Ti 13.1.2015 Blues - Pelicans

  • 2 987
  • 20

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
El magnifico, el Plastico!

Välipäivän jälkeen taas pelataan Espoossa. Matsin periaateessa pitäisi kiinnostaa kun kyseessä on tiukka 6 pisteen vääntö. Mutta koska edellisestä matsista ei ole kuin päivä ja torstaina on paikkalispeli niin pikkasen pelottaa että tänään on aika paljon tyhjää hallilla.

Espoo tänään:

Korhonen - Hirschovits - Aaltonen
Makkonen - Kearns - Giliati
Sailio - Liivik - Pitkänen
Lahtinen - Tiivola - Rooba

Malmivaara - Rantakari
Tikkinen - Kaijomaa
Zamorsky - Kuukka
O'Connor

Laurikainen
(Nieminen)

Fanien huutoon on vastattu ja eilen synttäripäiivänsä viettänyt O'Connori on takaisin kokoonpanossa ja Seppälä katsomossa. Myös Zamorsky tekee paluun. Talaja taitaa olla klesana ja Kantola on näköjään saanut kolmen ottelun pelikiellon. Kantola nyt on ollut muisto siitä alkukauden verisiosta joten ei ole nyt niin paha menetys mitä ensi alkuun voisi luulla.

Voisi kuvitella että tiukka ja jännä matsi on edessä!
 

OlviTenu

Jäsen
Suosikkijoukkue
AVS
Vastakkain siis kaksi joukkuetta, jotka ovat 5 viime ottelun kuntopuntarin sijoilla 2 (Blues) ja 5 (Pelicans). Suurilta osin siksi, että molemmilla joukkueilla on erikoistilannepelaaminen ollut Liigan kärkeä, ylivoima Bluesilla jopa yli 36% tehoilla, Pelicansillakin 30%. Sinänsä muutos on suuri, koska Pelicansilla on kumulatiivisesti Liigan toiseksi huonoin ylivoima heti Tapparan jälkeen.

Nämä ovat juuri niitä pelejä, joista Pelicansin on saatava pisteitä. Blues ja sääliviiva on 6 pisteen päässä, joten mikäli tästä pelistä jää luu käteen, on viiva yhtäkkiä 9 pisteen päässä olettaen että 2 peliä vähemmän pelannut SaiPa ottaa pisteitä.

Kahden kuuman veskarin kohtaaminen, uskaltaisin olettaa vähämaalista ottelua. Toki kun näin veikkaan, niin peli päättyy aina tyyliin 5-4, mutta en oikein jaksa uskoa kummoiseen maali-iloitteluun...
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Saarenheimo tekee paluun. Mutta miksi Repo pelaa, vaikka kaverin piti lähteä lainalle junnusarjoihin?

Espoossa on tunnetusti vaikeaa Pelicansilla. En odota ihmeitä.
 

Calé

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Loistavaa El Plasticolla on kovakin panos tänään! Todellinen kuuden pisteen vääntö, Blues pelannut sen verran hyvin viime aikoina, että tämä tulisi hoitaa.

Pelicans tänään:
Tyrväinen - Redenbach - Mustonen
Hakulinen - Paakkolanvaara - Repik
Repo - Pöyhönen - Alanne
Björninen - Saarenheimo - Ritamäki

Manelius - Latvala
Leimu - Laurila
Tuhkanen - Hurri
Silfver

Janne Juvonen
(Toni Eskelinen)

Saarenheimo tekee paluun kokoonpanoon kuten myös Tuhkanen. Mielenkintoinen havainto Repon pelaaminen eikös sen pitänyt lähteä sinne rapakon taakse? Onko viimeinen peli Pelicansissa ennen lähtöä? Huomion arvoista myös, että Jaatinen on pudonnut kokoonpanosta - eli taitaa loukkaantumiset jatkua joita ilmeisesti jonkun verran ollut Jyväskylässä. Harmillista, sillä ollut pirteä ilmestys ja Smothermankin lähetettiin juuri Ruotsiin - alkaa siis ukot loppua jälleen. Vaikea peli tulossa tuolla kokoonpanolla. Toivottavasti ykkös- ja kakkoskenttä tehoilisi Pelicansin pisteille ja Juvonen hoitaa oman pään, sillä oletuksella tietenkin että pakistokin hoitaa leiviskänsä. Ei ole Pelicansilla pysynyt 3. ja 4. kenttä samassa kokoonpanossa varmaan paria peliä pidempää tällä kaudella kun ukkoja on putoillut aika lailla jatkuvasti.

E. Olisikohan Jaatinen kuumeessa, Lämsä puheli Pelicansin sivuilla ennakkovideossa jotain siihen suuntaan viittaavaa. Eikä näköjään pakkitilannekaan ollut ihan saletti, Leimu varmaan vieläkin puolikuntoisena mukana.
 
Viimeksi muokattu:

OlviTenu

Jäsen
Suosikkijoukkue
AVS
Manelius - Latvala
Kaikki kunnia Manelle mutta tää on varmaan ainoa jengi suomenmaassa missä Nico Manelius pelaa illasta toiseen ykköskentässä... :D

Ei siinä, Latvalalta viimeksi täysin hutimatsi, toivottavasti tänään olis vuorossa sitten fiksuja ratkaisuja ja freesiä liikettä. Mielenkiintosin taistelupari tosiaan löytyy maalitolppien välistä, vastakkain kaksi yllättävän kuumaa veskaria!
 

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Bluesin kokoonpano vaikuttaa todella hyvältä. Kantolan ja Talajan poissaolo ei muuta tätä. Aaltonen tuo ykköseen suoriin hyökkäyksiin ratkaisuvoimaa. Kakkosessa annetaan Kearnsille mahdollisuus osoittaa mihin pystyy. Kolmonen on klassikkokenttä ja nelonen hoitanee ne jämäminuutit mitä saavat.

Puolustuksessa Zamorsky ja O'Connor tuovat hyökkäysvoimaa Rantakarin ja Tikkisen ohelle.

Veikkaan että tänään nähdään Bluesilta useampi maali. Tämä on niitä pelejä jotka ennakolta pitäisi hoitss.
 

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Hauskaa siinä on, että se on sitä molemmin puolin. Jompi kumpi häviää kuitenkin, luulen.

Pelicansilla on ainakin panosta. Tappiolla voidaan unohtaa viimeisetkin haihattelut sääleistä.

No onhan tässä vielä parikymmentä kierrosta jäljellä ja on todella vaikea sanoa mikä joukkue olisi putoamassa ensimmäisenä kymmenen sakista pois. "Tämä peli on pakko voittaa" on tuttu fraasi. Itse tarkoitin muuten sitä että nyt Bluesilla on yksi ennalta heikoimmista vastustajista kotona vastassa, ja se vastus ei ole Sport (kaikella kunnioitusella Pelicansia kohtaan, en todellakaan usko että peli on mikään läpihuutojuttu. Tein päätelmän sarjataulukon perusteella.
 
Suosikkijoukkue
Spartalaiset puukäsiajokoiragladiaattorit
Totta kai kyseessä tässä(kin) El Plasticossa on molemmille tuikitärkeät kolme pistettä, mutta kerrankin Blues lähtee todennäköisyyksien valossa selkeänä ennakkosuosikkina matsiin, ja sen takia kolmen pisteen voittoa näin espoolaisittain odotetaan. Jos vaikka Veikkauksen kertoimista laskis todennäköisyydet niin ne menis jotain tyyliin 49-23-28. Mutta kohtahan se nähdään kumman jengin fanit joutuvat tyytymään 0-1 pisteeseen, mikä ei varmasti kumpaakaan jengiä tai sen faneja tyydytä.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Itse tarkoitin muuten sitä että nyt Bluesilla on yksi ennalta heikoimmista vastustajista kotona vastassa, ja se vastus ei ole Sport (kaikella kunnioitusella Pelicansia kohtaan, en todellakaan usko että peli on mikään läpihuutojuttu. Tein päätelmän sarjataulukon perusteella.

Tätähän minä tarkoitinkin. Ainoana erona Pelicansin puolelta voi sanoa, että peli on vieraissa. Silti vastassa on sarjataulukon perusteella yksi heikoimmista joukkueista, joten juuri nämä pelit pitäisi voittaa. Ei se silti tarkoita sitä, että se voitettaisiin tai että se olisi läpihuutojuttu.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tää matsi olisi pitänyt taputella jo siinä toisen erän dominoinnissa, mutta niin vain piti rikkoa Laurikaisen nollapeli lopussa. Pelicans oli täysi vastaantulija, ne eivät päässeet edes omista pois. Näytti itseasiassa ihan samalta kuin Bluesin räpiköiminen SaiPaa vastaan viime viikolla.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Se oli sitten sellainen El Plastico jonka näki vain harvat ja valitut. Tiukka vääntö jossa Bluesilla ei nyt ollu hädän päivää kahden ekan erän aikana. Tuomarit taas oli valitettavan tuttua sm-liiga laatua, mutta pitivät matsia jännänä loppuun saakka. Jos Blues ei olisi napannut tästä matsista 3 pistettä niin se olisi ollut oikeusmurha.

Edukseen Bluesista erottui Makkonen, O'Connor, Rooba, Zamorsky ja Kuukka. Itseasiassa Tiivolan nelonen oli aika pirteä kokonaisuus. En tiedä mitä pikkujuttuja se Kearns tekee oikein kun ei ne katsomoon ainakaan näkyny.

Valitettavan vähän sakkia oli kyllä hallilla 2699 katsojaa. Vaikka se nyt oli odotettavissa kun sunnuntaina oli viimeksi matsi ja torstaina on paikkalisvastustaja vastassa. En ole ennen ollut Blusin matsissa jossa ois ollut alle 3000 mutta nyt sekin on koettu. Ikimuistoinen El Plastico siinäkin mielessä.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Tuomarit taas oli valitettavan tuttua sm-liiga laatua, mutta pitivät matsia jännänä loppuun saakka.

Katselin tuossa äsken maalikoosteen ja tulin hämmästelemään onko ketään puhuttanut hylätty maali. En tiedä olenko minä sitten ymmärtänyt väärin, mutta minusta tuomarin pitää olla melko kännissä että moisen maalin hylkäämisen suorittaa.
Korjatkaa nyt jos olen väärässä, mutta eikä nykysäännöillä kielletä nimenomaan kiekon maaliin potkaiseminen? Mikä helvetin potkaiseminen tuossa oli? No niin, ei yhtään mikään...on saakelin kova ja huono tuomio tuollainen osuma nollata.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Katselin tuossa äsken maalikoosteen ja tulin hämmästelemään onko ketään puhuttanut hylätty maali.
Hyvä että otit ton puheeksi. Oli tosiaan aika omituinen päätös. Mutta jos muistan sääntöjä oikein niin se tuomari joka meni sinne toimitsijaaitioon puhumaan videotumareille taisi syyllistyä rikkeseen. Ymmärtääkseni tuomarit eivät saa katsoa tilaneteita jumbotronilta vaan joko jutella tuomioista keskenään ja kilauttaa kaverille yläkerrassa. Tää tuomari joka oli tomitsija aitiossa ainakin toljotti sitä jumbotronia kun Liivikn maalista näytettiin hidastuksia.
 

Quattro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyräsmiehet
Katselin tuossa äsken maalikoosteen ja tulin hämmästelemään onko ketään puhuttanut hylätty maali. En tiedä olenko minä sitten ymmärtänyt väärin, mutta minusta tuomarin pitää olla melko kännissä että moisen maalin hylkäämisen suorittaa.
Korjatkaa nyt jos olen väärässä, mutta eikä nykysäännöillä kielletä nimenomaan kiekon maaliin potkaiseminen? Mikä helvetin potkaiseminen tuossa oli? No niin, ei yhtään mikään...on saakelin kova ja huono tuomio tuollainen osuma nollata.

Kuka näistä humalaisista tuomareista mielestäsi hylkäsi sen "maalin"?
 

Quattro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyräsmiehet
Hyvä että otit ton puheeksi. Oli tosiaan aika omituinen päätös. Mutta jos muistan sääntöjä oikein niin se tuomari joka meni sinne toimitsijaaitioon puhumaan videotumareille taisi syyllistyä rikkeseen. Ymmärtääkseni tuomarit eivät saa katsoa tilaneteita jumbotronilta vaan joko jutella tuomioista keskenään ja kilauttaa kaverille yläkerrassa. Tää tuomari joka oli tomitsija aitiossa ainakin toljotti sitä jumbotronia kun Liivikn maalista näytettiin hidastuksia.

Tuomarihan teki välittömästi päätöksensä katsomatta mihinkään jumboon ja näytti menevänsä puhelimeen. Ei siinä videomiehen tuomiota odotellessa ole mitään sääntöä olemassa mihin saa katsella!
 

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Olipas tosissaan erikoinen tuomio kyllä tuo Liivikin maalin hylkääminen. Hyvä että Blues paikkasi tilanteen lähes välittömästi ja Liivik:kin pääsi maalin tekemään myöhemmin, muuten olisi voinut jäädä jotain isompaakin hampaankoloon.
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kyllä se maalin hyväksyminen tai hylkääminen on aina viimekädessä päätuomarin käsissä. Videohepulta voi kysyä neuvoa, mutta sillä ei päätösvaltaa. Voi olla videomieheltä tulee vastaukseksi "ei näy videolla". Silloin päätuomari tekee päätöksen omien havaintojensa pohjalta. En tiedä kuin tässä kävi.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nelonen Pro videolta katsoessa näkyy, että Liivik hiljentää vauhtia eli ojentaa jalkojaan hieman taka nojaan päin jarruttaen, kun näkee kiekon kimmahtavan hänen eteensä. Ei tosta mitään potku maalia silti saa.
 

Quattro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyräsmiehet
Niin kauan, kun me ei nähdä tilanteita yläkamerasta kuten videotuomari, niin meillä on näistä tilanteista aika vajavainen näkökulma. Sitäpaitsi olin lukevinani jostain Märkä Simon kommentin, jossa mies kehui olevansa Hesa-cupin maalikuningas, joten "jalka saattaa nousta välillä". Eli ei ihan tosissaan kiistänytkään pientä vilppiä tilanteessa.
 

Twentyone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Livenä katsottuna näytti, että Liivik olisi vain jarruttanut kiekkoon. En edelleenkään videota katsottuani näe minkäänlaista potkuliikettä. Eiköhän tästä isompi soppa oltaisi saatu, jos Blues olisi pisteitä menettänyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös