Sami Lähteenmäki – Lopen paras kiekkoilija

  • 85 386
  • 393

regularflex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Lähteenmäki on hieno pelaaja eikä tämä siirto himmennä Samin arvoa minun silmissäni missään tapauksessa. Saa Lukosta varmasti reilun palkankorotuksen sekä todennäköisesti yhtä hyvät ketjukaverit. Menestysmahdollisuuksista ensi kauden osalta en sano juuta enkä jaata, sillä tämäkin kausi on vielä kesken.

Ässät onnistui pitämään riveissään Eero Elon ja vielä 2+1 vuotisella sopimuksella. Se tiesi sitä, että "kalliin miehen" ruutu on täytetty ja nyt pitää jatkaa sillä Ässien omimmalla strategialla eli lahjakkaiden, potentiaalisten ja viime aikoina hieman vastatuulissa olleiden pelaajien hankkimisella ja jalostamisella. Saman profiilin mies oli Lähteenmäkikin tullessaan ja nyt on hänen aikansa poistua hintalapun noustua Ässien kannalta turhan korkeaksi. Voi myös olla, että Lähteenmäki itsekin koki Porin jo nähdyksi eikä Suomen mestaruuden ja ykköskentän paikan nappaamisen jälkeen olisi enää muuta saavutettavaa kuin todistaa olevansa se ykköstykki joukkueessa. Nyt Elo kuitenkin toivottavasti pitää tuota viittaa harteillaan seuraavat kolme vuotta, joten Samille onnea uusiin kuvioihin. Kunhan vain muistaa keskittyä tämän kauden projektiin täysillä loppuun saakka kaikkensa antaen.

Olen Oto Hascakin kanssa samaa mieltä siitä, että Lähteenmäki on helpoiten korvattavissa oleva pelaaja tämän hetken ykkösketjusta. Duunareita löytyy etenkin Suomen maasta riittävästi ja johtuen Ässien brändistä, myös enemmän tai vähemmän Lähteenmäen tyylisiä omia tai vieraita poikia on maailmallakin kotiutettavana. Savinainen nyt olisi upgrade Lähteenmäkeen, mutta kyllä Liigasta esim. jo mainittu Aaltonen tai Roope Talaja voisivat korvata Lähteenmäen jos ei nyt heti ensi kaudella, niin vastuuseen totuttelemisen jälkeen sitä seuraavalla kaudella. Toinen syy valinnan varan lisäksi, miksi Lähteenmäki voisi olla helpoiten korvattavissa on se, että näissä asennepelaajissa floppivaara on huomattavasti pienempi kuin esimerkiksi snipereissa tai senttereissä.

Kaikesta huolimatta kiitokset Samille. Poikkeuksellisen hyvällä asenteella varustettu duunari/maalintekijä, jolta on syytä odotta tulevina kausina tasaisesti 15 maalin ja 30 tehopisteen ylittämistä. Hieman loukkaantumisaltis eikä aivan niin nopea luistimilla mitä vaatisi tasaiselta 40 pisteen äijältä, mutta toisaalta tekee asennemaaleja sen 5 kappaletta kauteen verrattuna pullamössömiehiin.
 

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En minäkään ole Lähteenmäkeä dissaamassa, hieno mies hämäläiseksi ! Mutta toivon todella, ettei Ässille tule tällä kaudella eteen tilannetta, että Lähteenmäki joutuisi pyörittään ylivoimaa. Ei vaan ole hänen juttunsa.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Niin, sitähän ei koskaan tiedä ennenkuin siihen on saanut mahdollisuuden ja pystynyt sen käyttämään. Nyt sen hoitaa Niemi ja hyvä niin. Tällä kaudella yv on kuitnkin ollut vähintäänkin kohtuullista, porilaisella mittakaavalla arvioiden jopa hyvää.
 

VAKIOPAIKKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Itse luulen, että Lähteenmäki ja varsinkin Niemi halusivat rahasta riippumatta vaihtaa maisemaa. Eli toisin sanoen, vaikka Ässät olisi tarjonnut Lähteenmäelle suurinpiirtein saman mitä Lukko. Niin sekään ei olisi Lähteenmäkeä Porissa pitänyt. Niemen ei jokatapauksessa kannattanut jäädä nyt Ässiin
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
No niin Sami lähtee Lukkoon kuten juttua on palstalla ollut. Olisin toivonut hänen vielä jatkavan ensi kauden Padassa, mutta niinhän se on, että aika aikaansa kutakin ja uudet haasteet & kujeet ensikaudella.

Kaikkea hyvää Sami sinulle jatkoon! Olet mestaruuden Ässien kanssa voittanut, niitä muistoja ei vie pois kukaan koskaan. Pelatkaahan läksiäisiks muiden poikien kanssa elämänne kevät!
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Ei mitään pahaa sanottavaa, tää kuuluu ammattilaisurheiluun ja tässä on vielä Ässilläkin kovat piipussa tämän kevään osalta. Mutta kieltämättä, vittumainen takiainen tulee olemaan teutaroidessaan sinikeltanen paita päällään Ässiä vastaan.

No jos kerran huhujen mukaan SBA on tulossa taas patapaitaan niin nähtäväksi jää kuka "teutaroi" ja ketä vastaan :)
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Duunareita löytyy etenkin Suomen maasta riittävästi ja johtuen Ässien brändistä, myös enemmän tai vähemmän Lähteenmäen tyylisiä omia tai vieraita poikia on maailmallakin kotiutettavana. Savinainen nyt olisi upgrade Lähteenmäkeen, mutta kyllä Liigasta esim. jo mainittu Aaltonen tai Roope Talaja voisivat korvata Lähteenmäen jos ei nyt heti ensi kaudella, niin vastuuseen totuttelemisen jälkeen sitä seuraavalla kaudella.

Ja Saippuan lisäksi mieleen tulee muuan Joensuu. Mutta taitaapi olla turhan kallis mies ostoslistalle. Sveitsissä tuskin jatkaa nykyisillä näytöillä, hyvä jos saa pitää paikkansa edes kauden loppuun. Kallista nimittäin tulee olemaan a) Niemen saappaiden täyttäminen ja b) Heddenin mahdollinen jatko. Jos EE tosiaan kuittasi sen likemmäs 250k tuosta sopimuksestaan, niin Ässien toimistolla lienee käytettävissä olevat pelimerkit aika vähissä ja aukkoja täytettävänä ihan liikaa että Joensuun tai Savinaisen hintaluokan pelureihin voitaisiin satsata.
 

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Onko tästä mahdollisesta siirrosta nyt olemassa mitään muuta lähdettä kuin jonkun porilaisen höpöhöpö-lehden juttu? Sitä vaan, että ettei tässä nyt kumminkin pippelimiekkailla puolin ja toisin ihan turhaan.

Henk.koht. olen kallistunut sille kannalle, että toivon Lähteenmäen pysyvän Ässissä tai siirtyvän johonkin muualle kuin Lukkoon. Syynä tähän ihan pelkästään se, ettei Ässistä Lukkoon siirtyvä pelaaja kertakaikkiaan pysty pelaamaan hyvää kautta. Se on jo nähty.
 

Mikel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Liverpool
Kyllä tuo Säynä nyt -RTK- sinne tulee, tykkäsit tai et. Lähde on tasoa luotettava.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Aika moista Lähteenmäen aliarvioimista tuo helpoiten korvattavissa oleva. Olen kyllä sitä mieltä, että toisen samanlaisen yleispelaajan löytäminen noilla tehoilla on vähintäänkin yhtä vaikeata kuin noiden kahden muun. Väiittäisin hänen olevan jopa vaikeimmin korvattavissa olevan pelaajan. Roolitushan tuossa kentässä on käsittämättömän selvä tällä hetkellä. Lähteenmäen kaltaista työmyyrää noilla taidoilla ei löydetä tästä liigasta heti. Miehen rooli kun ei ole se pelinrakentelu eikä se mies jolle sitä paikka yritetään pelata. Päinvastoin. Hän tekee kaikkensa toisten eteen ja siinä sivussa upottaa ja järjestelee maalipaikat toisille. Erittäin hieno mies kentällä sekä ulkopuolella. Jään kaipaamaan enemmän vain Lindelliä.

Koitatko sanoa etta lukko saa Jere Lehtisen?
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
No Jereen ei voi ainakaan vielä verrata ja tuskin koskaan. Kyllä mies olisi jo löytänyt itsensä ison veden taakse, mutta kotimaisesta liigasta saa noiden kahden muun rinnalle koittaa miestä jos toista ja parempaa ei löydy. Lähteenmäki on erittäin älykäs pelaajana ja tekee niin paljon sellaista työtä joka näkyy suoraan muiden pistepussissa. Esimerkkinä vaikkapa Lukko-matsista Elon maali. Sikaranne olisi voinut maalin tehdä muutenkin, muuta kenen mahtoi olla ne toppahousut, jotka varmistivat sen, että veskari ei nähnyt tasan mitään laykaisuhetkellä ottamatta mitään Elon hakeutumisesta paikalle, josta veskari ei mitään nähnyt.
 

Sökö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ajoit miinaan kuin veljesi Pär. Lukolla ei ole yhtään SM-Liigan mestaruutta.
Eikä todennäköisesti tule olemaankaan...

Lähteenmäen menetys on hiukan harmi sikäli, että olisi ollut kiva nähdä, josko ukosta olisi saatu uusi "Sati" tai jopa parempi. Mutta, nää on näitä. Äijiä tulee ja menee ja Samillekin suotakoon muidenkin paikkakuntien katselu. Kunhan fokus tämän kevään ajan säilyy Liigan mestaruuden voittamisessa Ässissä vielä kerran.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Toivon mukaan siirto toteutuu. Kyseessä on erittäin mielenkiintoinen pelaaja, jolle löytyy varmasti hyvä paikka Lukon joukkueesta.

Eikä todennäköisesti tule olemaankaan...

Tuskinpa tosiaan, kun sarjan nimi on nykyään pelkkä Liiga.

Seuraava lausahdus ei sitten liity millään tavalla lainaamaani tekstiin/kirjoittajaan. Koville näyttää ottavan tämä vielä vahvistamaton siirto, kun tulee toinen toistaan väsyneempiä provoja.
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Seuraava lausahdus ei sitten liity millään tavalla lainaamaani tekstiin/kirjoittajaan. Koville näyttää ottavan tämä vielä vahvistamaton siirto, kun tulee toinen toistaan väsyneempiä provoja.
Tottakai se ottaa koville, ja niin kuulukin ottaa. Menetys olisi helpompi käsitellä jos Lähteenmäki menisi johonkin muuhun joukkueeseen tai liigaan. Mutta ei. Raumalle. Mulla ei tule kauheasti mieleen muita syitä siirrolle kuin raha. Menestys, siis mestaruus, karttaa tuota rannikon tuppukylää kuin ruttoa. Olosuhteet tuskin muuten hirveästi eroavat Porista. Toki en osaa sanoa mitä etuja joukkueelta saa, mutta näin oletan. Liekö hallin ja oletettavasti harjoitusmahdollisuuksien paremmuudella sitten ratkaiseva ero.

Vai onko Lähteenmäellä kuitenkin sellaista parannettavaa pelissään, johon toivoo Uimalakin tuovan parannusta. Tiedä sitten, nää on näitä.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En jaksa alkaa tutkimaan, mutta eipä taida olla Lähteenmäellä kauheasti täysiä kausia uransa aikana, kun on jatkuvasti rikki jostain! Loistava pelaaja, jonka paikat eivät kestä rouhivaa pelityyliä. Jos on tehnyt sopimuksen jo muualle, kuten huhutaan, niin taisivat Samin pelit Ässissä olla taputeltu.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Olisiko peräti niin, että Lähteenmäkeä ei enää Ässien paidassa nähdä, tällä hetkellä vaikeaa ajatella Ässien olevan mukana geimeissä siinä vaiheessa, kun Sami olisi kuntoutunut.

Mikäli näin on, niin kiitos Samille näistä vuosista, hienoja hetkiä oli paljon!
 

luotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Die Mannschaft, Bayern München
En jaksa alkaa tutkimaan, mutta eipä taida olla Lähteenmäellä kauheasti täysiä kausia uransa aikana, kun on jatkuvasti rikki jostain! Loistava pelaaja, jonka paikat eivät kestä rouhivaa pelityyliä. Jos on tehnyt sopimuksen jo muualle, kuten huhutaan, niin taisivat Samin pelit Ässissä olla taputeltu.
Ensimmäisellä Jukurit-kaudella 2010-2011 veti ehjän kauden, sen jälkeen on ollut rikkonaisia kausia. Lähteenmäki ei säästele itseään ja menee tilanteisiin arkailematta, jolloin puutavaraakin tulee joka pelissä.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
On muuten Ässien ykkönen toiminut helvetin hyvin nytkin, kun Elo ja Lähteenmäki ovat poissa. Tämä lievittää kummasti Lähteenmäen lähdöstä mahdollisesti aiheutuvaa tuskaa kun näyttää siltä, että Ojamäki pystyy toimimaan tuossa jo nyt lähes samalla tasolla. Toki otanta on lyhyt ja täytyy muistaa, että Niemi on aika helvetin olennainen palanen tuota ykköstä oli laidoilla sitten kuka tahansa.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Näkkäri puhuu asiaa. Lähteenmäki on parempi kulmissa ja väännöissä, mutta Ojamäki taas on nopeampi. Näyttäisi siltä, että uusi Sami on löydetty jo...vielä kun saataisiin jostain läheskään Niemen veroinen sentteri.
 

Esteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️
... täytyy muistaa, että Niemi on aika helvetin olennainen palanen tuota ykköstä oli laidoilla sitten kuka tahansa.

Ennen Lähteenmäen loukkaantumista Niemi kommentoi Ruudun haastattelussa Elon poissaoloa sanomalla, ettei sillä ole niin väliä kuka siinä pelaa ja Ojamäki pelaa myös raitilta. Menee tässä ketjussa off topic, mutta kuten Näkkäri jo sanoi, se on Niemi, joka sen pelin siinä tekee ja muille ne pisteet petaa. Lähteenmäen kovaa työmäärää tietysti mitenkään alirvioimatta.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Vähän vielä räyhkeyttä ja vittumaisuutta Ojamäki kaipaa mahtuakseen Lähteenmäen saappaisiin. Lähteenmäellä tietty asenne ja tasasuus ollut taattua laatua.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Lähteenmäelle kävi vähän kuin Zabolle: miljoonasopparin jälkeen loukkaantuminen ja uusi työnantaja pisti heti hoidattamaan itsensä kuntoon ensi kautta varten?? *tuplahymiöt*

Ei vain, ikäväähän se on ettei Lähteenmäki tunnu saavan ehjiä kausia. Hyvät syksy/talvi ei auta jos keväällä katsoo pelit katsomosta.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Kiitos Sami Ässä vuosista! Olen varmaan aiemminkin sanonut, muuta mielestäni Sami on "Savinainen 2.0". Eli saman tyyppinen pelitapa, mutta taitavampi, nopeampi ja maaliahnaampi. Valtava määrä työntekoa ja omalla tekemisellä esimerkin näyttämistä jokaisessa ottelussa.

Mielenkiinnolla odotan, kuinka hyvä pelaaja Samista kuoriutuu, sillä hän on kehittynyt JOKA vuosi erittäin paljon. Alkukaudesta jalat ei oikein tuntunut liikkuvan, mutta loppukaudesta syykin selvisi. Maisema vaihtui meinaan siihen tahtiin :)

Jos yksi suosikki pelaaja pitäisi Ässä paidasta nimetä, niin kyllä se on Sami. Paljon onnea tuleville vuosille.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olen varmaan aiemminkin sanonut, muuta mielestäni Sami on "Savinainen 2.0". Eli saman tyyppinen pelitapa, mutta taitavampi, nopeampi ja maaliahnaampi.

No nyt glorifioidaan Lähteenmäkeä jo aika rajuun tapaan. Ei koskaan ole ollut yhtä hyvä kuin Savinainen (vuonna 2013). Ymmärrän vertauksen, koska pelaajissa on samankaltaisuuksia, mutta onhan Savinainen kertaluokkaa kovempi pelaaja. Lähteenmäen siirtyminen lukkoon on vain yksi siirto, Savinaisen vastaava aiheuttaisi jo vitutusta. Siitä siis lukkotoimistolle tavoitetta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös