La 28.2.2015 KooKoo - Jukurit

  • 7 289
  • 53

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tänään ajelin Mikkelin läpi Kouvolaa kohti, paikallisten katseista oli aistittavissa hermostusta tankatessani autoa. Tiedä sitten että johtuiko KooKoon hupparista vai mökkiviikonlopun jälkeisestä preesensistäni..

Luotto on tänään kova, ennakoita lukematta veikkaan pisteiden jäävän Kouvolaan. Yleisöä.. 2443, noin.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Tänään kohtasi kaksi tälle sarjatasolle ylivoimaista, vaikkakin tasaista joukkuetta. Sellaisissa kohtaamisissa ei useinkaan maaleilla, varsinkaan puhtaasta 5vs5-pelistä tulleilla, juhlita. Jukurien viisikkopelitoimi hyvin, niin myöskin KooKoon. KooKoo oli yllättävän hyvä taktisestikin tänään. Se pystyi kolmannessa erässä vaikeuttamaan Jukureiden kiekkokontrollia mm. estämällä viivelähdön pakki-pakki-syötöt kokonaan. Jukurit joutui tämän jälkeen avaamaan pitkillä laidan kautta syötöillä. Jukurit joutui tämän jälkeen avaamaan peliä keskustaan vasta hyökkäyssiniviivan tuntumassa.

Taktiikasta on pakko jatkaa vielä: Tällaisissa kohtaamisissa erikoistilanteet ovat ratkaisevassa roolissa. KooKoolla oli 4 ylivoimaa, joiden aikana siunaantui ehkäpä yksi kunnollinen maalipaikka Jukurien paineistaessa aggresiivisesti. Kiekko vietti enemmän aikaa omassa päässä kuin hyökkäyksessä. Jukureilla kaksi ylivoimaa, joissa yhteensä ehkä noin 5-8 maalipaikkaa. Ja luonnollisesti myös maalit molemmista. Sen suhteen voitettiin 100-0. Molemmat KooKoo-maalit syntyivät omista virheistä, toinen Vaarasuon oman pään huolimattomuudesta ja toinen Ranen irtokiekko+Piipponen myöhässä -yhdistelmästä.

Laittoiko kukaan muuten merkille, että äskeinen kohtaaminen muistutti aika elävästi TUTO - Jukurit game seveniä? Vähän samanlainen draamankaari kaikin puolin. Ja yhtä suotuisa lopputulos.

Puhuin päivällä kevään pelaajien seulomisesta. Kyllähän niitä siellä seuloutui, Kalliolan, Lähteen, Turtiaisen ja kumppanien johdolla. Koko joukkueelta oikeastaan ihan ehjä esitys. Palveelta tuttu 2 maalia, Männiköltä (taas) vaisu 0+3. Guttig oli hyvä, mutta jokainen tietää että "hyvä" on häneltä liian huonosti.

Hieno ilta, hieno ilta. Urheilua ja jääkiekkoa parhaimmillaan.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ottelu päättynyt, joten keskustelu lienee parempi siirtää tänne ketjuun pois otteluseurannasta.

Tutut arkkitehdit, eikä ollut ihan pieni hintalappu tällä voitolla, mahtaa Kouvolassa ottaa pattiin.

Mihin hintalappuun viittaat? Vai tarkoitatko finaalien kotietua?
No oli miten oli niin kyllä voitto meni täysin oikeaan osoitteeseen. Sanoin jo ennen kauden alkua, että KooKoo materiaali on liian kapea kärkipelaajien osalta. KooKoo on koko ajan pelkästään Rinkisen, Rajalan ja Karevaaran ketjun varassa. Muissa ketjuissa nyt vaan ei ole ketään maalintekoon pystyvää pelaajaa.

Yleisömäärä oli kyllä todella positiivinen yllätys 3013 katsojaa, vaikka KooKoolla oli alla kolme peräkkäistä kotitappiota. Nyt kotitappioiden määrä kasvoi jo ennätys pitkäksi neljäksi peräkkäiseksi kotitappioksi. Täytyy mennä aika monta vuotta taaksepäin, kun KooKoo on viimeksi hävinnyt kotona neljä kertaa peräkkäin. Milloinhan näin on tapahtunut?

Täytyy viimeistään nyt myöntää, että Jukurit on kyllä selkeä suosikki tämän kauden mestariksi. Ja tässä ei ole mitään ennakkosuosikin viitan asettamista Jukureille vaan tämä on kylmä totuus. KooKoo ja Jukurit kohdanneet reilun viikon sisällä kaksi kertaa ja Jukurit on voittanut molemmat pelit. Olen jopa hieman yllättynyt miten aseeton KooKoo on näissä peleissä ollut. Kyllähän tuo Jukureiden rosterin leveys näyttäisi olevan huomattavasti laajempi kuin KooKoolla. Tänäänkin Jukureilla neljä kovaa kentällistä ja vielä kentällinen pelaajia sivussa. Huh huh. Ei näytä KooKoon kannalta hyvältä ennakkoasetelmat playoff-pelien kannnalta.
 
Viimeksi muokattu:

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Jukurit oli paljon parempi. Siitä ei pääse mihinkään. KooKoon YV oli kauheaa ja aivan liikaa hätäilyä ja huonoja syöttöjä helpoissa paikoissa. Cloutier oli erinomainen ja ykköskentän varassa taas tehtiin suuri osa asioita, tämä on ongelma.

Nikko on kyllä tullut Kouvolaan aikamoisena projektina. Projekti Marko Tuomainen oli aikanaan tuoreemmalla ilmeellä kaukalossa ensimmäisissä peleissä. Koskisen meno on näyttänyt paremmalta kuin Nikon (tai Juuselan). No Nikon potentiaali toki tiedetään ja tuo hyökkäys kaipaisi nyt leveyttä onnistujiin.
 

Finnhopper

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tällä hetkellä on vaikea nähdä että KooKoo voittaisi neljää peliä Jukureita vastaan. Nikko on ihan puolikuntoinen, spurtti hyökkäykseen ja oli ihan puhki kun piti puolustukseen lähteä 3. erässä, taitaa olla tosiaan joku toive projekti kevättä ajatellen. En vaan usko että ehtii tälle keväälle.
Jostain pitäisi kaivaa edes hieman särmää noihin kulmavääntöihin, nyt näyttää että vähän uupuu.
Kalliolan ottaisin kyllä meille, riittää kokoa osaa pelata myös kiekon kanssa.
Tällä hetkellä näen kyllä Jukurit the joukkueena joka on pystyttävä voittamaan jos meinaa mestaruuden raapia.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jos finaalipari olisi Jukurit - KooKoo niin tuskin kuitenkaan ihan 4-0 jukureille menisi. Toivotaan nyt että sairastuvalta vähän apuja tulisi kun muuten Jukurit tämän kauden kuitenkin vie (jos Keupa ei ole liian iso kynnys). Onhan siellä monta kantoa Kookoollakin kaskessa.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Nikko on ihan puolikuntoinen, spurtti hyökkäykseen ja oli ihan puhki kun piti puolustukseen lähteä 3. erässä, taitaa olla tosiaan joku toive projekti kevättä ajatellen. En vaan usko että ehtii tälle keväälle.
Jostain pitäisi kaivaa edes hieman särmää noihin kulmavääntöihin, nyt näyttää että vähän uupuu.

Kyllähän tässä niin kävi, että KooKoo ei löytänyt sateentekijöitä viime hetken hankinnoista. Joni Nikko nykykunnossaan, Aki Juusela ja Jesse Koskinen ovat KooKoolle tällä hetkellä vain täytepelaajia. Aki Kangasmäen ja Henri Tuomisen loukkaantumisten jälkeen KooKoo varmasti teki parhaansa etsiessään heillä korvaavia pelaajia, mutta pelaajamarkkinat olivat kuulemma todella tyhjiä ja tarjontaa ei juurikaan ollut. Jukurit onnistui kieltämättä KooKoota paremmin näiden tuoreimpien vahvistusten suhteen.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Muutamia lyhyitä huomioita:

- Pienet virheet maksavat paljon. Jukurien tasoitusmaalia edelsi Rajalalta aivan ääliömäinen pitkäkiekko, jossa paineettomassa tilanteessa helppo syöttö keskialueella lipsahti vastustajan päätyyn. Tästä lähti Jukuri-myllytys kouvolalaispäädyssä , jonka päätteeksi tasoitus tuli.

- Pakko myöntää, että kyllä Palven Outi on kova peluri. Mikähän miehen sopparitilanne mahtaa olla, kun ilmeisesti nykyinen sopimus JYP:in päättyy tähän kauteen? Männiköstä huomiona, että pelimies, mutta kyllä myös todella roheasti ja varomattomasti mailansa käyttää ajoittain muuhun kuin pelaamiseen.

- KooKoon ylivoimien sisäänviennit olivat varsin järkyttäviä. Rajala ainoastaan ajoittain onnistui, mutta pääasiassa Nikerit saivat ohjattua kiekollista ukkoa, niin että muu kentällinen joutui jarruttamaan siniviivalle ja oli seisovilla jaloilla, kun olisi pitänyt painua kiekon perään.

- Jukurien hyvyyden lisäksi KooKoon pelaaminen oli ihmeellisen halutonta. Esim. oman maalin edustalla oltiin välillä ihan lapasia ja neljän mustaoranssin välistä se ainoa mikkeliläinen oli ensimmäisenä irtokiekolla. Kerrankin oli Paukea ikävä.
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Mihin hintalappuun viittaat? Vai tarkoitatko finaalien kotietua?
Nimenomaan, kotietuun. Uskon että tällä voitolla on loppuvuotta katsoen katsojamääriä nostava vaikutus ja tietenkin koko pleijarirunille iso boosti.
Viime kauden mestari on taas lyöty ja vieläpä elintärkeässä pelissä. Miljoonajoukkueiden kilvassa Mikkeli on edellä, ai että, nam!
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
- Pakko myöntää, että kyllä Palven Outi on kova peluri. Mikähän miehen sopparitilanne mahtaa olla, kun ilmeisesti nykyinen sopimus JYP:in päättyy tähän kauteen?

Olen samaa mieltä. Palve on loistava pelaaja. Ei pelaa missään tapauksessa ensi kaudella enää mestiksessä. Eiköhän KooKoossakin ole huomioitu Palve mahdollisena KooKoon ensi kauden liigajoukkueen pelaajana.Voihan siellä tosin olla muutkin liigajoukkueet Palven perässä, mutta ihmettelen ellei KooKoo ole häneen yhteydessä sopimusneuvottelujen merkeissä.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Nimenomaan, kotietuun.

No näin arvelinkin, mutta itse olen tässä vuosien varrella oppinut, että ainakaan KooKoolle finaalipaikka on kaikkea muuta kuin varma runkosarjan sijoituksesta riippumatta. Jukureiden finaalipaikka siis lienee jo varma, kun hintalapun hinnasta puhuttiin. Jos KooKoo pelaa finaaleissa niin kaikissa muissa tapauksissa KooKoo aloittaa kotiedulla, paitsi jos Jukurit on finaalivastustaja. Jos taas Jukurit ja KooKoo kohtavat finaaleissa ja Jukurit voittaa suoraan neljässä pelissä niin KooKoolle tulee kaksi kotiottelua eli yhtä paljon kuin jos aloittaisi kotiedulla. Eli mielestäni mitään hintalappua tämän illan tappiolle nyt ei vielä voi alkaa, jos ollenkaan.
 
Muutamia lyhyitä huomioita:
- Pakko myöntää, että kyllä Palven Outi on kova peluri. Mikähän miehen sopparitilanne mahtaa olla, kun ilmeisesti nykyinen sopimus JYP:in päättyy tähän kauteen?

Oulan soppari Jukureihin päättyy tähän kauteen ja kyllähän kaveri pelaa sellaisella tasolla, että ei tarvitse enää ensi kaudella Mestistä tahkota. Syksyllä laittoi aiemmin ongelmakohtana olleen puolustuspelaamisen kuntoon ja nyt kaveri dominoi kaukalon tapahtumia.

Itse pelistä kaikki oleellinen lienee jo sanottu. Jukureiden ylivoima oli tänään erittäin hyvää, KooKoolla vastaavasti surkeaa.

Rinkinen-Rajala-Karevaara loi 90%:sti KooKoon paikat ja varsinkin Rinkinen-Rajala-kaksikosta on sanottava, että pelaavat täysin väärässä sarjassa. Karevaara tuntuu olevan vain se kolmas pyörä, josta em. kaksikko tekee paremman pelaajan, mitä hän onkaan. Ja ei, en tarkoita että Karevaara olisi huono pelaaja, mutta täysin eri tasolla kuin ketjukaverinsa.

Molemmat KooKoo-maalit tulivat jukurivirheistä. Ensimmäisessä mokasi Vaarasuo, toisessa Quemener. Puolustus kuitenkin onnistui KooKoon melko hyvin pitämään poissa parhailta paikoilta, joten siihen täytyy olla tyytyväinen.

Loukkasiko Ikonen itseään muuten siinä avauserässä, kun törmäsi tolppaan? MestisTv:stä nähtynä jalka näytti vääntyvän ja hieman ontui vaihtoon mennessä, mutta palasi kuitenkin kentälle. Pelasi kuitenkin mielestäni lähinnä erikoistilanteissa ja peliaikaseurannan perusteellakin peliaika oli huomattavasti muita pienempi. Pelaako kaveri normaalistikkin muita vähemmän?

Kokonaisuutena katsoen iso tasonnosto eilisen hengettömän läpsyttelyn jälkeen Jukureilta ja lopussa vielä vahvalla taistelulla rinnalle ja ohi. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikon viimeisiin runkosarjapeleihin.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
En ymmärrä miten JYP liittyy Oulaan, ainakin viimeksi kun tarkistin niin oli Jukurien pelaaja... Sopimus on mallia 1+1, josta siis nyt yksi kausi kulunut.

Jatkoajan pelaajalistassa Oula Palven kohdalla mainitaan lainapelaaja JYP 2014, mutta tuo taisi koskea tosiaan viime kautta. Puuvillasuu lienee erehtynyt tuon listan perusteella, koska onhan kuitenkin kyseessä kausi 2014-15. Silloin tosin lainan kohdalla pitäisi olla 2015. Oulalla Jukureiden kanssa 1+1 vuotinen sopimus, mutta uskoisin, että Oula lähtee liigaan aivan varmasti ensi kaudella. Eittämättä liigatason pelaaj.

Pelaajat - Jukurit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
En ymmärrä miten JYP liittyy Oulaan, ainakin viimeksi kun tarkistin niin oli Jukurien pelaaja... Sopimus on mallia 1+1, josta siis nyt yksi kausi kulunut.

Katsoin vain nopeasti Elitestä, että soppari päättyy tähän kauteen ja JA:ssa nimen perässä näytti olevan LAINA JYP eli kun täyttä varmuutta ei ollut, niin oletin olevan lainalla Keski-Suomesta. Nyt kun tarkemmin katsoo, niin tuon JYP:n perässä on 2014 eli taitaa olla jäänne viime keväältä.

Iso kysymys Palven kohdalla on, riittäisikö voima jo ensi kaudella Liigaan. Olen tästä ennenkin puhunut, mutta on surullista että Oula on takavuosina laiminlyönyt fysiikan.

Kokonainen liigakausi on tietenkin aivan oma rastinsa, mutta tänään nimen omaan pisti silmään, että jerkkua näyttää löytyvän ylävartalossa ihan erilailla kuin esim. viime kevään.
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Eli mielestäni mitään hintalappua tämän illan tappiolle nyt ei vielä voi alkaa, jos ollenkaan.
No toki ajattelin enemmän Mikkelin tilannetta, eli runkosarjavoiton vaikutusta täällä. Mutta vaikka laskennallisesti tietenkin on mahdollista että finaaleissa menisi neljästä pelistä poikki, niin isompi mahdollisuus on kuitenkin että kotiedusta pääsee hyötymään ylimääräisen pelin muodossa. Kyllä tämän illan ottelulle hintalappu voidaan laittaa siellä Kouvolassakin. Voitto tänään tuskin olisi laskenut teidän viimeisen kotipelin katsojamäärää, nyt jos tilanne repeää Jukureille, niin katsojamäärä laskee entisestään. Tonneja paloi, pahimmassa tapauksessa kymppitonneja.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kokonainen liigakausi on tietenkin aivan oma rastinsa, mutta tänään nimen omaan pisti silmään, että jerkkua näyttää löytyvän ylävartalossa ihan erilailla kuin esim. viime kevään.
No ilman muuta. Akatemia ei ehkä kuitenkaan loppupeleissä ollut paras paikka kehittyä, tai ainakaan sieltä ei sitä riittävää herätystä löytynyt.

Olenko nyt siis ymmärtänyt jotain väärin tuosta "1+1-sopimuksesta"? Siis tarkoitetaanko sillä seuran optiota vai jotain muuta optiota? Vai sitä että seuralla on oikeus tehdä tarjous pelaajalle kauden loppuun saakka? Jos se on puhdas seuran optio niin totta helvetissä Oula jatkaa meillä..?
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Voitto tänään tuskin olisi laskenut teidän viimeisen kotipelin katsojamäärää, nyt jos tilanne repeää Jukureille, niin katsojamäärä laskee entisestään. Tonneja paloi, pahimmassa tapauksessa kymppitonneja.

Voihan sitä tietysti noinkin ajatella, mutta kyllä niitä tonneja on KooKoolta palannut enemmän näiden KeuPa ja K-Vantaa ynnä muiden kotitappioiden myötä.
OIkeastaan KooKoolla kävi vähemmä yleisöä kotiotteluissaan siinä vaiheessa, kun sarjajohto oli suurimmillaan ja mitä tiukemmaksi sarja kärjessä alkoi mennä niin yleisömäärätkin kasvoivat. KooKoolla on muuten edelleen mahdollisuus runkosarjan voittoon jopa viimeisen kotipelin jälkeen edellyttäen tietysti, että Peliitat kaatuu perjantaina Heinolassa.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Olenko nyt siis ymmärtänyt jotain väärin tuosta "1+1-sopimuksesta"? Siis tarkoitetaanko sillä seuran optiota vai jotain muuta optiota? Vai sitä että seuralla on oikeus tehdä tarjous pelaajalle kauden loppuun saakka? Jos se on puhdas seuran optio niin totta helvetissä Oula jatkaa meillä..?

En itsekään tiedä tarkasti näitä sopimusmalleja 1+1, mutta ihmetelisin, mikäli Palven tasoinen pelaaja suostuisi tuommoiseen sopimukseen minkään mestisseuran kanssa, että optio on pelkästään seuralla. En nyt vaan usko, että kukaan tuon tason pelaaja sen enempää KooKoossa kuin muuallakaan suostuisi moiseen sopimukseen. Olen kyllä samoilla linjoilla @HighFlyer#95 :n kanssa, että Oula lähtee aivan varmasti liigaan tämän kauden jälkeen. Eiköhän tuo optio koske molempia osapuolia. Voihan siellä olla jokin rajoitus, että ei voi siirtyä esim. toiseen kilpailevaan saman sarjatason seuraan. Ja en nyt tarkoita, että hän olisi siirtymässä KooKoon liigajoukkueeseen.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ei muuta kun Kookoon toimistolta vähän hämmentämään Palvetta ja liigasopparia tarjoamaan ennen pleijareita... Se että jos noin 500 henkeä on runkosarjan vikassa pelissä vähemmin väkeä niin eipä siinä mitään, hyvin on väkeä käynyt vaikka kaudella ei mitään merkitystä olekkaan. Kun Jukurit on niin kustannustehokas organisaatio niin mitä järkeä noilla jukureiden yleisömäärillä pitää viittä kentällistä ykkös ja kakkoskorin jätkiä, vai pelaako ne rakkaudest lajiin ja saludoilla
 

KOOKOOBOY

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KooKoo on koko ajan pelkästään Rinkisen, Rajalan ja Karevaaran ketjun varassa.

Jos on KooKoo yhden kentän varassa niin on kyllä kusipaidatkin. Kyllähän se Palveen kentällinen on KooKoon nyt kaksi kertaa kaatanut. Muut kentät pyöri aika hyvin vain kulmissa ja siellä saa pyöriä vaikka koko pelin.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Josko tähän muutama nosto muodikkaan urheiluyournalismin malliin. Vai pitäisikö olla lasku, kun puhutaan pelin jälkeisestä ajasta? Makuasia.

Otetaan esille pieniä asioita, kun kyseessä on pienien marginaalien joukkueiden kohtaaminen.

YLIVOIMAPELI:

Siinä missä KooKoon 1.ylivoimaviiva ei saa rantapallopurkuakaan pysäytettyä niin Jukuri -viivaan on vedetty klassinen terväsverkkoaita jostakin muinaisesta ulkokaukalosta. Koska kyseessä on muinainen verkko siinä on tietenkin reikiä, mutta KooKoo ei niitä siitä löydä ja jos löytääkin niin ei niihin osu. Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta tämä piti tarkalleen paikkansa. Ainakaan yhtään KooKoon alivoiman rännipurkua ei mennyt laidanvierestä ulos. Ja niin Lehikoinen kuin varsinkin Julkunen vuotivat joka ikisen purun vaikka se tulikin heidän kohdalleen ja vieläpä laidan vierestäkin. Tässä pienessä asiassa tasoero oli huima.

Väitän että KooKoon (ainakin 1.ylivoiman) heikoin ja erittäin heikko kohta on siniviivassa. Pari Lehikoinen Julkunen ei toimi. Roolitus on aivan väärä. Mattila ei ole koko kautena osannut käyttää Lehikoisen vahvuuksia hyväkseen. Nytkin 1.ylivoimassa Lehikoinen varmistaa ja Julkunen... viitsiikö tätä edes jankata. No, hyvä on: Tuhoaa ylivoiman huonoilla laukauksilla, jotka menevät minne sattuun ja lopulta yleensä vastustajalle. Lehikoinen pystyisi parempiin ja viisaampiin laukauksiin ja pystyisi myös rakentamaan ylivoimassa mitä taas Julkunen ei pysty. Pelinopeus ei yksinkertaisesti riitä. Julkusen on vain roiskaistava ja toivottava... 1.ylivoiman pelinrakennus jää todella puutteelliseksi kun ei ole varmaa ja pitävää viivaa, jossa ainakin toinen viivamies RAKENTAA tehokaasti peliä jos ja kun Rajala on pidettynä. Valitetttavasti 1.ylivoima onnistui alkukaudesta ja sen jälkeen Mattila on hakannut päätä seinään tuon projektinsa kanssa. Julkunen hemmettiin ja Lehikoisen kaveriksi toinen pakki siis jos KooKoolla on sellainen pakki jonka viiva pitää.

Jukureilla se viiva piti. Sekä Lukka että olkoonpa vaikka kuka toinen siinä pitivät varsinkin rännipurut lähes 100% alueella. Muutenkin pelinopeus riitti viivatyöskentelyyn. Lukka pystyy pelinrakentamiseen viivassa lähes Palveen veroisesti. Nähtiinhän se. Sivuttais- ja syyvyysliikettä, harhautuksia, syöttöjä oivaltavia tarkkoja matalia laukauksia. Näihin on Lehikoinenkin pystynyt, mutta nyt häntä ei tähän käytetä kun Julkunen... Jokipojissa Lehikoinen pelasi minusta samalla tavalla kun Lukka nyt 1.ylivoimassa.

Kun ollaan tässä vaiheessa kautta niin yli- ja alivoimat on tietysti luettu tarkkaan. Tuohon viivan pitämiseen tietysti vastustajan valitsema av-taktiikka. KooKoo on valinnut passiivisen ja peittävän taktiikan josta ei helposti päästä niin tehokkaisiin puskuihin. Jukureillahan tämä on täysin päin vastoin. KooKoo ylivoima on yskinyt viime aikoina. Liekö vastustaja lukenut ja reagoinut tähän ja tulos on tiedossa. Ainakin Jukurit antoivat jopa ylirohkean paineen oikeaan laitaan heti alussa. Eli Rajalaan, Karevaaraan ja Lehikoiseen ja tämä toimi murhaavan tehokkaasti. Toki Jukurit saivat myös Yvn vauhdin pois jo keskialueella.

Jää nähtäväksi pystyykö Mattila reagoimaan ylivoimaongelmiin.

ESIINTYMINEN ENNEN PELIÄ:

Kun mennään pienillä marginaaleilla niin näilläkin on merkitystä:

Sisääntulo kotiotteluun on veltto ja epäyhtenäinen. Kun sinne nyt on järjestetty sisääntulolaulu Bad Boy Are Here, kunniakuja ja jotain valoa savuineen tai ilman niin miksi niin moni pelaaja tulee kaukaloon potkaisten kerran, jääden kämmäämään sisääntulokäytävään, jolloin tulee katkoja pelaajavirtaan tai muuten vaan haluttomasti kun taas osa tulee terävästi näyttäen että homma kiinnostaa. Tämä on pieni asia, mutta se näkyy ainakin yleisölle. Tätä on ollut koko kauden. Eli eikö joukkueessa ole sovittu miten sinne kotiaskiin kirmataan vai eikö tätä sopimusta noudateta.

Lisäksi, jos on kiinnostunut pelistä niin kannattaa aina katsoa alkulämmöt ja vaikka vielä vertailla hieman tätä joukkueiden kesken. Alkulämmöt kertovat todella paljon tulevasta ottelusta. Tämän kyseisen ottelun alkulämpöjä en nähnyt, joten niistä en voi mitään sanoa tässä.

Tällaisin mietten laskeudun ulos tästä ottelusta. Tietysti näissä maalinpeleissä toivoisi ettei aina mene sitä yhtä helppoa, joka tässä ottelussa ei nyt pelkästään ollut Cloutierin vika, mutta kyllä ne kiekot ihmeellisesti pomppivat hänen ollessaan polviasennossa.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Josko tähän muutama nosto muodikkaan urheiluyournalismin malliin. Vai pitäisikö olla lasku, kun puhutaan pelin jälkeisestä ajasta? Makuasia.

Otetaan esille pieniä asioita, kun kyseessä on pienien marginaalien joukkueiden kohtaaminen.

YLIVOIMAPELI:
Edellisten 10 pelin aikana KooKoolla on ollut 38 ylivoimaa, joista KooKoo on tehnyt 9 maalia, 1.YV on tehnyt seitsemän maalia ja 2.YV vain kaksi maalia.

Tosin edellisen seitsemän pelin 25 ylivoimasta molemmille ylivoimakentille on saldona vain kaksi maalia, mikä on huolestuttavan vähän.
 

Steus

Jäsen
@paraspelaaja ainakin ehti jo kaipaamaan ottelukoostetta ja nyt sellainen on saatukin ulos: KooKooTV: KooKoo-Jukurit 2-3 JA, ottelukooste 28.2.2015 - YouTube

Quanemerille toinen suht helposti etukulmasta, toisessa hävisi kiekko. Cloutierille puolestaan ensimmäinen lipsahti parin pompun kautta kainalosta, toinen meni kahden mailman kautta sisään puikoista. Ratkaisumaali sitten komealla laukauksella.

Teemu Rinkinen on sarjan vaarallisin hyökkääjä.

lisätään vielä lehdistötilaisuus: KooKooTV: KooKoo-Jukurit 2-3 JA, lehdistötilaisuus 28.2.2015 - YouTube
 

Steus

Jäsen
Joo, minkälainen ääliö vastaa pressissä kysymyksiin ylimalkaisen jargonin jauhamisen sijaan? Naurettavaa pelleilyä. Olisi ollut paljon fiksumpaa kiitellä yleisöä hyvästä kannatuksesta ja puhua ilmeen parantamisesta seuraavaan matsiin. Harmi myös se, ettei Mattila reagoinut mitenkään pelin aikana. Esimerkiksi J. Sinkkonen olisi ollut vetämässä hokkareita jalkaan jo kolmen ensimmäisen, katastrofaalisen minuutin jälkeen. Toki tämä homma oli ihan ok viime kaudella Mikkelissä, kun Pennanen seisoi sormi perseessä vaihtoaitiossa, kun joukkueen peli oli sekaisin kuin seinäkello pitkin talvea. Tosin "Penis", kuten me kaverit Pennasta kutsutaan, onkin pelaajien valmentaja. Todellinen syväjohtaja. Sitten on tietty tuo vertausten käyttäminen. Kuka helvetti käyttää vertauksia vuonna 2015? Ja vielä Jari Kauppila siihen päälle. Hah! Voitti yhden mestismestaruuden finaalisarjan joukkueensa kapteenina ja ykkössentterinä vaivoin 4-1 ja heti luulee ymmärtävänsä mestiksen taktisesta vaatimustasosta jotain.

Olen aivan yhtä pyörällä päästäni kuin palstaveli Mikkelistä.
 
Ensinnäkin tulee jo amatöörimäinen kuva siitä että Mattila aina perkaa taktisia asioita pressissä, ja vieläpä usein niitä taktisia asioita jotka ovat ihan perseellään. Toimittaja heitti pahan mutta asiallisen, "mikä meni pieleen, 3 ylivoimaa, nolla laukausta?" ja Mattila kertoo juuri niin kuin tapahtui: Kiekottomat pelaajat ajautuu pois pelin sisältä, jolloin kiekollinen joutuu kuljettamaan yksin ja puskemaan Jukurien muuriin. Ja sitten Jukurit purkaa ja sama uudelleen.

Ihan hienoa tietysti että uskaltaa suoraan tunnustaa ettei homma toimi, mutta pieni kysymys hiipii silti päähän: miksei Mattila laita hommaa toimimaan? Miksei käskenyt laitureita hakemaan alempaa? Miksei lähettänyt "haukea" kiertämään paitsion kautta ja repimään Jukurien nelikkoa? Ja sitten pressiin syyttämään pelaajia ikämieskiekkoilijoiksi. Saatana jos ei ole edes toimivaa kuviota ylivoiman pelinavaukseen... Ei kovin hyvältä näytä KooKoon valmentajatilanne. Kaiken hatuksi luin yksi päivä KooKoon valmennukseen kuuluvan Jari Kauppilan haastattelun, jossa hän sanoi jotenkin sillä tavalla, että kun siirrytään Liigaan kovempiin peleihin, niin täytyy alkaa pikkuhiljaa kiinnittämään enemmän huomiota taktiikkaan.. Naurahdin mielessäni.
Minusta on aina kiva kun valmentajat puhuvat asiaa, eivätkä vain tyydy latelemaan jargonia. Valmentaja voi viestiä pelaajille myös julkisuuden kautta, mistä sitä tietää vaikka tuokin analyysi KooKoon ylivoimasta olisi sellaiseksi tarkoitettu. Tällä kaudella on kyllä kuulunut kritiikkiä myös juuri päinvastaiseenkin suuntaan, suoraan ylivoimaa pelaavien suusta, joten kyllä tässä tämä Pendon papukaija saattaa olla ihan jäljilläkin tuon jälkimmäisen pointtinsa kanssa. Ei voi tietää, kun ei ole tietoa miten vastuita on sovittu.

Sitä paitsi ihan viihdyttävää luettavaa tuo kun me vaan läpsytellään kohti liigajunaa ja toiset yrittää analyyttisesti kaivaa siitä negaa. Eipä voi kuin jalat pöydällä naureskella ja kurotella popparikulhoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös