Pe 26.9.2014 JYP - Ilves

  • 7 140
  • 36
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Nyt kun peli on näin jälkikäteen katsottu, niin mielenkiintoiset fiilikset jäi. JYP oli luokattoman huono ensimmäisessä erässä, mutta voitti sen silti 3-0. Toinen ja kolmas erä olivatkin sitten jo huomattavasti parempaa peliä, mutta ehdottomasti jäi parannettavaa. Erityisen iloiseksi tulin Perrinin, Pihlmanin ja Kemiläisen tehoiluista. Kemiläiselle kuitenkin ensimmäinen liigamatsi ja hieno sisääntulo. Pihlmanille taas paikkoja satelee todella paljon, aukesiko nyt ketsuppipullo? Kapteeni on ollut vaisu alkukauden, mutta tänään olikin sitten eri ääni kellossa. Toivottavasti Mäenpäälle ei käynyt pahasti harmittoman näköisessä tilanteessa. Liekö polvi vääntyi Ilves-pelaajan päälle kaatumisessa.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Toivottavasti Mäenpäälle ei käynyt pahasti harmittoman näköisessä tilanteessa. Liekö polvi vääntyi Ilves-pelaajan päälle kaatumisessa.
TV-kuvasta oli hieman huono nähdä, mutta mielestäni siinä osui jalat yhteen ennen kuin mentiin nurin. Olisiko voinut puhaltaa tuosta jopa tuon jalkapyyhkäisyrangaistuksen Ilvekselle? Mutta kuten sanoin, vähän huonosti näkyi tuossa TV-kuvassa. Toivotaan että selvitään säikähdyksellä.
 

Spectre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Luistelevat ja taistelevat
MIelestäni Ilves-pelaaja oli menettänyt tasapainonsa ja lensi Mäenpäätä kohti ikävin seurauksin. Tasapainonmenetys aiheutui törmäyksestä toiseen JYP-pelaajaan. Ei mitään jäähyn paikkaa.

Mäenpää vaikutti siltä kuin polveen olisi sattunut, aivan kuin olisi polvi vääntynyt... AUTS ja pitkää saikkua. Harmi!

Siltikin vain oma vaikutelma. Toivotaan parasta.
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Eiköhän se Mäenpään jalka vääntynyt ensimmäisessä kontaktissa Aleksander Ruuttun kanssa, Vahinko tai ei sitä en lähde ruotimaan. Kontakti ei ollut iso mutta riittävä risti tai sivusiteiden rikkoutumiseen. Veikkaan viikkojen lepoa, toisaalta saattoi käydä onni onnettomuudessa jos tuosta lähdetään leikkauspöydälle niin Mäenpää pysyy ainakin jyväskylässä tämän kauden. tosin pakki hankinnoille joka tapauksessa joutuvat.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Eiköhän se Mäenpään jalka vääntynyt ensimmäisessä kontaktissa Aleksander Ruuttun kanssa, Vahinko tai ei sitä en lähde ruotimaan. Kontakti ei ollut iso mutta riittävä risti tai sivusiteiden rikkoutumiseen.

Toisaalle jo kirjoitinkin, mutta noin perseilevän suorituksen jälkeen sietääkin loukkaantua. Ensin harakoille tarkoitettu rystylätty ja sen jälkeen laput silmille. Ikävä sanoa, mutta tuollaisista tilanteista oppii kantapään tai polven kautta.

Ja pelistä sanottava sen verran että Ilves oli vaisu ilmestys. Toki tuota sopikin odottaa illan rosteria vilkuillessa.
 

Cream

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Jesse Niinimäki
Omiin silmiin näyttää vahingolta, molemmilla katse kiekossa ja polvet kohtaavat kun luistelulinjat osuvat sopivasti kohdille. Tämä mahdollisimman värilasittomasti, toki Ruutun pään sisälle vaikea päästä. Toivottavasti ei tule pitkää huilia Mäenpäälle, pahalta kyllä näyttää. Toisaalta taas Ilveksen tilanne on valmiiksi surullinen ilman Ruutun mahdollista pyyhkäisypelikieltoakin.

Pelistä sen verran, että eipä tästä muuta voinut odottaa.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Toisaalta taas Ilveksen tilanne on valmiiksi surullinen ilman Ruutun mahdollista pyyhkäisypelikieltoakin.

Ollaanko tästä oikeasti jakamassa pelikieltoa? Edes keskustelun tasolla? Fakta on vain se ettei voi iskeä lappuja silmille vaikka miten rakastaisi rakastella kiekkoa ja katsoa mihin se oma rystylätty suuntautuu. Mäenpään vastuulla tämä tilanne. Ei muiden.
 

Cream

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Jesse Niinimäki
Onhan tässä tuomarikeskustelu (ja kurinpito?) kovasti ollut pinnalla. Mistä näitä tietää.
 

Janders

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ollaanko tästä oikeasti jakamassa pelikieltoa? Edes keskustelun tasolla? Fakta on vain se ettei voi iskeä lappuja silmille vaikka miten rakastaisi rakastella kiekkoa ja katsoa mihin se oma rystylätty suuntautuu. Mäenpään vastuulla tämä tilanne. Ei muiden.

Kyllähän tuo aikalailla viaton yhteentörmäys oli. Mäenpää vielä itse lyö vauhdin pois ja pysähtyy kaverin luistelulinjalle. Ei tuosta oikein slew-footingia saa mitenkään, vaan 2 min kampitus korkeintaan.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuosta yhteentörmäyksestä on hankala sanoa mitään tarkempaa, ainakaan tuon kuvakulman perusteella, sillä tuo kontakti tapahtuu tuolla Tuppuraisen takana:
http://pbrd.co/101X9La

Se miksi spekuloin mahdollisesta slew-footingista, johtui siitä, että kontaktin jälkeen tuo vastustajan jalka on ojentuuneena taaksepäin:
http://pbrd.co/101XnC3

Luultavasti kuitenkin seurauksena kontaktista. Niin tai näin, mahdoton sanoa kun kontaktia ei kuvassa näy. Mäenpää ei kuitenkaan tänään pelaa, eli ihan helpolla ei selvitty.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Onhan se ihan sattumaa, että se on jälleen kerran Ilves-pelaaja, joka jo selkeästi ratkenneen pelin kolmannessa erässä teloo JYPin parhaan kiekollisen pakin telakalle pienellä jalan venytyksellä. Kiitos taas.

Vitsi vitsinä. Mäenpään loukkaantuminen oli surkean kotiyleisön lisäksi pelin ainoat huonot asiat. Paljon helpompi luetella onnistumiset.

Jypin pelitapa: pelin alla haastattelussa Siekkinen heitti, että "tässä vaiheessa kautta epäonnistuminen tulee joko toimimattoman pelitavan vuoksi tai yksilövirheiden vuoksi. Saipa-ottelussa peli ratkesi yksilövirheisiin." Pientä piikkiä Virtas-kiekon kritisoijille, kenties?

Olihan tuo pelaaminen nyt valovuosia edellä viime kauden pelistä, etenkin avauspeli ja karvaus. Karvaamalla saatiin pari maalia, ja ns. hitaita lähtöjä oman maalin takaa ei tehty kertaakaan. Tai ehkä kerran. Syöttöjä tuli todella paljon, syöttöjen laatu oli pääosin hyvää (tosin kolmannessa erässä oli muutama flipperivaihe puolin ja toisin). Kun karvattiin, karvattiin kahdella jo hyökkäyssinisen kohdalla. Ja kun avattiin peliä, se avattiin liikkeeseen, laiturit ja sentteri hakivat paikkoja.

Ylivoima, osittain kasvaneen hyökkäysalueen vuoksi kenties, oli mainiota. Kiekko liikkui 90% nopeasti ja ylivoima oli vaihtelevaa. Alivoima oli pääosin hyvää, tuo tiivis neliö näyttää vaan toimivan.

Pelaajista:
  • Valtteri Kemiläinen! Aivan fantastinen peli ekaksi liigapeliksi. Tuli mieleen eräskin rapakon takana pelaava kiekollinen pakki! Ylivoimalla koko ajan lapa pystyssä, napakka veto, napakka syöttö ja hyvä liike. Muutaman kerran vaikeuksissa omassa päässä ja oman maalin eteen avaaminen ei ehkä aina ole optimaalinen vaihtoehto, mutta plussat peittoaa miinukset reilusti. Ja teki jopa jalkakynän päästyään jäähyn jälkeen puolittaiseen läpiajoon. Tehot 0+2 eikä maalikaan ollut kaukana. Ja nyt Mäenpään loukkaannuttua saa varmasti peliaikaa. Noilla otteilla ei tarvitse paljon akatemian peleissä tahkota.
  • Perrin. Apina lähti harteilta, hieno homma.
  • Tuppurainen: aivan eri tasolla kuin viime kaudella! Tämä on sitä MVP-Tuppuraista mitä on odotettu
  • Tarkki: yksi sana: solid. Ja muutama gamesaveri päälle.
  • Pihlman: Hyvä että sai hanat auki. Mutta snaippauksen lisäksi ei juuri näkynyt pelissä. Mutta 2+1 kelpaa kyllä "neloskentän" laiturille.
  • Loppurosterikin pelasi hyvin.
Ilves oli, no aika aseeton. Vaikka toki ekassa erässä saikin paikkoja (jotka Tarkki poimi kerta toisensa perään). Ilveksen Miika Lahti, tsekkitukkainen #28 oli ihan näppärä, mutta se viimeinen veivi oli aina liikaa. Tuokkolan kunniaksi on sanottava, että on saanut nuoreen joukkueeseen ladattua paljon kiekollista rohkeutta. Toinen nosto Ilvekseltä oli se järkyttävän kokoinen Välimaa, joka heitteli JYPin pelaajia takakädellä seinille samalla kun suojasi kiekkoa.

Tässä vielä rahanarvoinen vinkki JYPin toimistolle: tehkää keltaisesta istumapaikkasektorista oikeasti nyt halvempi. Kumpi on enemmän, 18 euroa jonka joku on valmis maksamaan istumapaikasta vai 22,5 euroa jota kukaan ei maksa? Kannattais tehdä asialle jotain. Jos ei lippujen hinnanalennus auta, niin sitten voi kokeilla jotain muuta. Kuten Tarkin myymistä KHL:ään...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös