Tomi Lämsän aika Pelicansissa

  • 21 939
  • 55

Spike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pelicans siis julkisti tänään ensi ja seuraavien kausien valmennuksensa, kun Lahtelainen Tomi Lämsä ottaa päävalmentajan paikan 2+2 vuotisella sopimuksella. Kakkosvalmentajaksi tulee Bluesissa ja Tapparassa pitkään vaikuttanut Mikko Saarinen. Hyvät sopimukset!

Todella tyytyväinen voi tähän kaksikkoon olla. Kuten tuleva joukkuekkin, niin myös valmennus "hieman" nuorentuu aikaisemmasta.

ESS:n uutinen aiheesta: Tomi Lämsä Pelicansin valmentajaksi
 
Viimeksi muokattu:

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Lämsää en voi sietää enkä pidä juuri minään valmentajanakaan mutta Mikko Saarinen on hyvä haku ja siitä onnittelut ! Diggasin Saarisesta Tapparassa hyvinkin paljon.
Melkein toivon että Lämsä vetää ihan vihkoon ja Mikko nostetaan ykköseksi !
 

Calé

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Mielestäni oli erinomainen veto Pelicansilta, kun Lämsä sai rauhassa latailla akkuja kevään ajan. Jaksaa varmasti paremmin ensi kaudella ja kesällä tehdä hommia. Voisipa melkein sanoa kiitos Jokerit kun annoitte kenkää. Muistaakseni Suikkanenkin tuli aika lepuutettuna Pelicansin ruoriin ja kaikkihan tietää miten siinä silloin kävi. Hyvä muutenkin että saatiin Lämsä kiinnitettyä pidemmällä sopparilla ja tällainen pieni projektinalku tänne Lahteenkin.
 
Mielestäni oli erinomainen veto Pelicansilta, kun Lämsä sai rauhassa latailla akkuja kevään ajan.

Tämä voisi muutenkin olla jatkossa ihan hyvä malli että meidän märkäkorva-koutsit käyvät hakemassa liigakokemusta ykkösenä ensin jostain muualta. Ettei ihan vihreää tälle tasolle palkata.
 

pertteli

Jäsen
Lämsän aikana tullaan vielä näkemään hyviä "käskytyksiä", kunhan vaan löydetään sopivat pelaajat toteuttamaan niitä. Tällä hetkellä niitä ei vielä taida joukkueessa olla.
 

Arsi Haakana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Lämän kehityskaari on kyllä ollut melkoinen, B-junnuista A:han, eikä kauaakaan kun lähti jo Liigaan. Lämsällä on kykyjä, hän on kiistatta lupaavimpia koutseja Suomessa.
Tämän voin puhtaasti perustella sillä, että Lämän halusi ensin Jokereihin Erkka Westerlund, ehkä Suomen paras valmentaja. Siinä, parhaassa mahdollisessa opissa vierähti puolitoista vuotta. Noston päävalmentajaksi teki Jarmo Kekäläinen, nykyinen NHL GM, Suomen paras ammatissaan. Jos tälläiset miehet haluavat Lämsän itselleen, on kuoren alla pakko olla jotain, Jokereilla kun olisi ollut resursseja palkata isompikin nimi.

Ensimmäisellä päävalmentajakaudellaan Lämä johdatti Jokerit runkosarjan voittoon. Vaikka playoffeissa tie päättyikin Raumalle, ei sitä voi valmentajan piikkiin laskea. Jos olet 60 ottelun runkosarjassa paras, pidän sitä valmennuksellisesti isoimpana mittarina kuin playoffeja. Niissä mennään enemmän "aisteilla" ja flowlla, pelikirjaseikat jäävät ehkä enemmän taka-alalle.

Tämä toinen kausi Jokereissa nyt oli farssi, ongelmien juuret jo kylvettiin tosin siinä vaiheessa kun tuli KHL-kohu ja niin edespäin. Koko joukkue oli aivan sekaisin, kaikki kärjistyi sitten vain paskaan pelaamiseen. Ei se valmentajan vaihtokaan tosin mitään pelastanut, Jokerit taisi saada vähemmän pinnoja Tomekin alaisuudessa (korjatkaa jos olen väärässä).

Nyt Lämsä pääsee kotiin. Herra on oma kasvatti, tehnyt junnujen kanssa täällä töitä, kaupunki ja seura joille sydän sykkii. Kuten herra itse sanoi, täällä pääsee median paineen alta pois keskittymään olennaiseen. Tästä voi tulla vielä juttu.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ei se valmentajan vaihtokaan tosin mitään pelastanut, Jokerit taisi saada vähemmän pinnoja Tomekin alaisuudessa (korjatkaa jos olen väärässä).

Muistaakseni näin jonkin laskelman, jonka mukaan pistekeskiarvo Lämsän ja Valtosen aikana oli lähes sama. Taisi mennä Valtoselle hyvin pienellä marginaalilla. Tässä täytyy kuitenkin huomioida se, että Valtonen pääsi peluuttamaan selvästi vahvempaa joukkuetta. Teräväinen löysi itseluottamuksensa maajoukkueessa, Little, Walter, Nagy...

Muuten kyllä samaa mieltä kanssasi.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Onnea. Saitte Lämästä hyvän ja ennen kaikkea nälkäisen päävalmentajan.

Kaveri valmensi Jokerit ensimmäisellä päävalmentajakaudellaan runkosarjan voittajaksi, joka on hyvä meriitti. Siitäkin huolimatta, että playoffeissa Lämsän kokemattomuus tuli esiin ja Jokerien pelit päättyivät lyhyeen osittain juuri tuosta syystä. Toinen kausi oli jo lähtökohtaisesti vaikea, ja ehkä Lämä lähti, kokemattomuuttaan, liikaa muuttamaan pelisysteemiä Jokereissa. Lähtökohta oli haastava toiselle kaudelle Jokereissa; Alla playoff-floppi ja joukkue pullollaan vaikeita persoonia. Yhtälö kostautui lopulta liian vaikeaksi Lämsälle ja seurauksena olivat potkut kesken kauden.

Nyt Lämsä on saanut ladata akkuja ja lähtökohta on paljon parempi, kuin Jokereissa. Pelicansissa paineet ovat ihan helvetisti pienemmät kuin Jokereissa ja Lämsä pääsee ammentamaan voimaa kokemuksista haastavassa ympäristössä. Kotikaupungin tuki Lämälle tulee olemaan myös valtava voimavara. Sanoisin, että Lämsän lähtökohta on tätä kautta suorastaan optimaalinen!

Uskon, että Lämsän komennossa Pelicans tulee etenemään vähintään kahdeksan parhaan joukkoon ensi kaudella. Jos joukkueen kokoaminen onnistuu nappiin, niin miksei jopa sitäkin paremmin?
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Siitäkin huolimatta, että playoffeissa Lämsän kokemattomuus tuli esiin ja Jokerien pelit päättyivät lyhyeen osittain juuri tuosta syystä.
Niin eikös se koko paska ollu Kilpeläisen syy? Vai muistanko eri pelikautta?
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Niin eikös se koko paska ollu Kilpeläisen syy? Vai muistanko eri pelikautta?

Kilpeläinen oli ehdottomasti pääsyyllinen aikaiseen putoamiseen, mutta kyllä Jokereilla oli hyökkäyspäässäkin vaikeuksia saada Dufvan sumppupuolustusta rikki. Osa tästä menee Lämsän piikkiin.

Noin muuten Lämsän suosima pelityyli on melko puolustusvoittoinen, joten kannattaa henkisesti varautua siihen, että mitä todennäköisimmin Pelicansin ottelut tulevat olemaan ensi kaudella tyypillisesti varsin vähämaalisia nyhjäyksiä. Paikka kuuden joukossa on silti täysin realistinen tavoite.
 

Ikaros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bayern Münich, Pelicans, NHL, 49's ja Lorna Shore
Kiekkoaktivisti.fi kirjoitus Lämsästä

"Huono valmentaja nimittäin ei luotsaa joukkuettaan runkosarjan voittoon, kuten Lämsä teki vuosi sitten Jokereissa. Ei, vaikka apuna olikin 30 ottelun verran satunnaismuuttuja nimeltä Erik Karlsson. Lämsällä on jo näyttöjä ynnä kokemusta kirkkaista Stadin valoista. Nopea putoaminen pudotuspeleissä ja tämän talven potkut ovat takapakkeja, joita yrittävälle väistämättä tulee vastaan. Ne eivät tee Lämsästä huonoa valmentajaa."

Suosittelen kaikkia lukemaan. Muutama Jokeri kannattajakin voisi lukaista tämän ;)) Johan tässä odottaa jo ihan eritavalla jääkiekkokauden alkamista, vaikka ei edellinenkään ole vielä loppunut, muuta kuin Pelsun osalta. Todella innostunut olen nuorentuneesta joukkueesta ja on hienoa, että on selkeät näkymät tulevaisuuteen!
 

Rademoottori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liigan tippumuspelit
Nostellaanpas tätäkin viestiketjua keskusteltavaksi, koska Lämsän kenkimisen aika ei voine olla vielä käsillä. Kalliille projektivalmentajalle annetaan työrauha, pitemmäksikin aikaa kuin vain pariksi kuukaudeksi. Lämsän aika Pelicansissa. Hmm... apuvalmentajana Mikko Saarinen ilmeisesti. Mikähän heillä on työnjako valmennuksellisesti? Tietääkö kukaan palstajäsenistä, mitä Mikko Saarisella tehdään?

Huomenna lauantaiottelun jälkeen Pelicans on pelannut 25% runkosarjasta. Lämsän joukkue on 1 piste/ottelu tahdillaan vaikeassa asemassa pisteautomaattina. Kausi ei ole vielä ohi, jos hyökkäyspeli tekee tulosta. Puolustus on myös ollut heppoinen etenkin luisteluvoimaisia joukkueita vastaan. Puolustuksesta puuttuu maalinedustan pakki, mallia joonasjärvinen. Nyt siellä on hrabaleita ja kudelkoja miinuksineen. Lämsä, mitä suunnittelet?
 

play_on

Jäsen
Suosikkijoukkue
dirty dozen
Tuo maalinedustan siivoojan puuttuminen on selkeä ja vahva puute. Se ei kuitenkaan tuntunut häiritsevän (juuri) ketään palstalle kirjoitettujen kommenttien perusteella?

En itsekään sitä ole maininnut, mutta kyllähän joku 25min pelikelpoinen isäntä olisi parasta mitä millekään joukkueelle puolustuksellisesti voisi tapahtua, tyyliin Kankaanperä tai Jokela. Nämä miehet vaan maksavat, joten meillä se on hoidettu perustason kautta lähinnä Kudelkan, Laurilan ja Pietilän voimin. Miksei myös Manelius olisi laskettavissa tähän. Ei toivoton valinta, kyllä jossain hiton jypissäkin tämä on onnistunut vuosikausia kaiken maailman Eerikeillä.

Kaksi ketjua vaihtunut, valmentaja vaihtunut sekä tällä hetkellä ketjullinen avauksen pelaajia sivussa...

Joka tapauksessa, jokaisen uuden valmentajan joukkue tulisi punnita vasta tammikuun tienoilla.
 

play_on

Jäsen
Suosikkijoukkue
dirty dozen
Lämsällä on kaksi ongelmaa, molempien nimi on... positiivinen.



Ensimmäinen ongelmista viittaa omaan osaamiseen ja toinen rosteriin.

Kerrassaan mielenkiintoinen kiekkoprojekti Lahessa meneillään.
 

Tempestas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Taitaa olla huumorimiehiä tämä Lämsä. Kymmenen päivän sisään kahden kotipelin maaliero 3-10 JYPiä vastaan, erät 0-5 ja yksi tasan, pisteet 0-6. Kummallekin pelille yhteistä, että voittajasta ei jäänyt minkäänlaista epäselvyyttä. Eilen silmiinpistävää useampi todella näyttävä vastahyökkäysmaali JYPille. Silti tämä pingviini ihmettelee tappioiden jälkeen, miten näin pääsi käymään ja kuinka julmaa peli on? Tuollaiset kommentit ovat jo noloja päävalmentajalta kaikkien kannalta, jotain suoraselkäisyyttä pitäisi löytyä loukkaantumistilanteesta ja vitutuksesta huolimatta.
 

Magge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
Taitaa olla huumorimiehiä tämä Lämsä. Kymmenen päivän sisään kahden kotipelin maaliero 3-10 JYPiä vastaan, erät 0-5 ja yksi tasan, pisteet 0-6. Kummallekin pelille yhteistä, että voittajasta ei jäänyt minkäänlaista epäselvyyttä. Eilen silmiinpistävää useampi todella näyttävä vastahyökkäysmaali JYPille. Silti tämä pingviini ihmettelee tappioiden jälkeen, miten näin pääsi käymään ja kuinka julmaa peli on? Tuollaiset kommentit ovat jo noloja päävalmentajalta kaikkien kannalta, jotain suoraselkäisyyttä pitäisi löytyä loukkaantumistilanteesta ja vitutuksesta huolimatta.
Faktaahan on se että Pelicans on molemmissa otteluissa ollut se hallitsevampi osapuoli kun ollaan Isku Areenalla pelattu.
 

Tempestas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Faktaahan on se että Pelicans on molemmissa otteluissa ollut se hallitsevampi osapuoli kun ollaan Isku Areenalla pelattu.
No jaa, eilisessä pelissä hallinta kyllä vaihteli aika paljon. Lähtökohtaisesti kotijoukkueet pyrkivät tottakai olemaan hallitsevampi osapuoli suurimmassa osassa otteluista varsinkin otteluiden alussa. Se ei ole mikään mittari. Pointti oli kuitenkin se, että näennäinen hallinta ja kulmissa pyöriminen on kaukana pelin voittamisesta. Kyllähän Lämsäkin sen tietää, mutta jos haluaa uskotella jotain muuta niin käyhän se niinkin. Lämsä tuskin valmentaisi kuluvaa kautta loppuun, jos sopimus ei olisi ollut seuran kannalta riskialtis mallia 2+2.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kyllähän Lämsäkin sen tietää, mutta jos haluaa uskotella jotain muuta niin käyhän se niinkin. Lämsä tuskin valmentaisi kuluvaa kautta loppuun, jos sopimus ei olisi ollut seuran kannalta riskialtis mallia 2+2.

Miksei valmentaisi? Koska Pelicansin alkukausi on mennyt huonosti? Herätys nyt siellä Jyväsykylässäkin. Katsotaanpa vähän tuota Pelicansin tilannetta:

Ykkösketju ihan ok, paitsi varsinainen ykkössentteri loukkaantuneena.

Kakkosketjusta kaikki kaverit sivussa. Tilalla nelosketju.

Kolmosketju täynnä junnuja, joista korkeintaan Björnisellä olisi paikka kokoonpanossa kaikkien ollessa terveinä.

Nelosketju täynnä junnuja, Vartiainen ja Lahtela lähtökohtaisesti rotaatiopelaajia kaikkien ollessa terveinä.

Ykkösmaalivahti telakalla.

Nyt jos koskaan Lämsä voi mennä loukkaantumisten taakse. Ja silti tälläkin rosterilla kaatui juuri Kärpät ja Lukko. JYPiäkin vastaan oli omat paikat, mutta vastustaja iski kyllä käsittämättömällä tehokkuudella.
 

Tempestas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Miksei valmentaisi? Koska Pelicansin alkukausi on mennyt huonosti? Herätys nyt siellä Jyväsykylässäkin. Katsotaanpa vähän tuota Pelicansin tilannetta:

Nyt jos koskaan Lämsä voi mennä loukkaantumisten taakse. Ja silti tälläkin rosterilla kaatui juuri Kärpät ja Lukko. JYPiäkin vastaan oli omat paikat, mutta vastustaja iski kyllä käsittämättömällä tehokkuudella.

En tarkoittanut, että oletan Lämsän saavan monoa tässä ja heti. En vain usko, että Lämsästä on tuohonkaan projektiin vastuunkantajaksi vaikka vemppaosasto tyhjentyisikin. En tiedä olenko sitten täysin kuutamolla, mutta mitä ulkopuolisena olen seurannut niin ei siellä taida Lahdessakaan olla kovin suurta luottoa Lämsään päävalmentajana? Toivotaan, että kelkka kääntyy kun lasaretti tyhjenee ja Lämsä osoittaa epäilykset vääriksi. Kummasti Lämsää vaan seuraa myös nuo loukkaantumiset, koko kautta ei voi niiden taakse mennä.

Niin tehokasta tai ei, kymmenen maalia kahteen peliin.. Kai siinä on jotain itse pelilläkin tekemistä, että niitä hyviä maalipaikkoja saadaan ja ne myös käytetään hyväksi.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Lämsä voi olla keskinkertainen koutsi, mutta paineensietokyvystä ei jää onnistuminen kiinni viitaten tapahtumiin Jokereissa. Karismaa Lämsällä ei kyllä ole ja valmentajan oleellisin tehtävä on kuitenkin myydä pelitapansa uskottavasti pelaajille.

Hieman omituinen koutsi ja onnistui Jokereissa loppupeleissä hieman paremminkin kuin habituksesta päätellen voisi arvioida. Jotain se Westerlundkin kuitenkin näki Lämsässä. Ehkä sitten 10 vuoden päästä.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
En tiedä olenko sitten täysin kuutamolla, mutta mitä ulkopuolisena olen seurannut niin ei siellä taida Lahdessakaan olla kovin suurta luottoa Lämsään päävalmentajana?

Luottoa on sen verran riittävästi ettei ainakaan nykäskyläläisten tarvitse sen vuoksi yöuniaan menettää.

Ihan hienoa että eräillä mopo keulii pienen menestymisvaiheen jälkeen siinä määrin riittävästi että saamme neuvoa valmentaja-asioissakin ihan parhaimmilta yksilöiltä.
 

Tempestas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Luottoa on sen verran riittävästi ettei ainakaan nykäskyläläisten tarvitse sen vuoksi yöuniaan menettää.

Ihan hienoa että eräillä mopo keulii pienen menestymisvaiheen jälkeen siinä määrin riittävästi että saamme neuvoa valmentaja-asioissakin ihan parhaimmilta yksilöiltä.

Heh mielensä pahoittaja Jari66. Pärjäile, vaikuttaa rankalta vaiheelta. 2012 finaalit vielä kaivertaa? Jep viiden vuoden menestysputki on pientä, kun siihen tottuu.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Heh, rankka vaihe on meneillään. Asiasi lienee tullut kaikille selväksi. Mitäs jos jatkat matkaasi.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Karismaa Lämsällä ei kyllä ole ja valmentajan oleellisin tehtävä on kuitenkin myydä pelitapansa uskottavasti pelaajille.

Kenellä tämän liigan valmentajista sitten on sitä karismaa, jos tätä palstaa on uskominen? Virtasella? Ei todellakaan. Tapolalla? No ei. Arvonen nyt on tuollainen kakkosvalmentajan prototyyppi. Törmänen ei näytä ollenkaan uskottavalta. Dufva on uimalakki, joka laukoo typeriä vitsejä. Ostaisitko sinä häneltä jotain? Tuokkolasta ei voi puhua samana päivänä karisman kanssa. Marjamäkikin vain silittelee pelaajiaan, vaikkei peli suju. Valtonen osaa huutaa, muttei valmentaa. Aho on nössö. Rautakorpi on muumio. Suikkasella on karismaa, muttei pelikirjaa. Tirkkonen ei edes näytä valmentajalta. Virran Pekka osaa valmentaa vain Kuopiossa.

Ei tämä homma Lämsästä jää kiinni. Tulevaisuuden huippukoutsi. Tuolla rosterilla joukkuetta ei saisi voittavaksi edes Jalosen Jukka.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös