MM-kisat 2014: Suomi

  • 1 192 007
  • 4 014
Tila
Viestiketju on suljettu.
Jos jokin jäi harmittamaan, niin se oli Kontiolan sulaminen ja Jokisen Ollin ikijää. Varmasti olisivat halunneet kantaa vastuuta tosipeleissä, mutta epäonnistumisten lumipallo se vaan vyöryi molemmilla. Onneksi Lehterät, Palolat ja Pakariset pystyivät paikkaamaan kun sitä tarvittiin.
 

Gonzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Todella hieno turnaus Suomelta, erityisesti lämmitti otteiden nousujohteisuus. Tuli itsekin kritisoitua joiltain osin pelaajavalintoja ennen kisoja, mutta eipä noihin tarvitse enää palata. Erkka on ammattimies ja sai varmasti revittyä maksimin irti tänä keväänä tarjolla olleesta pelaajamateriaalista. Päätyyn asti meneminen olisi ehkä kaivannut hiukan leveämpää kärkiosaamista. Rinne ja Lehterä mielestäni ehdottomat ykkösnimet.

Oli todella hienoa seurata Liigassa pelaavien kehitystä kisojen aikana. Erityisesti Ohtamaa, Palola ja Pakarinen paransivat koko ajan otteitaan, ja kolmikko pelasikin mielestäni parhaimmat pelinsä pudotusotteluissa. Kivistö pysyi myös hyvin vauhdissa mukana, vaikka ehkä viimeisissä peleissä oli hieman vaikeuksia. Kivistön kohdalla yllätti kiekollinen peli, helppo ykkössyötty lähti hyvällä prosentilla omille ja tarvittaessa pystyi luistelulla myös siirtämään kiekkoa punaisen jälkeen päätyyn.

"Kylmä fakta taas on, että jos haluaa kansainväliseksi huippupelaajaksi, SM-liiga ei ole silloin riittävä taso."

Ylläoleva Tommi Taimen kommentti koskien KHL:ään siirtymistä joutuu hieman erikoiseen valoon, kun katsoi esimerkiksi Ohtamaan otteita näissä kisoissa. Tietysti aina voidaan keskustella kansainvälisen huippupelaajan määritelmästä, mutta mielestäni ainakin Ohtamaa täyttää tämän turnauksen perusteella omat kriteerini.

Hieman jäi kyllä kaivelemaan tuo finaali. Ei jäänyt sellaista oloa kuin vuosien -08 ja -12 välieristä, jolloin Venäjä tuntui voittamattomalta. Venäjän erikoistilannepelaaminen oli kuitenkin selkeästi terävämpää, joten kyllä voitto meni oikeaan osoitteeseen. Huikeat maalivahdit oli molemmissa päissä maalissa.

Tuomareiden otteista on ollut paljon keskustelua. Päätuomarikaksikko epäonnistui mielestäni totaalisesti, vaikka en näe heidän peliä ratkaisseen. Paljon oli huonoja pieniä jäähyjä, mutta selkeästi suurin virhe oli Malkinin poikkarin missaaminen. Oli mielestäni selkeästi ison jäähyn paikka.

Tämän jälkeen peli lähti täysin molempien lapasista. Salomäen ja Burmistrovin saamat erikoiset väkivaltaisuuskakkoset olivat epätoivoinen yritys saada peli vielä jotenkin hallintaan. Eihän sitä ikinä hallintaan saada salomonin tuomioilla. Näiden jälkeen tuli vielä erittäin paljon huonoja vihellyksiä, kuten Salomäen ja Zaripovin estämiset ja Immosen poikkari. Pelin johtaminen oli muutenkin ala-arvoista. Kävi tuomareilla myös tuuri, kun Venäjä ei tehnyt maalia sen jälkeen, kun Rinne otti kovan kudin ohimoon, ja taisi maskin remmikin irrota. Katselin epäuskoisena, kun Rinne koittaa huitoo maalilla peliä poikki ja Venäjällä on kiekko kulmassa. Huonoja jäähyjä tai viheltämättä jättämisiä tulee aina olemaan, mutta tuollaista ei nyt saisi missään nimessä tapahtua. Siellä on tuossa tilanteessa neljä äijää, joilla on kaikilla mahdollisuus viheltää peli poikki, mutta pilli ei vaan soi.

Yhteenvetona voisi sen verran todeta, että hienon perinnön Westerlund jättää Jaloselle. Näiden kisojen jälkeen on huomattavasti laajempi pelaajamateriaali, josta tehdä valinnat, kuin esimerkiksi tänä keväänä.
 

ahal

Jäsen
Erkka teki uskotamatonta jälkeä jälleen kerran.

Positiivisista kommenteista huolimatta ottaa päähän. Ei jaksa tällaista "hyvä häviäjä" -roolia, kun enemmän oli yllättäen tarjolla. Venäjä oli tasollaan vain yv:llä, muuten peli oli yllättävän tasainen.
Kyllähän se hopea useimmiten kismittää, mutta tällä kertaa ei isosti. Kulta vaan oli päätetty jossain kabinetissa ojentaa itänaapurille keinolla millä hyvänsä. Tyylipisteistä viis. Siitä jäi paska maku. Olisihan se ollut noloa, jos finskit olisivat taas kyykyttäneet punakonetta Sotshin malliin. Toki tuo joukkue tähtineen olisi sen itsekin varmaan naarannut, viimeistään rankkareissa, mutta sitä vaihtoehtoa ei edes mietitty. Ottelu oli tapettava jo varsinaisella peliajalla.

Tuomarointiero olympialaisten ja näiden kisojen välillä oli valtava. Valitettavasti. Riippumatta siitä kenen pussiin kulloinkin vihelletään, suurin kärsijä tilanteessa on itse laji. Se menettää uskottavuuttaan suuren yleisön silmissä. Ja suuri yleisö koko bisneksen lopulta maksaa tavalla tai toisella, pääsylippuina, tv-maksuina, fanikaupassa jne. Ne muutamat sadat kasvomaalatut ja mj-paitaiset hoilaajat katsomossa eivät riitä alkuunkaan. Itsenikin lasken suureen yleisöön, vaikka lajia suht' tarkkaan seuraankin.

Mitä taas Venäjään tulee, arvostan heidän pelaajiensa taitoa ja osaamista. Mutta pelin valjastaminen politiikan välikappaleeksi on kuvottavaa. Suorastaan alhaista. Tässä kohtaan voisi todeta, että väärin voitettu. Mutta seuraavat kisat ovat taas ihan muualla, ja kotikenttäetu minimissä, joten se luo uskoa tulevaisuuteen. Ainakin seuraavaan pettymykseen asti.

Erkka testamenttasi aika painavat periaatteet seuraajilleen. Sanat on syytä ottaa vakavasti, sillä näytöt ovat kiistattomat. Palaamalla kaiken kattavaan kontrollilätkään menestyshaaveet voidaan haudata pitkäksi aikaa. Seurajoukkueen ja maajoukkueen johtamisessa on isoja eroja. Silti haluan uskoa suomalaisen palloilukulttuurin nousuun, mistä ovat upeana osoituksena paitsi esim. kori- ja lentopallojoukkueiden huimat esitykset myös lajien välinen yhteistyö, jota viime aikoina on ilmeisen ansiokkaasti viritelty. Lajit voivat oppia toislltaan ja ennen kaikkea ihmisenä olemisesta ja kasvamisesta.
 

Rixa88

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ehdottomasti hyvä saavutus Suomelta lähtökohtiin ja alkusarjan peleihin nähden. Vaikka se kliseeltä kuulostaakin, niin tässä kohtaa sanoisin että hopea ei ole häpeä. Ja kannattaa muistaa että tämä on MM-tasolla ensimmäinen mitali vuoden 2011 mestaruuden jälkeen. Eipä tosin kovinkaan pitkä tauko ollut mitaleista. Enkä jaksa edes valittaa finaaliottelun tuomarilinjasta, Suomelle tarjottiin myös yv-tilanteita ja Venäjä voitti muutenkin turnauksen kaikki ottelunsa. En muista koskaan nähneeni MM-kisoja joissa kontrasti Suomen peleissä on näin suuri. Laittaisin omissa kategorioissani tämän kevään hopean ns. voitettujen hopeamitalien joukkoon. Aiemmat jotka laitan samaan kategoriaan, ovat olympiahopea 1988, MM-hopea 1992 sekä World Cupin toinen sija 2004.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Hieman jäi kyllä kaivelemaan tuo finaali. Ei jäänyt sellaista oloa kuin vuosien -08 ja -12 välieristä, jolloin Venäjä tuntui voittamattomalta. Venäjän erikoistilannepelaaminen oli kuitenkin selkeästi terävämpää, joten kyllä voitto meni oikeaan osoitteeseen. Huikeat maalivahdit oli molemmissa päissä maalissa.

Eikä sellaista oloa, kuin vähän aiemmin alkusarjan pelissä. Siinä venäjä pelasi täysillä hetken, Suomi oli aivan sillassa ja 0-2 tappiolla. Finaalissa ei tullut missään vaiheessa sellaista altavastaajaoloa.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Mielenkiintoinen arvokisakausi siinäkin mielessä, että molemmissa turnauksissa MVP löytyi Suomen joukkueesta. Selänteen valinnasta voi ehkä olla toistakin mieltä, mutta Pekka Rinteen kohdalla ei.

Lisäksi saldolla 5 -1-0-4 hopeamitali, sanoiko joku "win the right games"?
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Finaalissa ei tullut missään vaiheessa sellaista altavastaajaoloa.
Tuli alivoimalla. Tasaviisikoilla Suomi oli himpun edellä.

Leijonat pelasi turnauksen parhaan pelinsä finaalissa, jotta oli hieno peli. Vaikka tuli turpaan, niin silti olen ylpeä juokkueen puolesta. (Ja pyyhkeitä itselle, kun en tähän ryhmään etukäteen uskonut.)

Tuomarit otti roolia, mut se on jo kitisty aihe. Kölin alta tuommoiset heti.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ainoastaan Salomäen estämisjäähy oli aiheeton, muutenhan kaikki Suomen jäähyt vihellettiin ihan aiheesta. Mertarannan ja Kummolan vakiintuneen kannan nyt ymmärtää, mutta esim. Vesa Rantasen ja Lauri Lehtisen samankaltainen tuohtuminen ihmetyttää. Eihän ne mitään NHL-tason tuomareita olleet, mutta eipä olleet pelaajatkaan.

Minä kyseenalaistaisin myös Immosen poikittaisen ja Sallisen koukkaamisen, eivät sopineet linjaan.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Minä kyseenalaistaisin myös Immosen poikittaisen ja Sallisen koukkaamisen, eivät sopineet linjaan.

Minä en tajua mitä kyseenalaistamista siinä on jos vetää Sallisen tavoin keskialueella mailakampilla toisen nurin. Jos tuolle linjalle lähdetään, niin aika kyseenalainen oli Yakovlevin estämisjäähy sekä Ovetshkinin ja Malkinin koukkujäähyt.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Minä en tajua mitä kyseenalaistamista siinä on jos vetää Sallisen tavoin keskialueella mailakampilla toisen nurin. Jos tuolle linjalle lähdetään, niin aika kyseenalainen oli Yakovlevin estämisjäähy sekä Ovetshkinin ja Malkinin koukkujäähyt.

Nyt taidat sekoittaa Lehterän Ovetskiniin kohdistuneen mailakampin, joka oli aivan selvä tapaus ja laidassa tapahtuneen Sallisen taistelun.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Nyt taidat sekoittaa Lehterän Ovetskiniin kohdistuneen mailakampin, joka oli aivan selvä tapaus ja laidassa tapahtuneen Sallisen taistelun.

Joo näin pääsi käymään. Mutta kun nyt katsoin uusintana tuon Sallisen jäähyn, niin eipa se nyt vääryys ole. Jos tunget mailan vastustajan jalkojen väliin ja hän kaatuu/kompastuu, niin kyllä se minun ymmärtääkseni jäähyn paikka on.
 

Carlos

Jäsen
Mutta kun nyt katsoin uusintana tuon Sallisen jäähyn, niin eipa se nyt vääryys ole.

Ei yllätä. Muistan -98 Naganon pronssimatsin, jolloin meinasin lähettää itseni langattomasti paikanpäälle ottamaan tuomarilta nirrin veks, tottakai Mertarannan selostuksia kuunnellessa.

Sitten kun useampi vuosi myöhemmin näin ko. matsin uusintana (ja näin ollen ilman värilaseja), jouduin toteamaan että hyvinhän se tuomari vihelsi, ei mitään vikaa. Veikkaan että tämänvuotisessa MM-finaalissa on sama tilanne, mahdolliset virheet ainakin menivät kyllä aika tasan molemmin puolin.

Että ei tässä mitään, parempi voittaa riippumatta tuomareista tai jostain tiesmistä yksittäisestä tilanteesta.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Joo näin pääsi käymään. Mutta kun nyt katsoin uusintana tuon Sallisen jäähyn, niin eipa se nyt vääryys ole. Jos tunget mailan vastustajan jalkojen väliin ja hän kaatuu/kompastuu, niin kyllä se minun ymmärtääkseni jäähyn paikka on.

Jäähyn paikka, mutta mielestäni menee enemmän vahinko osastolle.. Mielestäni laidassa kamppaili kaksi pelaaja ja toinen kaatui toisen mailaan. Vastaavia tilanteita meni pelissä useampia läpi.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Jäähyn paikka, mutta mielestäni menee enemmän vahinko osastolle.. Mielestäni laidassa kamppaili kaksi pelaaja ja toinen kaatui toisen mailaan. Vastaavia tilanteita meni pelissä useampia läpi.

No siis kiekkohan oli jo siinä karannut viivaan Hietaselle, jota kohti venäläinen sitten lähti, mutta kaatui kun Sallinen laittoi mailan jalkojen väliin. Toki mailahäirintöjä ei koskaan oteta kaikkia pois ja linja on epäjohdonmukainen, mutta tuo nyt oli mielestäni selvimpiä tapauksia. Ennemminkin vaikkapa Malikin jäähy oli kyseenlainen. Pieni virveli takaa Palolan mailaan ja(tai alakäteen keskialueella. Tuollaisia tapahtuu jatkuvasti ja valtaosa jää viheltämättä.

Noin isossa kuvassa olisi hyvä miettiä tuomarilinjojen eroa MM-kisojen ja Liigan välillä. MM-tasolla mailahäirinnät siivotaan ihan eri tavalla pois kuin Liigan pudotuspeleissä. Jos joku Saravo tai Kankaanperä laitettaisiin noihin kisoihin pelaamaan samaa peliä mitä esittivät Liigan finaaleissa, niin saisivat lähes jokaisessa vaihdossa jäähyn.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Kontiola hyytyi jo toista kertaa peräjälkeen MM-kisojen ratkaisupeleissä. Mikä lie herralle tullut, väsyikö siihen alkusarjan kovaan ottelutahtiin? Finaalissa aivan näkymätön ja ainut anti taisi olla se jäähy, johon peli lopullisesti ratkesi Zaripovin maalilla.

Jos Konna NHL:ään mielii, niin silloin pitäisi pystyä taso säilyttämään myös kovissa peleissä.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Jos Konna NHL:ään mielii, niin silloin pitäisi pystyä taso säilyttämään myös kovissa peleissä.

Eiköhän tuo Konna hyytyneenäkin ollut Suomen NHL-hyökkääjiä parempi. En ihan ymmärrä näitä NHL-vertauksia. Siellä oli joku NHL:n oletettava vuoden tulokas nyt mukana ja kyyti oli melko kylmää hänelle. Ei erottunut juuri ollenkaan kovissa kansainvälisissä peleissä, vaikka NHL:ssä latoi pleijareissakin hirmutehoja. Tässä mielessä tuntuu vähän epäreilulta, että Kontiolalta tai Lehterältä odotetaan jotain koko kisojen kattavaa totaalidominointia, jotta he osoittaisivat olevansa NHL-tason pelaajia, kun monet NHL:ssä meritoituneet pelaajat olivat melko heikkoja näissä kisoissa.
 
Minä kyseenalaistaisin myös Immosen poikittaisen ja Sallisen koukkaamisen, eivät sopineet linjaan.
Jäähyn paikka, mutta mielestäni menee enemmän vahinko osastolle.. Mielestäni laidassa kamppaili kaksi pelaaja ja toinen kaatui toisen mailaan. Vastaavia tilanteita meni pelissä useampia läpi.
Immosen poikittainen oli täysin venäläisen hienon sukelluksen ansiota. Varmaankin myös Sallisen jäähyssä oli teatteria mukana. Näiden pesiytymistä jääkiekkoon entistä syvemmälle tulisi toki mielestäni ehkäistä langettamalla kovalla kädellä pitkiä pelikieltoja jälkikäteen videonauhalta, mutta se nyt on jonkun toisen keskustelun asia se. Sallisen koukussa ainakaan ei ollut mitään epäselvää. Mahdollisuus pelata kiekkoa oli jo menetetty, mutta silti piti tehdä se koukkuliike sinne vastustajan käsille. Jos haluaa argumentoida ettei ollut linjan mukainen, niin sitten on melkeinpä yksilöitävä vastaavia tilanteita jotka ovat jääneet viheltämättä. Kuva Sallisen koukusta liitteenä. Videokin löytyy youtubesta jos haluaa tarkistaa uudelleen oliko se sittenkään normaalia kamppailua vai ihan saatanan typerä jäähy Salliselta.
 

Liitteet

  • sallinen.jpg
    sallinen.jpg
    41,6 KB · kertaa luettu: 742

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No siis kiekkohan oli jo siinä karannut viivaan Hietaselle, jota kohti venäläinen sitten lähti, mutta kaatui kun Sallinen laittoi mailan jalkojen väliin. Toki mailahäirintöjä ei koskaan oteta kaikkia pois ja linja on epäjohdonmukainen, mutta tuo nyt oli mielestäni selvimpiä tapauksia. Ennemminkin vaikkapa Malikin jäähy oli kyseenlainen. Pieni virveli takaa Palolan mailaan ja(tai alakäteen keskialueella. Tuollaisia tapahtuu jatkuvasti ja valtaosa jää viheltämättä...

No, tässä me olemme todella paljon eri linjoilla. Aikanaan pakkien ykköskeino takakarvauksessa oli pieni virveli yläkäteen. Ei aiheuta näyttävää kaatumista, mutta vaikuttaa peliin ratkaisevasti. Malkinin "pikku virveli" aiheuttaa aina kiekon menetyksen, nämä pitää ottaa ehdottamasti aina pois.

Kuten sanoin, Sallisen maila oli koukun arvoisesti jaloissa, mutta tahallisuus ja vaikutus peliin on hieman kyseen alainen. Lisäksi vastaavia meni useampia läpi pelissä.
 

ahee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Upeasti kasvoi joukkue... Oli taas osoitus siitä, että alkusarjalla ei hirveästi ole väliä. Junnujen maailmanmestaruus, olympiapronssi ja mm-hopea. Siinä on sitä ihmeteltävää. Saattaapi ehkä jopa olla maajoukkueelta kaikkien aikojen menestyksekkäin vuosi? Ei suomen kiekolla huonosti mene tällä hetkellä.
 

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Upeasti kasvoi joukkue... Oli taas osoitus siitä, että alkusarjalla ei hirveästi ole väliä. Junnujen maailmanmestaruus, olympiapronssi ja mm-hopea. Siinä on sitä ihmeteltävää. Saattaapi ehkä jopa olla maajoukkueelta kaikkien aikojen menestyksekkäin vuosi? Ei suomen kiekolla huonosti mene tällä hetkellä.

Kieltämättä, viimeksi 1998 sattui samanlainen vuosi arvokisamitalien johdalla. Hienoa vielä sekin että kaikista näistä kisoista jäi terävimmät yksilöt ulkopuolelle mutta silti Suomi taisteli itsensä mitaliotteluihin. Mitä tärkeämmät kisat sitä himmeämpi mitali mutta silti kova saavutus.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Minulle tuli tästä joukkueesta mieleen Prahan MM-joukkue 22 vuoden takaa. Silloin Matikainen ja joukkue sai arvosteluryöpytyksen ennen turnausta, mutta kotiintuomisena oli Suomen ensimmäinen MM-mitali. Yhteistä on myös se, että hävitystä loppuottelusta huolimatta hopeasta jäi hyvä maku.
 
Viimeksi muokattu:

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Minulle tuli tästä joukkueesta mieleen Prahan MM-joukkue 12 vuoden takaa. Silloin Matikainen ja joukkue sai arvosteluryöpytyksen ennen turnausta, mutta kotiintuomisena oli Suomen ensimmäinen MM-mitali. Yhteistä on myös se, että hävitystä loppuottelusta huolimatta hopeasta jäi hyvä maku.

Kyllä siitä on jo vuosikymmen enemmän. Itse en muista noin kauas mitenkään mutta näen hyvin paljon yhtäläisyyksiä Slovakian suoritukseen kahden vuoden takaisissa MM-kisoissa.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Hieno suoritus joukkueelta loppujen lopuksi. Kuten ennakoin, peli oli hyvin hyppysissä Venäjääkin vastaan. Jäähyt olivat vaan kohtalokkaita ja omista ylivoimista olisi pitänyt onnistua lähes täydellisesti.

Jotenkin koomista miettiä, että ilman Ovechkin/Malkin komboa tuokin Venäjä oli aika kesy. Kyllä Suomi vaan saa materiaalista maksimin verrattuna muihin. Vieläpä aika selvästi mielestäni.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Kyllähän tuo vituttaa tuo eilinen peli edelleen. Hyvin mahdollista, että oltais hävitty ilman tuomariapuja, mutta kyllähän tuo vaikutti loppunumeroihin. Aika 100% varma, että Venäjä tekee maalin 5-3 YV:llä. Muutenkin se on se pieni ero, että toinen saa samasta "pikkurikkeestä" jäähyn ja toinen ei. Vituttaa myös nuo pellehypyt. Ei helvetti, en halua että lätkästä tulee joku teatteripeli kuten jalkapallosta - tuosta syystä en jalkapalloa juuri katsele. Saatana! Eikä itse aleta tuohon, nössöjen paskojen touhua. Jotain kivaa lahjaa vois noille antaa, vaikka terotuskoneen. Heh heh! Metsola :D

Toisaalta tuntuu että suomalaiset rakastaa hävitä tällä tavalla. "Ollaan moraalisia voittajia!" Suomalaiset tykkää marttyyriasenteesta.

Silti kiinnostais kuulla vaikka noiden tuomareiden näkemys pelistä. Voiko paskaa peliä viedä mitenkään eteenpäin? Tai tutkituttaa, onko tuomareille maksettu? Vai oliko se vaan se kotiyleisö, joka hankki huutojäähyjä?
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Tuomareista valittaminen on tullut lopullisesti suomalaiseen jääkiekkokulttuuriin. Harmi vain, että osa porukasta on ihan pihalla siitä mistä valitetaan. Yksittäisiä virheitä nyt tulee tuomareille jokaisessa ottelussa. MM-kisojen tuomarilinja oli, kun esimerkiksi verrataan SM-liigaan niin aivan helvetin paljon parempaa. Koukut ja kiekkottoman pelaajan estämiset otettiin ihan hyvällä prosentilla pois ja peleissä sai jopa taklata. Toki yksittäisiä virheitä tuli ja varsinkin linjurit olivat suhteellisen heikkotasoisia, mutta kaikenkaikkiaan tuomareiden toiminta oli selkeästi parempaa kuin Liigassa.

Otteluseurantaketjuja seurattessani huomion, että lähes jokaisessa matsissa tuomarit olivat porukoiden mielestä, jos eivät selkeästi niin ainakin vähän vastustajan puolella. Tuntuu äärimmäisen surulliselta, että SM-liigan todella surkean löysästä tuomarilinjasta on tullut niin monelle normi. Näissäkin peleissä itkettiin jatkuvasti suomalaisten "hepposista" jäähyistä, kun siellä kahvaajakoulun kasvatit virvelöivät oikein urakalla, jotka valitettavasti menevät tasapäistämisliigassa läpi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös