Kärppien peliesitykset 2014–2015

  • 67 069
  • 185

JPL

Jäsen
McTorson kanssa identtisillä linjoilla mennään... Takuulla jokainen pelaaja yrittää tehdä parhaansa, mutta noista pienistä asioista näkee, että keskittyminen ei ole ihan sataprosenttista ja tulos on sitten seurausta siitä. Kaikki tilanteet jää ihan pikkuisen vajaaksi ja kun melkein kaikilla muilla joukkueilla panokset on ihan erilaisia, niin vaikuttaa kuin vastustaja olisi valovuoden parempi.

Kuitenkin jokaisessa ottelussa Kärpät on pysynyt tiukasti voittotaistelussa loppuun saakka, vaikka pelaaminen on ollut vajaavaista ja mielestäni se on ihan hyvä saavutus, vaikka kaunista pelaaminen ei todellakaan ole ollut.

Tämä ei siltikään tarkoita sitä, että pleijareissa homma saataisiin yhtäkkiä takaisin raiteille. Näin se ei mene. Jatkuvasti pitää pyrkiä kehittämään pelaamista eteenpäin ja keskittyä niihin osa-alueisiin, missä homma erityisesti on sakannut. Esimerkiksi alivoimaan (ja ylipäätänsä jäähymäärään) on selvästi keskitytty viimeaikoina ja viime otteluissa jäähyt on vähentyneet ja alivoimaprosenttikin saatu inhimilliselle tasolle. Ei enää sentään joka toisesta alivoimasta soi omissa. Itse asiassa viimeiseen kolmeen otteluun on otettu yhteensä 8 kakkosta ja vastustaja on saanut vain yhden maalin. Tätä edelliset kolme ottelua Oli 16 kakkosta ja kuusi maalia. Sitä edelliset 10 kakkosta ja 3 maalia. Eli on menty ainakin jossain eteenpäin.

Edit: Lisätäänpä aiheeseen sopiva kommentti tuolta Jokeri-leiristä, by Henrik Karlsson:
"Runkosarjan viimeiset pelit olivat vaikeita, kun meillä ei ollut oikein panosta ja odotimme vain playoff-pelien alkamista." (lainaus Iltalehden uutisesta)
 
Viimeksi muokattu:

Maaginen 56

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kajaanin hokki
Alkaa Karhunen olla jälleen tasollaan ja peräpää pitämään,hyvä näin! Kaksikin pistettä tapparalta torstaina ja runkosarjan voitto varmistuu,vaikkakaan pahimman uhkaajankin ohittamismahdollisuus lähinnä teoreettinen. Toivottavasti myös Tarkkia vähän lämmitetään vielä runkosarjan viimeisissä peleissä.
 

Lomppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Alkaa Karhunen olla jälleen tasollaan ja peräpää pitämään,hyvä näin! Kaksikin pistettä tapparalta torstaina ja runkosarjan voitto varmistuu,vaikkakaan pahimman uhkaajankin ohittamismahdollisuus lähinnä teoreettinen. Toivottavasti myös Tarkkia vähän lämmitetään vielä runkosarjan viimeisissä peleissä.
Ei tässä muuta, mutta minun matikan (lyhyt) mukaan yksikin piste riittää, kun se tulee nimen omaan Tapparalta.
 

Maaginen 56

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kajaanin hokki
Totta turiset kun pisteitä vähän tarkemmin katsoo. Yhtä kaikki, ei tuota runkosarjaa pitäisi pystyä enää ryssimään vaikka tappara torstaina potin korjaisikin.
 

JPL

Jäsen
Viimeiset pari peliä joukkue on selvästi petrannut varsinkin asenteen kanssa. Nyt jälleen heittäydytään kiekon eteen - maalilla on vain makuupaikkoja jne... Asenne on ollut selvästi parempaa ja ylläri pylläri - vastustaja ei ole tehnyt maaleja ja maalivahti on ollut yhtäkkiä "loistava" jne.

Niin se homma vain menee. Jos keskittyminen on hieman heikkoa, tulos on heikko. Huomenna voi taas toki tulla kuokkaan, mutta eipä tuo runkkiksen voitto vaadi enää kuin yhden voiton lopuista peleistä.
 

Tonikarppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kyllä oli hienoa katsoa eilistä peliä kun sai huomata että joukkue todellakin alkaa hakemaan sitä playoff-moodia. Koko joukkue uhrautuu heittäytymällä kiekkojen eteen ja taistelu oli ihan eri luokkaa kuin muutamassa viime pelissä mitä on tullut katsottua. Yllättävän paljon SaiPa siitä huolimatta sai erittäin laadukkaita paikkoja maalin tekoon mutta onneksi Karhunen oli tulikuuma ja vesitti lappeenrantalaisten haaveet. Yksittäisiä pelaajia ei tule kovin usein itselläni nostettua esiin mutta kyllähän tuo Maxwellin pelaaminen ja varsinkin se maali oli hienoa katsottavaa. Kiinnitin myös huomiota Davisiin joka oli löytänyt jostain sisältään taistelijan joka pääsi joskus jopa voittajana kiekon kanssa kulmaväännöstä :)

Tästä on hyvä jatkaa kohti playoffeja ja valkeaa kevättä :)
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllä se asennepuolelta on pitkälti kiinni nyt, miltä se Kärppien peli näyttää tällä hetkellä. Heti kun vähän löysätään kaasua, edes alitajuntaisesti niin näyttää peli huonommalta. Kyllä tulee taas kerran olemaan todella tiukkaa taistelua mestaruudesta, vaikka Kärpillä onkin huikea materiaali ja peli pitkälti "kasassa". Mutta esimerkiksi Lukko ja Tappara on aiheuttanut aika paljon haastetta runkosarjassa, enkä usko, että se yhtään helpottaa ainakaan kevään edetessä, päinvastoin.

Kyllä Kärpät tietysti on vaikea voittaa keväällä paras seitsemästä sarjassa, mutta tiettyjä "uhkakuvia" tässä on silti minusta ilmassa. Asenne ja lataus tietysti tulee varmasti kuntoon, kun pleijarit alkaa. Mutta peli tulee muuttumaan keväällä, niin se vähän kieltämättä huolettaa, että toivottavasti osataan sitten oikealla hetkellä pelata nopeaa peliä. Ettei vaan pelkkää viivelähtöä jatkuvasti, vaan nopeasti ulos omalta alueelta ja ylös. Samoin myös keskialueen kiekonriistoissa pitäisi kääntää vauhdilla ylös kun on paikka, eikä pelata esim. alaspäin pakeille liikaa. On nimittäin sellainen hyökkäysarsenaali, että sitä liikettä pitää pystyä hyödyntämään ja saada sillä vastustajan pakisto/viisikko paineeseen, sekä varpailleen lähes jatkuvasti. Toki välillä on viisastakin hyökätä "hitaasti" ja puolustaa keskialue passiivisella "trapilla", mutta pelkään että siinä mennään helpolla vähän (taas) liiallisuuksiin.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Viimeistä taistoa vaille valmiina on runkosarja 2014-2015, joka Kärppien osalta oli hieman kaksijakoinen. Tulos on juuri sitä, mitä joukkue lähti hakemaan ja europelit sujuivat mielestäni erittäin hyvin. Oikeastaan Kärpät ei syttynyt täydellä kiimalla, toki pelasi hyvin marras- joulukuun aikana tuloksellisesti, silti vähän sellaista väkinäistä suorittamista ja pelien pois pelaamista. Sellainen tunne minulla tästä runkosarjasta jäi.

Maalivahtipeli on yksi suurista huolenaiheista kun olemme astumassa kohti kevään ratkaisua. Tomi Pelasi kyllä ihan kelvollisesti, mutta sellainen loistokkuus siitä jäi nyt puuttumaan. Tarkki pelasi aina ne ” väärät” pelit ja hänen todellinen taso jäi mittaamatta. Alkukaudesta oli erittäin hyvä ja joulukuussa pelatun Kalpa-ottelun jälkeen hän ei käytännössä saanut kunnon näyttöpaikkaa. Karhunen epäonnistui pahasti Ruotsissa, siinä tärkeässä välieräpelissä Frölundaa vastaan.

Puolustus on heikentynyt hieman viimekaudesta, toki epävarma maalivahtipeli vaikuttaa suoraan myös heidän työskentelyyn. Ohtamaa ja Pokkahan sieltä puuttuvat, toisaalta Laatikainen korvaa Aten aivan riittävän hyvin omassa päässä. Pokka nyt ei mikään puolustuksen expertti edes ole, joten epävarma alivoima ja huono puolustuspelaaminen eivät ihan niilläkään selity.

Marjamäen kommenteista ja joukkueen asenteesta huokui sellainen välikausi. Tässä kaudessa on jotain samaa, kuin kaudella 2005-2006 jolloin tie nousi pystyyn välierissä, myös silloin maalivahtipeli on todella heikkoa ja joukkue ei ollut lähellekään tarpeeksi nälkäinen voittamaan mestaruutta. Tappara on todella paha vastus, mikäli vastaan sattuvat tulemaan. Tapparalla on niin kovat muistot kahdelta edelliseltä kaudelta, joten heidän tunnetilaansa pääseminen on kait aivan mahdotonta. Tappara on valmis tekemään kaikkensa ja vielä sen piirun verran enemmän kuin muut. Tapparan näkisin siis tulevana Suomenmestarina.

Lukko on myös kuin tehty kevään ratkaisupeleihin. Kokenut ja vahva joukkue joka on tarpeeksi sitoutunut yhteiseen päämäärään. Lukolla myös loistava maalivahti ja riittävästi tahtoa mennä päätyyn asti. Kokenut valmentaja auttaa paljon.

Toki onhan se täysin mahdollista, että kun pudotuspelit alkavat, on Kärpät kuin eri planeetalta runkosarjaan verrattuna. Joukkue on odottanut kuitenkin näitä pelejä koko kauden ja nyt vasta päästään mittaamaan tämä joukkue oikein tosissaan. Paineita on varmasti paljon, muttei kuitenkaan niin paljoa kuin viimekauden joukkueella jolta suorastaan vaadittiin se mestaruus.

Mielenkiintoinen kevät on tulossa.
 

JakeTheGreat

Jäsen
Suosikkijoukkue
YNWA
Runkosarja on pelailtu alta pois. 115 pistettä ja selvä ykköstila, missään vaiheessa ei taidettu edes kunnolla syttyä.

Vähän huolettaa tämä alivoiman rakoilu ja sama juttu muuten puolustuksen kanssa viimeisissä peleissä. Uskon kuitenkin, että Kärpät saa sen kuntoon. Kyllä se on myönnettävä, että ei se suoritus vain voi olla 100 %, kun alitajunnassa jossain on koko ajan tieto siitä, että pelissä ei suurta panosta. Jokainen urheilua harrastanut tietää tämän. Hyvinä hetkinä Kärppien puolustus ja alivoima ovat timanttia, se on nähtiin mm. viime kaudella playoffeissa ja tällä kaudella syksyllä ja talvella.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Meillehän alkaa vasta nyt todellinen mahdollisuus alkaa harjoitella kunnolla sillä kokoonpanolla, jonka Late haluaa koviin koitoksiin. Ainut huoleni on Tarkin vähät pelit Liigassa. Se voi olla se kompastuskivemme, enemmän olisi pitänyt antaa hänellekin tilaisuuksia.Kun on kuitenkin tuon tason pelimanne kyseessä, niin kyllähän siinä pakostakin motivaatio kärsii, kun on tainnut saada aiemmin pelata ihan eri tavalla.
En kuitenkaan usko, että Kärpät on näyttäneet kaikkeaan. Jotenkin luotto on edelleen kova ja menemme pitkälle.Luotan Lateen ja luotan siihen, että henki on vahva ja jokainen antaa kaikkensa yhteiseen laariin.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpät tiukentaa puolustusta merkittävästi pleijareihin, kuten aina. Kumpikin veskari riittää viemään mestaruuteen saakka kunhan vaan ei hyökkäyspäässä sorruta tehottomuuteen. Nyt ei ole edes teoreettista mahdollisuutta pistää tolppien väliin pistää mitään Backlundia tai Pietilää. Omiin toki lipsahtaa aina kuitenkin tilastollisesti jokunen niitä maskin takaa tulleita löysiä rannareita tai pakkien jaloista jotain sutaisuja. Joten toimiva hyökkäys on paras puolustus. Jos pleijareissa pystyttäisiin tuohon runkosarjan 2,76 maalin keskiarvoon tai edes lähelle sitä, niin aika vahvoilla ollaan.

En tiedä miksi tuo "Saipakolmikko" huolettaa edelleen niin kovin. Ehkä mietin siinä joukkueen yhtenäisyyttä tai vaikkapa Glennin pehmeyttä oman maalin edustalla tai Davisin typeriä korkeita mailoja johonkin oikein kriittiseen paikkaan. Jos tuo kolmikko herää pelaamaan ja viimeinkin oikeasti integroituu osaksi tätä joukkuetta niin lumipallo varmasti pyörii meidän kannalta oikeaan suuntaan. Jotenkin Kaspar ja Maxwell tuntuivat heti ensimmäisistä peleistä lähtien enemmän Kärppäpelaajilta kuin nämä edellämainitut. Mutta me toki näemme vain sen mitä kaukalossa tapahtuu. Ulkopuolella saattavat olla hyvinkin tykättyjä vaikka laatikossa logolle pelaaminen ei kyllä koko kaudella ole näkynyt katsomoon saakka.

Luottamus Lateen on kivenkova. Ainoana riskinä näen ettei vajota kilpikonnapuolustukseen. On asioita mihin ei tiukallakaan puolustuksella voida itse vaikuttaa, kuten tuomarityöskentely tai juuri nuo onnekkaat pomput. Sitävastoin jollain kolmella tehdyllä maalilla yleensä voittaa oli tuomarilinja tai onni kuinka pahasti meitä vastaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös