Pe 12.9.2014 JYP - Sport

  • 35 060
  • 151
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Yhdistyksen busseista en ole 107% varma (Kolme?), mutta sen verran tiedän, että omilla kyydeillä ollaan hyvin paljonkin liikenteessä varsinkin etelästä. Matkassa ovat sen lisäksi myös yritysdösät ja Maalahdestakin taitaa lähteä vielä ihan oma bussi. Do the math.
Kolme lienee alakanttiin. ;)
 

Pianisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tervetuloa liigaan Sport. Katselin tuossa tuon Justin Aikinsin tasurin ja olin siellä Ässien fanikatsomossa. Silloin päässä naksahti että nyt tämä oli saatana tässä. Mutta meidän onneksi teidän liiga-avaus siirtyi vähän. On Ässille vain hyvä että Sport nousi liigaan. Saadaan mukavia kasitien spektaakkeleja. Muistan kyllä kun valtasitte meidän hallin ekassa karsintapelissä. Olin aika ällikällä lyöty. Meidän seisomakatsomo oli silloin jo hiukan alistunut.

Mutta ne oli aikoja ne. Nyt on Sportti liigassa enkä mä ainakaan helppoa peliä JYPille povaa koska Ässät oli viimisessä harkkapelissä oikeasti ihan purjeessa vaikka pelasikin vähän varamiehisenä. Jos sama draivi pysyy ja JYPillä on jalka vähänkin kankeana niin Sport voittaa. Heillä on hyvä maalivahti ja vikkelät hyökkääjät. Tahto voittaa hoitaa loput. Harmi kun en näe peliä. Sport voisi väsyttää JYPin niin saadaan tänne Poriin huomenna hapokkaat jalat.
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
KalPa-SaiPa otteluparin lisäksi myös tämä duo kiinnostaa normaalia enemmän. JYP pelasi hienon sarjan SaiPaa vastaan keväällä ja herätti sympatiointini kun nousi 3-0 asemasta 3-3. Onneksi SaiPa kuitenkin hoiti.

Sport taasen kiinnostaa uutuudensa takia, ja myös, koska Tami on ollut teillä valmentajana. Vaikea kuitenkaan nähdä Sportin ottavan ensimmäisellä kaudella 10 voittoa enempää tolla materiaalilla ja valmentajalla.

JYP:ille tulosvetoon 5-1
 

Powerage

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Anaheim Ducks
Tervetuloa Liigaan Sport!
Aivan huikea avausviesti ja todella kauniisti alkoi tämä liigakausi hyvähenkisellä nokittelulla. Pidetään tämä.

Pitkästä aikaa sitä odottaa pelin alkua kuin pikkupoika, on kai tällaisten kabinettinousijoiden ensimmäisessä pelissä jäänrakoon nuijiminenkin jonkinlainen kunnia.
Kaiken järjen mukaan pelin jälkeen taululla lukemat 5-1, kun JYP:in ylivoimaiset kiekolliset hienoudet (Mikko Luoma ja hitaat lähdöt), sekä "reagointikiekko" osoittautuvat myrkylliseksi "rantahurrien" yli-innokkaaseen poikamaiseen säntäilyyn verrattuna ja koko illan hiljaa ollut jyväskyläläisyleisö antaa omilleen maltilliset aplodit noustessaan jakkaroiltaan minuuttia ennen pelin loppumista ehtiäkseen autolle ennen ruuhkaa vaasalaisten jäädessä hoilaamaan tyhjään halliin ja muistelemaan miten he kyllä joskus pärjäsivät mestiksessä.

Mutta tosissaan.
Aavistuksen pelko perseessä lähden tänään hallille. Hirveällä kiimalla omiensa tukema Sport tulee varmasti kovaa ja meidän puolustus harkkapelien pohjalta tulee pysymään kasassa noin 16 minuuttia (keskiarvolla 5 min ja rapiat per erän alku) ja sitten luotetaan kaverin jäähyilyyn ja toivotaan ykkösyv:n hoitavan homman kotiin. Ei saata riittää tänään.
Kuten Marko Virtasen pelikirjaan kuuluu, niin JYP:in hyvän ja huonon päivän ero on aivan hirvittävä. Jos tänään on hyvä päivä niin peli voi olla hyvinkin mallikasta ja Sportin yli-innokkuus voidaan käyttää hyödyksi ja rokottaa virheistä tehokkaasti, mutta huonona päivänä istutaan itse jäähyboksissa ja vaikka Tarkki kuinka yrittää käynnistellä jumalamoodia syyskuun puolivälissä niin ei siellä yksi mies niitä pelejä voita kun koko porukan tekemistä voidaan kuvailla lausahduksella "Ei voi kahen metrin syötöt vittu kolme metriä ohi" -Suikkanen.

Eipä siinä. Toivottavasti saadaan meidänkin puolelta vähän ääntä ettei mene ihan vaasalaisten soololauluksi.
Hyvää ja viihdyttävää kiekkoiltaa kaikille, laitetaan kausi käyntiin räväkästi!

P.S
Laittakaahan Sportin kannattajat mies numerolla #28 tarkkailuun. Miika "Myyttinen Teutoni" Lahti tulee pyllähtämään tänään useammin kuin osaatte laskea ja saattaa heittää vielä kaatuvan maalinkin. Mies, joka vaihdetaan aloituksista pois eniten Liigassa. Huomaatte kyllä miksi.
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Onpas sarjaohjelman tekijä ollut hereillä. Sarja aloitetaan finaalisarjan parilla, revanssi hengellä. Eilen pelattiin vähän kuin paikallis pelejä ja tänään sitten kierroksen kruunaa sarjan jumbofinaali.
Ottelusssahan ei tulla näkemään mitään hienouksia, Kaaottista säntäilyä ilmanmitään järkeä tai pelillistä ideaa. Sport lyö kakki munat yhteen koriin, asenteella nyt tai ei koskaan, Ainoa este ottelun voitolle on vain homman meneminen yli.
JYPn osalta ei uskalla sanoa oikeastaan mitään, itse nähnyt kaikki CHL pelit television välitykselläl joista kolme ensimmäistä oli täyttä kuraa, Tarkin ansiosta tuli pisteet täysin vastaan ottavana osapuolena, Neljäs peli alkoi ihan samalla tavalla mutta Klotenin sulaminen (tuliko pelko voitosta) pelasti JYPn ja pääsivät jatkoajalle.
Tänään peli Sportille 0-4
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Mikäli joku jäi oikeasti miettimään avausviestin kannattajaosion kysymyksiä, niin kyseessähän on pelkkiä urbaanilegendoja. Näitä on väitetty joskus tapahtuneen (Mikkeliläiset osaavat propagandan!), mutta oikeasti mitään ei ole tapahtunut. Ei huolta, ei hätää, me ollaan oikeasti aika kilttiä porukkaa. *hymiö* Tosin virtsaustarve jonkun niskaan on kyllä tositarina 90-luvun puolelta. Kokkolalaiselta maalituomarilta voi kysellä lisätietoja.

Tänään peli Sportille 0-4
Mukavaa, että edes joku uskoo meihin! Vai oliko tämä nyt se kuuluisa jinxaus?-)
 

Schröder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Augsburger Panther, Torpedo Nizhny Novgorod, JYP
Samalla muistuttaisin että rumpuryhmä ei ole yhtä kuin JYP Fan Club. Teistä katsottuna rumpuryhmä paukuttaa vasemmalla puolella ja JFC heiluttelee lippujaan oikealla puolella. Näin aikaisemmin on ollut ja miksei huomennakin.
Juurikin näin, tosin alkavalla kaudella olisi taas tarkoitus olla samalla puolella ja hioa yhteistyötä. Mikäli se ei kuitenkaan onnistu, niin tuo jo totuttu eripuolilla oleminen on yksi mahdollisuus. Nyt kuitenkin samalla puolella ollaan ja olisi siinä myös tarkoitus pysyä.
 

Korppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tänään se sitten taas alkaa. Ja on tätä jo jonkun verran odotettukin. Tosin ei varmasti yhtä paljon kuin Vaasassa. Edellisen kerran kun JYP ja Sport (3.3.1985) kohtasivat Jyväskylässä sarjapelissä kyseessä oli runkosarjan viimeinen kierros. Peli oli molemmille merkityksetön koska Sportin putoaminen ja JYPin nouseminen olivat ratkenneet jo aikaisemmin. Jäällä oli silloin vain yksi joukkue, koska JYP oli päättänyt jättää komeat jäähyväiset 1 Divisioonalle. Ja se kyllä näkyi tulostaululla eli JYP voitti pelin 18 – 4!
Huhhuh. Paikalla oltiin tuolloin ja ollaan tänäänkin. On tuosta edellisestä tovi jo vierähtänyt. Tarkkaa päivämäärää en muistanut, mutta maali-ilottelu ja hyvästit divarille on jääneet ikuisesti muistin sopukoihin.
Vaikka vastustaja onkin sinänsä kiinnostava, mielenkiintoni kohdistuu täysin Jypin esitykseen. Viime kauden pelleily ei saa enää jatkua ja nyt on oltava kova heti alusta alkaen. Avauskierros on toki yllätyksille altis, mutta tästä olisi hyvä aloittaa pisteiden kerääminen.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
En tierä prkle! Maha aivan kuralla. Jo neljä varpusparvea pitänyt käydä vääntämässä tänää. On tää hermopeliä. Sellaset perhoset mahassa, että kädetkin kramppaa. Alkais ny jo perkele!
 

Powerage

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Anaheim Ducks
En tierä prkle! Maha aivan kuralla. Jo neljä varpusparvea pitänyt käydä vääntämässä tänää. On tää hermopeliä. Sellaset perhoset mahassa, että kädetkin kramppaa. Alkais ny jo perkele!
Täytyy toivoa että Sportin pelaajisto on samanlaisissa tunnelmissa ennen peliä!
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Heti alkuun Niksille propsit suorastaan huikeasta ketjun avauksesta. Täällä onkin jo puheenporina viestien määrästä päätellen kovassa käynnissä vrt. illan muihin otteluihin - ja niinhän pitää näissä asetelmissa toki ollakin! Harmi kun itseltä jää tämä peli väliin.

2) Jyväskylän rummut
- Millä melodeilla rummut lähtevät soimaan kauden alkaessa? Aukeavatko helvetin portit vai hypnotisoiko rummut jonkun vaasalaiskannattajan potkaisemaan rummut kumoon?

Toiveissahan olisi että rummut olisi korkeintaan rumpu, mutta näillä mentäneen niin kauan kuin Tyni jatkaa rumpujen fanitusta.

Säpinää näyttäis viestiketjusta jo löytyvän puolin ja toisin, joka ei kyllä yhtään yllätä toisen suunnan osalta (vinkki: Pohjanmaalaaset). Eipä siinä, ääntä halliin - jättäkää kuitenkin puukot kotiin niin pääsette ehkä halliin saakka. Eikai teillä muuten ole kannatuslauluja/-huutoja ruotsiksi? Yök.

Rostereita kun katsoo, niin Sportista löytyy pari ukkoa jonka nimi sanoo jotain. Vaan eihän näitä paperilla ratkaista edelleenkään. Sportti tulee varmati RA:n tuella peliin kovalla höyryllä. Saavatko maalin-pari heti alkuun ja hurmoksen päälle vai läikkyykö yli? JYP:stä on paha sanoa oikein mitään, otteet on harkkapeleissä / CHL:ssä ailahdelleet joten mitä vaan voi olla odotettavissa. Onko yleisöä yli 4000?

Pakollinen maininta vielä että kyllähän tuo Sportille tarjottu 5,30 kerroin houkuttelee noin vedonlyönnin vinkkelistä.
 

änähaim

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jaaha, bättre folk saapuu synergialle. Aamulla Rantanen ja Nyholm olivat korporaation vieraana. Arvioivat Sportin voittavan alle 10 ottelua koko kaudella. Rantasen&Nyholmin absoluuttiseen tietoon perustuen suoritetaan laskutoimitus. Sport voittaa ottelun 15% todennäköisyydellä.

Harmi kun peli on Jyväskylässä. Olisi ollut mukava aloittaa kausi paikanpäällä kuparisaaressa. Odotan illan peliltä taklauksia (sportin toimesta), päätöntä koohotusta, torikokouksia ja tietenkin rumia tahtomaaleja.

JYP voittaa ottelun muutaman yksilösuorituksen ja Tarkin hyvän vireen ansiosta.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Hehe, tulihan sitä sieltä. Tosin, muovisuudesta on kyllä vaikea vaasalaisten puhua, JYPin perinteethän ovat paaaaljon kauempaa kuin Sportin - jos jaksaisitte yhtään ottaa selvää. Vaasan Sport on perustettu 1939, jääkiekkojaosto mukaan 1962. Jyväskylän Palloilijat, JyP, vuonna 1923, jääkiekko lajivalikoimaan 1947, kokonaan erillisiksi seuroiksi vuonna 1977 (JyP-77 ja JyP HT). Vaasan Sport ensimmäistä ja ennen tätä kautta viimeistä kertaa SM-Liigassa 1975-76. JyP HT liigaan 1985-86 kaudelle - eikä kertaakaan sen jälkeen liigakarsinnoissa. Vaasan Sport liigassa: tippuminen liigakarsinnoissa. JYP liigassa: 2 mestaruutta, 2 hopeaa, 3 pronssia. Vaasassa saadaan tuota mitalisuoraa odotella seuraavat 50 vuotta, jos silloinkaan. Ja jos tosiaan ihmettelette, miksi Sportista puhutaan mediassa: se ei valitettavasti johdu Sportista seurana oikeastaan mitenkään, uutta joukkuetta ei vain ole KalPan jälkeen nähty hetkeen jääkiekossa Suomen ylimmällä sarjatasolla. Se olisi ihan sama, olisiko siellä KooKoo vai TUTO Hockey, joka tapauksessa siitä puhuttaisiin.

Keuliiko? Ei. Faktoja. Kylmiä ja karuja. Muovisuus? Kuka tietää. Mielipiteitä.

Ja tämän pienen tosiasioiden kertaamisen jälkeen voinee todeta: kausi alkaa taas aijajai. Ja tosiaan hauskahan se on nähdä uusi seura Liigassakin. Kokoonpanoja odotellessa, jännä nähdä etenkin JYPin osalta, mikä tulee olemaan pakkikuusikko. Ja oikeastaan, myös hyökkäyskaluston koostumus on mielenkiintoista tavaraa. Jos oikein villiksi lähtisi, uskaltaisikohan veikata Tarkkia maaliin?
 

1939

Jäsen
Suosikkijoukkue
Huuhkajat
Alkaa olla jännitettä jo ilmassa vähän joka puolella.

Arvioivat Sportin voittavan alle 10 ottelua koko kaudella. Rantasen&Nyholmin absoluuttiseen tietoon perustuen suoritetaan laskutoimitus
n. 5 ottelua tuo tosiaan taisi olla.
Nordicbet tarjoaa muuten kohdetta Sportin voitoista runkosarjassa. U10.5 1,70 O10.5 2,00

e. Siellä tartuttiin Twitterissä, ensinnäkin osaatko lukea? Ja toiseksi poistit Twiitin jossa sanoit juuri noin.
e2. Kannattaisiko ensi kerralla miettiä mitä twiittaa?
e3. Ei auta.
 
Viimeksi muokattu:

Syöttöpiste

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Noin viisi tuntia vielä ja sitten olen hallilla. Onhan tätä odotettukin taas. Tämän illan ottelu on mielestäni yksi alkukauden mielenkiintoisimmista, koska vastassa on joukkue joka on edellisen kerran pelannut SM-Liigassa silloin, kun näin päivänvalon noin kilometrin päässä illan näyttämönä toimivasta Synergia-areeenasta.

Sportista en osaa sanoa mitään, mutta varmasti ikimuistoinen ottelu monelle joukkueen pelaajista. Lieköhän yhdelläkään Sportin joukkueesta mitään muistikuvia, saatika kytköksiä kaudella 75-76 liigassa pelanneeseen joukkueeseen? Onko edes joku huoltajista ollut mukana tuolloin? Siinäpä olisikin mainion lehtijutun paikka, mikäli nykyisessä seurassa on joku, joka on ollut tuolloin liigajoukkueen toiminnassa mukana. Joku täällä jo toivoikin, että vaasalaiset eivät ottaisi narrifanien paikkaa liigan häirikköinä. Minä olen sitä mieltä, että eiköhän Vaasassa olla sen verran fiksumpia, että osataan käyttäytyä sisätiloissa. Tuskin tarvitsee palokunnan tulla tänään Synergia-areenalle siniset valot vilkkuen, tai tuskin tarvitsee poliisejakaan paikalle tavallista peli-iltaa enempää. Ääntähän vaasalaisista lähtee kyllä, mikä on hyvä asia.

Kotijoukkueesta seuraan mielenkiinnolla tietysti uusien tulokkaiden, Mäenpään, Hännikäisen, sekä Boycen otteita. Myös nuoriso-osastosta Nenonen, Salmio ja Ikonen ovat seurannan alla. Näkemieni harjoituspelien perusteella alkavalta kaudelta voi odottaa ihan hyvää. Vaikka joukkueessa on edellisen kauden tapaan vielä uuden menestyvän rungon rakennus vielä menossa, niin silti tältä joukkueelta voi odottaa jo hyvää sijoitusta kauden päätteeksi. Kristallipalloni sanoo illan pelistä seuraavaa:

- Miika Lahti vaihdetaan b-pisteen aloituksesta lähes joka kerta. Ainoastaan kolme kertaa linjatuomari unohtaa vaihtaa Ramin pois ja saa tästä haukut päätuomarilta. (edit: Siellä on näköjään Sormunen linjurina, hän ei kyllä koskaan unohda vaihtaa Lahtea.)
- Mikko Mäenpää pääsee heti pisteille ekassa erässä.
- Mikko Viitanen heittelee naureskellen Sportin pelaajia, kuin märkiä rukkasia torikokousten tiimellyksessä JYPin maalin edustalla.
- Alun sekavien vaiheiden jälkeen pisteet jäävät Jyväskylään maalein 4-1.

Alkaisi jo.
 
Viimeksi muokattu:

1939

Jäsen
Suosikkijoukkue
Huuhkajat
Sport idag:

Tallberg-Immonen-Kivimäki
Bertrand-Tessier-Hattunen
Luomala-Kujanpää-Fleury
Körkkö-Rekonen-Riska

Peltola-Generous
Valkonen-Gröndahl
Pukka-Manninen

Toivonen
(Hostikka)

Ässäpelistä Heikkinen <-> Generous.
 
Viimeksi muokattu:

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
JYP tänään:

Hubacek - Perrin - Jaatinen
Mäenpää - Kalteva

Ikonen - Boyce - Salmio

Viitanen - Hietanen

Hännikäinen - Löfman - Tuppurainen
Luoma - Salonen

Pihlman - Lahti - Nenonen
YH: Poukkula

Tarkki
(Rajaniemi)

Tuomarit
Jukka Hakkarainen (Päätuomari)
Marko Kovanen (Päätuomari)
Henri Neva (Linjatuomari)
Hannu Sormunen (Linjatuomari)
 

Epic Perrin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NHL
En tierä prkle! Maha aivan kuralla. Jo neljä varpusparvea pitänyt käydä vääntämässä tänää. On tää hermopeliä. Sellaset perhoset mahassa, että kädetkin kramppaa. Alkais ny jo perkele!

Ota nyt hyvä mies hörppy, niin rauhotut. Ei vaan kyl täs itekkin aika täpinöissään on. Kattele vaikka Perrinin parhaita tuubista aikaskuluks.
Monariin tuli laitettua JYP 3,4 Sport 0,1. Vituikshan toi menee, ei riitä nelonen JYPille :(
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Alkaa olla jännitettä jo ilmassa vähän joka puolella. Jyväskylän hulk on myös herätetty. On muuten sama kaveri joka kertoi ruotsinkielen johtavan väkivaltaan Synergialla.
Olikohan tämä nyt se kuuluisa myllykutsu? Taitaa traktorin kuskeissa olla enemmän myllyhalukkuutta kuin rantahurreissa.

Kokoonpanotkin julki. Javisst! Näillä mennään kohti bortapremiäriä!
 

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En tierä prkle! Maha aivan kuralla. Jo neljä varpusparvea pitänyt käydä vääntämässä tänää. On tää hermopeliä. Sellaset perhoset mahassa, että kädetkin kramppaa. Alkais ny jo perkele!

Jollain sairaalla tavalla täytyy arvostaa tuota jännitystä. Hienoa kun kiekko aiheuttaa tätä, vaikka tosin Patin paperi täytynee päivittää hieman hellävaraisempaan jos tahti jatkuu iltaan asti samana.

Arvioin aiemmin 5-1 JYPille, mutta eihän tuo kokoonpano nyt mikään niin maaginen ole, että näin tulisi välttämättä käymään. Lisäksi sama ongelma molemmissa päissä, että tietyillä pakeilla voi olla hivenen kiire. Jos sama linja on mitä eilen Raumalla, niin jäähyjä tulee paljon.

Toivotaan tasaista peliä ja Ässien kannalta katsottuna mahdollisimman pitkään venyvää taistelua.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Jos treenipelit mitään osviittaa antaa, on vaikea uskoa mihinkään maali-iloitteluun. Sportin verkkoon on tehty maksimissaan kolme maalia treenipeleissä (täyspitkissä otteluissa pm ka. on 2,86). Vastaavasti Sportin maalintekopotentiaali on surkea, joten vaikka Sport saisi pidettyä JYPin 2-3 maalissa, ei voittaminen ole selviö.

Muun elämän takia en ole oikein ehtinyt miettiä jääkiekkoa. Ensimmäisen kerran Sport-kannattajuuteni aikana en ole nähnyt ainuttakaan treenipeliä. Tänään se silti alkaa. Fiilikset varmaan nousee just ennen kiekon tippumista.
 

marras

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Noniin, vihdoin tämäkin lähtee käyntiin. JYPin kokoonpano näyttää hyvältä, tasasia kentällisiä ja jokainen voi pisteitä tehdä tarvittaessa. Puolustuspääkin hyvä ja Tarkki kunnossa, joten kolme pinnaa minimitavoite illalle. Toivottavasti pelissä on vähän järkeä ja kunnon intensiteetti niin eiköhän se siitä.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Missä on Kokkis kokoonapnosta? Omien sanojensa mukaan lauantaina kertoi olevansa elämänsä kunnossa. Prkl...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös