaltosen kautta:
Viimeisessä pelissä ZSKA:ta vastaan 6:lla 4:ää vastaan pelatessa viimeisellä minuutilla maalin nurkalla kiekko avoimesti lyötävissä sisään, mutta maalipaikka ei Aaltoselle kelpaa ja pakki saa mailan väliin. Tuloksena veto muikkuverkkoihin puolen metrin päästä maalista. Seuraavan aloituksen jälkeen roikkukiekko kohti Gundersonia niin Aaltonen ei viitsi ottaa kahta potkua, että ehtisi kropallakin lähelle ja kenties jopa perään, jos kiekko menee yli viivan, vaan tyytyy yritykseen virvelöidä ja sohia kiekkoa ilmasta aivan Gundersonin naaman edessä, jonka jälkeen kiekko joko Aaltosen lavan tai virhepompun kautta menee Gundersonin ohi ja ZSKA pääsee vapaasti sammuttamaan Jokereitten valot tyhjään maaliin. Siinä sitä malliesimerkkiä miten tämä suuri ja mahtava kevään mies keväällä ratkaisee pelejä. Vastustajalle. Mutta mitä muuta voikaan olettaa, jos logolle pelaaminen ei kiinnosta vähän vertaa?

Toivottavasti ei tarvitse tällä palstalla tapaus-Aaltosesta enää jatkaa muualla kuin ex-Jokerit-ketjussa. Se olisi oikein sopiva ketju tälle kevään sankarille.
 

No Look Pass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Jottei McMulligan tuntisi itseään yksinäiseksi, niin totean olevani hänen kanssaan täysin samoilla linjoilla Aaltosen suhteen.

Aaltonen epäonnistui.

Ei ollut pelote yv:llä, ei ollut se kevvään mies, jota täällä hehkutettiin runkkarin aikana. Mutta koska kyseessä on yksi Suomen yliarvostetuimmista pelaajista niin ei täälläkään saa miestä kritisoida vaan aina on syy ketjukavereissa, huoltajassa, yleisömäärässä, kaupungissa, energiajuomassa tai missä tahansa muussa paitsi miehessä itsessään.

Kaikki keskittyvät täällä siihen, että voivoi kun Aaltonen joutuu kärsimään huonoista ketjukavereista. Olisikohan tuo asia käännettävissä toisinpäin? Tuskin tuon löysäilijän ketjukaverina kauhean mukavaa on, eritoten silloin kun ei oikein kiinnosta pellailla.

Toivon Aaltosen jatkavan ja petraavan roimasti, mutta en itke perään jos lähtee.

EDIT: Aaltosen pari hienoa kikkaa pyörivät ottelukoosteissa yms. mutta kuinka usein nuo harhautukset edistävät peliä? Verratkaa vaikka huviksenne Omarkin kauden parhaisiin suorituksiin: Jalkojenvälistä syöttö Kazania vastaan Koukal läpi, vieraspelissä jalkamiinalla kolmen pelaajan välistä maalipaikkaan, Minsk pelin vippiyritys maaliin jne..
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Aaltonen on köyhän miehen Ville Leino. Kumpikin on taiteilija, jota ei viisikkopelaaminen ja varsinkaan puolustaminen sekä erityisesti harjoittelu ole koskaan kiinnostanut. Kumpikin pelaa koska nauttii kiekosta ja ei tiedä mitä muuta voisi tehdä. Kumpikin on huipputaitava ja heidät voi luokitella viimeiseksi vapaiksi Pohjolan mohikaaneiksi. Useista eri syistä kummallakin on iso määrä kannattajia Jokerien keskuudessa joiden mielestä Aaltonen kuin Leinokin on jumalasta seuraava ja jos Rotenberg olisi edes ihminen, se hankkisi Leinon Aaltosen sentteriksi vaikka maksaisi SKA:n budjetin.

Aaltonen olisi loistava urheilija Leinon tapaan jossain yksilölajissa kuten ampumahiihto tai soutu tai juoksu, mutta kun pelilliset ratkaisut kulkevat aina syötön tai laukauksen näyttävyyden kuin viisikkopelaamisen ehdoilla, vaikeuksia tulee nykyaikaisessa jääkiekkossa, jossa huippupelaajiltakin vaaditaan tinkimätöntä puolustamista. Vaikka edellä olevan tietää jokainen, silti Aaltonen saa 90 prosenttia ja Leino 99 prosenttia kaikesta peliä edistämättömästä tekemisestään anteeksi koska vuonna miekka ja kilpi juuri tuosta paikasta se toki loistavan maalin.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Se on jännä juttu että Aaltonen on täysin epäonnistunut kaikessa. Entäs sitten Hagman jota ei kritisoida mistään? Oli paskin pelaaja tossa joukkueessa monta kuukautta, mutta kun McMulligan on ottanut Aaltosen tekemiset niin tarkasti huomioon niin vaikea nähdä muiden epäonnistumisia. Edelleen Aaltonen pystyi luomaan paikkoja Tsska sarjassa omalla tekemisellään ja oli Jokereiden parhaita hyökkäjiä sarjassa. Kyllä muakin se yks läpiajo harmittaa mistä olis pitänyt tehdä, mutta oli siellä muitakin jotka eivät onnistuneet avopaikoissa. Lokomo oli aivan kujalla ja kun se hajotettiin yhteen peliin ja Aaltonen otti Mosesin paikan peli piristyi heti. Ja se nyt on ihan vitun sama miten se piste tulee. Onko kakkossyöttö vai mikä. Onko se jotenkin vähäarvoisempi? Kyllä se vaan on niin kun on ottanut jonkun silmätikukseen ei pysty näkemään asioita selkeästi.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Entäs sitten Hagman jota ei kritisoida mistään?.

Hagman oli puoli kautta vielä heikompi kuin Aaltonen. Sarjan alussa Hagman sentään kannatteli Jokereita ja sen jälkeen kannatteli Lokomot runkosarjan loppupuolelle. Aaltonen ei kannatellut koskaan, ei edes itseään.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Hagman oli puoli kautta vielä heikompi kuin Aaltonen. Sarjan alussa Hagman sentään kannatteli Jokereita ja sen jälkeen kannatteli Lokomot. Aaltonen ei kannatellut koskaan, ei edes itseään.

Jos en väärin muista niin aika isossa osassa Hagmanin maaleja oli Aaltonen osatekijänä. ilmeisesti alkukaudesta kun ykkönen Hagman-Kapanen-Aaltonen toimi niin vain Kapanen ja Hagman onnistuivat. Ei jumalauta sentään kattokaa nyt niitä pelejä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jos en väärin muista niin aika isossa osassa Hagmanin maaleja oli Aaltonen osatekijänä. ilmeisesti alkukaudesta kun ykkönen Hagman-Kapanen-Aaltonen toimi niin vain Kapanen ja Hagman onnistuivat. Ei jumalauta sentään kattokaa nyt niitä pelejä.

Ihan oikein muistat. Mutta Hagman oli se herra joka tilanteet ratkaisi ja lähes aina maalinedustaruuhkasta. Siinä ei kovin paljon Aaltosta tarvittu. Hagmanin osalta saldo meni selvästi yli, koska jokainen kiekko meni metristä maaliin (värillä). Sen jälkeen ei sitten mennyt mikään, värillä sekin.

Kovin vähän on pelejä kyllä katsottu jos ei Aaltosen potentiaalia huomaa kuten sitäkin, että joukkuepelaamisessa Aaltosesta ei ole liksansa vertaista hyötyä. Lähellekään. Iso kritiikki paikallaan, mutta se on Aaltosen itse käytävä. Mitä hän oikeasti haluaa, mihin hän on valmis sitoutumaan kesäharjoittelusta alkaen ja päätyen puolustuspelaamiseen Erkan joukoissa.

En tiedä kiinnostaako miestä oikeasti kumpikaan, kesäharjoittelu ammattimaisesti ja puolustuspelaaminen.
 
Viimeksi muokattu:

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Se on jännä juttu että Aaltonen on täysin epäonnistunut kaikessa. Entäs sitten Hagman jota ei kritisoida mistään? Oli paskin pelaaja tossa joukkueessa monta kuukautta, mutta kun McMulligan on ottanut Aaltosen tekemiset niin tarkasti huomioon niin vaikea nähdä muiden epäonnistumisia.

Kuten sanottu jo monta kertaa aikaisemmin, tämä on Aaltosen ketju ja tässä myös käsittelen ensikädessä Aaltosen peliä, en Hagmanin. Se, etten tässä Aaltosen ketjussa kyseistä sankaria kritisoidessa käy läpi jokaisen muunkin pelaajan ja serkunkaimanäidinsiskon suorituksia ja hauku heitäkin pystyyn, ei tarkoita sitä, etteikö hekin olisi saattanut pelata huonosti. Mä en ylipäätään ymmärrä mistä noita johtopäätöksiä edes tulee, että Hagman olisi nyt jotenkin arvostelun yläpuolella, jos mä en Aaltosen ketjussa käy läpi Hagmanin kautta. Jos olet sattunut lukemaan, niin muissa ketjuissa olen useaan kertaan kritisoinut niin Hagmanin, Lokomon, Ossin ymsymsyms otteita. Mutta ne ei ensisijaisesti kuulu tähän ketjuun.

Aaltonen on köyhän miehen Ville Leino. Kumpikin on taiteilija, jota ei viisikkopelaaminen ja varsinkaan puolustaminen sekä erityisesti harjoittelu ole koskaan kiinnostanut. Kumpikin pelaa koska nauttii kiekosta ja ei tiedä mitä muuta voisi tehdä. Kumpikin on huipputaitava ja heidät voi luokitella viimeiseksi vapaiksi Pohjolan mohikaaneiksi. Useista eri syistä kummallakin on iso määrä kannattajia Jokerien keskuudessa joiden mielestä Aaltonen kuin Leinokin on jumalasta seuraava ja jos Rotenberg olisi edes ihminen, se hankkisi Leinon Aaltosen sentteriksi vaikka maksaisi SKA:n budjetin.

Aaltonen olisi loistava urheilija Leinon tapaan jossain yksilölajissa kuten ampumahiihto tai soutu tai juoksu, mutta kun pelilliset ratkaisut kulkevat aina syötön tai laukauksen näyttävyyden kuin viisikkopelaamisen ehdoilla, vaikeuksia tulee nykyaikaisessa jääkiekkossa, jossa huippupelaajiltakin vaaditaan tinkimätöntä puolustamista. Vaikka edellä olevan tietää jokainen, silti Aaltonen saa 90 prosenttia ja Leino 99 prosenttia kaikesta peliä edistämättömästä tekemisestään anteeksi koska vuonna miekka ja kilpi juuri tuosta paikasta se toki loistavan maalin.

Siinä on Cobolilta aika loistavasti tiivistetty omatkin ajatukset Aaltosesta ja tämä kausi vain vahvisti käsitystäni pelaajasta.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Ei taida Hagmaniakaan paljo joukkuepeli kiinnostaa kun +/- tilasto on paljon heikompi kuin Aaltosella. Ja mulle on ihan vitun sama jos alkukaudesta onnistut joka paikasta ja sitten katoat kuvasta kun tosipelit alkaa. Pudotuspeleissä Aaltonen oli joukkuueen vaarallisempia pelaajia. Entäs Hagman? Ei tarvi edes vastata. Aaltosen asenne oli perseestä runkosarjassa osissa peleissä, mutta se tiedettiin kun hänet hankittiin. Mielialapelaaja, mutta vaikka asenne oli paska silti hän loi paskoinakin iltoina tekopaikkoja. Ei siinä mitään. Pihalle vaan joukkueesta kun selkä suoristui muutaman kerran. Kertokaa nyt mulle kenet ottaisitte tilalle sitten? Omark ja Aaltonen ovat ainakin itselle sellaisia pelaajia joita menen katsomaan hallille. Jos molemmat poistuvat niin voin sanoa että aika ankea on ensi kausi.
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ei taida Hagmaniakaan paljo joukkuepeli kiinnostaa kun +/- tilasto on paljon heikompi kuin Aaltosella. ( ) Omark ja Aaltonen ovat ainakin itselle sellaisia pelaajia joita menen katsomaan hallille. Jos molemmat poistuvat niin voin sanoa että aika ankea on ensi kausi.

Typerää jatkuvasti verrata Hagmania ja Aaltosta. Ikäänkuin Aaltosen asenne ja tulos jotenkin paranisi Hagmaniin vertaamalla. Ei mitään mieltä tuossa. Hagman oli loppukauden umpipaska, mutta kuka ei olisi ollut jos loukkaantuu ja joutuu aika ikävään, lihaksia "tuhoavaan" leikkaukseen? Ei voi kaiketi mitenkään tuon ikäisenä enää päästä iskuun saman kauden aikana.

En ole Aaltosta vastaan. Pikemminkin Aaltosen puolesta. Sen Aaltosen joka tuolla liksalla ja taidolla pitäisi olla. Yksi viihdyttävimpiä pelaajia KHL.ssä. Toivoisin että olisi yksi parhaimpia hyökkääjiä KHL:ssä. Aaltosella on siihen mahdollisuudet.

Mutta se tästä osaltani.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Toivottavasti Juhis jatkaa Jokereissa, ehdottomasti viihdyttävä pelaaja ja TsSKA sarja osoitti että on todellisuudessa lähes ainoita jotka pystyi taidollaan ja nopeudellaan luomaan maalipaikkoja myös liigan kärkijoukkuetta vastaan. Oli tässä mm LOKoMoa selvästi edellä vaikka kausi kokonaisuutena oli heikompi kuin tuolla ketjulla.
 

Kyyberi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Preds,Jordin Tootoo,M.O.P.A.K.
Fantasiapörssissä Juhis on oiva valinta, kun mitään joukkuedynamiikkaa ei tarvitse pohtia tai ottaa edes huomioon. Mutta miettikää nyt miten se vaikuttaa muihin pelaajiin kun Juhis perseilee playoffeissa ja lahjoittaa maalin kun ei halua ottaa luistelupotkua koko matkalla tullessaan alas "puolustamaan"? Toiset pistää oikeasti 100% tiskiin ja koko työ valuu hukkaan kun yksi pelaaja ei sitoudu joukkueeseen ja pelaamiseen.

Ihan jo siitä syystä voi Juhis jatkaa pelejä jossain muualla. En usko että tässä vaiheessa se sisäinen työntekijä löytyisi, jos ei sitä ole löytynyt tähänkään mennessä.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Montakos tällaista maalia tän kauden pleijareissa nähtiin, siis sellaisia joissa JMA ei viitsinyt ottaa potkuja alaspäin? En muista ainoatakaan. Sen sijaan muistan monia joita LOKoMo oli katselemassa lähietäisyydeltä. Runkosarjassa Juhi oli välillä haluton ja löysä mutta ei tuo pudotuspeleissä laiskotellut.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Olisitteko te suvainneet Alex Ovechkinia joukkueessanne tuossa muutamia vuosia takaperin?

Mua vituttaa suomalaisessa joukkueurheilumentaliteetissa se, että vaaditaan jokaiselta aina sitä iänikuista taistelua. Joka pelissä pitää laittaa likoon 100%, "jättää kaikki jäälle" jne. Tomi Mäki on se standardi, johon jokaisen on tähdättävä, muuten ei ole takaisin tulemista. Plääh. PLÄÄÄÄH.

Aaltonen pääsi PW:n ja Sallisen kanssa huimaan vireeseen, kunnes EHT-loukkaantuminen sotki asiat. Siihen asti peli näytti irtonaiselta ja viihdyttävältä, leikittelevältä. Lisäksi se oli myös tehokasta. Loukkaantumisen jälkeen alkoikin pleijarit, joissa Aaltonen teki vain turhia maaleja ja vähäarvoisia maalisyöttöjä. Jokerit olisi voittanut TsSKA:n jos Aaltonen olisi tsempannut vikassa matsissa ja laittanut kiekon Wirtasen riparista sisään. Sen sijaan Aaltonen hävisi pelin Jokereille, kun tahallaan mokasi kiekon ohi Gundersonista. Sitä en osaa sanoa, että voiko enää yhtään tyhmempää analyysia siitä Game 5:n ratkaisseesta vaihdosta tehdä.

Jos peli sujuu hymy huulilla, siinä on automaattisesti jotain epäilyttävää. Siinä on satavarma keppi, jolla voi humauttaa, jos peli ei sitten kohta kuljekaan. Pitää irvistää!

Mä katsoin Teemu Selänteen NHL-pelejä melkein yhtä paljon kuin niitä jäi multa näkemättä. Voin kertoa, että se ei todellakaan rynninyt alas puolustamaan, vaan aika usein teki juuri päin vastoin; suoristi selkänsä ja liukui vaihtoon. Tätä näki myös pleijareissa. Tiedän oikein hyvin, että Selänteen kyky laittaa kiekko reppuun oli täysin poikkeuksellista koko maailman mittakaavassa, eikä vertailu Aaltoseen siinä mielessä ole kaikkein mielekkäintä. Toisaalta on kuitenkin sanottava, että silloin kun Selänne lykättiin ketjuun tai rooliin, jossa hän ei viihtynyt, seurauksena oli kiukuttelua. Siis suoranaista kiukuttelua, ei surffailua pelin ulkopuolella. Varmasti tekin olisitte toivottaneet hyvää jatkoa jossain muualla.

Ylläolevan pointti ei ole:
- Verrata Selänteen kykyjä jääkiekkoilijana Aaltosen kykyihin
- Dissata Selännettä, joka on ehdottomasti idolini numero 1.

Ylläolevan pointti on, että Selänteelle annettiin vapauksia olla erilainen kuin muut, eli olla oma itsensä. Annettiin vapauksia omassa päässä, vaikka välillä se tarkoitti takaiskuja. Vaikeuksista annettiin aikaa nousta. Annettiin mahdollisuus (ping Erkka!!) hyödyntää oma valtava upside, eikä pakotettu samaan muottiin jonkun toisen(laisen) pelaajan kanssa.

Selänne kuten Aaltonenkin on joukkuepelaaja omalla tavallaan. Se poikkeaa Mäen tavasta olla joukkuepelaaja, mutta silti kaikki nämä pelaajat tähtäävät joukkueen menestymiseen. Aaltosen potentiaalin väheksyminen on tyhmyyttä ja kärsimätön poispotkiminen olisi virhe. Onneksi Jokereiden peräsimessä on porukkaa jotka tekevät varsin vähän virheitä.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Montakos tällaista maalia tän kauden pleijareissa nähtiin, siis sellaisia joissa JMA ei viitsinyt ottaa potkuja alaspäin? En muista ainoatakaan. Sen sijaan muistan monia joita LOKoMo oli katselemassa lähietäisyydeltä. Runkosarjassa Juhi oli välillä haluton ja löysä mutta ei tuo pudotuspeleissä laiskotellut.
Oli niitä se yksi Bailenin maali, jonka nämä tietyt sankarit muistavat lopunelämäänsä. Tähtihetki!
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
On tää hauska ketju. Aaltosta verrataan Kousaan, Pesoseen ja Nylanderiin.
Onneksi me jatkislaiset emme päätä kuka jatkaa joukkueessa vaan sen tekevät ne, jotka asioista ja etenkin joukkueen sisäisistä asioista jotain tietävätkin.

Jengi itkee täällä jostain kevään mies "palstatotuuksista" - voivoi, siitä nyt ei taida kovin moni täällä olla jauhanut pitkään aikaan. Paitsi juuri te, jotka väitätte että täällä siitä jauhetaan.
Luotan Kurriin ja Erkkaan, osaavat varmasti arvioida pelaajien suorituksen. Myös Aaltosen. Paremmin kuin kukaan meistä täällä. Ja aion tyytyä mukisematta heidän ratkaisuunsa.
 

haukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Euroopan no 1: Jokerit
Täällä joiltakin "kivikasvoilta" tuntuu arvioissaan unohtuvan se tosiseikka, että Jokerit ei olisi ollut lainkaan pelaamassa playoffeja ilman LOKOMO-ketjua. LOKOMO täytti ruutunsa 95 %:sti, sitävastoin Aaltonen ei. Playoffeihin ei menty Aaltosen maaleilla, eikä syötöillä. Aaltoselta odotettiin sitä kevättä, sitä ei koskaan tullut. Toivottavasti ei nähdä enää ensi keväänä häntä kärsimässä "väärien" pelaajien ketjuissa. Hyvästi meikäläisen Jokereista.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Aaltonen on vähän skitso pelaaja mulle.

Periaatteessa mä rakastan niitä pelaajia, jotka tekevät mitä tahansa koska tahansa joukkueen eteen. Jos koutsi käskee syömään kiekon, nämä pelaajat kysyvät vedetäänkö jälkiruoaksi vielä vastustajaa turpaan vai taklataanko pleksit helisten. Toisaalta tiettyjä staraluonteita on helppo ihastella onnistumisten hetkellä ja tietty taiteellisuus tuo kaukaloon tarvittavia sävyjä. Pelkillä Semirin, Mäen ja kumppanien muotoon rakennetulla jengillä ei voiteta sarjoja, mutta toisaalta joukkueellinen aaltosia voisi kaatua.

Kyllä mä ihan rehellisesti sanoen sain helvetin paljon hyviä fiiliksiä irti Aaltosesta. Toisaalta moneen kertaan tuli kirottua niitä selkä suorana suoritettuja liukumisia, paikkojen hukkaamisia ja muita virheitä. Aaltosen kaltaisen pelaajan kohdalla homma korostuu, sillä onnistumiset ovat järjestään näyttäviä ja epäonnistumiset puolestaan mitä ovat. Mulle riittää se, että näiden taiteilijoiden toiminta tukee joukkueen menestymistä ajoittaisista (ja jopa säännöllisistä) epäonnistumisista huolimatta.

Jos puhtaasti mietitään vain kaukaloa, niin mielestäni Aaltosen suoritus jäi plussalle. Top4 sisäisessä pistepörssissä on vahva suoritus, tehotilastossa kolmossija puhuu selvää kieltä ja esimerkiksi alivoimia ei pahemmin mies aiheuttanut. Corsia, morsia, marsia tai kumppaneita tuskin meille taviksille mistään KHL:n tilastosivulta irtoaa, mutta oletettavasti Aaltonen ei ns. helppoja minuutteja liiemmin pelannut. Toisaalta jos liksa on luokkaa "suurin suomalaisen seurajoukkueen ikinä maksama", niin sijoitetun euron ja saadun tuoton suhdetta voidaan miettiä. Mulla kun ei ole tarkkaa palkkaa tähän kuitenkaan antaa, niin tuo vertailu menee vähän vaikeaksi.

Pleijareissa Aaltonen jäi muiden meidän kärkijätkien kanssa kaverin starojen jalkoihin. Meidän starat hävisivät vastustajan staroille ja that's it. Ero oli enemmän kuin pari kakkossyöttöä tai tolppa sisään/ulos, mutta niin myös oli liksakin. Aaltonen kuitenkin pelasi pienestä tehottomuudesta huolimatta varsin hyvät pleijarit. Yksi tilanne Minskiä vastaan oli kuin controll off, mutta esimerkiksi CSKA:ta vastaan Aaltonen vaikutti pääsääntöisesti tekevän runkkaria enemmän duunia myös ilman kiekkoa. Tänä keväänä lomat eivät alkaneet Aaltosen tekemisten tai tekemättä jättämisten takia, vaikka mikään täyden kympin kiitettävä suoritus ei pleijarirupeama ollutkaan. Edes hurjassa vedossa ollut Aaltonen ei olisi meille neljää matsia tuota vastustajaa vastaan voittanut, ja toisaalta näitä neljää tappiota avittivat muut pelaajat enemmän.

Kyllä mä olen valmis Aaltosta katselemaan vielä toisenkin kauden. Ja mä lupaan ja vannon, että tulen palstalla jokusen kerran kiroamaan ja Arenalla pari kertaa vielä useammin. Tulen myös varmuudella saamaan monta verbaalista erektiota Aaltosen kikkojen takia, mutta läpsyttimiin en tule sortumaan. Mutta jos esimerkiksi Aaltosen palkkapyyntö on liian suuri ja Kurri päätyy toiseen vaihtoehtoon, niin en mä kyllä liiemmin itkekään. Kun budjetti on jo valmiiksi rajallinen, niin jokaisen euron käyttöä täytyy oikeasti miettiä tarkasti. Sopparien sisällöistä taas tarkemmin tietävää ja tällä kaudella hyvää duunia tehnyttä toimistoa taas uskon sen verran, että he osaavat laskea Aaltoselle "todellisen arvon" meikäläistä paremmin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös